פרוטוקולים/כספים/5569
43
ועדת כספים
23/7/2002
פרוטוקולים/כספים/5569
ירושלים, כ"א באב, תשס"ב
30 ביולי, 2002
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 415
מישיבת ועדת כספים
יום שלישי י"ד באב התשס"ב (23 ביולי 2002), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 23/07/2002
שינויים בתקציב לשנת 2002.; צו הביטוח לאומי (החלפת לוח י`), התשס”ב-2002; תקנות השקעות משותפות בנאמנות (נכסים שמותר לקנות ולהחזיק בקרן ושיעוריהם המירביים)(תיקון), התשס”ב –2002. תקנות השקעות משותפות בנאמנות (מחירי קניה ומכירה של נכסי קרן ושווי נכסי קרן)(תיקון) התשס"ב- 2002
פרוטוקול
1. שינויים בתקציב לשנת 2002.
2. צו הביטוח לאומי (החלפת לוח י'), התשס"ב-2002
3.תקנות השקעות משותפות בנאמנות (נכסים שמותר לקנות ולהחזיק בקרן ושיעוריהם המירביים)(תיקון), התשס"ב –2002.
תקנות השקעות משותפות בנאמנות (מחירי קניה ומכירה של נכסי קרן ושווי נכסי קרן)(תיקון) התשס"ב- 2002
דוד לביא - הרשות לניירות ערך
ורד שהרבני - עורכת דין, המוסד לביטוח לאומי
ירון מרכוס - משרד הבריאות
גלעד שמיר - משרד הבריאות
קרינה קריגר - משרד הבריאות
משה שגיא - משרד החינוך
אלעד תמיר - משרד האוצר, אגף תקציבים
שגיא בלשה - משרד האוצר, אגף תקציבים
דניאל לימור - משרד האוצר, אגף תקציבים
יגאל גדרון - משרד האוצר, אגף תקציבים
הרצל בן יהושע
ארז ליטן
בוקר טוב אני פותח את ישיבת הוועדה. לפני שנתחיל בהעברות התקציביות, מישהו יכול לבדוק לי ממשרד הבריאות מי קיבל את ה- 97 מיליון שקל לפיתוח? במשרד הבריאות היה תקציב של 97 מיליון שקל לפיתוח ואני רוצה לדעת מי קיבל אותם, אני מניח שזה במשך שנת 2002.
אתה מדבר על תקציב הפיתוח שמחולק בבסיס בכל שנה? אז יש את אגף הפיתוח, שמחלק את זה, יש את תכנית אשפוז 2000.
אני בטוח שיש קריטריונים ויש אנשים ויש ניירת, אני רוצה לדעת מי קיבל אותם, שמית ומספרית.
אני לא צריך את תכנית אשפוז 2000, אל תטמטמו אותי. יש תקציב במשרד הבריאות לפיתוח בתי חולים, אני רוצה לדעת מי קיבל אותו, אפשר להשיג את זה בחמש דקות בטלפון, אני גם יכול לעשות את זה, אבל לי לא יספרו את האמת.
אני מבטל את הדיון הראשון על תקנות השקעות משותפות בנאמנות משום שאנשים מהרשות לניירות ערך לא הופיעו. סמדר לא אמורה להעלות את זה, היא יועצת כלכלית. יש סדרי ניהול, מישהו צריך להגיע מהאוצר וגם חבר הכנסת איתן כבל.
דבר שני, אני מציע לדחות את הנושא של לבידים היות ולא קבלתי צו חתום. אני לא רוצה לדון בזה, הבטחתי לעמיר פרץ שאני אודיע לו כדי שיוכל להשתתף, והודעתי לו שהוא לא צריך להגיע לירושלים משום שדחיתי את הדיון לשבוע הבא. אני מבקש לקבל את שרת התמ"ס כדי לקבל צו חתום. נעבור להעברות תקציביות.
בפניה מספר 205 יש 70 מיליון ו- 8.6 מיליון. ה- 70 מיליון זה למקבצי דיור מתחדשים לעולי אתיופיה. הכסף הוא בהרשאה להתחייב, כסף שיתפרש על פני חמש שנים. 8.6 מיליון מיועדים למשרד התעסוקה.
צורת העסקה שיותר נוחה למשרד, בפועל זה לא אומר כלום, במקום שיורידו לו בשיא כוח אדם יותר אנשים, נתנו לו 36 חודשי עבודה. 36 משום זה 6 כפול ששה חודשים, זה לחצי שנה.
אנחנו מתנצלים ומבקשים דיון קצר, האיחור נבע מסיבות שלא תלויות בנו. אנחנו מתחייבים להציג את הנושא בצורה קצרה ותמציתית.
זה לא העניין, אני לא ממהר, אני חושב שזה עוול שאני צריך לשבת כאן עשר דקות שתופיעו, כמעט החלטתי לדון על זה אחרי הפגרה.
מדובר בשינויים פנימיים בתקציב משרד הדתות מתוך זה יש רק 2.8 מיליון בהרשאה להתחייב, חוץ מזה יש היטל לבית קברות האזורי בצפון.
