פרוטוקולים/כספים/2203
2
ועדת הכספים
15.11.2000
פרוטוקולים/כספים/2203
ירושלים, א' בכסלו, תשס"א
28 בנובמבר, 2000
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 183
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, י"ז בחשון התשס"א (15 בנובמבר 2000), שעה 9:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 15/11/2000
שינויים בתקציב לשנת 2000
פרוטוקול
נכחו
חברי הוועדה: אלי גולדשמידט - היו"ר
עופר חוגי
אמנון כהן
ישראל כץ
יעקב ליצמן
נחום לנגנטל
שלום שמחון
מ"מ: סופה לנדבר
יצחק סבן
משה רז
אמנון רובינשטיין
מוזמנים
¶
דני ארטום - משרד העבודה והרווחה
אוהד מראני - הממונה על התקציבים
רוני ארד - משרד האוצר
עמית לנג - משרד האוצר
יעל אנדורן - משרד האוצר
הילה אייל - משרד האוצר
שרון גמבשו - משרד האוצר
עבודה ורווחה
¶
היו"ר אלי גולדשמידט: אני פותח את הישיבה. יש פנייה מעוכבת בעניין משרד העבודה והרווחה, שמספרה 23024.
דני ארטום
¶
הפנייה כוללת שני אלמנטים: אחד – העסקת המדריכים במרכזי ההכשרה בשעות אפקטיביות, כשהם כבר עובדים בתקופה הזאת במשמרת שנייה, על מנת להרחיב את הטיפול; השני – הזזה פנימית של סעיפי מיכון של המשרד.
הוצאות חירום אזרחיות
¶
היו"ר אלי גולדשמידט: אנחנו עוברים להוצאות חירום אזרחיות, פנייה מספר 16009. זוהי פנייה בנושא פיקוד העורף, שעניינה מרכיבי ביטחון. אין מי שיציג את הפנייה.
יעקב ליצמן
¶
מה שהרפרנטים עושים זה לקרוא בקול רם את הפנייה. תעשה את זה אתה, וזהו זה. מדובר במרכיבי ביטחון. זאת הודעה שצריך לחכות 21 יום כדי שתיכנס לתוקף, אלא אם אנחנו מאשרים אותה עכשיו, ואז האישור נכנס לתוקף באופן מיידי.
שרון גמבשו
¶
מדובר בהעברת עודפים מחויבים מתקציב 1999 לתקציב 2000, בגין פרויקטים שהחלו בשנת 1999 ונמשכים בשנת 2000. היו התקשרויות עם ספקים או קבלני ביצוע בגין מרכיבי ביטחון בצפון, ביישובי יש"ע.
שרון גמבשו
¶
לא. זה תקציב שהיה בשנת 1999. הגופים התקשרו בגין התקציב הזה, והכסף מועבר רק השנה במימון.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
עד שראש אגף תקציבים יגיע בקשר ל"פנייה הגדולה", נדון בעוד כמה פניות קטנות, מכיוון שלפני כן לא הגיעו כל הרפרנטים.
הילה אייל
¶
בפנייה 364 מדובר בסעיף תשלום חובות ריבית. הפנייה נועדה להעביר סכום של כמיליארד וחצי שקל בין תכניות בסעיף.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
ולו מהטעם שמדובר בסכום מאד לא קטן, תסבירי לנו בבקשה את הטכניקה. למה צריך להעביר מסעיף לסעיף?
הילה אייל
¶
לא מדובר על העברה מסעיף לסעיף, אלא בתוך סעיף תשלום ריבית. הפנייה נועדה לבצע התאמות בסעיף בהתאם לאומדן הביצוע של כל אחד ממרכיבי הריבית השונים על בסיס לוחות הסילוקין ואומדן התשלומים עד סוף שנה זו.
הילה אייל
¶
כי ברמות של תשלומי חובות, סך הסעיף מסתכם ב-26 מיליארד שקל, ולא תמיד בתחילת השנה אפשר לדעת את הסכומים המדויקים.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
בין מה למה? בין מלוות שונים, זאת אומרת: תשלומי ריבית בגין מלווה מסוים להעביר למלווה אחר וכו'?
הילה אייל
¶
בסעיף 365 מדובר על תשלום חובות קרן. הפנייה נועדה להעביר סכום של כארבעה מיליארד וחצי שקל בתוך הסעיף בין המרכיבים השונים בהתאם לאומדן המשרד.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אתם מאד מבהילים אותנו בגלל גובה הסכומים, מה יגידו על זה שתוך דקה אנחנו מאשרים ארבעה מיליארד וחצי שקל?
