פרוטוקולים/כספים/5944
2
ועדת הכספים
29.10.2002
פרוטוקולים/כספים/5944
ירושלים, כ"ט בחשון, תשס"ג
4 בנובמבר, 2002
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב חמישי
פרוטוקול מס' 432
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, כ"ג במרחשון התשס"ג (29 באוקטובר 2002), שעה 12:15
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 29/10/2002
תקנות מס הכנסה (פחת מואץ לנכס שנרכש בתקופה הקובעת), התשס”ג-2002.; שינויים בתקציב לשנת 2002.
פרוטוקול
סדר-היום
(1) תקנות מס הכנסה (פחת מואץ לנכס שנרכש בתקופה הקובעת),
התשס"ג-2002.
(2) שינויים בתקציב לשנת 2002.
נכחו
¶
חברי הוועדה: יעקב ליצמן - היו"ר
קולט אביטל
אבשלום וילן
איתן כבל
אמנון כהן
אורית נוקד
מיכאל קליינר
צלי רשף
אברהם שוחט
מוזמנים
¶
טלי ירון- אלדר - נציבת מס הכנסה
יעל ייטב - מנהלת מחלקת חקיקה, מס הכנסה
מאיר קפוטא - מנהל אגף כלכלה והכנסות המדינה,
משרד האוצר
טארק בשיר - עו"ד, משרד המשפטים
שרון גמבשו - אגף התקציבים, משרד האוצר
איתי יעקב - אגף התקציבים, משרד האוצר
אריאל לוין - משרד הבינוי והשיכון
רוני ברקת - משרד התרבות והמדע
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני פותח את הישיבה. על סדר היום: תקנות מס הכנסה (פחת מואץ לנכס שנרכש בתקופה הקובעת), התשס"ג-2002.
מאיר קפוטא
¶
מדובר על תקנות למתן פחת מואץ, כפי שנקבע במסגרת הרפורמה במיסוי - נדל"ן. בפועל, הדברים האלה כבר נעשים. תקנות אלה קובעות, שבשנת 2002 הפחת יהיה 150% משיעור הפחת הרגיל, ובשנת 2003 זה יהיה 125%.
מאיר קפוטא
¶
אכן, מבנה, בניין. על קרקע ודאי אין פחת.
אלה תקנות שכבר נמצאות בשטח, ואין איתן שום בעיות. זו הטבה לציבור.
מאיר קפוטא
¶
לציבור הרוכשים. אם אתה קונה דירה פרטית, ודאי שזה לא רלוונטי מכיון שהדירה לא משמשת לפעילות עיסקית. הציבור - זה כולל כל אדם שרוכש נכס שלגביו הפחת רלוונטי.
אזכיר, שהוועדה וגם החוק שהתקבל בעקבותיה נועדו לעודד את שוק הנדל"ן ואת שוק הבניה, ואנו רואים שזה כבר מתחיל לעשות זאת.
מאיר קפוטא
¶
לא, חלילה וחס. מדובר גם על אנשים שרוכשים ורוכשים לצורך השכרה או לצורך מטרה של בניה. כל דבר שבסופו של דבר יתן איזו שהיא הכנסה, הרי שהפחת רלוונטי לגביו. אם אין הכנסה, הפחת לא רלוונטי לגביו.
אציין רק שאנו הכנסנו כמה שינויים קלים. הובהר שמדובר בפחת מואץ ולא בניכוי נוסף בשל פחת, ולכן המלים "ובלבד שלא יהיה זכאי לפחת בשיעור העולה על 100%" יתווספו.
בנוסף לכך, הבהרנו בסעיף 3(ג) שזה חל גם על רכישה לפי סעיפים 70 או 71.
בסעיף 3(ד) - רכישה לפי סעיף 85 לפקודה.
אלה השינויים, ואלה הבהרות. בסך-הכל, מדובר פה בתקנה שמטיבה מאד ושתתרום.
אבשלום וילן
¶
הוא היה בוועדה. היתה פה ועדת רבינוביץ, ונאמר שהדברים האלה חלים גם על זכות במקרקעין של חקלאים. בעצם, כאן הוצאתם אותם מהסיפור.