האם יש תשובות ממשרד הבריאות? שאלתי על תקציב הפיתוח לבתי החולים מי קיבל אותו ואיזה סכומים?
92 מיליון זה בקשה מהאוצר שניתן בסוף שנה שעברה. 37 מיליון זה לטובת פרוייקט הנמ"ר שזה פרוייקט מיחשוב, והשאר לתכנית אשפוז 2000 וסעיפים אחרים של המשרד.
זה לא מה ששאלתי. כל בתי החולים בארץ, רובם, קבלו כסף עבור פיתוח. רציתי לדעת למי חלקו את הכסף הזה, וכמה.
נדמה לי שאחרי כמה שבועות של דו"ח רבינוביץ', לפחות למדתי לקרוא, להבין עוד לא, אבל לקרוא כן. זה לא זה.
זו לא התשובה, אני יודע שזו לא התשובה, אני יודע שאלה לא הנתונים. אני מבקש ממך לצלצל למשרד ותביא לי את הרשימה, אני לא אעכב שום דבר. פניה מספר 234.
מדובר בתוספת של 50 מיליון שקל לתקציבי פיתוח לרשויות המקומיות. פיתוח תשתיות, מבני ציבור.
זה לא מיועד מראש לרשויות ספציפיות, הסיכום בין שר האוצר לשר הפנים במסגרת תקציב המדינה 2002, על תוספת של 50 מיליון שקל, כנראה כפיצוי חלקי על הקיצוצים בשנים האחרונות.
אני אסביר את הפניה. הפניה הזו היא במסגרת שינויים תקציביים מיועדים למשרד הפנים לפי התכניות הפנימיות.
אנחנו עוברים לפניה מספר 237. יש עודפים לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומה אתם רוצים לעשות עם זה? אמרכלות?
מדובר בעודפי הקרן לבטיחות משנת 2001 והחלוקה היא לפי ההחלטה של מועצת הרשות. הפעולות שעבורן מיועדים הסכומים זה לנושא פעולות בטיחות ברשויות המקומיות, בנושא הסברה ובנושא ציוד בטיחותי ופינוי.
כאשר אתה משלם ביטוח חובה לרכב אז זה מוגדר כקרן ומופקד אצל החשב הכללי והעודפים מועברים משנה לשנה.
שר המשפטים הוציא צו לגבי תקצוב גביית הקנסות מהמשטרה. אז פה אנחנו מתקצבים את המרכז בתוספת עובדים ותקציב קניות.
הייתה קודם פניה שאתם רוצים להעביר למרכז לגביית קנסות, אבל זה לא כתוב כאן. תסביר לי למה זה כתוב בנייר הזה ולא כתוב בנייר המקורי?
אם אתה מסתכל בפניה מספר 220 המקורית, מדובר בהעברת סכום של ... אלפי שקלים ותוסיף לזה את סעיף ... בהתאם לסעיף ...
אין באף אחד. היות וזו אותה פניה נצביע בכל זאת, מי בעד פניה מספר 220 בעד מרכז קנסות?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: מיעוט
פניות מספר 217, 218 שייכות לאיכות הסביבה. את הדיון על לבידים ביטלתי, לקראת הדיון קבלתי מכתב משר האוצר ומשרת התמ"ס על הלבידים. מה שלא קבלתי זו בקשה חתומה של הצו. זאת אומרת שאנחנו דנים על סרק, על מה נדון עכשיו? רציתי לדון אבל ממילא נצטרך לדון שוב.
ההסבר של המנכ"ל הוא שהיות ופעמים דחינו אותם הוא לא רוצה להתבזות בפעם השלישית, אז הוא רצה שנדון פעם אחת. אמרתי לו שאצלנו זה לא כך, נקבל צו חתום ונדון בו.
מדובר על תקציב בתי החולים הממשלתיים, בגלל שינויים מדדיים שהשפיעו על מחירי אשפוז, עודכנו תקציבי בתי החולים באותו יום אשפוז חדש.
זה משפיע על הכנסות בתי החולים ומשפיע על הקניות והשכר. כיוון שהמדדים של כל אחד משלושת הדברים האלה הוא מדד שונה יש הפרשים ולמשרד הבריאות יש אפשרות להעביר את אותו כסף. למעשה זה הוסיף כסף לתקציב בתי החולים, אותו שינוי במחירי האשפוז ובמשרד הבריאות הייתה האפשרות להשתמש באותו כסף ולפזר אותו בין בתי החולים השונים לצרכים שונים. חוץ מזה יש החזר קיצוץ על אחיות.
בית חולים זה מפעל עסקי, בניגוד לתקציב רגיל של משרד יש בבית החולים הכנסות ומולם יש הוצאות. כל בית חולים מקבל הכנסות בגובה ההכנסות שהוא מקבל, הוא מוציא הוצאות. ברגע שמתעדכן מחיר האשפוז, גם סעיף הכנסות שלו משתנה, גם סעיפים של קניות משתנים וגם סעיפים של שכר.
