פרוטוקולים/כספים/4320
18
ועדת הכספים
1.1.2002
פרוטוקולים/כספים/4320
ירושלים, כ"ו בטבת, תשס"ב
10 בינואר, 2002
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 346
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, י"ז בטבת תשס"ב (1.1.2002), שעה 10:00 בכנסת
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 01/01/2002
דרך הפרטת חברת אגרידב – חברה לפיתוח חקלאי.; דרך הפרטת החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי.; תקציב משרד מבקר המדינה לשנת 2002.
פרוטוקול
סדר היום
1. דרך הפרטת חברת אגרידב – חברה לפיתוח חקלאי.
2. דרך הפרטת החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי.
3. תקציב משרד מבקר המדינה לשנת 2002.
מוזמנים
¶
ירון יעקובס - מנהל רשות החברות הממשלתיות
רן אלון - לשכת החשב הכללי, משרד האוצר
אריה וולק - מנכ"ל חברת אגרידב
אופי רייך - יו"ר חברת אגרידב
דן גבעול - מנכ"ל החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי
דן אלדר - יו"ר החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי
אריה גור - יו"ר ועד העובדים, החברה לאוטומציה בשלטון המקומי
עו"ד אילן איטח - יועץ משפטי של ועד העובדים, החברה לאוטומציה במינהל
השלטון המקומי
דוד עמר - דירקטור, החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי
אליעזר גולדברג - מבקר המדינה
מרדכי בס - מנכ"ל משרד מבקר המדינה
שמואל בס - משרד מבקר המדינה
יצחק ששון - חשב משרד מבקר המדינה
יהושע רוט - עוזר בכיר למבקר המדינה, משרד מבקר המדינה
היו"ר יעקב ליצמן
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכספים, הנושא הראשון על סדר היום: דרך הפרטת חברת אגרידב – חברה לפיתוח חקלאי.
ירון יעקובס
¶
ועדת השרים להפרטה בראשות ראש הממשלה החליטה ביום 17 בדצמבר להפריט את החברה. להחלטת ההפרטה שותף גם השר הממונה, שר החקלאות. המניעים להחלטה הזאת הם בעיקרם העובדה שהחברה מונה בסך הכל שישה עובדים, מזה מספר שנים נמצאת בהפסדים, גם הצפי לקראת הפסדים, הצטמצמה מאוד הפעילות שלה מול משרד החוץ שהוא המפעיל, ולנוכח דוח מבקר המדינה שהצביע על סוגיה זו, חשבנו שצריך לקדם את תהליך ההפרטה. גם השר חושב שיש לבצע תהליך הפרטה ולכן הממשלה החליטה על כך ומבקשת לקבל את אישורה של ועדת הכספים להליך ההפרטה.
אופי רייך
¶
אגרידב היא כעין חלון ראוה לחקלאות בישראל. אגרידב היא חברה קטנה, אומנם היא הפסידה במשך מספר שנים – אני דירקטור בחברה לא הרבה זמן – לדעתי בשנה הבאה היא לא תפסיד כסף.
אופי רייך
¶
משרד החוץ מתנגד בכל תוקף להפרטה. משרד החוץ טוען ובצדק, שהוא לא היה רוצה שזה ייפול לנטל על המדינה וזו נקודה שחשוב להזכיר אותה. אני מניח, שהשינוי שעשינו מאז שאני דירקטור וממלא את תפקיד היו"ר בפועל, החברה עברה שינוי על ידי החלפת המנהל, יש מנכ"ל חדש לחברה ואני מניח שבשנה הבאה היא תוכיח שהיא לא מפסידה כסף, היא גם לא צריכה להרוויח הרבה כסף כי התפקיד שלה הוא חלון ראווה. היא עושה את הפרוייקטים בסין, בהודו, פרוייקטים מפורסמים שיש למדינת ישראל שהם חלון הראווה, ואת זה יכולה לעשות רק חברה ממשלתית. היא עושה פרוייקט באלבניה, האמריקנים מבצעים את הפרוייקט הזה לא באופן ישיר אלא דרכינו בגלל שהחברה היא חברה ממשלתית, אלה דברים שקברניטנו בממשלה חשבו שהם לא חשובים.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
ירון יעקובס אומר שהחברה מפסידה, הוא אומר, אנחנו דואגים לעובדים ולכן נעביר אותם לחברה חדשה.
