ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2017-11-22OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 852
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"ד בחשון התשע"ח (13 בנובמבר 2017), שעה 12:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 13/11/2017
צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (הוראת שעה מס' 9), התשע"ז-2017 (שיטת המיסוי של כלים דו גלגליים)
פרוטוקול
סדר היום
צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (הוראת שעה מס' 9), התשע"ז-2017 (שיטת המיסוי של כלים דו גלגליים)
מוזמנים
¶
מנהלת תחום מפקח ארצי, רשות המסים, משרד האוצר - נטליה מירנצ'וב
עוזרת ראשית מחלקה משפטית, רשות המסים, משרד האוצר - לילי אור
ראש תחום אנרגיה, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים - עידן עבודי
נציג חטיבת הדו-גלגלי, איגוד לשכות המסחר - קובי סודאי
שדלן/ית (אימפקט (ל.א.ב) בע"מ), מייצג/ת את איגוד יבואני הרכב הדו- גלגלי - גדעון זאגא
רישום פרלמנטרי
¶
אושרה עצידה
צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (הוראת שעה מס' 9), התשע"ז-2017 (שיטת המיסוי של כלים דו גלגליים )
היו"ר משה גפני
¶
אני מחדש את הישיבה. על סדר היום צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (הוראת שעה מס' 9), התשע"ח - -
נטליה מירנצ'וב
¶
אני אציג בקצרה את מהות העניין. אנחנו מבקשים להאריך את הוראת השעה שקיימת כבר שנתיים שעניינה הוא קביעת אחוזי מיסוי על כלים דו-גלגליים - - - היבוא מס קנייה שנקבע בקטגוריות של הספק ונפח מנוע.
יש לנו שני צווים כשאחד מהם הוא הצו הקבוע שהוא כבר עבר, אושר, והוא קובע חלוקה של מסים בין 40% ל-70% בהתאם לקבוצות של נפח מנוע בלבד.
נטליה מירנצ'וב
¶
כן. במהות אנחנו חושבים שיש מקום להתחשב גם בהספק למרות שזה פרמטר קצת בעייתי בטיפול. ידענו את זה אז, ואנחנו ממשיכים גם להגיד את זה. למרות זאת, החלטנו לתת לזה עוד שנה לרוץ ולחפש פתרונות לבעיות התפעוליות. זה מהות הצו: חלוקה לפי קבוצות נפח והספק. ככל שהכלי גדול יותר, המנוע שלו גדול יותר ועוצמתי יותר, כך שיעור המס עולה עד לכדי 70% מס.
יש קטגוריה שבצו נפרד נתנו להם אחוז מופחת, וזה הכלים הקטנים ביותר - 1L עד 125 סמ"ק.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
לפני כן, האם את יכולה להסביר לנו בקצרה מה יקרה? האם אנשים ישלמו פחות כסף? האם המחיר של כלי הרכב האלה יהיה יותר זול או יותר יקר בסוף? איזה סוגים? את מדברת במונחים מאוד מקצועיים. אני רוצה שהיא תסביר את זה לפרוטוקול, אני יודע.
נטליה מירנצ'וב
¶
הצו הזה מפחית את שיעורי המס עבור רוב הכלים שנכנסים. כלומר, יש קבוצה, כמעט מחצית מהכלים, שנשארים אדישים בין הקבוע לבין הוראת השעה שאנחנו מבקשים להאריך. למעלה ממחצית הכלים נהנים ממה שאנחנו הולכים להאריך. יש בערך 2% מהכלים שהמס עליהם עולה.
נטליה מירנצ'וב
¶
לא, יכול להיות קפיצה של 10 נקודות אחוז, נגיד מ-50% ל-60%, מ-60% ל-70%. זה יכול לקרות. אבל מדובר פה בסך הכול בכ-2% מהכלים.
היו"ר משה גפני
¶
אלה כלים או קטנועים שמשמשים בערים הגדולות ובכל המקומות כי זה פותר הרבה בעיות. מה קורה איתם, עם הסוג הזה, עכשיו?
