פרוטוקולים/כספים/2101
2
ועדת הכספים
11/10/2000
פרוטוקולים/כספים/2101
ירושלים, ט"ז בחשון, תשס"א
14 בנובמבר, 2000
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 172
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, י"ב בתשרי התשס"א (11 באוקטובר 2000), שעה 09:00
נכחו: חברי הוועדה: א' גולדשמידט - היו"ר
ו' שירי - מ"מ היו"ר
מ' גפני
א' וילן
ע' חוגי
אמנון כהן
י' ליצמן
נ' לנגנטל
ר' מלול
מ' פרוש
י' פריצקי
מ' שטרית
ש' שמחון
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 11/10/2000
אישור עמותות לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.; שינויים בתקציב לשנת 2000.
פרוטוקול
מ"מ
ישראל כץ
מ' רז
ע' מאור
מוזמנים
¶
השרה לקליטת עליה י' תמיר
ראש עיריית בית-שמש ד' וקנין
ד"ר ז' דאהר - ראש מועצת סג'ור ויו"ר הפורום של הישובים הדרוזים
והצ'רקסים
ו' חביש - ראש מועצת ירקא
ז' איברהים - ראש תחום לעניי דרוזים וצ'רקסים, משרד ראש הממשלה
א' דולב - מנכ"ל מועצת החלב
ה' אייל - משרד האוצר
ר' ארד - משרד האוצר
א' גלעד - משרד האוצר
ש' גמבשו - משרד האוצר
ג' הרשקוביץ - משרד האוצר
ד' זייצ'יק - משרד האוצר
ע' כץ - משרד האוצר
ע' לנג - משרד האוצר
י' מרוז - משרד האוצר
א' רגב - משרד האוצר
א' שביט - משרד האוצר
א' תמרי - משרד האוצר
מ' שגיא - משרד החינוך
ניצב י' אפרת - משטרת ישראל
ר' צור - המשרד לקליטת עליה
סדר-היום
¶
1) אישור עמותות לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.
2) שינויים בתקציב לשנת 2000.
אישור עמותות לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני פותח את הישיבה. הנושא הראשון הוא: אישור עמותות לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.
י' פריצקי
¶
רשם העמותות לא נתן להן אישור ניהול תקין. העמותה הראשונה היא מרכז ע"ש אבולעפיה, וזה עוד קל בחיים. העמותה השניה היא בית-כנסת לעדה התימנית "נחלת אחים" במרכז הוד השרון, שהיא בכלל בתהליך מחיקה. היה כאן ויכוח קשה עם משרד האוצר איך יתכן שהאוצר ממליץ על סעיף 46. העמותה השלישית היא "מכון פרס לשלום".
י' פריצקי
¶
היא לא מגישה דו"חות, ואין לה ועדת ביקורת. למעשה, היא מתה. חבר-הכנסת אמנון כהן, חבל שלא היית פה, שכן היו צעקות גדולות על האוצר.
י' פריצקי
¶
מה זה "זמן"? אנו נמצאים בחודש אוקטובר. עובדה שכולם כן קיבלו.
לדעתי לפחות, הדבר החמור הוא בשכר ברוטו, ללא עלויות, שמשולם שם, כאשר לפי הדיווח של משרד רשם העמותות ארבע המשכורות הגבוהות השנתיות הן 462 אלף שקל לשנה, 402 אלף שקל לשנה, 368 אלף שקל לשנה ו-359 אלף שקל לשנה. לעניות דעתי, לא צריך לאשר. יקבלו איזו משכורת שהם רוצים - לבריאות - כל זמן שזה לא בא על חשבון קופת הציבור.
י' פריצקי
¶
עמוס גיל מקבל – וזו המשכורת הגבוהה ביותר - 214 אלף שקל לשנה, וזו מחצית. אינני מאושר מזה, אך זה לא מי-יודע-מה.
ביקשתי מסמדר אלחנני לזמן כאן ישיבה של ועדת המשנה שתסביר זאת לכל חברי ועדת הכספים עם יובל רכלבסקי הממונה על השכר ועם האוצר.
י' פריצקי
¶
עמדתי היא, שלא יתכן שעמותות - בין שהן מתוקצבות באופן ישיר ע"י המדינה ובין שהן מתוקצבות באופן "עקיף" לפי סעיף 46 - לא תהיה להן מגבלת שכר.
ו' שירי
¶
חבר-הכנסת פריצקי, הבה נצא מנקודת הנחה, שיורידו את השכר לחצי. מה שיקרה הוא שלמעשה למדינה ייגרם נזק בגדול; אם היום הם מושכים משכורות כאלה גבוהות, הם גם משלמים מס. כלומר, סעיף 46 לא מדבר על מס על שכר עבודה. האם זה לא נכון?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
תחילה, אני מברך אותך על כך שהכנסת את נושא שכר הבכירים כחלק מהקריטריונים בשיקול הדעת שאתה מפעיל בוועדת המשנה. אומרים, שעשית דבר מאד נכון, ואני מברך אותך על כך.
שנית, אני מבין שמעכשיו בטבלה הזו שמגישים לך אתה מחייב אותם להגיש גם את זה.
י' פריצקי
¶
לא הם מגישים זאת, אלא רשם העמותות. יש ויכוח קשה עם האוצר שטוען שזה חסוי, וגם זה ייפתר בישיבה שיבוא אליה יובל רכלבסקי.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
שלישית, איננו יכולים סתם לקבוע את העניין הזה על-פי התחושות. דרך אגב, אינני יודע אם באגודה לזכויות האזרח זה 200 ומשהו אלף שקל לשנה. אני גם לא בטוח בזה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני גם לא חושב שזה הסכום הזה, אך בוא ונגיד שבמקרה של עמותת "מכון פרס לשלום" הדברים הרבה יותר בולטים, כך שאני מוכן לקבל את העניין.
י' פריצקי
¶
אמרתי לחבר-הכנסת פרוש, ואני אומר זאת שוב כאן - ויכול להיות שאני עושה כאן דבר מוטעה מבחינה פוליטית אך ההגינות מחייבת זאת - שכמעט רוב העמותות או כל העמותות שמובאות אלינו שהן עמותות חרדיות דתיות המשכורות בהן נמוכות מאד.
מ' פרוש
¶
אני חושב שאם עוברים את דוד יהושע ודרישותיו המחמירות ואם בכל אופן עוברים אותו וזה לוקח חודשים רבים עד שעוברים אותו, מבחינתי זה היה צריך להיות מספק אותנו כדי שהוא יוכל לקבל את האישור לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. דרך אגב, אינני מכיר את העמותות. את "מכון פרס לשלום" אני מכיר מזה שמדברים על כך, ואת שתי האחרות אינני מכיר. זה לא שלא היה להן ניהול תקין. היה להן ניהול תקין ב-1999. זה שעמותה נמצאת בתהליך מחיקה זה עדיין לא אומר שהיא לא בסדר. אתן דוגמא לעמותה הנמצאת בתהליך מחיקה. הוא ביקש מעמותה לשלם את האגרה, את ה-3,000 שקל. יכול להיות שיש עמותה שאומרת: "אינני נזקקת לשום משרד ממשלתי. אינני הולכת לבקש שום תמיכה מאף אחד. אינני צריכה את הניהול התקין הזה ושלא יבלבל לי עמירם בראש. לא צריך את כל הדרישות שלו החדשות". ואז, אם מישהו לא משלם את האגרה השנתית, הוא בתהליך מחיקה. אני יכול להיות תמים, אבל אינני יודע אם בדיקה של עמירם צריכה להיות יותר חשובה בועדה מאשר בדיקה של דוד יהושע שזה במס-הכנסה ואני חושב שהדרישות שם יותר מחמירות.
מ' פרוש
¶
אני מעדיף את דוד יהושע כאדם שבא בפנינו ומציג את אותם אלה שמבקשים את סעיף 46. תבדוק למה היא בתהליך מחיקה או למה הם לא רוצים ניהול תקין ל-2000. לא פעם בבדיקה אקראית אנו מוצאים מיד את הסיבה. אני לא בעד לקבל את המגבלה הזו על עצמנו- - - במקום עמירם בוגט.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני לא במקום. יש לנו אחריות, ולדעתי אנו כן יכולים לעשות את ה-OVERRULING.
ברצוני להגיד פה משהו שלדעתי הוא עשוי להיות הרבה יותר בעל השלכות. אנו עוסקים פה בסעיף 46 לפקודת מס הכנסה, שזה חלק מסויים. מדינת ישראל מעניקה תמיכות בשיעורים אדירים ישירות - תמיכות כספיות. שמעתי על איזה שהוא מוסד, ואינני רוצה לומר את שמו, שנמצא אפילו בירושלים והוא לא חרדי – והיתה על זה סדרת כתבות בעיתון "כל העיר" - ועל משכורת המנכ"ל שלו או של יושב-ראש מועצת המנהלים ומדובר בסכומי עתק של כסף. אני יודע, שהמוסד הזה מקבל גם תמיכה ממשרד התרבות.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
זה לא בגלל זה.
יש פה שאלות קשות מאד, אבל טוב שאנו מתחילים לטפל בזה.
בואו ונסכם את הדברים באופן פוזיטיבי. אני מציע כדלקמן: אנו מאשרים את כל העמותות שהציע חבר-הכנסת פריצקי בשם ועדת המשנה לאשר, למעט שלוש העמותות שהוזכרו. לגבי שלוש העמותות שהוזכרו, אני מציע לומר שאנו לא מתנגדים לאישורם אלא אנו מתלים את האישור שלהן.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
לא מאשרים. אנו לא מאשרים שלוש עמותות: "מכון פרס לשלום", בית-הכנסת של התימנים ועוד עמותה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אם אתם מסכימים, אני רק רוצה לצרף המלצה של ועדת הכספים למשרדי הממשלה שמפעילים קריטריונים למתן מענקים לגופים מגופים שונים שגם הם ידאגו לכך שהמענקים יותנו בכך שגובה השכר שישולם באותן עמותות יהיה על-פי הקריטריונים שיקבע מר רכלבסקי ולא מעבר לזה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
מכיון שאינני רוצה להפוך זאת כך שהכל הוא באמת "מכון פרס לשלום", ולדעתי יש עוד עשרות גופים כאלה אם לא מאות,--
היו"ר א' גולדשמידט
¶
--אני רוצה לתת כתב הפניה לכולם, כדי שכולם יהיו מודעים לזה שמהיום ואילך הדברים נבדקים גם בהיבט הזה.
