ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
ôøåèå÷åì ùì éùéáú åòãä
àåîðéè÷
2017-10-31OMNITECH
הכנסת העשרים
מושב רביעי
פרוטוקול מס' 830
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, י' בחשון התשע"ח (30 באוקטובר 2017), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 30/10/2017
הליך בחירת בעלי תפקידים בכירים בכנסת באמצעות ועדות איתור, על פי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט – 1959 – בקשת מנכ"ל הכנסת מר אלברט סחרוביץ
פרוטוקול
סדר היום
הליך בחירת בעלי תפקידים בכירים בכנסת באמצעות ועדות איתור, על פי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט – 1959 – בקשת מנכ"ל הכנסת מר אלברט סחרוביץ
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
דוד ביטן
איתן ברושי
יצחק וקנין
מוסי רז
יואל חסון
אחמד טיבי
מיקי לוי
בצלאל סמוטריץ
עודד פורר
מיקי רוזנטל
מוזמנים
¶
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
איל ינון - היועץ המשפטי לכנסת
מירה פיירשטיין - ראש אגף בכיר משאבי אנוש ופיתוח ארגוני בכנסת
הודיה קין - יושבת ראש ועד העובדים בכנסת
נטלי שלף - ועד העובדים בכנסת
שמוליק חזקיה - מנהל חטיבת המידע בכנסת
חיים אבידור
דוד צביאל
–
–
חשב הכנסת
יועץ בכיר למנכ"ל הכנסת
רות פרמינגר - שדלן/ית
רישום פרלמנטרי
¶
סיגל גורדון
הליך בחירת בעלי תפקידים בכירים בכנסת באמצעות ועדות איתור, על פי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט – 1959 – בקשת מנכ"ל הכנסת מר אלברט סחרוביץ
היו"ר משה גפני
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכספים. אנחנו מתחילים בסעיף הראשון על סדר היום: הליך בחירת בעלי תפקידים בכירים בכנסת באמצעות ועדות איתור, על פי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט-1959 – בקשת מנכ"ל הכנסת.
אנחנו כבר אישרנו פעם אחת קבוצה שהם בעלי תפקידים, שייבחרו על ידי ועדת איתור. דיברתי עם מנכ"ל הכנסת, הוא אמר לי אז שיש קבוצה נוספת – נדמה לי שגם אמרנו את זה בוועדה – שהקבוצה הנוספת הזאת גם תבוא בסופו של דבר לאישור. זה מגיע עכשיו ואנחנו נצטרך גם לדאוג לעניין, שכפי שאמר מנכ"ל הכנסת, אין יותר ועדות איתור והכול ימשיך להיעשות באמצעות המכרזים הרגילים. אלה התפקידים שעליהם מדובר, שזה בעיקר הפקידות הבכירה או מה ששייך להנהלה. האחרים כולם יהיו בהתאם למכרזים הרגילים.
אני חששתי, גם שוחחתי על כך עם המנכ"ל, ממדרון חלקלק, שבעצם כל כך הרבה ועדות איתור, בסופו של דבר הכול ייעשה באמצעות ועדות איתור. והוא אמר באופן חד משמעי, אני גם ארצה שזה יהיה רשום, שמדובר רק בתפקידים האלה שיהיו בוועדות איתור, נדמה לי רק בכנסת העשרים. הדברים יובהרו על ידך אז תאמר את הדברים.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
