פרוטוקולים/כספים/2100
2
ועדת הכספים
04/10/2000
פרוטוקולים/כספים/2100
ירושלים, ט"ז בחשון, תשס"א
14 בנובמבר, 2000
הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 170
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, ה' בתשרי התשס"א (4 באוקטובר 2000), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 04/10/2000
חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (תיקון מס' 47), התשס"א-2000
פרוטוקול
חברי הוועדה: אלי גולדשמידט - היו"ר
ויצמן שירי - מ"מ היו"ר
משה גפני
אבשלום וילן
עופר חוגי
אמנון כהן
ישראל כץ
יעקב ליצמן
נחום לנגנטל
רחמים מלול
מאיר פרוש
יוסי פריצקי
ירון יעקובס - מנהל רשות החברות הממשלתיות
יורם זבה - מנכ"ל "צים"
הילה אייל - רכזת מקרו כלכלה, משרד האוצר
רוני ארד - משרד האוצר
גל הרשקוביץ - משרד האוצר
חיים פרננדס - משרד האוצר
אמיר שביט - משרד האוצר
טלי דולן-גדיש - משרד האוצר
רוני ברקת - סמנכ"ל תקציבים וכלכלה, משרד המדע,
התרבות והספורט
מיכה ינון - ר' מינהל התרבות, משרד המדע, התרבות
והספורט
מואפק ח'ורי - ממונה תרבות ערבית, משרד המדע, התרבות
והספורט
חזקיה ישראל - התאחדות התעשיינים
עמליה פדון - משרד התחבורה
ולדימיר סימון - מע"צ
יוסף גרוס - עו"ד, בשם חב' "צים"
חברי ועדי העובדים של חברת "צים"
1) אישור מוסדות ציבור לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.
2) שינויים בתקציב לשנת 2000 (פניות מס' 242-243, 244, 297, 292,
014-19, 015-19, 018-19, 234, 028-79, 003-95, 040-32, 015-40,
016-40, 297, 256-272 ו-279, 241, 245, 251-252, 274, 016-07, 017-07,
018-07, 019-07, 020-07, 036-33, 275-276, 282, 285 ו-240)
3) חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (תיקון מס' 47),
התש"ס-2000.
4) תקנות ניירות ערך (פרטי מסמך רישום, מבנהו וצורתו), התש"ס-2000.
תקנות ניירות ערך (דוחת תקופתיים ומיידיים של תאגיד חוץ),
התש"ס-2000.
5) תקנות להסדר ההימורים בספורט (תכנית ההימורים בכדורגל) (תיקון),
התש"ס-2000.
תקנות להסדר ההימורים בספורט (תכנית "טוטו-תיקו") (תיקון),
התש"ס-2000.
תקנות להסדר ההימורים בספורט (תכנית סופר גול) (תיקון),
התש"ס-2000.
תקנות להסדר ההימורים בספורט (תכנית הימורים בכדורסל) (תיקון),
התש"ס-2000.
אישור מוסדות ציבור לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה
אני פותח את ישיבת הוועדה. אני פותח בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם. אני מברך אתכם בכל הברכות האפשריות לשנה החדשה, שתיראה יותר טוב מאיך שהיא התחילה לפחות ברמה הלאומית.
היום, יש לנו שורה ארוכה מאד של נושאים. אני כבר מעדכן אתכם לגבי החלטת "צים": אנו מנסים כבר מהשעה 08:30 בבוקר לעשות איזה שהוא מהלך לקרב בין העובדים לבין ההנהלה, וזה לא פשוט, ואנו ממשיכים לעסוק בזה. אני מקווה, שעוד נצליח להגיע היום למשהו בצורה מוסכמת. יש לנו נושאים רבים נוספים, ואני מתנצל מראש על כך שאנו עובדים בלחץ. אני מבקש להיות קצת יותר פתוח לדוחק הזמן ולצורך לעבוד מהר. מחר נשמע את שר האוצר בתל-אביב, וכנראה שלא יהיה מנוס מקיום ישיבה נוספת. אמרו לי, שלא היתה פגרה כזו מבחינת מספר ישיבות ועדת הכספים; לא עשיתי זאת בכוונה, אלא הנסיבות הן כאלה. יכול מאד להיות, שנצטרך גם ביום רביעי בשבוע הבא לקיים ישיבת ועדת כספים.
נפתח בהעברות תקציביות. עקב המשבר הקואליציוני שעדיין לא נפתר, יש לנו שורה ארוכה מאד כאורך הגלות של העברות תקציביות - חלקן מעוכבות וחלקן נמצאות בתיקים שלכם. ניסיתי בשיחות עם חבריי מסיעות שונות להגיע למספר הבנות. אני מבקש מהחברים: גם נוכח המצב הכללי שאיננו מצב פשוט, אינני חושב שיש פה עניין של מבוכה יותר גדולה לממשלה או פחות גדולה לממשלה. יש פה עניין של המון נושאים שקשורים לכלל אזרחי מדינת ישראל שחייבים למצוא להם פתרון. אני מבין שיש בקשות בעלות צביון אולי קצת יותר פוליטי ושיש רצון לסיעות להגיד משהו בעניין הזה. אנו ננסה לראות היכן אנו יכולים להעביר והיכן איננו יכולים להעביר.
לדברי מר קרשנר, את הבקשה הראשונה עדיין משכפלים.
אני מבקש רק לומר את הדברים בקצרה. היו שני דברים בישיבה המאד קצרה שהיתה היום. ביקשתי לגבש נוהל, שאנו לא נאשר עמותות אם אין להן אישור ניהול תקין של רשם העמותות, שזה הנוהל שהיה עד עכשיו. בנוסף, ביקשתי לקבל רשימה של חמשת מקבלי השכר בכל עמותה ועמותה.
ראינו את הבעיה הזו. שני הנתונים האלה לא הגיעו ביקשתי זאת לפני שבועיים. רשם העמותות כלל לא קיבל את הרשימה ממשרד האוצר. הוא הבטיח שתוך מספר ימים הוא יביא זאת. הצעתי לדחות את הישיבה ליום שלישי. אם תקיים ישיבה ביום שלישי, אני מקווה שעד יום רביעי נקבל זאת.
היושב-ראש גולדשמידט, יש לי בקשה. יש עמותה אחת בשם "נתיבי אודי" - עמותת הנצחה לבנו ז"ל של חבר-כנסת לשעבר - אותה אישרנו. אני מבקש, שמליאת הוועדה תאשר אותה.
היושב-ראש, התוכל לקיים את הישיבה ביום חמישי הבא בתל-אביב, שכן באותו יום יש לנו יום עמוס שם?
האם להביא אנשים לכאן יותר קל מאשר להביא ערימות? מר קרשנר, האם אתה רוצה שאשלח מישהו שיאסוף את הכל יום לפני כן?
אם כך, אני לא בא. יש להביא 20 רפרנטים, וכל הזמן מגיע חומר ויש לשכפל. אפילו הבוקר אנו עדיין משכפלים. זה לא אפשרי.
אנו משאירים זאת ליום רביעי הבא. אני רוצה להגן על הנושא. יש פה מנגנון קטן מאד של שלוש מזכירות ומר קרשנר הנושאים בנטל מערכת ניירת אינסופית שבאה ומשתנה מדי יום.
על מה זועק הנביא? לא יכול להיות שועדת כספים שעובדת מול משרד האוצר על אלפי פקידיו תהיה במנגנון כזה קטן.
ב-1999 תקציב הכנסת הסתיים בעודף, ויושב-ראש הכנסת חילקו לכל מיני דברים מוזרים מאד בלשון המעטה. אם יש פה בעיה טכנית, נדבר. לא יכול להיות מצב, שאנשים יכרעו בגלל עומס, בלי שיקבלו את התשובה.
אטפל בעניין הזה. אני מבין שיש פה בעיה לא פשוטה, ואשמח מאד לקבל את עזרתכם בעניין.
אני עדיין מוחה על כך, שעלינו להגיע ביום רביעי במיוחד כאשר ביום חמישי יש דיון. ניתן להתגמש.
קשה לקיים ישיבה על העברות תקציביות בערימה. בדרך כלל, הדיונים בתל-אביב נעשים כאשר יש איזה שהוא דיון מרכזי אחד על נושא מסויים, ואז אתה מביא את האנשים. לפעמים, אתה מביא העברה תקציבית אחת או שתי העברות תקציביות. עליך להביא עשרות העברות תקציביות עם הרפרנטים, וזה מאד מסובך לעשות זאת שם.
לא אמרתי, שזה בלתי אפשרי.
אני רוצה לקבל הסכמה נוספת מחברי הוועדה שהיא יותר מעין הסכמה לא פורמלית כהנחיה מיוסי פריצקי יושב-ראש ועדת משנה בענייני אישור עמותות לעניין סעיף 46. שלא נדע, יש לא מעט עמותות, שמבקשות את האישור הזה, שעניינן המרכזי הוא הנצחת בן שנפל במערכות ישראל. אני מציע, שלגבי הסוג הזה של העמותות, ואינני רוצה להגדיר זאת כמסלול ירוק, נקל ונעשה יותר. חבר-הכנסת פריצקי, איך תגדיר זאת?
זו לא סמכות. זה חוזר אלינו. חבר-הכנסת ישראל כץ, הוא לא מקבל סמכות, והכל חוזר לוועדה. אני רק אומר, שבנושאים שקשורים בהנצחות של בנים שנפלו הדרך לאישור תהיה קלה יותר. זה לא במקום האישור של מס הכנסה ושל רשם העמותות וכו'.
