ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2017-12-21OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 516
מישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט
יום שני, כ"ג בכסלו התשע"ח (12 בדצמבר 2017), שעה 08:45
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 12/12/2017
חוק להסדר ההימורים בספורט (תיקון מס' 12), התשע"ח-2017
פרוטוקול
הצעת חוק להסדר ההימורים בספורט (תיקון מס' 7 – הוראת שעה) (תיקון), התשע"ח-2017
יוסי שרעבי - מנכ"ל משרד התרבות והספורט
עופר בוסתן - סגן ראש מינהל הספורט-רשויות, משרד התרבות והספורט
גיא ענבר - ראש מטה המנכ"ל, משרד התרבות והספורט
הדס פרבר אלמוג - יועמ"ש, משרד התרבות והספורט
שי סומך - מח' ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
נטליה סטרחוב - יועצת משפטית, המועצה להסדר ההימורים בספורט
יאיר שילה - יועץ משפטי, המועצה להסדר ההימורים בספורט
נאור גלילי - מנכ"ל מכבי ישראל
דניאל פרידריך - יועץ משפטי, מכבי ישראל
לירון כהן - מנהלת אגף הכדורגל והכדורסל, מכבי ישראל
יורם אורנשטיין - מנכ"ל מרכז הפועל
דוד קשני - יו"ר פורום הדיור הציבורי
דן קדרון - תנו יד לחירש ונכים למען נכים
ס.ל., חבר המתרגמים
הצעת חוק להסדר ההימורים בספורט (תיקון מס' 7 – הוראת שעה) (תיקון), התשע"ח-2017
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, 12 בדצמבר 2017, כ"ד בכסלו תשע"ח. הנושא, הצעת חוק להסדר ההימורים בספורט (תיקון מס' 7 – הוראת שעה) (תיקון), התשע"ח-2017, תיקון להצעת חוק ממשלתית. הסיכום של הדיון הקודם היה שמשרד התרבות לוקח כמה צעדים אחורה, מכין נוסח שמאפשר את המחאת זכות. תעדכנו אותנו. מי מעדכן אותנו? קודם משרד התרבות?
בוקר טוב, המתווה המוסכם מחולק לשניים, קודם כל תהיה אפשרות לבצע המחאה למרכזים, זה מופיע כרגע בסעיף 9. אנחנו הצגנו את התיקונים על גבי הנוסח המשולב, שיהיה יותר נוח להבין במה מדובר. אגודת ספורט או מועדון ספורט יהיו רשאים להמחות למרכזים את הזכות לקבלת כספי הטוטו בתנאים הבאים: המרכז קבע אמות מידה שיאושרו על ידי עובדי משרד הספורט שמגדירות את הזכות לקבל מימון מקדים מהמרכז, המחאה תינתן אך ורק לשנה אחת בלבד ובגין הכספים של אותה שנה, היא לא תעלה על גובה הזכאות של הקבוצה מהטוטו.
נכון, בעד אותה שנה או בעד השנה העוקבת. כלל ההמחאות לא יעלו על 10% מהתמיכה המגיעה לקבוצות של אותו מרכז. כלומר אם קבוצות המכבי מקבלות 100 מיליון ₪ מהטוטו אז 10% זה 10 מיליון ₪ מהם, והמחאה לא תשמש לגביית חובות עבר. בנוסף, כדי ליצור איזה שהיא תחרות על המימון המקדים וגם על התשלומים המרוכזים, אפשרנו לבצע המחאת זכות לתאגיד בנקאי או לנותן אשראי לפי חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים וכן לחברת ביטוח.
יש את הניסוח המשפטי המוסכם, עוד לא ישבנו על שיפוץ הנוסח, יש פה איזה טעות הגהה קטנה, אבל כעיקרון הנוסח מוסכם.
אני רק אוסיף עוד דבר אחד. לגבי הקבוצות שיהיו זכאיות לקבל את המחאת זכות אנחנו סידרנו שהמרכזים יגדירו לנו את אמות המידה, אמות המידה יבואו לאישור שלנו וברגע שאנחנו נאשר את אמות המידה, על פי אמות המידה הם יוכלו להתנהל.
אנחנו ננסה לברר את זה נקודה נקודה, אני מציעה. מה שאני מציעה, כדי שזה יהיה מסודר, צריך להקריא את הצעת החוק, גם את הנוסח הממשלתי, ולראות איך אנחנו משלבים - - -
אז אני מתחילה עם הנוסח הכחול שמונח בפניכם.
הצעת חוק להסדר ההימורים בספורט (תיקון מס' 7 – הוראת שעה) (תיקון), התשע"ח-2017.
תיקון שם החוק. 1. בחוק להסדר ההימורים בספורט (תיקון מס' 7 – הוראת שעה), התשע"ד-2014 (להלן – החוק העיקרי), בשם החוק, ב מקום "(תיקון מס' 7 – הוראת שעה)" יבוא "(תיקון מס' 7);
מה שאומר שכל ההסדר הזה הופך להסדר קבע במקום הוראת השעה שהוא היה, לשלוש שנים. זה סעיף 1.
עכשיו, סעיף 1 לחוק העיקרי, שזה תיקון מספר 7, זה בעצם הסעיף שמתקן את סעיף 9 לחוק הסדר הימורים בספורט. תיכף אנחנו ניכנס לדברים החדשים. הצעת החוק הממשלתית אומרת כך:
בסעיף 1 לחוק העיקרי –
(1) במקום כותרת השוליים יבוא "תיקון חוק להסדר ההימורים בספורט";
(2) במקום הרישא יבוא "בחוק הסדר ההימורים בספורט תשכ"ז-1967" בסעיף 9.
שוב, הורדנו את הוראת השעה. סעיף 2 זה כבר תיקון חוק הספורט, אני מציעה שנעשה את זה אחר כך. בעצם אנחנו נכנסים לדברים החדשים עכשיו. יש לנו בנוסח שמשרד הספורט הניח בפנינו, התיקון הראשון הוא תוספת של פסקה (ב) לפסקה (4) בסעיף 9(ב1). זה קצת מסובך.
מבחינת נוסח אנחנו נבדוק איך לעשות את זה בצורה הכי טובה. אני אקרא את זה ואז תסבירו.
(ב) על אף האמור בפסקת משנה (א) וגם בפסקה (3), אגודת ספורט או מועדון ספורט רשאים להמחות או לשעבד סכומים כאמור בפסקת המשנה האמורה לתאגיד בנקאי לפי חוק הבנקאות (רישוי), התשמ"א-1981, לבעל רישיון למתן אשראי לפי חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), תשע"ו-2016 וכן למבטח כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח), התשמ"א-1981.