אריה וולך
¶
אני מבטא כאן גם את דעתו של סמנכ"ל משרד החוץ, שלא נמצא כאן. השר האחראי עלינו באופן פורמלי הוא שר החקלאות, אבל השר שמתעניין בעבודתנו והמשרד שאנחנו צמודים אליו זה שר החוץ ומשרד החוץ. אני מאמין, שביום ש"אגרידב" תעבור להיות חברה פרטית, משרד החוץ אם יירצה להמשיך את הפעילויות שהוא עושה היום, ייאלץ לייצר לעצמו מערכת כזאת או להמציא "אגרידב" חדשה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני מעמיד את הבקשה להצבעה, מי בעד אישור לדרך ההפרטה כמפורט בהחלטת ועדת שרים של אגרידב לפי סעיף 59ב(ח) לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975.
הצבעה
בעד – 1
נגד – אין
נמנעים – אין
אגרידב – חברה לפיתוח חקלאי בע"מ – אישור לדרך ההפרטה לפי סעיף 59ב(ח) לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975, נתקבל
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אנחנו עוברים לסעיף הבא: החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי – אישור לדרך ההפרטה לפי סעיף 59ב(ח) לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975.
ירון יעקובס
¶
בהמשך להחלטת ועדת שרים מיום 17 בדצמבר הבאנו בקשה למכור את מניות המדינה על סך 40% מהמניות בחברה לאוטומציה. ההחלטה הזאת נתמכה על ידי שר הפנים. הוא תומך בתהליך הזה בעיקר בגלל שהוא הבין שיש חשיבות גדולה לשירותים שהחברה הזאת נותנת, היא לא יכולה לספק שירותי מחשוב לרשויות המקומיות ברמה נאותה כל עוד היא נמצאת בבעלות ממשלתית והממשלה לא מוכנה להזרים שקל. כדי לשדרג את הפעילות ושיפור השירות לאזרח, צריך להכניס משקיע אסטרטגי פיננסי. במהלך הזה תומכת הנהלת החברה, עוד תומכים השותפים, 60% מרכז השלטון המקומי, כפי שנמסר לנו העובדים מכירים את המהלך הזה. בניגוד להפרטה אחרת, המכירה שלנו של 40% מהמניות לא אמורה לפגוע כהוא זה במישהו מהעובדים. כלומר, רוב המניות נשארות בידי הבעלים הנוכחים ומרכז השלטון המקומי.
דן אלדר
¶
אנחנו נמצאים במצוקה כספית משום שלמערכות הקיימות היום נדרש כסף רב לביטוח, במצב הנוכחי אפשר להחזיק מעמד עוד חצי שנה, עוד שנה.
דן אלדר
¶
אני צריך להגן כאן גם על העובדים וגם על המדינה. העובדים מיומנים, שותפים מלאים לכל מה שקורה בחברה וגם לגבי ההמשך. לכן הם מסכימים לכל שינוי בחברה שיביא להבראתה ויכולת הישרדות בצורה רצינית.
דן גבעול
¶
אנחנו תומכים מאוד בהפרטה, היא תועיל לחברה במובן זה שהיא תכניס שותף עסקי שיש לו ראיה עסקית, אנחנו גם מקווים שהוא יוכל להזרים הון בעלים שחסר לנו היום.
אריה גור
¶
אנחנו רוצים לבדוק את האפשרות לקנות חלק מהמניות. אנחנו מבקשים שלא ייעשה שום צעד לפני שמגיעים להסכמות עם העובדים. עקרונית, אנחנו לא מתנגדים להליך.
אילן איטח
¶
אין לנו התנגדות עקרונית לעצם ההפרטה, העניין הוא שזו פעם ראשונה שאנחנו רואים שמדובר על דרך הפרטה ומה עומד לקרות.