נטליה מירנצ'וב
¶
כרגע הם לשנה נוספת נשארים ב-25% מטעמים שאנחנו לא סבורים שיש מקום לשיעור מס דווקא כזה כי זה כלים - - -
שגית אפיק
¶
יש הוראת קבע שנקבעה ב-2015. על הוראת הקבע התיישבה הוראת שעה שהיא עכשיו פוקעת ומבקשים להאריך אותה בשנה נוספת. בין לבין היתה עוד הפחתה מסוימת שהם כבר מכניסים אותה לתוך הארכת הוראת השעה.
היו"ר משה גפני
¶
אבל היות ואני לא כל כך מבין אז צריך להסביר לי לאט כדי שאבין מהר. זאת אומרת, הקטנועים הקטנים האלה - לא נוגעים בהם.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו לא יודעים. בסדר, תתחשב גם בנו.
לגבי הקטנועים - אם אנחנו מאשרים אנחנו משאירים אותם במצב הקיים של ה-25%. אם אנחנו לא מאשרים זה יקפוץ ל-40%.
אחרי זה יש את מי שאינו עולה על 500 סמ"ק שזה כבר מתחיל להיות בינוני. מה קורה איתם?
נטליה מירנצ'וב
¶
פה יש את החלוקה. בתוך הוראת הקבע קיימת חלוקה עד 250 ומעל 250 סמ"ק כשהמס שם הוא 50% ו-60%.
נטליה מירנצ'וב
¶
כאן כבר מתחיל להיות מעניין כי חלק קטן מהכלים עולה במיסוי. יכול, נניח הכלים העוצמתיים ביותר, מי ש - - -
שגית אפיק
¶
תסתכלו בטבלה. בדברי ההסבר לצו יש טבלה שמצורפת. הטבלה מבחינה בין שני פרמטרים: פרמטר אחד זה הספק מנוע שזה 125 סמ"ק , והפרמטר השני זה - - -
נטליה מירנצ'וב
¶
- - - בשיעורי מס של 50% ו-60%, גם כאלה שעוברים, למשל, את ה-75 קילוואט שזה אופנוע חזק ביותר. זה משמש בעיקר לפנאי, לנסיעות מחוץ לעיר. זה אופנוע מאוד יקר ועוצמתי. זה לא משהו שהיינו רוצים להפחית שם את המיסוי. לטעמינו, המיסוי הגבוה שם מוצדק ביותר.
שיהיה ברור - אם הוראת השעה הזו לא עוברת אנחנו כבר חשבנו על זה שהשיקול התפעולי יכריע אותנו ואנחנו לא נחדש. ובכל זאת, היתה בקשה של היבואנים לחדש והסכמנו לזה. אם זה לא יעבור אז לא יעבור, אנחנו מוכנים גם - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אבל למה לקשור את אלה שאת מבקשת עבורם את המשך הפטור עם אלה שאת רוצה להעלות? זה לא הופיע באותו צו, נטליה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
תראי מה את עושה. את יודעת שאני מעריך אותך, אבל מה שאתם - רשות המסים שהיא מאוד קרובה לליבי - עושים עכשיו זה שלוקחים את ההטבה שניתנה ל-125 וקושרים אותה לעלייה אחרת. תביאי את הפטור הזה של צו השעה בנפרד. למה אני צריך להצביע עכשיו על עלייה במיסוי? תסבירי לי.
שגית אפיק
¶
כי ההפחתה לא מגיעה אלינו בכלל. את ההפחתות הם יכולים לעשות בלי אישור ועדת הכספים. נדמה לי שגם עשיתם איזה הפחתה בדרך בלי אישור ועדת הכספים, ואתם מגלמים אותה כאן - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני לא מוכן להצביע על ההחמרה. אנחנו מתגלגלים לסיפור הדרכונים כשאנחנו - האופוזיציה - הצבענו עבור המחירים המטורפים האלה במקום הקואליציה. אני לא אתן את ידי עוד פעם. יש גבול למה שאני מוכן.
