הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 772
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, כ"ד בתמוז התשע"ז (18 ביולי 2017), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 18/07/2017
שינויים בתקציב לשנת 2017
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2017
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
נאוה בוקר
דוד ביטן
איתן ברושי
יצחק וקנין
מכלוף מיקי זוהר
אחמד טיבי
מנואל טרכטנברג
מיקי לוי
בצלאל סמוטריץ'
רועי פולקמן
מיקי רוזנטל
מוזמנים
¶
מנהל תחום תקצוב, משרד האוצר - ערן מנסנו
תקציבאית, משרד האוצר - אפרת תבור שני
רפרנט ביטוח לאומי באג"ת, משרד האוצר - אייל מדן
רפרנט תעשיה ומסחר באג"ת, משרד האוצר - עידו שלמה סופר
רפרנט תקשורת ותיירות באג"ת, משרד האוצר - עמרי בן חורין
רפרנט, משרד האוצר
-
אורי דביר
תקציבאית משרד התיירות
-
קרן שפר
רפרנטית בריאות באג"ת, משרד האוצר - ליאור קוטלר
מרכזת בכירה תקציבים, משרד המדע והטכנולוגיה - נטלי שמילה
סגנית מנהל אגף לתקצוב וכלכלה, משרד הרווחה - גלית רייכמן מימון
חשב לפ"מ, משרד ראש הממשלה - חמי דוניצה
יועמ"ש מנהל הכנסות המדינה
-
טלי דולן גדיש
סמנכ"ל, רשות ההגבלים העסקיים - ניסים מזרחי
מנהלת אגף תקציבים, רשות הטבע והגנים - רונית מורן
כלכלן, רשות הטבע והגנים - שלומי פסטרנק
ראש מועצה אזורית גליל עליון, ראש מועצה איזורית - גיורא זלץ
היו"ר משה גפני
¶
אני פותח את הישיבה. אני עובר לסעיף של הפניות שעברו את הנוהל. יש לנו עודף אחד - בקשה מספר 54-009 – רשויות פיקוח, עודף. בבקשה. רגע, יש פה רוב לקואליציה? מה המצב? בסדר, אין אופוזיציה.
אורי דביר
¶
אני מאגף תקציבים. זו פניית עודפים שנועדה להעביר עודפים מחויבים משנת 2016 לשנת 2017 בסך 49,000,000 שקלים לסעיף 54. זה סעיף שמורכב ממספר רשויות פיתוח כשעיקר העודפים מועברים לרשות הטבע והגנים ומינהל התכנון. רונית מרשות הטבע והגנים פה, וכל הנציגים אם יש שאלות.
היו"ר משה גפני
¶
יש שאלות על העודפים האלה? אין בהם בעיה מיוחדת. מי בעד אישור הבקשה ירים את ידו.
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
בקשה 54-009 אושרה.
היו"ר משה גפני
¶
בעד הרוב, נגד אין, נמנעים אין, הבקשה אושרה.
אנחנו עוברים עכשיו לפניות – מספר פניה לוועדה 87 - -
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו עוברים עכשיו לפניות בעמוד הראשון – מספר פניה לוועדה סעיף תקציבי 24. יש מישהו שיכול להסביר את זה? אני רוצה להזיז את זה לסוף שיבוא מישהו להסביר.
מספר פניה לוועדה 55 עד 56 בעמוד 6, משרד הרווחה - -
איל מדן
¶
אני רפרנט רווחה באגף תקציבים. מדובר בפניה שנועדה לתקצב סך של 73,000,000 שקלים בהתאם להחלטות ממשלה וסיכומים תקציביים. אם תרצה, אני אפרט.
איל מדן
¶
זה קצת ארוך, אני אנסה לעשות את זה מהר: 5,800 אלפי שקלים בהתאם להחלטת ממשלה 1480 מהתאריך 2.6.16 לטובת העצמה וחיזוק כלכלי-חברתי של הישובים הבדואים בצפון. תקצוב סך של 15,000,000 שקלים בהתאם להחלטת ממשלה 1480, 959 עבור פיתוח תשתיות תגבור שירותי רווחה בקרב הישובים הדרוזים והצ'רקסיים. והחלטת ממשלה 1052 לפיתוח ולהעצמת היישובים הדרוזים ברמת הגולן.
תקצוב של 10,000 אלפי ש"ח בהתאם להחלטת ממשלה 4193 עבור תכנית תכנית "אשת חיל" לעידוד תעסוקה בקרב נשים ערביות. סך של 3,000 אלפי ש"ח - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
מה, יש לזה קניין רוחני? לא ידעתי, זה חדש. עוד מעט מישהו יבקש גם קניין רוחני על התנ"ך. זה טוב.
איל מדן
¶
סכום של 3,000,000 בהתאם להחלטת ממשלה 2156 לטובת סיוע ליישובי עוטף עזה בתגבור שירותי רווחה ומיגון מוסדות הרווחה.
תקצוב סך של 3,500 אלפי שח בהתאם להחלטת ממשלה 2446 עבור עידוד עליה וקליטה מיטבית של עולים מצרפת, בלגיה ואוקראינה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
תסביר לי לאן הכסף הזה הולך לתמיכה בקהילה? למה זה מיועד ה-1,500,000 שקלים בסעיף 7? אתה יכול להסביר לי לאן זה הולך? שגפני לא ישמע את זה.