אני מעמיד זאת להצבעה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
ה צ ב ע ה
הצעת ועדת המשנה לעניין העמותות בראשות חה"כ י' פריצקי, לגבי
אישור עמותות לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה, התקבלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
בהתנגדותו של חבר-הכנסת פרוש ובהימנעותו של חבר-הכנסת ליצמן הצעת ועדת המשנה לעניין העמותות בראשות חבר-הכנסת פריצקי התקבלה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניות מס' 317 ו-318 לוועדה, ובקשות מס' 029-18 ו-030-18 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
מדובר על פניות מספר 317 ו-318 לוועדה, ועל בקשות מספר 029-18 ו-030-18 לוועדה שנמצאות בפניה אחת.
ע' לנג
¶
אלה פניות שנועדו להמשיך ולהשלים את מה שנשאר בתכנית החומש למיגזר הדרוזי. אלה ארבע פניות, משום שחלקן מועבר בעודפים וחלקן מועבר בהרשאות להתחייב בהתאם למה שצריך על מנת להמשיך ולהשלים. זה המשך ישיר לתכנית. איפה שנשאר תקציבי פיתוח מהשנה שעברה מועברים תקציבי הפיתוח בעודפים, וכנגד זה מתוקצבת ההרשאה להתחייב על מנת שהם יוכלו לבצע, ואיפה שנשאר כסף מהשלמת גרעונות מהעבר שהתחייבו עליהם מעבירים את הכסף כדי להשלים להם.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
כיון שהתכנית לא נדונה פה בוועדת הכספים, אני מבקש שתתן לנו את ה-OUT LINES המרכזיים של התכנית.
ע' לנג
¶
התכנית התחילה ב-1995 והתבססה בעיקר על ביצוע תקציבי פיתוח ושידרוג פיתוחי של המיגזר. היו קצת ויכוחים עם המיגזר לגבי אופן הוצאת הכספים. נעשתה בדיקה, ובסופה של הבדיקה זה מה שהובהר לנו שזה מה שחסר.
ע' לנג
¶
יש שם 13 רשויות, ובהתאם למצב ובהתאם לחלוקת הכספים בין הרשויות, בהתאם לתקציבי הפיתוח הפיתוח של משרד הפנים ובהתאם לתב"רים שהם מגישים, יעשו את השימוש בכסף שנותר.
י' פריצקי
¶
לרשויות העניות כגון רמת-השרון ותל-אביב אישרו. לתמרה, שהיא רשות שכידוע לך טובעת בכסף, לא אישרו. מעניין אותי לדעת למה זה עובד כך.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אנו עוסקים כאן בתכנית כוללת רב-שנתית למיגזר הדרוזי. אני מציע, שאנו נאשר את התכנית הזו. זו תכנית, שהגיעו אליה בהסכמה עם כל הרשויות ועם הרבה עבודת רגליים. היה כבר דיון כבר, ואתם זוכרים שהיה פה דיון עם הרשויות הדרוזיות לפני חצי שנה. סוף-סוף באים עם העניין הזה. אני מציע לא לשים מכשולים בדרך ולאשר זאת.
ע' לנג
¶
לא היה שום הסכם על הגדלת תקציבים בסך 80 מליון שקל לרשויות הדרוזיות. יכול להיות, שהיתה הגדלת תקציב כוללת של שר האוצר שנתן שנתן כאילו ייקור קיצוץ לרשויות המקומיות, ובמסגרת הזו היתה חלוקה בהתאם למיגזרים השונים גם לדרוזים.
ע' לנג
¶
כן, זה בפיתוח. היה להם קושי וויכוח עם המשרדים השונים על אופן ביצוע התכנית, על מהות התכנית. הויכוח הזה התגלגל עד שהגענו להסכמה על איזה דברים זה, והעברנו את יתרת הכסף על מנת שיוכלו להשתמש בו.
ע' חוגי
¶
זה אומר, שבפועל, מבחינת כל הפירסומים שלכם, לא נתתם להם איזה שהוא תקציב מיוחד. זה רק יישום של התכנית הקודמת.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מעמיד פניות ובקשות אלה להצבעה.
ה צ ב ע ה
פניות מס' 317 ו-318 לוועדה ובקשות מס' 029-18 ו-030-18 לוועדה התקבלו.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
עשו את מלאכתכם. אתם יכולים לחזור. הכל בסדר.
ריאד איברהים, מתאם מטעם משרד ראש הממשלה את הטיפול במגזר הדרוזי, האם אתה רוצה לומר איזו שהיא מלה לסיכום?
ר' איברהים
¶
המצב חמור מאד. אי אפשר גם לבקש.
למעשה, החלטת הממשלה סוגרת את תכנית החומש שדובר עליה וסוגרת את התחשבנות עם המיגזר הדרוזי.
ר' איברהים
¶
נכון. זה מ-1999. ב-2000 גם נסגרה התכנית. ניתן תקציב של 180 מליון שקל. אנו עוד בהתחשבנות מול האוצר, מול משרדי הממשלה, וניתן תקציב לשלוש שנים קדימה מ-2001 עד 2003. זה על דעת ראשי הרשויות, וזו תכנית שמקובלת עליהם ומקובלת על משרדי הממשלה. אני מאד מודה לכם.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
רבותי, אני מודה לכם מאד. אני מודה לריאד איברהים.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 274 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניה מספר 274 לוועדה נדונה והוסברה בישיבה הקודמת, ואז התבקשה התייעצות סיעתית. בינתיים, בוטלה הבקשה, ולכן נצביע עליה. מדובר בשינוי פנימי בתוך המשרד לביטחון פנים בשיעור של 12 מליון שקל.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 274 לוועדה.
ה צ ב ע ה
פניה מס' 274 לוועדה התקבלה פה אחד.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניה מספר 274 לוועדה אושרה פה אחד.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניות מס' 322 ו-323 לוועדה, ובקשה מס' 006-17 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני עובר לבקשות שהגיעו הבוקר מהמשרד לביטחון פנים. אתם מקבלים אותן עכשיו. זה דחוף, כתוצאה מכל מה שמתחולל.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
יש פה שאלה שאולי כן הייתי שואל, אך אינני רוצה לעשות זאת עכשיו. שמעתי איזו שהיא טענה לגבי מצוקה תקציבית, שכתוצאה מזה לא תהיינה חצציות וכו'.
ו' שירי
¶
יש למשרד לביטחון פנים גיבנת של 200 מליון שקל, שהוא סוחב עדיין. אם לפני חודש פתחנו את העיתון וקראנו שלא יכולים לקנות סבונים, מגבות ומליון ואחד דברים כתוצאה מהדבר הזה, קרוב לודאי שלא יוכלו לקנות גם ג'יפים או חצציות. התוצאה של הדבר הזה היא, שבגלל שאין כדורי גומי הולכים לכדורי מתכת.
ש' גמבשו
¶
אני חושב, שהכי אמין יהיה אם ניצב ישראל אפרת, ראש התקציביםבמשטרה יענה לנושא הזה כי אנו נתנו מענה לשאלה של ה-200 מליון שקל.
מ' פרוש
¶
אני יודע שזה משפיע רע, אך אני רוצה לשמוע ממנו במה זה משפיע. מדובר בהורדת 300 תקנים במשטרה בבת אחת.
ניצב י' אפרת
¶
נושא 200 מליון השקל - זה היה בסביבות 200 מליון שקל בתכנית מתואמת עם משרד האוצר משנת 2000 שסגרנו את כל הנושא הזה.
כנ"ל לגבי שנת 2001, ואנו הולכים ומתכנסים עם משרד האוצר לפתרון לנושא. כמובן, שזה מחייב אותנו בשיתוף פעולה איתם לעשות הרבה מאד צעדים קשים גם במערכת שלנו. בכל אופן, לגבי שנת 2001, כל מה שהועלה פה לגבי הסבונים וכו' זה לא נכון וחבל להעלות דברים.
ניצב י' אפרת
¶
למעשה, זו פניה משולבת של שני חלקים: חלק אחד בפניה הוא אבטחת מוסדות חינוך במדינת ישראל. התקציב לאבטחה נגמר ב-31 באוקטובר. לכן, אנו עם האוצר יחד עשינו איגום משאבים מיוחד, ובזה אנו רוצים לאפשר את המשך אבטחת מוסדות חינוך במדינת ישראל מה-1 בנובמבר וצפונה.
ניצב י' אפרת
¶
זה נובמבר ודצמבר.
החלק השני בפניה - מעבר לזה, יש תוספת של ששה מליוני ש"ח שקיבלנו כסיוע חירום אתמול ממשרד האוצר לרכישת תחמושות מסויימות לפעילות המשטרה בכל הגזרות, ואינני רוצה להתחיל לפרט מה זה, לרבות תחמושות, כלכלה מבצעית מיוחדת לשוטרים, הסעות וכל מיני דברים.
י' ליצמן
¶
האם לאור המצב הקשה קצת היום לא דרוש תיגבור בשמירה על מוסדות החינוך, ואז תהיה תוספת תקציב?
י' פריצקי
¶
הרפרנט שרון גמבשו, לפני שלוש דקות אישרנו כאן בקשה שלכם. לגבי תקציב פיתוח של המשרד לביטחון פנים, ביקשתם להעביר 12 מליון שקל למבנים למתקני משטרה. עכשיו, אתה מביא בקשה, ורוב הבקשה התקציבית הוא גריעה בדיוק מאותו סעיף שאישרנו אותו לפני שלוש דקות. מה זה?
אמנון כהן
¶
ניצב אפרת, ידוע לי שמשטרת ישראל לא משלמת, כתוצאה מחוסר תקציב, גם את הארנונה לרשויות המקומיות. האם זה נכון?
א' וילן
¶
ברצוני לשאול את יושב-ראש הוועדה כך: שמעתי פה מניצב אפרת שמתחילת המהומות האחרונות היו חוסרים מסויימים. האם אנו, ועדת הכספים, בכל המשחקים הפוליטיים של החודשים האחרונים לא העברנו תקציבים לשירותים חיוניים שעכשיו אנו רואים חלק מהנזק שלהם? אם זה נכון, אני חושב שאנו צריכים לעשות בדק בית רציני שלנו, וזה לא רק משטרה.