הילה אייל
¶
הפנייה מדברת על העברה של סכום של ארבעה מיליארד וחצי שקל בתוך הסעיף, כשלמעשה המקור ל-2.5 מיליארד מתוכם הוא רזרבה בתוך הסעיף. בתחילת השנה אנחנו לא תמיד יודעים את המספרים המדויקים, ולכן אנחנו מקצים סכום מסוים מהרזרבה.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אבל האם בניגוד לריביות, סכומי קרן צריך לדעת מראש? תשלומי קרן, בניגוד לריבית, זה לא דבר שמשתנה.
הילה אייל
¶
יש שני מרכיבים מרכזיים בתשלומי החובות: חוץ ופנים. מה שאתה משלם כנגד פנים, מורכב ממלוות באמצעות מנהל מלוות המדינה למשל, מלוות סחירים, מלוות לא סחירים, כספי אמיסיות וכו'.
הילה אייל
¶
הפנייה הזאת נועדה לעשות התאמה בין מרכיב הקרן למרכיב הריבית בתוך תשלום חובות בסך של מיליארד וחצי שקל, בהתאם ללוחות הסילוקין ולאומדן הביצוע של התשלומים עד סוף השנה הנוכחית.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
זה בדיוק כמו הסעיפים הקודמים. מי שבעד, ירים את ידו.
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פניות מספר 369-371 אושרו.
הילה אייל
¶
פנייה מספר 358 זאת הפנייה האחרונה. זאת פנייה שנועדה לעשות העברה בתוך סעיף גמלאות בסך של 34,000,000 שקל. מדובר בהעברת סכום של 34,000,000 לתכנית גמלאות לנושאי משרה ברשויות השלטון.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אני מבקש שתתבצע בדיקה על ידי סמדר אלחנני. מכיוון שמדובר פה בגמלאות לנושאי משרה, אולי זה נוגע לחברי כנסת.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אף אחד לא חושד שזה לא בסדר. הרי את מגיעה אלינו לא רק כדי שנאשר את הפניות ונשמש כחותמת גומי.
הילה אייל
¶
אני מסבירה ש-34,000,000 שקל זה הסך הכל לתכנית הזאת, שמתוכם 30,000,000 שקל מיועדים לשופטים, דיינים וקאדים; 3,000,000 שקל מיועדים למנכ"לים, מקביליהם ואחרים; ומיליון שקל מיועד לנשיא ולחברי ממשלה.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
בגלל שמדובר בנושאי משרה, ובגלל שבאיזשהו מקום זה גם יכול להשליך עלינו או על חברינו, אני מציע שהפנייה הזאת תקבל תשומת לב מהודקת יותר ושסמדר אלחנני תראה אותה. אם הכל יהיה בסדר, נאשר אותה ביום שני.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אני מקדם בברכה את אוהד מראני. מדובר בפנייה מספר 383 עד 395. מכיוון שמדובר פה בין היתר במימון עלויות הנובעות מהאירועים הביטחוניים, אני מבקש את אישורכם לוותר על ה-24 שעות.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
נדון בזה סעיף-סעיף, וזה סיפור אחר. אני עכשיו לא שואל האם אתה תומך או לא. תראה, את רשת מעיין החינוך התורני גם הבאנו כך, וגם חטפתי על זה ביקורת בעיתון.
אוהד מראני
¶
מדובר פה בפנייה בהיקף גדול של 850,000,000 שקל, שאיתו אנחנו עושים שני דברים. אחד – מעבירים לרזרבה הכללית 850,000,000 שקל. הסכום הזה מועבר ממשרד הבריאות. זה לא קיצוץ בתקציב משרד הבריאות.
מדובר כאן בתקציב, שלמעשה יוצא תקציב בעודף עבור השלמת עלויות סל הבריאות. היום מערכת הבריאות ממומנת על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, וסל הבריאות הוא בהיקף של כ-19 מיליארד שקל, כאשר חציו ממומן מגביית מס הבריאות על ידי הביטוח הלאומי, וכחציו בהשלמה של משרד האוצר.
