הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 726
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, י"ח בסיון התשע"ז (12 ביוני 2017), שעה 12:55
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 12/06/2017
תקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות) (הוראת שעה), התשע״ח-2017
פרוטוקול
סדר היום
תקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות)(הוראת שעה), התשע"ז-2017
מוזמנים
¶
סיון להבי - סגן מנהל המינהל לשלטון מקומי, משרד הפנים
רעות פרקש - לשכה משפטית, משרד הפנים
הילה זהבי - כלכלנית, מרכז השלטון המקומי
רישום פרלמנטרי
¶
הילה לוי
תקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות)(הוראת שעה), התשע"ז-2017
היו"ר משה גפני
¶
אני מחדש את הישיבה. אנחנו בסעיף אחרון בסדר-היום: תקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות)(הוראת שעה), התשע"ז-2017. סיון להבי, סגן מנהל המינהל לשלטון המקומי יסביר לנו מה הוא רוצה מאתנו.
סיון להבי
¶
צהריים טובים, מדובר בחוסר הסדרה שקיים בחוק. צו המסים של כל רשות שונה מאחת לשנייה, הוא שונה הן בצורת מדידת הנכסים והן בתעריפים ובסיווגים שקיימים. על מנת לעשות שינויים בתעריפי הארנונה יש להגיש בקשה לאישור חריג של השרים והשרים יכולים לאשר העלאה או הפחתה או שינוי הסיווג.
אין בסמכות השרים לדון בשינוי שיטת החישוב. דיני ההקפאה החלים על עולם הארנונה החל משנת 1985 לקחו את הסמכות מהשרים לדון בשינוי שיטת החישוב.
סיון להבי
¶
כן. התעריפים מתעדכנים בהתאם לנוסחת שיעור העדכון, שהחישוב שלה קבוע בחוק. לגבי שיטת המדידה, אתם בטח מכירים את הביטויים נטו, ברוטו וברוטו-ברוטו.
סיון להבי
¶
אמרה ועדה מכובדת שדנה בנושא שיש 255 רשויות ויש 255 שיטות מדידה שונות. בצו המסים של רשות קבוע איך מחשבים. לדוגמה, האם מחשבים מרפסות או לא, חניות, פרגולות, קירות חיצוניים, פנימיים, חדרי מדרגות וכו' וכו'. כדי לפשט את העולם מכנס משרד הפנים את כל השיטות הנהוגות ברשויות לשלושה סוגי שיטות. הראשונה נקראת נטו ובה בודקים רק את שטח הדירה הפנימי, לא קירות חיצוניים ולא כוללים שטחי עזר. לא חדרי מדרגות, חדרי עגלות, חדרי כושר וכו'. השנייה נקראת ברוטו ובמסגרתה מודדים מקיר חיצוני לקיר חיצוני. זה יותר קל אי אפשר באמת לראות לפי הקירות.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
הכי קל זה לעשות הערכה. זה נטו נטו נטו. יושב מישהו בעירייה ואומר: ההוא יש לו 100 מטר, כותב וזהו.
סיון להבי
¶
ברוטו-ברוטו היא השיטה האחרונה ובמסגרתה נמדדים כל שטחי הנכס, כולל קירות חיצוניים, כולל שטחי השירות וכל מה שנלווה אליהם. יכול להיות שברשות מסוימת השיטה היא שיטה מצמצמת, כלומר הנטו, אבל התעריף הוא גבוה ואז זה מתאזן עם רשות שכנה שבה השיטה מרחיבה והתעריף נמוך.
סיון להבי
¶
נכון. המקרה שאנחנו דנים בו היום הוא עקב עיוות שנוצר כאשר שתי רשויות התאחדו ובכל אחת מהרשות המתאחדת קיימת שיטת מדידה שונה. אני אדייק – בשנת 2007 התקנות עודכנו באופן כזה שניתן יהיה לרשויות שמתאחדות לפנות לשרים בבקשה לשינוי שיטת החישוב לצורך האחדת השיטה. מה שנוצר בסיטואציה הספציפית הזאת הוא שיש מספר רשויות שב-2003 הוחלט על האיחוד שלהן ולא הספיקו להשלים את תהליך איחוד הצווים, מכיוון שב-2007, במועד אישור התקנות, כבר חלפו ארבע שנים ממועד איחודן, וזה מה שקבוע בתקנות. אם מחר רשות מסוימת תתאחד, יעמדו לרשותה ארבע שנים להגיש בקשה לשרים וזה הוגן. משרד הפנים מעריך שתוך ארבע שנים אפשר להסדיר את העניין הזה.