נטליה מירנצ'וב
¶
אני חושבת שיש הצדקה. אם אנחנו בונים שיטה שקובעת מיסוי דיפרנציאלי לפי קבוצות נפח מנוע והספקים, אז זה הגיוני ביותר שהמס המרבי יגיע בהספקים הגבוהים ביותר בקצה הקצה של - - -
היו"ר משה גפני
¶
יש פער עצום גם במצב הקיים גם אם אתם משאירים את ההפחתה מבחינת המס בין הקטנועים הקטנים לבין האופנועים הגדולים. יש פער גדול בלי שתעלו את זה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
מה זה "כסף קטן"? מפחיתים מאלה והוא צריך להביא מקור הכנסה. אז מעלים לאלה, וזה ברור.
היו"ר משה גפני
¶
אם אנחנו משאירים את המצב הקיים יש פער גדול בין הקטנועים הקטנים לבין האופנועים הגדולים. הם משלמים 25% והם משלמים 60%, 70% אפילו.
נטליה מירנצ'וב
¶
- - - מעל 75 קילוואט זה הכלים העוצמתיים ביותר שמשמשים בעיקר לפנאי, אנחנו אומרים שהם באותה קטגוריה כמו מעל 800, ואנחנו רוצים שם מיסוי מרבי.
היו"ר משה גפני
¶
אם אני מצביע על זה עכשיו אז זה נופל - זה ברור. יש פה שני חברים מהאופוזיציה שהם מתנגדים להעלאה. אני עוד לא יודע מה אני עושה, אני צריך לשקול.
נטליה מירנצ'וב
¶
אני מדגישה שוב שהשוק ביקש את זה כשאנחנו היינו בעד להפסיק את הוראת השעה. היתה בקשה מהיבואנים שכן נאריך. אנחנו נענינו לבקשה של היבואנים להאריך את זה.
נטליה מירנצ'וב
¶
בקיץ ישבנו וחשבנו שאנחנו מפסיקים. לא הצלחנו. יש את הקטגוריה של - - -, הספקים שהם לא מציאותיים שאנחנו בלית ברירה מאפשרים שם מס נמוך וזה לא - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
כמה זה הכלים העוצמתיים מבחינת המספרים? את אומרת 2% מהשוק. כמה זה באנשים? כמה זה באופנועים?
נטליה מירנצ'וב
¶
אחרי שעשינו את הוראת השעה הזו קפצנו בכמות הייבוא מבערך 14 - 15 אלף כלים בשנה למשהו כמו 19 אלף כלים, בעיקר ב - - -
קובי סודאי
¶
אני קובי סודאי מלשכת המסחר, הענף הדו-גלגלי. אני רק רוצה לעשות פאוזה קטנה כדי לעשות קצת סדר. העיקרון שיש פער בין כלים שמשמשים לתחבורה לכלים בנפחים גבוהים יותר שגם הם משמשים לתחבורה, אגב, אבל מקובל עלינו. יש אנשים שגרים בנס ציונה ונוסעים לתל אביב והם צריכים כלי גדול. הטענה שלנו פה, וזה מה שאנחנו מבקשים, כשאנחנו הורדנו שנה שעברה את המס על הכלים הקטנים, הורדנו אותם על הכלים העירוניים בלבד, כלי 125 שנוסעים 70 - 80 קמ"ש לכל היותר.
קובי סודאי
¶
לא, 125 זה כלי עירוני. האחוז הגדול ביותר של כלים בישראל זה כלים שהם גם עירוניים וגם בין- עירוניים. הם משמשים לתחבורה מהפריפריה למרכז. מישהו שגר בראשון ולא רוצה לבזבז ארבע שעות על כביש 4 לוקח כלי בנפחים קטנים, אבל מעל 125. אלה הכלים הבינוניים שבהם רפורמת המיסוי לא נוגעת, וזה גם הבעיה המרכזית בכניסה לערים.
