פרוטוקולים/ועדת הכנסת/4501
2
ועדת הכנסת
21.1.2002
פרוטוקולים/ועדת הכנסת/4501
ירושלים, ט"ז בשבט, תשס"ב
29 בינואר, 2002
הכנסת החמש עשרה נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 270
מישיבת ועדת הכנסת
יום שני, ח' בשבט תשס"ב, 21.1.2002, שעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-15 מתאריך 21/01/2002
חוק בית חולים באשדוד (הקמה והפעלה), התשס"ב-2002
פרוטוקול
1. בקשות חברי הכנסת להקדמת הדיון בהצעות חוק בקריאה טרומית:
1. הצעת חוק הכנסת (תיקון – מנין מספיק של חברי כנסת במליאת הכנסת), התשס"ב- 2002 - של חבר הכנסת משה ארנס.
2. הצעת חוק שירות אזרחי – התשס"ב-2002 - הצעת חבר הכנסת יוסי כץ וקבוצת חברי כנסת.
3. הצעת חוק מימון מפלגות (תיקון – תרומות ופעולות של גוף חיצוני לקידום מטרות מפלגה), התשס"ב-2002 – חברי הכנסת אפי אושעיה, זאב בוים, שאול יהלום ויאיר פרץ.
2. בקשת חברת הכנסת סופה לנדבר להקדמת הדיון בהצעת חוק להקמת בית חולים באשדוד, התשס"ב-2002 – בקריאה שנייה ושלישית.
3. בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2002)(מס' 3), התשס"ב-2002.
4. קביעת מסגרת דיון להצעות אי-אמון בראש הממשלה.
5. קביעת ממלא מקום ליושב ראש הכנסת בעת היעדרותו מן הארץ.
6. בקשת הרוויזיה של חבר הכנסת יאיר פרץ בדבר הקדמת הדיון בהצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2002)(מס' 3), התשס"ב-2002.
חברי הוועדה: יוסי כץ – היו"ר
אברהם הירשזון – מ"מ היו"ר
אפי אושעיה
זאב בוים
אלי בן-מנחם
מוחמד ברכה
יצחק גאגולה
זהבה גלאון
משה גפני
עבד אלמאלכ דהאמשה
אליעזר כהן
ישראל כץ
סופה לנדבר
יצחק סבן
מרינה סולודקין
יאיר פרץ
עמיר פרץ
נחמה רונן
חה"כ משה ארנס
חה"כ אבשלום וילן
חה"כ מרדכי משעני
חה"כ יוסף פריצקי
חה"כ מוסי רז
חה"כ ויצמן שירי
יואל נוה – משרד האוצר
מנחם יפת - משרד האוצר
נעמה רוזן – מתמחה, לשכה משפטית, הכנסת
טלי רם
א. בקשות חברי הכנסת להקדמת הדיון בהצעות חוק בקריאה טרומית:
1. הצעת חוק הכנסת (תיקון – מנין מספיק של חברי כנסת במליאת הכנסת), התשס"ב-2002
של חבר הכנסת משה ארנס
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת הוועדה ומבקש מכל הנוכחים להתחשב בעובדה שאני מגיע הנה חולה.
על סדר היום שלנו שלוש בקשות של חברי כנסת לפטור מחובת המתנה, ובקשה נוספת של חברת הכנסת סופה לנדבר להקדים את הדיון בהצעת חוק להקמת בית חולים באשדוד, בקריאה שנייה ושלישית.
לאחר מכן, מיד באופן רצוף, אנחנו נצביע על בקשת הממשלה לפטור מחובת המתנה את חוק ההסדרים ג'. אנחנו נשמע מיואל נוה הסבר מה אומרת הצעת חוק ההסדרים ואחר כך נצביע על בקשת הממשלה.
אני רוצה ליידע את חברי הכנסת – בישיבות שהתקיימו בשבוע שעבר הגענו לסיכום עם הממשלה, במעורבות פעילה של ראש הממשלה באופן אישי, על דרך פיצול חוק ההסדרים. הנושא הזה עדיין לא מגיע לשולחן הוועדה. רק באותו רגע שהממשלה תודיע שהיא חוזרת בה ממשיכת חוק ההסדרים ובהתאם לסיכום שהושג בינינו, הפיצול יגיע לוועדה.