אילן איטח
¶
יכול להיות שהם חושבים כך, אבל אני חושב שאי אפשר להעביר את התהליך הזה בלי הסכמת העובדים. פניתי לירון יעקובס במכתב והתשובה הייתה, כאשר יהיו החלטות נפנה אליכם. אנחנו דורשים להסדיר את כל ענייני העובדים לפני שתיעשה פעולת ההפרטה ואם לא - נצטרך ללכת לסכסוך עבודה. יעקובס אומר, שלכאורה מבחינה משפטית שום דבר לא פוגע בזכויות העובדים, אבל שנינו יודעים את האמת.
אילן איטח
¶
חלילה. אני אומר, שהמציאות היא כזאת, שברגע שייכנס משקיע אסטרטגי במיעוט, סימן שאין לו שום השפעה ואתה עושה מהלך חסר תועלת. אם הכנסת אותו כי אתה רוצה שהוא ישפיע, כי יש לו ראיה עסקית, הוא יתרום את תרומתו.
ירון יעקובס
¶
גם יושב ראש הוועדה מכיר את עמדתי בסוגיית העובדים, אני חושב שאי אפשר להתקדם בשום מהלך בלי העובדים וצריך להגן על זכויותיהם ומעמדם. זו נקודת המוצא וזו הייתה עמדתי גם בדיונים אחרים.
ירון יעקובס
¶
זה לא אמור להופיע. צריך לשים לב להיבטים הפורמליים שבהם לפי החוק, את העובדים מייצגת ההנהלה. ההנהלה באה לממשלה והיא גם יושבת כאן. העובדים הם לא ישות עצמאית, הם עובדים בחברה ויש להם הנהלה וההנהלה תומכת בעובדים ומייצגת אותם. זה לא שקולם לא נשמע. שנית, בשני השלבים של החלטת הממשלה והחלטת הכנסת, אין מקום לדון עם העובדים על שום דבר במיוחד בהקשר ההפרטה, שבה העובדים לא אמורים להיפגע. לכן, כאשר אתה אומר שאתה רוצה להגיע למערכת של הסכמות והבנות, אני בעד רק צריך להבין במה מדובר וזה בטח לא תנאי לשום דבר.
אילן איטח
¶
זה לא תנאי מבחינה חוקית ומשפטית, אתה חושב שזה לא תנאי חוקי, נכון, אולי אנחנו חלוקים בדעות, עניינית אני אומר, אני חולק על כך, שמי שמייצג את עמדת העובדים בדיוני ההפרטה היא ההנהלה.
אילן איטח
¶
יכול להיות, אני רק אומר לך, שלא היה קורה כלום אם היו שומעים את עמדת העובדים דרך נציגות העובדים.
אילן איטח
¶
אני רוצה להבהיר, אין לנו התנגדות עקרונית, ועד העובדים וההסתדרות רוצים להיות שותפים ואפילו לשקול את רכישת המניות. אנחנו סבורים, שצריך להקצות מראש חלק מ-40% של הממשלה למכירה לעובדים. באיזה תנאים? צריך לבדוק את זה אבל צריך לבחון את האפשרות הזאת, מדובר באנשים שהשקיעו והם גם חלק מהון המרכזי של החברה. מעבר לזה, צריך להבין שהמציאות כזאת, שברגע שמתחלף בעל מניות עם אחזקה מהותית של 40%, אופי החברה ישתנה וזה ישפיע על העובדים, זה ישפיע גם על הלחצים של ההנהלה לכיוון שינוי מערכת ההסכמים.
דוד עמר
¶
אדוני היושב ראש, אני מופתע מההופעה והעמדה שמציג היועץ המשפטי של העובדים. במהלך כל התקופה התקיימו דיונים בין מנהל רשות החברות הממשלתיות, הממשלה, לבין הנהלת החברה. מדי פעם שאלתי, מה עם העובדים ? התשובה שקיבלתי, שהעובדים נמצאים בתמונה. אדוני היושב ראש יודע מה אני חושב לגבי זכויות עובדים. האמת היא, שהגישה של הפרטה היא מכיוון שאני חושש לעתיד העובדים. אדוני היושב ראש גם יודע על התחרות העצומה שישנה בתחום הזה.
דוד עמר
¶
לא לגבי השירותים, יש חברות רבות שנותנות אותו שירות. אם לא היו נוקטים בצעד כזה, האם יהיה גורם נוסף שיהיה מוכן להזרים משאבים על מנת להשקיע בפיתוח? בעקבות המצב הכלכלי של השלטון המקומי, אנחנו מגלגלים 60-70 מיליון שקל חובות שאי אפשר לגבות, וזו הבעיה לעתיד העובדים.
