הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 24
מישיבת הוועדה המשותפת לוועדת החוקה, חוק ומשפט, לוועדת הפנים והגנת הסביבה ולוועדת המדע והטכנולוגיה בהתאם לחוק הכללת אמצעי זיהוי ביומטריים ונתוני זיהוי ביומטריים במסמכי זיהוי ובמאגרי מידע, התש"ע-2009
יום רביעי, כ"ה בתמוז התשע"ז (19 ביולי 2017), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 19/07/2017
תורי ענק, חוסר מענה ותפקוד לקוי בלשכות משרד הפנים בשיא עונת התיירות
פרוטוקול
סדר היום
תורי ענק, חוסר מענה ותפקוד לקוי בלשכות משרד הפנים בשיא עונת התיירות, של חברת הכנסת יוליה מלינובסקי
מוזמנים
¶
נעמה בן צבי - עורכת דין, ממונה (ייעוץ משפטי), משרד ראש הממשלה
נאיף הינו - סמנכ"ל בכיר למינהל ומשאבי אנוש, רשות האוכלוסין וההגירה, משרד הפנים
אבי לקח - מנהל אגף בכיר, לשכות האוכלוסין וההגירה, משרד הפנים
סבין חדד - דוברת רשות האוכלוסין וההגירה, משרד הפנים
עמוס ארבל - מנהל אגף מרשם ומעמד, משרד הפנים
עירית ויסבלום - עורכת דין, לשכה משפטית, משרד הפנים
אמנון שמואלי - מנהל, משרד הפנים
לילך וגנר - עורכת דין, פרקליטה, מחלקת ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
מאיה לדרמן - עורכת דין, היועצת המשפטית של הרשות לאיסור הלבנת הון, משרד המשפטים
אהובה זקן - סמנכ"לית בכיר תפעול תקינה ואיכות השירות, משרד התיירות
רפ"ק אסף וישניה - ראש חוליית הלבנות הון ומימון טרור, משטרת ישראל, המשרד לביטחון פנים
שלום אביגד - חוקר הלבנת הון ומימון טרור, המשרד לביטחון פנים
אורית שרייבר - עורכת דין, מנהלת בכירה ביחידת החקיקה, הרשות לניירות ערך
גיא דביר - עורך דין, יועץ משפטי במחלקת פיקוח על, הרשות לניירות ערך
עדי לדרמן - מפקחת ביקורת וראש תחום, הרשות לניירות ערך
נטליה קוקוי - מ"מ מפקח בתחום איסור הלבנת הון, הרשות לניירות ערך
עמיר אריהן - מנהל אגף מערכות מידע, הרשות לניהול המאגר הביומטרי
ניר סולומון - עורך דין
רישום פרלמנטרי
¶
ר.כ., חבר תרגומים
תורי ענק, חוסר מענה ותפקוד לקוי בלשכות משרד הפנים בשיא עונת התיירות, של חברת הכנסת יוליה מלינובסקי
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בוקר טוב. אנחנו פותחים את הישיבה. אנחנו משתדלים להתחיל בזמן. את קיבלת הנחיה שלא נכנס לכאן רק מי שיש לו תעודה ביומטרית, נכון? תראי, רצו להגיע הנה הרבה מאד אנשים, אבל מאחר שאני נתתי הוראה שרק מי שיש לו תעודה ביומטרית יכול להיכנס, אז כולם נשארו בחוץ.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
ברוכה הבאה. אוקיי רבותי, אז אנחנו התכנסנו פה לדיון מהיר שהגישו חמישה חברי כנסת בנושא של המימוש, אחרי שהעברנו בלחץ גדול של המשרד את התקנות, גם את החוק וגם את התקנות והלחץ הגדול היה לפני הקיץ, הקיץ. אנשים ייסעו, שלא יהיו פקקים, שלכולם יהיה ולכן העברנו את זה במהירות גדולה מאד, אז אנחנו רוצים לבדוק.
אנחנו עשינו סיור ועשו לנו הצגת תכלית יפה מאד ובאמת המקום שהיינו היה מכובד ויפה, ואם ככה זה בכל המקומות, אז יכול להיות הישיבה של היום אולי הייתה מתייתרת, אבל כנראה שזה לא כך בכל מקום. כשאנחנו עשינו את הסיור עמדו בפנינו שתי אפשרויות. אפשרות אחת לעשות ביקור פתע באחת הלשכות, בלי שאנחנו מודיעים ולראות את המציאות. אפשרות שנייה להודיע ולתאם וכו'.
אנחנו החלטנו שבשלב הראשון לא נעשה ביקור פתע כוועדה, אלא נודיע, נתאם והשר תיאם וכו'. באמת הייתה הצגת תכלית יפה, אבל כנראה שבהרבה מאד לשכות, לפחות ככה חברי הכנסת האחרים חושבים, שכנראה בלשכות אחרות זה לא כך ולאור זה ביקשו דיון מהיר ואני מחויב לעשות את זה, למרות שהעומס כאן גדול מאד בסוף המושב, אבל עשינו את זה.
אז אני אעביר את רשות הדיבור למבקשים. חברת הכנסת יוליה מלינובסקי, בבקשה.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
תודה. הלחץ הפיזי המתון עשה את שלו. הדיון הזה היה אמור להתקיים ביום שני - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
היא התכוונה עלי לחץ מתון, לא עליכם. עליכם זה לא יהיה מתון, עלי זה מתון. אני אומר, אם מה שעשו לי זה נקרא מתון, אז-.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
אתם יודעים, אני סיפרתי את זה ליושב הראש, אני נולדתי בברית המועצות לשעבר ושם אלוף זה היה מאד חשובה. זאת אומרת במדינת ישראל אלוף זה כזה פחות חשוב, למרות שזה דרגה וזה, אבל - - -
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
לא להסתכל על מה שקורה היום בתקשורת, אבל אלוף זה דרגה, זה אדם בכיר מאד.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
אז שם אלופים היו כאלה חשובים ובדרך כלל אנשים קצת יותר בגיל ואם אלוף היה מגיע לבסיס צבאי, היו צובעים את הדשא בירוק, כדי שהדשא יהיה ירוק, אבל בוא נגיד ככה מזג האוויר היה לא משהו אז כדי להרשים צבעו את הדשא בירוק.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
מה שאני הרגשתי כשהיינו בסיור הזה בלשכה בבני ברק, שממש צבעו לנו דשא בירוק, ולצערי הרב לדעתנו המצב הוא לא כזה. אנחנו היינו גם בסיור פתע, אני באופן אישי הייתי באחת הלשכות וראיתי את המצבים. אזרחים רבים גם כן פונים אלינו ואני חייבת להגיד שבגלל שהדיון הזה זז משבוע הבא ליום הזה, פרסמתי קול קורא בפייסבוק בהתראה של 24 שעות. חשבנו להתכונן, חשבנו לאסוף חומרים, אבל בגדול היינו לנו רק 24 שעות וקיבלנו המון תגובות מאנשים בדף הפייסבוק שלי.