ברצוני לשאול את השאלה הגמורה שלי בנושא: מתי יפרסמו בעיתונות קריטריונים לכל מי שרוצה במדינה הזו להגיש בקשות לקבל את הסעיף הזה? זה שחבר-הכנסת פריצקי החליף את הדתיים בנושא העמותות לא מנחם אותי כלל. הוא לא הגורו שלי בנושא עמותות, ושיקול הדעת שלו הוא גם ערכי. אני יכול להראות לך הרבה מקרים, שעלו על הפרק רעיונות הנצחה שאתה תהיה נגדם.
אני מדבר על הנצחת בן שנפל במערכות ישראל. זה מוגדר, ואינני מדבר על הנצחת אישיות. אני מדבר על הנצחת שכול, יד לבנים ודברים מהסוג הזה. חבר-הכנסת ישראל כץ, כולנו יודעים למה התכוונת.
זה לא קשור לחבר-הכנסת פריצקי. אני שואל שאלה ששאלנו, ואני שואל אותה כל הזמן ואין לי בה עניין פוליטי. אנו אלה שמאשרים כל הזמן דברים שקורים במחשכים באופן יחסי. האם זה שחבר-הכנסת פריצקי רואה זאת זו תעודת הכשר? אני רוצה, שתהיינה מודעות בעיתונים שהאזרח יידע שיש לו זכות לקבל דבר כזה. האם אתה מוכן לקחת את הרשימות ולנתח מאיזה סוג כל עמותה?
ברצוני להזכירך, שעד לפני שנה נוהל אישור סעיף 46 היה בא לוועדה כערימה, וכולם היו מרימים את היד ואפילו לא היו קוראים. מאז יש ועדת משנה שעושה בדיקה מקדימה של רשם העמותות, של מס הכנסה ושל ניהול תקין. היום, יש בדיקה חדשה של נושא גובה משכורות של בעלי תפקידים בעמותה. כל הדברים האלה חשובים מאד.
זה חיובי, אך אני ביקשתי שזה יהיהף ואני חושב שזה כמו שעשו לגבי הקצבות שיש פירסום בעיתונות: "עד תאריך זה וזה אפשר להגיש בקשות לגורם ממלכתי זה וזה". בוא וננתח, ונראה מה יקרה אחרי הפירסום.
אני מציע, שנקיים ישיבה. כל חברי הוועדה יוזמנו אליה, ואתאם אותה איתך במועד שנוח לך. נזמין את אנשי משרד האוצר, ובוא ונקבע קריטריונים. אהיה הראשון שיקפוץ על זה בשמחה רבה.
פרסום ציבורי - אהיה ראשון שאקפוץ על זה.
אני רוצה לומר לוועדה, שהבעיה היא כלל לא פה. הבעיה היא משרד האוצר. משרד האוצר משתמש בסעיף 46 כמנגנון תקציבי, כי אם הוא יתן לכל אחד - הוא רועד מפחד שמא פתאום יראה הפסד של מיליארד שקל.
אני חושב, שהשאלה שלך מאד נכונה. חבר-הכנסת פריצקי, אין לי התנגדות שהדיון הזה יהיה במליאת הוועדה.
יש עשרים בקשות כאלה, אך זה לא משנה. אגיד לך על מה מדובר. האימה הגדולה של משרד האוצר היא, שפתאום יהיה להם "הפסד" של מאות מליונים, והם לא יודעים מאיפה לכסות. לדעתי, זה לא הפסד, והאזרח קובע מה הוא עושה עם הכסף שלו.
טילפנו לי מבית-ג'אן, ולא צריך לציין מה הם עוברים היום. בזמנו, אישרתי את כל תקציב משרד החינוך אחרי ויכוח עם חבריי.
לגבי כל פניה, אשמע מה אתם אומרים על זה, ונחליט.
מונחת לפנינו פניה מספר 241 לוועדה, לגבי משרד התחבורה.
בפניה מספר 241 לוועדה אנו מבקשים להעביר כסף לטובת פיתוח באיזור ירושלים - פיתוח התחבורה הציבורית.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 241 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 241 לוועדה התקבלה.
הוא אמר, שזה פיתוח. אלה שינויים פנימיים בתוך משרד התחבורה לפיתוח תשתיות תחבורה בירושלים. האם אתה רוצה את שמות הרחובות?
יש ערימת נושאים, ואנשים לא נמצאים. אני מציע שהם יישבו בפנים. אינני יודע להגיד מה יהיה ומה - לא. מילא לגבי חברי-הכנסת יש קואליציה ומשברים, אבל לפחות שאנשי משרד האוצר ומשרדי הממשלה יהיו פה.
אני עמליה פדון ממשרד התחבורה. פניה מספר 241 לוועדה - בקשה מספר 024-79 - עוסקת בתחבורה ציבורית בירושלים ומדובר בפיתוח.
הצבענו כבר על פניה זו, והיא אושרה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 245 לוועדה)
פניה זו היא לגבי שינויים פנימיים בתוך משרד המדע, ומדובר על מו"פ ברמת-הגולן. מדובר על העברות מסעיף לסעיף בתוך מינהל המדע. אנו מבקשים, שתאשרו לנו את הפניה הזו.
יש כאן שני שינויים. שינוי אחד זה כסף שקיבלנו ממשרד החינוך עוד מהתקופה שמינהל התרבות עבר אלינו יחד עם הספורט.
משרד החינוך היה צריך להעביר לנו מזה סכום מסויים, והסכום הזה הוקפא ע"י האוצר. סוף כל סוף, כאן אנו מפשירים אותו לטובת כל הנושאים של תפעול המשרד כמו כוח-אדם ותקנים. זה חלק אחד שבפניה. החלק השני הוא שינויים פנימיים בתקציב עצמו למחקר ופיתוח וספורט. כולם שינויים פנימיים. הסכום הסופי הוא אפס.
הפניה נועדה לתגבר את נושא הוצאות הרכב לבתי-החולים הממשלתיים הכלליים וגם הגריאטריים והפסיכיאטריים בגין סיכום בין משרדי הבריאות והאוצר. זה בעיקר סקטור המינהל ומשק.
האם שיחררתם לפיתוח ב-2000 בבתי-חולים ממשלתיים? האם ביצעתם משהו בפיתוח? אני שומע ממנכ"ל משרד הבריאות, שבשנת 2000 יש אפס פיתוח.
יש בפיתוח שני דברים ונושאים מרכזיים: דבר אחד הוא תוספת מיטות חדשות במסגרת תכנית "אשפוז 2000" - מיטות נוספות במערכת. פה נוספו מיטות. נוספו מחלקות חדשות. אם תרצה, תקבל פירוט.
חבר-הכנסת יצחק כהן, בכל חוברת שתפתח ותראה הסבר תמיד תראה בשנת תקציב פירוט בפיתוח אלו פרוייקטים הסתיימו והיו בשנה הקודמת.
כשאתה מדבר על מיטות, זו תכנית חומש וזה לא בא לביטוי בשנת 2000. שמעתי משוקי שבשנת 2000 זה אפס פיתוח. האפשר לראות מה הפיתוח?
אני רואה, שבפניה מספר 252 לוועדה הוסיפו המון מיטות, וכולן גריאטריות או פסיכיאטריות. מה עם בית-החולים בנהריה? בכל הרשימה אין אף מיטה לחולים בנהריה.
האם אנו בשלב בדיחות?! חבר-הכנסת לנגנטל שואל מה עם תקציב הפיתוח של המסדרון בבית-החולים בנהריה?
ראשית, במסגרת 1,200 מיטות, במסגרת התכנית, אני יכול לומר להם שבית-החולים בנהריה תופס מקום מכובד מאד בצנרת במיוחד במחלקות, עליהן אתה מדבר, שהן המחלקות הפנימיות.
שנית, הזקנה נמצאת במסדרון - ואשמח לקיים דיון על כך - לא בגלל שחסרות מיטות אלא בגלל כל מיני הקשרים. הזקנה נמצאת במסדרון, בגלל כל מיני התחשבנויות, מחירים מעוותים ודברים מהסוג הזה.
מדיניות השר היתה לסגור אלף מיטות גריאטריות. מה שקורה פה זה ההיפך מהמדיניות. מבחינת נתונים, אנו יודעים שיש בערך שמונת אלפים חולים בבתי-חולים פסיכיאטריים, ומתוכם, לפי נתוני מוטי מרק האחראי על בריאות הנפש, כמעט שלושת אלפים צריכים לצאת לאוכלוסיה. ממילא היה צריך לסגור חלק מבתי-החולים, ולא היו צריכים להוסיף מיטות. אנו רואים פה בדיוק מדיניות הפוכה, שכן אתה אומר שיש תוספת מיטות לכולם.
ראשית, לא נוספו מיטות בפסיכיאטריה.
שנית, כל מה שאמרת אמת יציב. היתה מדיניות נכונה של השר, שבאה ואומרת שחולים בבתי-חולים פסיכיאטריים, שלא צריכים להיות שם, צריכים להיות בקהילה, ובעזרת סיוע הם יכולים לתפקד כמו הרבה אנשים במסגרת קהילתית ולא במחלקות. אנו ביקשנו תכנית ממשרד הבריאות. מה היה עד עכשיו? גם אני הולך באפילה. ביקשתי את הנתונים ואת תכנית העבודה.