דוד עמר
¶
700 עובדים.
גם יושב ראש החברה, מר דן אלדר, וגם המנכ"ל דן גבעול, דיווחו לדירקטוריון וגם לי כמחזיק התיק בשלטון המקומי של החברה, שהם בקשר מתמיד וישיר עם העובדים והעובדים מבינים את הצעד שנקטנו בו. כך שאני מצהיר כאן בפני יושב ראש ועדת הכספים, שעתידם וזכויותיהם של העובדים לא ייפגעו, יש לנו הסכם קיבוצי חתום באמצעות ההסתדרות בין החברה ובין העובדים, ההסכם יכובד במלואו.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני מעמיד להצבעה את בקשת רשות החברות הממשלתיות לדרך הפרטת החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי – אישור לדרך ההפרטה לפי סעיף 59ב(ח) לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975, מי בעד ירים את ידו.
הצבעה
בעד – 1
נגד – אין
נמנעים – אין
הבקשה לדרך הפרטת החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי, נתקבלה.
דוד עמר
¶
אני רוצה להודות לירון יעקובס, על התמיכה והטיפול הנאות. אני מאמין שכולם עושים הכל על מנת להבטיח את עתידם של העובדים. בעזרת השם נצליח למצוא את המשקיע הנכון כדי שהעתיד של החברים יישאר איתן. תודה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני עובר לנושא הבא: תקציב משרד מבקר המדינה לשנת 2002. בהצעת התקציב לשנת 2002 לא מופיע שכר עובדי המשרד. תקציב המבקר כפוף להחלטת השרים, אבל מה לגבי הגופים האחרים?
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
השכר משולם לעובדי המשרד על פי הסכמי שכר. על פי דעתי, הקיצוץ לא מתייחס להסכמי השכר, גם החלטת הממשלה מציינת שלא מדובר בהסכמי שכר. אם אני צריך לצטט את החלטת הממשלה – שלא חלה על משרד מבקר המדינה אבל כהוראה מנחה – "על אף האמור בסעיפים 1 ו-2, לא תבוצענה הפחתות בסעיפי תקציב שעניינם ביצוע חקיקה ראשית בה מוכתבים סכומי או שיעורי התקציב שיש להקצות לשם יישומה, ובסעיפי תקציב שנועדו למחויבות הממשלה לביצוע הוצאות, לרבות הסכמי שכר והסכמים אחרים ולמעט התחייבות להוציא הוצאה לפי תעריפים אחרים". מה הפירוש, שהיום מורידים משכרם של עובדי מדינה? מקצצים משכרם של עובדי מדינה? לקצץ משכרם של עובדי המדינה, אני לא שמעתי על החלטה כזאת.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
על הקפאה אני מסכים, אבל על קיצוץ לא דובר, אם אני יכול לשער, גם לא ידובר על קיצוץ בשכרם של עובדי המדינה. לכן, שכרם של עובדי משרד מבקר המדינה קבוע בהסכמי שכר. יש נושא אחר של שעות נוספות, עליו אני מוכן לדבר, אבל לא לגבי השכר.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
לפני כחצי שנה הבאתי לוועדה הנכבדה הזאת נתונים מדויקים וטבלה על השכר. אני רק יכול להוסיף לידיעת הוועדה הנכבדה, שדרישת השיעור שהעובדים ביקשו לעדכן את השכר, השיעור הזה לא נראה לי, לפיכך הם הגישו תביעה לבית הדין לעבודה בנושא הזה של עדכון שכר. אני עומד על דעתי, שהדרישה לעדכון - - -
אבשלום וילן
¶
חבר הכנסת חוגי, עם כל הכבוד לרשות לניירות ערך, היא לא עומדת בקריטריונים של משרדי ממשלה.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
הנושא של שיעור העדכון מצוי היום בפני בית הדין לעבודה.