בשלב זה אני יכול לומר לכם שראש הממשלה הביע נכונותו – וזה גם מופיע בסיכום עם משרד האוצר ובהשתתפות פעילה גם של ראשי הקואליציה ושל השר רובי ריבלין – אנחנו הוצאנו את כל הגזירות שנגעו לגימלאים מחוק ההסדרים.
אני חושב שזה הישג, אבל דיווח מפורט יותר אתן כמובן כשנגיע לפיצול.
ההצעה הראשונה היא הצעת חוק הכנסת (תיקון – מנין מספיק של חברי כנסת במליאת הכנסת), של חבר הכנסת משה ארנס. בבקשה.
מדובר על חוק שיקבע מינימום נוכחות במליאת הכנסת. זה דבר שקשור לנוהלי הכנסת, זה עניין פנימי של הכנסת, זה לא שייך לממשלה. לא דרושה כאן המתנה לעמדת הממשלה בנושא הזה. זה גם דבר שהוא דחוף מכיוון שהמראה של כנסת ריקה לא מוסיף לדימוי הכנסת בעיני הציבור.
מה מידת הדחיפות הראויה? מדוע דווקא היום?
חברי הכנסת, מעכשיו – כל מי שמנמק בקשה לפטור מחובת המתנה, חייב לנמק גם מה מידת הדחיפות והחשיבות שבמתן הפטור. תודה.
מי בעד בקשתו של חבר הכנסת משה ארנס?
ה צ ב ע ה
בעד – 9
נגד – 4
נמנעים – אין
בקשת חבר הכנסת משה ארנס לפטור מחובת המתנה של הצעת חוק הכנסת (תיקון – מנין מספיק של חברי כנסת במליאת הכנסת), התשס"ב-2002, נתקבלה.
ממילא יש רוויזיה.
2.
הצעת חוק שירות אזרחי, התשס"ב-2002 – הצעת חבר הכנסת יוסי כץ
וקבוצת חברי כנסת
ההצעה הבאה היא הצעת חוק שירות אזרחי. מאחר שאני יוזם ההצעה, ברשות מספר חברי כנסת ולשם ההגינות וכדי שהצדק גם ייראה, אני מבקש מחבר הכנסת הירשזון למלא את מקומי.
רבותי, הנוהל החדש קובע שצריכים להיות נוכחים תשעה חברי ועדה קבועים, אבל בהצבעה יכולים להשתתף מי שמשתתף, אין מגבלה.
מאחר שאני מיוזמי ההצעה, אני מעביר בסעיף הזה את רשות ניהול הישיבה לחבר הכנסת הירשזון, ואם תרצה – אני אנמק מדוע הנושא חשוב ודחוף.
תודה רבה. חבר הכנסת יוסי כץ, אני מבקש ממך לנמק את הצעת חוק שירות אזרחי, התשס"ב-2002, ותאמר מדוע דחופה ההצעה הזאת. בבקשה.
תודה רבה. אנחנו נמצאים עכשיו בלוח זמנים מוגבל שבו אנחנו דנים בהצעת חוק שירות ביטחון (גיוס תלמידי ישיבות), שיש שם פרק שלם שמדבר על שירות אזרחי. מטרת הצעת החוק היתה ליצור מצב שבו במדינת ישראל הנושא של שירות אזרחי מוסדר ואין זה הגיוני שהנושא הזה יידון פעם אחת במסגרת חוק טל ופעם שנייה במסגרת אחרת. צריכה להיות איזושהי התאמה בין הוראות החוק.
מטרת ההצעה היא להביא למליאת הכנסת כדי שהמליאה תחליט אם אכן זו המדיניות שמקובלת עליה.
אני מבין את עמדתו של חבר כנסת יוסי כץ, אני מוכרח לומר שיש בה גם היגיון, אלא מאי? חוק הידוע כחוק טל כבר עבר קריאה ראשונה, הוא עומד היום בפני קריאה שנייה ושלישית.
החוק הזה, גם אם יהיה פטור מחובת הנחה וגם אם יבוא לקריאה טרומית, הסיכויים להעביר אותו לאותו סטטוס, לאותו מצב שבו עומד היום חוק טל לקריאה שנייה ושלישית, הם קלושים.
לכן, אני לא חושב שזה המקרה לתת לזה דחיפות.
בנוסף לנימוק של חבר הכנסת פריצקי, אני חושב שנושא כזה צריך לבוא בדרך הסכמה והידברות היות שהוא נוגע לאוכלוסייה הערבית והוא בא כתחליף לשירות הצבאי. המדינה לא חייבה את הערבים בשירות צבאי ולכן לא צריך לעשות תרגילים של עקיפה של הרצון הזה בדרך של שירות אזרחי.