אני מבקש להכניס את נציגי צדדי הפרטה של "צים" פנימה. אעצור את נושא ההעברות לחמש דקות, כי סגרנו פשרה. אני מודיע לפרוטוקול, שאנו נמשיך.
ביקשתי נתונים כדי לדעת מה היה בשנים 1998 עד 2000: כמה חולים שוחררו, כמה מחלקות נסגרו, ומה קרה באישפוז בפסיכיאטריה? אנו גם לא רוצים לראות, שמגלגלים אנשים בתוך המחלקות הפעילות.
ביקשתי את היעדים לשנת 2001. אני רוצה לדעת מה הן התכניות, כמה מיטות הולכים לסגור בכל בית-חולים, כמה חולים הולכים לשחרר ומה האישפוז. עד היום, אני מודה שלא קיבלתי. אני יודע, שהמשרד עובד על זה.
למה לתת להם כסף, אם הם לא נותנים לך נתונים בסיסיים? הדבר חמור מאד. כמעט שלושת אלפי אנשים נמצאים שם בתוך בית-סוהר, והם לא צריכים להיות שם. אנו מבקשים נתונים ממשרד הבריאות, והוא לא נותן. אין אפילו תכנית עבודה.
מעבר לכל הציניות, הנושא שאתה מעלה הוא קריטי לגבי ההתנהגות כלפי אוכלוסיית החולים הפסיכיאטריים במדינת ישראל.
אני חושב, שקודם כל ועדת העבודה והרווחה צריכה דיון על זה. היא אחראית על נושא הבריאות, והיא אחראית על הנושאים שקשורים בטיפול בפסיכיאטריה.
לגבי ההיבט הכספי, אני מוכן לקיים על העניין הזה דיון נפרד.
אני מבטיח לך, שנקיים כאן דיון בנושא הזה. אני מבקש ממך שתדבר עם חבר-הכנסת טל שיקיים אצלו בוועדה דיון מקביל. זה כל מה שאני מציע.
אני מעמיד להצבעה את פניות מספר 251 ו-252 לוועדה.
ה צ ב ע ה
פניות מס' 251 ו-252 לוועדה התקבלו.
פניות מספר 251 ו-252 לוועדה אושרו.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניות מס' 256 עד 272 ו-279 לוועדה)
אנו עוברים לפניות מספר 256 עד 272 ו-279 לוועדה.
יש פה פניה תקציבית מספר 253. האם יש מישהו ממשרד החינוך?
בינתיים, נזמין את הרפרנט.
כאמור, אנו נמצאים בפניות מספר 256 עד 272 ועד בכלל ו-279.
האם יש רעש כזה בימים הנוראים בבית-הכנסת? אני מבקש רחמנות פיזית עלי ועל הרפרנטית. יש מצב ששליח ציבור מדבר, והקהל שותק. אני מבקש שהמצב הזה יהיה, בזמן שהרפרנטית מדברת.
הפניות האלה הן במסגרת הסכם שנחתם במשרדי הממשלה באפריל 2000. הפניה כוללת שני מרכיבים, כאשר המרכיב הראשון הוא העברת 200 תקני כוח-אדם מהרזרבה הכללית למשרדים השונים בהתאם להסכם שנחתם בין המשרדים לבין הנציבות ומשרד האוצר. מדובר בהמרת תקנים, המרת תקני חודשי עבודה, בתקני כוח-אדם. המרכיב השני כולל העברת 550 אלף שקל למימון פעולות רווחה לעובדים, וזה מתחלק בין המשרדים השונים.
פעולות רווחה לעובדים - זה לפי מה שהמשרדים וועדי המשרדים מחליטים. ההסכם שנחתם דיבר על 350 ש"ח לעובד.
אגיד לך מה זה, בסופו של דבר. כאשר יש שביתה במשרד מסויים, לפעמים אתה אומר לוועד העובדים: "שלושה ימים בים המלח למחוז הצפון, ארבעה ימים אילת למחוז המרכז וכו'". אלה פעולות רווחה.
אמרתי, ולא שומעים לא בגללי אלא בגלל הרעש. אתם לא יודעים מה קורה כאן. זה רעש אימים. מדובר בפניות בפניות מספר 256 עד 272 ועד בכלל ו-279.
ההסכם נחתם עם כל המשרדים הרלוונטיים הבלתי יחודיים מול הנציבות ומשרד האוצר. זו פניה אחת מרוכזת.
אפשר לקבל זאת מכל משרד. אלה עובדים שונים, והקריטריון הראשי היה העסקה מעל חמש שנים. לפי כללי התקשי"ר, אי אפשר להעסיק אדם מעל חמש שנים, והוא הופך להיות תקן או שמסתיימת ההתקשרות מולו. במקרה הזה, הופכים את העובדים האלה לעובדי תקן. העובדים מסומנים ברמה שמית מול כל משרד, ואפשר יהיה לבקש להעביר זאת.
יש לקצץ כוח-אדם במשרדי הממשלה. צריך להעביר זאת לגורמים פרטיים. מה זה? האם זה ניפוח מנגנון הממשלה?
אני מעמיד את הפניות האלה להצבעה.
ה צ ב ע ה
בעד - 5
נגד - 8
פניות מס' 256 עד 272 ועד בכלל ו-279 לוועדה התקבלו.
אני עושה לרגע פסק זמן בנושא ההעברות התקציביות, ונעבור לעניין הבקשה להפרטת "צים". להזכירכם, לפני כחודש קיימנו דיון בנושא הפרטת "צים" על-פי בקשת עורך-הדין ירון יעקובס, מנהל רשות החברות הממשלתיות. אנו לא הסכמנו באותו דיון לבקשה היתה לפנינו בנושא, נוכח התחושה שהיתה לנו שמיצוי המשא ומתן עם העובדים לא בוצע עד תום והיו מחלוקות גדולות מאד בין העובדים או בין "צים" לבין ההנהלה לבין הרשות ובעיקר בין ההנהלה לבינם. אנו שלחנו את העובדים, את החברה ואת הרשות לקיים משא ומתן ולנסות לגשר על פני הפערים ולבוא אלינו כאשר הדברים מסודרים.
בהתאם למדיניות שאומצה ע"י כל חברי ועדת הכספים בנושא אישורי הפרטות או מרבית חברי ועדת הכספים, כאשר אנו עושים או מאשרים מהלכים, כמובן אחרי שבדקנו את שאר הנושאים, בכפוף לאישור שאר הנושאים כמו דרך ההפרטה והאם זו הקצאה לציבור או האם זה גרעין שליטה וכדו' - אנו בודקים את נושא מיצוי זכויות העובדים בצורה קפדנית מאד, בלי לתת זכות וטו לעובדים אבל עם הרבה מאד משקל לנושא הגעה להבנה עם העובדים.
הגיעו אלי הבוקר, כבר בשעה 08:30, אנשי ההנהלה ואנשי החברה, נציגי העובדים ונציג ההסתדרות בחיפה. מסתבר שישנה מחלוקת לגבי שני סעיפים מרכזיים, ואינני מציע שנכנס לכל הפרטים, ורק אומר זאת בראשי פרקים. סעיף אחד קשור בשאלת תוקף ההסכם הקיבוצי. יש הסכמה בסיסית להאריך את ההסכם הקיבוצי בעוד מספר שנים, והמחלוקת היא לגבי אורך התקופה. כמובן, שהעובדים רוצים תקופה יותר ארוכה, וההנהלה מוכנה לתקופה יותר קצר. אינני רוצה להכנס לזה, אך העובדים מדברים על עשר שנים וההנהלה מדברת על ארבע שנים. נושא נוסף הוא נושא פיטורי עובדים בגיל 50, מה שקרוי: פיטורים מוקדמים. דובר על כך, שתנאי הפיטורים יוסכמו כבר עכשיו מראש.
על שני הנושאים האלה התקיים איזה שהוא ויכוח. ניסיתי, במהלך השעות שקדמו לישיבת הוועדה, לגשר בין הפערים. יכול להיות שמשהו התחיל לנוע, אך איננו יכולים לומר שהצלחנו למצות במהלך השעה וחצי הזו את מלוא היכולת. כאשר מדובר במשא ומתן בענייני עבודה שהוא תמיד מסובך וקשה, אינך גומר אותו, גם עם הרצון הטוב והרב ביותר, בתוך זמן קצר. מאידך גיסא, לא רצינו לגרום לכך שהעסק ייתקע ויידחה פעם נוספת. מצאו היועצים המשפטיים, על פי המלצת מנכ"ל רשות החברות שהוא גם משפטן במקצועו, ויחד עם סיוע משפטי נכבד מאד בדמותם של עורך-הדין פרופסור יוסי גרוס ועורכת-הדין אנה שניידר, הבנה שניתן לעשות פה את הפעולה הבאה: להחליט שאנו מאשרים את דרך ההפרטה, כאשר אנו מתלים את תוקף אישור דרך ההפרטה בכך שעד למועד בו ההצעות לציבור- - -
הצעות אלינו מצד גורמים אלה שמעוניינים לקנות - סמוך למועד הזה יובא הסכם בין העובדים לבין החברה, שסוגר את הבעיות שקשורות עם העובדים.
יודיעו על כך לוועדה.