בעיקר כתוצאה מעלייה בהכנסות הביטוח הלאומי, נוצר לנו השנה עודף של 850,000,000 שקל, על פי האומדנים שלנו, שנובע מהצמיחה המואצת במשק ומעלייה במספר המועסקים. התוצאה של שניהם היתה שגדלו לא רק הכנסות המדינה, כפי שראיתם בהקשרים אחרים, אלא גם גדלו הכנסות הביטוח הלאומי וגם גדלו הכנסות הביטוח הלאומי עבור מס בריאות. כתוצאה מכך, יש לנו שם עודף.
אוהד מראני
¶
לא. אותם מספרים שאתם קיבלתם בזמנו לגבי גידול הכנסות המדינה היו מהכנסות של מס הכנסה, מכס ומע"מ. זה לא כלל את הגידול הזה. כתוצאה מהגידול הזה, יש לנו מקורות של 850,000,000 שקל.
אוהד מראני
¶
אופן השלמת עלות סל בריאות מאד מורכבת. חלק נובע מזה שהאינפלציה היתה יותר נמוכה. יש לנו שם כמה גורמים יחד, העיקרי – עליית הכנסות של הביטוח הלאומי. נושא נוסף – בגלל שהאינפלציה היתה נמוכה יותר, עלויות הסל קצת יותר נמוכות מהעלויות המקוריות.
כל הגורמים של מחירים יחסיים, של עליית הגבייה ושל ירידה באינפלציה, יוצרים עודף של 850,000,000 שקל. החלטנו להשתמש בסכום הזה - ואת זה אנחנו מביאים לאישור הוועדה – למימון שני דברים עיקריים: אחד – הוצאות ביטחון גבוהות יותר שנגרמו בשל המצב, שעליו לא צריך לפרט; שניים – השלמות תקציביות במגוון רחב של משרדים בהיקפים לא גדולים, שאותם נפרט עוד מעט, לסגירת שנה.
הסיכום הוא שהסכום של 850,000,000 שקל עובר מעודף בסל הבריאות שבמשרד הבריאות לרזרבה הכללית, ומהרזרבה הכללית זה נכנס למשרדים השונים.
אוהד מראני
¶
הכוונה כאן היא לא להעלות או להוריד את התרופות או המקדם הטכנולוגי. סל הבריאות הוא כפי שהוא. הדיונים על סל הבריאות יהיו כאן בוועדה במסגרות אחרות. לא זאת המסגרת לדון בזה.
יעקב ליצמן
¶
חבר הכנסת אלי גולדשמידט, יש כזה "פלוס" בתקציב הבריאות, אבל קראתי בעיתון שבשנה הבאה משרד האוצר מתכוון להוציא תרופות מסל התרופות.
יעקב ליצמן
¶
גם כאן אין קשר בין סעיף אחד לשני, מלבד המקור ממנו הוא לוקח את הכסף והמקום אליו הוא מעביר אותו.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
זה בטרמינולוגיה, אבל עובדה שבפרסומים של מינהל הכנסות המדינה וכשמדברים על גידול בהכנסות המדינה, לא כוללים את זה.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
יכול מאד להיות שאם באמת יש גידול, לפחות מבחינת הדיווח לציבור, כדאי היה להודיע זאת. עם זה אתה מממן ביטחון, וזה חשוב מאד.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
את שוב עונה לשאלה של חבר הכנסת ליצמן, ואומרת שזה לא משנה, כי בסך הכל החלק שלו במימון של הסל יותר קטן או יותר גדול, בהתאם לגודל הגבייה. ברור שזה לא מגדיל את הסך הכל של ה-19 מיליארד שקל.
אוהד מראני
¶
אני אעבור על הפנייה. היא למעשה צירוף של שתי פניות, שבגלל בעיות הדפסה אצלנו, הביא לא מזמן הרפרנט את הפנייה הנוספת, ונתייחס אליהן כאל מקשה אחת.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
מכיוון שאתה כבר יושב פה, באותה הזדמנות אני רוצה לומר שאני חושב שהיה ראוי בדרך כלל בפניות מהסוג הזה, לפצל בין נושאים, ולא להביא פנייה אחת שיש בה כל מיני נושאים. זה לעתים נותן תחושה – למרות שאני לא בטוח שזאת הכוונה מאחורי הדברים – שמכיוון שצריך להצביע על מערכת הביטחון וכולם מצביעים בעד, באותה הזדמנות גם מכניסים סעיפים נוספים.