בעצם הכוונה היא שהכספים של הטוטו, במקום שהם יעברו לקבוצה הקבוצה תוכל לבקש מהטוטו, אם אני מבינה נכון, שיעביר ישירות או לבנק, או לחברת ביטוח, או לנותן אשראי. אולי רק תסבירו בכמה מילים את הסיטואציה, מתי זה קורה.
לא, זה הסעיף הבא. תיכף נדבר עליו. מה שהדס אמרה, היא אמרה משהו שזה סוג של תחרות, אז אולי תסבירו מה זה אומר, באיזה מובן.
אני אוכל להסביר. ההצעה שהייתה באמת שלנו, אנחנו הבנו שהבעיה היא בעיה של אשראי ואם הבעיה היא בעיה של אשראי אז יש גופים שנותנים אשראי במשק, שזה בנקים וגופים שיש להם רישיון לפי החוק החדש, החוק של הגמ"חים, וחשבנו שזה נכון לתת את האפשרות לקבוצות גם להלוות מהגופים האלה וזה יוצר תחרות, זה יכול להוריד את הריבית וגם רצינו לתת אפשרות להמחות לחברת ביטוח כי הם דיברו על נושא הביטוח. אז אולי כדי לחסוך - - -
אפשר ישר להעביר לחברת הביטוח, אם הם עובדים בצורה כזאת. אני רוצה להוסיף איזה שהיא אמירה מסוימת, הדברים האלה באמת נעשו אתמול תוך כדי, אני עדיין בודק את הנושא מול האנשים של התמיכות שלנו כי צריך לראות אם יש כאן איזה שהן השלכות רוחב בנושא התמיכות. התמיכות, לפי סעיף (3)(א) זה כספי מדינה וכאן זה לא כספי מדינה, אז לכאורה אלה נושאים שונים, אז לא אמורה להיות ביניהם השפעה. בכל זאת תוך כדי הישיבה אנחנו עושים עוד בדיקה כדי לראות שהאנשים של התמיכות שלמים עם זה.
אני קיבלתי עדכון, ממש ברגע הזה. עשיתי איתם התייעצות הבוקר, הם באמת חוששים מהשלכות הרוחב - - -
היועץ המשפטי של הטוטו, שמי יאיר. הכספים האלה הם כספים שמבחינתנו הם כספי תמיכה לכל דבר ועניין.
של הטוטו. הכללים שהמדינה קובעת חלים על הכספים האלה. לכן אנחנו היינו מאוד מוטרדים מהנושא הזה והצפנו את הקושי - - -
הבנתי שתמיכות אחרות, השאלה איך זה הופך להיות - - - אני מבין, אם אני מעלה את שכר הבלניות והן קשורות לשכר עובדי הניקיון ברשויות המקומיות, יכולה להיות השלכת רוחב. פה איפה השלכת הרוחב?
אני אסביר. האיסור היום להמחות לגבי כספי תמיכות נמצא בנוהל לפי סעיף 3א לחוק יסודות התקציב. זאת אומרת זה לא בחוק, אלא בנוהל. אם חוק כזה יעבור, זה יכול לשמש טיעון כדי לתקוף את הנוהל לפי 3א וזה החשש - - -
אני רציתי, כנראה זה שהתאפקתי מלא לברך אתכם זה לא נפוץ ואני רואה פה שהלכתם קדימה, לתאגיד בנקאי, נותני אשראי, אמרתי, תשמע, השתנה, בדרך כלל אתם רואים את הראייה המצמצמת. אם אתם בעצמכם חוששים אין בעיה, אם זה נשאר רק למרכזי הספורט - - -
אז אני מורידה את פסקת משנה (ב). התיקון הנוסף הבא הוא ב-(5)(א1) בעמוד השני למעלה. אני אקרא את זה קודם ואז תססבירו את זה.
(א1) על אף האמור בפסקאות (3) ו-(4), אגודת ספורט או מועדון ספורט רשאים להמחות לארגון ספורט נתמך את הזכות לקבלת כספי המועצה מכוח הפסקאות האמורות ובלבד שעמד בכל התנאים הבאים:
עמד? למי הכוונה?
בסדר.
הוא עומד באמות מידה שעניינן זכאות לקבלת מימון מקדים מארגון ספורט נתמך כפי שנקבעו על ידי ארגון הספורט הנתמך ואושרו על ידי משרד התרבות והספורט;
הבעיה שלי עם הדבר הזה שאנחנו לא אומרים 'אושרו' על ידי משרד. משרד זה לא - - - מי אתם חושבים שיאשר את הדבר הזה?
לא, אבל בחוק אתה לא יודע מי מוסמך. צריך להגיד מי. לארגון יש את צורת ההתאגדות שלו ומי מוסמך לעשות את זה.
רק שאלה. לכאורה, הזכאות באה מהטוטו, נכון? ויש תנאים שהמועדון צריך לעמוד בהם, הקבוצה, איזה אמות מידה קובעים המרכזים לצורך התמיכה?
אז למה אתה מכניס את זה? הוא עומד באמות מידה שעניינם זכאות שעניינם זכאות לקבל מימון מקדים מארגון ספורט.
המטרה היא שהמימון המקדים שניתן על ידי המרכזים וההמחאה יהיו על פי אמות מידה ובאופן שוויוני ומבוסס קריטריונים. בסופו של דבר מה שקורה זה שהקבוצה מגיעה לטוטו עם האישור של המרכז. מה שהטוטו צריך לעשות באופן חד פעמי זה לוודא שיש למרכז אמות מידה שהונחו על ידי המשרד.
אפשר גם בתקנות, מכוח החוק, המשרד למשל יכול לבוא ולומר מה יהיו התנאים שייקבעו באמות המידה.
גברתי, הדס, המרכזים פה, יש להם לקבוע מידה אך ורק, או נוהל עבודה שמאפשר המחאות זכות. לא לתמיכה, לתמיכה זה - - - כי פה בסעיף הזה משתמע כאילו יש להם סיי גם באמות המידה.
נכון, אנחנו גם נצטרך לנסח את זה אחרת. אוקיי, אז אני חושבת שמבחינת הטוטו והסמכויות שלו צריך לנסח את זה, מי נותן את האישור הזה, כי זה לא ברור, מה הטוטו מקבל?