י' פריצקי
¶
אנו שואלים לגבי שירותים חיוניים. האם האוצר הביא אי פעם בקשה לוועדת הכספים והבקשה הזו לא אושרה?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
חבר-הכנסת וילן, הבעיה איננה בוועדת הכספים. הצרות הן לא אצלנו. אגיד לך משהו לגבי ועדת הכספים הזו. לא תמיד הרפרנטים אומרים, אבל כשהם אומרים שזה נושא חיוני כל חברי הוועדה בלי קשר לפוליטיקה מאשרים זאת. אינני זוכר מקרה שלא אישרו. בוא ולא נחפש זאת בפוליטיקה. זה נמצא במקום אחר. הרפרנט אישר שלא היה פה שום עיכוב של נושאים מבצעיים של משטרת ישראל. היה נושא אחד של ניצב גנות, נושא משטרת התנועה, שאכן עוכב בגלל הבעיות הפוליטיות והוא שוחרר בשבוע שעבר.
ניצב י' אפרת
¶
לגבי קיצוצי כוח-אדם ב-2001, אכן על-פי החלטות הממשלה אנו נדרשים לקצץ מאות תקנים – יותר מ-300 תקנים. יש החלטה ויש החלטה משנה שעברה שאחת עולה על השניה וכל מיני החלטות מצטברות, ואנו חייבים לקצץ כקרוב ל-500 תקנים וזה נכון לעכשיו. בכוונתנו לפנות ולבקש בקשה לביטול. זה לא נעשה כאן.
א' וילן
¶
למען הפרוטוקול, אני קובע שביומיים הראשונים למהומות חסרו למשטרה ציודים. אינני יודע אם זה מחסור של כסף או תכנון לא נכון שלהם, אבל יש פה מצב שנקלענו בעל כורחנו למהומות קשות ולמשטרה חסרו פריטים חיוניים. להבא בדברים האלה - הוא כבר מדבר על קיצוץ של 500 תקנים - אינני יודע לקראת מה אנו הולכים, ואני רוצה שלום.
א' וילן
¶
על המערכת לבדוק מחדש את הצרכים. מוטב שלא יקרה שוב הבזיון הזה, ואני יודע בדיוק על מה אני מדבר.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
הנושא, שמעלה חבר-הכנסת וילן, בעייתי מאד, ואינני רוצה להכנס אליו עכשיו. תפקידנו, כוועדת כספים, היום הוא לתת למערכת את מירב האפשרויות לפעול על-פי שיקול הדעת הסביר שלה ולא לנסות לשים מכשולים. יהיה לנו עוד זמן לדבר בדברים היותר בסיסיים שעלו במהלך המהומות האלה בכל מיני היבטים וגם בהיבטים התקציביים שלהם. כרגע, לא הייתי מציע שנכנס לזה. זה לא הזמן, זה לא המקום וזה גם לא הפורום שיכול לענות על השאלות האלה.
אני מעמיד להצבעה את הפניות שלפניכם.
א' קרשנר
¶
מדובר בפניות 322 ו-323 לוועדה ובבקשה מספר 006-17.
ה צ ב ע ה
פניות מס' 322 ו-323 לוועדה ובקשה מס' 006-17 לוועדה התקבלו פה אחד.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניות מספר 322 ו-323 לוועדה ובקשה מספר 006-17 לוועדה אושרו פה אחד.
ניצב אפרת, שילמנו את כל חובותינו למשרד - נכון? לדעתי, אנו עכשיו בהתיישרות מלאה.
ניצב י' אפרת
¶
נכון לעכשיו, כן. דרך אגב, נוכח האירועים, קבענו עם האוצר לעשות בשבוע הבא הערכת מצב מחודשת.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מניח, שתהיינה פניות נוספות, ואנו כנראה נהיה עדיין כאן.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 282 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
עתה, פניה מספר 282 לוועדה בנושא ענף הרפת. אם תהיינה לכם שאלות, הרפרנט יוכל לענות לכם.
ד' זייצ'יק
¶
הממשלה החליטה לעשות במשותף עם החקלאים רפורמה בענף הרפת שלה שתי מטרות: ניצול יתרונות לגודל, ונתינת פתרון לבעיות איכות הסביבה. חלק מההתקדמות של הבקשות שמוגשות למינהלת ההשקעות בחקלאות הוא שאנו מתגברים את התקציב ב-20 מליון שקל.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
על-פי פניית חבר-הכנסת ישראל כץ, שמחה יודוביץ, האחראית על מינהלת ההשקעות במשרד החקלאות, העבירה רשימת פניות שמחכות להוצאת אישורים ובקשות שטרם נדונו מינהלת ההשקעות. אתם יכולים להתרשם במי מדובר. אם יש לכם שאלה מקצועית, נמצא כאן אבשלום דולב מנכ"ל מועצת החלב. אני אומר זאת, בעקבות הערתך בפעם הקודמת שלא מביאים לפה את האנשים שיודעים לענות על השאלות.
י' פריצקי
¶
האם חקלאי שיש לו רפת קטנה ומספק למחלבה, קטנה או גדולה, נהנה מהרפורמה הזו? מי נהנה מהרפורמה הזו?
א' דולב
¶
תחילה, נהנים מהרפורמה כל הרפתנים בארץ בגין העובדה שאנו משקיעים בנושא איכות סביבה ורפת, וזה עיקר הרפורמה. כ-60% עד 70% מהתקציבים הם כדי ליצור מצב שכל הרפתות בישראל לא יפגעו באיכות הסביבה החל מבעוד שנה או שנה וחצי.
שנית, בקטע הרחבת רפתות עיקר ההשקעה הוא במשק המשפחתי, כאשר אנו נותנים ליצרנים אפשרות לאחד את הרפתות שלהם - שני יצרנים ייצרו יחד - ואנו נותנים להם תמיכה בגין הרחבת הרפת. לכן, התשובה ברורה למדי.
א' וילן
¶
לא הייתי בדיון הקודם כי יצאתי. אני, כלובי חקלאי, אומר לכם שמבחינת הרפתנים לא צריך רפורמה ולא כלום. מה עשתה המדינה ובצדק? היא אמרה: "אם לא רוצים קדחת הנילוס מצד אחד וזיהום מים ואלף ואחד דברים", ואז גם לגבי החקלאים המחיר יורד, המדינה, מצד אחד, נותנת את המענקים כדי להכנס להשקעות לשמור על הנקיון ולהקים רפתות מודרניות.
ראיתי פה גם את הרשימה, ויש פה מצב שהוא לא בסדר. המדינה עשתה הסכם עם החקלאים ואמרה: "תלכו להשקיע ברפתות חדשות. חסלו את הזיהומים. במחיר החלב אתם תקבלו פחות, אבל תקבלו בהשקעה כי המודרניזציה תגביר את היעילות".
א' וילן
¶
זו רשימה מקרית, ומדובר באלה שהיו בהשקעות. אני אומר לכם, מתוך היכרות המצב בשטח, שמחובתנו כפיקוח אזרחי לדחוף זאת קדימה.
ע' חוגי
¶
לפי הרשימה שניתנה על אלו שקיבלו אישורים ואלו שביקשו, מדובר אולי ב-4-5 וזה לא מובן. האם יש לחלק 20 מליון שקל לארבע רפתות?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
זו שאלה טובה. מי יכול לענות על שאלת חבר-הכנסת פרוש ומי יכול לענות על שאלת חבר-הכנסת חוגי? לפעמים, יש לי הרגשה שאתם יותר מעוניינים בהשמעת השאלה מאשר בשמיעת התשובה.
ד' זייצ'יק
¶
מנגנון המענקים ניתן במסגרת מינהלת ההשקעות של משרד החקלאות, ויש קריטריונים ברורים מי מקבל ומי לא מקבל. כל מי שמגיש ועומד בקריטריונים מקבל מענק, והמענק הוא 50% על איכות סביבה ו-30%-40% על - - -
ד' זייצ'יק
¶
מדובר פה על אחוז מההשקעה. במידה ומישהו, נניח, צריך לעשות פרוייקט של איכות הסביבה ולבנות מיתקן טיהור שעולה 10 מליון שקל - הוא מקבל 40% מ-10 מליוני שקל, כלומר הוא מקבל ארבעה מליוני שקלים. אם מישהו יצטרך לפזר את הזבל בשדה וזה עולה לו רק מליון שקל, הוא מקבל 40% ממליון שקל, כלומר הוא מקבל 400 אלף שקל.
א' דולב
¶
התשובה היא, שכרגע מונחות על שולחן מינהלת ההשקעות סדר גודל של כ-160 בקשות. הפרוצדורה פשוטה: כל יצרן חלב קיבל הביתה חוברת, וברור לו איך להתנהג. הוא פונה לוועדה המחוזית - ועובדות שש ועדות מחוזיות - והוא מגיש תכניות, וזה עובר משם למינהלת ההשקעות ומאושר. בגדול, הפרוצדורה היום עובדת די מהר, וטווחי האישור הם טווחים של חודשיים או שלושה חודשים מיום הבקשה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 282 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 282 לוועדה התקבלה פה אחד.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניה מספר 282 לוועדה אושרה פה אחד. תודה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 283 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
עתה, פניה מספר 283 לוועדה, זו עם נושא הפיצו"ח. מדובר על תקצוב 800 אלפי ש"ח למימון שיפוץ דרכים חקלאיות, תקצוב 14 מליון ש"ח למענקים ותקצוב שלושה מליוני ש"ח למענקים לפי חוק עידוד השקעות הון בחקלאות.
ד' זייצ'יק
¶
יש שני סוגי מענקים שמינהלת ההשקעות בחקלאות נותנת: מענקים לפי חוק, ומענקים משלימים שהם מעבר למענקים שניתנים לפי חוק. הכל לפי קריטריונים שנקבעו בתחילת השנה ומפורסמים. השינוי הזה נובע מהדרישות שיש בפועל יותר מענקים. יש דרישת תקציב למענקים משלימים.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
זו העברת עודפים משנה קודמת. אלה עודפי תשליך שעוברים משנה לשנה.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 283 לוועדה. מי בעד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 283 לוועדה התקבלה פה אחד.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניה מספר 283 לוועדה אושרה פה אחד.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניות מס' 287 ו-288 לוועדה)
ד' זייצ'יק
¶
פניות מספר 287 ו-288 הן תקצוב יחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות, שמטרתה לפקח על התוצרת- - -
ד' זייצ'יק
¶
לא קיצצנו. השנה היתה החלטה לבטל את היחידה, ואחרי דיונים שנעשו סוכם שיחזור תקציב של 13 מליון שקל שיתוקצב בשתי מנות כאשר המנה הראשונה של 6.5 מליוני שקל נכנסה- - -
ד' זייצ'יק
¶
בתחילת השנה תיקצבנו 6.5 מליוני שקלים, וסוכם שיתקיימו דיונים על עתיד יחידת הפיצו"ח ועל מתכונתה. הדיונים נמשכו קצת. אנו חשבנו שנגמור את זה. היו דיונים עם שר החקלאות, וזה נמשך עד אוגוסט-ספטמבר.