מאיר פרוש
¶
יש לי שאלה לאוהד מראני, לפני שהוא נכנס לפירוט. מי הוא זה שאומר לך: בפנייה הזאת שאנחנו מעבירים בה X כסף לביטחון, תכניס גם את מרכז בגין ו-16,000,000 שקל לחינוך? מי אומר לך מה כן להכניס ומה לא להכניס בפנייה הזאת, או שאלה הם הדברים הדחופים ביותר?
אוהד מראני
¶
זאת הפנייה של סגירת השנה התקציבית. ברזרבה הכללית פה יש 850,000,000 שקל שהועברו לרזרבה הכללית, שבהם אנחנו אמורים לסגור את השנה התקציבית. זה צד המקורות. בצד השימושים אנחנו עומדים לנצל את כל הסכום של 850,000,000 שקל, כאשר רובו עובר להוצאות ביטחון, כפי שאמרתי קודם, וגם לגמר סגירת הסיכומים התקציביים עם כל המשרדים השונים. אחרי זה לא תהיה עוד סגירה. נשאר פה בשוליים סכום כסף קטן על דברים שעוד לא גמרנו את הבדיקות הסופיות עם המשרדים, אבל בגדול, זוהי סגירת השנה התקציבית.
מדובר בשני דברים
¶
הוצאות מיוחדות בגין האירועים הביטחוניים, וסגירת השנה התקציבית ומימוש כל הסיכומים עם המשרדים השונים.
אוהד מראני
¶
שיש כאן סכום שעוד לא חולק במלואו. דרך אגב, בקשה אחת כבר הוצמדה, אבל עדיין יהיו בקשות קטנות של כמה משרדים, יכול להיות גם בענייני ביטחון נוספים. שנת הכספים קרובה מאד לסיום, כלומר: לא מדובר בעוד זמן רב, ואנחנו עומדים לגמור את כל הבדיקות השונות כעת.
אוהד מראני
¶
הסכום של 114,000,000 שקל גם רובו כבר מחויב, כלומר: אין כסף חופשי. הסכום פחות או יותר מחויב. לא נשאר כסף חופשי לסוף השנה הזאת.
אוהד מראני
¶
כל האישורים שדיללו את הרזרבה והביאו אותה עד לרמה של אפס, עברו בסך הכל את אישור הוועדה. אתם ראיתם את התהליך, ולכן עשינו את המהלך הזה בו לקחנו כסף שהוא בעודף, שנוצר כתוצאה מעודף הגבייה בביטוח לאומי, העברנו אותו לרזרבה הכללית, וזה מעלה את הרזרבה הכללית מיתרה של אפס לרמה של 850,000,000 שקל, ואת אותו סכום אנחנו מחלקים פה.
יעקב ליצמן
¶
כל הבעיה היא שבתחילת השנה אתם מתחילים את הרזרבה ב-X כסף, ואחר כך שר האוצר עולה לבמה ומקריא את כל השמות הנרדפים של כל ההתחייבויות הקואליציוניות, וכך אוטומטית יורדת כל הרזרבה חזרה לאפס. זה מה שקרה בדיוק לפני שנה.
סמדר אלחנני
¶
למה אדם הולך עם כסף מזומן בכיס? כי אף פעם כל ההוצאות וההכנסות לא בדיוק מתקזזות באותו רגע.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
באשר לפנייה בנוגע לתפוצות, אני צריך 24 שעות. האם אי אפשר לחכות עד ליום שני בנוגע לתפוצות וכו'? אל תמתחו את החבל.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אז תודיע לי, כי אני צריך לעשות גיוס. במערכת היחסים בינינו, אתם צריכים להגיד את זה.
אנה שניידר
¶
לפי חוק יסודות התקציב פרק ג' - תקציב הביטחון, תקציב הביטחון נידון בוועדה המשותפת לוועדת הכספים וועדת החוץ והביטחון. בסעיף (ד) כתוב: לעניין תקציב הביטחון, כל מקום בחוק זה שמדובר בו בוועדה, ייקרא כאילו מדובר בוועדה המשותפת.
אם אתם מעבירים לרזרבה – זה שייך לוועדת הכספים, אבל כאשר מתוך הרזרבה באופן מפורש יוצא סכום למערכת הביטחון, ובמערכת הביטחון אני לא יודעת למה בדיוק הכוונה, אבל למימון עלויות הנובעות מאירועי "גיאות שפל" - -
אנה שניידר
¶
אני השתתפתי בישיבה של הוועדה המשותפת, כי אני יועצת משפטית גם של הוועדה המשותפת, ושם דנו בנושא של "גיאות ושפל".