עכשיו, אני קורא את ההחלטה המוצעת בהתאם. בעניין הזה, על-פי בדיקת גם היועץ המשפטי של העובדים, פרופסור גרוס, וגם היועצת המשפטית שלנו עורכת-הדין אנה שניידר וגם על-פי עורך-הדין ירון יעקובס, העניין הזה מעוגן בחוק החברות הממשלתיות סעיף 59(ב)(ח). לכן, אני מקריא את ההחלטה ואני מבקש את הסכמתכם להחלטה, ואז אנו מוציאים זאת לדרך. כלומר, גם מוציאים את העניין לדרך וגם שומרים על זכויות העובדים. זו ההצעה שאני מציע להצביע עליה: "בהתאם לסמכותה, לפי סעיף 59(ב)(ח) לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975, הוועדה מאשרת את דרך ההפרטה של חברת 'צים', כאשר אישור זה מותלה בכך שהעובדים והנהלת החברה יודיעו לוועדה בכתב לפני המועד להגשת הצעות לרכישת המניות כי הושג הסכם בדבר זכויות העובדים. בלי הודעה לוועדה על הסכם כאמור - לא תבוצע ההפרטה".
אני אומר כאן את הדברים בין כתלי ועדת הכספים בנוכחות נציגי כל הצדדים שאני רואה אותם בפני, כך שהדברים מוסכמים. אני מציע לחבריי להסתפק בדבריי ולהצביע.
היושב-ראש גולדשמידט, זה צריך להיות חלק מתנאי המכרז שהולכים להוציא. אותו אחד שיש לו הסכם צריך לדעת שאלה תנאי ההסכם. מה יקרה?
הנושא של כל משמעות דרך ההפרטה נדון כאן בהרחבה בישיבה קודמת. אינני מציע להעלות את הנושא מחדש. היתה ישיבה.
ראשית, אתה צודק.
שנית, זו החלטה פומבית של ועדת הכספים של הכנסת, ולהחלטה הזו יהיה פירסום שיופיע בחדרי המידע אליהם יכנסו המתמודדים והם יידעו לפני שהם מגישים את ההצעה.
אי אפשר לנסח החלטה בפורום של שלושים איש, כשכל אחד יתן משהו. ישבו, וניסו לנסח. אני חושב שהדברים די ברורים.
העובדים יושבים פה, וההנהלה יושבת. מגיעים להסכמה של עובדים, הנהלה ורשות החברות - אנו לא צריכים למצוא את הפרצות בהסכמה הזו.
לפי הפירוש שאתה מסביר, והיה ובמשא ומתן שייערך בין הנהלת החברה, אתם והעובדים לא תגיעו להבנה--
למרות שיכול להיות שזה מיותר, ברצוני לומר שני משפטים. מבחינה משפטית, לא הייתי צריך לבוא לפה לפני חודש או היום. לפי החוק, עלי לבוא לוועדת הכספים לקבל אישור בסוף התהליך.
זה נכון לגבי סוג ההפרטה הזה. אל תתווכחו. מדובר על "לפני המועד", והשאלה היא מה ההגדרה של "לפני". אומרים שבכביש "אל תהיה צודק - תהיה חכם". בואו ונהיה חכמים. יש לנו פה הסכמה של כולם. למה אנו צריכים עכשיו לחפש את כל הנתיבים?
מכין שאני חושב שצריך לקדם כל תהליך הפרטה גם בסיכום עם העובדים וגם בהסכמת העובדים, באתי לכאן מלכתחילה.
מה שאנו הגענו כעת להסכמה עם העובדים הוא, שאנו נתקדם - וזו ההחלטה שלכם היום - שאנו מתקדמים בתהליך מבחינת ההכנות, ואלה הכנות מורכבות של הערכות שווי, הכנת חדרי מידע ואלף ואחת פעולות הכנה, ובמקביל יתנהל משא ומתן.
בפועל, גם בלי ההחלטה שלכם, אם לא נגיע להסכם עם העובדים, אף אדם שפוי לא יקנה את חברת "צים". אני עיגנתי זאת בכתב.
האם זה מקובל עליך? תודה רבה.
אני מעמיד זאת להצבעה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
ה צ ב ע ה
דרך ההפרטה של חברת השיט הישראלית בע"מ ("צים") התקבלה פה אחד.
זה אושר פה אחד.
חג שמח וגמר חתימה טובה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 274 לוועדה)
פניה מספר 253 לוועדה אושרה. לגבי פניה מספר 234 לוועדה, אינני יודע אבל זה לא בעניין בית-ג'אן.
פניה מספר 253 לוועדה אושרה בישיבה הקודמת, וזה נשאר בתיק בטעות. האם זה חידוש מבנים?
אנו רוצים, שהשר לביטחון פנים יבוא לפה ונדבר איתו. לא ניתן לבקר בבתי-סוהר ולראות את מצבם, וממילא אנו לא מוכנים לאשר שום דבר.
מדובר בשינוי פנימי בתקציב המשרד לביטחון פנים. מדובר בתיקצוב 12 מליון ש"ח להקמה והרחבה של תחנות משטרה ברחבי הארץ: חיפה, שדרות ועוד שלוש תחנות אחרות, ואם תרצו - אעביר את הרשימה.
כן. אני רוצה את כל הפניות לגבי ביטחון הפנים, ואחרי זה כל זה יהיה בהתייעצות סיעתית ולאחר מכן נצביע.
אני חושב שזה לא נכון, ואני פונה אליכם בבקשה: משטרת ישראל נמצאת בימים אלה בשיא הלחץ שלה מטעמים ידועים, ואיננו צריכים לפרט זאת. יש בעיות שלכם עם המערכת בגלל נושא ביקורים בכלא רמלה, ואני מכבד זאת. אל תחברו את שני הדברים. תנו למשטרה הזו לעבוד. אל תעשו זאת. זה גם לא טוב לכם.
הוא כבר דיבר על פניה מספר 274. חבר-הכנסת חוגי ביקש התייעצות סיעתית, ואצביע בעוד חמש דקות.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(בקשה מס' 016-07 לוועדה)
אבל, יש לך שותפים כמו חבר-הכנסת חוגי. חבר-הכנסת ליצמן הוריד את העיכוב שלו מכל מה שקשור לביטחון פנים.
זה נמצא בקובץ הפניות המעוכבות, ומדובר בפניות מספר 016-07 עד 020-07 כולל. בבקשה.
מטרת בקשה מספר 016-07 תיקצוב מליון ש"ח הוצאה מותנית בהכנסה לתיגבור נושא פרוייקט אכיפה בחודשי הקיץ במספר דרכים, שהמשטרה מצאה לנכון לעשות.
כן, זו אכיפת תעבורה.
החלק השני של הפניה הוא השתתפות משרד הפנים בסך שני מליוני ש"ח והמשרד לביטחון פנים כדי לשדרג את מערכת הרישום בגבולות: כל הפרוצדורה שם, מערכת המיחשוב וכו'. הגיעו להסכמה שהם ישתתפו.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 016-07 לוועדה.
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 016-07 לוועדה התקבלה.
בקשה מספר 016-07 לוועדה אושרה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(בקשות מס' 017-07 ו-018-07 לוועדה)
בפניה זו מדובר בהעברת עודפים מחוייבים בסך תשעה מליוני ש"ח. לכל הסכום הזה יש התחייבות חשב של המשרד לביטחון פנים. אלה עודפים מחוייבים משנת 1999.
אל תעשו לי פיליבסטר. זו בקשה של 21 יום, ולא בקשה לוועדת הכספים. אתה עיכבת אותה.
אני מעמיד להצבעה את בקשות מספר 017-07 ו-018-07 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בקשות מס' 017-07 ו-018-07 לוועדה התקבלו.
עוד חמש דקות תהיה רביזיה.
מר קרשנר יתמוטט מכם. עם כל הקואליציות שלכם, הוא יתמוטט מכל הבלאגן.
חבר-הכנסת ישראל כץ, לגבי דבריך קודם אתה צודק ומדובר בפניה מספר 234.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(בקשה מס' 019-07 לוועדה)
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 019-07 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 019-07 לוועדה התקבלה.
בבקשה מספר 020-07 לוועדה מדובר על הפשרת רזרבה לשכר עבור שוטרים. אני מעמיד בקשה זו להצבעה.
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 020-07 התקבלה.
תודיע לשר לביטחון פנים, שהכל אושר. אבל, יש רביזיות.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(בקשה מס' 036-33 לוועדה)
מונחת לפנינו בקשה מספר 036-33 לוועדה בעניין החטיבה להתיישבות. אתם מקבלים את בקשה מספר 036-33 עכשיו, כי היא הגיעה מאוחר.
אנו אישרנו לפני שנה, כאשר היה קיצוץ גדול בתקציב החטיבה להתיישבות. לאחר קיצוץ כזה גדול, איך נשארו עודפים של 15 מליון ש"ח?
חברי-הכנסת רז ווילן, ברצוני להגיד לכם משהו עניינית ולא פוליטית. לגבי נושא החטיבה להתיישבות, מעבר להיבט התקציבי שלו, היו בזמנו בעיות בדרך השימוש בכספים. כיון שהנושא היה במעין מינהל אוטונומי שהיה מחלק את הכספים והיו על זה הערות קשות מאד של מבקרת המדינה, התקיים דיון מאד מייגע ומאד קשה באוצר מול החטיבה להתיישבות בהתייעצות עם היועצים המשפטיים, ונקבע בסופו של דבר הסכם מסגרת מאד מסודר שהפך את כל דרך חלוקת הכספים להרבה יותר תקנית ומסודרת ודומה למה שנעשה היום במשרדי ממשלה אחרים. בעניין הזה יש שיפור גדול מאד. פוליטית, אתם יכולים לא לתמוך ברמת-הגולן וזה עניין שלכם.