רגע אדוני, עוד לפני שידבר המנכ"ל, אני רוצה רק לשפר את דבריך. אנחנו דנו פה בוועדה, הדרישה הראשונית היתה על שמונה משרות ואז הוועדה שלחה אותם לנהל משא ומתן עם ועד העובדים והם חזרו עם הסכמות. אנחנו אמרנו, אנחנו מכבדים את ההסכמות הללו. לפיכך אני מבין, שגם למהלך הנוכחי יש הסכמה של הוועד. אנחנו כמובן לא נתנגד להסכמות אבל אנחנו צריכים לשים את החומה באיזשהו מקום. לפיכך, זה לא מספיק שהמנכ"ל יתחייב פה שלא יהיו יותר ועדות איתור, אלא שהדבר צריך להיחתם בהסכם מפורש עם הוועד.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אין שום בעיה. אנחנו כאמור לא נתנגד בגלל שזה נעשה בהסכמה עם העובדים, אבל אנחנו צריכים להבטיח שהדבר הזה לא יימשך. זה אחד. שנית, אני שומע את זה הבוקר, שיש גם איזה הרכב של ועדת איתור שאני לא שמעתי עליה - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני מבקש ללמוד אותה, יכול להיות שהיא מצוינת, אני רק מבקש לדחות את ההצבעה למחר כדי שנוכל ללמוד אותה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
תקשיב, אני חבר כנסת לומד. בוועדה הזאת אנחנו במפורש מבקשים לקבל את החומר מוקדם כמו בהעברות תקציביות אחרות, כדי שהחברים יוכלו ללמוד – מי שרוצה ומעוניין. לכן, על פניו יכול להיות שהוועדה מצוינת אבל אני מבקש לדחות את ההצבעה למחר ברמה הטכנית, כדי שזה לא יהווה תקדים. אנחנו ועדה מסודרת בעניין הזה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
נתתי לך את הבטחתי פה והמילה שלי שווה, אנחנו לא נתנגד למהלך. מסיבות טכניות אנחנו מבקשים לדחות את ההצבעה למחר כי אנחנו מחויבים ללמוד. אולי יש איזה בעיה שאני לא יודע עליה, זה הכול.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
בוקר טוב לכולם, אדוני היושב ראש, חברי הכנסת, חבר הכנסת רוזנטל, כפי שאתם יודעים, כמעט לפני שנה, דצמבר 2016 אכן פניתי לוועדה הזאת בבקשה לאפשר לי להפעיל את הכלי שנקרא ועדות איתור כפי שמקובל בשירות הציבורי.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
בלית ברירה. לא אמרתי שפניתי בגלל שרציתי, אמרתי, פניתי אליכם. נכון, פניתי כי אין ברירה. כאמור, אכן פניתי לוועדה, אני מודה שבפעם הקודמת הדיון היה קצת סוער וטעון לא מגובש וללא הסכמה מול ועד העובדים ולכן החזירו אותי חברי הוועדה לשולחן הדיונים. הגענו להסכמות וגם בדיון החוזר שהיה כאן במסגרת הפעימה הראשונה, כאשר יושגו ההבנות, אמרתי גם אז, הודעתי גם לוועד, שאני רוצה להשלים את המהלך. אכן היו פה שני תנאים, תנאי אחד, לקיים שתי ועדות איתור – שהתקיימו – לגבי שתי משרות שהופיעו בפעימה הראשונה ולראות איך זה עובד. והתנאי השני, שאכן זה יהיה אחרי דין ודברים עם ועד העובדים ולא כמהלך חד צדדי.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
קודם כל התקיימו שתי ועדות איתור, יעידו האנשים שליוו אותנו - הם יושבים פה גם בחדר – הכנסת קיבלה הרבה מחמאות ששתי ועדות האיתור התנהלו בצורה מופתית. הוסרו כל הדאגות שהועלו פה, גם בחדר הזה, לגבי פוליטיזציה.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
אין בעיה, אני יכול לפרט. למנהל המוזיאון נבחר ד"ר משה פוקסמן שעל. מנהלת חטיבת קשרי חוץ נבחרה הגברת ענת כץ. דרך אגב, שניהם נבחרו פה אחד. גם מבחינת התהליך וגם מבחינת התוצאה אני חושב שהכנסת יכולה להיות גאה בשתי ועדות האיתור שהתקיימו.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