מתוקף החלטת ממשלה, משרד האוצר צריך היה לתקצב תחנות בריאות במגזר הערבי והדרוזי בגובה 2,500,000 וזה מימון לתקצוב זה של משרד הבריאות.
יש פה העברה פנימית של תקציבים לאוטיסטים, אש"ל בגין בתי אבות, לשני תקנים להתפתחות הילד ועוד למרכז גמילה מסמים.
בגלל קשיים טכניים היה צריך להפריד את התקנים שמורדים מסעיף בתי החולים ומועברים לתקציב משרד הבריאות, כאן היה צריך להפריד את פניית סעיף 94 הזו מפניות - - -
אתה מדבר על פניה 24, במסגרת הרחבת סל הבריאות שר הבריאות מקבל 70 מיליוני שקלים שהוא יכול לחלק אותם לפיתוח טכנולוגי.
זה לא מחולק לבתי חולים זה מחולק לגריאטריה, פסיכיאטריה, בריאות הציבור. זה ה- 70 מיליון, בתי חולים מקבלים דרך הרחבת סל התרופות והייתה טענה למה גריאטריה פסיכיאטריה לא מקבלים מתוך הסל הזה.
אני מתייחס לסעיף בריאות השן, 1604-24 , אתם מעלים שם את התקציב ל- 12 מיליון. למה הסעיף זה מיועד?
לפי מה? מה הקריטריונים? הילד שלי למשל לא ראה מרפאת שיניים בבית הספר מעולם. מותר לי לבין לפי מה רואים טיפולי שיניים בבתי ספר?
התכנית לבריאות השן מחולקת בצורה זו שיש השתתפות של מועצות אזוריות לכל התכנית. זה תלוי אם מועצה רוצה להשתתף בתכנית.
גם עיריות. זה תלוי אם מועצה או עירייה רוצה להשתתף בזה או לא. בשנה האחרונה הייתה התרחבות של הנושא הזה וזה נכנס יותר ויותר למועצות. זה תלוי במצב העיריה אם היא רוצה להשתתף או לא.
אני מכיר את התכנית, היא תכנית טובה, היא הייתה פעם ונפסקה וטוב שמחדשים אותה. אבל כמו שאומר יו"ר הוועדה ובצדק, מה קורה עם עירייה שאין לה, דווקא במקומות הדלים שאין להם אז אין, איזה היגיון יש בזה?
כמעט בכל מקום שאין אז יש תכנית של מרפאות לנזקקים שמשרד הבריאות נותן את השירות ומשרד הבריאות משתדל לתת כמה שיותר גם כשהעירייה לא רוצה. מובן שהמשאבים של המשרד מוגבלים והוא לא יכול מעבר לזה.
אני לא יודע מה יהיה השנה אבל מידי שנה משרד האוצר נותן סכום כסף מסוים להגדלת הסל ולטכנולוגיות. מתוך הכסף הזה, סכום מסוים ניתן עבור הרחבת הסל וסכום מסוים ניתן למשרד הבריאות עבור בריאות הציבור, גריאטריה ופסיכיאטריה. הסכום הזה היה שנה שעברה 70 מיליון והפניה הזו באה לחלק את אותו סכום.
הסכום לא צריך לעלות על 70 מיליון הסכום הוא בשביל להכניס טכנולוגיות ומה שאתה עשית הוא לקחת את הכסף זה והכנסת לשוטף.
150 מיליון הלכו להרחבת סל התרופות לתרופות גרידא, ועוד 70 מיליון הלכו לטכנולוגיות בתחומים שבהם לא נהנים מהרחבת סל התרופות, דהיינו, בריאות הציבור, גריאטריה ופסיכיאטריה.
בוודאי שהוא יודע מזה, הוא חילק. אני אגיד לך בדיוק כמה זה עלה, 3.5 מיליון הלכו לגריאטריה ואם תסתכל בגריאטריה תראה שהכל הלך למכשירים רפואיים.
אבל איפה כל ה- 70 מיליון. אתה מראה לי רק 3.5 מיליון. הרי הכסף היה צריך ללכת לתרופות חדשות לבריאות נפש. למה הם הלכו?
לתרופות פסיכיאטריות 6 מיליון, מיליון לאביזרים לאוטיסטים, 1.5 מיליון הלכו לגמילה מאלכוהול וסמים, 500 לשעת חירום, 20 מיליון לפיתוח שירותי בריאות הנפש.
4.300 מיליון הולך לתגבור נקודות הזנקה יהודה ושומרון ו- 5.118 מיליון הולך לשיפור שירותים רפואיים בקו העימות בצפון.
זו החלטת ממשלה לתכנית רב שנתית וזה פשוט תגבור של אמבולנסים, ובמקומות מסוימים שהיה נדרש גם בתחנות.
לא אכפת לי שתבקשו רשימה, על מד"א אני לא הולך לעכב, אני צריך לבקש רשימות על איפה שלא הקימו לא איפה שהקימו.