א' וילן
¶
השאלה טובה, והתשובה לא כל כך מספקת. חבר-הכנסת ישראל כץ לחם על יחידת הפיצו"ח, ופה עסקנו והיו דיונים כמה חודשים ובאמת החזירו, ובינתיים נגרמו נזקים בשטח.
אני מציע לאשר, ואני מציע לקבל את מה שאמר חבר-הכנסת גפני, לשנה הבאה בפרט לאור מה שקרה, הדברים האלה חייבים להיות בפיקוח, כי מדובר גם במחלות וכו'.
מ' גפני
¶
השאלה היא למה צריך להביא זאת בספטמבר. הם היו צריכים להביא זאת קודם. התשובה היא לא תשובה, והוא צודק.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מעמיד להצבעה את פניות מספר 287 ו-288 לוועדה. מי בעד?
ה צ ב ע ה
פניות מס' 287 ו-288 לוועדה התקבלו פה אחד.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניות מספר 287 ו-288 לוועדה אושרו פה אחד.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(בקשות מס' 039-32 ו-035-33 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
חברי-הכנסת ליצמן וחוגי, יש פה שתי פניות של העברת עודפים לגביהן ביקשתם עיכוב. האם אתם עומדים על העיכוב?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
זה לא מספיק לי שאתה מוריד. אני צריך, שגם חבר-הכנסת חוגי יוריד. חבר-הכנסת חוגי, האם אתה מוריד? חבר-הכנסת חוגי, תעשה לנו ג'סטה לכבוד השנה החדשה.
ד' זייצ'יק
¶
בבקשה מספר 039-32 לוועדה מדובר על עודפים מתמיכות של שנה שעברה. יש פה תמיכות למוצרים ציבוריים כמו פרוייקט הדברת הזבוב שנעשים בצורה מרוכזת. יש פרוייקטים בשלוחת ההטלה לישובי קו העימות - 2.2 מליוני שקל, וזה הכל.
ד' זייצ'יק
¶
חיטה מקומית זה נושא תמיכה לחיטה – אם גידול החיטה לא ריווחי, נותנים להם כהשלמה תמיכה איזורית. זה בגלל המשבר במים.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
האם אתה מוריד זאת או לא? מה עניין חיטה לשמיטה? חבר-הכנסת חוגי, אם אתה משאיר זאת, אני מצביע. תן לי לפחות להתקדם.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
עתה, פניה מספר 295 לוועדה בנושא בית-שמש. מדובר בהסכמי הבראה למימון הסדר עם עיריית בית שמש שתוקצב בשנת 1999 - 4.9 מליוני שקלים.
ע' לנג
¶
זהו מימון הסדר שבוצע ב-1999 במסגרת הסכם ההבראה לעיריית בית-שמש, בגין שינוי בסדרי העדיפויות שהחליטה עליהם הממשלה והפגיעה של העירייה מהעניין הזה.
ראש עיריית בית-שמש ד' וקנין
¶
על מנת שיהיה אפשר להביא לי את הכסף, ביקשו ואמרו שיש לשנות את היעוד ממענק איזון להסכם הבראה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אם זכרוני איננו מטעה אותי, לפני שנה התקיים פה דיון מפורט בהשתתפות ראש העיר, ובסופו של דבר אנו אישרנו זאת. היתה אז בעיה לא לגבי בית-שמש כמו לגבי רשויות אחרות שהיו מקבילות ומשום מה לא קיבלו. ניסיתי לבדוק שוב, ערב הפניה הזו, למשל את נושא עפולה - אחת הרשויות - ונמסר לי שהם הגישו פניה משפטית לבג"ץ. אמשיך לבדוק את העניין עם הרשויות האחרות. בכל אופן, מה שקרה הוא שהנושא לא בוצע בשנה שעברה, ואלה אותם 4.9 מליוני ש"ח, ועכשיו מבקשים זאת כהעברת עודפים לביצוע עכשיו. זה בדיוק אותו סיפור. אינני רואה מניעה לאשר זאת. אנו כבר אישרנו זאת כבר פעם אחת. מה הבעיה?
ו' שירי
¶
אני רוצה לומר משהו, שלא קשור לעניין בית-שמש, וכרגע זו לא הבעיה. זה לא יכול להיות. היושב-ראש, אני אומר לך כבר בפעם העשרים שאינני מבין זאת.
ו' שירי
¶
אינני מדבר על בית-שמש. כרגע, אני מדבר לפרוטוקול. עד היום ביקשנו עשרים את רשימת הישובים עם התכניות.
ו' שירי
¶
זה חלק מתכנית ההבראה. אנו לא מקבלים את רשימת הישובים. כאשר אתה מדבר על בג"ץ, זה כתוצאה מכך שישנם גופים או ישובים שאם הם קרובים למי שצריך להיות קרוב - הם נהנים, ואם הם לא כל כך קרובים - לא.
מ' שטרית
¶
חבר-הכנסת שירי, לא מותר אלא רצוי וצריך לראות, ואני רק מבקש לא לתפוס את בית-שמש כבת-ערובה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
חבר-הכנסת ליצמן, כמה פעמים כבר ביקשנו ודיברנו על זה שאתה כיושב-ראש ועדת המשנה תקבל את רשימת תכניות ההבראה של כל הרשויות? האם לא קיבלת זאת?
ו' שירי
¶
אני מודיע לך, כדי שלא תהיינה אי הבנות, שלא תהיה שום העברה תקציבית של משרד הפנים כל עוד הם לא עומדים בדבר הזה. לכל אחד יש קופה סודית, ואני לא יודע מה קורה עם הקופה הסודית.
ראש עיריית בית-שמש ד' וקנין
¶
חברים, אתם שוכחים דבר אחד: כשאין לך כסף - אין לזה ריח. אם הייתי צריך לשלם לגני ילדים, לא עשיתי חשבון באותו רגע: "האם לתת לזה או לתת לזה?". מה שהיה לי לגני ילדים נתתי.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 295 לוועדה. מי בעד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 295 לוועדה התקבלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניה מספר 295 לוועדה אושרה פה אחד.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניות מס' 324 ו-325 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
עתה, שתי פניות דחופות של בריאות – פניות מספר 324 ו-325 לוועדה, ומדובר בסעיפי הוצאות הרכב. האם אלה אמבולנסים?
ג' הרשקוביץ
¶
פניות אלה נועדו לתגבר את סעיפי הוצאות הרכב בבתי-החולים הכלליים ובבתי-החולים הגריאטריים והפסיכיאטריים.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מעמיד להצבעה את פניות מספר 324 ו-325 לוועדה.
ה צ ב ע ה
פניות מס' 324 ו-325 לוועדה התקבלו.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניות מספר 324 ו-325 אושרו.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(בקשות מס' 005-67 ו-006-67 לוועדה)
ג' הרשקוביץ
¶
אלה עודפים מ-1999. מדובר בתקציבים שיש עליהם התחייבות. לא שולם הכסף, כיון שמדובר בעיקר בסעיפי פיתוח.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
לכל חבר-כנסת יש פה את חלקת אלוקים הקטנה שלו. אם, למשל, חברת-הכנסת לנדבר, היתה פה, זה היה בית-החולים באשדוד.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
לא. בית-החולים באשדוד הוא בית-חולים פרטי, ואין לו שום קשר. אני אומר פה שעודפים חייבים לאשר. אני מעמיד זאת להצבעה. מי בעד?
ה צ ב ע ה
בקשות מס' 005-67 ו-006-67 לוועדה התקבלו.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
רביזיה על בית-שמש - אני מקיים את ההצבעה עכשיו. אני לא דוחה את זה. בפגרה נהוג ומקובל, ויש כאן אנשי אופוזיציה, שרביזיות הן באותו יום.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אתם תשכנעו אותו על זה. אם תצביע עכשיו על רביזיה, אין לך רוב. האם אתה רוצה להצביע עכשיו על רביזיה? עזוב זאת.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
תדבר. אם תרצה רביזיה, במהלך הישיבה נצביע.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניות מס' 256-272 ו-279 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
מדובר ברווחת העובדים, וזה נפל בישיבה בשבוע שעבר.
חבר-הכנסת שטרית, מכל מה שהיה כאן עד עכשיו, הדבר היחידי שלא אישרנו הוא מכון פרס לשלום לפי סעיף 46 למס הכנסה--
ה' אייל
¶
הפניה, שהועלתה לפני שבוע ואינני זוכרת את מספרה, הוצגה במסגרת ההסכם שנחתם עם המשרדים הבלתי יחודיים להעברת מאתיים תקני כוח-אדם במשרדים השונים. מדובר בהמרת תקני חודשי עבודה בתקנים - עובדים שמועסקים מעל חמש שנים כבר היום נמצאים במשרדים, ואין אפשרות להמשיך להעסיקם בחודשי עבודה.
מ' שטרית
¶
אני מניח, שהדבר הזה נובע מהסכם שנעשה בין הממשלה להסתדרות. אחרי השביתה שהיתה במשק זו בעצם תולדה של הסכם, לדעתי, בין הממשלה להסתדרות.
ה' אייל
¶
לא. כללי התקשי"ר אינם מאפשרים להעסיק אדם בחודשי עבודה מעל חמש שנים. יש שתי חלופות מתום התקופה: אחת - סיום ההתקשרות, והשניה - המרה בתקן קבוע.
מ' שטרית
¶
זה ברור, כיון שאת מגדילה את כוח האדם במאתיים משרות. כמה זה מהווה מכלל העובדים? כמה עוד אנשים כאלה יש בצינור?
מ' שטרית
¶
אם אין כוונה להגדיל את שיא כח-האדם ואתם עושים זאת בלית ברירה מכיון שהסתיימו חמש שנות חוזה, אולי באותם משרדים בהם אתם מוסיפים תקנים, ואינני אומר זאת עכשיו כהחלטה, שאותם אנשים שיוצאים לפנסיה לא יוחלפו.