גלית רייכמן מיימון
¶
אני סגנית מנהל אגף תקציבים במשרד הרווחה. מדובר על תכנית לשירותים בקהילה עם קהילת הלהט"ב. מגוון תכניות שיסייעו להם בהתמודדות השונה. למיטב ידיעתי - -
איל מדן
¶
פלוס 16,000,000 ₪ שיפוץ בניה והצטיידות במערכת חסות הנוער ושיפוץ לשכות רווחה בהתאם להרשאה שניתנה. תקצוב של 5,000,000 ₪ לכיסוי הוצאות שנוצרו גם כן בגין גל השריפות בצפון בנובמבר 2016. עוד תקצוב של 44,000,000 ₪ בהרשאה להתחייב עבור התקשרויות ארוכות טווח לשיפוץ מוסדות רווחה, בנייה ומיגון. ותקצוב סך של 10,000,000 ₪ לחיזוק העיר ירושלים ולטיפול בשירותי הרווחה בהתאם לסיכום של האוצר מול עיריית ירושלים.
היו"ר משה גפני
¶
לא, טעות. עמוד 16, רשויות פיקוח. פנייה מספר 74 עד 75. סליחה, אני מתנצל. רשויות פיקוח.
אורי דביר
¶
אורי מאגף תקציבים: הפנייה נועדה להעברת סך של 5,700,000 שקלים לסעיף 54 לתקציב היחידה הארצית לאכיפת דיני תכנון ובנייה. התקציב נועד לתגבר את פעילות היחידה בעקבות תיקון חקיקה שאושר בחודש אפריל 2017. התיקון הוסיף סמכויות רבות לפקחי היחידה. התקציב מיועד עבור רכישה של כלי שטח בעיקר ותקצוב עבור סקרים לגילוי עבירות בנייה. זה סעיף 54 ליחידה הארצית לפיקוח על עבירות בניה.
עמרי בן חורין
¶
אני מאגף התקציבים. הפניה נועדה לתגבר את תקציב משרד התיירות בסך של 164,375 אלפי שקלים לפי הפירוט הבא: חלקו העיקרי של התגבור - 152,000,000 שקלים נועד לתגבר את תקציב השיווק של המשרד. כשבנו את תקציב 2017-2018 תכנית השיווק טרם גובשה במלואה. חלק ממנה גם מתגבש לאחר שעונת תיירות החורף נגמרת. עושים את הסיכומים, מבינים איפה לשים את הדגש ואיפה למקד את המאמצים ואז מגבשים תכנית חדשה. בהתאם לזה, גובשה במשרד התיירות חדשה והתקציב מועבר בהתאם.
נקודות עיקריות נוספות בפנייה זה תוספת לתקצוב פרישת עובדים. משרד התיירות, בשנתיים האחרונות, בתהליך מאוד גדול של שינוי ארגוני במשרד לרבות פרישת עובדים. במועד בניית התקציב לא היה ברור כמה עובדים יצטרפו לתכנית. כרגע אנחנו יודעים פחות או יותר להגיד שזה בערך 13 עובדים - -
קרן שפר
¶
אני תקציבאית משרד התיירות. סך הכל צפויים לפרוש השנה 19 עובדים במסגרת התכנית. 16 בפרישה בעקבות התכנית.
קרן שפר
¶
אני אשמח לענות על זה: שכרנו את שירותיה של חברת "מטריקס", שבעצם בנתה את מבנה משרד התיירות מחדש ובדקה איזה פונקציות צריכות להתקיים במשרד. יצרה משרד בעל 177 משרות תקינה, וזה ההסדר שלנו עם האוצר, שנתכנס ל-177 עובדים. אנחנו כרגע עומדים על אזור 190 עובדים. עלינו להתכנס לתקינה וגם להתאים את התפקידים שנדרשים לתעשיית התיירות.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב ראש, אני רוצה לשאול: למה על דבר כזה פשוט שהוא חלק מתכנית עבודה רב-שנתית, הוא תלוי עכשיו בהעברות. אם היו מנהלים את המדינה כמו שאתם מנהלים את האוצר היינו פושטים רגל מזמן. איך אתם לא מתביישים לבוא לכאן עם שטות כזאת ולהגיד שזה תלוי בהעברות של הסכמים קואליציוניים?
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
לא, מיקי, אתה גם ניהלת כמה דברים בחיים. הולכים לפטר כמה עובדים והם צריכים - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
מה זה משנה? אבל יש רזרבה למשרד. אני אומר לכם – לא ניהלתם כלום בחיים שלכם ואתם מנהלים את זה כמו גן ילדים. אתם באים לכאן עם פיטורים של עובדים שתלויים בהעברות?
היו"ר משה גפני
¶
לא, אני מכיר אותה הרבה שנים, היא עושה עבודה נאמנה. אתה יכול לבוא בטענות לשר האוצר או לראש הממשלה. מה אתה רוצה ממנה?