מה שלא יהיה, הדבר הזה צריך להיות בהידברות, ולכן גם אין מקום לדחיפות.
כמו כן, אני חושב שהמטרה כאן לסבך את הדיון ואת כל מה שנוגע לחוק טל ולמשוך אותו מעבר לביקורת שהיתה בבג"ץ בימים האחרונים.
לכן אני חושב שאין שום מקום לבקשה הזאת.
אני מצטרף לנימוקי חבריי. אני חושב שמהותית ההצעה איננה ראויה והיא לא צריכה להתקבל, ודאי לא להתייחס אליה בדחיפות או לתת לה קדימות.
לא. אני בעד מתן פטור מחובת הנחה כדי שנוכל לדון בכך במליאה. אני בעד כי אני רוצה להקדים את הדיון, אני מבקש לאפשר לי להציג את החוק כי אם הוא יתקבל – נוכל להעביר אותו לוועדת טל. זה הסיכוי היחיד של החוק לעבור.
רבותי, אנחנו עוברים להצבעה. אני רוצה להזכיר שמדובר על כך שתשעה חברים קבועים צריכים להצביע בכל הצבעה כדי שהיא תהיה חוקית.
מי בעד שחרור מחובת הנחה בהצעת החוק הזאת?
ה צ ב ע ה
בעד – 9
נגד – 6
נמנעים – אין
הבקשה לשחרור מחובת המתנה של חוק שירות אזרחי, התשס"ב-2002, נתקבלה.
הבקשה אושרה.
3. הצעת חוק מימון מפלגות (תיקון – תרומות ופעולות של גוף חיצוני לקידום מטרות מפלגה)
התשס"ב-2002 – חברי הכנסת אפי אושעיה, זאב בוים, שאול יהלום, יאיר פרץ
הצעת חוק מימון מפלגות (תיקון – תרומות ופעולות של גוף חיצוני לקידום מטרות מפלגה), של חברי הכנסת אפי אושעיה, זאב בוים, שאול יהלום ויאיר פרץ.
הצעת החוק באה להכניס תיקונים שונים בחוק מימון מפלגות, התשל"ג-1973, בכל הנוגע לדו"ח מבקר המדינה לגבי מימון סיעות ורשימות מועמדים ולסכומי התרומות.
באשר לסכומי התרומות – במקום 5,000 שקל, יהיה אפשר לתרום 10,000 שקל. בסעיפים 3 ו-5 מוצע לקבוע כי מפלגה לא תיקנס ולא תישא באחריות בגין פעילות...
אבל זה לא נכון עובדתית, הוא לא קורא נכון את החוק. היום מותר 900 בשנה רגילה ו- 1,700 בשנת בחירות.
בבחירות האחרונות התברר שמפלגות שלא היו אחראיות על הוצאות כספיות או על פעולות שנעשו בשמן על ידי עמותות וכל מיני קבוצות חוץ-מפלגתיות, עם תום הבחירות הוטלו קנסות על המפלגות עצמן בשל פעילות של גורמים חיצוניים.
החוק בא לקבוע שמפלגה תהיה אחראית לפעולותיה היא, ואדם שעשה פעולה באמצעות עמותה או קבוצה שלא באישור המפלגה – יישא באחריות אישית.
זה דחוף משום שזמני הבחירות במדינת ישראל אינם קבועים, משתנים חדשות לבקרים, ושמא נעמוד לבחירות בהקדם, נהיה מוכנים.
לא.
מי בעד הבקשה, ירים את ידו?
ה צ ב ע ה
בעד – 10
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
הבקשה לשחרור מחובת המתנה של הצעת חוק מימון מפלגות (תיקון – תרומות ופעולות של גוף חיצוני לקידום מטרות מפלגה), התשס"ב-2002, נתקבלה.
הבקשה אושרה.
ב. בקשת חברת הכנסת סופה לנדבר להקדמת הדיון בהצעת חוק להקמת בית חולים באשדוד,
התשס"ב-2002 – בקריאה שנייה ושלישית
הבקשה האחרונה במישור הפרטי היא של חברת הכנסת סופה לנדבר. היא מבקשת פטור והקדמת הדיון בהצעת חוק בקריאה שנייה ושלישית להקמת בית חולים באשדוד.