ה' אייל
¶
אין כוונה להגדיל את שיא כוח האדם, אך ההסכם הוא הסכם. ספציפית, הוא לא דן בכל נושא מבנה ואופי העסקת אנשים. הוא בא באותם משרדי ממשלה ברשימה מפורסמת של מאתיים משרות.
ה' אייל
¶
זה נכנס לבסיס, ובמקביל נעשית הפחתה. מבחינת אנשים שמטיילים במסדרונות באותם משרדים - מספר האנשים לא השתנה.
(יו"ר הוועדה, חה"כ א' גולדשמידט, יוצא מחדר הישיבות.)
ה' אייל
¶
אלה לא עובדי כוח-אדם. אלה עובדי מדינה. הפניה, כפי שהיא מוצגת, מדברת רק על התקנים, והיא לא מדברת על תוספת הוצאות שכר. מבחינת הסטטוס, הם עובדים כמועסקים גם היום דרך הנציבות ולא דרך חברות כוח-אדם. הסטטוס שלהם משתנה מעובדים ארעיים לעובדים קבועים.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
קרוב לודאי, שהעובדים הללו, שעובדים חמש שנים והיו עד היום עובדים ארעיים, הם עובדים שהמערכת הציבורית לא יכולה לוותר עליהם. אחרת, היו שולחים אותם. אם הם עכשיו מוסיפים 220 משרות של עובדים קבועים, הם יצטרכו בצורה כזו או אחרת ללכת- - -
ס' אלחנני
¶
יש לי הערה הערתית מאד - שיא כוח-האדם מופיע בחוק התקציב. הדברים האחרים לא מופיעים בחוק התקציב. הדברים, שהוועדה נותנת עליהם את הדעת שמראים קיצוץ בשיא כוח-אדם או דברים מהסוג הזה, הם רק לגבי המספר הזה של שיא כוח-האדם. הממשלה כל הזמן מראה ירידה בשיא כוח-אדם, אבל המעקב שנעשה היה ע"י חודשי עבודה זמנית, חודשי עבודה וכל הדברים האלה. ברגע שאתה מעביר ואתה רואה שיש פה עליה בשיא כוח-אדם, זה- - -
מ' שטרית
¶
זה מופיע. כתוב: 22. אותם עובדים שעבדו זמנית על חודשים הופכים להיות עובדים קבועים, ואחר כך יפטרו אותם.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אם יפטרו - יפטרו את העובדים הזמניים, ולא את העובדים הקבועים. העובדים הזמניים שמחים לקבל קביעות.
ה' אייל
¶
ההסכם הזה נחתם באפריל. יכול להיות שיש עוד שינויים במשרדים תוך כדי התקדמות. אני לא עוסקת בפירוק משרד הדתות בפניה הזו. אני מניחה, שגם לעובדים האלה, מסגרת החלטות שיתקבלו, ינתן מענה.
ה' אייל
¶
בהמשך לבקשה הזו יש את פניות מספר 301 עד 316 יש השלמת סעיפים לפעולות רווחה לעובדים. אחרי שעודכן מספר המשרות, הועבר סכום להשלמה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
פניות מספר 301 עד 316 לוועדה אושרו.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 230 לוועדה)
י' מרוז
¶
הצגתי את הפניה התקציבית הזו כאן, ומדובר בהעברה 4,500 אלפי ש"ח מהרזרבה הכללית לתקציב משרד ראש הממשלה לצורך תגבור תקציב אירוח אישים.
י' מרוז
¶
התקצוב בתחילת השנה היה שלושה מליוני שקלים. יש תחזיות, ורק הביקור של קלינטון, אם הוא יגיע, זה יהיה משהו אחר.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
מי נגד? מי בעד?
ה צ ב ע ה
בעד - 5
נגד - 5
פניה מס' 230 לוועדה לא התקבלה.
(יו"ר הוועדה, חה"כ א' גולדשמידט, חוזר לחדר הישיבות.)
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אין בעיה. קחו בחשבון שיגיע לכאן נושא שנת השמיטה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 235 לוועדה)
א' גלעד
¶
זו פניה של משרד המסחר והתעשיה בסעיף תמיכות. מדובר על 2.5 מליוני ש"ח לתקציב קרן החשיפה, במיוחד בגלל תוספת שאנו נתנו השנה למפעל "נגב קרמיקה".
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצביעה את פניה מספר 235 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 235 לוועדה התקבלה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
נקיים רביזיה. אין בעיה, ואנו נגיד להם שעשית רביזיה על העובדים בירוחם - גיבור גדול.
א' גלעד
¶
בפניה מספר 284 לוועדה מדובר על בצוע שינויים בתקציב עידוד 99. זה כסף, שהפשרתם לפני כמה זמן - עודפים משנה שעברה. מדובר על כ-19 מליון שקל.
א' גלעד
¶
זה הולך לכל הישובים הרגילים של עידוד 99: מצפה-רמון, נתיבות, קרית-ארבע, קרית-שמונה, מעלות וכו'.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 284 לוועדה. מי בעד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 284 לוועדה התקבלה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
מדובר בעיירות פיתוח.
חבר-הכנסת עופר חוגי, תגיש רביזיה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 296 לוועדה)
מ' שטרית
¶
תקציב המדען הראשי הוא למעלה ממיליארד שקל, והכסף הולך להשקעות במחקר ופיתוח במפעלים, כשהרעיון הוא כזה: אם אתה מפעל שעוסק במחקר ופיתוח ויש לך המצאה שאתה עובד עליה, שיכול להיות שיש לה איזו שהיא היתכנות לביצוע, המדען משקיע אצלך כסף. אם אתה מצליח, אתה מחזיר את הכסף.
מ' שטרית
¶
לדוגמא: חברת ECI קיבלה מענקים גדולים מאד למחקר ופיתוח, והחזירה את כולם עד הפרוטה האחרונה.
ע' לנג
¶
זוהי פניה, שבעיקרה היא השתתפות המשרד לביטחון פנים בסך שני מליוני שקל עבור שידרוג מערכת המיחשוב של ביקורת הגבולות. יש איגום משאבים מכל משרדי הממשלה הרלוונטיים, ומשרד הפנים מעביר את חלקו.
ע' לנג
¶
לא. הכוונה היא להעבירה לאחריות משרד הפנים, ולא לאחריות המשרד לביטחון פנים. אבל, המשרד לביטחון פנים ביצע את השידרוג, ולכן צריך להעביר לו את הכסף.
ע' לנג
¶
לא. יש החלטת ממשלה להעביר את האחריות למשרד הפנים, וזה יבוצע כנראה במהלך השנה הבאה בערך בחודש מאי.
ע' חוגי
¶
אתה מעביר מתקציב המכללה לכבאות לתקציב הנציבות. מה יקרה? האם יהיה חסר תקציב בתקציב המכללות?
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אתה, כמי שהיה ברשות, יודע שהרבה פעמים יש מצב של תת-ביצוע כתוצאה מחוסר יעילות במערכות. אני מכיר עוד כמה משרדים עם תת-ביצוע רציני.
ע' לנג
¶
אין לזה תאריך קבוע. יש דברים שמתבצעים בהתחלת השנה, וגומרים שם את כל הכסף מיד, אם זה פרוייקט. יש דברים שמתחלקים 1/12 כמו שכר. ב-1/12 אתה יכול להכניס 3-4 חודשים וכבר לראות אם יש ביצוע.
ע' לנג
¶
יכול להיות. אבל, שוב, זה כבר בקשות של המשרד. הוא בא ואומר לי: "אינני צופה ביצוע עד סוף השנה בסעיף הזה", ועלי להעביר כסף לביטחון פנים. אם אני סורק את הסעיפים ורואה שאין לי פה ביצוע ואינני צופה ביצוע, אני מעביר מפה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 246 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 246 לוועדה התקבלה.
י' מרוז
¶
מדובר בשינויים פנימיים בתקציב משרד החוץ. מדובר בסך-הכל בפניה טכנית. אנו עושים פה תיקון לתחזית שניתנה לשער הדולר לשנת 2000, שהיתה גבוהה יותר מאשר היה בפועל.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
חלק גדול ממשרד החוץ הוא במטבע זר. כתוצאה מכך, נוצר מצב שבשקלים יש לך יותר שקלים. כתוצאה מהדבר הזה, יש לך מעין עודפים. חלק מהתקציבים שהמדינה מוציאה באירופה, למשל, זה לגבי דיור, והיורו בשנה האחרונה נשחק מול הדולר ב-15%, כשהדולר בעצמו נשחק יחסית למה שהיה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אם אתה זוכר, בשנה שעברה הם באו לבקש תוספת כתוצאה מהפיחות שהיה כשהדולר עלה מ-4.08 ש"ח ל-4.20 ש"ח - בגדול, היה להם הפרש של איזה 3% או 4%, למרות שהם לקחו זאת בחשבון. בזמנו, סמדר אלחנני נתנה ניתוח חודשי שביקשנו מול ההוצאות בדולרים ומול האישורים בפועל בשקלים.
י' מרוז
¶
מעבירים לרזרבה של משרד החוץ - לרזרבה להתייקרויות, ואחר כך זה מתגלגל משנה לשנה. זה נשאר ברזרבה להתייקרויות.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
מה זה חשוב? תמיד אפשר לשנות. אפשר לשנות באותו רגע; אם מחר יהיה פיחות של 10%, אפשר לשנות.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מס' 247 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 247 לוועדה התקבלה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
כשאני אומר לשר התיירות "לא נתת דבר לנגב", הוא אומר לי: "לך ותראה את מצדה". אני אומר לו: "אתה נתת?". זו התחייבות מלפני 4-5 שנים, ומדובר על השקעה של מאה מליון שקל. זהו אתר שיש בו כמליון וחצי מבקרים בשנה.
א' תמרי
¶
המינהלה לפיתוח הנגב החליטה לפני חמש שנים להכנס לפיתוח אתר המצדה. והשקיעו בו יותר מ-200 מליון שקל. פיתחו את המבואה ואת כל אתרי הכניסה. המבנה שם עכשיו מאד גדול ויפה. מדובר על 200 מליון שקל לאורך חמש שנים. בין היתר, לצורך הקמת הפרוייקט הוחלט על החלפת הרכבל שהיה קטן לעומת הנפח. משרד התיירות לא תמך בזה בפיתוח הכללי, והוחלט שמשיקולים פנימיים של רשות הטבע והגנים היא לוקחת על עצמה הלוואה כהלוואה עסקית לצורך הפעלת הרכבל.