קובי סודאי
¶
כל השוק וגם אירופה עברו לקילוואט. אבל בואו נקרא לזה קבוצת הביניים. יש בה קטנועים שאפשר לנסוע איתם בין-עירוני. בפעם הקודמת שהורדנו את המיסוי ל-25, על ה-125 טיפלנו רק בכלים העירוניים.
לגבי האמירה של נטליה שבעקבות המיסוי באמת אכן יש יותר כלים דו-גלגליים שעלו לכבישים - אבל חברים, זה לא הסיבה היחידה. אנחנו רואים את המצב. השנה היא שנת שיא בישראל מ-2009 בביקוש לדו-גלגלי, וכולנו יודעים מה הסיבה.
קובי סודאי
¶
נורא פשוט. אשתי היום נוסעת ממתן ליד לכפר סבא לבורסה בתל אביב ששם היא עובדת, וזה שעה וחצי.
היו"ר משה גפני
¶
אתה לשכת המסחר שעוסק ברכב הדו-גלגלי ואני רוצה לשאול ממך עצה. אם אנחנו מאשרים את הוראת השעה או את הצו שהם מבקשים עכשיו, אנחנו מעלים את המחיר לכלים הכבדים יותר. אם אנחנו לא מאשרים, אנחנו גורמים לכך שהכלים הקטנים יעלו מ-25% ל-40%. מה אתה היית עושה במקומנו?
קובי סודאי
¶
אנחנו בעד להאריך את הוראת השעה כי היא הפחיתה לכלים העירוניים בלבד. לטעמינו, יש בה היגיון.
קובי סודאי
¶
נכון, זה גם עירוני. את הקבוצה הזו, וזה הכוכבית, של הכלים שהם גם עירוניים וגם בין-עירוניים בין הרצליה לתל אביב, מבני ברק, מנס ציונה, לתל אביב, הקבוצה הזו נשארת על 40%. 40% זה בערך המס האפקטיבי על רכב, על סופר מיני בישראל. כלומר, מדינת ישראל במצב של הפקקים אומרת: רכב דו-גלגלי קטן שמאפשר גם נסיעה בין-עירונית, בסך הכול, 120 קמ"ש שיוכל לנסוע - - -
קובי סודאי
¶
אנחנו בעד להאריך, אבל עם כוכבית שיש לטובת התחבורה במדינת ישראל והעלות היא נמוכה - להכניס גם את הכלים הבינוניים, אלה שמאפשרים תנועה פריפריאלית - - -
נטליה מירנצ'וב
¶
היתרון הזה בא לידי ביטוי בתנאים עירוניים כשיש פקק. הוא פחות בא לידי ביטוי או כמעט לא בא לידי ביטוי בתנאים בין-עירוניים כי אותו מנוע - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
סליחה שאני קוטע אותך, אבל בין גדרה לחדרה זה הכול עירוני אחד גדול נהיה כבר.
היו"ר משה גפני
¶
אם אי-אפשר אז אני מנהל אפילו אם אי-אפשר. אנחנו לא רוצים להעלות את המחיר לכלים הכבדים. בשביל מה אנחנו צריכים לעשות את זה? במיוחד שאנחנו באופוזיציה - זה אומרים הרוב בוועדה. באמת לא רוצים להעלות. אבל אנחנו מוכנים להצביע על הכול בעד כי שכנעת אותנו שיש כלים שהם מפחיתים את הגודש. זה באמת הופך להיות בלתי נסבל. אפילו בתוך הערים הנסיעה היא פשוט מטריפה את הדעת, ולדעתי גם גורמת לתאונות דרכים. בזה את צודקת, שכנעת אותנו.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו מבקשים. להעלות את מה שביקשת על האופנועים הגדולים, אנחנו נצביע על זה בעד, ובתנאי שאת הכלים הבינוניים שגם הם כמו הקטנועים מפחיתים את הגודש, תסכימי להוריד.