תיכף היועץ שלי, ברשותך יושב הראש, יציג מצגת מאד קצרה על החומרים שאנחנו הוספנו. אני מציעה לנו לא להקל ראש במה שקורה. אני יודעת שמשרד הפנים מנסה להגיד שהכל גן עדן, אבל לא. אנחנו כולנו יודעים את זה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אנחנו צריכים לזכור שגם בגן עדן, בנוסף לאישה שהייתה שם, שאולי זה דבר טוב, אבל היה גם הנחש שם בגן עדן. זה לא פשוט.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
להוריד את הנושא מסדר היום. אם אנחנו רוצים לטפל בבעיה ואזרחים רבים חווים את הבעיה ולכולנו ברור שקיימת בעיה, אנחנו קודם כל צריכים להודות שהיא קיימת, אחר אין על מה לדבר. הטיפול מתחיל בזה שאנחנו יודעים שיש לנו בעיה.
אני חייבת - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
להשקיע בראשון בחזרה בתשובה, הכרת החטא, אחר כך צריכים להתחרט, אחר כך צריכים לקבל לעתיד. אלה שלושת השלבים לתשובה.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
אני גם כן חייבת להגיד שהדבר הזה היה בכזה מהירות, רק חתולים נולדים בכזו מהירות. על פי דרישות משרד הפנים, עבדנו על זה פה במהירות שיא והיה ברור לכולנו גם אז, שזו הייתה טעות לעשות את זה בתקופת התיירות, כאשר יש את שיא היציאה וכניסה לארץ של תיירים ושל אזרחי ישראל. אבל זה כבר קרה ועכשיו צריך למצוא פתרונות.
אני גם כן חייבת להגיד, שלא יבינו אותי לא נכון, אין לי טענה וחצי טענה לאותם עובדים שעובדים בלשכות, כי הם בעצם קיבלו את זה כדבר מוגמר. הם סובלים מזה. כולם מתנפלים עליהם, הם בלחץ אטומי ממה שקורה. אז הבעיה היא של ההנהגה, של ההנהלה של המשרד וגם העומד בראשו וגם של רשות האוכלוסין, שכנראה לא עשו הערכת מצב נכון ואנחנו נכנסנו לסיטואציה הקיימת.
ברשותך אדוני יושב הראש, כדי שאנחנו ניכנס לאווירה, אני אבקש מהיועץ שלי להציג.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
אביב אתמול ניסה לקבוע תור דרך אפליקציה. אתמול התאריך היה 17 ביולי. הוא ניסה לקבוע תור דרך האפליקציה והתור נקבע לו ל-13 באוגוסט. זה בלשכה במודיעין והוא תושב מודיעין.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
כן, בעוד חודש, אבל קח את החשבון שלהנפיק תעודה זה לוקח 3 שבועות, כי אז - - -
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
חייבים לשים לב שהוא תושב מודיעין ולפי הלשכה במודיעין זה רק לתושבי העיר בלבד. זאת אומרת אני גרה במקום אחר ואיך שהוא במודיעין פקק או פקוק, אין לי אפשרות להגיע למודיעין, שם זה בפירוש כתוב שזה רק לתושבי העיר בלבד. זה המצב.
כן אביב, הלאה.
מוצגת מצגת
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
חשבתי שראיתי הכל על מדינת ישראל, אבל היא מפתיעה מחדש. עברתי עכשיו ליד משרד הפנים בפלורנטין וראיתי אנשים עומדים בתור. שאלתי מה עושים שם בשעה כזאת, אז אמרו שהם באו לתפוס מקום בתור, שיפתח מחר בשבע בבוקר, בגלל שהם לא - - -
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
הנה, זו התופעה שאני דיברתי אתכם כשהיינו בלשכה בבני ברק. בגלל המצוקה. כל מצוקה מביאה את זה. כשיש מוצר שהוא חסר, אנשים מתחילים לחפש פתרונות. הנה, פונה במצוקה לחברי, מישהו במשרד הפנים יכול לעזור לי? האם מישהו מקושר? זאת אומרת אנחנו פותחים פה תופעה של מאכרים, של חבר מביא חבר, זה מכיר את זה.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
וזה קורה. אני אומרת דבר פשוט, ברגע שיהיה חסר נייר בשירותים, אז תהיה הסתערות על נייר שירותים. זה אנחנו גם כן חווינו שאני הייתי בברית המועצות.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
כן, אבל ככה זה כל דבר. דרכון זה דבר בסיסי, שכל אזרח יש לו זכות לקבל אותו. ברגע שאנחנו מקשים או יוצרים מצב מצוקה - - -
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
"מוציא חוק שבועיים לפני החופשה הגדולה שבו הוא אומר שמי שרוצה להוציא דרכון חייב לקבוע תור. קובעים לנו תור לסוף יולי. חלם זה כאן".
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
רק שנייה, לא. אנחנו לא יודעים אם הוא ממשרד הפנים. יואב, לאור מה שמתפרסם אנחנו לא יודעים אם הוא שייך לאלה של משרד הפנים או למורדים. אולי למורדים.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
הדיון יותר מדי חשוב לא בשבילנו. סליחה - - - ממלאים טופס, ואני מדגישה, זה הכל נשלח ב-24 השעות האחרונות. ממלאים טופס באתר ואף אחד לא חוזר למעלה משבועיים. "קובע תור באתר, אך הדבר לא אפשרי בגלל שאף אחד לא חוזר אלינו כדי לקבוע תור. ממלאים טופס באתר וכלום לא קורה עם זה".
זה גם עוד פוסט אחד בפייסבוק על נושא שמבקשים פרוטקציה ומחפשים דרך הפייסבוק את - - -
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
"- - - מי שעובדת במשרד הפנים ומכירה אנשים שעובדים במשרד הפנים שיכולים להשיג לי פגישה לחדש דרכון".
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
כן. הגענו למצב של ברית המועצות לשעבר, שהכל דרך פרוטקשן כזה. אז הלאה. "מתקדמים לשירות ביומטרי", סליחה, זה מישהו כותב מכפר סבא, "מתקדמים לשירות ביומטרי, תור 200 מטרים, שלוש שעות". תקרא.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
"שלושה שבועות לא עונים לזימון תור, אז לכאן אני עוזב". "מישהו כנראה מרוויח מזה וזה לא הציבור". "ניהול כושל של משרד הפנים. כל השגיאות האפשריות בתקופה הכי לא נכונה בשנה בשילוב חוסר היערכות לזימון תור במייל שלא חוזרים אלי".