מאיר קפוטא
¶
ממש לא. דיברתי עם בועז מקלר. כל בניין, שחקלאי רוכש, נחלה, ההטבות האלה ינתנו לגביו. זו היתה ההשגה של בועז מקלר. הבהרנו את הדבר הזה.
מאיר קפוטא
¶
כרגע, אנו מדברים על פחת מואץ. הוועדה דיברה על בניין, והתקנות מדברות על בניין. בועז מקלר אמר: "אם מושבניק רוכש איזו שהיא נחלה, יש לו שם רפת - זה לא יחול". ראינו שזה כן חל, והכל בסדר.
מאיר קפוטא
¶
לא. המונח "בניין" הוא מונח שאין לגביו שום מחלוקת.
הדבר היחיד שנשאר שנוי במחלוקת, ושוחחתי עם בועז מקלר, הוא במקרה של מטע. כלומר, לא מדובר בכלל בתחום הנדל"ן, אלא מדובר על חקלאי שנטע מטע. לגבי מטעים, יש בכלל תקנות מיוחדות של שינטוע, והן לא קשורות לעניין הזה; כל הוועדה היתה אמורה לעודד את שוק הנדל"ן, והיא לא התכוונה להכנס לתחום החקלאות שהוא תחום נפרד.
אבשלום וילן
¶
אני מבקש לא להצביע, ואגיד למה. יש את נושא מס מכירה וגם את נושא הארכת תקנות בשנתיים שהיו צריכים להיות בחוק ההסדרים ועדיין לא הבאתם של הסדר הקיבוצים - את הפטור ממס שמתחדש אוטומטית. אני יודע שטלי דולן רוצה רק שנה, ותהרוג אותי ואינני מבין למה. כל פעם מאריכים זאת בשנתיים לאותם 15 קיבוצים.
אבשלום וילן
¶
כי המדינה חתמה על הסכם. הרי הסכום של 400 מליון שקל אף פעם לא עובר. נשארו 15 קיבוצים. מדי שנה מאריכים אוטומטית בשנתיים. עד עכשיו לא גמרתם את זה ולא הבאתם את חוק ההסדרים. אני יודע, שטלי דולן חושבת שצריך שנה. למה? מי יסדר? זה כבר רץ כך שמונה או עשר שנים.
מאיר קפוטא
¶
אני רוצה להתייחס לזה. זה לא שייך לטלי דולן, אלא אלי כממונה על הכנסות המדינה. אני ישבתי גם עם בועז מקלר, ואני יושב גם עם שר האוצר על הנושא הזה. ממש בימים הקרובים אנו נסכם את הדברים. יש פה בעיה עקרונית שצריכה גם להטריד אתכם. היה חוק הההסדרים שהתחיל בשנת 1987, והנושא בא מלכתחילה לחמש שנים כלומר עד 1992. היום, אנו נמצאים עשר שנים מאוחר יותר - ב-2002 - והוא ממשיך להיות מוארך משנה לשנה. צריך להחליט.
אבשלום וילן
¶
אבל, מי לא ביצע? המדינה לא ביצעה. אתה מחזיק כסף אצל הבנקים ומפסיד הרבה יותר. אתה מפסיד כסף בבנקים, ואתה יודע זאת. אתה ממונה על הכנסות המדינה. אתה זורק את זה עלינו.
מאיר קפוטא
¶
האם קיבלתם ממני תשובה שלילית?! חס ושלום. אני יושב עם האנשים. ישבתי עם בועז מקלר, ואשב גם איתך ועם כל גורם שתמליץ לי לשבת איתו, כדי ללמוד את הנושא. אינני בא לדבר הזה עם שום דעה מוקדמת. אני רק אומר, שזה לא שייך לתקנות האלה. התקנות האלה הן תקנות שמעניקות פחת. אין שום קשר בין זה לבין נושא הקיבוצים.