בהקשר של מד"א יש לי עוד בקשה. יש אצלכם שתי פניות מאד קטנות ששוכבות אצלכם, אחת היא עוד סכום למד"א שהם צריכים מאד דחוף, של 1.7 מיליון.
למשרד הבריאות יש תקציב פיתוח שהוא מחלק אותו לפי סדרי עדיפויות. יכול להיות שהפרוייקט מתעכב בגלל מכרז קבלנים וכו'.
יש תקציב פיתוח על בסיס מידי שנה. תקציב הפיתוח נגזר גם משינויים שונים של גמר פרוייקטים. האגף לפיתוח במשרד הבריאות מקבל את הסכום ומקצה את המשאבים בהתאם לסדרי עדיפויות לאומיים.
מה שאתה רואה זו הרשאה להתחייב, אתה מדבר על פניה 230. בפניה 230 יש בפניה הזו 2 דברים - - -
פניה 230 זה תיקון של הרשאה להתחייב שבטעות נשמטה מהתקציב ואנחנו מחזירים את זה למשרד הבריאות, ו- 8,000 ₪ של גידול בתרומות מה"קליימס". ה"קליימס" זה הקרן של ניצולי השואה.
אני רוצה לדבר על התכנית לשילוב חולי נפש בקהילה שאתם מקצים לה עכשיו 7 מיליון שקלים. אני רוצה לקבל פרטים על התכנית ולומר מדוע אני שואל.
בפניה 230. ישנם אנשי מקצוע שפנו אלי, שמאוחדים בדעה שהתכנית הזו עלולה להיות קטסטרופה, זה למעשה ניסיון לקצץ באשפוז של חולי נפש בין מוסדות של חולי נפש ובין בכלל בטיפול בהוסטלים, ולזרוק אותם על הקהילה תחת מסווה לכאורה הומני של טיפול בחולי נפש בקהילה, ולמעשה זה צמצום בכסף.
המטרה היא לתת הזדמנות לאותם חולי נפש שניתן לתת להם הזדמנות. במסגרת אשפוזית, מעבר להשגחה על החולה ונתינת התרופות, אין שום אפשרות להשתלב בקהילה. כל הפרוייקט הזה יועד לתת לחולים האלה, לאותם חולים שאפשר, לא לחולים מסוכנים - - - -
בטח שמעת על ניצולי השואה שהיו תקועים במשך עשרות שנים בבתי החולים, זו דוגמא טובה. במסגרת אותה תכנית לשיקום נכי נפש בקהילה, אותם חולים שהיו תקועים בבתי חולים 45 שנה הועברו להוסטלים ומוסדות.
או שזו המשמעות שמשפחה תיקח אליה חולה נפש ובמידה מסוימת תתן לו להסתובב ברחוב? אני רוצה להבין מה התכנית הזו אומרת.
היא לא עוסקת בחולים מסוכנים כאלה שחייבים השגחה רפואית באשפוז, היא עוסקת רק באותם חולים שיש להם סיכוי להשתלב בקהילה, שהם ברי שיקום ויכולים לעבוד.
הבעיה היא לא הקריטריונים שכתובים בחוק, אני רוצה לדעת האם לכל אחד ואחד יש ועדה מקצועית שבודקת אותו ומוציאה אותו?
זה ברור למה. כשאנשים עוברים לקהילה, זה מעלה את איכות החיים שלהם ויש פחות צורך במסגרות של בתי החולים.
בחלוקה של הבניה, יש בניה למחלקות אשפוז 56 מיליון ואחר כך יש לבתי החולים הממשלתיים ב- 20 מיליון, כמה מתוך הכסף הולך לשיפוץ מבנים וכמה לדברים אחרים?
יש פה תכנית של הכללית לשנת 2001, 77 מיליון שקלים, אבל זה לא מתוך זה. יש לך טעות, שים לב שזה הכל הרשאות להתחייב, זה לא תקציב נטו. לכללית יש סעיף בנפרד, ה- 77 מיליון שקלים האלה, זה בסוף, אין לך את זה פה, זה נמצא ב- 6706 אם אני לא טועה.
יש בניה של מבנה ויש בניה של כל מיני דברים אחרים כמו חדר כביסה לבית החולים, דברים שהם יותר שירותים.
אני אסביר על התכנית, פה יש את התכנית החמישית שבאה לקיצה השנה. העניין הוא שכל שנה הרווחנו בגלל שהיורו נשאר נמוך, השנה היורו זינק, אנחנו משלמים ביורו וזה בשקלים ואז אנחנו נאלצים להשלים את הפער.