אני חשבתי שזה צריך לעלות היום, לא ידעתי שיש את חוק ההסדרים. משום שאני חשבתי שזה צריך לעלות היום, הייתי צריכה לבקש פטור.
היא הונחה על שולחן הכנסת, באה מטעם הוועדה לשחרור מחובת המתנה לקריאה שנייה ושלישית. אם היא עולה היום, צריך פטור.
התשובה היא כדלקמן: אם את מביאה את זה היום, את צריכה באמת פטור מחובת הנחה. אם את מביאה את זה ביום אחר, אנחנו נצביע על הבקשה שלך.
מי בעד?
ה צ ב ע ה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
הבקשה לשחרור מחובת המתנה של הצעת חוק להקמת בית חולים באשדוד, התשס"ב-2002,
בקריאה שנייה ושלישית נתקבלה.
הבקשה אושרה.
3.
בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2002)(מס' 3), התשס"ב-2002
אדוני היושב ראש, הערה לסדר, ברשותך. הממשלה, שר האוצר היה כאן בישיבה ומשך את החוק. אני לא ראיתי את החוק והאם הוא הונח על שולחן הכנסת.
כל אחד מחברי הוועדה קיבל את הצעת החוק. המטרה של הדיון כאן היא בדיוק שקיפות מלאה, כלומר יואל נוה הניח בפניך את הצעת החוק וגם יסקור בפניך מה כתוב שם. בבקשה.
אדוני היושב ראש, אני לא זוכר שהמליאה נפתחה השבוע. על פי החוק, על מנת שנדון בביטול חובת הנחה, קודם כל צריך להניח על שולחן המליאה, והמליאה נפתחת רק בשעה 16:00, אדוני ולפני כן אין לאף אחד זכות לבוא הנה ולבקש ביטול חובת הנחה.
זו פגיעה מוחלטת בכל הכללים.
רבותי, אנחנו פותחים בדיון לבקשת הממשלה – הצבעה נקיים רק כאשר יהיו תשעה חברי ועדה קבועים.
זהו נוהג שקיים בוועדת הכנסת - לגבי הצעות חוק של הממשלה די בהנחת הנוסח הלבן על שולחן ועדת הכנסת, אין צורך בהנחה על שולחן המליאה, להבדיל מהצעות חוק פרטיות.
הערה לסדר, אדוני. כבוד היושב ראש, אני מקווה שקראת את חוות הדעת המשפטית של עורכת-דין אנה שניידר, שכל נוהל – גם שתעביר – חייב לתת מספיק זמן לדון בוועדה בחוק ההסדרים.
אני רוצה להבהיר – בשלב הזה מדובר אך ורק בבקשה לפטור מחובת הנחה. אין ספק שהצעת החוק הזו, אם יינתן לה הפטור, תובא לדיון לא כאן אלא במליאת הכנסת וכל חבר כנסת- מאחר שמדובר בקריאה ראשונה – יוכל להביע את עמדתו.
יואל נוה, בבקשה.
אני אנסה להסביר לחברי הכנסת איפה אנחנו עומדים בשלושת חוקי ההסדרים. הבקשה עצמה היא בקשה יחסית מצומצמת ואני אתייחס אליה.
יש כרגע שלושה חוקי הסדרים. חוק ההסדרים הראשון עבר בקריאה ראשונה, הגיע לכאן ונמשך - למעט סעיפים מסוימים שהועברו לוועדת הכספים על ידי הממשלה , וכמו שנאמר, לאחר שיש סיכום – יש לנו איזושהי מחלוקת על הסיכום, אבל לא משנה – הוא יחזור להידון כאן לגבי גורלם של הסעיפים השונים לאן הם הולכים – הפיצולים וההעברה של חלקים משמעותיים ממנו לוועדת הכספים. זה פרק אחד.
הפרק השני הוא חוק שיש בו תיקוני חקיקה נוספים על אלה שנכללו בחוק הראשון – לא שינויים לתיקוני חקיקה שנכללו בחוק הראשון אלא תיקוני חקיקה נוספים שהם תולדה של ישיבת הממשלה שנערכה כמדומני לפני שלושה שבועות על התיקון בהצעת התקציב לשנת 2002, לאור השינוי בתחזית הצמיחה והירידה בהכנסות.
החוק הזה הונח על שולחן הכנסת, הוא לא נדון עדיין בקריאה ראשונה, הוא הונח כבר לפני מספר שבועות ולכן אין איתו בעיה והוא מוכן לדיון.