השכר במשרד מבקר המדינה תופס כ-80% מהתקציב. אנחנו מדברים על כ-117 מיליון שקל עבור שכר. על זה יש להוסיף את ההוצאות הנוקשות שאין מקום בכלל לקצץ בהן, למשל, ארנונה שאנחנו משלמים, מסים, שכר דירה, מים חשמל וכן הלאה. בימים הקרובים אנחנו עומדים לבצע שיפוצי בטיחות בעיקר בתל אביב, מדובר בבתים ישנים שאנשי מקצוע דרשו לבצע את התיקונים מפאת הסכנה. זה לבד הוצאה של 1.2 מיליון שקל.
אני רוצה לומר, הקיצוץ מגיע ל-4% מכלל התקציב. במה כן קיצצתי? כ-30% מהשעות הנוספות.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
קשה לדעת, יש שעות עם חישוב של 150% ויש שעות של 120%, אין לי את ההתפלגות, אבל בכסף אני יכול לומר שבשנת 2001 זה הסתכם ב-9 מיליון ₪.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
כן.
קיצצתי 30% מהשעות הנוספות. עוד קיצצתי בתכנון עריכה וייעוץ 304 אלף שקל, קיצוץ בהדרכה 570 אלף שקל, וזה לא לוקסוס, הדרכה זה על מנת לשפר את הידע של העובדים ולהכשיר אותם לביצוע התפקיד.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
כמעט ואין עזיבה בקרב העובדים הקבועים, הייתי אומר שישנה עזיבה של בודדים בשנה.
אבשלום וילן
¶
בהצעת התקציב כתוב: ביקורת בחו"ל 120 אלף שקל בשנה, זה נראה לי סכום מאוד קטן אם למשל יש יחידות של מערכת הביטחון. השאלה היא, בתוך ביקורת מערכת הביטחון, כאשר אתה רוצה לעשות ביקורת על מערך הקניות בניו-יורק, האם זה מתקציב משרד הביטחון או שכלול בתקציב 120 אלף שקל בשנה?
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
בחלקו. אותו חלק של ההוצאה בחו"ל נכנסה תחת תקציב ביקורת בחו"ל, אבל זה לא מסתיים כי יש המשך גם בארץ ולכן זה מורכב משני הסעיפים.
אבשלום וילן
¶
במערכת הביטחון, בעיקר בקניות של ציוד צבאי, היו אי סדרים חמורים שבוצעו בעבר עם ספקים, עם שחיתויות, עם שוחד אישי, בעשור האחרון היו כמה פרשיות קשות, כדי לערוך בדיקות – הסכום של 120 אלף שקל בשנה נראה לי סכום לא סביר.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
אני לא יכול לומר את החלוקה לפי פרופורציה מכיוון שזה תלוי בכל מקרה ומקרה, אבל אני כן יכול לומר לך, שבביקורת שאנחנו עושים במערך הקניות, חלק גדול מהעבודה נעשה בארץ, אנחנו נוסעים לאימות, לראות מקרוב את המסמכים המקוריים, ספרים וכדומה, אבל חלק גדול מהעבודה נעשה בארץ.
כמו כן אנחנו עושים ביקורת על מבנים, יש לנו פרק שלם בנושא הזה בדוח האחרון. זה מה שיש לי לומר, אני מבקש לאשר את התקציב.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
את השאלה הזאת שאלנו את כל משרדי הממשלה שהופיעו בוועדה, כולם אמרו שניצלו את התקציב עד הטיפה האחרונה.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
אני חוזר ואומר, אנחנו עדכנו בהתאם למקדם משרד האוצר, דהיינו, על השכר 6.4% - - -
היו"ר יעקב ליצמן
¶
שואלת היועצת הכלכלית וגם אני שואל את השאלה, הרי יהיה קיצוץ חדש, אנחנו יודעים זאת, אנחנו אומנם לא יודעים באיזה שיעור, אבל יודעים שיהיה קיצוץ, והשאלה היא, אם יהיה קיצוץ, האם הקיצוץ יחול גם לגביכם?
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
אני לא יודע, אני יכול לומר רק דבר אחד, בהצעת התקציב יש הוצאות מתחייבות שאני לא יכול לגעת בהן. שנית, אני אומר כאן במלוא האחריות, אני מקווה מאוד, שהמשרד יוכל לעמוד בכל הפעילויות שלו על פי התקציב שאני מבקש לאשר, לא היה קל לקצץ כפי שאני קיצצתי, זה לגמרי לא היה קל, אני מקווה מאוד שנוכל להמשיך לקיים את הפעילויות הנדרשות מהמשרד.