חד משמעית אנשי מקצוע, והם נבחרו כי הם נמצאו המועמדים הכי טובים פה אחד. דרך אגב, זה גם מתייחס – אולי היועץ המשפטי ירצה לחדד את זה – לגבי הרכבי הוועדות, לא שאני מזלזל, אני מזכיר לכולכם שהושקעה בזה הרבה מחשבה על מנת להסיר כל ספק שהתהליך הזה מלכתחילה אנחנו בונים אותו כך, שלא למנכ"ל, בטח לא ליושב ראש או לדרג הפוליטי תהיה פה השפעה. לכן הוועדה הזאת להזכירכם היא לא ועדה ממליצה כנהוג בשירות הציבורי, ועדה שהיא בוחרת בדומה לוועדות בוחנים אחרות. יתרה מכך, הרכבה הוא כזה, הדבר הקבוע שם זה רק מנכ"ל הכנסת, עבדכם הנאמן, שהוא יושב ראש הוועדה. כל היתר, עוד נציג בכיר מהכנסת, בלבל של מנכ"ל, אחד משלושת התפקידים שכפופים ליושב ראש הכנסת. שלושת האנשים האחרים נבחרים, שוב, לא בהתייעצות, נבחרים על ידי גורמים חיצוניים, סטטוטוריים עם זיקה לעולם התוכן. זה עבר בצורה מופתית גם את אגף בכיר משאבי אנוש - יושבת פה גם מירה וגם לבנה – גם את היועץ המשפטי לכנסת. אין לי שום בעיה שתראו את זה ותיווכחו לדעת - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
ידידי אלברט, רק להבהיר את הנקודה הזאת, אני אומר לך את זה מהטעם הפשוט כי אחר כך יגידו, רגע, במקרה הזה של משרות הכנסת הסכמתם לוותר על ידיעה מראש. אנחנו מבקשים בוועדה הזאת - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
זה לא שייך אליך, זה לא שייך להחלטה הרלוונטית הזאת, זה עניין טכני שאנחנו עומדים עליו לקבל את המידע קודם וזה חשוב לוועדה.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
חברים, לגבי מה שקורה היום. כמו שאמרתי, שני התנאים מבחינתי התקיימו. אני חושב שגם ועד העובדים תומך, אני מניח שבוודאי נשמע אותם. התנאים התקיימו כי שתי הוועדות התקיימו בצורה מוצלחת ומכובדת וגם עצם העובדה שהפעם באתי לכאן אחרי דין ודברים עם ועד העובדים, אני מבקש את אישורה של הוועדה.
דרך אגב, אמר חבר הכנסת רוזנטל, הוא ציין נכון, שבהתחלה היו שמונה משרות, אושרו ארבע משרות והיום מונחות בפניכם שש משרות. אני רוצה להסביר למה זה שש ולא ארבע.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
כן. אני רוצה להסביר למה זה עשר ולא שמונה. שתי המשרות שנוספו פה, אחת, משרת המבקר הפנימי. מה שקרה, נציבות שירות המדינה הגבירה מחדש את תפקידו של מבקר הפנים, העצימה אותו, הפכה אותו ליותר עצמאי. להזכירכם, כל האנשים שייבחרו באמצעות ועדות איתור הם מוקצבים בכהונה, ארבע פלוס ארבע, כלומר, אחרי ארבע שנים למנכ"ל יש סמכות להאריך או לא להאריך, למעט המשרה של מבקר הפנים, שמראש רצינו לחזק אותו, אני לא מדבר פרסונאלית, אני מדבר על עצם המשרה, וזו המשרה היחידה שתהיה לשמונה שנים ברצף. זו הסיבה שמבקר הפנים נמצא פה, הוא בעצם הפך להיות לחלק מההנהלה הבכירה של הכנסת.
המשרה השנייה - דובר הכנסת. זו משרה חדשה שפוצלה מחטיבת התקשורת, שאותה אישרנו בפעם הקודמת. גם פה אני סבור שמשרה כזאת, משרה מאוד ייחודית, מאוד משמעותית, שיש לבחור אותה באמצעות ועדת איתור. זה ההסבר לגבי עשר משרות.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
ממנהל חטיבת תקשורת וקשרי ציבור – בוא נקרא לילד בשמו, יותם יקיר, שהוא היה גם דובר הכנסת – היום המשרה הזאת פוצלה.
איל ינון
¶
עצם זה שיש ועדת איתור לחטיבה הזאת, אבל לא את הפיצול. הפיצול לא צריך להיות מאושר פה. אני אסביר את זה.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו מדברים על חשב הכנסת, מנהל חטיבת התפעול, חטיבת המידע, הדובר, ראש אגף בכיר למשאבי אנוש והמבקר הפנימי.