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אם זה היה יותר חשוב, היו שולחים לכאן נציג יותר בכיר. הם שולחים לכאן נציגים זוטרים - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אני עוד לא סיימתי. מה פתאום אנחנו צריכים לאשר פה בתהליך חפוז מהלך לא מרכזי של משרד ממשלתי? זו צורת הניהול שלכם.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
קודם כל, אני רוצה לברך את משרד התיירות על ההישגים הבלתי רגילים שהוא השיג בשנה, שנתיים האחרונות. התיירים מגיעים הנה - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
רגע, צריך להגיד את האמת אז אנחנו אומרים את האמת: כל הכבוד למשרד ולביצועים שלו וגם לשר לוין. אני אשמח מאוד אם באמת מצבת העובדים תישאר פחות או יותר בגודלה, והמיקור חוץ הוא מיקור חוץ, זה לא שייך.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני בעדכם אם אתם שומעים. אנחנו מודים לכם על העבודה, והתוספת התקציבית לשיווק תבורך, שתביא לנו עוד הרבה תיירים. העיקר שיהיה שלום אז יבואו עוד יותר תיירים והכל יהיה בסדר.
היו"ר משה גפני
¶
יפה. מי בעד אישור הפניות ירים את ידו? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 4
נגד – אין
נמנעים – 2
הפניות אושרו.
היו"ר משה גפני
¶
שני נמנעים, גם אחמד טיבי וגם איתן ברושי. הפניות אושרו.
אנחנו עוברים לעמוד 28. משרד הכלכלה. מספר פניה לוועדה: 82. עידו בבקשה.
עידו סופר
¶
הפניה נועדה לתקצב את תכנית השכר של המשרד ל-960 אלפי ש"ח בתקן אחד. התקן הוא בגין תקן לביקורת פנים במשרד, זה בעקבות דוח שפורסם וקבע שיש להקצות תקן למשרדים מסוימים ומשרד הכלכלה ביניהם. כמו כן, תקצוב שכר לנספחים מסחריים של משרד הכלכלה בסך 800 אלפי ש"ח, זה בעקבות הסכם בין משרד האנרגיה ומשרד הכלכלה על תקצוב נספח נוסף ביוסטון. כלל הדברים האלה נעשו לאחר - - - ולכן הם מובאים עכשיו לאישור.
היו"ר משה גפני
¶
שאלות?
מי בעד אישור הפניה ירים את ידו? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – הרוב
נגד – אין
נמנעים – אין
הפניה אושרה.
היו"ר משה גפני
¶
אני דרך אגב רוצה לשבח את האוצר על ההסברים. ההסברים הם נורמליים ואני מבקש על עוד פניות שהגיעו, תשלימו את ההסברים. זה לא מגיע לפה בגלל שאין הסברים, אין השלמה של ההסברים.
אורי דביר
¶
המטרה של הפניה זה תוספת הרשאה ליישום החלטת ממשלה מספר 922 לתמיכה בוועדות התכנון של הרשויות המקומיות ותגבור תקציב הבקרה וההדרכה של מנהל התכנון בעקבות הרפורמה (תיקון 101), ותקצוב של הקמת ועדות ערר חדשות. בנוסף, תקן כוח האדם הועבר ממשרד האנרגיה בהתאם להחלטת ממשלה מספר 2592, שמטרת התקן זה הוספת תקינה לות"ל – הוועדה לתכנון תשתיות לאומיות.
היו"ר משה גפני
¶
שאלות? מי בעד אישור הפניות ירים את ידו? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – הרוב
נגד – אין
נמנעים – אין
הפניות אושרו.
היו"ר משה גפני
¶
הפניות אושרו. 91-94 אישרנו.
נעבור לעמוד 40, פניה 104 - תשתיות תיירותיות? מספר פניה לוועדה 104 – למה זה לא יחד?
עמרי בן חורין
¶
זה שני סעיפים שונים. הקודם היה סעיף 37 וזה סעיף 78. זה תקציב הפיתוח.
הפניה נועדה לבצע שינויים פנימיים בסעיף 78. השינוי הפנימי הראשון זה בתכנית פיתוח תשתיות תיירותיות. התכנית שנועדה לתמיכה ולקידום והקמה של תשתיות תיירותיות ציבוריות במסגרת נוהל שנתי של המשרד. בתחילת השנה מפרסמים את הנוהל, לאורך השנה מתקבלות הבקשות ורק בשלב מסוים לקראת סוף השנה הבקשות מנוקדות וניתן התקציב. בתחילת השנה לא יודעים איזה רשויות יגישו בקשות ולכן, לא ניתן לדעת בדיוק איפה צריך לתקצב.
התכנית השנייה שמתוגברת זה מענקים על פי חוק עידוד השקעות הון. גם שם בתחילת השנה לא ניתן לדעת כמה בקשות יתקבלו במהלך השנה - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
יש לי שאלה: בדיון שהיה פה על משרד התיירות בהשתתפות השר וכולי, התברר שיש סעיף של העניין הזה של ההגנות על ים המלח, שהוא לא מנוצל והוא בכלל לא שייך למשרד ורק תקוע שם הכסף. למה האוצר לא מפעיל את העניין הזה של קציר המלח? לא הוציאו על זה כסף עד היום?