לא, לאו דווקא. אני חושב שצריך - - - סליחה, אנחנו פה מתברברים. אנחנו אומרים שהקבוצה, יש לה עניין, כרגע יש לה מגבלה לבקש לקבל המחאת זכות כדי לקבל מימון ביניים מה - - -
רגע. לכן הטוטו חייב לקבל לא רק מסמך מהמרכז שהוא מוכן להסדר של המחאת זכות, גם מכתב בקשה, צריך להציג בפני הטוטו מכתב בקשה של המועדון.
הקבוצות מקבלות זכאות על פי אמות מידה, ברגע שהם קיבלו זכאות הטוטו אומר, 'הנה אוקיי, עומד לזכותכם איקס כסף', ברגע שעומד איקס כסף הם זכאים לעשות המחאת זכות, זאת אומרת הטוטו יודע להעביר כסף לארגון, הארגון יודע להציב את אמות המידה ו - - -
אולי אתה רוצה על הראש של הקבוצה, אולי, סליחה - - - לו יצויר, רוצה מעל הראש של הקבוצה לקבל המחאת זכות.
מבחינה פרקטית מה שיקרה זה ש המרכז ירכז את כל הניירת שצריך, זה אחד השירותים שהוא ייתן לקבוצות - - -
כן. פשוט להבהיר את הדברים. אני מנכ"ל מרכז הפועל, שמי יורם. הדברים הם מאוד מאוד ברורים, היו שגורים עד ה-1 בינואר 2015. קבוצה הייתה מגישה בקשה, אנחנו היינו בעצם עורכים, שוקלים מהי הבקשה, רואים שבאמת יש לה זכות על פי אמות המידה לקבל כספים מהטוטו ואז היינו מגישים המחאת זכות לטוטו, אישור על קבוצה ומקבלים גם מהטוטו אישור שהבקשה הוגשה. מה ההבדל מהיום? שלפני שנגיש בקשה אנחנו נצטרך לבחון האם באמת הבקשה מתאימה לאותן אמות מידה שמשרד התרבות והספורט יקבע היום שהם הבסיס להמחאת הזכות. זה שונה מפעם שעברה, בפעם שעברה לא היו שום אמות מידה ובינינו ובין המשרד לא היו אינטראקציות מה הן ה - - -
אנחנו לא סתם שואלים שאלות, תאמין לי שהייתי מעדיף לסכם וללכת לנוח, אבל חייבים לחוקק כמו שצריך.
אז יש לנו עניין מנהלי להוסיף, שהקבוצה חתמה, אני לא מנסחת כרגע, אני רק כותבת, על המחאת זכות.
ברור שהיא צריכה להגיש את הבקשה כי היא בעלת הזכות. המרכז אישר עמידה באמות המידה. השאלה אם אתם רוצים להוסיף פה את הסמכות לקבוע בתקנות את הנוהל, הדס, מה שאמרת.
אז אנחנו רק מכניסים שהקבוצה, על אף האמור בפסקאות (3) ו-(4) אגודת ספורט או מועדון ספורט רשאים להמחות לארגון ספורט נתמך את הזכות לקבלת כספי המועצה מכוח - - - ובלבד שחתמו על המחאת זכות, במקום '(1) הוא עומד', המרכז אישר כי הוא עומד באמות מידה שעניינם זכאות לקבלת - - - ככה וככה.
עכשיו נמשיך ל-(2) ונראה.
המחאה שתינתן בשנה מסוימת תינתן רק בגין הכספים המגיעים לאגודה או למועדון בעד אותה שנה ובעד השנה העוקבת ובהיקף שלא יעלה על גובה הזכאות של האגודה או המועדון בעד אותן שנים.
לא, אין לי בעיה. זה שהם לא יודעים את הסכום וזה שהסכום בעוד שנה יכול להשתנות או להיעלם לגמרי אם למשל אין אישור - - -
לא, אז יש פה איזה עניין עם אי הוודאות, שאני לא כל כך יודעת איך אפשר לתפעל את הסעיף הזה.
לא, השאלה של השנתיים נוגעת לכל דבר ועניין. לו יצויר, השנה יש לך תמיכות, לא יודע מה יהיה, למרות שזה לא יהיה, בשנה הבאה הקבוצה הזו או המועדון הזה לא זכאים לתמיכה - - -
בסדר. אז תיכף נדבר על ה-10% כי לא לגמרי ברור לי איך זה עובד הדבר הזה.
זה (3).
כלל ההמחאות לפי פסקת משנה של ארגון ספורט נתמך לא יעלו על 10% מסך כל סכום התמיכה המגיעה לכלל אגודות הספורט ולמועדוני הספורט המקבלים שירותים מאותו ארגון ספורט נתמך.
השאלה היא, יש עכשיו, נגיד, 100 קבוצות - - -
רגע, אני מדבר עכשיו עם המרכז, לא עם הטוטו, לטוטו יש איקס, הוא נותן 10%, עזוב אותו.
בסדר, אבל קודם כל בואו נראה מול המרכז אם זה רציני. יש איקס קבוצות, יכול להיות שיזדקקו לפרוצדורה הזו של המחאת זכות מספר קבוצות.
חמש קבוצות, עשר קבוצות, בסדר? המחאת זכות. קבוצה אחת צריכה מקסימום אולי לצורך השעה 4%, קבוצה שנייה צריכה 20% מהתמיכה שהיא עתידה לקבל, איך זה מתנהל? אני חושב שכשדיברו על 10%, 10% מהתמיכה שמגיעה לקבוצה.
רגע, אני רוצה להבין, אנחנו חושבים בקול. אני רוצה להבין, זה כלי שיותר בא כמרכז, כרצון של המרכז לעזור לכלל הקבוצות. אתה אומר, אם סך הכול הטוטו תומך השנה ב-4 מיליון ₪ למועדוני הספורט, אני רוצה 10% או 400,000 שקל כדי לתת מענים לקבוצות. זה יותר - - - אפשר לחשוב על זה.
אני אתן לאדוני תשובה. סתם דוגמה ניקח מקרה אמפירי, אגודת כדורגל בליגה ג' מקבלת בין 12,000 ל-19,000 שקל בשנה מהטוטו. זה הסכום שלה. אם הם רוצים לעשות ביטוח שעולה 900 שקל לשחקן זה 18,000 שקל.
יש אמות מידה. למה שקבוצה שעומדת באמות המידה לא תקבל בגלל המגבלה של 10%? זה לא שוויוני.
רגע, יורם, הפרוטוקול, אני מסתכל עליך ויודע לזהות מי מדבר, הפרוטוקול שומע עכשיו, אתה יודע מה אתה עושה להם שם? במקום להדפיס את זה בדקה-שתיים, ואני אגיד לכם, אני לא רוצה לפגוע במוניטין שלי. אלה של הפרוטוקול, בגלל שאני מקפיד, אוהבות לכתוב את הפרוטוקול של ועדת החינוך, אני לא רוצה להיות כמו ועדת הפנים וכמו - - - אז תקשיבו, אחד אחד.