מסעוד גנאים (הרשימה המשותפת)
¶
היית צריכה להביא גם דוגמאות ותמונות מהאזורים שיש בהם אזרחים ערביים, אם זה בצפון ואם זה עם הילדים.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
"חברים יקרים, צריך את העזרה שלכם, כי אני מנסה לחדש את הדרכון לבתי הקטנה והיום יש חוק חדש במשרד הפנים שמנסים - - -
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
"שמנסים להתיש אותך בהמתנה מעל כחודש, הזוי ביותר, כדי לקבל דרכון חדש, כשהאופציה השנייה היא להגיע ל - - - ושם לשלם 850 שקלים". למרות שהורדנו את זה.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
"אין מצב להגיע ככה סתם, צריך לשלוח מייל ולקבוע תור. עשינו, קיבלנו, הוצאנו דרכון לקטין, התחייבנו על 10 ימי עבודה, עבדנו 15, מגיעים למשרד לקבל תשובה שנשלחת, בגלל הביומטרי אי אפשר להוציא". כן, זה באותה רוח, זה המצב שהיה שם.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
הייתה שם עוד תמונה. "כבר למעלה משלושה שבועות מנסה להשיג תור לחידוש", רק תור הם לא מצליחים להשיג. "שנתיים ורבע בטלפון לאותו מוקד שירות", שגם אז אנחנו ניסינו להתקשר ואף אחד לא עונה. הנה, בן אדם עשה צילום מסך, שעתיים, 11 דקות ו-59 שניות.
היה עוד פוסט, "לסבתא שלי נגנבה תעודת הזהות לפני שבועיים", שזו עוד דרך. זה לא רק דרכונים, זה גם כן תעודות זהות. טוב שיש לה נכד. "מאז אני מנסה להתקשר למוקד לקבוע תור ואין בכלל מענה, אפילו אין צליל של חיוג. ניסיתי לקבוע תור דרך האתר ועדיין אף אחד לא חוזר אלי. שלחתי מיילים נוספים ועדיין אין תשובה. מקווה שאפשר יהיה לעשות משהו".
הבעיה היא שגם אם אנחנו אנשים צעירים, יכולים לשלוח מיילים דרך אפליקציה, אז אותה סבתא אין לה בכלל סיכוי בחיים, אם הנכד שלא לא יטפל בה. זאת אומרת זה המצב. יאללה, בוא תדלג, כי זה על תורים. יש קצת סרטונים.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
אמרו לנו שאם אתה בא כמזדמן, לא קבעת תור, אתה עדיין תוכל להיכנס ולחכות, שזה איך שהוא בסדר. אבל מתברר שזה עדיין לא המצב וגם מה שאני חוויתי, אני לא מעלה את זה פה. ממה שאני בדקתי אין מצב כזה, אם אתה לא קבעת תור, אין לך סיכוי להיכנס. זה לפי מה שראינו.
זהו, זה המצב אדוני יושב הראש. אני חושבת שאנחנו פה צריכים לצאת מהדיון הזה, רגע, יש עוד משהו?
מוצג סרטון
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
כן, שולחים אנשים לשלם 850 שקלים. ואותו עובד הוא מסכן, אני מרחמת עליו, כי הוא צריך לקבל את הבום הזה לפרצוף שלו, למרות שהוא לא אשם בזה. אני חושבת, אדוני יושב הראש, שמטרת הוועדה זה לא רק עכשיו לדבר ולהעלות את הבעיה. אנחנו גם כן צריכים היום לנסות בעזרתך ובעזרת אנשי משרד הפנים, לצאת עם פתרונות. אולי לפתוח יותר לשכות, למצוא אולי תעודות מעבר, משהו יותר זמין. יש פה גם כן פגיעה בתדמית מדינת ישראל.
אני יודעת שיש פה נציג ממשרד התיירות. תראה את התייר הזה שבא למדינת ישראל ומקבל את הבום הזה לפרצוף בעמדות הכניסה והיציאה וזה עומס בלתי נורמאלי. זה לא מודרני, זה לא מתאים, זה לא מדינת ישראל. זה איזה שהוא עולם שלישי, אפילו רביעי.
אז המטרה שלי היום לנסות לצאת מהדיון הזה עם איזה שהם דברים אופרטיביים, שגם כן יחלחלו שלח ויעזרו למדינת ישראל. הטענה שאזרחי מדינת ישראל נרדמים בשמירה ולא עושים את זה בזמן, זו לדעתי טענה פסולה, כי הם לא חייבים לנו שום דבר. אנחנו חייבים להם. אזרח יודע שמגיע לו שירות, הוא צריך לבוא ולקבל מתי שהוא רוצה, מתי שנוח לו. וגם את הפרקטיקה הזאת, שרק מי שזימן תור יכול להיכנס, זו פרקטיקה פסולה, כי יש לנו דוברי ערבית, דוברי רוסית, עולים חדשים, אנשים מבוגרים שאולי לא מסוגלים לעשות את זה, ולכן זה משהו שמקשה ולדעתי מקשה מדי.
תודה רבה.
מסעוד גנאים (הרשימה המשותפת)
¶
תודה אדוני יושב הראש. אני מודה לחברתי יוליה על העלאת הנושא החשוב הזה. אנחנו מזמן, אולי לפני כחודש העלינו את הזעקה הזו בפני שר הפנים, בפני סגן שר הפנים, מאחר שהגיעו אלינו הרבה תלונות מאזרחים, אם זה בגלל הסבל בלשכות הפנים, במשרד הפנים, אם זה בעכו, אם זה בעפולה, אם זה בכל המקומות. אחד זה בגלל עונת התיירות, שנית זה הקושי והתור הגדול לקבוע גם מועד. הביאו כאן דוגמא לחודש, יש כאלה שיותר אפילו, קבוע להם יותר מחודש כדי לחדש את הדרכון שלהם.
הדבר הזה גורם לסבל. אנחנו ביקשנו ממשרד הפנים להביא אלטרנטיבות או פתרונות, משום שלא מתקבל על הדעת נשים, ילדים, לפעמים תינוקות, שלהורים שלהם יש תכניות לנסוע לחו"ל והם תקועים בגלל התור הארוך הזה ובגלל אי התפקוד, לכן צריך למצוא פתרון.
הגיעה אלי גם תלונה, כי בסוף הצפיפות והמתח גם גורמים לאי נעימות, להתנהגות לא ראויה מצד הפקידים. למשל בסניף עפולה, אזרחים התלוננו והם גם שלחו מכתבים למבקר המדינה ולנציב תלונות הציבור על התנהגות לא הולמת של הפקידים שם, שהגיעה עד כדי קללות, עד כדי דחיפות של האזרחים, וזה בגלל הצפיפות והמתח.