המיעוט הקטן של הכסף הוא לגבי רמת-הגולן. לגבי בקעת-הירדן, יו"ש וירושלים, צריך שיהיה ברור שלמחוז ירושלים אין שום קשר לירושלים. שום דבר שם, אפילו לא אגורה, לא הולך לירושלים.
לגבי הכסף הזה, אנו יודעים טוב מאד. תיכף אספר לך סיפור מה שהיה לי לפני שנה, ותראה שאלה לא סיפורים.
בתקציב שאושר במליאה, ואז לא הייתי חבר-כנסת, הם דיווחו על פעולה שניתן הכסף לדיאלוג עם נוער "שלום עכשיו" - פעולה שלא היתה מעולם.
אני לא קיבלתי על זה אף פעם שום תשובה. אני רוצה לדעת לאן הולכים כל הכספים האלה - אם זה לעמותות פיקטיביות או לעמותות לא פיקטיביות או בריכת שחיה.
יושב-ראש הקואליציה, חבר-הכנסת אופיר פינס-פז, אני מודה לך מאד. אתה יושב-ראש הקואליציה, וזו פניה של הממשלה. אם יושב-ראש הקואליציה נגד הממשלה, בסדר.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 036-33 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בעד - 10
נגד - 2
בקשה מס' 036-33 לוועדה התקבלה.
יהודים גרים באישור ובסמכות - תן להם את האמצעים. תפנה אותם כחוק - אל תיתן להם. האם הם גנבים? האם יש פתרון פוליטי אחר?
זו אותה דמגוגיה על אנשים. האם רק אחרי שיח'ים אתם רצים? אם זה היה אום אל-פאחם, הייתם מאשרים מיד.
הפניות הבאות הן פניות מספר 275 ו-276 לגבי בתי-חולים. מדובר בתוספת מיטות ותקציב תרופות. אני מקווה, שבעניין הזה יהיה קונצנזוס.
מדובר בתיקצוב בתי-חולים ממשלתיים בהתאם לתכנית 2000. אלה מיטות חדשות שדורשות תיקנון של כוח-אדם. לכן, יש פה פתיחת מחלקות חדשות, ואני מוסיף להם תקציב. פה מדובר רק בבתי-חולים ממשלתיים. יש מיטות במסגרת קופות חולים ובתי-חולים ציבוריים. יש פה עוד מספר שינויים.
יש כאן העברות שאיננו מבינים בהן ידעיים ורגליים. הורדת מבית-החולים "ברזילי" באשקלון 11 מליון ש"ח והוספת לבית-חולים אחר.
עדיין לא שאלתי דבר. השאלה הבאה היא: אלו קריטריונים, אלו מבחנים, הפעלתם פה לכל הספר הגדול הזה?
דע לך, שחברי-הכנסת הם עם משונה. הם עסוקים בחטיבה להתיישבות, ולא שומעים את התשובות על בתי-החולים. עכשיו, ישמעו.
יש שני נושאים מרכזיים. ראשית, יש נושא של פתיחת מיטות. כאתה אתה פותח מיטה - אני מוסיף תקן עם כסף. אין מיטה ריקה. זה דבר אחד, וזה במסגרת התכנית החדשה.
שנית, יש פה עידכון מחירי יום אשפוז. מחיר יום אשפוז זה מחיר כמו שמתאימים כל מחיר אחר. ברגע שאתה עושה עדכון מחיר כזה, עליך להתאים את תקציב ההכנסות מצד אחד של בתי-החולים ואת תקציב ההוצאות של בתי-חולים; אם היה מחיר X ועכשיו המחיר יותר נמוך או יותר גבוה, אתה מתאים בהתאם את תקציב ההכנסה וההוצאה. בסך-הכל, יש פה הגדלה של תקציב בתי-החולים הממשלתיים.
שאלה פשוטה: לפי מה אתה מחליט שבאשקלון, עירו של חבר-הכנסת יצחק כהן, אתה מוריד מיטות ואתה מוסיף ב"פוריה"?
נניח, שיש עכשיו הנחת תקציב ואיננו יודעים מה ועדת המחירים תחליט. אני מניח - יש לי תחזיות התייקרות - שמחיר יום אשפוז יעלה ב-6%. בפועל, חתמו השרים על 4%. מה קורה? עליך להתאים את התקציב נומינלית. זה לא קיצוץ ריאלי. כיון שיש האטה, נניח, במחירים, המחיר יותר נמוך וגם ההוצאות. זה מקדם נומינלי לחלוטין. יש פה תוספת ריאלית לכל בתי-החולים--
הסברתי. ברגע שאתה עושה שינוי נומינלי ועדכנת מחירים, והמחיר יורד - זה לא קיצוץ. אין פה שום קיצוץ.
אפשר לעצור פה כל פניה התקציבית עם הרבה מאד שאלות - כל אחד לגבי בית-החולים של איזורו. אני מאד מצטער, אך מדובר פה בכל מערך האשפוז הארצי של בתי-החולים הממשלתיים. אין לנו שום זכות מוסרית לעכב את העניין הזה. במקביל, אם למישהו נדמה שיש איזה שהוא עוול לבית-חולים קונקרטי זה או אחר, אפשר בהחלט לבדוק את העניין. אינני מציע לבדוק זאת. אינני מציע לעכב.
לגבי נהריה, אמרו לי שזה עודפים. אני מצביע בעד.
ה צ ב ע ה
בעד - 12
נגד - אין
פניות מס' 275 ו-276 לוועדה התקבלו.
אי אפשר. אף פעם לא עשינו זאת. אנו לא עושים זאת. אני מוכן לבדוק את עניין בית-החולים "ברזילי" באופן קונקרטי.
חבר-הכנסת יצחק כהן, זה לא יכול להיות כך. אני חי באיזור עמק הירדן. תאר לעצמך שיש לי רשימה ענקית של בתי-חולים ומשהו לא מוצא חן בעיניי לגבי בית-החולים "פוריה" שאני נזקק לשירותיו, ואני עוצר את כל העניין. לדעתי, זה לא תקין. אמר פה הרפרנט, חד-משמעית, שאין קיצוץ. אתה חושב שיש. תבדקו את העניין ותחזרו אלי.
זה אושר. היושב-ראש, אני מבקש לקבוע כאן דיון. אני רוצה להבין את מדיניות משרד הבריאות לגבי קיצוצי מיטות ולא מיטות.
איזה זמן יש לך? יש לך ישיבה בשבוע הבא, ואחרי זה חול המועד סוכות ולאחר מכן אנו מתחילים את מושב הכנסת. לדעתי, יהיה המון זמן, כי לא יעבירו את התקציב בקריאה ראשונה.
אני מבטל את הרביזיה, ואני מצטרף לתומכים. אבל, כדי שלא יהיו דברים תלושים מהאויר, אני מבקש שהוועדה תסייר בבית-החולים "ברזילי". בית-החולים "שיפא" בעזה הרבה יותר מפואר ונותן שירותים הרבה יותר טובים מבית-חולים שנותן שירותים לאוכלוסיה של 650 אלף נפש.
האדם האחרון, שאתם יכולים לחשוד בו שאיננו רוצה לעזור לבתי-החולים, זה אני, במיוחד בפריפריות.
כשרציתי לבדוק את המצב בבתי-מעצר, בלי שהיה חבר-כנסת זה או אחר או מנהיג פוליטי בכלא, הלכתי לישון לילה בבית-המעצר באבו-כביר, וזאת בלי אירוע ציבורי כזה או אחר.
כאשר אתה עובר על טבלת כל בתי-החולים במדינת ישראל, אתה רואה שמהצפון הרחוק עד מרכז המדינה- - -
היושב-ראש גולדשמידט, אתה דיברת על עניין אישור התקציב. בשנה שעברה, בדיוק באותה תקופה, היו הבטחות של שר הבריאות הקודם וגם של מנכ"ל משרדו על דבר אלמנטרי. חבר-הכנסת יצחק כהן אמר, שבית-החולים "ברזילי" באשקלון יותר גרוע מאשר בית-החולים "שיפא". אני אומר לו,שבית-החולים בו מספר הלידות הכי גדול במדינת ישראל הוא בית-החולים "סורוקה".
נכון להיום, כשאנו יושבים כאן, זהו בית-החולים היחיד במדינת ישראל שנשים יולדות בו בין וילונות ללא קיר המפריד ביניהן. כמו כן, 50% מהלידות הן של הבדואים.
הם הבטיחו, ואפשר לראות את זה. לא קיימו שום דבר מההבטחות, וחיכו לשנה הבאה.
יש הבטחה של שר הבריאות החדש, לאחר סיור בו אמר "אני לא מאמין שבמדינת ישראל יכול להיות דבר כזה", לגבי 20 מליון דולר בשלוש שנים להקים חדרי לידה חדשים, ומדובר ב-12 אלף לידות בשנה, כשבבית-החולים אחריו ברשימה יש רק 6,000 לידות בשנה.
זו ההתייחסות, וראיתי את הטבלה מהצפון הרחוק ועד בית-החולים "ברזילי" לצורך העניין.