מדובר בפניה שחלק מהסכומים מועברים מסעיף 32 של תמיכה במוצרי יסוד, לסעיף 33 למשרד החקלאות שזה 23,950,000 בהוצאה ו- 33 מיליוני שקלים בהרשאה להתחייב. זה נועד לדברים הבאים, כמעט 4.5 מיליון לפעילויות הדברה שזה מוצרים ציבוריים שמשרד החקלאות עושה בעבור חקלאים. 500,000 ₪ לתגבור של יחידת המדען הראשי במשרד החקלאות. 22 מיליוני ₪ במזומן ו- 33 מיליוני ₪ בהרשאה להתחייב למימון פרוייקטים ברפורמה ברפת ו- 10 מיליון ₪ במזומן, תקציב תמיכות מייקור תעריפי המים ביולי 2000, שיש לנו הסכם עם משרד החקלאות שחלק מהתמורות של ייקור המים הולכים להשקעות בתחום החקלאות, להשקעות חוסכות מים.
עזוב את הפניה למעלה, בפניה למעלה אתה מוריד 23,950,000 ואתה מעביר את כולה לרזרבה הכללית.
אין לי ויכוח על זה, אני מסתכל על 238, אתה מעביר 23,950,000 למשרד החקלאות אבל כל הפירוט למטה לא עושה סיכום של 23,950,000.
מסעיף 32, נכון. עכשיו משרד החקלאות מוסיף 33. למעלה שמת 23.95 מיליון והרשאה להתחייב 33 מיליון, קודם כל לא ברור לי מה אתה עושה בהרשאה להתחייב אבל נעזוב את זה, ו- 23,950,000? אין פה כלום.
לפני מספר שנים, הוציאו את הפסיכיאטרייה מקופות החולים לאחריות ישירה של משרד הבריאות. מכיוון שסל הבריאות, שניתן לקופות החולים ניתן גם בגין פסיכיאטרייה, קופות החולים מעבירות את החלק היחסי שהם השתמשו לפסיכיאטרייה כשהפסיכיאטרייה הייתה עדיין ברשותם למשרד הבריאות, זה ה- 122 מיליון.
פניה מספר 240 של רשות הטבע וגנים, זה חלק מהסדרת חלקה של מדינה בסיוע לכיסוי הגירעון של רשות הטבע והגנים לשנת 2002. דובר במקור ברשות המים שלא יצאה לפועל השנה, הם לא קיבלו השנה, ולכן כיסוי הגירעון הוא כ- 8 מיליון שקל וזה כמו כוסות רוח למת.
העבירו להם בסך הכל השנה סכום בסביבות 22 מיליון שקל להתייעלות של הרשות ו- 68 מיליון ₪ זה מה שהועבר ויהיו העברות.
ועוד נגיע ליותר ממה שהיה לפני שנה. מי בעד פניה 240?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: מיעוט
פניה מספר 240 אושרה
מדובר בהעברה טכנית מהוצאות משק הדלק, סעיף חדש שרשות הגז בהתאם לחוק שהתקבל לאחרונה, מדובר בתקצוב ראשוני של הרשות לצורך תחילת פעולות.
מדובר בדבר טכני לחלוטין, מדובר בהסדרת רשות פיקוח, מעבירים מתקנה אחת בתחילת השנה ובגלל שמדובר בגופים אחרים, הכל נלקח מרשות הטבע והגנים ופה מסדירים את העניין ומחזירים לה את מה שנלקח.
פניה זו נועדה לתקצוב קו העימות, יש פה החזר קיצוץ שהאוצר החזיר לתקציב המשרד, יש פה תקצוב שעות לחינוך מיוחד כ- 4,000 שעות ועוד 4,500 - - -
הסעות תלמידים ביש"ע. התקציב לא היה מינואר 2002, יש פה כיסוי רטרואקטיבי של התקציב לכל השנה. לא תקצבנו את זה עד עכשיו, לא קבלו כסף.
אם היו מוציאים תקציב רק אחרי שמקבלים את התקציב לסעיף התקציבי המיועד, למדינת ישראל לא היו בעיות.
האוצר, בפניה קודמת העביר מסעיף רזרבה של 77,600,000 ועכשיו הוא מחלק את זה לפניה הזו. כ- 40 מיליון מיועד ליש"ע וקו עימות, ו- 37 מיליון זה קיצוץ בנושאים שקוצצו על ידי האוצר בנושאים אחרים.
קודם כל זה לא 40 זה הרבה יותר מ- 40, 40 אתה רואה את הסעיף הזה שהאוצר המליץ, יש הסכם בינינו לבין האוצר שכל אחד נותן את חלקו אז 40 זה רק החלק של האוצר. מעבר לזה יש את החלק של המשרד. אני אגיד לך באיזה סעיפים אתה רואה את זה, ביום חינוך ארוך בגני ילדים ביש"ע.
ביש"ע לא היה לנו אף אגורה מתקציב ינואר. יש את הסעות התלמידים ויש עוד שינויים במסגרת שעת ההוראה שאמור להיות תקצוב ליום חינוך ארוך. יש שינויים פנימיים בתוך הסעיף של רכישת שעות עבור יום חינוך ארוך ביש"ע.
זה היה אצלנו מיועד כבר, פשוט תקצבנו את זה במקום. היה לנו תקצוב ליש"ע וברגע שהאוצר שם את חלקו אנחנו מחלקים את זה.