אז בואו תקשיבו, אני מבין את הרציונל. בא, סליחה על המטפורה, בא האח הגדול ואומר 'רבותיי, יש לי כמה אחים קטנים, או ילדים קטנים, ואני רוצה להצליח - - -', אני צריך את 10% הפרוצדורה של המחאת זכות כדי לסייע לקבוצות. לא תמיד כל הקבוצות בקשיים והם לא יכולים לתת את זה. אז אם ככה, לי זה נראה לגיטימי, כי בסך הכול אתם בעלי עניין שהקבוצות יצליחו, כי מהם אתם חיים גם כן, הם ההצדקה לקיום שלכם, אלא מכאן אנחנו, אני בכל אופן, כשאני בא להסדיר משהו, רוצה לוודא שיש לך נוהל מסודר, שמחר מחרתיים אתה בעל עניין בקבוצה מסוימת, משיקולים כאלה ואחרים, צריך להיות נוהל מסודר או קריטריונים מי משתמש בפרוצדורה הזו.
זה בסדר, אני מוכן לשיעור. העבודה שלנו כמרכזים סגורה כבר משך שנים רבות, הנושא של הסולידריות, הרי בסופו של דבר - - - רגע, אני אשיב עד הסוף.
הקופה של 10% שאנחנו אמורים לקבל ולהשתמש בה לצורך המחאת הזכות, היא בדיוק תעבוד כפי שאנחנו עובדים היום. איך אנחנו עובדים היום? אם מגיע לנו 4% ממכבי חיפה, מכבי חיפה לא צריכה אותנו, אבל הפועל שתולים צריכה אותנו, או מכבי עוספיה צריכה אותנו, למה? כי הם מקבלים היום 12,000 שקל, אבל בשביל לעשות ביטוח, כמו שאמרתי לך, זה 18,000 שקל.
יורם, אני מכיר בצורך הזה, אני רוצה רק שתשכנע אותי איך אני סוגר אותך שמחר אין לך חשבון עם אלי לוזון, ותקע אותו ואת - - - מי זה החדש של הפועל חיפה, שמאיים עלינו, על באר שבע, קצת? איך קוראים לו?
אתה מבין? שם אתה אומר לו 'בוא ניתן לו קונטרול קטן'. צריך להיות נוהל מסודר איך - - -
יש לנו נהלים בתוך הארגון שלנו, אנחנו עומדים בביקורות, גם של רשם העמותות וגם של הטוטו וגם של החשב הכללי, כמעט כל בקרה - - -
קודם כל השאלה שלך במקום. אנחנו מגדירים כאן מסגרת תקציבית מקסימלית שיכולים להשתמש בה לטובת הנוהל הזה. אני חושב שצריך לשקול במסגרת הנוהל מועדים מסוימים שבהם אתם יכולים לפתוח את הפניות האלה, כי רק במועדים אתם תוכלו לייצר משהו שוויוני, כי תגידו אוקיי, יש איקס פניות אל מול וואי כסף ויש נהלים שהם לחלוקה. בדרך הזאת תפתרו את השאלה שמעלה כאן היושב ראש ומעלה כאן היועצת המשפטית וכך תתמודדו. את זה צריך להכניס לתוך נוהל פשוט.
אבל זה נכון, מה שאתה אומר, רק לביטוח, כי בשאר המקרים או רשות מקומית, זה יכול לקרות באמצע עונה.
לא, בסופו של דבר אנחנו במדינה מכירים הרבה מאוד מנגנונים שבאים ואומרים שיש קבוצה של אנשים זכאים, נגמר התקציב נגמרת הזכאות. יש כל מיני מנגנונים להתמודד עם זה, בין באמצעות ניקוד, אתה מקבל ניקוד, התקציב נגמר ב - - - מי שקיבל 60%, נכון, מי שקיבל 55%.
אני אומרת שצריך להיות 10% לקבוצה. אני גם רוצה להזכיר שבסופו של דבר יש למרכזים עדיין את מנגנון הבטוחות דרך הקבוצות.
לא, אל תדאג, לאט לאט. נכון שיש את הבולטים. יורם, אי אפשר לקחת לו את זה. גם הוא דוגרי, הוא נראה איש ספורט, אתה, לא יודע, באת לי מהבנק.
תקופה טובה. השנה אל תעשו בעיות. אתם טובים, תישארו טובים, אבל עד גובה מסוים. רגע, בואו נחזור לעצמנו.
הדס, אני רוצה להיות איתך, אני קפצתי בהתחלה, אבל בסדרי הגודל של התמיכה שקיימת היום, זה כמעט לא נותן להם כלום ואולי מסבך אותם אפילו, נותן להם להתעסק בזוטות. ואני אסביר למה, אם לא תאפשרו להם לממש המחאות זכות בגובה של 10% מסך התמיכות של המועדונים ששייכים למרכזים שלהם הם יהיו מוגבלים לתת באמת את הדחיפה, את הסיוע, לאותן קבוצות. מצד אחד אני אהיה הסנגור ואומר, אבל אני רוצה להיות הקטגור, אתה, הטענה שלכם בדיון הקודם הייתה, כדי לאפשר לך את המחאת הזכות, אתה אמרת 'אני רוצה לעזור לקבוצה. יש לה כרגע בעיית נזילות, אם אני מאפשר את המחאת הזכות - - - ', אני כששמעתי את המגבלה של 10%, אמרתי, אם זה לקבוצה זה זניח.
יכול להיות שאם אתם שואלים אותי, אפשר, מהחשש שמא יהיה איזה - - - או שזה נוגד איזה עיקרון משפטי כלשהו, או שמא יש שימוש לא נכון ולא שוויוני, מצד אחד להצמיד את זה למועדון, אבל להגדיל את זה לאחוז. צריך לאזן כדי שמנגנון המחאת זכות יהיה אפקטיבי. להשאיר 10% בסכומים המדוברים פחות או יותר וזה יהיה למועדון ולא למרכז, זה כמעט לא יעיל. כמו שאמרת, אם עסקת הביטוח היא, כמה לשנה?