א' תמרי
¶
אגיע לזה. רשות הטבע והגנים לקחה על עצמה אחריות מאד כבדה לעשות זאת. במסגרת תקציב פיתוח האתר, הוחלט לסייע לה בזה.
א' תמרי
¶
הגנות ים המלח - במיתחם המלונות בעין-בוקק, חמי-זוהר ודרום ים המלח יש בריכה תעשייתית, שעקב 'פאשלה' תכנונית המלונות נבנו עליה ויש הצפות. הבריכה של מפעלי ים המלח - מדי שנה המפלס שלה עולה ומציף את יסודות המלונות, ולכן צריך לבנות הגנות. הפרוייקט הזה הוא רב-שלבי.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מס' 273 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 273 לוועדה התקבלה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
דע לך, שהביקוש הכי גדול בבתי-מלון זה בים המלח, ואם היה אפשר לסדר את עניין מי התהום והמים המלוחים, היה אפשר להוסיף שם 10,000 חדרים.
מ' גפני
¶
עשיתי את העבודה בשבילך, כי האמת היא שלך, כמי שדואג לנגב, היה אסור לעבור על זה - על כך שמורידים כסף מהגנות ים המלח - לסדר-היום.
י' מרוז
¶
בניין היכל המשפט בבאר-שבע נמצא בשלבי סיום, וב-1 בנובמבר יכנסו לבניין החדש. זהו החלק האחרון - ההשתתפות של הנהלת בתי-המשפט בפרוייקט. מבחינת חלוקת המימון, זו השתתפות משרד האוצר והשתתפות מהנהלת בתי-המשפט שיושבת במשרד המשפטים, והם עכשיו משתתפים בסכום האחרון.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
הראיתם את הכתבה על הביקור שלנו במוסדות הרבי מגור? האם אתם זוכרים מה אמרתי לגבי כמה הבניין הזה עלה? האם צדקתי?
י' מרוז
¶
יש שתי פניות על שני סכומים. סכום אחד מועבר מסעיף 08, שזה התקציב השוטף של משרד המשפטים, וסכום אחד מועבר מתקציב הפיתוח של משרד המשפטים. חילקו את ההשתתפות שלהם לשני סעיפים.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניות מספר 277 ו-278 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניות מס' 277 ו-278 לוועדה התקבלו.
א' רגב
¶
אני אסף רגב. מדובר פה על תגבור בסך שמונה מליוני שקל של תקציב התשתיות בסעיפי מוסדות הציבור במגזר הערבי בהתאם לסיכום עם משרד הבינוי והשיכון.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
יש, לדוגמא, מענק האצת בניה. יש טענות קבלנים שהיה מגיע להם X והם קיבלו Y, והדברים מתבררים בבתי-משפט. יכול להיות, שזה ייסחב עוד שנה או שנתיים.
מ' גפני
¶
אגיד לך מה אומרת הפניה הזו. יש שינוי סדרי עדיפויות של המשרד, וזו הבקשה. המשרד שינה את סדרי העדיפויות שלו. כלומר, אם יש שכונת מצוקה בבאר-שבע ויש שם פרוגרמה, וצריך לבצע מדרכות ודברים מהסוג הזה- - -
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אתה תצביע מה שאתה רוצה. עכשיו, אני מדבר איתו. האם אתה מאפשר לי לדבר או שגם אני צריך לקבל אישור ממך? אני מודה לך מקרב לב.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
יש דברים בוערים, ובדרך הזו ניתן קצת להרגיע את מה שקורה בתוך המדינה. לא צריך להקשות בדברים האלה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 286 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בעד - 4
נגד -4
פניה מס' 286 לוועדה לא התקבלה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
לגבי פניה מספר 286 לוועדה, יש רביזיה.
חבר-הכנסת גולדשמידט, האפשר לקרוא למישהו או שנעמוד כל פעם על תיקו?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מוחה, כיון שחבר-הכנסת ליצמן אמר שכל פעם הם מוציאים את התסכול רק על בקשה אחת.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
בגלל הרגישות שביקשתי, אולי תעשו דברים אחרים. בגלל העניין שזה צריך ללכת למיגזר הערבי, יבואו ויגידו: "אפילו את הכסף הקטן אתם לא מעבירים. מדברים איתנו על מיליארדים?".
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
חבר-הכנסת מלול, כאשר אתם רוצים רשימה - יש רשימה. כשאתם לא רוצים לבקש רשימה - אין רשימה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 286 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 286 לוועדה התקבלה.
ע' לנג
¶
אלה שינויים פנימיים - וזה טכני בלבד - בתקציב התפעול של המשרד לאיכות הסביבה. אלה לא שינויים משמעותיים.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 289 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 289 לוועדה התקבלה.
י' מרוז
¶
בפניה מספר 290 לוועדה מדובר בשינוי פנימי, שמעביר מהרזרבה הפנימית של תקציב משרד המשפטים לתקנת המיחשוב שלושה מליוני ש"ח לצורך פיתוח מיחשוב וביצוע ליישום חוק נתוני אשראי. מדובר על מרכז מידע על נתוני האשראי של פרטים במשק לחברות, לבנקים וכו'.
י' מרוז
¶
יש עכשיו חוק חדש - חוק נתוני אשראי - שבמסגרת יישומו מוטל על הנהלת בתי-המשפט להקים גוף אשר יספק נתונים.
י' מרוז
¶
יש כבר קובץ קיים בהנהלת בתי-המשפט, במערכת ההוצאה לפועל, שמכיל כל מיני נתונים על חשבונות מוגבלים וחשבונות בעייתיים, ויצטרכו להוסיף לשם עוד מידע שנדרש בחוק. התשתית הקיימת הכי מתאימה נמצאת בהנהלת בתי-המשפט, ולכן מוטל על הנהלת בתי-המשפט להקים זאת.
י' מרוז
¶
הסיבה היחידה היא, שמבחינה ניהולית ותפעולית מערכת של הוצאה לפועל של בתי-משפט שייכת להנהלת בתי-המשפט.
ע' חוגי
¶
מה זה קשור? נניח, שאני רוצה לדעת נתון על אדם מסויים. אני יכול להעביר זאת דרך משרד המשפטים. מדוע זה צריך להיות דרך הנהלת בתי-המשפט?
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
חבר-הכנסת עופר חוגי, למעשה, בית-המשפט הוא הגוף היחידי במדינת ישראל שגם יכול לבטל או לאשר החלטות. לדוגמא: נניח, שבנק ישראל מחליט על מגבלה על אלמוני או פלוני.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
בית-משפט יכול רשאי לבטל כל החלטה של כל גוף ציבורי. לגבי מרכז המידע, בית-המשפט עובד על סודיות וזה דורש הרבה מאד דיסקרטיות.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
נניח, שברצונך לדעת האם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל. אם אינך עורך-דין, לא תדע. עורך-דין חותם מראש, שהוא יודע שעליו לשמור על סודיות. לכן, הגוף הזה שנקרא בית-משפט - החליטו מי שהחליט שכך צריך להיות. מה זה חשוב איפה? חשוב שזה יהיה - נכון? האם חשוב איזה משרד זה?
י' מרוז
¶
הגוף שיעביר את הנתונים או את הנתונים - בין אם זה לבנקים, בין אם אלה לחברות ובין אם זה לחנויות - יהיה בכלל גוף פרטי.
י' מרוז
¶
מה שצריך לעשות בהנהלת בתי-המשפט זה רשימה, מערכת שמעבירה את הנתונים לגוף הפרטי הזה. לכן, מעבירים את הכסף. יכול להיות, שלא הבהרתי את עצמי.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
הבנתי. הקשבתי לכל מלה שהיא אמרה. יוציאו מכרז, ויוציאו זאת לגוף פרטי שינהל את זה. תתפלא, אך גם את ביקורת הדרכונים עומדים להוציא לידיים פרטיות.
י' מרוז
¶
הנהלת בתי-המשפט לא תנהל את זה. בידי הנהלת בתי-המשפט נמצאים כל קבצי ההוצאה לפועל, ולכן הם יקימו מערכת אצלם.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
מוציאים זאת לידיים פרטיות. אחרת, תבואו ותשאלו למה מוסיפים משרות לשירות הציבורי.
אני מעמיד להצבעה את פניה מס' 290 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 290 לוועדה התקבלה.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
בסך-הכל, אלה 2.5 תקנים, וזו העברה. אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 291 לוועדה.
ה צ ב ע ה
פניה מס' 291 לוועדה התקבלה.
י' מרוז
¶
בפניה מספר 294 לוועדה יש שינויים פנימיים בסדר-גודל שמצריך את אישור הוועדה. אלה שינויים פנימיים בתקציב משרד המשפטים. מדובר בשתי העברות מהרזרבה הפנימית.
י' מרוז
¶
כרגע, מדובר על משרד המשפטים, ולא על בתי-המשפט. הפרקליטות שיושבת בתל-אביב בבניין ישן עתידה לעבור לבניין "הדר דפנה" שצריך לעבור שיפוץ. חלק מהם נמצאים ב"הדר דפנה", וחלק יצטרכו לעבור ל"הדר דפנה", כי אני חושבת שמשרד החינוך שישב שם קודם מפנה שם מקום. צריך להפוך את הבניין למקום יותר ידידותי. יש שם מעליות שאינן תקינות וכו'. מדובר על סכום של 2,500 אלפי ש"ח מיועד לשיפוץ. בנוסף לכך, יש עוד 14 מליון שקל שמועברים מהרזרבה הפנימית לתכנית המיחשוב של משרד המשפטים.
מ"מ היו"ר ו' שירי
¶
אני מעמיד להצבעה את פניה מס' 294 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 294 לוועדה התקבלה.
א' תמרי
¶
פניה זו ופניה מספר 299 לוועדה אושרו בפעם שעברה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 298 לוועדה)
השרה לקליטת עליה י' תמיר
¶
אם לא מצביעים, משתקים את עבודת המשרד. זו סחטנות שאינני מבינה. אתם משתקים את עבודת המשרד.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
יולי תמיר, השרה לקליטת עליה, תיכנסי לחדרי עם חבר-הכנסת שמחון.
(השרה לקליטת העליה, י' תמיר, יוצאת מחדר הישיבות.)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
כולם בעד זה. האם יש מישהו שמתנגד לקדם-צבאיות ואולפני גיור? היתה פשרה, וזו עבודה של חברי-הכנסת וילן ולנגנטל ואני סייעתי כמיטב יכולתי.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 029-20 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 029-20 לוועדה לא התקבלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
למה אתם נגד? הפלתם את נושא מכינות קדם-צבאיות. לא עשיתי גיוס, כי הנחתי שזה מוסכם כאן ויש רוב. אצביע שוב.