ההצעה שלנו בפני הוועדה היא בעצם לעשות הוראת שעה שקובעת שאותן רשויות שאוחדו ב-2003 – יש 12 רשויות ושלוש מתוכן כבר לא קיימות, אז נשארנו רק עם תשע.
סיון להבי
¶
אל שאגור, שזה מג'ד אל כרום, דיר אל אסד ובענה, דליה ועוספיא שהיו עיר הכרמל, ירכא, בוסתן ג'וליס ויאנוח-ג'ת שהיו גאיה. אלה כבר פורקו והם לא קיימות.
סיון להבי
¶
רגע, רגע, אני אפרט גם בעניין יהוד. דרום השרון-רמות השבים, חוף הכרמל-עתלית, עמק הירדן-כינרת, סביון-גני יהודה. אחת הסיבות שבגינן הגענו אל הוועדה היא עתירה שהוגשה לבג"ץ על-ידי יהוד-מונוסון מכיוון ששם באופן מובהק יש חוסר אחידות. הצו של נווה מונוסון ויהוד שונה במהותו בשיטת החישוב. הוא שונה בגובה של עליות הגג, לדוגמה, וכן הלאה. יש טענה שיש הפליה בין מי שגר מימין לכביש למי שגר משמאל לכביש. הרשות הזאת פונה פעם אחרי פעם לשרים ונתקלת בתשובה שהנושא אינו בסמכותם.
רשות נוספת שפנתה לשרים לאורך השנים היא בנימינה-גבעת עדה. גם שם, בגבעת עדה יש צו שונה מבנימינה ואפשר לראות את זה ממש בצווים של הרשויות, שהבאתי אתי, שהם שונים.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
שם הרמה הסוציו-אקונומית של האנשים היא לא מרחק מזרח ממערב. ביהוד-מונוסון זה מזרח ממערב. אנשי קשי יום יש ביהוד.
היו"ר משה גפני
¶
מה הבקשה על יהוד-מונוסון? ביהוד משלמים ארנונה שקל ובמונוסון משלמים שני שקלים? מה המצב עכשיו?
סיון להבי
¶
לא. מציבים את אותו קרוואן, פעם ביהוד ופעם בנווה מונוסון. בצד ימין השטח שלו הוא 50 מטר ובצד שמאל השטח שלו הוא 60 מטר כי שיטת חישוב הנכס שונה.
סיון להבי
¶
הפערים, לדוגמה, הם בגובה עליית הגג. במקום אחד זה 1.60 מטר ובשני זה 1.70 מטר. במונוסון היא נמוכה יותר. אנחנו מאפשרים לרשות לפנות אל השרים להאחדה. הרשות תידרש לעשות איזון, לדוגמה, היא תשנה את שיטת החישוב ותפנה במקביל להפחתת תעריפים.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אבל אתם לא באים עם הצעה כזאת. אתם אומרים שמשווים את שיטת החישוב. זה מה שאתם רוצים מאתנו. אתם לא באים עם הסכמה של הרשות עצמה שלא להעלות מסים.
שלומית ארליך
¶
היום אי אפשר לשנות את שיטת החישוב. ב-2014 הגיע לוועדה משרד הפנים וביקש מאתנו כן לפרוץ את זה, כן לאפשר שינוי שיטת חישוב. חברי הוועדה סברו שלא נכון לאפשר את זה עד שמשרד הפנים עושה איזושהי עבודה כללית, באמת ממפה ובודק מה קורה ברשויות ועושה איזושהי האחדה לכלל המדינה. ב-2007 נקבעו תקנות שקובעות חריג. החריג אומר שניתן לשנות את שיטת החישוב רק לגבי רשויות שאוחדו, כדי ליצור איזושהי אחדות ביניהן.