אני, ברשותך, רוצה להתייחס. יש לנו שתי אפשרויות או שלוש אפשרויות. אפשרות אחת, שאנחנו - - -
נאור ויורם, אנחנו יכולנו לעבוד בשתי אפשרויות. אפשרות אחת, להגיד לכם שיש לכם תקרה, התקרה היא 10% מגובה התמיכות הכלליות, כלומר זו התקרה שלכם, תחלקו את הכסף, תייצרו אמות מידה, תגדירו כמה פעימות בשנה שאתם רוצים, סוג של קול קורא כזה, תחלקו את הכסף בהתאם, תעשו - - - תחלקו את הכסף באופן שוויוני כמו שאומר - - - אפשרות שנייה, שגם עלתה בדיון, אבל לא ירדנו לפרטים, לבוא ולהגיד אוקיי, תקשיבו, זה לא פתוח לכל הקבוצות, זה פתוח לקבוצות מסוימות, אנחנו בודקים מתוך הנתונים הקיימים כמה כל הקבוצות האלה, שהן קהל יעד, כמה כסף הם מקבלים היום. כמה? 15% מתוך התקציב הכולל? 20% מתוך התקציב הכולל? ולשים את זה כתקציב שמחולק. כלומר אם אתה היום יודע שאתה מדבר היום רק עם הקבוצות החלשות, שהן קבוצות שנניח ליגה ב'-ג', נניח, ואתה יודע שסך הכול ההקצבות שלהם מהטוטו מגיעות לסכום מסוים, שאתה יודע להגיד אותו עכשיו בערך, על מה מדובר? בערך מסך כל התקציב הכולל? אתה מבין מה שאני אומר?
אני חושב שאפשר באמת, כדי שייתן מענה באמת לכל הבעיה, להגדיר את ה-10% לקבוצות בליגות הנמוכות ובענפים הקטנים, ו-10% לקבוצות בליגות הגבוהות המקצועניות ואז - - -
חלק גדול מהכספים אנחנו נותנים - - - חלק לא גדול, חלק נכבד, מהכספים אנחנו נותנים גם לקבוצות הגדולות. סתם דוגמה, קרית גת בכדורסל, מכבי נתניה שלפני שנה כמעט התפרקה, העמדנו להם אשראי בסדר גודל של מיליון שקלים. יש קבוצות שעם כל הכבוד הן עמותות שנתמכות על ידי הרשויות המקומיות, לא כולם בעלים של קבוצות, שהסכומים שהם מבקשים, וגם על פי הנוהל הזה, אנחנו אמורים לתת בגובה של שנה תקציבית. זאת אומרת אם לצורך העניין הפועל באר שבע מקבלת, וזה המספרים, 350,000 שקל, על זה מדובר, אז אנחנו יכולים להעמיד הלוואה בסדר גודל של 350,000 שקלים. לכן אני אומר, אם אני יודע לתחום את זה ולהפריד ולהגיד אוקיי, הקבוצות הגדולות, אנחנו נוכל להמחות להם מסך הכספים שמגיעים לקבוצות הגדולות את ה-10% הללו, הקבוצות הקטנות, אני כן יודע לעמוד בסכומים שלהם, אבל אם זה - - - שוב פעם, אני טעיתי, זה לא יהיה 10%, צריך להגדיל את זה ל-20%.
אנחנו הגענו למספר 10% לא סתם, אנחנו עשינו סוג של בנצ'מארק ובדקנו כמה בפועל היום הצורך האמיתי. היה שיח בין ה-5% ל-10% והבנו שה-10% זה המספר שפחות או יותר נותן מענה למציאות הנוכחית. לכן הגענו למספר הזה, לא הגענו אליו סתם.
רגע, יש לי עוד שאלה. בסיבוב הקודם, כשחוקקה הוראת השעה, עלתה ההצעה. הרי השירותים שהמרכזים נותנים - - -
אנחנו גם נגד לתת לקבוצות הגדולות, כל המוטיבציה כאן זה לעזור לחלשות, לא לקבוצות הגדולות.
אבל אני רוצה להבין איך זה בהקשר של החקיקה באופן כללי. השירותים שהמרכזים יכולים לתת לקבוצות נקבעו בתקנות, נכון?
עלתה פה הצעה בסיבוב הקודם שהאפשרות להמחות תהיה לפי ההסכמים שיש בין המרכז לקבוצה לגבי השירותים הספציפיים ואז אנחנו יודעים שמדובר במשהו ספציפי שעלה, למה לא לעשות את זה בצורה כזאת?
בוא נדבר קודם כל על - - - סתם דוגמה, כמו שאמרנו, עמותה בליגה ג' בכדורגל, בעצם יש לה שלושה מקורות עיקריים, האחד זה הטוטו, שתיים זו ועדת תמיכות עירונית אם יש ועדת תמיכות עירונית, אם הם לא על ידי חשב מלווה, והשלישי זה תקציבים כאלה ואחרים שמינהל הספורט נותן להם, מה שנקרא על בסיס יזמות, פרויקטים, נוער, עניינים, פרחי ספורט וכדומה. זאת אומרת הבעיה שלהם היא בעיה תזרימית על היקפי התקציב כמעט כולם, זה לא שיש להם הכנסה קבועה מאיזה שהם מקורות, ספונסרים, הם מהשקל הראשון ועד השקל האחרון חיים מכספי תמיכות. לשמחתנו או לצערנו, כי אנחנו יכולים לעזור להם גם ללא המחאת הזכות, עובדה שאנחנו עושים את זה גם עכשיו. המחאת הזכות תעזור לו לקבל גיבוי על חלק מהכסף שהוא יתווסף, המחאת הזכות הזאת תתווסף למוצרים so called פיננסים בָּטוּחות שאנחנו מקבלים. למשל בן אדם בא ואומר 'אני חותם לך ערבות אישית', או 'אני חותם לך מאחורה על הצ'ק שאני אחראי לצ'ק של העמותה'. נוסף לזה - - -
ונוסף לזה נצרף עכשיו גם את המחאת הזכות. זה יחזק אותנו וייתן לנו גם עידוד במקום שאתה תגביל.
אני אגיד לך, הטיעון שלך מחליש - - - אני אסביר לך, אני לא הייתי מפוקס, כי חלק מהדיון הקודם - - - עכשיו אתה החזרת אותי לדיון הקודם, כי אני פה התמקדתי כאילו עכשיו אתה בא למועדון, אין לו חוץ מהמחאת הזכות הזו, כרגע יש בעיית מזומנים ואין לו כלום חוץ מזה ואתה באת ואמרת, בצדק, ביושר גם, אנחנו עושים - -
בסדר, אז אם ככה יבוא משרד המשפטים ויגיד לך 'אתה יודע מה? אם ככה נשאיר את זה ככה, 10% למועדון'.