אבשלום וילן
¶
אגיד לך מה הקשר. בחוק ההסדרים הייתם צריכים להביא זאת. לא אני צריך להגיד לכם שאתם מחזיקים עדיין 4-5 מיליארדי שקלים בבנקים ומפסידים עליהם ריבית. אתם הייתם צריכים לעשות זאת. פתאום שר האוצר עושה פוליטיקות. הרי בסוף תאשרו זאת. אם שר האוצר עושה פוליטיקות, גם אני עושה פוליטיקות. למה לא הבאתם זאת בחוק ההסדרים כשהיה צריך להביא?
מאיר קפוטא
¶
יש שאלה משפטית. לדעתי, יש כאן שתי סוגיות נפרדות לגמרי. יש את הסוגיה האם מאריכים את ההקלות על לקיבוצים, ויש סוגיה שניה של פרשנות על מס מכירה והיא נמצאת בדיון משפטי בבית-משפט. זה לא שייך כלל לדברים שאנו דנים בהם כאן. נציבת מס הכנסה נמצאת פה, ושנינו דנים בנושא הזה. נדון בזה עם שר האוצר. נגיש בפניו את המלצותינו, וזה ייעשה בימים הקרובים. אין כאן שום קשר בין הנושא ההוא של מס מכירה לגבי הסדר הקיבוצים לבין תקנות שבאות ליישם את המלצות ועדת נדל"ן.
אבשלום וילן
¶
אם הייתם באים בידיים נקיות ומאריכים זאת, כמו שאמרת שמ-1992 זה מוארך, זה אחרת, אבל אנו יודעים את האמת ואומר אותה לפרוטוקול: שר האוצר, מסיבות פוליטיות, כשזה קשור לקיבוצים, מחליט להשעות את החתימה. אל תבוא עכשיו עם מכתבים של שר האוצר לדרוש מאיתנו שנאשר דברים דומים.
מאיר קפוטא
¶
לא מדוייק. אני מעכב זאת, ולא שר האוצר. אני יכול להביא את נציבת מס הכנסה כתימוכין למה שאני אומר, והיא תוכל לאשר את הדברים.
אבשלום וילן
¶
אני מדבר על מה שאמרתי כרגע: מס מכירה וההארכה הסטנדרטית אחת לשנתיים לגבי אותם 15 קיבוצים שלא גמרו את ההסדר, שהוא בגינם מחזיק ארבעה מיליארדי שקלים בבנקים.
מאיר קפוטא
¶
אנו מגבשים את ההמלצה לשר האוצר. אנו דנים בנושא הזה היום, מחר ומחרתיים. אני פשוט לא רוצה להגיש המלצות, לפני שאני גומר לשבת עם האנשים שאתה רוצה שאשב איתם.
מאיר קפוטא
¶
אני אומר, שהתשובה חיובית. הנושא הזה בטיפול. אף אחד לא מתכוון להתחמק מזה, וגם אי אפשר להתחמק מזה; זה נושא יותר מדי כבד ויותר מדי גדול.
אבשלום וילן
¶
דני צידון דיבר איתכם מספיק פעמים. זה היה צריך להופיע בחוק ההסדרים אוטומטית. אינני צריך לעבור פה את הריטואל הזה מדי שנה.
מאיר קפוטא
¶
אני שב ואומר - ונציבת מס הכנסה נמצאת כאן - שאנו מטפלים בנושא הזה באלה הימים, וזה יובא בפני שר האוצר בימים הקרובים.
אבשלום וילן
¶
כל מילה של בועז אני מביא לדיון כל מילה של בועז מקלר. בדרך כלל, הוא יושב שם ולוחש מאחורי הדלת.
טלי ירון-אלדר
¶
לא קיבלנו זאת.