אנה שניידר
¶
לכן אני מעלה את השאלה, האם האכסניה הנכונה לדיון בנושא הזה היא ועדת הכספים, או הוועדה המשותפת לתקציב הביטחון.
מאיר פרוש
¶
אני חושב שהסעיף בחוק מדבר על כך שאין רצון להביא את כל התקציב לפורום רחב, אבל זה לא שאסור להביא את זה לדיון בוועדה הזאת. הרי חלק מהחברים שם הם חברי ועדת הכספים, אז אם לוועדת המשנה יש סמכות, האם למליאה אין סמכות?
אוהד מראני
¶
אפשר לבצע את המתכונת לפיה אנחנו אומרים שאנחנו מביאים את הסכום של 150,000,000 שקל ומביאים זאת לידיעת הוועדה, כך שתדעו שזה מה שאנחנו עושים עם אותו סכום מהרזרבה הכללית, וזה יידון ויאושר בוועדה המשותפת.
אוהד מראני
¶
יכול להיות. אנחנו חשבנו שזה יעמיס המון פיצולים, אבל גם אין לנו עם הפיצול, כלומר: לנו אין בעיה לפצל את זה.
אנה שניידר
¶
הוועדה לא נמצאת בשלב של אישור התקציב, אלא בשלב של אישור שינויים תקציביים. שינויים תקציביים אלה סעיפים 11 ו-12 לחוק, ועובדה שבבקשה כתוב כאן שיש בקשה לפי סעיף 11(ה) לחוק. בסעיף 11(ה) לחוק כתוב: הוועדה, ואז מכוח אותו סעיף שהקראתי כאן, הכוונה היא במקרה כזה לוועדה המשותפת הסטטוטורית לתקציב הביטחון.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
לא רק מהטעם הפורמלי, אלא מטעמים רבים, אני מציע שאנחנו לא ניקח לנו סמכות של ועדה אחרת. סעיף 1 הוא לידיעת הוועדה, וזה חשוב, כי זה חלק מהסכום שאנחנו מאשרים שעובר לרזרבה, וברזרבה גם נמצא הסכום של 150,000,000 שקל. את זה אנחנו כן מאשרים.
ההפניה מהרזרבה אל תקציב משרד הביטחון – זאת תהיה פנייה ספציפית שתועבר לוועדה של אבי יחזקאל, ומבחינתנו זה רק לידיעה.
אוהד מראני
¶
סעיף 2 מתייחס למשרד לביטחון פנים, ולמעשה למשטרת ישראל. זה חלק מסיכום כולל של כ-52,000,000 שקל שהמשטרה קיבלה תגבור. 16,000,000 שקל כבר הועברו. זאת היתרה של 36,000,000 שקל. רוב הכסף מיועד למיגון ולהצטיידות של המשטרה.
אנה שניידר
¶
לגבי גמלאות ופיצויים במערכת הביטחון, השאלה היא מאיפה יוצאים הסכומים האלה. אם הם יוצאים מתקציב הביטחון, זה לא שייך לפה.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
זה לא משנה. יש סל בריאות. סל הבריאות כולל 19 מיליארד שקל. המקורות של סל הבריאות הם בערך מחצית גבייה של מס הבריאות וכמחצית מקורות האוצר. יש לו עודף במחצית של הגבייה. אם הוא מעביר את העודף הזה אלינו, ממילא צריך לבצע את ההשלמה ל-19 מיליארד שקל, זאת אומרת: אין פה גריעה ולא תוספת לסל הבריאות. סל הבריאות לא עולה בשקל ולא יורד בשקל.
אין מישהו שיותר רגיש ממני לנושא הבריאות כאן בוועדה. בדקנו את העניין הזה.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
סעיף 3 – גמלאות ופיצויים למערכת הביטחון. למה צריך פתאום סכום של 15,000,000 שקל? זה לא שייך ל"גיאות ושפל".
אוהד מראני
¶
זה לא קשור ל"גיאות ושפל", אלא למה שקרה בהסכמי השכר שהגמלאות צמודים אליהם ולמערכת השכר של הביטחון.
אוהד מראני
¶
אני חושב שהנושא הזה קשור לוועדה המשותפת. התקציב נידון פה, זה סעיף 12 – זה לא סעיף ביטחון, אלא סעיף הגמלאות.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
יש עוד אבסורד אחד, שמצד אחד קביעת השכר והדיונים על שכר אנשי הקבע נעשים אצל אבי יחזקאל. אנחנו צריכים לאשר את עליית הגמלאות כתוצאה מהחלטות שהתקבלו שם.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
לא נפתור את הבעיה. אנה שניידר, אנחנו נדבר בינינו על התיקון הזה, כי יש פה בהחלט בעיה. בואו נעבור לסעיף 4.