סליחה, 10% ממה? אנחנו מבחינתנו לא - - - אני לא מבקש ואני גם לא רוצה ואני לא חושב שזה גם רלוונטי לתת 10% מהתמיכה למועדון, זאת לא הכוונה. כי מועדון שמקבל 10,000 שקל - - -
לא, לא, לא טוב שתהיה השתוללות. רבותיי, אם אין לכם בעיה עם זה שזה 10% למרכזים, רק שייכנס שזה יהיה על פי קריטריונים מסוימים.
כדי שתהיה התנהלות תקינה. ונחזור לזה, אין לי בעיה להשאיר את זה למרכזים, 10% מסך התמיכות למרכזים, אבל כמובן שזה יחייב נוהל איך אתם מפעילים את ה - - -
אנחנו פחות או יותר גם דיברנו עם זה, נתנו פחות או יותר מספרים. נכון ש-15% יעשה לנו קצת יותר מרווח ובאמת לא ייצור חוסר שוויון. אנחנו נשמח, אם בהסכמת המשרד, בלי יוסי ובלי הסכמת המשרד לא נלך לזה, נגדיל את זה ל-15% כדי שזה ייתן לנו יותר ספייס בתמרון ולא יהיו כאלה - - -
צריך לראות מה קורה עם ה-10%, זאת אומרת אנחנו במידה מסוימת חוזרים לעולם הקודם שהיו לו בעיות משלו, לראות מה קורה עם ה-10% ואז, לא יודע, אפשר אחרי שנה לתת סמכות או לשרת הספורט או למנכ"ל להגדיל בעוד 5% נוספים אם באמת יש צורך אמיתי והדברים הם - - - ואין בעיות.
בוא אני אגיד לך, שי, הסכומים הם קטנים. אם הייתי יודע שאלה סכומים שעלולים להכניס את המרכזים או את המועדונים לסכנה הייתי אומר לך שנעשה 10% ונסבך את החוק בניסוח שבעוד שנה, אם לא יהיו, שנה-שנתיים, נבחן. היום, בפרקטיקה, אפשר לקבל החלטה היום על 15%, אם תרצו, אם המנכ"ל יסכים, וסגרנו את זה.
לא במקרה הוראת השעה חוקקה כי המצב הקודם עורר קושי. עכשיו המטוטלת קצת משתנה וחוזרים קצת למצב הקודם כי ההמחאות האלה, היה איתן קושי. אם חוזרים, אז צריכים לעשות את זה בזהירות. המצב הוא שעכשיו 10% זה מספק את הזהירות המספקת. עכשיו רוצים להגדיל עוד קצת, אני חושב שאם משרד הספורט ישתכנע שהדברים מתנהלים כמו שצריך ובאמת יש צורך אמיתי להגדיל הוא יוכל לעשות את זה.
לא, אומרת מירב, אם אתה משאיר את האפשרות הזו בעתיד אז למה לקבוע אחוזים היום בחוק? כך צריך לתקן עוד פעם את החוק. אלא אם כן תבוא ותנסח היום, ואני אומר לך תחשוב פעמיים, שאחוז או הסך הכולל של המחאות הזכות ייקבע מעת לעת על ידי שר התרבות והספורט.
לא, חבל על ה - - - אני רוצה להסביר למה המצב הוא לא כמו שהוא היה לפני התיקון. המצב הוא לא כמו שהוא היה. התיקון הקודם הסדיר באיזה שירותים - - -
לא, גם באיזה שירותים כן אפשר נגיד לשעבד, או כן אפשר - - - זאת אומרת זה מוגבל. אתם דווקא פותחים פה את זה ל - - -
לא, מזה הוא חושש, לכן הוא אומר 'אני רוצה להגביל את זה', הוא אומר 'אני לא רוצה לחזור - - -
מה שאני אומרת, העולם שאנחנו חיים בו אחרי התיקון הוא לא זהה לעולם מלפני התיקון כי בכל זאת למרות שקצת חוזרים אחורה בעניין של ההעברה הישירה, עדיין כל ההסדרה האחרת שיש בסעיף הזה קיימת. יש הסכמים לגבי שירותים ספציפיים, יש תקנות, אלה דברים שלא היו לפני כן לכן זה לא אותו דבר.
אבל אם הכול יהיה בסדר יהיו 15%. זה איזה שהוא כלי כדי לראות שאנחנו באמת הולכים לתיקון החוק - - -
עוד מעט יהיו מועדונים שייתנו לכם אשראי, לטוטו ולהם, יש מועדונים שהתחילו להיות - - -
עכשיו השאלה שלי היא שוב פרוצדורלית, איך הטוטו יודע שזה בתוך ה-10%? הוא מסתמך על ההצהרה של המרכז?
ברור. הוא לא מוסמך - - - הטוטו מקשיב לי? מקשיב לנו? לטוטו יהיה אסור על פי חוק זה לתת המחאות זכות בסך שעולה מאותם 15%.
יש לכם מנגנון לבדוק את זה? והנושא של השנה העוקבת? אתם פשוט תגבילו את זה על אותה שנה, כן? אני רוצה להבין אם זה יעבוד ואם זה אפשרי. אם אנחנו קובעים את זה בחוק צריך לאפשר לך להפעיל את זה.
קודם כל כן, אנחנו יודעים לבדוק את האחוזים. צריך כן לקבוע, וזה אולי קשור לשנה העוקבת, הרי פה מדובר על 10% שנתי - - -
15% שנתי, יכולה להיות סיטואציה שבה שנה אחרי זה התקציב יהיה יותר נמוך אז צריך לקבוע שזה לא מבטל רטרואקטיבית המחאות, שה-15% הם נכון למועד מתן ההמחאה, שאירועים שמתרחשים אחרי זה לא ישפיעו לרעה.
לא, אני אומר, של כל האגודות זה 200 ושל אגודות מכבי זה 100, אז אני יודע שמותר לי לתת 15% לשנה, נניח שאחרי זה התקציב ירד ל-90 - - -
אין בעיה, אני אגיד לך יותר מזה, אני אעזור לך, אנחנו לוקחים גם סיכון אחר, כי במהלך הזמן הקבוצות מקבלות גם את הכספים, אז אם למשל נתנו לי המחאת זכות על איקס של כסף ולקחו כל רבעון - - -
עוד שאלת הבהרה, כשאתה אומר לשנה השוטפת ולשנה העוקבת, אתה נותן מראש עבור השנתיים או כל שנה לפי התמיכה?
לקבוע שה-15% הם נכון למועד האישור כי אחרת אני לא רוצה שיהיה מצב שיבואו ויגידו לי תבטל רטרואקטיבית.