אסביר במה מדובר ולמה זה לא כלול. כמו שמאיר קפוטא אמר בהתחלה, "בניין" כולל גם בניינים חקלאיים, כי "בניין" כולל כל מה שבנוי. הבקשה פה היא להרחיב מעבר לבניינים גם לדברים שבחקלאות ניתנים להם הטבות של פחת כמו מטעים. הוועדה שדנה בנושא המקרקעין לא התייחסה למטעים. היא לא רצתה לתת עידוד למטעים. לא על זה מדובר בכלל. היה מדובר פה במבנים, כולל מבנים שמשמשים לחקלאות. לכן, התקנה פה כוללת בניין ולא כוללת מקרקעין. על הקרקע עצמה אין לעולם פחת. על קרקע לא חל פחת. מה שחל עליו הפחת זה מה שבנוי על הקרקע ומטעים בצורה זו או אחרת. לכן, זה בניין ולא מקרקעין. לגבי מקרקעין, אין לזה משמעות כשמדברים על פחת.
בכל אופן, אני שואל
¶
האם את עומדת מאחורי הממונה על הכנסות המדינה לגבי שני הדברים הקודמים ששאלתי: בשבוע הקרוב ייגמרו הדיונים, ובאחד השבועות הקרובים זה יבוא לפה לאישור?
טלי ירון-אלדר
¶
אני עומדת יחד עם מאיר קפוטא. אנו דנים בנושאים האלה. אם הבנתי נכון, מדובר במס מכירה ובחוק ההסדרים.
אבשלום וילן
¶
הארכה בחוק ההסדרים של השנתיים, כשמ-1992 נשארו 15 קיבוצים בנושא. זה לא צריך לעבור פה את הריטואל, אלא זה היה צריך להופיע בחוק ההסדרים.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני מעמיד להצבעה את תקנות מס הכנסה (פחת מואץ לנכס שנרכש בתקופה הקובעת), התשס"ג-2002. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
תקנות מס הכנסה (פחת מואץ לנכס שנרכש בתקופה הקובעת), התשס"ג-2002, התקבלו.
שרון גמבשו
¶
הפניה עוסקת בשינויים פנימיים - העברת ארבעה מליוני שקלים מנושא איתור, גילוי וזיהוי לנושא של מענה רפואי, כאשר התיקון הזה הוא תיקון טכני. הכסף יוצא מאיתור, גילוי וזיהוי במסגרת תכנית של מענה רפואי.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
האם יש איזה שהן הערות?
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 320 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 320 לוועדה התקבלה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
הפניה אושרה.
פניה מספר 325 לוועדה - תקציב מינהל מקרקעי ישראל. האם יש מישהו? אין רפרנט. אבי היה כאן ויצא החוצה, ואולי מישהו יקרא לו. חבל.
שינויים בתקציב לשנת 2002
(פניות מס' 329 ו-330 לוועדה)
איתי יעקב
¶
זו העברה של 12.6 מליון שקל לתקציב משרד המדע - מסעיף הוצאות פיתוח אחרות. זה נועד להגדלת תמיכה במוסדות תרבות, יזמות בתרבות ולתקנת ירושלים.
אמנון כהן
¶
פרט מספר 193103 בפניה - בדיון התקציב לשנת 2002 עם שר המדע שאלנו אותו האם יש קריטריונים, והוא אמר שיש קריטריונים בעיתיים מאד ושבחודש הקרוב הוא יתקין תקנות חדשות.
אמנון כהן
¶
ראשית, לא ראיתי את התקנות. כולם אמרו והבטיחו להעביר לנו את המבחנים שמגישים אחר כך את התמיכות.
שנית, הייתי רוצה לקבל את רשימת מוסדות התרבות שמקבלים תמיכה. לאן הולכים 11 מליון שקל?
רוני ברקת
¶
לגבי הקריטריונים, משרדנו טיפל בצורה נמרצת מאד, ופורסמו קריטריונים לקולנוע על-פי כל התהליך.
רוני ברקת
¶
לדוגמא: בתקנת הקולנוע יש לנו קריטריון. בתקנת התיאטראות יש קריטריונים חדשים שפורסמו השנה אחרי עבודה של שנה שלמה, וקיבלו את אישור משרד המשפטים שזה סוף התהליך, ופורסמו ב"רשומות". אותו דבר לגבי כל תקנת המוסיקה, שגם בה פורסמו קריטריונים חדשים. למוזיאונים יש לנו קריטריונים.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
חבר-הכנסת אמנון כהן, גם במשרד החינוך גומרים את הקריטריונים. לכן, הזיקה כאן היא בסדר. הלוואי שנושא התרבות שלנו היה עובר למדע.