מ' גפני
¶
אני בעד הפניה התקציבית הזו, כמו שהייתי בעד כל הפניות התקציביות גם כשלא היית. זו הוועדה האחרונה, ודובר על כך שלא מעבירים את הכסף של הישיבות. היה מדובר כבר מזמן שיעבירו לפה פניה תקציבית, ולא מעבירים אותה. אנו עומדים ומחכים. סליחה, אך אני לא ראיתי את הפניה הזו.
מ' גפני
¶
מה אתה רוצה שאעשה? אם הם יסכימו, בכל מקרה זה יעבור, אבל לא עכשיו. קודם, צריכה להגיע הפניה. איזו התנהגות זו של משרד האוצר?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 029-20 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בעד - 8
נגד - 1
בקשה מס' 029-20 התקבלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
היא תהיה בעוד חמש דקות.
אנו נצא להפסקה בת חמש דקות.
(הישיבה הופסקה בשעה 12:07.)
(הישיבה חודשה בשעה 12:22.)
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 230 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אעשה הפסקה אחרי הרביזיות והבקשה של המשרד לקליטת עליה. יותר מזה - אם אראה שלא מגיע שום דבר, אני לא מביא שום דבר נוסף.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
הרביזיה שלכם בוטלה. כל הרביזיות בוטלו, מלבד רביזיה שלי בנושא אירוח אישים. רובתי, האם הרביזיות בוטלו?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני בעל בית קטן מאד, אך אני מנסה לדבר לשכל הישר. יש עכשיו תנועה ערה מאד של מזכיר או"ם ושל נשיא ארצות-הברית שאולי יגיע. בואו ונהיה אנשים רציניים. האם הולכים לארח אותי במלון "קינג דיויד"?!
חבר-הכנסת משה גפני, אני מתחייב, אחרי נושא הרביזיה הזו וסיפור הקליטה, להפסיק את הדיונים בוועדה, עד שיגיעו הבקשות שלכם. לא אצביע על שום דבר.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
זה מאד שנוי פה במחלוקת עם חברי-הכנסת פריצקי ולנגנטל.
אני מעמיד להצבעה רביזיה של חבר-הכנסת ויצמן שירי על נושא אירוח אישים. מי שבעד אירוח האישים יצביע בעד הרביזיה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בעד - 7
נגד - 4
הרביזיה על פניה מס' 230 לוועדה התקבלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
שבעה חברי-כנסת הצביעו בעד, וחמישה חברי-כנסת הצביעו נגד.
אני מעמיד להצבעה את פניה מס' 230 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בעד - 5
נגד - 4
פניה מס' 230 לוועדה התקבלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניה מספר 230 לוועדה אושרה.
אני מפסיק את הדיון בפניות, אך אתם נשארים פה. תודיעו למשרד האוצר שאנו מחכים. תמר, תאמרי כך: כל ועדת הכספים מחכה לפניות שיובאו. אם לא יובאו פניות, אנו דוחים את כל הדיונים, את כל מה שנותר, לאחרי החג.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 293 לוועדה)
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
פניית המשרד לקליטת העליה באה להעביר כסף בהרשאות להתחייב למיקבצי דיור בנושא הארכת חוזי מיקבצי דיור מחמש שנים לעשר שנים. אנו מבקשים פה להעביר סכום נוסף, שאושר ע"י האוצר, לתקציב מיקבצי דיור.
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
בגלל שעשינו זאת עכשיו לפי חוק המכרזים, אני מקווה שזה לא יהיה בדו"ח מבקר המדינה.
זה דיור שנועד לעולים קשישים, בדרך כלל בודדים. האבחנה אצלנו היא שלמקבצים הולכים קשישים ובודדים עצמאיים, כלומר הם לא במצב שהם צריכים סיעוד, אבל הם צריכים דיור.
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
חבר-הכנסת חוגי, זה לא כך. אנו דוקא נותנים דיור לאלה שאינם חולים. להיפך, אלה לא הוסטלים. אלה קשישים עצמאיים נזקקים. אנו נותנים שני קריטריונים לזכאות: שנת עליה לארץ, וגיל. זה לא לחולים ונכים.
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
אנו יוצאים למכרז, והשאלה היא כמה דירות נקבל. אנו לא יכולים לדעת, לפני תחילת המכרז. אנו לא בונים. בדרך כלל, זו הסבת מבנים קיימים, כאשר כמה דירות נקבל תלוי בהצעות.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
שניה. אני רוצה להשלים משהו באופן פורמלי. יש פה שתי פניות מעוכבות שלכם בקליטה: פניות מספר 026-30 ו-021-30. עיכבו אותן, כרגיל, חברי-הכנסת אמנון כהן, ליצמן וחוגי.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
הפניה הראשונה היא לגבי שינויים פנימיים, והפניה השניה היא לגבי 60 אלף ש"ח ותקן כוח-אדם אחד - העברה ממשרד ראש הממשלה למשרד לקליטת עליה. חברי הכנסת ליצמן, חוגי ואמנון כהן, האם אתם מוכנים להוריד את העיכובים?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
מורידים. אתה מוריד. שני הדברים האלה אושרו. רציתי באותה הזדמנות להוריד את שני הדברים האלה. כאשר עושים ניתוח, מורידים עוד משהו שרואים בברך.
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
יש כאן רשימת ערים, ואפשר לקבלה. רשימת ממתינים בכל עיר. בכל עיר יש לנו רשימת ממתינים. עכשיו, בשיחה בינינו, הסכמנו שבאר-שבע תקבל עדיפות במסגרת העדיפות לנגב.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
היתה פה דרישה של חבר-הכנסת שירי שמייצג את הנגב, שבמסגרת מיקבצי הדיור תהיה עדיפות לנגב. היה על זה ויכוח מסויים, וזה לא שהשרה נגד או בעד. היתה פה גם שאלה ברמה המשפטית. הגענו לאיזה שהוא סיכום על דעת שניהם. האם את יכולה לומר אותו פחות או יותר?
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
הוא דורש לתת עדיפות לנגב. אנו ניתן עדיפות לבאר-שבע בכפוף להסכמת היועץ המשפטי.
ע' חוגי
¶
מבחינת העלויות, אפשר לשקם אדם בקרית-מלאכי ברבע מהמחיר שמשקמים אותו בכפר-סבא וברעננה. לא יתכן שיתנו את הכסף לכפר-סבא או לרעננה במקום במקומות כאלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
לשאלת חבר-הכנסת עופר חוגי - תקני אותי, אם אני טועה - הרשימה הזו בנויה על הממתינים, כלומר איפה שיש ממתינים.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
זה לא בלתי הגיוני מה שאתה אומר. אני יודע שאתה יכול לעשות שלושה מיקבצים בדימונה על מיקבץ אחד בכפר-סבא.
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
ראשית, כבר הרבה שנים יש למשרד הקליטה מדיניות שמכבדת את בחירתהעולים. אנו לא מתחילים להעביר עולים ממקום למקום. לתת עדיפות לנגב זה בהחלט דבר הגיוני ועל-פי דו"ח מבקר המדינה. אם יש עולים קשישים ברמת-גן או בירושלים, אינני יכולה להעבירם בכוח. אני רק יכולה לתת מוטיבציה לאנשים ללכת למקומות אחרים. צריך, שיהיה לכם ברור שלנו יש בקשה מפורשת מכל ראשי הערים החלשות לא להעביר אליהם קשישים, כי הם אחר כך הופכים לבעיה בעיר; הם לא משלמים ארנונה, ויש לתת להם שירותי בריאות ושירותי רווחה.
ע' חוגי
¶
יש הבדל בין זה לבין מה שאת אומרת. זה לא במיקבץ. ראש עיר יהיה מוכן לזה, כי את נותנת לו מיקבץ בבניין אחד שנותן פרנסה לעוד עשרים משפחות.
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
לא, אין פה ענין של פרנסה. יש כאן עניין, שבא אלי ראש העיר ואומר לי: "כשהעולים הקשישים האלה זקוקים אחר כך לסיוע, לרווחה, לקופת-חולים ולהרבה מאד שירותים שבדרך כלל הם בעייתיים- - -
היו"ר א' גולדשמידט
¶
בואו ונראה גם את היכולות שלנו כוועדת כספים. לדעתי, כל השאלה של איך בונים את הקונצפציה של מיקבצי דיור צריכה להידון בוועדת הקליטה ולא כאן. אנו נוגעים בהיבטים התקציביים. אחרת - אנו לא נגמור אף פעם.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מציע כך: יש דבר אחד שהוא בקונצנזוס, שצריך לתת עדיפות לנגב. זה לא רק קונצנזוס. זו גם הנחיה של משרד מבקר המדינה בדו"ח מבקר המדינה.
לכן, אמרה כאן השרה שזה במגבלת היעוץ המשפטי כמובן, ושום דבר לא יכול להיעשות כי יש דיני מכרזים ונושאים אחרים שקשורים ברמה המשפטית. ככל שהדבר ניתן מבחינה משפטית, היא תיתן ביטוי לעדיפות לנגב במסגרת ההחלטות במיקבצי הדיור. זה נאמר במסגרת ויכוח שהיה בינה לבין חבר-הכנסת שירי שמייצג את הנגב. אני מבין, שבזה הדבר הזה פחות או יותר מבטא הסכמה.
ו' שירי
¶
אינני מעלה על דעתי לגבי העניין המשפטי, שיקום משפטן כלשהו ויבוא ויגיד ששר או שרה לצורך העניין לא יכולים להחליט על העדפה באיזור מסויים. עובדה היא, שבדו"ח מבקר המדינה העדיפו איזורים שלמים. זה לא יעזור לאף אחד ,ואף אחד לא ישכנע. העדיפו איזורים שלמים, אם מישהו הלך ובנה בברקן או באריאל פארק תעשיה שהיום חלק גדול ממנו נטוש בגלל הבלאגן - אינני מכיר מקרה שמישהו הלך על הדבר הזה לבית-סוהר. לא הגישו נגדו כתב אישום, וגם לא הופיע בדו"ח מבקר המדינה כך שמבקר המדינה מותח עליו ביקורת. הגיע הזמן, שאת המלים יהפכו למעשים - מה שעד היום אף אחד לא עושה וכולם רק מדברים.