עמרי בן חורין
¶
ברשותך, אני אסביר על כל התכנית: התחום בתוך סעיף 78 כולל מספר חלקים, אחד מהם זה הקציר. הקציר מבוצע על ידי מי"ה. במסגרת ההסכם הם צריכים לבצע אותו. הם התחייבו לשמור על מפלס מסוים של יעלה - -
עמרי בן חורין
¶
15.1. המדינה, ההתחייבות שלה זה לשלם 20% מכל העלויות. מי שמפקח, הגורם מטעם המדינה שמפקח שבאמת העלויות, כשיהיו עלויות או כשיש עלויות לביצוע הקציר, שזה באמת עלויות נכונות ולכן, ה-20% שמי"ה מציגה זה החשכ"ל והגורם המקצועי שזה החברה להגנות ים המלח.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
תקשיב, אני לא גורם מקצועי ולא מבין בזה שום דבר אבל העובדה היחידה היא שהמפלס של ים המלח הצפוני יורד כל הזמן.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אבל תקשיב לשאלה עד הסוף: המפלס הצפוני עולה כי שואבים מים מהמפלס הדרומי כי הרף שקבעתם הוא גבוה מיד. אז נכון ששם זה לא מסכן את המלונות במפלס הדרומי אבל בינתיים, המפלס הצפוני הולך ונעלם.
עמרי בן חורין
¶
אבל הקציר לא נועד לטפל בבעיות שבאגן הצפוני. הוא קציר של מלח מהאגן הדרומי ובהתחלה קוצרים את המלח מהאגן הדרומי - -
היו"ר משה גפני
¶
למה זה במשרד התיירות? אמר פה השר שזה לא עסק שלו, הוא לא יודע בכלל לדווח על זה, הוא לא יודע כלום.
עמרי בן חורין
¶
אז אני אסביר שוב: זה חלק מהפעולות שהחברה להגנות ים המלח מבצעת. יש לה פעולות נוספות שהיא מבצעת שכן קשורות למשרד התיירות במקביל לקציר. בגלל שהחברה היא זו שאמורה לאשר את התשלומים ביחד עם חשכ"ל, היא אמורה להגיד שזה בסדר, והחברה הזאת היא חברת-בת של משרד התיירות ומבצעת פעולות אחרות לטובת משרד התיירות אז זה נמצא שם. זה הגורם שאנחנו פונים אליו כדי שיגיד לנו - -
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו הגוף המפקח על הממשלה. היה פה השר ואנחנו באנו אליו בשאלות וכל מיני דברים. הוא אומר: אני לא יודע מהדבר הזה כלום. אז אם אתם רוצים להגיד באופן רשמי שאתם מנהלים את המדינה, זה בסדר, אז נחליט שאתם מנהלים את המדינה.
היו"ר משה גפני
¶
לא צריך להגיד? אומר השר: אני לא אחראי על זה, אני לא יודע להגיד לכם כלום. אז מי הגורם - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אז מי יגיד לנו? נאמר שאני חושב שהרף שקבעתם לפני 15 שנים הוא לא נכון, והוא לא נכון, אין עם מי לדבר. אני שואל את שר התיירות והוא אומר: זה לא אני.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אבל שואלים אותך למה זה במשרד התיירות, כי זה לא צריך להיות שם כי האחריות של שר בממשלה על הביצוע של הדברים שלו, הוא אומר שהוא לא אחראי ואנחנו לא יכולים למצוא מי האחראי. מי כן אחראי בממשלה, לא באגף התקציבים. בממשלה, מי הגורם שאפשר לפנות אליו ולהגיד: הוא אחראי על הדבר הזה. אין חיה כזאת או שאני לא מבין כלום.
היו"ר משה גפני
¶
אתה מבין מצוין. אז דיברנו על זה, שום דבר לא חדש. השר ביקש מאתנו עזרה שנוציא את זה ממנו. יש מצב שמגיע השר לכנסת או לכל מקום אחר ושואלים אותו. זה דבר מאוד מעניין הנושא הזה של קציר המלח. הוא אומר: אני לא יודע, אין לי מושג. אנחנו לא יכולים להשלים עם דבר כזה. אנחנו הגוף המפקח. על מי נפקח, עליך?
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני שואל מי הדרך המיניסטריאלי שאחראי על זה, אל תתחמק מאתנו. גפני שואל אותך במפורש. מופיע פה שר, איזה שר צריך להופיע ולתת תשובות? שר האוצר? זה מה שאתה אומר?
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
מי שסיכם, אני אומר לכם מידיעה, את נושא קציר המלח בים המלח היא החשבת הכללית באוצר לשעבר. צריך עכשיו לבדוק האם החשב הכללי באוצר אמון על העניין הזה, האם הוא העביר את זה לדרג המיניסטריאלי למנכ"ל?
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. יש דבר שאני מסכים אתך ויש דבר שאני לא מסכים אתך: הדבר שאני מסכים אתך זה בעניין הזה – זה החשב הכללי, החשב הכללי, מקובל עלי. אבל חשב הכללי - -
היו"ר משה גפני
¶
יבוא משרד האוצר, יבוא שר האוצר ואת השאלות ששואל מיקי רוזנטל ושאתה שואל וכולנו שואלים, יהיה דרג מדיני שיענה.