אין יום שלא עוברים אליהם כמה מיליונים, מה ההבדל בין אלקנה לעכו, בוא אתי לאלקנה ולעכו אני אראה לך מה ההבדל, מספיק שבאלקנה השכר הממוצע הוא פי 5.
בפניה 215 מדובר במספר נושאים בתקציב הפיתוח של משק המים והחזרת הקיצוץ שקיצצנו מתכנית אחת ויש צורך להחזיר את זה מתכניות אחרות שלא קוצצו לתכנית שהופחת ממנה התקציב. מדובר בפרוייקט מחשוב נציבות המים, כל מערכות המידע ההידרולוגיות שיעברו למערכות ממחושבות. בשירות הידרולוגי מדובר בקידוח לניטור אקוויפר ירקון תנינים.
במגזר מיעוטים פשוט לא קצצנו בקיצוץ והיה צריך לקצץ את אותם 2% אז קיצצנו מתקנה אחת ועכשיו פשוט מחזירים את זה לפעילויות האחרות שקיצצנו ביתר .
זו בקשה שלנו להסדיר כ- 22 מיליון שקל בהרשאה להתחייב מהרזרבה הכללית בנושא של פיתוח כבישים בינעירוניים. הכסף מיועד לתגבור התכנון של כבישים בינעירוניים ולהפקעות ופינויים. בעיקר מדובר בכביש 431 שזה כביש רוחב שמחבר את מודיעין לנתיבי איילון שאמור להתבצע בשיטה של P.F.I.
מכיוון שכביש 431 הוא כביש רגיש אז ספר לי שוב, האם התחיל תהליך כלשהו בסוגיית הפינויים?
התחיל תהליך גם בתכנון וגם בסוגיית הפינויים והוא באמת כביש מרכזי שיזין את כביש חוצה ישראל הוא בין נתיבי איילון למודיעין.
מדובר בקיצוץ שנעשה בהחלטת ממשלה, נעשה בסעיף 1 אצלנו ואנחנו מעבירים אותו לסעיפים הרלוונטיים, אין פה שום דבר מיוחד.
אחזקה, תפעול של המשרד שאלה ארנונות, תשלומי שכר דירה וכו'. אנחנו מכינים תיק תקציבים של שיפוץ לשכות.
במנהל התכנון יש מחלקה שעוסקת בהרחבה בהכנה לחקיקה של תקנות הבניה, אז אנחנו מקטינים במידה מסוימת כדי לא לבטל את הפעולה.
אני במקומך, חבר הכנסת יחזקאל, הייתי מציע הצעת חוק, שאסור להכניס עובדים זרים עד חצי ממספר המובטלים.
אני כרגע חוזר ממשרד העבודה והרווחה, אני לא אדבר על זה אבל זה משהו שנוגע למה שאמרת כרגע. לא הייתי מקצץ סמלית את העניין הזה.
שמעתי משהו מאד מטריד בדיונים בוועדת השרים שמשרד הפנים אחראי לבדיקת מי נמצא בארץ, האשרות ובדיקת כמה אנשים נמצאים בארץ לפי סוג האשרה שלהם ואין זיווג אינפורמציה עם המשטרה ועם משרד העבודה.
יש זיווג הבעיה שזה לוקח חצי שנה עד שמקבלים את הנתונים המעודכנים וזו הבעיה העיקרית כאן.
אז לא רק זה שלא צריך לקצץ כאן, הייתה בעיה מאד גדולה ששנתיים הצליבו אינפורמציה בשערי הכניסה וזה נודע בוועדת שרים ולא בכנסת.
היום יש הצהרת נתונים והעברת אינפורמציה. לפני כשנתיים במשך תקופה של כשנה ומשהו, עדיין לא היה.
אני מציע לך להעביר למשרד הפנים את ההערה של חבר הכנסת יחזקאל שביקש שה- 110,000 האלה לא יקוצצו.
העובדה שקראתי את זה בעיתון, זה מה שמטריד, זה לא הגיע לידיעתנו. המטריד הוא שהמשרד לא דיווח על כך, ואם אתה אומר שהיום זה מתוקן, האם אפשר לתקן את זה רטרואקטיבית?
אנחנו כאן לצורך תיקון טכני בלוח י' של חוק הביטוח הלאומי. לוח י' מדבר על שיעורי דמי הביטוח של עובד, ושל עצמאי ועובד שאינו עובד ואינו עצמאי. במסגרת תכנית החירום הכלכלית התכנית תקנה בין היתר את לוח י' וקבעה שמעסיקים ועובדים עצמאיים נדרשים לשלם דמי ביטוח - - -
יש לך סמכות על פי חוק ואני אגיד למה. הביטוח הלאומי יכל ללכת באחת משלוש דרכים הדרך האחת היא בדרך של תיקון טעות דרך הוועדה המיוחדת. הדרך השניה היא דרך תיקון חקיקה ראשית, תיקון חוק הביטוח הלאומי בדרך של חקיקה ראשית ואז זה היה מגיע לוועדת העבודה והרווחה. הדרך השלישית שהיא מוקנית לו מכוח סעיף 337 לחוק הביטוח הלאומי, היא לתקן בצו את לוח י' ולהחליף אותו.