היועץ המשפטי לכנסת איל ינון
¶
כפי שכבר ציינתי בדיון הקודם, אני לא יודע אם חלקכם נכח בו, חשוב להזכיר את הדברים האלה שוב. תראו, בממשלה התבצעו לאחרונה שינוי ועבודה בכל הנוגע לוועדות איתור כאשר הביקורת מצד אחד היתה, חיזוק השפעה של הדרג הפוליטי על בכירת בעלי תפקידים בכירים בממשלה. מנגד, התומכים בגישה של השינויים שנערכו בוועדות האיתור היה, שמדובר בחיזוק המשילות והאפשרות של הדרג הפוליטי לקדם את הנושאים שלשמם הם נבחרו. אנחנו בכנסת, לדעתי כיועץ משפטי לכנסת, נמצאים בפלנטה מעט שונה מהפלנטה של הממשלה במובן זה שחברי הנהלת הכנסת, כמו כל הפקידות המקצועית בכנסת, משרתת את כל חלקי הבית הזה, קואליציה ואופוזיציה כאחד.
לכן הקפדתי מאוד על שני דברים יסודיים שהיום בממשלה פחות ופחות מקפידים עליהם. אחד, שהוועדה היא זאת שבוחרת ולא ממליצה. כלומר, היא לא מביאה בפני המנכ"ל או יושב ראש הכנסת גלריה של מועמדים שעברו את הוועדה ויו"ר הכנסת הוא זה שבוחר, אלא הוועדה היא זאת שבוחרת את האדם. דבר שני, שרוב חברי ועדת האיתור – בשונה מהממשלה שצמצמה את ועדות האיתור לשלושה – אני עומד על כך שוועדות האיתור בכנסת יהיו של חמישה, כאשר רוב חברי הוועדה אינם בעלי זיקה לדרג הפוליטי ולקברניטי הכנסת, אלא הם מתמנים על ידי כל מיני גופים סטטוטוריים שיש להם זיקה של תוכן לתפקיד המוצע. למשל, הפקדנו בידי ועד ראשי האוניברסיטאות, בחלק מוועדות האיתור, אתם תראו ברשימה, להציע פרופסור מתחום התוכן שהוא רלוונטי לתפקיד שעומד על סדר היום של ועדת האיתור. לקחנו גורמים ניטרליים פוליטית, כמו למשל דובר צה"ל, והכנסנו אותו לוועדת האיתור של בחירת דובר הכנסת. לקחנו גורמים שהם לא נתונים תחת השליטה או נמצאים בזיקה, לא ליושב ראש הכנסת ולא לחברי כנסת אחרים בבניין, מתוך רצון שמצד אחד כן יהיה אינפוט של יושב ראש הכנסת בוועדה וזאת באמצעות מנכ"ל הכנסת שעומד בראשה - ואולי גם אחד מבעלי התפקידים הבכירים בכנסת, שברור שברמת היום יום וברמה השוטפת עומד בקשר עם היושב ראש ועם המנכ"ל - אבל הקפדנו על כך ששלושה חברים הם חברים המנותקים בחיי היום יום שלהם מהזיקות החזקות שיש בבניין לדרג הפוליטי.
משפט לסיום, לי כיועץ משפטי לכנסת וגם לעמיתי באגף משאבי אנוש חשוב מאוד לשמור על המסורת בכנסת לפיה עובדי הכנסת, זוטרים כבכירים כאחד הם דרג מקצועי ניטראלי שמשרת את כל חלקי הבית בזמן נתון ולא אנשים שהם בעלי זיקה למי מהכוחות הפוליטיים שנמצאים בכנסת, ועל כך הקפדנו.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב ראש, אדוני היועץ המשפטי, האם כשממנים בעלי תפקידים חדשים בכנסת עוסקים גם בהעדפות? האם בהזדמנות שמצרפים עובדים חדשים ייקחו בחשבון את השאלה של נציגים ערבים בכנסת ושוויון לנשים?
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
קודם כל, כל מה שאמר כאן איל חלים היום בכנסת, יש לכך גם דוגמאות. לא מזמן הכנסת פרסמה שני מכרזים בתחום הדוברים, גם לאוכלוסיית בני המיעוטים וגם לאוכלוסייה החרדית, על פי החלטה שהתקבלה בכנסת הזאת. לגבי העדפה מתקנת לנשים, ידידי חבר הכנסת ברושי, אתה יודע שהכנסת היא המקום היחידי בשירות הציבורי שיש בו יותר נשים ויותר נשים בדרג הבכיר.