רוני ברקת
¶
כן, תוכל לקבל. הם גם מפורסמים ב"רשומות" ובפרסומים באינטרנט. אין בעיה, והם חשופים וגלויים.
רוני ברקת
¶
כמעט 7.5 מליוני שקל מהתקציב הזה עובר לנושא הזה. ע"י ההעברה הזו אנו נצמצם את הקיצוץ הגדול שהיה בתקציב הזה בתקנת ירושלים.
אמנון כהן
¶
כבוד היושב-ראש, אף פעם לא מקבלים את הרשימה. אתה אומר זאת כאילו. אני רוצה לעכב זאת, כדי שנקבל.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
חבר-הכנסת אמנון כהן, אני יכול להגיד לך שאחד הדברים עליהם ישבתי באוצר הוא שאני מבקש שדברים יהיו מסודרים, ואולי אפילו נכתוב מכתב. אני מבקש לכתוב מכתב לממונה על התקציבים שביקשנו רשימה.
אני מעמיד להצבעה את פניות מספר 329 ו-330. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניות מס' 329 ו-330 לוועדה התקבלו.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
הרביזיה תתקיים בעוד חמש דקות.
חבר-הכנסת אמנון כהן, יש דברים ויש דברים. פוליטיקה - פוליטיקה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
עתה, פניה מספר 335 לוועדה - משרד החינוך - שינויים פנימיים בתקציב המשרד לרבות תקצוב שעות לימוד. האם יש לנו בעיה עם זה? לא.
משה שגיא
¶
זו פניה שנוגעת לשעות הוראה. יחידות שרכשו שעות הוראה העבירו מתקציבן, על מנת לקנות ימי הדרכה למורים ושעות הוראה לתלמידים לביצוע פעילויות שלהם. זו כל הפניה.
משה שגיא
¶
רכישת שעות הוראה מיחידות המשרד לביצוע פעילויות שלהן.
בחינוך עצמאי ובחינוך התיישבותי יש פה גידול יותר גדול, בגלל שיש פה בעיה בשכר המורים. החינוך העצמאי הוא פרט מספר 202908, וחינוך התיישבותי הוא פרט מספר 202806.
משה שגיא
¶
יש שני סעיפים: סעיף 202806 ו-202908 שהיתה בהם בעיה וחוסר שנובע מעלויות בהסכמי שכר עם המורים, שנחתמו שנה קודמת ושולמו השנה. בפניה הזו כיסינו את הגרעון שיש בשכר מורים. זה לא גידול בכמויות, אלא זה כיסוי היקף הפעילות הקיימת.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
הם מקבלים את אותו השכר שכל המורים מקבלים.
חברת-הכנסת קולט אביטל, תירגעו. אינני הולך להצביע היום על פניה מספר 339, כי נאמר לי שיש בעיה עם בית-משפט. התשובה היא: לא.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
תן לי לעבור את זה. רבותי, אתם מקדימים את המאוחר. בואו ונעשה זאת באופן מסודר. אמרתי לכם מיד, בגלל שאינני רוצה שתדברו על זה ואינני רוצה רשרושים. אני רוצה שיהיה כאן שקט. אני אומר: אני לא אצביע. תירגעו. גם אני מבין זאת.
אבשלום וילן
¶
היה דיון עם החשב אורי יוגב. אנו מקבלים פה פניה של שינויים פנימיים בתוך התקציב. אני רואה פה העברות פנימיות וכו'. אם היו מרכזים לי את השינויים העיקריים ואם לא מנסים לגנוב אותי כמו בפניה מספר 339- - -
אבשלום וילן
¶
יש גם לחינוך ההתיישבותי 25 מליון שקל. אני רוצה להבין מה זה השינויים הפנימיים. מה קורה? למה מתכוון המשורר?
אבשלום וילן
¶
אתה מגיש תקציב שנתי, ויש לך מספר שעות לחינוך ההתיישבותי, לחינוך העצמאי וכו'. איך פתאום נוצרו פה חוסרים?