חבר-הכנסת יצחק כהן, הורידו, אבל לפחות נותנים משהו. בית-החולים "סורוקה" לא מופיע כלל.
נצא להפסקה, ואחדש את הדיון בעוד עשר דקות - בשעה 11:40.
(הישיבה הופסקה בשעה 11:30.)
(הישיבה חודשה בשעה 11:50.)
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 282 לוועדה)
אני מחדש את ישיבת הוועדה. מונחת לפנינו פניה מספר 282 לוועדה בעניין הרפורמה בענף הרפת - 20 מליון ש"ח.
עדיין לא הצבעתי.
מה הבעיה שלכם עם החקלאות? אני רוצה להבין מה הבעיה. מה עניין שמיטה להר סיני תרתי משמע? מה עניין הרפורמה בענף הרפת לעניין השמיטה?
היושב-ראש גולדשמידט, אינני חושב, שהיתה העברה אחת עד עכשיו שלא הצבעתי בעד.
הבוקר התברר, שפתאום במשרד החקלאות עיכבו את כל הרשיונות, ואינני יודע משום מה. נגמר הסיפור, ובשבוע הבא לא יהיה לנו מה לאכול. האם זו התנהגות משרד החקלאות? לא היה דבר כזה. זה כבר לא ויכוח אידיאולוגי.
חבר-הכנסת אופיר פינס-פז, הצבעתי בעד העברות יותר מהחברים שלך. האם אתה רוצה שלא יהיה מה לאכול?!
הרפורמה ברפת מתבצעת לפי החלטת ממשלה מלפני שנה וחצי. מטרת הרפורמה היא, שהיא באה לנצל יתרונות לגודל בענף הזה. מעודדים רפתנים קטנים לצאת מהענף - להגדיל את הרפתות - ע"י השקעה בציוד. בנוסף, מכניסים את כל נושא איכות הסביבה; פרות מזהמות את הקרקע מאד בגלל השפכים שלהן.
לפני ההצבעה, האם אפשר לקבל תשובה לשאלה לאן הולכים 20 מליון הש"ח או בכלל ברפורמה בענף החלב מה הם האיזורים? האם יש לכם פירוט?
מה זה "מעשית"? זה כל מי שמעוניין. אתה רוצה - תגדיל, אינך רוצה - אל תגדיל. אף אחד לא כופה עליך להגדיל. זהו שוק חופשי.
אני לא יודע. אם אתה רוצה, אני יכול לפנות למינהלת ההשקעות. זה נעשה באופן חופשי, ואנו לא מנווטים זאת.
אתה רוצה - אשלח לך לגבי כל חקלאי מי שביקש. חבר-הכנסת ישראל כץ, אם אתה מעוניין, אני יכול להבטיח לך שמינהלת ההשקעות בחקלאות יפקססו למשרדך את כל החקלאים שהשתתפו ברפורמה ברפת: מי קיבל וכמה? אין עם זה שום בעיה.
מה זה פה? חקלאים דתיים בגוש קטיף עובדים, משום שיש להם מצע מנותק, יש להם היתר מכירה והם עובדים. אתה מדבר על הקצבה יחודית למיגזר מאד ספציפי כהקצבה, כהסכם פוליטי--
אין לי רוב. מה אתה רוצה? האם אני עשיתי את זה? האם אני החלטתי על הקואליציה הזו? האם אני בחרתי את הכנסת הזו?
רפרנט החקלאות, חיים פרננדס, תעביר לשבוע הבא לחבר-הכנסת ישראל כץ את החומר שהוא ביקש, כי ביום רביעי הבא אני צריך להצביע על זה בין היתר.
אם הייתי היום בערוץ 2 בטלויזיה, הייתי שולח לפה במאי שיישב פה חצי שנה, יעשה סרט ולאחר מכן יקרין אותו ב-PRIME TIME.
אנו עושים פניה להעברת תקציבים בין תכניות בתקציב הפיתוח של כבישים עירוניים, ועמליה פדון ממשרד התחבורה תסביר זאת.
הקו המנחה המרכזי הוא פרוייקטים שמתקדמים בקצב גבוה יותר לעומת פרוייקטים שמתעכבים בביצוע. מעבירים לפרוייקטים שמתקדמים בביצוע.
אבל, על זה דיברנו בתחילת השנה. אמרנו, שבמידה ולקראת סוף השנה יהיו פרוייקטים תקועים - וזה בדיוק מה שאת אומרת - יגדילו במקומות שזה מתקדם. בדרך חברון זה התקדם, ואף אחד לא הגדיל באגורה.
לא עובדים, כי גמרו את התקציב של השנה. דיברתי על הדבר הזה גם עם שר האוצר. הכביש הזה - כבר עובדים עליו שש שנים.
ראית שלפחות חיברו קטע רציני של הכביש הזה. אינני מדבר על עשרות מליונים אפילו בכל הסיפור הזה. כל שנה מאשרים 2, 3 או 4 מליוני ש"ח.
אנו עכשיו בחודש אוקטובר. האם אתם מתכוננים על שלושת החודשים הקרובים האלה לאשר סכום נוסף?
בפניה מספר 240 לוועדה יש העברה בתקציב של מע"צ, תקציב 80, לעבודות מימון גורמי חוץ. נציג מע"צ יסביר זאת.
אלה עבודות בכסף. אלה עבודות, שמתבצעות ע"י מע"צ עבור משרדים אחרים, עבור גורמי חוץ אחרים, כמו משרד השיכון ומשרדים אחרים.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 240 לוועדה.
ה צ ב ע ה
פניה מס' 240 לוועדה התקבלה פה אחד.
פניה מספר 240 אושרה פה אחד.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניות מס' 242 ו-243 לוועדה)
מדובר על פרוייקט כביש 6400 - נצרת העליונה. זהו כביש חדש. זה פרוייקט שהוא בהשתתפות גם של משרד השיכון. בעצם, זו ההרשאה.
היושב-ראש גולדשמידט, האם אתה זוכר את ההבטחה של הנסיעה לדימונה? תראה עד היום איך הם מתייחסים לדבר הזה.
כביש באר-שבע-דימונה הוא כביש שמתוקצב בסכום של 46 מליון שקל בשנה הבאה, והכביש הזה הולך להסתיים.
הפרוייקט הזה הוא באורך כ-11 ק"מ ובאומדן של 200 מליון שקל. בקצב ההתקדמות שלנו וגם הקצאת התקציבים אין לנו אפשרות להשקיע 400 מליון שקל בשלוש שנים.
אבל, יש התחייבות של שר האוצר השנה כלפי מע"צ בעוד 20 מליון שקל - להגדיל השנה, כלומר לשנת 2000. האם אתה לקחת זאת בחשבון?
הכביש הזה הוא 200 מליון שקל, אבל זה 75 מליון שקל וכבר שש שנים עובדים. יש התחייבות שבשנה הבאה הכביש הזה ייגמר. בכביש הזה כל שני וחמישי נהרגים אנשים.
אני יודע. הסיכום עם שר האוצר ובנצי סלמן מנכ"ל משרד התחבורה היה להגדיל השנה, לשנת 2000, ולסיים אותו באמצע 2001.
זו דוגמא קלאסית איך מתייחסים במשרד הזה. בשבוע שעבר חנכו את קו הרכבת לבאר-שבע. יש התחייבות של מנכ"ל המשרד לגבי מסוף נוסף ליד האוניברסיטה - 13 מליון שקל. בנצי סלמן ידע על ההתחייבות הזו, ואיציק מרדכי נתן את ההתחייבות הזו. בא השר החדש ואמר: "אין לי את התקציב, כי אני צריך את התקציב הזה לרכבת לראש-העין" שזה הרבה יותר בוער לו. אני אומר לך, שיש בעיה. הוא בחור 'על-הכיפאק', אך אי אפשר לעבוד איתו. אותו דבר הוא עשה לנו עם תקציב הפירסום במשרד התיירות; הוא הוריד את התקציב משני מליוני שקלים ל-140 אלף שקל. הוא התחייב לפני הוועדה, ולא עשה את זה. מה אני יכול לעשות? הוא חבר טוב שלי. יש רכבת לנהריה, ולדימונה אין. למה?
זה בפניה אחרת, וזו לא הפניה הזו.
אני מעמיד להצבעה את פניות מספר 242 ו-243 לוועדה. זו פניה בעיקר לגבי כביש נצרת עילית עליונה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניות מס' 242 ו-243 לוועדה התקבלו פה אחד.
אני מבקש לרשום שבפעם הבאה שאתה בא תחשוב פעמיים.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 244 לוועדה)
בפניה מספר 244 מדובר בתקציב הארגוני של מע"צ. עושים פה איזון בין הסעיפים של כוח-האדם, בגלל שחלק יש לנו בעודף וחלק בחוסר.
בין השאר, מע"צ לא רק קונה שירותים אלא גם עושה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 297 לוועדה)
מדובר פה על תשלום עבור דרך הגישה למיתחם ביקור האפיפיור בהר האושר בצפון.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 297 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 297 לוועדה התקבלה.
זה אושר. שלושה הצביעו נגד, אך ראיתי שהיו שבעה או שמונה חברי-כנסת שהצביעו בעד. זה מקובל עליכם - נכון?
ליתר ביטחון, שוב אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 297 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בעד - 6
נגד - 4
נמנעים - 2
פניה מס' 297 לוועדה התקבלה.