לכן אני חושב שעל משרד הפנים וגם אנחנו, אם אנחנו יכולים לעזור, אנחנו גם רוצים לעזור כדי להקל על האנשים ועל האזרחים, אם זה בלפתוח לשכות חדשות או בכך שלא לקרוא לאזרחים בשעת השיא הזו של התיירות, לבוא ולחדש את הדרכונים שלהם. אני אומר לכם, הרבה אנשים מעדיפים לעשות את זה בשדה התעופה, משום שהם לא רוצים לשבש את התכניות שלהם. אנשים כבר קבעו תורים לחו"ל, לתורכיה וכו', והם חשבו שתוך שבועיים, שלושה שבועות, זהו, הדרכונים יחודשו. אבל עדיין לא חודשו הדרכונים שלהם, לכן הם מעדיפים לשלם. אני יודע. היה 850 שקלים. לא יודע כמה עכשיו.
אז אני מקווה לשמוע פתרונות, וכפי שאמרתי, אנחנו לצד שלכם כדי למצוא את הפתרונות האלה.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
כן, אדוני יושב הראש, באמת תודה לחברים שהעלו את הנושא הזה, יוליה וגם חברי טלב אבו עראר. אנחנו גם העלינו את זה הרבה פעמים במסגרת של נאומי דקה וגם במסגרת של פניות למשרד הפנים. אני חושב שהטעות הבסיסית הייתה שמשרד הפנים קבע – ואנחנו בכלל התנגדנו, אדוני יושב הראש, כזכור לך, לכל החוק הזה – אבל אלה שתמכו בחוק הזה וקידמו את זה, ובמיוחד משרד הפנים, כנראה שטעו בשיקול הדעת בדבר תאריך התחילה, שקבעו את זה באחד ביוני. אני חושב שזו הייתה הטעות הבסיסית. הוא צריכים להגיד אחד בספטמבר. מה הבהילות? למה באחד ביוני? מה, אם היו עושים את זה באחד בספטמבר, באחד לאוקטובר, אחרי עונת השיא, אני חושב שלא היינו מגיעים לתמונות הנוראיות האלה.
זה מזכיר לי, יוליה, כל התורים האלה, את המצב בלשכת הפנים במזרח ירושלים. זה היה שנים וכל הזמן התרענו ועד עכשיו, כל יום תלכי, כל יום, כל יום, לא רק בחודשים יולי אוגוסט, גם בחודשים האחרים, זה המצב, אדוני יושב הראש, שהאנשים מחכים ארבע שעות, חמש שעות וזה מצב באמת בלתי נסבל.
נכון שמשרד הפנים עושה את כל מה שהוא יכול, הפקידים, המנהלים, אבל באמת, הם לא יכולים להספיק. כאשר יש כמות כזאת וגם יש הגבלה מבחינת כמות הוצאת הדרכונים. זה לא שהם מוגבלים ביום אחד כמה הם יכולים להנפיק דרכונים ביומטריים, ולכן באמת אני אישית מוצף בבקשות, בפניות מאזרחים ומתושבים, שהם רוצים לנסוע לחו"ל, שיש להם נסיעות דחופות.
אתמול קיבלתי פנייה ממשפחה מטייבה, שביקשה לקבוע תור ונתנו לה ל-3 בספטמבר, כשהיא רוצה לנסוע באוגוסט. נתנו לה תור ל-3 בספטמבר, אז מתי היא תקבל את זה? זה כבר מאוחר. אז זה מה שקורה, שאנחנו מתחילים להציף את משרד הפנים בבקשות שהם עוזרים, אבל אנחנו לא נספיק. זה לא פתרון. זה לא פתרון.
נכון שאנחנו בקשר, אני אישית בקשר רצוף עם משרד הפנים, עם רשות האוכלוסין. יושבים פה הנציגים אמנון ונאיף, שבאמת עושים מאמצים אדירים גם לפתוח לשכות, שזה הפתרון - - -
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
הפתרון לפתוח לשכות חדשות, כי באמת המצב הוא קטסטרופאלי וכנראה שבמגזר הערבי ובחברה הערבית, חברי מסעוד גנאים, שאנחנו כבר בקרוב נבשר על פתיחת לשכה חדשה - - -
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
מבשרים, מבשרים שבסכנין וגם בטייבה, זה שתי לשכות חדשות, אדוני יושב הראש. פעם ראשונה שפותחים.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
אמרו בקרוב, בחודש הזה או בחודש הבא. בסכנין אנחנו מחכים ששר הפנים יבוא ויגזור את הסרט. בסכנין ובטייבה זה כבר ממש על האש, זה מתבשל כבר המון זמן ואני וחברי מסעוד עבדנו על הלשכה הזאת בסכנין ואני עבדתי עם חבר הכנסת טיבי, חברי, בעניין של טייבה והיינו אצל ראש העיר וזה באמת מתקדם.
לעניין הפתרון המיידי, השאלה אם אפשר עכשיו, אני יודע שאי אפשר לתגבר עכשיו כוח אדם, כי זה נראה לי שזה לא הפתרון שלהם. אדוני יושב הראש, אם לא נקבל החלטה של הנפקת דרכונים, אפילו לא ביומטריים לתקופה הזאת, זמניים אפילו לשנה, על מנת להדביק את הקצב. אני לא יודע אם יש לנציגי משרד הפנים פתרונות לדבר הזה, אבל זה מצב בלתי נסבל, באמת.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
תודה רבה לך אדוני. אני אתן לכם לדבר. רק חברי, יואב, אתה רוצה לדבר כמתלונן או כמשיב?
יואב בן צור (ש"ס)
¶
לא, אני רוצה להגיד שעובדי משרד הפנים ככללם, מהשר ועד אחרון הפקידים, עובדים יומם ולילה ומנסים לשרת את הציבור בכל כוחם.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
כשזה בא מאיתנו, כשאנחנו מדברים על שר הפנים, משבחים אותו, זה יותר טוב ויותר אמין.
יואב בן צור (ש"ס)
¶
אני לא שיבחתי את שר הפנים, שיבחתי עכשיו את עובדי משרד הפנים. וכמובן שבכל מקום שיש עובדים טובים, אז תמיד המנהל הוא אחראי, כמו שהוא אחראי על הדברים הלא טובים.
יואב בן צור (ש"ס)
¶
בכל מקרה, אני חושה שהם עושים עבודה נהדרת. אני חושב שהם כבר קיבלו את התקנים הנוספים שהם אמורים לקבל כדי לייעל את העבודה, כדי להוסיף ואני מקווה שבעזרת השם זה יבוא על פתרונו וכולם יצאו לחוץ לארץ בזמן.