י' ליצמן
¶
היושב-ראש גולדשמידט, אני מוכן לתמוך בכל העברה. אני רק רוצה, שהשרה תבהיר לנו את הקטע של עולים דתיים שיקבלו סיוע לדיור.
השרה לקליטת העליה י' תמיר
¶
כמו שאמרתי, המיקבצים עונים על הצורך של האוכלוסיה במקום. בכל המיקבצים יש את כל התנאים לקיים חיים דתיים.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
בכפוף לדברים כפי שהוצגו ע"י השרה, בכפוף לדברים שאמר חבר-הכנסת ויצמן שירי ובכפוף לדברים שאני ניסיתי להגיד תוך ייצוג איזו שהיא פשרה בין שני ההצדדים, אני מעמיד פניה זו להצבעה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 293 התקבלה פה אחד.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
פניה מספר 293 לוועדה אושרה פה אחד.
אם נאמרו דברים בלהט הויכוחים, כולם מבקשים סליחה.
אני מכריז על הפסקה, ואמתין עד השעה 13:30. אם לא יגיעו עד אז הפניות - נדחה את העניין לישיבה ביום שני שמיד לאחר החג.
(הישיבה הופסקה בשעה 12:41.)
(הישיבה חודשה בשעה 13:55.)
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניות מס' 326 ו-0328 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אני מחדש את ישיבת הוועדה. מונחות לפנינו שתי פניות, שאחת מהן היא פניה מספר 326 - שינויים פנימיים בתקציב משרד הדתות. יש פה 2.7 מליוני ש"ח לכוללי שמיטה. מה זה "כוללי שמיטה"? נעשה זאת באופן מסודר. רוני ארד, הצג את הפניות ומספריהן.
ר' ארד
¶
בפניה מספר 326 לוועדה יש העברת 122 מליון שקל לתמיכות בישיבות; בפרט מספר 220411 בפניה יש 75,860 אלפי ש"ח, וצריך להוסיף לזה רזרבה של 48 מליון ש"ח.
ר' ארד
¶
יש שם 122 מליון שקל. זה 75,860 אלפי ש"ח ויש עוד בתוך התכנית הזו רזרבה, שחבר-הכנסת יצחק כהן מכיר אותה, של 48 מליון שקל.
י' פריצקי
¶
כתוב, בפניה מספר 328 לוועדה לגבי 2.7 מליוני הש"ח, שזה נעשה בהתאם לסיכום עם שר האוצר. מה הוא הסיכום? מי מקבל? לאן זה הולך? מי מקבל זאת?
י' פריצקי
¶
אני לא מדבר על רשימה. תגיד האם זה תקציב תמיכות. לפי מה הוא מחולק? אני רוצה להבין מה הם הקריטריונים?
י' כהן
¶
חקלאים, ששובתים בשנת השמיטה, משביתים את העבודה, ויושבים ללמוד, מקבלים תמיכה מינימלית של משהו בסביבות 500 שקל לחודש כדמי קיום, כשיפוי.
י' פריצקי
¶
אדוני השר לשעבר, אני מתנגד לזה עקרונית. מה קורה לחקלאי שלקח את האדמה ומשכירה לאריס וזה עובד. איך אתה מפקח על זה?
היו"ר א' גולדשמידט
¶
יש פה שתי פניות שאינן קשורות זו בזה. פניה אחת היא לגבי תקציב לישיבות, שזה כ-122 מליון שקל של משרד הדתות.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
בנוסף, יש פניה לגבי 2.7 מליוני ש"ח לכוללי שמיטה.
רוני ארד, הוא שואל שאלה - תענה לו. האם אתה איתי או איתו? אני יושב פה מהשעה 09:00 בבוקר, והגיע לי עד לפה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
אם יסתבר לך שאתה 'נדפק', תוכל להגיש רביזיה ונקיים רביזיה בישיבה ביום שני שלאחר החג.
ביקשתם לקיים שתי הצבעות. אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 326 לגבי 122 מליון שקל. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בעד - הרוב.
נגד - 1
פניה מס' 326 לוועדה התקבלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
רק חבר-הכנסת יוסי פריצקי הצביע נגד. פניה מספר 326 אושרה.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 328 לוועדה בנושא כוללי שמיטה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 328 לוועדה התקבלה ברוב קולות.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
כן. כולם יכולים להגיש רביזיה לפעם הבאה, אם הם ימצאו שזה לא בסדר.
פניה מספר 328 לוועדה אושרה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
חבר-הכנסת פריצקי, יש נוהל מסויים. אם אתה מבקש רביזיה עכשיו, הולכים עכשיו להצבעה. אם אתה מבקש את הרביזיה אחרי הישיבה- - -
נ' לנגנטל
¶
לא. היתה הבנה האומרת, שאם אני בודק את העניין של 2.7 מליוני ש"ח ותהיה רביזיה - היא תהיה בישיבה הבאה אחרי סוכות.
ש' שמחון
¶
באחת הישיבות האחרונות אושר סכום של 1.2 מליוני ש"ח מצעים מנותקים לגוש קטיף. בגלל הלחץ שלכם, שהוא לגיטימי והוא בסדר, החליט האוצר להחזיר חזרה את ה-1.2 מליוני ש"ח ולא לתת אותם לגוש קטיף.
נ' לנגנטל
¶
היו שלושה שלבים: אחד - הוא המצעים המנותקים, הדבר השני הוא שדובר על אותם כוללים של אלה שהם שומרי שמיטה ואלה שלא עושים כלל.
נ' לנגנטל
¶
זה לא בסדר, כי מה שיקרה פה הוא שמושבניק שעובד בהיתר מכירה לא יקבל. אתה מפלה את אלה שעובדים מחצית.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
יש פה מחלוקת שאי אפשר לברר אותה. תן לו לפחות את האפשרות להגיש רביזיה, ואני לא אחתום על זה בינתיים. תבדקו את העניין הזה עד הישיבה הבאה.
נ' לנגנטל
¶
אני מדבר איתך על אותם כוללים, שסיכמנו עם שר האוצר, שאומרים שאלה שעובדים בשנת שמיטה ויש להם היתר מכירה או אוצר בית-דין של שנה שישית- - -
היו"ר א' גולדשמידט
¶
חברי-הכנסת עופר חוגי ויצחק כהן, אני עכשיו מציע את ההצעה הבאה: אנו הצבענו ואישרנו זאת. אני לא יודע עכשיו לפתור את העניין. חבר-הכנסת לנגנטל צריך לעשות את הבדיקות שלו, חבר-הכנסת שמחון צריך לעשות את הבדיקות שלו ואתם תעשו את הבדיקות שלכם. אם הם מגיעים למסקנה שזה פוגע בסיפור של המצעים המנותקים--
היו"ר א' גולדשמידט
¶
--על פי היתר מכירה - זו זכותם להגיש על זה רביזיה ביום שני שלאחר חג הסוכות. לא קרה שום דבר, ושנת השמיטה רק מתחילה. זה לא משהו שמישהו לא פותח בית-ספר כתוצאה מזה. אם יסתבר שהכל בסדר - נגמר הסיפור. בינתיים, לא אחתום על זה, וזו הפשרה. את נושא 122 מליון השקל אישרנו. בזאת, סיכמתי עכשיו את הפרשה של שני הדברים האלה.
ש' שמחון
¶
זה היה ה-6 מליוני ש"ח, והורידו להם 1.2 מליוני ש"ח ונתנו שם, ועכשיו לקחו את 1.2 מליוני הש"ח האלה ושמו אותם פה.
ר' ארד
¶
2.7 מליוני ש"ח הם ממקורות משרד הדתות, ו-1.2 מליוני ש"ח כבר לא צריך לבוא ממשרד הדתות. לדעתי, זה צריך לבוא ממשרד החקלאות.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
מותר לו לבקש רביזיה. זה לא על פניה מספר 232 לוועדה.
אנו חוזרים לפניה לגבי 2.7 מליוני ש"ח. אני מצביע על הרביזיה של חבר-הכנסת פריצקי. מי בעד? מי נגדה?
ה צ ב ע ה
הרביזיה של חבר-הכנסת פריצקי לא התקבלה.
היו"ר א' גולדשמידט
¶
בסדר.
חבר-הכנסת עופר חוגי, האם הסרת? אתה וחבר-הכנסת ליצמן זה בערך אותו הדבר, ורק בשיטה אחרת. האם אתה הסרת?
מ' גפני
¶
גם אני מוריד את זה לפי הסיכום. אני מבקש ואומר, וגם אתה אמרת, שצריך לבדוק את נושא הלוואות למורים.
י' פריצקי
¶
אני משאיר את הפניה לגבי הרשויות המקומיות [=כנראה בקשות מספר 016-57 ו-017-57], וזה לא פוליטי. לגבי רשויות מקומיות, מתברר שמצד אחד גובים ארנונה ומצפצפים עלינו ומצד שני- - -
היו"ר א' גולדשמידט
¶
רבותי, אני מודיע לכם לפרוטוקול: למעט פניה מספר 133 לגבי רשויות מקומיות שעוכבה ע"י חברי-הכנסת ליצמן ופריצקי, שאיננו דנים בה עכשיו, כל שאר המעכבים למיניהם ומבקשי הרביזיות, למעט חבר-הכנסת ליצמן, הסירו את פניותיהם לעיכוב. חבר-הכנסת ליצמן נותר עם מספר פניות שהוא ביקש לעכב. הוא ביקש לעשות לגביו טכניקה אחרת - להשאיר את בקשת העיכוב שלו, אך להצביע על כל הבקשות שהוא ביקש לעכב בהצבעה אחת כמיקשה אחת. אני מעלה עכשיו את כל הבקשות שעוכבו ע"י חבר-הכנסת ליצמן. מי בעד כל הבקשות הללו? מי נגד?
ה צ ב ע ה
כל הבקשות שעוכבו ע"י חבר-הכנסת ליצמן התקבלו.
נ' לנגנטל
¶
אדוני היושב-ראש, הבקשה שלנו על המקוואות ובתי-הכנסת לגבי 160 מליון שקל תהיה אחרי סוכות.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 298 לוועדה)
היו"ר א' גולדשמידט
¶
מונחת לפנינו פניה מספר 298 לוועדה בעניין עודפי משרד הבריאות. אני מעמיד אותה להצבעה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 298 לוועדה התקבלה פה אחד.
א' קרשנר
¶
חבר-הכנסת שירי מבקש רביזיה לגבי בקשה מספר 039-32 לוועדה, ובפניות מספר 030-33 ו-037-33 חבר-הכנסת לנגנטל מתנגד.