היו"ר משה גפני
¶
רק שניה, רק כדי שנשלים את הקטע הזה לפני שאתה מדבר: אני מבקש בתוך חודש תשובה. עובר, לא עובר, יכול להיות שאנחנו נעשה סנקציות. אנחנו גוף מפקח, אין לנו על מי לפקח.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
זה הדבר היחידי שאנחנו יכולים לבקש פה כי אחרת, הם עושים מה שהם רוצים. הרי ביקשתי את זה לפני חודש ולא קיבלתי תשובה על זה. אז בוא נעצור להם את הכסף.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני יודע. דווקא בגלל זה אולי הם יבואו עם תשובות סוף סוף. בואו נאשר את זה ביום שני ושיבואו עם תשובה עד יום שני.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
פשוט כדי שנוכל לפקח גם בעתיד, אני רוצה להבין: שני הסעיפים האלה – באחד מדובר על תשתיות ובשני בבתי מלון או חדרי בתי מלון. אתם אומרים בצדק שמדובר על פרויקטים שמגישים בקשות בשנה הקודמת - -
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
אני רוצה לוודא כדי שנוכל לשאול את השאלות הנכונות בסוף השנה. בסוף השנה 2017 לא צריכים להיות עודפים בסעיפים האלה.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
לא צריכים להיות עודפים, נכון? כי זה פרויקטים שכבר הוגשו ועל כן הם יתוקצבו ב-2017. אוקי, אדוני היושב ראש אני מבקש שנשים לב לדברים האלה כי אחר כך אנחנו יודעים לשאול את השאלות הנכונות. בסדר?
עמרי בן חורין
¶
ההרשאות להתחייב שהיו בפיתוח ים המלח בין השאר נועדו כדי לתגבר ולתת תקצוב לשיווק קרקעות. מענקים לשיווק ליזמים לצורך בניית מלונות. התכנית לפיתוח באזור הביניים בין עין-בוקק לבין חמי זוהר. בגלל שהפיתוח של אזור הביניים התעכב בגלל סטטוטוריקה, בגלל התנגדויות או לפחות התעכב רובו, התכנית הגדולה של 17 המגרשים התעכבה אז גם השיווק מתעכב.
היו"ר משה גפני
¶
אני מציע כך רבותי: להצביע בעד ולהגיש רביזיה עד יום שני. אני אבקש ממך עד יום שני, אנחנו לא נסיים את הדיון בעניין הזה, אני לא רוצה לעכב אתכם בעניין של האישור עצמו אבל לא תהיה הצבעה על הרביזיה ביום שני אם לא נקבל תשובה איפה עומד הנושא של קציר ים המלח. מי הגוף הנבחר שאחראי לזה, שיודע לתת לנו תשובות ציבוריות. אני סומך עליכם בעמדות המקצועיות. אין דבר כזה במשטר דמוקרטי שעל נושא כזה, זה לא איזה סעיף שולי. זה נושא מרכזי שנשאלו לגביו שאלות. השר עצמו אמר שהוא מבקש מאתנו עזרה להעביר את זה למשרד האוצר. אם עד יום שני יהיו תשובות נצביע, נבטל את הרביזיה ולא נצטרך אפילו להצביע. לא יהיו תשובות אז תהיה בעיה.
מי בעד אישור הפניה ירים את ידו? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – הרוב
נגד – אין
נמנעים – אין
הפניה אושרה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
חס וחלילה, אנחנו רוצים לעזור ליריב, אנחנו שיבחנו אותו פה. תקשיב, צריך לקבל תשובות.
היו"ר משה גפני
¶
אישרנו את השאר בלי רביזיה.
עמוד 44 פניה 105 – מי מסביר? בבקשה. הוצאות פיתוח אחרות – מי מסביר? הפניה הבאה. אנחנו עוברים לפניה הבאה, שיבוא מישהו להסביר וכדאי שיעשה את זה מהר.
מיכל גבע
¶
אני מאגף התקציבים. הפניה נועדה להעביר 101,000 אלפי שקלים במזומן ו-30,560 אלפי שקלים בהרשאה להתחייב. לכן, תקן אחד נוסף לתקציב משרד המדע והטכנולוגיה. הפירוט הוא כדלקמן: 14,000 אלפי שקלים לתכנית פרחי מדע עבור תכניות חונכויות חדשה שעברה בהחלטת ממשלה, קורסים טכנולוגיים וקייטנות.
תכנית לצמצום הפער הדיגיטלי בסך של 15,000 אלפי שקלים עבור מרכזי להב"ה חדשים, שזה בעצם מרכזי מחשבים שפרושים בפריפריה בארץ.
6,000 אלפי שקלים עבור מרכזי מו"פ אזוריים עבור גידול בפעילות ועמידה בתכנית העבודה.
מיכל גבע
¶
סליחה, בכפר קרע. 25,000 אלפי שקלים לסל מדע, שזה התכנית החדשה בתקציב 17-18 לתמיכה ברשויות עידוד - -
מיכל גבע
¶
זה תלוי בתקציב התמיכות. יש ועדת קבע שמחלקת לפי קריטריונים וזה תלוי בתוצאות של המדד שיהיה על מנת שהיא תוכל לחלק את הכסף - - -
מכלוף מיקי זוהר (הליכוד)
¶
ככל שאתה מתחזק באוכלוסייה הערבית, ככה אנחנו לא רוצים שתהיה באופוזיציה, שתבין. יכול להיות שנביא אותך לקואליציה אם - - -
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
למה שאלתי על שני המו"פים האזוריים? כי בשנה שעברה העברנו פה כסף לשני המו"פים במגזר הערבי.