לגבי אותן רשויות, ה-12 האלה שנקבעו בחוק התכנית להבראת כלכלת ישראל, שהיה משנת 2003, בתקופה שנקבעה בתקנות – 4 שנים – הן לא הספיקו לבצע את ההאחדה הזאת. מה שרוצים לעשות פה עכשיו בתקנות האלה, מה שמוצע כאן עכשיו זה לאפשר להן עוד תקופה עד סוף השנה, שבמהלכה הן בעצם יוכלו לתקן כביכול את העוול שנוצר ולאפשר להן להביא להאחדה ברשויות שאוחדו.
מתעוררות שאלות נוספות לגבי מה שקורה עם רשויות שאוחדו לפני 2003. יש עוד כמה רשויות כאלה. הבנו שהן קבוצות ריקות וסיון ייתן לנו את הנתונים, אבל מה שסיון אומר לגבי התעריפים זה שהוא לא יכול לתת כרגע - - -
סיון להבי
¶
הבקשה נבחנת לאור הקווים המנחים של השרים. הבקשה יכולה באותה מידה להביא להפחתה. יכול להיות שהאחדת הצווים תביא להפחתה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני מבין את הטכניקה, אבל הטכניקה בסוף לא מעניינת. אני מדבר גם בשם חבריי פה. מה שמעניין אותנו הוא האם בסוף ישיתו על התושבים יותר מסים או פחות מסים. זה מה שמעניין אותנו.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
ודאי. אתה אומר: אתם רק הצד הטכני ותאפשרו לנו לאחד. בפועל, בסוף השרים יחליטו אם כדאי או לא כדאי או שראש העיר יחליט אם הוא רוצה להעלות או לא. אנחנו החוליה הראשונה אבל אם בסוף התהליך אתם לא תבואו הנה עם הבטחה מפורשת שרוב האזרחים לא ישלמו יותר ארנונה ושלא יהיה להם שינוי, אנחנו מתקשים. אתה מבין שזה קשה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
מכיוון שאני מכיר את יהוד ואת נווה מונוסון, אותה זקנה מסכנה, זוג מבוגרים שגרים בבית משנת 48' – נכון שהוא בית בודד – בקושי יש לו פנסיה. אתה עכשיו רוצה שהוא ישלם כמו נווה מונוסון? אני לא אתן לזה יד. לא יקרה דבר כזה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
ברמת יהוד-מונוסון יש הבדלים סוציו-אקונומיים מהותיים. זה לא קרוב. זה דווקא הקטע שמטריד אותי כי האחרים שווים, פחות או יותר. דבר שני, תסבירו לי למה עכשיו שנה. למה שנה?
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אנחנו לא נלך נגד שר הפנים. אני מציע לך את ההצעה הבאה: 1. לאשר להם את זה בהתליה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
זאת עצתי. שהשינוי של המסים שייגזר כתוצאה מההחלטה שלנו יובא גם לאישור הוועדה. זה לא הרבה יישובים.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
לא, אתה לא צריך משפטית. אתה צריך התחייבות של השר שהוא אכן יבוא לאשר את זה פה.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אנחנו אומרים: האחדה כן, אבל אנחנו מאוד חוששים שזה יוביל להעלאת מסים שלא מקובלת עלינו.
הילה זהבי
¶
נכון, מדובר עכשיו על 12 רשויות, יותר נכון 8 רשויות מקומיות ואנחנו בעד לאפשר לרשויות שאוחדו, במסגרת האישור החריג, לקבל איחוד של השיטה. לעניין כלל הרשויות, אנחנו בעד להתיר להן גם לשנות את השיטה במסגרת אישורים חריגים. נכון שזה לא הדיון כרגע אבל אנחנו בעד זה ובעד קידום החלטת ממשלה מס' 201 מ-2013, שהייתה במסגרת חוק ההסדרים 2014-2013. אנחנו חושבים שלא בהכרח מדובר בעלייה של תעריפים ובעלייה של התשלומים לרשויות. קודם כל, אנחנו רוצים לתת חופש לרשויות המקומיות ועד עכשיו הידיים שלהן היו כבולות בגלל דיני ההקפאה. אנחנו רוצים לאפשר להן לעשות את השינויים. למה? ניקח את גני תקווה כרשות שבמשך שנים רבות פנתה לכנסת ולממשלה לשנות את שיטת החישוב מברוטו-ברוטו ולהפוך אותה לשיטה יותר מקלה, כדי לעזור לתושבים שמחו על כך שהארנונה היא בשיטת ברוטו-ברוטו ולוקחת בחשבון נכסים משותפים.