אבשלום וילן
¶
אבל אין כאן סיכום נפרד של השכר. הממשלה והכנסת החליטו על הקפאת שכר הבכירים, השופטים נכחו כאן בדיון והחליטו על הקפאת שכרם, אני שואל, אם יהיה קיצוץ במשרדי הממשלה, משרד מבקר המדינה אינם כפופים למשרדי הממשלה, אבל מבחינת דוגמה, יש חשיבות מאוד גדולה אם משרד מבקר המדינה יקבל על עצמו מרצון, זו החלטה שלו.
מרדכי בס
¶
אין לנו את המקדמים החדשים של האוצר אבל יש לנו את החלטת הממשלה, המבקר במכתב הלוואי להצעה ציין מפורשות, שההצעה הוכנה תוך לקיחה בחשבון גם את החלטת הממשלה האחרונה. החלטת הממשלה אמרה במפורש שלא מקצצים בסעיפי שכר ולכן המקדם שלפיו עודכן תקציב השכר בכל משרדי הממשלה יישאר בעינו, האוצר לא יוכל לשנות זאת כי החלטת הממשלה אמרה מפורשת שלא נוגעים בזה.
סמדר אלחנני
¶
תקציב המדינה עדיין לא אושר, עכשיו אנחנו פועלים על פי תקציב נומינלי של שנה שעברה, תקציב 2001 היה מבוסס על מדד ממוצע של 2001 לעומת 2000 כך שבשלושת החודשים הראשונים ברור שלא צריך לתת מדד. בניגוד לרשות לניירות ערך שהייתה כאן אתמול, תקציב המדינה מממן את משרד מבקר המדינה.
ויצמן שירי
¶
היות ומבקר המדינה מבקר גם אותנו, אני לא חושב שהוועדה הזאת צריכה לאשר את תקציב משרד מבקר המדינה. כמו שיודעים לדאוג ששכר חברי הכנסת יהיה מחוץ למערכת הפוליטית, גם הנושא הרגיש הזה של תקציב משרד מבקר המדינה צריך להיות מחוץ לידיים שלנו, אנחנו נהיה גם המבקרים וגם המבוקרים. יכול להיות שמבקר המדינה צריך לתת את הדעת גם בעניין הזה.
שגית אפיק
¶
יש צורך לשנות את החוק. סעיף 10 לחוק יסוד: מבקר המדינה קובע, שתקציב משרד מבקר המדינה ייקבע על ידי ועדת הכספים.
ויצמן שירי
¶
זו הרגשה מאוד לא נעימה. אתה תאמר, אם כך צריך להוריד את רמת המבקרים ואם נקצץ במבקרים – נגדיל את רמת השחיתות. אנחנו לא צריכים להיות שותפים לעניין ולכן צריך להוציא זאת מהידיים שלנו.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
זה הובהר לנו, אבל אני לא בעד לחכות עם תקציב משרד מבקר המדינה עד לאישור תקציב המדינה.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
אני מבקש לא לכרוך את משרד מבקר המדינה עם תקציב המדינה, זה בניגוד מוחלט לחוק, ואני מבקש לאשר את התקציב בנפרד.
אבשלום וילן
¶
תקציב משרד מבקר המדינה נפרד מתקציב המדינה, איננו תלוי והוא מאושר אך ורק על ידי ועדת הכספים של הכנסת. מכאן, ברגע שאישרנו את התקציב, לא פועלים על פי 1 חלקי 12.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
לגבי תקציב המדינה – או שנאשר אותו או שלא. לגבי תקציב משרד מבקר המדינה, לאחר שהתקציב הזה מאושר, הוא יכול להוציא את הכסף, זה לא שייך כלל לתקציב המדינה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני מעמיד להצבעה את הצעת תקציב משרד מבקר המדינה לשנת 2002, מי בעד ירים את ידו.
הצבעה
בעד – 4
נגד – אין
נמנעים – אין
הצעת תקציב משרד מבקר המדינה נתקבלה.