הודיה קין
¶
אני אתחיל מהשורה התחתונה, אבל חשוב לי אחר כך לקבל את ההזדמנות להרחיב ולהגיד את ההסבר לסיבות שהביאו אותנו להחלטה היום. קודם כל, אכן כפי שאמר מנכ"ל הכנסת, כל מה שהוא אמר נכון, מנכ"ל הכנסת הגיע להסכמות עם ועד העובדים בעניין עשר המשרות האלה אחרי תהליך ארוך של הידברות. חשוב לי לציין, שזאת החלטה שהיינו מעדיפים לא להידרש לה אבל אני נשאלת שאלות קשות גם על ידי חברי הכנסת וגם על ידי עובדי הכנסת שחלקם בטח צופים בנו עכשיו ולכן חשוב לי להסביר מה הוביל לזה.
בפעם הקודמת שישבנו פה לפני שנה, שני החששות המרכזיים שלנו היו: חשש מפוליטיזציה של הנהלת הכנסת. והשיקול השני, של תקרת זכוכית לעובדי הכנסת, שעובדים מקצועיים מסורים שעובדים כל השנים ורוצים לטפס במעלה הסולם ובסוף השלב הסופי נחסם מהם.
לגבי החשש הראשון של הפוליטיזציה, שתי המשרות שיצאו עד עכשיו באיתור, כפי שאמר המנכ"ל, אכן הוכיחו שהיה כאן תהליך מקצועי, לא אנשים שסומנו מראש לתפקיד, אבל חשוב לנו להגיד, שאנחנו לא נכנסים לשאננות.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
כל הכבוד. אתם יכולים לשים אותי יושב ראש הוועדה? אם ישימו אותי יושב ראש הוועדה, לא תהיה פוליטיזציה.
הודיה קין
¶
אמרתי, שאנחנו ממשיכים לעמוד על המשמר וכמובן שזה ייבחן גם לגבי המשרות הנוספות שייצאו באיתור, לגבי המשרה העכשווית של דובר הכנסת.
לגבי החשש השני, אנחנו עדיין חלוקים עם המנכ"ל בתפיסה. נכון שזה לא חוסם את עובדי הכנסת שיוכלו להתמודד באיתור אבל זה בוודאי מגביל את האפשרות שלהם.
הודיה קין
¶
אני אומרת, לגבי החשש הראשון של פוליטיזציה, הוא הופרך. לגבי החשש השני של תקרת זכוכית, זה אכן יוצר תקרת זכוכית לעובדי הכנסת אבל ביחסים שבין ועד להנהלה, למנכ"ל הכנסת זה היה ה"אני מאמין" המאוד ברור שלו ואנחנו חשבנו שבסופו של דבר ביחסים בין ועד להנהלה אנחנו צריכים להתפשר על דברים. הבנו שהמנכ"ל מאוד נחוש להכניס את זה להנהלת הכנסת ולכן יצרנו רשת ביטחון שאני ממש רוצה לציין אותה בנקודות. חשוב לי לציין שאנחנו פועלים במערכת של אילוצים. מנכ"ל הכנסת בשנה שעברה היה בתחילת דרכו, בינתיים הוא הוכיח לנו שפניו לעובדים ולכן הגישה שלנו גם היתה בהתאם.
עוד חשוב לי לציין, שהכנסת היא אומנם מוסד עצמאי אבל אנחנו לא חיים באי בודד והשינויים שקורים במדינה, הכנסת חשופה להם והיה חשוב לנו בסופו של דבר "להקריב" במירכאות את כמה המשרות הניהוליות האלה בשביל לשמר את התהליך המכרזי הרגיל בין מכרז פנימי לבין מכרז פומבי בכל יתר המשרות בכנסת. חשוב לי להדגיש, בכל יתר המשרות בכנסת. בכל שאר המשרות, ולא כפי שצוין בתחילת הדברים, דרושה הסכמת הוועד לכל שינוי בהליך המכרזי הקיים של מכרז פנימי ואחר כך פומבי, לא רק לגבי ועדות איתור.
לגבי רשת ביטחון, כנסת 2021, יש מי שיגיד ברגע שהכנסת את זה, זה כבר לא חוזר אחורה. אבל הראיה, שחשב הכנסת נדון שוב מחדש, למרות שהוא כבר יצא בעבר באיתור. זאת אומרת, זה כל הזמן נתון לדיון מחודש.
קדנציות, ועד העובדים חשב שזה נכון – לגבי הבאים שייבחרו באיתור - שהנהלת הכנסת תהיה מוגבלת בקדנציות, שעובדים לא יהיו 20-30 שנה בתפקיד, וזה יאפשר יותר תחלופה של משרות ההנהלה הבכירות.