בישיבת ממשלה שנערכה אתמול בלילה התקבלו החלטות שחלקן הן שינוי מעמדת הממשלה לגבי נושאים מסוימים וחלקם הם נושאים נוספים שצריך להעביר אותם בחקיקה ראשית.
יש שלושה כאלה, הם כלולים בהצעת החוק הזאת. שניים מהנושאים עוסקים במיסוי. אחד מדבר על היטל של חצי אחוז על הכנסה חייבת של אנשים שמשתכרים מעל 30,000 שקל, השני עוסק בזקיפת הטבה על שימוש בפלאפונים או בטלפונים ניידים שניתנים על ידי מעבידים לעובדיהם. הפרק השלישי עוסק בעידוד העסקתם של עובדים חדשים במגזר העסקי עד תיקרה של 1,100 שקל בחודש במשך שנה.
שלושת הנושאים האלה לא נכללו עדיין באף אחד מחוקי ההסדרים ולכן נדרשת הממשלה, כדי להעביר אותם ולכלול אותם – ההחלטה היתה כמובן לכלול אותם במסגרת התקציב - לפני סיום כל הנושא שקשור לתקציב והליך החקיקה בו, נדרשים גם הנושאים האלה לעבור קריאה ראשונה.
הכוונה שלנו – אם הוועדה תאפשר היום פטור מחובת הנחה על החלק השלישי – לקיים דיון משולב בהצעת חוק ההסדרים מס' 2 ו- מס' 3 היום במליאה כדי להעביר אותם בקריאה ראשונה.
לשאלות ששאלו חברי כנסת לגבי נושאים הכלולים בהצעת חוק ההסדרים מס' 2 או 1, שלגביהם החליטה הממשלה שהיא משנה מעמדתה, בגלל קוצר הזמנים וכאן אני אתייחס אולי לנושא של הדחיפות – כידוע לכם, אנחנו פועלים כבר כמעט חודש ללא תקציב, נוצר נזק די גדול למשק מהעובדה שהממשלה פועלת ללא תקציב ויש כוונה עכשיו להאיץ את תהליך החקיקה לאחר שהושגו לפי ידיעתי הבנות כאלה ואחרות עם סיעות הקואליציה – חלקן או מרביתן – להאיץ את החקיקה כדי לסיים את הכנת התקציב בהקדם האפשרי ולהביא אותו לקריאה שנייה ושלישית – את התקציב המתוקן ואת חוק ההסדרים.
זאת כמובן הסיבה של הדחיפות. לגבי הנושאים שהממשלה החליטה לשנות מעמדתה וכלולים בחקיקה - או שעברה קריאה ראשונה או שכבר הונחה – מפאת קוצר הזמן ההליך שנבחר הוא לאשר את החוקים כפי שהונחו בקריאה הראשונה, כאשר שר האוצר יודיע מעל הדוכן את שינוי עמדתה של הממשלה בנושאים השונים. הנושאים האלה יגיעו להערכתנו לוועדת הכספים ושם תציג הממשלה את עמדתה כדי שיתוקנו לקראת הקריאה השנייה והשלישית.
לפי הבנתנו, זהו ההליך הזריז ביותר שיאפשר בסופו של דבר גם חקיקה נכונה ותקינה וגם השלמת הכנת התקציב במועד הקרוב ביותר.
הבקשה, כפי שאמרתי, היא בקשה שמבקשת פטור מחובת הנחה לחוק שמצוי בפניכם. מפאת קוצר הזמן לא הספקנו עדיין להכין את ה"כחול", הוא יגיע במשך שעות אחר הצהריים לכנסת כדי שאפשר יהיה לדון בו.
מדבריו של יואל נוה עלול להשתמע שאנחנו נותנים איזו לגיטימציה להמשך הליך של חוקים שהיו כאן, ואני אומר באופן מפורש – עם כל הכבוד להסכמות הקואליציוניות, הפורום היחיד שיכול לאפשר המשך החקיקה זה רק הפורום שיושב כאן, קרי ועדת הכנסת.
לכן אני מבקש שאדוני היושב ראש יקפיד שביטול חובת ההנחה מצרף את החוקים האלה להליך שאנחנו נמצאים בו בשני החוקים הקודמים שיעברו לפירוט אחד-אחד בנפרד לדיון המהותי.