אמנון שמואלי
¶
עוד לא נכנס. טוב, קודם כל בפתח הדברים ראוי שאני אדגיש ושזה יישמע פעם נוספת. לא זכור לי עובדים שנרתמו למשימה יותר מהעובדים שלנו. הם עובדים שעות על גבי שעות. זה סוג של עבודה סיזיפית, מתישה, והנתונים מראים עובדות קצת שונות. אני לא מתכחש לתמונות האלה. אנחנו מכירים אותן. ביקרנו עשרות פעמים באתרים האלה, שהם בעייתיים ואנחנו כבר מזהים את הבעיה. אגב, היינו אמורים לעלות עם טייבה למעלה. במאי היינו אמורים להיות עם טייבה למעלה, לא הייתם רואים את המראות האלה בכפר סבא. בכפר סבא יש 30 כיסאות - - -
אמנון שמואלי
¶
גם בסכנין. אז בפתח הדברים זה העובדים שלנו. עכשיו בואו נלך לעובדות. מהאחד ביוני עד היום הנפקנו 184,036 דרכונים. 180,000 דרכונים, רבותי. עד סוף החודש ננפיק עוד 50,000. הקצב שלנו הוא קצב טוב. אנחנו מקבלים חלק מהאנשים בשעות שלא אמורים לקבל. העובדים הסכימו באופן חריג, למרות שלא תוגמלו, לפתוח גם בימים אחרים ולהישאר בחלק מהימים, אני מדבר כבר על שלושה ימים, שעובדים מהשעה שבע בבוקר עד השעה שבע בערב. 12 שעות. האפקטיביות פה היא גם יורדת.
אז זה לגבי זה. תנו לי, אחרי זה הם יהיו שאלות, אני אענה על הכל. במקביל הנפקנו עוד 105,000 תעודות זהות ביומטריות. היינו אמורים לעלות עם האפליקציה של זימון תורים ב-20 במרס. לא עלינו מסיבות טכניות ואבטחת מידע. אנחנו כרגע כל יום מעלים שתי לשכות ומה שאתה רואים בזימון תורים, שאנחנו רואים שהם מזמנים תור, הרעיון הוא שגם מזמני התור – גם הזמינים וגם המזדמנים – יגיעו.
פתחנו לשכה בנתב"ג, ובלשכה בנתב"ג, בגלל שאף אחד לא אמר, אז סימן שהציבור לא יודע. מי שמגיע אלינו למענה הקולי אומרים לו, אם אתה - - -
אמנון שמואלי
¶
אני אענה לך גם על זה. כשכל מי שטס בשבועיים או בשלושה שבועות הקרובים מגיע לנתב"ג, אמור לזמן תור. אנחנו לא רוצים שהוא יעשה דרכון לא ביומטרי, כי החוק מחייב ביומטרי. הוא יזמן תור, הוא מגיע לנתב"ג, מנפיקים לו דרכון זמני בעלות של לשכה. אוקיי? כל יום מגיעים 500 איש. זה בכפוף ל - - -
אמנון שמואלי
¶
לשנה. כל הדרכונים הזמניים הם לשנה. זה בכפוף להצגת כרטיס טיסה. למה אין תורים? חלק מהאנשים הזמינו לכל הלשכות. אנחנו עדיין לא התגברנו, מזמינים בכל הלשכות, הם יוצרים לנו עומס מדומה.
אתמול בשעה שמונה ורבע הגעתי ללשכה ברמלה. בשמונה ורבע כולם היו בפנים, המזדמנים והמוזמנים. משם נסעתי לרחובות. כל המוזמנים והמזדמנים נכנסו פנימה. כולם קיבלו שירות. יש לנו בעיות נקודתיות בחלק מן המקומות, כמו רמת גן, שהיא לשכה קטנה. הכל גולש או לבני ברק או לתל אביב. כלומר כל מי שמגיע ומציג שהוא אכן טס, לא מישהו שטס בנובמבר-דצמבר, נותנים לו מענה ואנחנו רואים את זה בנתונים.
אז אני לא יכול להגיש שלא חל שיפור. חל שיפור. במקביל, את מרכז המידע עשינו לזימון תורים האוט-סורסינג. מי שמע ההסתדרות נרתמת לעשות האוט-סורסינג לזימון תורים? הבעיה עכשיו היא טכנית. הבעיה, אם מגיעים מעל 180 שיחות בו זמנית, אתם מקבלים את מה שאתם מקבלים או שאתם מקבלים רחש. גם זה מטופל. מאחר שאנחנו נמצאים במדינה מתוקנת אנחנו לא יכולים סתם לרכוש. מגישים בקשה מסודרת. נקווה שבימים הקרובים גם זה ייפתר.
היום מי שעושה לנו את זימון התורים זו חברה חיצונית, שמתוגברת בעובדים שלנו, על מנת לתת מידע לאוכלוסיות שלא מסוגלות להיכנס לאפליקציה. יש כאלה אוכלוסיות מבוגרים, חרדים ובני מיעוטים שאי להם נגישות, למרות שמרביתם נכנסים לקטגוריה הזאת. אז אני יכול להגיד שחל שיפור ניכר גם מבחינת יכולות ההנפקה שלנו, גם הירתמות העובדים וגם לתת מענה. בחלק מהמקומות, אמרתי, יש לנו נקודתית. חלק מהמנהלים נקראו, קיבלו תדרוך איך להתגבר על המכשול. אין ספק שכרגע, בנתונים שאנחנו רואים, אנחנו נצטרך בשנה הבאה להיערך בצורה שונה.
אם אנחנו מזהים באזור הצפון, באזור נצרת-עפולה, היכולת של הלשכות שלנו לספוג את כמות המבקשים היא כנראה לא מספיק גדולה, אבל בגלל זה אנחנו פותחים לשכה אזורית בטבריה. אתם יודעים מה זה לפתוח לשכה אזורית? זה את הדיור הממשלתי, שיבוא, יאשר, יעשה. זה לוקח זמן. אנחנו במקביל מגייסים כוח אדם. הבעיה היא כבר לא כוח אדם, הבעיה היא של היכולות של אותה לשכה לתת מענה.
זה לגבי הנתונים לגבי מה שהיה קורה עד היום. אני אומר עוד פעם, אנחנו חמש וחצי ממוצע ליום, - - - באפליקציה.
אם אתם מסתכלים ביחס לשנה שעברה, אז אנחנו רואים שאנחנו מתחילת השנה עד היום הנפקנו מעל 13% יותר משנה שעברה. זה לא שרשות האוכלוסין לא נערכה. היא נערכה. חברים, הביקוש הוא פשוט מטורף. אני לא יודע מה קרה. הביקוש הוא לא סביר אפילו לעונה. כל הפרסומים, כל מה שאנחנו עושים, זה ביקוש לא סביר.