אוהד מראני
¶
בסדר גמור. מדובר ב-60,000,000 שקל, כפי שסוכם לפני כחצי שנה עם היציאה מלבנון. הם מיועדים לפיקוד העורף עבור מיגון היישובים בצפון. זה לא קשור ל"גיאות ושפל".
אוהד מראני
¶
לא, זה לא היה כלול. אין פה הקצבה כפולה למיגון.
בסעיף 5 - 100,000,000 שקל יועברו למערכת הביטחון, והדיון יתקיים בוועדה המשותפת.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
מה זה אומר שיועבר סכום של 100,000,000 שקל למערכת הביטחון? אני מבין שזה לא שייך ל"גיאות ושפל".
אוהד מראני
¶
זה לא שייך ל"גיאות ושפל", אלא לשיקום צד"ל, וזה יעבור לוועדה המשותפת, שם נקיים על זה דיון.
סעיף 6 דן בסכום שיעבור למשרד הפנים. סך הכל מדובר על 200,000,000 שקל, שחלק ניכר ממנו עובר לעיריית ירושלים, מתוך זה 75,000,000 הגדלת מענק הבירה. עוד סכום ניכר עובר לירושלים במסגרת תכניות האיזון, ויש גם סכום גדול נוסף שעובר למשרד הפנים עבור מענקי איזון ותכניות הבראה לערים השונות, כפי שיסוכם בהמשך בממשלה.
אוהד מראני
¶
יש דיונים בין משרד האוצר למשרד הפנים. אין סיכום סופי. בין היתר אנחנו יודעים להגיד לכם שיש שם סכומים משמעותיים שיועברו לכמה ערים גדולות, כמו: ירושלים, בני ברק ובאר-שבע כנראה גם תיכלל.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
מה קורה עם העיר נתניה? אין אף חבר כנסת בוועדת הכספים שהוא תושב נתניה, והוא לא שואל כל הזמן על נתניה...
אוהד מראני
¶
אני לא יודע לענות על שאלות ספציפיות. אנחנו גם לא דנים בפניות על הערים השונות.
סעיף 7 – 13,000,000 שקל למשרד המדע, התרבות והספורט. מתוכם 8,000,000 שקל זה בגין חוק הקולנוע שעבר, ויש לנו מחויבות בהתאם לחוק לתקצב עבור מערכת הקולנוע סכומים שהם אחוזים מההכנסות של הכבלים וכו', והשאר זה תגבור הפעילויות של המשרד.
סעיף 8 - במשרד החינוך יש כאן אישור תקציבי של 16,630,000 שקל. זה למעשה מיועד לתקצב למשרד סכומים, שכבר סוכמו בעבר במסגרת הסכם ההבראה. אם תרצו, יעל אנדורן תפרט על כך.
עופר חוגי
¶
צריך להפריד בין ביטחון לבין שאר הדברים. אי אפשר באותה מסיבה לעשות אלף מסיבות. למה אני צריך לאשר גם ביטחון וגם מדע, תרבות וספורט?
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אני גם שאלתי את השאלה הזאת, ואמרתי שיותר ראוי בעיניי שיפצלו את זה לכמה פניות ויילכו לפי נושאים.
אוהד מראני
¶
אנחנו מוכנים לפצל את זה. אם אתם רוצים לפצל, נפצל. אנחנו חשבנו להקל ולהביא פנייה שמסכמת על כל השנה.
יעקב ליצמן
¶
אנחנו שאלנו כל הזמן למה את הנושא שמגיע לנו, הסמינרים, לא מביאים לכאן. זה הובטח לנו לפני חודשיים בוועדה ובכל מיני ישיבות משותפות עם חינוך ואוצר, ואנחנו מחכים.
מאיר פרוש
¶
אם אני עושה אחד ועוד אחד, אני מגלה שהפנייה שלכם היא על סך 806,663,000 שקל ולא 850,000,000 שקל.