היו"ר משה גפני
¶
את מתפרצת לדלת פתוחה. אנחנו מסכימים ולא מתווכחים על זה. אנחנו אומרים שיש פה זוג לא מתאים. הזוג הזה הוא יהוד ונווה מונוסון. הוא לא מתאים מכיוון שביהוד גרים אנשים ברמה סוציו-אקונומית הרבה יותר נמוכה מאשר בנווה מונוסון. יבוא ראש העיר, שהוא ראש העיר של שני היישובים האלה, וברגע שאנחנו מאשרים את האיחוד – כנראה בנווה מונוסון משלמים היום יותר לפי שיטת החישוב ההיא. אם מאחדים את זה, אנשי יהוד, שהם במצב סוציו-אקונומי הרבה יותר נמוך, יעלה תשלום הארנונה שלהם.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אנחנו לא חוששים שהוא יוריד לנווה מונוסון. אנחנו לא חוששים. אין לנו חשש כזה, שהוא יוריד את הארנונה.
היו"ר משה גפני
¶
השאלה היא האם את יכולה לתת לנו איזושהי התחייבות שאם יתברר שכתוצאה מהעובדה הזאת שאוחדו שתי הרשויות תעלה הארנונה של יהוד בדומה לנווה מונוסון, זה לא יקרה ואז ישנו את השיטה שם כי אנחנו מאפשרים לו את זה.
הילה זהבי
¶
אני חושבת שהאפשרות לתת את זה לאישור שר הפנים ושר האוצר כן יכולה לעצור את הדברים האלה. היא כן יכולה לעצור איזושהי עלייה שאתם חושבים עליה, שיכולה לקרות.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני אציע לכם שאם אתם לא יכולים להתחייב, אנחנו נעשה הפרדה של יהוד-מונוסון. החבר'ה של יהוד מסכנים. חבר'ה, אנחנו לא יכולים לתת יד לזה. אנחנו מודאגים.
סיון להבי
¶
אני יכול להעביר את בקשת הרשות למזכירות הוועדה ויכול להתקיים פה דיון בעניין. שר הפנים בטח יהיה קשוב אליו.
סיון להבי
¶
אחרי שמליאת הרשות תקבל את החלטתה והבקשה תוגש לשרים, אנחנו נעביר את זה לעיון מזכירות הוועדה כדי שתראו שאין שם באמת איזושהי העלאה יוצאת דופן.
היו"ר משה גפני
¶
רגע, רגע. דבר לאט כדי שאני אבין מהר. אנחנו מאשרים את זה. הולכת מליאת רשות יהוד-מונוסון ומקבלת החלטה של העלאה או של הפחתת הארנונה. זה צריך לבוא לאישור השרים. לפני אישור השרים זה יבוא לכאן לדיון?
היו"ר משה גפני
¶
אני לא יכול לדרוש את אישור הוועדה ואת זה אני יודע. משפטית זה בלתי אפשרי. האם אתה יכול להתחייב לנו שאחרי שיהיה אישור של מליאת יהוד-מונוסון, לפני אישור השרים זה יבוא לכאן לדיון?
היו"ר משה גפני
¶
תקשיב לי שנייה. אני לא משנה את החוק ואני לא הולך מבחינה משפטית הפוך ממה שקורה. אני יודע, זה לא בסמכותנו. אם אנחנו מאשרים – אישרנו. אנחנו יודעים את זה. היות ויש לנו חשש רק מהמקרה הזה, מליאת העירייה שם תאשר העלאה או הפחתה של ארנונה ולפני שהשרים מאשרים את זה, שישמעו את ועדת הכספים. שזה יבוא לכאן, נביע את דעתנו ואז זה יבוא לוועדה.
היו"ר משה גפני
¶
עדכון לפני שזה מאושר על-ידי השרים. אם אין שינוי, אני לא מקיים דיון. אם יש שינוי, אני אקיים דיון.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
הרי אנחנו לא יכולים לכפות עליכם החלטה. אנחנו מבקשים לקיים את הדיון טרם החלטת השרים.