נטליה מירנצ'וב
¶
אני חוזרת ואומרת, היתרונות של הדו-גלגלי באים בעיקר בתחום הגודש. בזיהום יש עדויות שהם יותר גרועים מרכב קטן, ובמיוחד ההיברידי. יש להם זיהום לא קטן. יש להם תאונות דרכים שהם גם גורמים וגם נפגעים.
נטליה מירנצ'וב
¶
הגודש קיים בתנאים עירוניים. כלומר, זה היתרון. שם הסכמנו ל - - -, גם זה הוראת שעה. גם זה אנחנו בספק אם יש הצדקה, אבל הסכמנו לבחון איך זה - - -
נטליה מירנצ'וב
¶
ברגע שהמיסוי הוא נמוך מהאופטימלי, ואנחנו מעודדים כניסה המונית של כלים באותה קטגוריה של מיסוי שהנמוך שם נמוך מהאופטימלי, בעצם אנחנו מעודדים יתר שימוש בכלים האלה, ואנחנו מעודדים את כל מה שנובע.
היו"ר משה גפני
¶
נטליה, אני לא רוצה להחליט. אני מבקש שתחזרי למשרד ותחשבי עוד הפעם. תדברי עם האנשים אצלך. אני לא יכול להצביע. אתם תהיו נחמדים בהפחתה, ואני אהיה הרשע בהעלאה. צריך להגיע לפתרון. הפתרון הוא - אנחנו מאוד בעד הפחתת הגודש על כל המשתמע מכך. אנחנו מסכימים שהכלים הגדולים לא נמצאים באותה הגדרה או שלפי דברייך - בסדר, אין לנו ברירה אנחנו צריכים לקבל את זה - אבל רכב דו-גלגלי 250 סמ"ק נמצא באותה קטגוריה שהוא מפחית את הגודש בערים. זה תמונת המצב. לכן, אנחנו מבקשים שתשקלי עוד הפעם את העניין הזה. תחזרי לכאן, אנחנו נצביע בעד על הכול.
נטליה מירנצ'וב
¶
הועלתה פה טענה שהמיסוי על כלי כזה דומה לרכב קטן. מה שרלוונטי במיסוי זה לא שיעור המס, אלא סכום אבסולוטי של המס. אין מה לומר, הכלים האלה הרבה יותר זולים בבסיס המס, במחיר היבוא. לכן, המס השקלי הוא הרבה יותר נמוך ממה שמוטל על רכב. זה הסתכלות לא נכונה על הדברים.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
כן, אבל זה אבסולוטי. אנחנו מדברים על אחוזים מהערך ולא על מחיר אבסולוטי. אני באמת לא כל כך מבין אתכם. גם אתם רוצים וגם אנחנו רוצים שני דברים: אחד, שיהיה פחות גודש בתנועה או להפחית את הפקקים. שניים, איך עושים את ההצבה הזו?
נטליה מירנצ'וב
¶
מיקי, אבל זה לא עובד ככה. אנחנו קובעים שיטה של מיסוי. אי-אפשר לשים מה שבא לך בנפרד, ומה שלא בא לך אתה לא תצביע. אנחנו קובעים שיטת מיסוי.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
את לא יכולה לבקש ממני להצביע על עליית מיסים. לא, זה לא שבא לי. תביני, אני לא ממשלה. אני לא מצביע על העלאת מסים. שר האוצר שלך אמר שהוא לא מעלה מסים. כל פעם יש עליית מסים בקטנה פה ושם. אני לא יכול לתת ידי לעליית מסים. אני מבקש שתפריד את צו השעה של הפטור, זה מה שאני מבקש. זה לא פייר להביא את כולם בכפיפה אחת.