ששה חברי-כנסת הצביעו בעד, ארבעה חברי-כנסת הצביעו בעד ושני חברי-כנסת נמנעים. פניה מספר 297 אושרה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 292 לוועדה)
עזוב התייעצות. אני עובר הלאה, ותתייעץ בינתיים. יש לזה חמש דקות.
מר קרשנר, לגבי פניה בעניין חינוך אני רוצה לבדוק מה קורה עם עפולה.
מונחת לפנינו בקשה מספר 014-19 מתוך הבקשות שעוכבו. מדובר במשרד התרבות, המדע והספורט.
בבקשה מספר 014-19 מדובר בעודפים מחוייבים משנת 1999 לשנה הזו. אנו מבקשים לאשר פניה מספר 014-19 - עודפים מחוייבים בתחום התרבות משנת 1999 לשנה הזו. נושאים שנכללים למשל הם: שני מליוני שקל לאזרחים ותיקים לפי חוק אזרחים ותיקים.
זה נמצא בבקשות המעוכבות. חבר-הכנסת ישראל כץ, האמן לי שאמרתי זאת כמה פעמים. אלה עודפים מחוייבים של משרד התרבות. האמינו לי, שכאשר יהיו פה נושאים בעייתיים, אגיד לכם מראש.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 014-19 לוועדה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 014-19 לוועדה התקבלה.
בקשה מספר 015-19 - עודפים מחוייבים של המשרד בתחום המדע. הנושאים הם מחקרים בתחומים שונים, תמיכה במרכזי מו"פ בפריפריה, עולים, מדענים וכדו'.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 015-19 לוועדה.
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 015-19 לוועדה התקבלה.
עיכבתי זאת, כי יש לי שאלה: מה הם הקריטריונים שאדם- - -
שינויים בתקציב לשנת 2000
(בקשה מס' 018-19 לוועדה)
אני מקדם בברכה את חבר-הכנסת לשעבר מיכה גולדמן. ברצוני להבהיר לו, שהוא לא הפסיד שום דבר מכך שאיננו פה.
הבקשה הבאה היא בקשה מספר 018-19 לוועדה מתוך הבקשות המעוכבות.
בבקשה מספר 018-19 לוועדה מדובר על 14 מליון שקל ממשרד החינוך למשרד שלנו. חלקם חובות שלהם אלינו, חלקם בתחום הספורט והשאר נושאים נוספים למיניהם.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 018-19 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 018-19 לוועדה התקבלה.
אנו חוזרים לפניה מספר 292 לוועדה בנושא משרד הדתות. אני מבין שההתייעצות הסתיימה. חבר-הכנסת ליצמן, אני מודה לך.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 292 לוועדה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
ה צ ב ע ה
בעד - 8
נגד - 1
פניה מס' 292 לוועדה התקבלה.
לגבי פניה מספר 234 לוועדה, האם יש מישהו שיכול להציג זאת? מונחת לפנינו פניה מספר 234, הכוללת בתוכה 1.250 מליון שקל לטובת מועצת בית-ג'אן.
אני רוצה להגיד פה משהו, כדי שלא תגידו שאני חוטף פה משהו. חבר-הכנסת ליצמן, אתם עיכבתם זאת. מדובר בנושא כיתות לבינוי.
אנו מדברים פה על עיריית בית-ג'אן, ששכלה בימים אלה בן במסגרת האירועים הביטחוניים הקשים. אני מבקש לאשר זאת.
אתה תשיג לו את הרשימה, ואנו נצביע על זה עכשיו. תקבל זאת אחרי ההצבעה.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 234 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
פניה מס' 234 לוועדה התקבלה.
לגבי בתי-הספר של "מעין החינוך התורני", בעניין השיפוצים אנו לא שם. למה בתי-הספר האלה מקופחים?
חבר-הכנסת ויצמן שירי ימלא את מקומי.
(יו"ר הוועדה, חה"כ א' גולדשמידט, יוצא מחדר הישיבות.)
שינויים בתקציב לשנת 2000
(בקשה מס' 028-79 לוועדה)
בבקשה מספר 028-79 מדובר בהעברת 15 מליון שקל בהרשאה להתחייב לציוד נייד לרכבת ישראל. יש מחסור רב בציוד, והזמנה לוקחת בערך שלוש שנים. יש לדאוג לקווים שנבנים היום ולקוים שמתוגברים.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 028-79 לוועדה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 028-79 לוועדה התקבלה.
מדובר בנמל חדרה ובנמל יפו. סעיפי 95 הם סעיפים שנכנסים הכל במסגרת ההוצאה, והם בסך-הכל מעגל סגור. זה כסף במעגל סגור.
כן.
אלה שינויים פנימיים בתוך התקציב. יש הכנסות, ואנו מעבירים. יש יותר הכנסות, וכך אנו מגדילים גם את ההוצאות.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 003-95 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 003-95 לוועדה התקבלה.
בקשה מספר 003-95 לוועדה אושרה.
שינויים בתקציב לשנת 2000
(פניה מס' 299 לוועדה - בקשה מס' 040-32 לוועדה)
קודם, אנו רוצים לראותה. היא מופיעה בפניות הרגילות בתיק, ומדובר בפניה מספר 299 לוועדה.
מדובר בפניה מספר 299 לוועדה. אנו עושים איזון בין הסעיפים בתמיכות בתחבורה הציבורית. אתן דוגמא לאיזון הזה.
אין שום תוספת בעניין הזה.
חלק מהתמיכות, למשל, מיועדות לרכישת אוטובוסים והן צמודות למארק, וחלק מהתמיכות צמודות למדד, לסולר ולכל מיני דברים.
מדובר בתחבורה ציבורית. בהסכמים, שנחתמו בשנות ה-80 עם המפעילים, נכתב בהסכם ההבראה עם "אגד" ו"דן" על החזר חובות. זה חלק מתכנית ההבראה. תכנית ההבראה - זה החזר החובות הזה.
אם כך, תקרא לחבר-הכנסת גולדשמידט להכנס.
אני מעמיד להצבעה את פניה מספר 299 לוועדה.
ה צ ב ע ה
פניה מס' 299 לוועדה - בקשה מס' 040-32 לוועדה - התקבלה.
עיקר הבקשה נוגע לניסוי גפ"מ (גז פחממני מעובה) שזה גז הבישול, שאנו עושים בשיתוף פעולה בין שלושה משרדים: משרד התשתיות, המשרד לאיכות הסביבה ומשרד התחבורה. מדובר על עשיית ניסוי גפ"מ באוטובוסים, על מנת להכניסם לשימוש בארץ - אוטובוסים מונעי גז. זה בעיקר באיזור תל-אביב. ניסוי זה בא לבדוק האם האיום של פיצוץ אוטובוס, בגלל שעכשיו הוא מונע בגז, יכול להוות איזה שהוא איום גדול יותר מהאיום שקיים היום על הסביבה. זהו תיקצוב הניסוי הזה.
אלה דיני נפשות. אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 015-40 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 015-40 לוועדה התקבלה.
סעיפי התפעול של המשרד וסעיפי הקניות של המשרד - אנו עושים איזון ביניהם בעקבות בקשות המשרד. זה תפעול שוטף של המשרד ואיזון בין האגפים השונים במשרד.
אני מעמיד להצבעה את בקשה מספר 016-40 לוועדה. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
בקשה מס' 016-40 לוועדה התקבלה.
אין יותר העברות.
בנוסף, יש את הנושאים של רישום כפול ותקנות הימורים בספורט. מי מציג את נושא תקנות ההימורים בספורט?
אני ויתרתי, אך צריך לאשר זאת פורמלית בכל מקרה.
חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (תיקון מס' 47), התש"ס-2000
הנושא הבא הוא: חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (תיקון מס' 47), התש"ס-2000.
חבר-הכנסת פריצקי, זה עניין שלך - מה שאני עומדת לדבר עליו עכשיו - ומדובר על חוק מס שבח.
מדובר בתיקון חוק מס שבח שלטענתנו תקנות סדרי הדין בוועדות ערר שהותקנו מכוחו מאפשרות גם לגבות אגרה לגבי הגשת ערר במס שבח, אלא שבפסק דין שניתן בבית-המשפט המחוזי לאחרונה פסק בית-המשפט אחרת. אומנם אנו מגישים ערעור לבית-המשפט העליון על החלטת פסק-הדין, אך למען הסר ספק מכאן ואילך אנו מבקשים לכתוב בחוק ברחל בתך הקטנה במפורש שיש סמכות לקבוע את סדרי הדין בוועדת הערר לרבות גביית אגרה. כדי לא לפגוע בהליך משפטי קיים, אנו לא עושים זאת רטרואקטיבית אלא מכאן ואילך.
ביקשתי לאשר את סעיף ההסמכה הזה, כאשר הייתי פה ב-30 ביולי. נשאלתי ע"י חברי-הכנסת מה קורה לגבי מס השנוי במחלוקת כשמוגשת השגה או מוגש ערר. האם אנו נדרשים לתת ערבות? אמרתי, שאינני בטוחה לחלוטין ואבדוק זאת עם מנהל מס שבח במשרד ושאני חושבת שלא. בדקתי זאת עם מנהל מס שבח וביקשתי ממנו שיכתוב מכתב, והוא שלח למר קרשנר--
--ואני מניחה שהוא העביר זאת לידיעתכם, בו כותב מר אהרן אליהו, סגן נציב לענייני מס שבח, שניתן פסק-דין שקובע שאסור לנו לגבות את הערבות ובעקבות פסק-הדין הוצאה גם הוראה מקצועית שאוסרת לגבות את הערבות.