משה שגיא
¶
כשאנו בונים את תקציב 2002, אנו בונים אותו באוגוסט 2001 - שנה וחצי לפני שנת התשס"ג. אנו לא יכולים לחזות שנה וחצי לפני מה יהיו הצרכים בשנת התשס"ג. לכן, יש פניה לפתיחת שנת הלימודים. לטעמי, הפניה הזו היתה צריכה להיות כבר באוגוסט, והגשנו אותה באוגוסט. האוצר, מנימוקים ועיכובים שלו, מגיש אותה עכשיו.
משה שגיא
¶
הסברתי את זה. למעשה, אלה התייקרויות. זו הגדלת התייקרויות לחינוך התיישבותי ולחינוך העצמאי.
אבשלום וילן
¶
למה, למשל, מורידים לחינוך לדמוקרטיה וליהדות 2.6 מליוני שקלים? האם יש כבר מספיק דמוקרטיה?! האם כבר יודעים הכל?!
צלי רשף
¶
היושב-ראש, כמו שאמרת, אני חבר חדש בוועדה, וזה השבוע השלישי שלי בוועדה. אני מוכרח להגיד לך, שאני לא מבין את הנייר הזה, ואינני יכול להצביע עליו. אני רוצה הסבר מדוייק למה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אם אתה לא יודע - תלמד. אפשר ללמוד דברים. אני חושב, שזה לא 'פייר' מה שהוא, חבר-הכנסת צלי רשף, עשה עכשיו. אפשר לחשוב שכל הפניה היא לגבי החינוך העצמאי.
אבשלום וילן
¶
אני מייצג זרם חינוך התיישבותי, ואני מפסיד פה הרבה כסף. אין לי בעיה לאשר את ה פניה, אם הייתי יודע שזה מוגש ללא משוא פנים. לאור מה שראיתי בפניה מספר 339 שניסו פה לעקוף בית-משפט- - -
משה שגיא
¶
ניקח את הדמוקרטיה כדוגמא. היא נובעת מכמה שינויים ואפרט אותם: יש פה רכישת 600 שעות עבור מטה שנער-קרמינצר, ורכישת עוד 400 שעות למטה שנער, ורכישת 28 ימי הדרכה- - -
משה שגיא
¶
ועדת שנער היא של לימודי היהדות, וקרמינצר - זה לגבי דמוקרטיה. אותה יחידה במשרד מטפלת בדמוקרטיה וגם ביהדות. היא רוכשת מתקציבה שעות הוראה, על מנת להעביר את התכניות השונות לבתי-הספר. היא מעבירה בתקציב שלה לרכישת שעות.
ימי הדרכה - זה הטמעת התכניות בקרב המורים. היא צריכה להדריך את המורים. היא רוכשת ימי הדרכה למורים. היא מוציאה אחד לאחד. זה פירוט פנימי.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
רבותי, תצביעו איך שאתם רוצים. אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 335 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בעד - 1
נגד - 2
נמנעים - 1
פניה מס' 335 לוועדה לא התקבלה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
זה לא אושר. הצבעתם נגד, ואני הצבעתי בעד.
אני לא מצביע היום גם על הרביזיה השניה. תשכחו מזה. אצביע, כשיהיה לי רוב ואז אפיל את זה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אין שום בעיה.
פניה מספר 337 לוועדה - מינהל מקרקעי ישראל - אבי לא חזר. אין רפרנט.
שינויים בתקציב לשנת 2002
(פניה מס' 338 לוועדה)
קולט אביטל
¶
שאלה אינפורמטיבית - האם יש בתקציב כסף שהולך לבנייה ציבורית לשיכוני עולים? שר השיכון ושר הקליטה מלינים על כך שיש עולים שמחכים בתור מאז 1995.