היו"ר משה גפני
¶
לא, לא, אני לא מקבל את התשובה הזאת. אי אפשר לעשות ככה. צריך להגיד לפרוטוקול כן או לא.
מיכל גבע
¶
בעצם נוצר סל עדיפויות חדש שרשויות סוציו-אקונומי 1-4 יש להן עדיפות, מקדם עדיפות של חלוקת הכסף ואותו כסף בא לידי ביטוי, שני המו"פים הם בסוציו-אקונומי 1-4.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
אפשר לשאול שאלה? המטרות ראויות, הכל נהדר אבל השאלה היא – הרי ה-100מיליון האלה זה חלק ניכר מהתקציב הכולל של משרד המדע, נכון?
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
נו, זה המון. איך זה שכל הסעיפים האלה נראים לי סעיפים שהיו צריכים להיות מתוקצבים מלכתחילה. לא רק בבסיס, בתקציב המקורי, הרי הכל היה ידוע.
מיכל גבע
¶
אז אני אצייןף רק 30,000 אלפי שקלים זה בהרשאה להתחייב וזה עבור התקשרויות חדשות. 100,000 אלפי שקלים באים לשרת בחלקם את ההרשאות. זה מזומנים שנדרשים בעקבות התקשרויות שנעשו קודם לכן, וחלק מהמזומן זה עבור פעילויות חדשות שהן נקבעו לאחר התקציב או בהתאם לתכניות עבודה כשהמשרד למעשה, לא היה ברור מה תהיה תחזית הביצוע, כמובן שלא היה טעם לשים את כל הכסף בתכניות השונות ולראות כיצד מתקדמת השנה, והתאם לגידול – למשל, מכרז להב"ה, זה מכרז שכבר היה צריך לצאת שנה שעברה והוא יוצא רק השנה. עד שלא ידענו שהוא יוצא בוודאות, לא היה טעם לשים את הכסף כי אחרת זה היה יוצר עודפים מאוד גדולים.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניה ירים את ידו? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – הרוב
נגד – אין
נמנעים – אין
הפניה אושרה.
עמרי בן חורין
¶
הפניה נועדה להתאים את תקציב לשכת הפרסום הממשלתית לביצוע הצפוי בפועל. לשכת הפרסום הממשלתית היא מפעל עסקי, מה שאומר שכל התקציב שלה וכל ההוצאות שלה נגזרות מההכנסות ומההזמנות של משרדי ממשלה. משרדי ממשלה, כמו משרד התיירות ומשרדים נוספים שהגדילו את התקציבי הפרסום שלהם או חברות ממשלתיות שמגדילות במהלך שנה את תקציב הפרסום שלהן, מגדילות את ההוצאות של לשכת הפרסום הממשלתית וצריך להתאים את התקציב בהתאם.
היו"ר משה גפני
¶
יש ב-13:00 ישיבה שאחמד טיבי צריך לנהל את המגזר הערבי. אני תכננתי את עצמי שנסיים מוקדם כדי שנוכל להיערך לישיבה הזאת.
עמרי בן חורין
¶
לפ"מ זה זה מפעל עסקי, מה שאומר שכל ההוצאות שלה זה הזמנות שמתקבלות במשרדי ממשלה אחרים. זה לא תקציב חדש. הגידול זה בעיקר במשרד התיירות לדוגמה, שהצפי של מה שאנחנו צופים עכשיו זה בהתאם לביצוע החודשי עד היום - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אדוני, השר פה אמר במפורש שהכוונה היא להקטין את תקציב תיירות הפנים, פרסום תיירות הפנים - -
עמרי בן חורין
¶
לא, לא, זה הכל בקמפיינים בחו"ל. לפ"מ עושה בשביל משרד החוץ קמפיינים בחו"ל. זה רוב הכסף.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
רגע, אבל ב-2016 היה לכם תקציב של 229 מיליון בבסיס שהתנפח למעל 400 מיליון שקל. לא כתוב לי פה מה הביצוע של זה כי עוד לא פרסמתם נתוני ביצוע על אף שאנחנו עוד שניה באוגוסט. קצת מוזר ששמונה חודשים ואתם לא מצליחים לקבל נתוני ביצוע על השנה שעברה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא רק לי. תסביר בבקשה איך יש פה ניפוח של כמעט 200 מיליון שקל. כמעט מכפילים את התקציב של המשרד.
עמרי בן חורין
¶
התקציב של לפ"מ נבנה על בסיס המגבלות של משרדי הממשלה שיש עליהם מגבלות מסוימות. יש משרדים שמוחרגים מהמגבלה הזאת - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
סליחה, אני לא יכולה לשמוע מה הוא אומר. מעניין איך 200 מיליון שקלים הולכים - -
עמרי בן חורין
¶
התקציב נבנה על בסיס תקציבי הפרסום המאושרים למשרדים. יש משרדים שמוחרגים מהמגבלה הזאת של מגבלת הפרסום. מדובר במשרד התיירות שיכול להגדיל במהלך השנה אם הוא רואה לנכון לבצע קמפיינים נוספים במדינות מסוימות. יש משרדים נוספים שהגדילו את התקציב. יש פה לדוגמה את המשרד לעניינים אסטרטגיים שיכולים להגיד שב-2017 בערך 30 מיליון שקלים, שזה לא היה לפני זה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
מה? מה? המשרד לעניינים אסטרטגיים אתמול הטיל חיסיון מלא על כל מה שקשור במשרד. כלומר, לכאורה הוא בכלל לא צריך לפרסם כלום כי יש חיסיון על הכל.