כלל ההמחאות לפי פסקת משנה (2), של ארגון ספורט נתמך, לא יעלו על 15% מסך כל סכום התמיכה המגיעה לכלל - - - מה להוסיף פה?
המחאה לפי פסקת משנה זו לא תשמש ארגון ספורט נתמך לגביית חובות של אגודת ספורט או מועדון ספורט כלפי הארגון שנוצרו לפני ה-1 בינואר של השנה שבה ניתנה ההמחאה.
לא, הם מדברים על ינואר, כאילו אם נתנו לנו בינואר 2017 ואם יש חוב לפני כן לא נוכל להשתמש בהמחאת זכות על חובות עבר. אולי זה לא מנוסח ברור.
אתם מבינים למה בא הסעיף? לכאורה הוא מיותר, אבל הוא בא לשרת את המטרה שלשמה אנחנו מתקנים את התקנה.
היא באה לסייע כרגע - - - כל זה נולד בגלל בעיית תזרים מזומנים עכשיו של המועדון, אני לא באתי לפתור את הבעיות של המרכזים עם הקבוצה עכשיו. זה יחטיא את המטרה אם אני אאפשר להשתמש בה לחובות.
לא, זה ברור, הוועדה ביקשה רק שיביאו בפניה את ההסכמות גם בנושא התקנות. זה למעשה ההסכמות.
איפה הסעיף שסיכמנו שמעבירים את כל סמכויות הספורט למשרד האוצר ממשרד התרבות? למה אתם צוחקים? אם יוסי לא היה פה הייתי גונב לך את כל הספורט ממשרד התרבות.
(ב), אין בו תיקון. ב-(ג) זה תיקון חדש שצריך לתקן בסעיף 9.
(ג) שר התרבות והספורט באישור ועדת החינוך התרבות והספורט של הכנסת, יקבע את סוגי השירותים שארגון ספורט נתמך רשאי לספק לאגודות ספורט ומועדוני ספורט מתוך הכספים שהועברו להם לפי פסקאות (3) ו-(4), ומתוך הכספים שהומחו לפי פסקת משנה (א1).
זה משפטית. שי, זה מה שהתייחסתי, שבעצם אי אפשר להמחות חופשי לגבי כל דבר, אלא המחאות מותרות רק לגבי שירותים מסוימים. לכן החשש הוא הרבה פחות ממה שהיה לפני התיקון הזה. זה לגבי (ג).
עכשיו, לי יש קצת בעיה עם הוראת התחילה. יש הוראת תחילה מיוחדת. התחילה של החוק, יש לו תחילה כללית, אני אקריא אותו, אולי אני אקריא רק את התיקון גם לחוק הספורט, אני חוזרת לכחול, רק שנדע שהקראנו את כל החוק. תיקון סעיף 2, בתיקון מספר 7.
3. בסעיף 2 לחוק העיקרי –
במקום כותרת השוליים יבוא "תיקון חוק הספורט"; - שוב, הורדנו את הוראת השעה.
במקום הרישה יבוא "בחוק הספורט, התשמ"ח-1988"; - שוב הורדנו.
ביטול סעיפים 3 עד 5.
4. סעיפים 3 עד 5 לחוק העיקרי – בטלים. – אלה כל הסעיפים של הוראת השעה וכו'.
עכשיו, התחילה של החוק באופן כללי, אני מקריאה את זה, זה פה בסעיף 5, 'תחילתו של חוק זה ביום י"ד בטבת התשע"ח (1 בינואר 2018)'. כל החוק הזה בעצם מתחיל ביום שהוראת השעה פוקעת.
זה בדיוק מה שאני אומרת. זה כלל החוק, בעצם זה. עכשיו, יש לנו איזה סעיף תחילה מיוחד לגבי המחאות הזכות. קודם כל אני צריכה להבין אותו, לא לגמרי הבנתי מה הוא אומר, ושנית, הוא נראה לי קצת בעייתי מהבחינה שהוא פרטיקולרי, זאת אומרת הוא מכניס את החוק לתוקף כנראה לגבי כל אחד במועד אחר ואני לא חושבת שזה דבר שצריך - - -
במקום לעשות את זה כסעיף תחולה, כדי לקבל לגמרי את ההערה שלךְ, לבוא ולהוסיף לסעיף הקודם, הגדול שדיברנו עליו, שהמועצה לא תכיר בהמחאות זכות מכוח הסעיף הזה עד אשר ארגון הספורט לא הצהיר שכל ההמחאות הקודמות שבידי המועצה בטלות.
אבל זה חד פעמי, לכן אני לא רוצה להכניס את זה בסעיף התמידי, אני רק מנסה לראות, אני מנסה להבין את זה כדי - - -
זה מה שאני אומרת, זה רק המחאות שקדמו לחקיקת החוק, ישנות. זה לא און גואינג. לכן אני לא רוצה לדחוף את זה, אנחנו לא דוחפים הוראות כאלה בסעיף הקבוע - - -
מירב, אני רוצה להסביר. בזמנו אמרנו שהמחאות זכות שניתנו לפני תחילת הוראת השעה ימשיכו להתקיים כי החוק לא התכוון לבטל אותן. הייתה בקשה לעשות איזה שהיא הוראת מעבר, איזה שהוא הסדר מעבר, שממשיך לקיים את המחאות הזכות הישנות עד שהן ייפרעו במהלך תקופת - - -
נכון, כי הכוונה לא הייתה אף פעם שההמחאות הישנות ימשיכו לחול שלוש שנים. הכוונה הייתה שאם יש חוב שלא נסגר ב-2014, לפני כניסת הוראת השעה לתוקף, שאפשר יהיה לממש אותן נגיד ברבעון הראשון או בחציון הראשון של 2015.
אם אני מבין, מאחר שהגבלנו את סך המחאות הזכות באחוז מסוים, אתה רוצה לומר לי במילים אחרות, פשוטות יותר, שכשאתה תבוא עכשיו לחשב את סך הכול לאותם 15% אתה תיקח בחשבון את המחאות הזכות הקיימות?
מירב, מאחר שאני הייתי עם היועצת המשפטית בנושא, היא דיברה איתי על זה אתמול. היו המחאות טרם כניסת הוראת השעה, כלומר הם מבקשים מאיתנו שניתן תצהיר שההמחאות הללו בטלות ומעכשיו והלאה ננהג על פי מה שקבענו עכשיו.
אני אמרתי לה שאין מניעה כי אני לא השתמשתי בהמחאות. מרגע שנכנסה הוראת השעה כבר לא השתמשתי בהמחאות.