עידן עבודי
¶
אנחנו כן רואים מגמה הולכת וגדלה, וגם בעולם פתרונות התחבורה מתרבים. לכל הכלים יש שימוש, גם אם זה אופניים. מאופניים חשמליים ועד רכבות, הכול צומח. אין פתרון מושלם. אופנועים הם כן פתרון. אנחנו לא רואים אותם רק בעירוני. אנחנו רואים את ה-125 אם הוא 11 קילוואט. אנחנו מבקשים לעבור לשיטה של קילוואט, הנפחים האלה לא אומרים כלום. ה-11 קילוואט הקטנים, ה-125, הם פתרון עירוני, הם לא פרברי. היותר גדולים עד 35 קילוואט, לא 25, אנחנו חושבים שהם צריכים להיות ב-40% כי הם כבר נותנים פתרון פרברי יותר. זה כלים בטוחים. זה לא כמו לנסוע עם 125 מחוץ לעיר. זה כלי שמאפשר באמת נהיגה יותר בטוחה, כבר מצויד במערכות ABS, מצויד במערכות בטיחות מתקדמות, הגלגלים כבר יותר גדולים, צמיגים יותר טובים, ואפשר להתנייד איתם גם בפרברים. אנחנו באמת רוצים להכניס גם אותם - כמו שהצעת לחזור הביתה להכין אותם. הגודש שלנו הוא 15 מיליארד שקל בשנה, יותר מהתאונות, יותר מהזיהום, יותר מהכול.
עידן עבודי
¶
לא רק בתוך העיר, גם בפרברים. רעננה-תל אביב, את האמת על הדו-גלגלי, לא על 11 קילוואט. רעננה-תל אביב זה לא על 11 קילוואט. צריך לעשות את זה על 35 קילוואט.
עידן עבודי
¶
צריך לעשות את זה בקבוצה של ה-40. עדיין לתת לקטנים ביותר את ההטבה שקיימת. לדעתנו, זה המדרג הנכון.
עידן עבודי
¶
לא נכון. ייאמר לזכותם, הם שיתפו פעולה. גם עם ה-125 הם הכירו בעירוני, וגם בכלל את כל הרפורמה. הם הבינו שצריך לעשות את הרפורמה. אנחנו פשוט חושבים שמעבר לעירוני צריך גם לאפשר תנועה פרברית כי אין פתרון קסם. גם רכבת. כל אחד צריך לבחור את הכלי שלו. אם זה מסוכן ואם זה מזהם, כל אחד יבחר מה שמתאים לו להגיע איתו. אין פתרון, אנחנו רואים את זה בכל העולם
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אנחנו מבינים שהכול מורכב, אבל המדינה בסופו של דבר כן מעוניינת שיהיה פחות גודש. אחד הפתרונות כמו שאמרת זה רכב דו-גלגלי. אם אתה לא נותן לו הטבה בבסיס המס של 40% כמו לרכב קטן, אז אנשים אומרים: לא כדאי לנו. אם תעשה פער בין רכב קטן לאופנוע בינוני כמו שאתם קוראים לו - 250 - אז אנשים ישקלו או יותר אנשים ישקלו לנסוע ברכב דו-גלגלי, וכולנו נצא נשכרים. המדינה תצא נשכרת.
עידן עבודי
¶
אבל אין כזה. אין 500 סמ"ק של 11 קילוואט. אוי ואבוי, זה זיהום אוויר נוראי. זה קבוצה ריקה.
עידן עבודי
¶
125 זה בערך 11 קילוואט. ברגע שהמנוע יותר גדול, בשביל להפיק ממנו באמת נצילות מודרנית אז זה מפיק הספק כבר יותר גבוה. בגלל זה ההספק הזה יוצר קצת קבוצות ריקות. זה לא נכון להסתכל על הנפחים.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
- - צריך להיכנס למסלול של כאילו מה שהיה עד ה-11 קילוואט - הפחתת המס.
נטליה, זה מה שאנחנו מבקשים ממך. בסך הכול, 8 מיליון שקלים.