היו"ר משה גפני
¶
אני לא נכנסתי ללשכה המשפטית, לא נכנסתי לעניין הזה. שלומית כבר אמרה את זה קודם והבנתי. אני מבין שאנחנו לא יכולים לשנות מבחינה משפטית את החוק הקיים, אלא אם כן אנחנו רוצים לשנות את החוק, ואנחנו לא רוצים לשנות את החוק. יש לנו בעיה עם מקרה ספציפי. אם אתם לא נותנים לנו פתרון, אנחנו לא מאשרים את כל התהליך הזה מכיוון שאנחנו חוששים מהמקרה הספציפי.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אנחנו יכולים עכשיו רק לאשר או לא לאשר את הבקשה שלכם. אם אנחנו לא מאשרים אותה, לא קרה כלום. אם אנחנו מאשרים אותה זה כפוף למה שאמרנו, דהיינו שיתקיים פה דיון. דיון, לא החלטה נוספת.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
חברים, תגידו לשר שלכם שאם לא יהיו בטוחות שהחבר'ה ביהוד, שהם בשכבה סוציו-אקונומית נמוכה, לא ייפגעו, לא נרים את היד.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני גם לא חושב שהשר הרלוונטי יש לו איזה עניין לפגוע באוכלוסייה של יהוד.
היו"ר משה גפני
¶
אני רוצה להגיד לך משהו. אני לא מדבר משפטית בכלל אלא בשכל ישר. משפטית זה לא תמיד ככה. יש חוק וצריך ללכת לפי החוק גם אם הוא לא שכל ישר. אני מעריך שברגע שראש העיר שם ישמע שאחרי שהוא יאשר זה יבוא לכאן לדיון ציבורי, לפני השרים, הוא ייזהר לא לעשות העלאת ארנונה כללית שתפגע בתושבי יהוד.
שלומית ארליך
¶
שני עניינים, אחד הוא לגבי המועד. בעצם המועד שהיום מוזכר בתקנות הוא עד 31 בדצמבר 2018, כשאנחנו לא מדברים באמת על 31 בדצמבר כי הבקשות צריכות להיות מוגשות עד סוף חודש יוני. האם יש היתכנות מבחינת הרשויות להגיש את הבקשות או ששוב אנחנו מגיעים למצב שבו הן לא יספיקו להגיש ובעצם לא עשינו שום דבר בתיקון הזה?
שאלה שנייה, התיקון כרגע מתייחס רק לרשויות המקומיות, לאיחודים שנעשו בשנת 2003 בחוק לתכנית הבראת כלכלת ישראל. מה לגבי רשויות שאוחדו לפני כן? אנחנו לא רוצים להגיע למצב שבו רשות שאוחדה לפני 2003, נניח מאז דיני ההקפאה, משנת 85' עד 2003, תבוא ותגיד לנו שהיא גם רוצה ולא אפשרנו לה במסגרת אותו תיקון?
סיון להבי
¶
לגבי המועדים הקבועים בתקנה, עד ה-1 ביולי מקבלים החלטה עד 2018. בחוק קבוע שבשנת בחירות דוחים את המועד, קרי בשנת 2019.
סיון להבי
¶
ביולי 2018 לא יתקבלו החלטות ל-2019 וזה יידחה לאחרי הבחירות. לכן הארכה עד סוף 2018 מאפשרת מועד ב' אחד והוא עכשיו. הרשויות הרלוונטיות מודעות לזה ואני מקווה שהן יעמדו בלוחות הזמנים.
שלומית ארליך
¶
האם לגבי 10 רשויות אחרות או חלק מהן, כי חלק פורקו, לגבי היתרה יש משהו שעשוי גם להתעורר ולא יספיקו מבחינת לוחות זמנים?
סיון להבי
¶
על עוד שש רשויות, שהן אחרי 85' ולפני 2003. אני יכול לנקוב בשמן, אם אתם רוצים. אלה הרשויות: נחלת יהודה עם ראשון לציון, ג'דידה-מכר, ערערה-ערה, מטה אשר-חצרות יסף, כוכב יאיר-צור יגאל, מטה אשר-שבי ציון. הם אחרי דיני ההקפאה ולפני 2003.