אריאל לוין
¶
זה מורכב משלושה דברים: דבר אחד הוא תגבור ההרשאה להתחייב לפיקוח של התשתיות על בניה בכל רחבי הארץ - 15.4 מליון שקל. הבקשה במהותה יותר טכנית, כדי שהחוזים יהיו מעבר ל-31 בדצמבר. בדרך כלל, בשנים האחרונות חתמנו חוזים עם חברות שעושות פיקוח עד 31 בדצמבר. מה שקורה הוא, שב-1 בינואר של כל שנת תקציב עדיין לא עושים להם הגדלות של החוזים, ואז כל המערכת בבעיה. אם הם לא יעבדו, לא יהיה פיקוח או שיעבדו בלי חוזים. ההיקף השנתי הוא בערך 30 מליון שקל. ביקשנו מהאוצר להגדיל את ההרשאה להתחייב ב-15 מליון שקל, כדי שנוכל לחתום חוזים עד ה-15 ביולי 2003, על מנת שבתחילת השנה יוכל להיות פיקוח בשטח. התקציב גם לא מאושר בתחילת השנה, ואז יש בעיה שיש עבודות בשטח, עבודות תשתיות, ואין עליהן פיקוח.
אבשלום וילן
¶
אני בטוח, שזה בהתיישבות העובדת, כי בשטחים לא היית מוריד. האם השר שרנסקי יוריד בשטחים?! האם אבי מעוז יוריד בשטחים?!
אריאל לוין
¶
מדובר בתגבור למוסדות ציבור במודיעין - 8 מליוני שקלים. זה סיכום עם האוצר להוסיף למוסדות ציבור במודיעין.
הדבר השלישי, שעולה עכשיו, הוא תגבור שמירה במזרח-ירושלים בשבעה מליוני שקלים.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
את השאלה הזו שאלנו בהעברה קודמת, וזה חוזר על עצמו. בתקציב הבא נבדוק מה צריך לעשות עם זה.
אריאל לוין
¶
משרד השיכון מאז שנת 1990 או 1991 מאבטח ואחראי על כל הנושא של אבטחה של בתי יהודים ומוסדות ציבור במזרח-ירושלים.
קולט אביטל
¶
נכון. חבר-הכנסת אמנון כהן, שים לב איך מורידים. מורידים 12,186 אלפי שקלים, ואז מעבירים את זה לסעיף אחר.
אריאל לוין
¶
לגבי שני מליוני השקלים, יש לי פה את פרטי התקנות. יש רזרבה שאיננה של משרד השיכון. זו רזרבה, וזה לא חלק- - -
אריאל לוין
¶
שיקום שכונות נקרא: סעיף, ויש שם כמה תקנות. יש תקנה של רזרבה. זה לא כסף של משרד השיכון. זו הרשאה להתחייב של משרד האוצר, ומשם הוא לקח. אדגים זאת. לפניך אין את פירוט התקנות.
אריאל לוין
¶
לגיב שיקום שכונות, אראה לך חוברת תקנות. בתקנות התקציב יש עשר תקנות תחת הכותרת: "שיקום שכונות ושכונות ותיקות".
אריאל לוין
¶
אתה רוצה שאענה - אענה.
סעיף תקציבי זה מחולק פה לבערך עשר תקנות, ואחת התקנות זה רזרבה שהיא לא של המשרד אלא של משרד האוצר שנמצאת בתקנות משרד השיכון.
שרון גבמשו
¶
פניה עוסקת בהגדלת הוצאה מותנית בהכנסה. הדבר בא לאפשר למערך התעסוקה של שירות בתי-הסוהר לקלוט הכנסות נוספות ממכירת הציוד שהם מייצרים בתוך בתי-הכלא, ובאמצעות התקציב הזה להגדיל את הרכישות של חומרי גלם, שכר וכו'. מערך התעסוקה בבתי-הסוהר עובד במשק סגור; מקבל הכנסות - ומגדיל הוצאות בהתאם.
שרון גמבשו
¶
יש פה הוצאה מותנית בהכנסה. בתחילת השנה יש לנו הערכה, לפי שנים קודמות, כמה הכנסות תהיינה להם. זה מה שאנו נותנים. אם שירות בתי-הסוהר הופך להיות במהלך השנה לעסק משגשג, אנו מגדילים את ההוצאה.