עכשיו, גם הדיון הזה כרגע תורם לפאניקה. אני בעד הדיון, אבל זה תורם. כי אנשים שומעים שיש פאניקה, בשיטה של העדר - כולם רצים. חברים, צריך לתת איזה שהוא מסר של הרגעה, שלא כך פני הדברים. עובדתית, תראו לי בן אדם שלא טס. אנחנו פתחנו בנתב"ג 10 עמדות לקבל את כל אלה שצריכים לטוס. הורדנו את האגרות. מה לא עשינו כדי להתגבר. ואני לא מכיר בן אדם אחד שלא טס.
אני יכול להגיד לפי התשאולים שאני מבצע שם, אנשים החליטו לטוס בדקה ה-90. בעידן הביומטרי, בן אדם לא יכול לטוס מעכשיו לעכשיו, אם אין ברשותו דרכון תקף. מה לעשות, זה בכל העולם. אני לא מכיר היום צרפתי שמחליט לטוס מהיום להיום והוא יכול לטוס. לא מכיר דבר כזה. לא מכיר. אני גם לא מכיר בארצות הברית. זה בין חודש לשלושה חודשים.
אמנון שמואלי
¶
לא, חלילה. אני לא ביקשתי להחליף את העם. אני אירתם לתת את המענה לעם בכל דרך, אוקיי? וזה מה שאנחנו עושים. אתם לא יכולים להגיד שלא. גם העובדים, גם אנחנו, ההנהלה, כולנו נרתמנו.
חברים, רק עוד הערת ביניים. גם המתקפות על השר שלנו, השר שלנו הוא שר של שירות. כל פעם הוא מנחה אותנו – רבותי, אני רוצה שיפורים בשירות ואתם עד סוף השנה תראו את המהפכה האמיתית. אתם תראו מהפכה. אנחנו הוצאנו כמעט את כל הדברים שלא מצליחים להגיע ללשכה, הוצאנו אותם החוצה. אתם תקבלו אותם בסופר-פארם, בקניונים, תקבלו אותם במקומות אחרים, לטפל רק בביומטרי. ובעזרת השם זה יצליח.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
טוב, תודה אמנון. הבעיה שגם כשמצליחים, תמיד אתה מסביר ויש לך נתונים ויש עלייה של 13%, שזה יפה, אבל איך אומרים? כאילו זה שני עולמות. מצד אחד יש 13%, זה בסדר. מצד שני - זאת אומרת אני סומך עליהם ועל העוזרים של יוליה וגם חבר הכנסת אורי מקלב היה קודם, אני לא יודע אם הוא יספיק להגיע, שהוא מה שנקרא מלא כרימון, כנראה על ירושלים ועל בני ברק – מציגים תמונה שונה לחלוטין. זה כאילו יש כאן שתי פלנטות. יש אחת, איך אומרים, אני לא יודע, אולי זה השמש או הירח או מה, אחת שהכל מתנהל יפה ומתקדם וכו', ואחת שהכל בלגן ולא מצליחים ונתקעים וזה. כאילו זה שתי מדינות.
אז אני לא יודע איך להסביר את זה עדיין. אבל טוב, בואו נראה, אולי לקראת הסוף. כן גברתי.
אהובה זקן
¶
שלום, שמי אהובה זקן ואני סמנכ"לית של מינהל חווית התייר במשרד התיירות. אני רוצה לומר מספר דברים. לא שאלה, אלא פשוט תפיסת העולם שלנו לכל הנושא הזה, היא כזאת: אנחנו מדברים ולכאורה משרד התיירות לא קשור לזה, כי מדובר על אזרחי ישראל, תיירות יוצאת. תיירות יוצאת זה דבר מבורך והיא קשורה, איך שלא נסתכל על זה, לעולם התיירות, לעולם תיירות הפנים, כי אותם לקוחות שנוסעים לחו"ל זה אותם לקוחות שמבלים בישראל בתיירות הפנים. אנחנו מדברים על קרוב ל-6 מיליון איש שיוצאים פעם בשנה לפחות. זה קהל שלנו. זה קהל חשוב לנו.
הדאגה שלנו במשרד התיירות הייתה שהתהליך הזה אולי יפגע בתיירות הנכנסת, ותודה לאל לא הייתה פגיעה בתיירות הנכנסת, נתחיל עם זה. במקביל, אנחנו גם מודעים לזה כרגולטור, כאחת שאחראית על יישום תקנות, אני יודעת להגיד שמהפכה מהסוג הזה זה תהליך שיש לו חבלי לידה ומטבע הדברים זה קשה. זה אכן קשה ומה שהצגתם פה הוא מוכר גם למשרד הפנים מאד ואני יודעת בוודאות להגיד שמשרד התיירות בקשר שוטף עם רשות האוכלוסין ועם הנציגים שיושבים כאן. אנחנו עושים איתם שיתופי פעולה יוצאים מן הכלל בתחומים אחרים. לא בתחום הביומטרי, אנחנו לא קשורים לזה, ואנחנו מודעים ליכולות שלהם לעבור את התהליך הזה ובסופו של דבר להצליח לעשות את זה.
נכון, העיתוי, כמו שאמרו כאן חברי הכנסת, העיתוי לא היה טוב והוא גרם ללחץ הזה שיצר את הבעיות שנוצרו וחבל. אנחנו חושבים במשרד התיירות שצריך לעזור בתוספת תקנים או בגיוס סטודנטים. היום סטודנטים פנויים לפחות עד אחרי החגים. אני חושבת שזו הזדמנות לגייס אותם לתמוך באותן לשכות שמתקשות לתת את המענה לאוכלוסייה ואיפה שאפשר לעזור צריך לעזור להן. אם זה כוח אדם, אז אני חושבת שזה פיתרון שיכול קצת לצמצם את התלונות ואת הקושי.
אבל אנחנו כן מודעים לניסיונות, למאמצים שהצוות הזה עושה. יש לנו איתם המון ניסיון ושיתופי פעולה יוצאים מן הכלל שתרמו לעליית התיירות הנכנסת. זה עוד דבר שגרם לעומס ברשות האוכלוסין, כי כולכם שמעתים ביומיים האחרונים על העלייה העצומה בתיירות הנכנסת. אז היה לי חשוב לתת את הדגש על כך.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
יש לי שאלות, אדוני יושב הראש. תודה. אלף כל, לאור המצב שאנחנו רואים שיש לשכות בעייתיות, למה לא לפתוח את כל הלשכות ברחבי הארץ לכולם? כפי שעכשיו ראינו במודיעין למשל, כתוב שם שזה רק לתושבי העיר.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
אז רגע, למשל אם אנחנו יודעים שכפר סבא היא בעייתית, אבל בן אדם יכול, אם הוא צריך לנסוע לתל אביב - - -
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
לא, אבל הוא צריך לדעת על זה. זה הקטע. יכול להיות שאתם צריכים עכשיו לצאת בקול קורא לאזרחים ואם אנחנו יודעים שבאזור כפר סבא, אזור חולון, ואתם בטח יודעים את האזורים הבעייתיים, לצאת בקול קורא לאזרחים. שאזרח לא יעמוד 4 שעות בתור בכפר סבא ובסוף הוא לא ייכנס, אלא שייסע לתל אביב, לבני ברק. כי אם אתה כל כך צריך, אז עדיף כבר לנסוע לשם מאשר לעמוד ארבע שעות בתור. זה הדבר הראשון, שלדעתי המשרד יכול ממש מחר, מה שנקרא לפתוח הכל לכולם, בלי שייכות למקום גיאוגרפי. לדעתי במיוחד באזורים הבעייתיים זה היה פותר את הבעיה.