יאיר, מה מחייב אותך, מכוח מה מחייב אותך להשתמש בהמחאות הזכות הישנות? אין שום דבר שמחייב אותך.
העובדות הן כאלה, כאשר ניתנה הוראת השעה היו בתוקף המחאות ישנות. אני פניתי למשרד, שאלתי מה דינן של ההמחאות הישנות אמרו לי שהחוק לא הפקיע את ההמחאות הישנות.
זו התשובה שקיבלתי מהרגולטור שלי ולכן ככל שהמרכזים דורשים לקיים את אותן המחאות ישנות נכון ל - - -
לא, אבל החוק אומר את זה, הוא אומר שמותר להמחות רק לפי דברים שייקבעו בתקנות. אז ההמחאה הזאת היא בכלל לא - - -
אני שואל משהו יותר פשוט, יאיר, מה מונע ממך היום להודיע עם כניסת החוק הזה לתוקף שכל המחאות איקס, וואי, זד של מכבי, של הפועל, בטלות?
אני לא חושב שיש לך מניעה כלשהי, אפילו אני חושב שאנחנו רק רוצים להתנהל עוד יותר בצורה תקינה, כשאני אומר לך 'אתה תוציא להם הודעה שההמחאות ההן בטלות'. אני חושב שבכלל אתה צריך לעשות את זה בלי שום קשר לחוק.
לא, זה לא חוקי. אסור היה להמחות - - - אחרי שהוראת השעה נכנסה לתוקף, היה כתוב רק לשעבד. אני שלחתי להדס את החלקים מהפרוטוקול של הדיון הקודם, שהיה כתוב, גם נציגי משרד הספורט, גם נציגים של משרדים אחרים, אמרו אין, לאחר החוק אסור להמחות באופן קטגורי. שלחתי לכם בפרוטוקול. אם אני אכתוב את הדבר הזה בחוק מה שאני אומרת זה שאני נותנת גושפנקה לפרוצדורה לא חוקית שהייתה לפני החוק. אני לא יכולה לכתוב את זה.
אני חושב שאנחנו לא הבהרנו את הדברים טוב. היה מנהג של המחאת זכות, קיבלתי המחאת זכות, אחר כך בא החוק ואמרו שלא תהיינה יותר המחאות זכות.
ואז עלתה השאלה מה דינן של המחאות זכות שניתנו בעבר, האם החוק הזה מבטל את אותן המחאות זכות, החוק הקודם, כן או לא.
יש דעה, אף אחד פה לא יכול לחתום לי שזו הפרשנות היחידה האפשרית של החוק. אנחנו פה, אם אני בא, כאקט חד צדדי, פונה לא למרכזים שנמצאים פה, שהם יכולים עכשיו להצהיר שמבחינתם זה בטל, אלא למרכזים אחרים שלא נמצאים פה ואומר 'אני לא מכיר לכם יותר בהמחאת הזכות', יבואו ויתבעו אותי ויגידו לי 'מכוח מה אתה לא מכיר?'
הבעיה היא שאם אני כותבת את זה אני אומרת בעצם שההמחאות האלה תקפות ולכן אני צריכה לבטל אותן ואני חושבת שההמחאות האלה לא תקפות.
לא, כי בסופו של דבר זה מה שקורה, משהו שהיה אמור להיות הבנה זמנית בשביל שלא נכתוב את זה בחוק פתאום הפך להיות - - - תפס ממדים - - -
יאיר, אני שואל אותך שאלה, אני לא משפטן, החוק הזה נכנס לתוקף אחרי התיקון, ביטול הוראת השעה, שנותן לך סמכות להפעיל המחאות זכות של השנה השוטפת והשנה העוקבת, נכון?
למה לא רציתם לעשות בהוראת השעה, הדס, הוראה כזאת? אני שואלת אותך. אם היינו עושים את זה אז הכול היה פשוט. עכשיו את עושה לי משהו רטרואקטיבי ללפני שלוש שנים.
מירב, היה פה באמת איזה שהוא איזון מאוד מאוד עדין. בסופו של דבר, עכשיו בדיעבד היה עדיף אם היינו כותבים את זה בהוראת השעה.
יאיר, אני שמח שהתעוררת היום ותשומת הלב שלך, יכול להיות שהיא במקומה, ניצחת אותי עם הקטע הזה עם חקיקה לאור הפרשנות המקלה או מחמירה שאומרת שהן חיות, אין חקיקה רטרואקטיבית. בסדר, ניצחת אותי, סתמת לי את הטענה, אבל זה יכול להיסגר בגיבוי שתקבל מהמשרד לאור הפרשנות, אני חושב שהיא יותר סבירה, של היועצת המשפטית של הוועדה - - -
אתם רואים למה אסור חקיקה בחיפזון? תארו לכם מה יש שם בחוק ההמלצות, כמה דברים נכנסו שלא שמו לב.
אם היינו יודעים שזו הפרשנות - - - אנחנו מחקנו הרבה כספים בדוחות הכספיים בשנתיים האלה. אתה יודע כמה כסף בתיאוריה - - -
אמרו לי פעם, אתה יודע מה טוב בפנטזיה? זה אותם רגעים שאתה חושב שיש לך, זהו, לא יותר מזה.
להמשך, איך החקיקה תתקיים, מירב? ניסוחים ביניכם וישר לשנייה שלישית?
טוב. כפי שהקראנו בכפוף לכל התיקונים וההבנות ושינוסח על ידי המחלקה המשפטית, אני שואל כאן מי בעד אישור תיקון הצעת החוק כפי שהוגשה על ידי משרד התרבות וכמובן אני מצביע בעד. עברה פה אחד, אין מתנגדים, אין נמנעים.
הצבעה
בעד – 1
נגד – אין
נמנעים – אין
הצעת חוק להסדר ההימורים בספורט (תיקון מס' 7 – הוראת שעה)
בכפוף לכל השינויים – אושרה פה אחד
אני הייתי רוצה להודות גם לך. אני משתתף בדיון הזה בחקיקה הזו לראשונה, אבל הייתי גם בישיבות קודמות שלך, באמת תודה רבה, חוכמתך רבה.
אני רוצה להודות למשרד ולאנשי המשרד שבאו לקראתנו, לשרה, למנכ"ל המשרד, לראש מינהל הספורט - - -
בכל מקרה באמת מה שנקרא המשרד רואה גם את הקבוצות הקטנות ואת הענפים הקטנים שזקוקים לסיוע, בייחוד תזרימי, ותודה רבה.