עמרי בן חורין
¶
זה פעילויות שהוא כנראה עושה בחו"ל. יש גופים חיצוניים כמו ביטוח לאומי שיכול להגדיל את הפעילות שלו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
המשרד לנושאים אסטרטגיים הגדיל את התקציב פרסום שלו ב-30 מיליון שקל ב-2017?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אחרי שאתמול הוא החליט שהוא מטיל חיסיון על כל מה שהוא עושה כי כל מה שהוא עושה זה סודי? הוא אומר לי שהתקציב פרסום שלו גדל ב-30 מיליון שקל וזה מדהים. שמעתם את זה? המשרד לנושאים אסטרטגים שאתמול ביקש להטיל בחוק חיסיון על כל מה שהוא עושה, מסתבר שתקציבי הפרסום שלו מתנפחים ב-30 מיליון שקל.
חמי דוניצה
¶
אני חשב לפ"מ. אני רוצה להסביר לך, ברשותך. לכולם: קודם כל, לפ"מ באמת מבקשת להגדיל את התקציב מכיוון שלמרות שהיתה החלטת ממשלה שצמצמה את תקציבי הפרסום, ההחלטה הזאת החריגה לדוגמה את משרד התיירות ומשרדים נוספים שההחלטה לא חלה עליה. שני משרדים מרכזיים כמו המשרד לעניינים אסטרטגיים ומשרד התיירות, ואני אתייחס מיד לשאלה ששאלת, הגדילו את התקציבים שלהם בצורה עצומה. המשרד לעניינים אסטרטגיים, אגב, החיסיון וכולי, גם מולנו הם עובדים בצורה מאוד רגישה, מאוד סודית, מאוד חשאית אבל הם עושים המון פרסום בחו"ל. ה-BDS וכל המלחמה ברשתות החברתיות הם נלחמים, הם עושים סרטונים בלי סוף. השנה הזאת הם צפויים להיות למעלה מ-30 מיליון. הבנו שהתקציבים האלה אפילו גדלו. כלומר, אנחנו כלפ"מ רק מקבלים מהם את התקציבים ומבצעים את העבודה.
חמי דוניצה
¶
תראי, אנחנו נמצאים כרגע באמצע השנה ואני לא יודע במדויק עד סוף השנה מה יהיה אבל משרד התיירות לדוגמה - -
חמי דוניצה
¶
אני אגיד: משרד התיירות שעשה ב-2015 83 מיליון שקל בחו"ל, השנה הזאת הגענו כבר ל-140 מיליון. כלומר, הוא צפוי להגיע בסוף השנה למעלה מ-200 מיליון שקל פרסום בחו"ל. הסיבה שבאים תיירים לישראל זה בין היתר כי משרד התיירות נכנס לסין ולהודו והדברים האלה עולים כסף. חייבים לאפשר למשרד התיירות לעשות את הפעולות האלה דרכנו.
חמי דוניצה
¶
מעבר לזה, 20% מפעילות לפ"מ נובעת מחברות ממשלתיות ותאגידים סטטוטוריים שהם לא משרדי ממשלה, וכך מוגדרת לפ"מ, רשאית לתת שירות למשרדי ממשלה, חברות ממשלתיות - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
שאלתי מי קיבל על פרסום ובכמה כסף? אתם מכפילים את התקציב של לפ"מ. 200 מיליון שקל, אם אתם רוצים שאני אתרגם לכם את זה לכמה אנשים, כמה ישראלים עניים היו יכולים להיעזר בכסף הזה כדי שזה יציל להם את החיים, אז לא הייתם רוצים להיכנס לדיון הזה עכשיו. אתם מבקשים להכפיל תקציב, 200 מיליון שקל שזה המון כסף. מי קיבל את התוספות האלה?
עמרי בן חורין
¶
אני רק רוצה לחדד: זה לא להכפיל את התקציב של לפ"מ. זה גופים אחרים שמהתקציב שלהם שאושר או גופים סטטוטוריים שאני לא מאשר להם, הם מחליטים להסיט חלק מהתקציבים שלהם לפרסום. הם מחויבים לעשות את זה באמצעות לפ"מ. אם הם מחליטים להגדיל את התקציב שלהם, זה שאלות שצריך להפנות אליהם ולא ללפ"מ.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
תסבירו את החלוקה בבקשה של פירוט המשרדים ואיזה נתח כל משרד מעביר ללפ"מ במסגרת ה-200 מיליון.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
בסדר, מי העביר? תיירות 30 מיליון, ההוא 60 מיליון, האוצר 100 מיליון? איך זה מתחלק?