"השר, באישור ועדת הכספים רשאי לשנות בצו את שיעורי דמי הביטוח האמורים בלוח י'". הם בחרו ללכת בדרך זו אבל במקביל - - -
לגבי אלה שהם לא יוצאי צבא, האם הורידו להם עוד 20% חוץ מה- 4%? אני רוצה תשובה מביטוח לאומי, אתם לא יכולים לדעת? האם האנשים שצריכים לקבל קצבאות ביולי מורידים להם את ה- 20% או לא מורידים להם?
חבר הכנסת חוגי, הדבר שאתה מעלה מידי רציני שנדון יחד עם תיקון שטות טכנית, זה ממש טכני. אני חושב שזה דבר רציני מה שאתה מעלה, אני מוכן להצטרף לזה ונעשה את זה מייד אחרי הישיבה.
אני יודע שהיועץ המשפטי לממשלה נתן הוראה להקפיא, אבל לפי הפרסום שהם מפרסמים בעיתונות, הם אמורים להוריד.
מי בעד התיקון לצו ביטוח הלאומי החלפת לוח י' התשס"ב- 2002?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: מיעוט
התיקון אושר.
המשך שינויים בתקציב לשנת 2002
מתוך ה- 90 מיליון, 26 מיליון אמרכלות ועובדי משרד, כמתוך זה אחזקת משרד 20 מיליון, איזה מן עודף מחויב זה לאמרכלות ועובדי משרד ב- 26 מיליון?
בשנה שעברה התחלנו בהקמת מבנה של המרבד, המרבד זה מרכז בדיקות ___ שהועבר מתל- אביב לקריית אונו. במסגרת הזו התחלנו בסוף שנה שעברה הסכם גדול בהרכב של למעלה מ- 10 מיליון שקל, קרוב ל- 15 מיליון להתאמת המבנה לכל הנושא של משגיחים וכל מרכז הבדיקות, ורוב ההסכם גולש לשנה הזו. ההתחייבות נרשמה על הסכום הזה.
חבר הכנסת ויצמן, בעניין הלבידים, קבלתי מכתב משר האוצר משרת התמ"ס על היטל לבידים 50,000 דולר. לתומי לקחתי את המכתב, חשבתי שמצורף כבר אישור חתום כחוק על ידי השרה וביקשתי להביא את זה. התברר לי שאין לי מסמך חתום, רק מכתב. זאת משום שהיות וכבר דחינו פעמיים את זה אז לא רצו להתבזות בפעם שלישית. החלטתי, היות ואנחנו ועדת כספים, אני לא דן בתיאוריות, כשנקבל דבר חתום על ידי השרה נדון עליו, לא קבלנו, לא נדון.
אז אני אומר שלפני שמביאים את זה לאישור בוועדה, צריך לעשות דיון איך יכול להיות שבפעם הקודמת הם הצהירו שזה וזה - - -
זה שייך לזה שאישרנו להם סיוע כבר פעם אחת, צריך לשמור על הפרנסה של 200 אנשים. הם קבלו כבר 14 מיליון ₪.
אני חייב להיות כנה, הבוקר, כשראיתי את כל הסיפור הזה, אמרתי שאני מבטל את הדיון והודעתי לחבר הכנסת פרץ, שביקש להשתתף בדיון, שאין צורך שהוא יבוא מתל-אביב כי אני לא אקיים דיון. אני מציע שנעשה את זה בשבוע הבא, בינתיים שיפרסמו את זה, ונעשה דיון מיוחד.
הוא לא יכול לעשות דיון תיאורטי, זו לא בקשה תקציבית. ההליך לגבי היטל הוא כזה שהם מפרסמים צו, אחרי שמתפרסם הצו זה נכנס לתוקף ויש להם 60 ימים להגיע לוועדת הכספים לקבל אישור. אין צו לפני כן, גם אם תקיימו דיון תיאורטי, תצטרכו לקיים עוד דיון לאשר.
אם בכלל ראוי, אחרי שהם קבלו כל כך הרבה כסף, להטיל את ההיטל הזה. קבלתי אינפורמציה שלא רק שלעובדים לא יצא שום טובה מהכספים האלה, הם נאחזים בעניין בגלל ה- 200 עובדים הם חולבים את המדינה.
אני מוכן לקיים דיון עקרוני, אבל אני מבקש קודם את הצו כי אני לא חושב שזה ראוי ...יותר יפה שאמיר חייק יהיה בדיון עקרוני מאשר אנחנו נדון כאן סתם. במסגרת הצו שיהיה נקיים את הדיון העקרוני שאתה מבקש ואז נדון על הצו.
אני מבין שהביאו לך את הרשימה ממשרד הבריאות.
תקנות השקעות משותפות בנאמנות (נכסים שמותר לקנות ולהחזיק בקרן ושיעוריהם המרביים)(תיקון), התשס"ב –2002.