דבר נוסף, נושא השעות. אתה אמרת שחלק מהלשכות פתחו את הדלתות שעות נוספות. אבל מי יודע על כך? זאת אומרת אתה יכול לעשות דברים. למשל אנחנו יודעים שבעמדות לביומטרי אפשר לעבור עם דרכון רגיל בנתב"ג. אבל אנחנו יודעים את זה, אך האזרחים לא יודעים. אני יודעת במקרה, כי סיפרו לי. זאת אומרת שיכול להיות שיש דברים שאתה עושים ושאנשים לא מודעים לכך.
אז תסביר לי את נושא השעות, כי אם לא פורסם איזה לשכות עובדות שעות נוספות, האזרחים לא יודעים על כך. זאת אומרת מאד חשוב להביא את המידע לציבור. וכמובן אני מבינה שיש פה את הנושא של ועד העובדים ואת הנושא הסכמי הסחר. אני מודעת לכך, אבל אני מאמינה שברצון טוב של השר ושל הוועד ולאור המצב אפשר לעשות את זה. לפחות לפרסם את המידע הזה לציבור על הלשכות שהן פתוחות, שיידעו שאפשר להגיע אליהן.
בנושא זימון תורים, כפי שאתה ראית באפליקציה במודיעין וזה אמיתי, הוא הזמין בעצמו אתמול תור. 13 באוגוסט.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
יש שם גם שאלה שאני מבקשת לענות לי עליה. למה כשאני מזמינה תור דרך האפליקציה, האפליקציה מבקשת שאני אציין את המקום בו אני נמצאת. למה? אישור מיקום של הפלאפון.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני תוהה למה הוא שואל את זה? הם הרי יודעים את זה לבד. ברגע שאתה מחזיק את הטלפון - - -
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
לא. כשאתה מזמין תור דרך האפליקציה, אתה צריך לאשר מיקום איפה אתה נמצא. האפליקציה מבקשת ממך אישור איפה אתה נמצא פיזית במקום. חברה, החדירה לפרטיות פה צועקת לשמיים. אתה מבין, אדוני יושב הראש? כי אין לי דרך אחרת, זו האופציה היחידה שלי להזמין תור, אז אני אסכים כבר להכל, רק שיתנו לי תור. אז הם משום מה רוצים לדעת איפה אני נמצאת.
ועכשיו נושא של זימון תור טלפוני. אני פשוט ככה ברצף של שאלות. ראינו, זה מה שקיבלנו מהאזרח – כמה הוא ישב בהמתנה בלי מענה? שעתיים וחצי.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
שפות – מאד חשוב שגם מענה לטלפוני יהיה בשפות. יש לנו אוכלוסיות שונות. שאנשים ידעו לדבר. שאם אני התקשרתי למענה בשפה עברית ואני בן 80 ודובר ערבית, אז מה זה יעזור לי?
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
לא, אבל עובדה שזה לא עובד. אם שעתיים וחצי אני בהמתנה, אז זה לא עובד.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
עכשיו עוד דבר אחרון. אתם חייבים לחשוב איך אתם מפרידים בין תעודות זהות, כי אם אבדה לי תעודת זהות אני חייבת לקבל אותה ולא לזמן תור לעוד חודשיים וחצי. איך אתם מפרידים בין אנשים שמגיעים לקבל דרכון ולא זימנו תור ואולי יחכו, אם בכלל יכנסו.
אני מבקשת ממך כמנהל הרשות לצאת בהנחיה ואתה יודע על מה אני מדברת ואתה ראית את הדברים שאני שלחתי לך, שמנהלי לשכות יקבלו הנחיה כתובה, שאין דבר כזה שהם לא מכניסים אנשים. אין דבר כזה. ואתה יודע, אתה היית שם בשמונה ורבע, יכול להיות שכולם היו בפנים ואז בא בן אדם בתשע בבוקר וכבר לא הכניסו אותו. זאת אומרת צריך להיות נוהל מאד מאד ברור, שלא ייתן שיקול דעת לאותו מנהל לשכה שכל מי שבא באותו יום, מזדמן אני מתכוונת, אני אחכה, אני אשב שם, אבל אני צריכה להיכנס ולקבל שירות.
זאת אומרת אלה הדברים שלדעתי אני מבינה שאנחנו כבר לא יכולים ללכת אחורה, אדוני יושב הראש. זאת אומרת אם זה כבר יצא לדרך, אי אפשר היום לעצור לאיזה שהן תעודות זמניות ודברים כאלה, אבל לפחות נדע שיש נגישות. לפתוח לשכות, לחשוב על מענה טלפוני, להפריד בין תעודות זהות לדרכונים ואיך שהוא לסדר את העומס; וכמובן אם אפשר לפתוח יותר לשכות ליותר אנשים וליותר שעות, אולי כמובן בתגמול של העובדים, כי האמת, העובדים סובלים. הם סובלים כי כולם בסוף מתנפלים. בסופו של דבר אתה מגיע לשם ואתה לא רואה אותו או את היועצת המשפטית של המשרד או את העוזרים של השר. אתה נפגש שם עם הפקידה פנינה או עם רחלי והיא מקבלת את הבום בפרצוף שלה. אז כמובן שהמשרד צריך לחשוב וגם כן לתגמל את העובדים.
אז אלה השאלות שעלו לי תוך כדי הדיון.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
טוב. בשעה אחת עשרה בדיוק אני חייב לסגור את הישיבה. יושב הראש התחיל לשים לב אלינו. חרגנו בשתי דקות.
אמנון שמואלי
¶
לגבי פתיחת לשכות, בכל הארץ האפליקציה עובדת. אני לא בטוח שזה נכון, אבל אנחנו ממשיכים לקבל בכל הארץ, כי ראינו למה שזה גורם. זה גורם לעומסים לפעמים וירטואליים.