אני רוצה להבהיר. חוק ההסדרים הראשון – אם הממשלה חוזרת בה מהמשיכה – אוטומטית חוזר לוועדה הזאת.
חוק ההסדרים השני והשלישי – אם הם יעברו במליאה, אם יהיו חברי כנסת שיבקשו ועדה אחרת, גם הוא יחזור הנה ואז אנחנו נחליט לגביו.
אני לא רואה בעיה בעניין הזה. אני גם חושב שהממשלה צודקת ואין זה משנה אם אתה איש קואליציה או אופוזיציה – הממשלה צודקת בדחיפות העניין. המצב לפיו אנחנו נמצאים בשלהי חודש ינואר ואין עוד תקציב למדינה, וכל נושא ההסדרים לא מוסדר כפי שצריך, הוא מצב בלתי נסבל שמחייב התייחסות בדחיפות ראויה, ולכן אני באופן אישי תומך בהצעה.
שאלה אחרונה לחבר הכנסת גפני.
תודה, אדוני היושב ראש. מה שאתה מציג כאן זו מציאות שבה שר האוצר מראש בא ואומר שחלק מהחוקים הם כבר לא רלוונטיים או שהם משונים באופן דרמטי.
ראשית, אני רוצה לדעת האם שר האוצר יאמר את זה במליאת הכנסת, אבל יותר מזה מה שחשוב לי לדעת האם זה לא ייקרא נושא חדש. למשל ניקח את חוקי הנגב – אם בא שר האוצר ומודיע שחוקי הנגב, ההקפאה שלהם בטלה, ועושים דברים חדשים, האם זה לא יהיה דבר חדש? גם אני מעוניין שהתקציב יעבור כמה שיותר מהר. השאלה אם אנחנו לא עולים כאן על מוקש משפטי.
אל תסתבך בעניינים משפטיים, אני מציע לך. אתה הבהרת, אני מבין, ששר האוצר מתכוון בנאום שלו בהצגת הצעת החוק בקריאה ראשונה להציג את ההסכמות ואת הדברים שהוא מבקש בסופו של דבר להשלים בחקיקה.
רבותי, אני מעלה להצבעה את בקשת הממשלה. מי בעד קבלת בקשת הממשלה לפטור מחובת הנחה לחוק ההסדרים השלישי, ירים את ידו.
ה צ ב ע ה
בעד – 11
נגד – 5
נמנעים – אין
בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2002)(מס' 3), התשס"ב-2002, נתקבלה.
בשעה 12:00 תוצבע בקשה הרוויזיה. (המשך בעמוד 17 בפרוטוקול).
4.
קביעת מסגרת דיון להצעות אי-אמון בראש הממשלה
מסגרת לאי-אמון של סיעות מרצ ומל"ע על מדיניות הריסת הבתים היום אחר הצהריים. אני מציע שלוש דקות לכל סיעה. האם זה מקובל?
דיון משולב. מי בעד, ירים ידו.
ה צ ב ע ה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
מסגרת הדיון להצעות אי-אמון בראש הממשלה של שלוש דקות לכל סיעה בדיון משולב, נתקבלה.
ממלא מקום ליושב ראש הכנסת – יושב ראש הכנסת ייעדר מהארץ מיום שלישי, 22 בינואר, ט' בשבט תשס"ב, עד יום שישי, 25 בינואר.
המלצת היושב ראש שסגן יושב ראש הכנסת, חבר הכנסת אברהם הירשזון, ימלא את מקומו.
מי בעד קבלת הבקשה?
ה צ ב ע ה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
הבקשה למילוי מקום יושב ראש הכנסת בעת היעדרותו מהארץ על ידי חבר הכנסת א' הירשזון נתקבלה.
אושר.
6.
בקשת הרוויזיה של חבר הכנסת יאיר פרץ בדבר הקדמת הדיון בהצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2002), (מס' 3), התשס"ב-2002
רבותי, מי שמצביע בעד קבלת הרוויזיה של סיעת ש"ס, פירושו של דבר שהוא נגד ההחלטה שלנו לתת פטור מחובת הנחה.
מי בעד קבלת בקשת ש"ס לרוויזיה?
ה צ ב ע ה
בעד – 8
נגד – 11
נמנעים – אין
בקשת הרוויזיה לא נתקבלה.
הבקשה לרוויזיה נדחתה.
בקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת הכספים 2002)(מס' 3), התשס"ב-2002, נתקבלה.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 12:05.