לא ראיתי אותו. כן, זה כבר קיים וזה בסדר. אין התייחסות רטרואקטיבית. אם אין התייחסות רטרואקטיבית, זה ממילא מכאן ואילך - מיום פירסום החוק. פנינו לעתיד ולא לעבר. שם יש הליך תלוי ועומד. החליט בית-המשפט העליון מה שהחליט. למען הסר ספק, מכאן ואילך אנו רוצים שתהיה לנו הסמכה.
אינני מדבר על תקנה זו או אחרת. אתה, כעורך-דין, צריך לראות ניירות שמגישים ושמאויות שלהם שהן פי חמישים ולא פי שניים מהערך. אותו פקיד קבע את סכום ההערכה ואומר שתוכל להגיש השגה, ובינתיים, כתוצאה מהדבר הזה, אם ברצונך להגיש השגה ואתה רוצה שההליך ימשיך אתה צריך להפקיד ערבות בנקאית.
קובעים שומה. כל עוד אתה מגיע איתם לבית-המשפט או שאינך מגיע איתם להבנה, הם מעכבים ולא נותנים לך אפשרות להעביר את הקרקע ולהתקדם בהליכי התכנון של הקרקע ולא מאפשרים לך שום דבר. היום, זה אחד הדברים הבודדים, עד כמה שאני מכיר, בחוק מס הכנסה, שיושב פקיד ולא משנה במה מדובר ולפתע את יכולה לראות דברים שלא תאמיני. במרחק של מאה מטרים ממקום למקום קבע הפקיד אלף אחוז יותר. כשאתה שואל אותו למה, הוא אומר: "אלה מחירי השוק". מה זה "מחירי השוק"? האם מס-הכנסה מתאים עצמו למחירי השוק?
למעשה, חבר-הכנסת ויצמן אומר: בוא ונכתוב הצעת חוק, ואתה צודק, שתבוא ותאמר כך: היום מתנים העברה בתשלום מס שבח, ואי אפשר להעביר בטאבו. חבר-הכנסת שירי אומר--
לא שלא יהיה מותנה, כי אז יעבירו ולא תוכלו לגבות. הוא אומר: "רבותי, תקבעו איזה שהם קריטריונים. לא יכול להיות שפקיד יעשה זאת".
אם זה על הפרשים של 20%, 30% ו-50% אפשר להתווכח, אבל יש אנשים עם הערכות של פי 50 או פי 100.
בדיוק. לא יכול להיות מצב שיישב פקיד, עם כל הכבוד הראוי, ויאמר לו: "מחיר העסקה הזו הוא ככה, ועכשיו תעשה כך וכך".
אני נציג האנשים, והם פונים אלי. אני יכול להראות לה נייר, שהיא לא תאמין. לגבי שבעה דונמים בבאר-שבע, מס שבח מעריך את הקרקע שאיננה במרכז העיר ב-60 מליון שקל.
אגיד לךְ עוד בעיה, אם אנו נאשר זאת. הבעיה היא, שבכל הכבוד הראוי פתחתם מוסד של PRERULING, והמוסד הזה לא עובד בסדר ולא נותן הערכות נכונות. נניח, שברצוני לעשות עסקת קומבינציה. ריבונו של עולם, תגידו לי לאיזה מס אני צפוי. אם אני מביא את הנתונים, אומרים לך כך: "אנו לא יודעים, ולא יכולים. תגיש את השומה, ואז אנו נשוב ואז נדע". איך אפשר לעשות זאת?
אני מציע, שתפנו בכתב לנציב מס הכנסה. בסך-הכל, יש קריטריונים. זה לא שאין קריטריונים. יכול להיות שפקיד זה או אחר חרג, אבל יש קריטריונים.
בודאי. זו הסיבה היחידה. כתוב בחוק, ששר האוצר מוסמך להתקין תקנות לגבי סדרי דין, והשאלה היא האם זה כולל אגרה או לא.
אנו נאשר זאת, אך אמרתי זאת לפרוטוקול. עם כל הכבוד, יושבים פקידים, ואנשים לוקחים התחייבויות במליונים. בא פקיד ואומר: "לא מעניין אותי מה אתה משלם ריבית. לא מעניין אותי שאתה לא יכול. אני לא חותם לך". אינך יכול להעביר את הקרקע כתוצאה מזה. הוא לא יכול להגיד: "עכשיו, אתה רוצה להגיש הסתייגות - אין בעיה. תשלם 75%, ו-25% תביא ערבות בנקאית, ואחר כך אני אדבר איתך".
אני מוכרחה לומר דבר אחד נוסף לפרוטוקול: למעשה, כל הפקידים במשרדי מס שבח כפופים למנהלי מס שבח ובסופו של דבר כפופים לסגן הנציב לענייני מס שבח וכפופים ללשכה המשפטית בנציבות מס הכנסה. יש לכם הרבה כתובות. תפנו אליהן.
אני מעמיד להצבעה את הצעת חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה)(תיקון מס' 47), התש"ס-2000 - הכנה לקריאה שניה ולקריאה שלישית. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
הצעת חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (תיקון מס' 47), התש"ס-2000 -
הכנה לקריאה שניה ולקריאה שלישית - התקבלה.
הצעת חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (תיקון מס' 47), התש"ס-2000, אושרה.
תקנות ניירות ערך (פרי מסמך רישום, מבנהו וצורתו), התש"ס-2000
תקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים של תאגיד חוץ), התש"ס-2000
אני מבקש אישור של סיכום ועדת המשנה לשוק ההון. מדובר בתקנות ניירות ערך (פרטי מסמך רישום, מבנהו וצורתו), התש"ס-2000, ותקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים של תאגיד חוץ), התש"ס-2000.
בחוק ניירות ערך נקבעה אפשרות של רישום כפול של ניירות ערך שרשומים למסחר בארצות-הברית ויוכלו להיסחר גם בארץ. זה משפר את שוק ההון הישראלי, וזה עוזר לחברות ישראליות שיוכלו להיות דואליות וזה טוב לבורסה של תל-אביב. שר האוצר צריך לקבוע בצו מה הוא רף התנאים.
לאו דוקא. זה יכול להיות תקופת סחירות בתקופה שזה נמצא בבורסה האמריקאית.
הוועדה קיבלה מידע, ששר האוצר חושב על שנה מינימום או חצי שנה ו-500 מליון דולר.
זה לא שייך לוועדת הכספים. זה ייקבע בצו של שר האוצר.
בינתיים, הוועדה אישרה תקנות מאד טכניות שעוסקות בפרטי המסמכים, והחברות האלה צריכות לדווח וכו'. ועדת המשנה אישרה זאת, ושמעה את הנציגים וקיימה דיון מאד מפורט והכניסה כמה תיקונים. היא ביטלה את סעיף התחילה, וזה יהיה יחד, כלומר יפרסמו זאת יחד עם הצו של שר האוצר.
בנוסף, היא פנתה גם לשר האוצר להנמיך את רף התנאים, כך שזה יהיה קצת פחות. היא גם תקיים דיון נפרד על בורסות אחרות.
אני מעמיד להצבעה את תקנות ניירות ערך (פרטי מסמך רישום, מבנהו וצורתו), התש"ס-2000, ואת תקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים של תאגיד חוץ), התש"ס-2000. מי בעד? מי נגד?
ה צ ב ע ה
תקנות ניירות ערך (פרטי מסמך רישום, מבנהו וצורתו), התש"ס-2000, ותקנות ניירות ערך
(דוחות תקופתיים ומיידיים של תאגיד חוץ), התש"ס-2000 התקבלו.
הבקשה אושרה.
תקנות להסדר ההימורים בספורט (תכנית ההימורים בכדורגל) (תיקון), התש"ס-2000
תקנות להסדר ההימורים בספורט (תכנית "טוטו-תיקו) (תיקון), התש"ס-2000
תקנות להסדר ההימורים בספורט (תכנית סופר גול) (תיקון), התש"ס-2000
תקנות להסדר ההימורי םבספורט (תכנית הימורים בכדורסל) (תיקון), התש"ס-2000
יש כאן מכתב שצריך להכנס לפרוטוקול (ראה נספח לפרוטוקול.)
הדיון הקודם עוכב, משום שאנו שאלנו מה קורה אם אדם משתתף, הטופס בידיו ובמשרדי הרישום זה לא נמצא. אמרתי, שאינני מוכן שזה יחול. ענו ואמרו לי, וזה המכתב: "לא יכול להיות דבר כזה". טוענים, שמערכת המחשב לא תיסגר. כלומר, אם מישהו מחזיק קבלה, לא יכול להיות מצב שזה לא רשום במחשב. כך כתוב.
כך אמרו. אם יבוא אדם שיש לו קבלה כזו, המשמעות ברורה מאד - התקנות לא חלות. משום שאם יש התחייבות מפורשת שלא יכול להיות דבר כזה, אז אין לי בעיה.
היו התייעצויות סיעתיות, ועלינו להצביע. חבר-הכנסת אלי גולדשמידט ביקש התייעצות בעניין מימון פעולות רווחה במשרדי ממשלה שונים.
(יו"ר הוועדה, חה"כ א' גולדשמידט, חוזר לחדר הישיבות.)