חמי דוניצה
¶
חוץ מתיירות ועניינים אסטרטגיים? ביטוח לאומי הגדיל את הפעילות שלו מולנו. אני לא יודע את הסכום המדויק - -
היו"ר משה גפני
¶
לא, אני לא ממשיך את הדיון הזה. אני מבקש אם אפשר לתת לוועדה את הפירוט כמה יש לכל משרד.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
לא, אבל זה יותר מזה. אם תרשה לי שנייה: האמת שאני נדהם, אני לא מבין כלל וכלל איך הדבר הזה עובד. כתוב כאן: לפ"מ מהווה מפעל עסקי. בוא תסביר לי מה המשמעות של להעביר תקציב תוספתי של 200 מיליון שקל בתקציב המדינה למפעל עסקי, מה יחסי הגומלין, אני לא רוצה את המספרים. המספרים, כדי להבין אותם, צריך להבין את הקונטקסט איך זה עובד הדבר הזה. אני מבקש ממך, אדוני היושב ראש, אתה יודע, זה כרגע לא העניין. העניין הוא שזה מציף פה שאלות לגבי הדרך של לפ"מ - -
חמי דוניצה
¶
אני אסביר: חוק התקציב, יש בו את סעיף 8 לחוק התקציב, וסעיף 8 מגדיר מהו מפעל עסקי. אגב, גם המדפיס הממשלתי וגם לפ"מ – אגב, גם מנהל מקרקעי ישראל בעבר מפעל עסקי. מפעל עסקי זה בעצם משרד ממשלתי לכל דבר ועניין וכל ההוצאות שלנו תלויות בהכנסות. קרי: אנחנו לא יכולים להוציא אגורה בלי שמשרד ממשלתי או גוף מעביר לנו כסף.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
אני לא בא בהאשמה אליך. מה שאני אומר זה שאם משרד התיירות רוצה להגדיל סעיף תקציבי שלו, שזה פרסום, אז שאנחנו נדון על משרד התיירות ולא על לפ"מ. זה לא הגיוני.
חמי דוניצה
¶
אתה צודק בשאלה שלך. תיאורטית זו שאלה מהותית, לפ"מ יכלה לעבוד בלי תקציב. מי שמביא כסף, אנחנו נעבוד אבל עדין בחוק לפ"מ מוגדרת כמשרד ממשלתי - -
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
אתה מבין מה שקורה פה? אני לא בא בטענות אליו. אני אומר שיש פה משהו לא הגיוני.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
ראית את דפי ההסבר? אין פה כלום. אין פה שום דבר בדברי ההסבר. אין את הפירוט של לאיפה הכסף עובר.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו נקיים דיון על הלפ"מ. עלה העניין הזה של מפעל עסקי, אתם צריכים לקבל ממשרדי הממשלה. יש פה טענות של החברים שהן טענות הגיוניות - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יותר מזה, גפני. משרדי הממשלה מעבירים כספים לפרסום בשנים האחרונות בכמויות שזה בלתי נתפס בכלל. מפרסמים כאילו משרתים מישהו.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו לא יכולים להמשיך, אנחנו צריכים להצביע על החטיבה להתיישבות. אם אין רוב זה הולך ליפול.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אדוני, יש פה בעיה נוספת שאנחנו צריכים להעלות אותה בדיון וזה העובדה שלפ"מ עושה פרסום סמוי, שזה אחד הדברים הכי חמורים שיש.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
לא, אתה יודע מה זה, קונים כתבות שמתחזות לכתבות עיתונאיות בתור פרסום - -
היו"ר משה גפני
¶
אני מודיע כיושב ראש הוועדה שבעזרת השם ובלי נדר יהיה דיון על הלפ"מ. אנחנו נקיים את הדיון הזה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
גפני, אני מבקשת שנקבל רגע פירוט של המשרדים כי אני אומרת לך שזה חסר פרופורציות. אתה מבין כמה כסף זה 700 מיליון שקל לשנה, גם על 2016 וגם על 2017?
חמי דוניצה
¶
אנחנו נעביר את הפירוט אבל אני כבר אומר לך שהפירוט רובו מורכב על גידול ממשרד התיירות ומהמשרד לעניינים אסטרטגיים. אלה שני המשרדים המשמעותיים שמגדילים את - -
היו"ר משה גפני
¶
תודה רבה. אנחנו נקיים דיון. סתיו, אני לא ממשיך את הדיון, אנחנו צריכים לסיים את זה.
יש לנו הצבעה אחרי זה על החטיבה להתיישבות. מי בעד אישור הפניה ירים את ידו? מי נגד? מי נמנע?
היו"ר משה גפני
¶
הפניה אושרה ויש רביזיה. אני עכשיו מצביע על הרביזיה של משרד החקלאות, 38-40, מי בעד אישור הרביזיה ירים את ידו?
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור – את לא מנהלת לי את זה. אני אשאל את היועצת המשפטית אם צריך. שאלתי אותה קודם, הכל בסדר.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש שתכירי ביושב ראש. תכירי בו.
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – הרוב
נמנעים – אין
הרביזיה לא התקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
אני חוזר לפניה של הרווחה בעמוד 6, 55-56. מי בעד אישור הפניה הזאת ירים את ידו? אני לא מצביע, יש שם בעיה.
הצבעה
בעד – הרוב
נגד – אין
נמנעים – 2
הפניה אושרה.
תודה רבה. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 12:52.