שלומית ארליך
¶
אז אתם צופים שיהיו רק שתי רשויות מאוחדות משנת 2003 שיגישו בקשה.
אנחנו נבקש להתאים את הנוסח לפסקה 3 שקיימת היום. הוא כתוב קצת בנוסח שונה וזה לא משפיע על המהות, למטב הבנתנו, ותראו אם זה בסדר מבחינתכם.
זה יהיה הוראת שעה 1: "בתקופה שעד יום כ"ג בטבת התשע"ח, 31 בדצמבר 2018."
סיון, יהוד-מונוסון יספיקו?
שלומית ארליך
¶
אני ממשיכה: "יראו כאילו בתקנה 10א לתקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות), התשס"ז-2007, אחרי פסקה 3" – פסקה 3 היא זאת שקובעת את האופן החריג שבו ניתן לאחד את שיטת החישוב, "יבוא: 3א: בלי לגרוע מהאמור בפסקה 3, להטיל ארנונה שלא כאמור בתקנה 3ב אם תחום שיפוט הרשות המקומית הורחב כדין לפי סעיף 9 לחוק התכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2004-2003), מס' 2, התשס"ג-2003, באופן שלתחום השיפוט יתווסף שטח שהיה כלול בתחום שיפוטה של רשות מקומית אחרת והמועצה לא עשתה שימוש בסמכותה לפי פסקה 3." זה בסדר, מבחינתכם?
רעות פרקש
¶
שיבינו שמדובר על ארבע השנים האלה, שזאת הייתה המגבלה עד עכשיו ולא צריך מגבלה. מסירים את המגבלה של ארבע שנים.
שלומית ארליך
¶
נכון. את נותנת פה סמכות מיוחדת שאומרת שבתקופה של עד סוף השנה הזאת כן לכלול את זה. אתם רוצים להוסיף את זה או לא?
שלומית ארליך
¶
אז נוסיף את המילים: "בפרק הזמן שנקבע בה" והמשמעות היא בתקנה 10א(3) כי לא ברור מה זה אומר.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר? זהו? עוד משהו?
לגבי הנושא של התקנות תתווסף החלטה שבה אנחנו מבקשים, בעיקר לגבי השניים האלה שעליהם מדובר – גבעת עדה-בנימינה ומונוסון-יהוד, אף על פי שגבעת עדה-בנימינה פחות מעניין, אבל אי אפשר לעשות שוני בעניין הזה – שבוע לאחר קבלת החלטת מועצת העיר להודיע לנו על ההחלטה.
היו"ר משה גפני
¶
להודיע לנו על הבקשה שהם הגישו לשני השרים. אם אין שינוי, זה לא מעניין וזה הולך לשרים ושהשרים יחליטו. במידה ויהיה שינוי דרמטי, בעיקר העלאה של יהוד לעומת מונוסון, אנחנו נקיים כאן דיון ואת הדיון הזה אנחנו נביא לשרים לפני שהם מחליטים. אין לנו סמכות, אני יודע, אבל יש לנו סמכות ציבורית מכיוון שאנחנו מאשרים עכשיו את הבקשה הזאת. אם יהיה שינוי, ואני מקווה שלא יהיה שינוי ולא נזדקק להגיע לדיון הזה, והוא יהיה דרמטי, אני אקיים כאן דיון לפני שהשרים מחליטים על הבקשה של מה שהגישה הרשות המקומית.
סיון להבי, אתה אחראי על התהליך הזה. שלא נבוא יום אחד ואתה תגיד לי: שמע, אני שכחתי מהעניין הזה וזה בכלל לא תלוי בי. אתה בעל הבית כדי ליישם את הסעיף השני.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש שמיד כשמגיעה אליכם הבקשה להגיש לנו אותה. להגיד לנו. אלא אם כן אתה מרים אליי טלפון ואתה אומר: במה שהם ביקשו מהשרים, אין שינוי. אבל אם שינוי אני מבקש לקיים את הדיון.
מי בעד אישור התקנות, כולל התוספת שאמרתי, ירים את ידו.
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
נמנעים – אין
תקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות) (הוראת שעה), התשע"ז-2017, אושרו.