עידן עבודי
¶
עד 35 קילוואט. - - - הולך ל-60. אני חושב שהוא מתאים. מבחינה תפעולית, מבחינת ההשתלבות שלו בתנועה והביצועים שלו, הוא עונה לתנועה פרברית.
נטליה מירנצ'וב
¶
לעניין כמות תאונות הדרכים שעשו הכלים - עשיתי את החלוקה. יש בלמ"ס מחקר תאונות דרכים. יש חלוקה של אופנועים לפי נפח. אין הבדלים מובהקים בין הקבוצות. זה מיתוס שלא מחזיק.
היו"ר משה גפני
¶
נטליה, אנחנו מבקשים להוריד ל-40. אנחנו לא שבעי רצון מהצב הזה. אם את מסכימה - טוב. אם לא - אני מבקש שתחזרי למשרד ותדברי.
נטליה מירנצ'וב
¶
אני לא עובדת ככה. הראש שלי לא מתפקד בלי חישובים. אני צריכה לחשוב במשרד. אני חוזרת ואומרת, אם זה לא עובר חוזרים להוראת הקבע. אנחנו לא בוכים על זה, אנחנו באמת לא בוכים.
היו"ר משה גפני
¶
רבותי, אני מציע כך. היא צריכה לחזור למשרד, אני מבין אותה. אני מבין שהיא מתחילה להשתכנע שצריך להוריד את זה ל-40%.
היו"ר משה גפני
¶
זה ההתרשמות שלי, ואומר לך למה התרשמתי ככה. כי את לא משאירה חברי ועדה שהולכים איתך כל הזמן ככה עם אי-שביעות רצון.
לכן, אני מציע שנאשר את הצו. שלושתנו נעשה רביזיה. נבקש ממך, כשאת חוזרת למשרד, לראות עוד הפעם יחד עם משרד התחבורה. אנחנו חשבים שצריך להוריד את זה ל-40. אם את מורידה את זה ל-40 אז אנחנו נאשר את ההורדה ל-40. אם לא, נצטרך להחליט מה עושים. את מעמידה אותנו בדילמה לא פשוטה ואנחנו לא רוצים להיות שם. אנחנו רוצים להגיע לפשרה מפא"יניק כזו.
נטליה מירנצ'וב
¶
צר לי, אני פה בעמדה של רשות המסים שעניינה לגבות מס אמת או מס שתואם את המציאות הכלכלית, ולא לתת הפחתות לכולם. מצדי, - - - הייתי נותנת הקלות לכולם. זה לא מקצועי וזה לא מקובל. זה בסדר לגבות מסים.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
גם מס דירה שלישית זה בסדר, נטליה? לא בא בטענות אלייך, אני יודע שרשות המסים התנגדה.
היו"ר משה גפני
¶
נטליה, לא ניכנס לעניין הזה.
אני מבקש שתשקלי עוד פעם לגבי הקטע הזה, לא לגבי כל הנושא של רשות המסים.
מי בעד אישור צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (הוראת שעה מס' 8), התשע"ז-2017. זה הצבעה אחת, נכון?
שגית אפיק
¶
מבחינת לוחות הזמנים – נטליה, נצטרך תשובה ביומיים הקרובים כדי שהצו לא יפקע כיוון שברביזיה המשמעות היא שזה כרגע עומד. זאת אומרת, הוא לא - - -
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו רוצים תשובה מחר, זה מאוד חשוב. הרבה פעמים אנחנו מאשרים לכם בקשות למס שאתם מבקשים.
היו"ר משה גפני
¶
כן. אנחנו מאוד מבקשים שתיתנו לנו תשובה חיובית
מי בעד אישור הצו? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – פה אחד
צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (הוראת שעה מס' 9), התשע"ז-2017, נתקבל.
היו"ר משה גפני
¶
הצו אושר.
יש רביזיה של שלושת חברי הוועדה המשתתפים בדיון הזה.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:10.