לגבי פתיחת לשכות אחר הצהריים, אנחנו פותחים שני ורביעי אחר הצהריים. היום, חברינו עזב, אבל במזרח ירושלים בגלל העומס הלשכה פתוחה היום גם בבוקר, למרות שאנחנו לא אמורים לפתוח, כדי להתגבר על העומסים. יש לנו פגישה עם ראש עיריית ירושלים להגדלת הלשכה. המקום לא מתאים לזה.
אמנון שמואלי
¶
את כל אלה שזימנו תורים הזמנו. אבל עוד פעם, תרשי לי רק דקה, אני רוצה להסביר את התהליך. לגבי פתיחת לשכות, על הפתיחה בימים הנוספים אנחנו לא מפרסמים, מכיוון שמגיעים הרבה מזדמנים. לדוגמא אתה מגיע ביום שני, את כל אלה אנחנו מפנים ליום שלישי אחר הצהריים ומקבלים אותם ללא צורך בהמתנה. לא בכל הארץ, רק בלשכות שיש פחות. המנהלים יודעים לעשות את זה והם עושים את זה מצוין.
אמנון שמואלי
¶
לא, זה לא בסתר. בואו, תרשו לנו. כשאנחנו מצהירים משהו, אחר כך כולם מתנפלים עלינו. תרשו לנו לעשות את הויסות, ואנחנו עושים את זה די טוב.
לגבי נתב"ג – מי שיבוא כל יום משמונה עד ארבע, מקבלים במסלול המיוחד ברצף.
אמנון שמואלי
¶
אז אני אומר עוד פעם, זה לא עניין של מוכן. אנחנו מקבלים בחלק מהלשכות לפי ההסכם עם ההסתדרות. מאחר שאנחנו הבטחנו שאם העובדים יירתמו הם יירתמו למשימה הזו, אנחנו נביא רק את המוזמנים ולא נגרום להם לקרוס - - -
אמנון שמואלי
¶
ביום הנוסף, אבל מוזמנים ומזדמנים זה אותו דבר. בסופו של דבר הסכום הוא אפס.
לגבי התור הטלפוני. התור הטלפוני הוא מאד מאד עמוס. הבאנו לשם דוברי ערבית מהצפון. אנחנו שוכרים להם בתי מלון כאן כדי שיישארו איתנו כאן ויסייעו בידינו, ובאמת אנחנו עושים את זה בדרך הטובה ביותר.
לגבי הפתיחה של הדרכונים הישראלים, אז היום אנחנו נמצאים בוועדת חוקה, חוק ומשפט. מחר אנחנו נהיה בוועדת התיירות. אנחנו משקיעים לא מעט משאבים בנושא התייר הזר, זה שמביא את הדולרים. אני מזכיר, משקיעים את המשאבים שלנו כדי שתהיה לו חווית כניסה טובה לארץ. יש גידול פשוט מטורף בכמות. פתחנו את אלבני ל-24 שעות לצורך העניין הזה. יש גידול ופתחנו לישראלים את הדרכונים הרגילים. אנחנו מעבירים אותם. אני מציע נחכה עד סוף החודש ותראו מה זמני ההמתנה של ישראלי ושל זר במגמת נוסע יוצא, ושל ישראלי וזר במגמת נוסע נכנס. אני חושב שהזמנים יותר טובים מהשנ ה שעברה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
יוליה, בואו תראו, אנחנו כוועדה באמת נענינו לפנייה של שר הפנים ואנשיו וקידמנו מאד מאד וגם במהירות את החוק ואחר כך את התקנות. אני מזכיר לכם, התמרור הגדול היה הקיץ ואנחנו צריכים להתארגן לקראת הקיץ כי אנחנו יודעים שתהיה הצפה. אנשים רוצים לנסוע לחו"ל. הם רוצים - תאשרו לנו כמה שיותר מוקדם, כדי שיהיה לנו זמן להתכונן ואכן עשינו כמצווה כשעשינו את זה.
מתברר, אני אומר לצערי, שבחלק מהמקומות, מנטאלית אולי בראש שלך, כלומר אתה היית בנוי כבר לכל זה, אבל בפועל בשטח, בחלק מהמקומות וראינו מקום אחד, אולי מוכנים ועושים את זה .ישנם כנראה הרבה מאד מקומות שלא בנויים לזה ולא מוכנים לזה ויכול להיות שבסופו של דבר מה שעשינו גרם לתקלה. כי עכשיו כולם רצים על הביומטרי ומצד שני יש תורים ויש הכל ואנשים נתקעים. יש את האפליקציה, או את מספר הכוכבית שאומרים שלא מצליחים ויש הרבה מאד קשיים.
עכשיו השאלה מה אנחנו עושים. אנחנו לא יכולים להחזיר את הגלגל אחורה, זה כבר יצא לדרך. אתם חייבים ואני אומר את זה שוב, לקחת את זה כאילו כמשהו, מבצע נקרא לזה לחופש. אחר כך נראה כבר איך במהלך השנה. אני אומר מבצע, לגייס. אני יודע שהמשטרה עצמה, כשיש בעיות במקום אחד הם מעבירים ממקום למקום, עושים את זה עד שזה נפתר. אז עכשיו זה SOS, צריך לנסות לקחת את אותם מקומות חלשים.
אם אתה אומר שהלשכה בחולון או הלשכה בכפר סבא, שראינו את התמונות משם, אם הלשכות האלה חלשות, שלא יהיה מצב שאנשים עומדים בתור שעות ושמענו את האישה ששואלים אותה. היא ארבע שעות שם והיא לא רואה סיכוי בכלל להיכנס. היא תבוא מחר והיא תבוא מחרתיים.
צריך לקחת את זה ולעשות מאמץ גדול כי זה חבל. כי אתם כן מנסים להיות בסדר ואנחנו רוצים שתהיו בסדר וחבל שבסופו של דבר ייצא שם רע – למה – בגלל שיש כמה מקומות שזה לא הולך וכנראה במגזר הערבי ואולי גם – אני לא יודע, אבל אורי מקלב אמר לי גם במגזר החרדי – יש - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
יש בעיות קשות מאד ולא מצליחים. קחו, תנסו לאתר ולעשות. אני לא יודע מאיפה תיקחו עובדים, תעשו - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
טוב, אז אני אומר שוב, מצד אחד אני אומר לכם תודה לא רק על כך שבאתם, אלא על העבודה שאתם משקיעים ואני יודע על המאמצים שאתם מנסים. מצד שני אני חושב שאתם צריכים לעשות יותר לאתר את המוקדים ולפתור אותם.
ולך חברתי, אני אומר תודה שאת עוקבת ושתמשיכי לעקוב. את תהיי הברומטר שלנו, להגיד לנו אם אכן הם בסדר או לא בסדר.