אוהד מראני
¶
אני רוצה להבהיר שהפנייה הזאת מקצה כספים, רק את ההתחייבויות שבאות מהרזרבה הכללית. אני שאלתי ביניים את יעל אנדורן לגבי הסמינרים, כי אני לא מכיר את הסוגייה הזאת. אותו סיכום על הסמינרים אמור להיות ממומן מהמקורות הפנימיים של משרד החינוך.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אנחנו נצביע לחוד על הנושא של משרד החינוך, ואתם תחליטו מה שאתם רוצים. מה הפירוט?
יעל אנדורן
¶
הפנייה לגבי הסכום 16,630,000 שקל היא בסך הכל לגבי כספים שהוועדה הזאת כבר אישרה. אתה שאלת אותי את השאלה ביום שני, כשהעברנו את הפנייה לגבי הכספים שבהסכם עם מעיין החינוך התורני, ואמרנו שהם יבואו ממקורות מחוץ לתקציב משרד החינוך. 8.6 מיליון שקל מופיעים בפנייה הזאת עכשיו שאמורה להיות מאושרת.
אנחנו אישרנו את זה מתוך מקורות בתוך תקציב משרד החינוך, ואמרנו אז שזה יבוא ממקורות מחוץ לתקציב המשרד, בהמשך לשאלתך. אלה מקורות מתוך תקציב המשרד, שאמורים לממן את זה. זאת היתה רק פניית ביניים, ועכשיו הכסף אמור לממן את זה.
יעל אנדורן
¶
ה-8,000,000 שקל הנוספים זאת גם פנייה שאושרה על ידי הוועדה בעבר. אלה 8,000,000 שקל שעברו לפעולות בחינוך העצמאי, שגם אושרו.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
מחזירים עכשיו את הסכום מהרזרבה הכללית לטובת המקור שממנו לקחו לטובת הסכם ההבראה.
אוהד מראני
¶
לפני כשנה היה תיקון בהסכם ניידות. הסכם הניידות, שאותו מבצע ומשלם הביטוח הלאומי לנכים, ממומן במלואו על ידי משרד האוצר. זוהי תוספת של 70,000,000 שקל שמתבקשת, וזה כמובן עבור כל השנה.
סעיף 10 מיועד למשרד הקליטה עבור סל הקליטה. זה משקף התאמה להיקף העלייה הנדרש.
רוני ארד
¶
אמרנו בפנייה הקודמת, שכתוצאה מהעלייה הגדולה שלא נלקחה בחשבון בתקציב 1999, יש שאריות של תקציב שאנחנו צריכים לאשר עכשיו, כי סל קליטה ניתן במשך שבעה חודשים, כך שאם היה גידול בסוף שנת 1999 - -
רוני ארד
¶
כן. ה-8,000 האלה מקבלים את סל הקליטה גם במשך שנת 2000. בגלל שהגידול הזה לא נלקח בחשבון בתקציב 1999, זה מקרין על תקציב 2000. אמרנו שנעשה התאמות לקראת סוף שנה, כדי שנראה כמה מגיעים עכשיו. כרגע בשנה הזאת, העלייה היא בסביבות מה שצפינו.
אוהד מראני
¶
מדובר על 200,000,000 שקל למשרד הפנים. רוב הסכום הולך למעשה לירושלים: 75,000,000 שקל הגדלת מענק בירה ועוד סכום של כ-45,000,000 לירושלים לתגבור נושאים שונים. שאר הסכום עובר להגדלת מענק איזון ותכניות הבראה לכמה ערים - עליהן יוסכם בעיקר במשרד הפנים - ביניהן העיר בני ברק. לתכנית ההבראה יוקצה סכום - מהמקורות האלה וגם ממקורות אחרים - של כ-100,000,000 שקל.
אוהד מראני
¶
בעיקר לבאר-שבע, בני-ברק וקצת לירושלים. התכניות עוד לא סוכמו. אני אומר לך מה הן הערים שמונחות כרגע על שולחן הדיונים.
מאיר פרוש
¶
האם המיגון לגילה מגיע מתקציב מיוחד, או מתוך ה-120,000,000 האלה? כי 75,000,000 ועוד 45,000,000 שקל הם ביחד 120,000,000 שקל.
אוהד מראני
¶
כשהיא מקבלת תגבור תקציבי, היא יכולה להשתמש בו גם למיגון. כרגע עוד לא ברורות כל הוצאות המיגון ואיך הן יתחלקו.
אוהד מראני
¶
לא יקבלו פעמיים. כשהרשימה תסוכם, אביא אותה. היא עוד לא סוכמה. בינתיים מתנהל דיון עם העיריות השונות ויהיה סיכום על תכנית.