עוד נייר שחתום על ידי מנכ"ל הכנסת, שלא יאפשר את הרחבת הנהלת הכנסת ולהכניס את ועדות האיתור, זה נייר שמנכ"ל הכנסת חתום עליו ולכן לא יהיו יותר משרות שיהפכו למשרות הנהלה וייבחרו באיתור.
נקודה אחרונה, כמו שאמרתי, שהכנסת חשופה לשינויים מהמדינה אבל בכל דבר אחר תהיה זכות וטו של הוועד לכל שינוי בהליך גיוס של עובדים. בסופו של דבר משיקולי עלות תועלת ושיקולים למען העובדים - והשגנו הישגים מאוד יפים לעובדים שבפורום מצומצם יותר אנחנו נעדכן אותם – בסופו של דבר הגענו להסכמות עם מנכ"ל הכנסת.
היו"ר משה גפני
¶
יפה, תודה רבה. יש מישהו מחברי הכנסת או מישהו אחר שרוצה להתבטא בעניין הזה? יש מישהו שמתנגד לוועדות האיתור, מישהו שיצביע נגד?
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
לא, אנחנו לא נצביע נגד, אנחנו רק מבקשים שהדברים שנאמרו על ידי נציגת הוועד, יאושרו עכשיו על ידי המנכ"ל.
היו"ר משה גפני
¶
קודם כל אני מודה לך על הדברים שאמרת. אני מבקש לומר כך, אני ישבתי עם מנכ"ל הכנסת לפני שזה הובא לכאן. אני שמח גם על הישיבה הקודמת שאישרנו את ועדות האיתור וגם עכשיו, שהדברים שנאמרו על ידו אכן מתבצעים, מתבצעים ככתבם וכלשונם. ובאמת במשרות שבוצעו על ידי ועדות איתור בפעם הקודמת אכן מדובר על אנשי מקצוע, לא מדובר על מינויים שוועדות האיתור הן רק כיסוי למינויים פוליטיים או למינויים שמקורבים להנהלת הכנסת הנוכחית.
אני שאלתי את אלברט שאלה שמציקה לי, גם בפעם הקודמת וגם עכשיו. מה שאנחנו מסכמים עכשיו, מסוכם, אנחנו כבר יודעים שזה מסוכם, זה לא עומד לדיון. החשש הגדול שלי, הכנסת ממשיכה לעבוד ואלברט ילך לאיזה תפקיד בכיר, ראש עיר או שר אבל לא לעולם אדם נמצא בתפקיד הזה, גם יושב ראש ועדת הכספים מתחלף, זה דבר זמני מאוד ומה שאנחנו מסכמים בינינו יכול להיות מנוצל לרעה על ידי הכנסות הבאות ואנשים בעלי תפקידים שיהיו באותה תקופה, הם יגידו כבר אישרתם את זה ואם כבר אישרתם ינצלו את זה לרעה.
לכן אנחנו הכנסנו בהחלטה הקודמת, הכנסנו את העניין הזה, שזה יחול רק על - - -
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
רק על הכנסת הנוכחית. במידה ויהיה רצון להחיל את זה על הכנסת הבאה, יושב ראש הכנסת ייפנה לוועדת הכספים. לא לאישור, אלא יודיע.
היו"ר משה גפני
¶
נכון. זה דבר אחד. אני גם מבקש, שלא ינוצל המהלך הזה שאנחנו מאפשרים להנהלה, אני מבקש מאוד, שכל מה שעד היום היה במכרז שיהיה הלאה במכרז.
היו"ר משה גפני
¶
כן. שלא ינוצל לדברים אחרים. יש דברים שהם לא בסמכות שלנו, אבל אנחנו יוצרים פה אווירה. אני גם אמרתי לך את זה, אנחנו יוצרים פה אווירה, שאנשים מתקבלים באמצעות ועדות איתור. זה נראה כאילו אנחנו פורמים את העניין של המכרזים ואני מבקש שזה לא ייקרה. מה שאתם מבקשים, את זה אני מבקש שיהיה ושיהיה כתוב, לא בהסכם עם העובדים. עם כל הכבוד, אנחנו מאוד מסמפטים את העובדים ואנחנו גם דואגים להם וגם אתה דואג להם אבל ההסכם ביניכם הוא איננו הסכם שהוועדה צריכה או חייבת לקבל. אני רוצה שזה יהיה בהחלטה, כפי שהחלטנו בפעם הקודמת, אני מבקש מהיועצת המשפטית של הוועדה לנסח את זה באופן הזה.
