הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 427
מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט
יום רביעי, י"א בתמוז התשע"ז (05 ביולי 2017), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 05/07/2017
חוק איסור הלבנת הון (תיקון מס' 22), התשע"ז-2017
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק איסור הלבנת הון 1(4)
מוזמנים
¶
פרקליטה-מח' יעוץ וחקיקה, משרד המשפטים - לילך וגנר
אחראי הלבנת הון, בנקים - דניאל יעקוביאן
ס. אחראי הלבנת הון, בנקים - אייל חן
קצין ציות, בנקים - מוטי דודי
נציגת התנועה המסורתית - שירה פורסטנברג
מוזמן/ת - ג'האד אבו פריח
מוזמן/ת - חנה גרונברג
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את הישיבה. חבריי חברי הכנסת – אם יגיעו, אנשי הממלכה – השאירו אותך לבד הפעם במערכה, אבל את יכולה, את בסדר, ולאנשי בנק הדואר. נתחיל.
לילך וגנר
¶
מדובר בתיקון שנמצא בהצעת החוק איסור הלבנת הון, תיקון מס' 19, שהפך להיות דחוף, ולכן ביקשנו את פיצולו מיתר התיקונים. מדובר בתיקון להגדרת תאגיד בנקאי. היום תאגיד בנקאי מוגדר כמי שהוגדר כזה בחוק הבנקאות – הכוונה לבנקים, וכן כתאגיד עזר כהגדרתו בחוק הבנקאות, שאוגד בישראל. שלוש חברות כרטיסי האשראי פועלות בסליקת כרטיסי חיוב, ואין תאגידי עזר, אבל בתיקון לחוק הבנקאות, תיקון מס' 18, התאפשר מתן רשיון סליקה על-ידי הנגיד לחברה אחרת. משכך, יינתן רשיון הסליקה, לא יחולו על אותה חברה בלי תיקון ההגדרה החובות שחלות לפי הצו הבנקאי. לפי מה שנמסר לי מבנק ישראל, הנגיד השנה עשה שימוש בסמכות הזו לפי סעיף 36 משהו לחוק הבנקאות, ונתן רשיון סליקה לחברה מסוימת. לכן, כדי שיחולו עליה – מאחר שהיא עוסקת בסליקה – כמובן הרציונלים של הצו חלים עליה; כדי שיחולו עליה החובות לפי הצו, יש צורך לתקן את ההגדרה.
לילך וגנר
¶
פיצלנו לגבי הסמכות של הטלת עיצומים לנותני שירות עסקי. גם, זה הפך להיות דחוף, כי היתה שם תקלה, ולא ניתנה סמכות כזו, אז פיצלנו את התיקון והעברנו אותו.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
טוב.
רבותיי, יש לכם מה לומר להגנתכם? אני מבין שבזה שאנחנו עושים את זה, יש חשש או משהו שתהיה הלבנת הון שם אצלם, אלא עושים את זה כי- - -
לילך וגנר
¶
החובות אמורות לחול כפי שהן. אגב, יש תיקון בקנה של הצו, אבל הוא יכול לחול כפי שהוא, כמו שהוא חל על תאגידי עזר. זה אותן פעולות.