אוהד מראני
¶
לגבי סעיף 11 היו דיונים שונים בין משרד האוצר למשרד החקלאות בנוגע לסיוע לכמה ענפי חקלאות, בעיקר פרחים וירקות, שיש להם בעיית ייצוא חמורה בשנה הזאת. הבעיה היא בעיקר בגלל שער היורו ובגלל מצוקה בשווקים מסוימים.
הוחלט להעמיד סיוע לאותם הענפים בהיקף של כארבעים ומשהו מיליון שקל, מתוכם 25,000,000 שקל אנחנו מביאים לבקשה לאישור להקצאה מהרזרבה הכללית, ואת יתרת הסכום ממקורות פנימיים אחרים.
אוהד מראני
¶
כן, ואם תרצו לקבל פירוט, נביא אותו, אבל זה סדר הגודל, וזה מיועד לענפי החקלאות. חבר הכנסת שלום שמחון נכח בחלק מהדיונים, והוא יודע על מה מדובר, אז לא ארחיב.
שלום שמחון
¶
אני לא רוצה להרחיב, אלא רק רוצה לשאול למען הפרוטוקול, מתי יגיעו ה-20,000,000 שקל הנוספים?
אוהד מראני
¶
בימים האלה, יכול להיות שהפנייה כבר בדרך אליכם. הכסף הפנימי קיים מהעברות פנימיות. הבעיה היתה הכסף שצריך להגיע מהרזרבה הכללית שהיתה ריקה, ולכן אנחנו תקצבנו היום את הסכום הזה.
שלום שמחון
¶
בתום הדיון אצל שר האוצר, סוכם שהסכום הזה הוא לשלושה חודשים. לעומת זאת, בניירות שאני ראיתי במשרד החקלאות, מדובר על שלושה וחצי חודשים. רציתי לדעת למה ההפרש הזה. ההפרש הזה של חצי חודש שווה עוד 7.5 מיליון שקל.
ישראל כץ
¶
דיברנו על קריטריונים לגבי מרכז רבין ומרכז בגין. צריך לעשות איזושהי השוואה, כי אני מבין שהכל קרה תוך כדי הכנה, ואולי הגיע הזמן לעשות את זה בצורה יותר מסודרת.
עופר חוגי
¶
יש החלטת ממשלה שלא יינתנו תמיכות מאוגוסט. רציתי לדעת האם יש פה קריטריונים. איך מעבירים כסף בלי יועץ משפטי לממשלה?
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
השאלה הזאת נשאלה כבר כמה פעמים במהלך השנה האחרונה, וכל פעם היועצת המשפטית היתה נותנת לכם אותה תשובה – לא מדובר במוסדות ציבור.
אני מציע שנצביע פנייה-פנייה. אני עובר לסדרה של הצבעות. אני מפצל את הפנייה לפי המספרים שלה, בהסכמת אוהד מראני.
שלום שמחון
¶
אתה יכול להצביע על הכל מלבד על הסכום שיועבר למשרד החינוך, שעליו נערוך הצבעה נוספת. כולם בעד כל הסעיפים, מלבד הסעיף של משרד החינוך.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
אם כך, אנחנו מצביעים עכשיו על כל הסעיפים, למעט סעיפים 1 ו-5 שהם פנייה לידיעה בלבד, כי הם צריכים להיות מוכרעים בוועדה המשותפת לתקציב הביטחון, ולמעט פנייה מספר 8 שהיא כרגע שנויה במחלוקת ודורשת ליבון ודיון, ואנחנו מחליטים כרגע לא להצביע עליה.
מאיר פרוש
¶
ובתנאי נוסף, שאוהד מראני או מישהו מטעמו, יביא לנו פירוט על ה-45,000,000 שקל הנוספים שהוא מקבל פה בלי שיגידו לנו למה הם מיועדים. הוא מביא לפה אישור להעברת סכום של 850,000,000 שקל ונותן פירוט לסכום של 806,000,000 שקל.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
מי שבעד, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – כולם
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות 383-386, 388-389 ו-391-394 אושרו, ונרשם תוכן פניות 387 ו-395.
היו"ר אלי גולדשמידט
¶
זה אושר פה אחד. תודה רבה לכם. אני מציע שיחד עם הפנייה של משרד החינוך ביום שני, תביא את שלוש הפניות הנוספות.
חבר הכנסת עופר חוגי, האם אתה עומד על הרביזיה שלך בנושא משרד העבודה והרווחה?