היו"ר משה גפני
¶
את הכול לנסח. הנוהג בוועדה, מכיוון שאין התנגדות – אם היתה התנגדות, הייתי מקיים עכשיו את הדיון. אין התנגדות, ועדות האיתור שביקשת יאושרו, ינוסחו ויאושרו. מכיוון שצריך להצביע גם על הנושא של הוועדות עצמן ומכיוון שאין מספיק זמן כדי להפיץ אותן בין החברים, עכשיו הפיצו בין החברים. אין דיון על העניין הזה מכיוון שכולם הסכימו ואנחנו נצביע מחר באחת בצהריים.
היו"ר משה גפני
¶
אחרי הישיבה ההיא. זו לא ישיבה חגיגית, זו ישיבת פרידה בין שתיים עשרה לאחת. באחת תהיה ההצבעה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
לא, לא. אנחנו הודענו. אני מרכז את האופוזיציה פה, אנחנו הודענו שלא נתנגד.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
לא, אני לא מתנגד. אני מבקש עוד עסקה אחת כדי להבטיח את מה שאמרת, שפעם בשנה יבוא המנכ"ל בבקשה וראשת הוועד וידברו, כמו שאנחנו עושים בהרבה מקרים, מן ביקורת משנית, פעם בשנה יבוא המנכ"ל חמש דקות ויחד עם ראש הוועד יגיד - - -
היו"ר משה גפני
¶
המנכ"ל יעשה את זה בשמחה, אבל זה לא חלק מההחלטה שלנו. אנחנו מבקשים מהמנכ"ל, אני מדבר אתו מפעם לפעם ואני סומך על הפעולות שלו. אנחנו רואים שהוא עושה את הדברים. עובדה, שהיתה החלטה, הוא היה יכול עכשיו לנצל את העניין הזה.
אני גם אסביר לך אדוני המנכ"ל, מקובל כאן בוועדה ולכן גם על פי רוב מגיעים להצבעות שההצבעות הן פה אחד. מקובל שהחומר מגיע לחברים מספיק זמן קודם. זה אותו דבר בכל תחום שקיים, גם בנושא של חקיקה, גם בנושא של תקנות וצווים, אבל גם בהעברות, מה שלא היה בעבר. הייתי יכול להביא העברות, הייתי מביא, באותו יום התקשר אלי שר ואמר זה לחוץ לי. היום אנחנו לא עושים את זה, עם העברות אנחנו מחכים יומיים עד שזה מופץ בין החברים. אני לא סבור, היות והוועדות שעליהן מדובר, גם הניסוח, צריך לנסח את ההחלטה, זה לא דבר שעומד לדיון, אז עוד יום אחד. אני מודיע שב-13:00 תהיה הצבעה. אני מבקש לנסח את ההחלטה, זה לא יתעכב יותר מכך.
אני מודה לך על הדברים, אני מודה לך אדוני המנכ"ל. אני מבקש שלא תכעס עלי שאני הולך על פי הנוהל כאן בוועדה.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
אני חושב שזה מיותר כי זה לא בדיוק דומה להעברות. אנשים באו להצביע, בוא נגמור עם זה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
כי החומר הגיע אלינו לפני הדיון. טכנית הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, הוא יכול להחליט גם עכשיו. אנחנו לא מתנגדים לזה, הודענו שאנחנו לא מתנגדים.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו נודיע לחברים, אם יהיה נוסח החלטה. אתם יודעים מה, ההצבעה תהיה היום ב-13:00. אדוני המנכ"ל, נעתרנו לבקשתך, היום ב-13:00 תהיה הצבעה ועד אז יהיה נוסח מסודר.
היו"ר משה גפני
¶
הנושא הזה הוא נושא שונה מהמקרים הרגילים שיש בוועדה. זו חריגה שנעשית בהסכמה. רק לאחר שיהיה נוסח מסודר, לאחר שלחברים יהיה מספיק זמן עד אחת בצהריים לעבור על זה. תודה רבה. ההצבעה ב-13:00.