פרוטוקולים/כלכלה/571
3
ועדת הכלכלה
7.6.00
פרוטוקולים/כלכלה/571
ירושלים, ט' בסיון, תש"ס
12 ביוני, 2000
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 132
מישיבת וועדת הכלכלה
מיום רביעי, ד' סיוון התש"ס (7 ביוני 2000), שעה: 09:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 07/06/2000
חוק הבזק (תיקון מס' 23), התש"ס-2000
פרוטוקול
חברי הוועדה: אברהם פורז – היו"ר
עו"ד גבריאל מאיר מנהל מחלקת ייעוץ וחוזים, משרד התקשורת
מיכאל הואש משרד התקשורת
יעל שוורץ מתמחה, משרד התקשורת
עו"ד אלינור הורוביץ משרד המשפטים
עו"ד נגה רובינשטיין משרד המשפטים
דוד פילזר אגף הנחיות תכנון, משרד הפנים
רות שלגי משרד הפנים
הצעת חוק הבזק (תיקון מס' 23)
(התקנת צלחות לקליטת שידורי טלוויזיה באמצעות לוויין), התש"ס – 2000 –
אברהם פורז, תמר גוז'נסקי, יוסף יצחק פריצקי, אמנון רובינשטיין
הצעת חוק הבזק (תיקון מס' 23) (התקנת צלחות לקליטת שידורי טלוויזיה באמצעות לוויין) התש"ס – 2000
בוקר טוב. אנחנו דנים בהצעת חוק הבזק, תיקון מס' 23, התקנת צלחות לקליטת שידורי טלוויזיה באמצעות לוויין. זו הצעת חוק שהוועדה אישרה בקריאה שניה ושלישית והונחה כבר במליאה.
אני זימנתי את הישיבה הזאת מיזמתי, לאור העובדה שהובאה לידיעתי הודעה לתקשורת של מרכז השלטון המקומי, האומרת כך:
לא נאכוף את חוקי התכנון והבנייה על צלחות לוויין, ללא מתן תקציבים לפיקוח על הצבתן".
יו"ר מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר, אומר: "אי אכיפת חוקי התכנון והבנייה על התקנת צלחות הלוויין היא אינטרס של בעלי הון ועלולה לסכן את בריאות הציבור". הוא גם אמר שיחד עם דרור בירנבאום "… פנו היום במשותף לשרי הפנים, האוצר והתקשורת והודיעו להם כי הרשויות המקומיות לא יאכפו את חוקי התכנון והבנייה על הצבת צלחות לוויין וזאת בשל הצעת החוק שאושרה אתמול בקריאה ראשונה…" - זה לא בדיוק ככה - "… ואשר פותרת את חברת "יס" מהצורך בהיתרי בנייה.
אלדר ובירנבאום כתבו, כי ללא מתן כלים תקציביים שיאפשרו פיקוח נאות על הצבת צלחות לוויין, לא יוכלו ראשי הרשויות המקומיות לבצע פיקוח נאות על הצבת צלחות הלוויין ולא יוכלו לערוב לכך שהצלחות שהוצבו ברחבי הרשויות המקומיות אינן מסכנות את הציבור".
כזכור, אני הצעתי בשעתו לאפשר לגופים ירוקים, אירגונים לשמירת הסביבה, הנקובים בסעיף 100 לחוק התכנון והבנייה, הגשת קובלנות ותביעות פרטיות בעניין צלחות לוויין, באישור פרקליט מחוז. ההצעה שלי לא התקבלה והיא הפכה להסתייגות. כשהצעתי אפילו לא ידעתי שמרכז השלטון המקומי מתכוון, בגלל העובדה שלא אישרנו לו לקבל כסף, לפתוח "שמים פתוחים" ולאפשר לכל אחד להתקין צלחות כאוות נפשו. אני חשבתי שצריך סמכות מקבילה בשל העובדה שלעיתים - בשל העומס ברשויות המקומיות ובשל דברים שבעיני המופקדים נראים חשובים יותר - דברים שהם לכאורה שוליים, כמו חוקי צלחות הלוויין, לא ייאכפו. עכשיו יש לנו גם הצהרה פומבית בעניין הזה ולכן חשבתי שמהטעם הזה אנחנו צריכים להחזיר את הצעת החוק מהמליאה חזרה לדיון נוסף בוועדה ואנחנו נדון במשמעויות של ההצהרה הזאת של מרכז השלטון המקומי.
מישהו רוצה לומר משהו?
אם יש כאן בעיה תקציבית, הפתרון צריך להיות תקציבי ולא לפגוע בעקרונות שעל פיהם הגענו להחלטה שהיא סך הכל מוסכמת עליהם.
הם רצו שבחוק הזה נקבע להם את האגרה. לפי מה שהיה מדובר פה, הם רצו שנאמץ את ההסדר שהם הגיעו אליו בבית המשפט בהליך אזרחי, שאנחנו נעשה מעין אגרה. זאת אומרת, שחברת הלוויין תעביר להם איזשהו סכום - שהוא אמנם לא אגרת בנייה כי אין היתר - אבל מין "כופר אגרה", "חלף אגרה" כזה. כסף, בקיצור.
רבותיי, אם כך, הוועדה מחליטה בזה לפי סעיף 124 לתקנון הכנסת לחדש את הדיון בהצעת החוק. ההצעה תחזור אלינו לוועדה ואנחנו נבקש מהחברים התייחסות לדבר הזה ונעשה את השינויים הדרושים.
אני מאד מודה לכם. הישיבה נעולה.