תקנות השקעות משותפות בנאמנות (מחירי קניה ומכירה של נכסי קרן ושווי נכסי קרן)
(תיקון) התשס"ב- 2002
אני מבקש את אישור הוועדה לתיקון של שני סעיפים של תקנות השקעות משותפות בנאמנות. הסט הראשון מסדיר את סוגי הנכסים שמותר לקרנות הנאמנות לרכוש ולהחזיק במסגרת הנכסים שלהם בשיעורים המרביים והסט השני מתייחס לאופן שבו צריך לשערך את אותם מסים.
הצורך בתיקון התעורר בעקבות שינויים שחלו לאחרונה בדרך שבו מתנהל המסחר בשווקים שבהם מתקיים מסחר באגרות חוב מעבר לדלפק באירופה. התעורר ספק אם התקנות הקיימות מאפשרות למנהלי הקרנות להמשיך לפעול באותם שווקים. לאור הספק אנחנו מבקשים להכניס תיקון לתקנות תוך שימור התנאים הבסיסיים שראוי שיתקיימו בניירות הערך שבהם משקיעים מנהלי הקרנות לשוק מוסדר על פי חוק, ניירות ערך שהם סחירים ושיערוך ניירות ערך שישקף את השווי ההוגן שלהם.
הדיון בתקנות האלה היה בוועדת המשנה ברשות חבר הכנסת איתן כבל והתקנות אושרו ביום ה- 27 במאי 2002. אני רק רוצה לתקן שעל הנוסח שאושר נוספו שני תיקונים שהוכנסו עכשיו לבקשת מנהלי הקרנות, הראשון נוגע להוראת מעבר והוא תקנת משנה א'2 והשני היא הוראה שמתייחסת לאגרות חוב שנסחרות בשוק מוסדר של חבר שנתקבלה בישראל, זה הסייפא של תקנה 2א'3.
חבר הכנסת כבל לא צריך להתנצל. מי בעד מסקנות ועדת המשנה של שוק ההון?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: מיעוט
המסקנות אושרו
המשך שינויים בתקציב לשנת 2002.
יש פה פניה להעברת כ- 7 מיליון שקלים מהרזרבה הכללית למשרד של איכות הסביבה עבור מימון הרשאות בנושא פסולת מוצקה והסדר של המשרד עם משרד האוצר לסייע לרשויות המקומיות להעביר את הפסולת מאתרים הלא מוסדרים לאתרים המוסדרים. הסדר סבסוד של חמש שנים מסתיים בשנה זו ולכן זה מהלך סופי של תקצוב הפרוייקט הזה.
בזמנו עשיתם פרוייקט לשריפת פסולת. הטלתם היטל על פסולת מוצקה, על הטמנה והייתה התחייבות שחלק מזה ילך להקמת אתרים להבערת פסולת. מה קורה עם זה?
זו הייתה בקשה שלנו שלא הצלחנו לסכם עם משרד האוצר, ככל שאני יודע, אין היטל על הטמנת פסולת. הכוונה הייתה לייקר את הטמנת הפסולת כדי ליצור אטרקטיביות למפעלי - - -
אין היטל על הטמנת פסולת בישראל. משרד האוצר לא רצה לעשות את זה כי זה מייקר את הטיפול בפסולת של הרשויות המקומיות.
אנחנו מנסים לקדם מתקן כזה גם בחיפה וגם ביבנה באיגוד ערים בדרום יהודה, כרגע זה בשלבי הקמה, האטרקטביות התקציבית של זה מוטלת בספק, בגלל שאין את ההיטל.
פניה 233 נועדה לממן החזר שכר לימוד לחיילים משוחררים, זה סידור פנימי של הפשרות פנימיות לצורך מימון חיילים משוחררים.
יש תלמידים במרכזים דתיים, בעיקר הנדסאים, הזכאים לפי חוק להחזר לימוד של שנה א' מחוק חיילים משוחררים.
זה בית ספר למלונאות בחיפה שהמשרד עשה בו שיפוץ גדול והוא קולט בו זמנית כ- 400 לומדי מלונאות.
אין תקנה למזנון הכנסת. מי בעד תקנה 233?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: מיעוט
פניה מספר 233 אושרה.
אני מחדש את הישיבה. אנחנו עוברים לאישור מוסדות הציבור שאושרו בוועדת המשנה, מספר אחד 609802 לעניין סעיף 46 והשניה מספר 728102, גם לסעיף 46, וגם לסעיף 61 ד' לחוק מס שבח זה במספר 609802. מי בעד?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: מיעוט
הסעיפים אושרו.
השאלה איזה תקן, את מי מעבירים? כשמעבירים עם 270,000 ₪ בתקן כוח אדם זה מישהו רציני, מי זה? אולי רבקה פלוך?
הלוואי היא הייתה מקבלת תקן. מדובר על מישהו מהבנא"מ. מי בעד 028-04?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: מיעוט
הודעה 028-04 אושרה