הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 13
מישיבת הוועדה המשותפת של ועדת הכנסת ושל ועדת החוקה, חוק ומשפט
לדיון בהצ"ח מימון מפלגות
יום שני, כ"ב באדר התשע"ז (20 במרץ 2017), שעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 20/03/2017
חוק מימון מפלגות (תיקון מס' 35), התשע"ז-2017
פרוטוקול
הצעת חוק מימון מפלגות (תיקון מס' 35) (גוף פעיל בבחירות), התשע"ז- 2017, (פ/2785/20) (כ/678), המשך הצבעות: בקשות לרביזיה, עניינים שנטען לגביהם נושא חדש וסעיפי הצעת החוק
חברי הוועדה: יואב קיש – היו"ר
ישראל אייכלר
דוד ביטן
יואב בן צור
ענת ברקו
יעל גרמן
יואל חסון
אורי מקלב
איילת נחמיאס ורבין
רויטל סויד
אוסאמה סעדי
רועי פולקמן
מיכל רוזין
יצחק בקר - עוזר בכיר ליועמ"ש, משרד מבקר המדינה
חנה רותם - מנהלת האגף לביקורת מימון מפלגות, משרד מבקר המדינה
דין ליבנה - ייעוץ משפטי, ועדת הבחירות המרכזית
אושרה עצידה
הצעת חוק מימון מפלגות (תיקון מס' 34) (גוף פעיל בבחירות), התשע"ז-2017, (פ/2785/20)(כ/678), המשך הצבעות: בקשות לרביזיה, עניינים שנטען לגביהם נושא חדש וסעיפי הצעת החוק
אנחנו פותחים את הישיבה, שלום לכם. לפני שנתחיל רוצה להציג פה חבר הכנסת מקלב נושא, וגם אני אציג. אתה יודע מה? אני אציג ראשון - בסדר? אני רוצה להציג נושא. מכיוון שחוק מימון מפלגות - אנחנו לא נוגעים בו. בדרך כלל מעט מאוד, אם בכלל. יש מספר שינויים שהתווספו מכיוון שהחוק באמת עולה פה להצבעה. נושא אחד שעלה בעקבות דוח המבקר על טענה שמפלגה או סיעה לא יכולה להלוות כספים לשלוחה שלה בהסתדרות שזה כביכול משהו שנעשה והיה בנורמה, ולמעשה לאחר בדיקה מאיזושהי סיבה המבקר טוען שזה לא קיים בחוק, אנחנו רוצים להסדיר את העניין הזה. הוספתי אני שני תיקונים. זה בעמוד האחרון לנוסח. נא להעביר נוסחים. מי לא חילק? נא להעביר נוסחים. עמוד אחרון לנוסח - אני אקריא את זה. ארבל, אני חוסך לך - בסדר?
הוספנו עמוד אחרון שיש בו שינויים שאנחנו עושים מכיוון שאנחנו דנים בחוק.
"אחרי סעיף 8 יבוא –
"תיקון סעיף 17 9. בסעיף 17 לחוק העיקרי –
(1) בכותרת השוליים, בסופה יבוא "והלוואה לסיעה בהסתדרות";
(2) אחרי סעיף קטן (ב) יבוא:
"(ג) סיעה או מפלגה רשאית לתת הלוואה לסיעה בהסתדרות העובדים הכללית החדשה הקשורה אליה ומזוהה עימה..."
רויטל, אני רוצה להסביר רגע מה קרה. חוק מימון מפלגות זה חוק שאנחנו נוהגים לשנות אותו במשורה ובמעט. כל הנושא של גוף פעיל בבחירות הוליך את כל השינויים האלה. במהלך הדברים האלה עלו דברים שאנשים העלו כרצון להוסיף ולתקן בחוק. תיכף מקלב יציג נושא נוסף בעניין הזה.
הנושא שאני מציג, נושא שעלה בעקבות הסיעות שלנו בהסתדרות שטענו שקיבלו הבהרה ממבקר המדינה לנוהג שהיה קיים עד היום שהמפלגות היו מלוות להם כספים לטובת הבחירות, שהדבר הזה לא מוסדר בחקיקה. ביקשו להסדיר את זה בחקיקה.
עשינו פגישה עם היועצת המשפטית. זה הניסוח שמדבר שמסדיר את העניין הזה בחקיקה.
אני לא יודע. זה כל אחד לעצמו. אני יודע שזה עוזר לסיעות של המפלגות. רק סיעות שיש להם מפלגות, וזה דבר שהיה קיים בהסתדרות שנים. לא המצאנו משהו חדש, בסדר? זה חשוב לי להגיד.
בניסוח כרגע זה סיעה וזה אומר סיעה שנבחרה. אנחנו מפלגה חדשה והקמנו סיעה בהסתדרות. אבל לפי הנוסח שכתוב כרגע היא כרגע לא נחשבת.
כי היא לא נבחרה עדיין בבחירות. יכול להיות שצריך לדייק את זה: סיעה ורשימת מועמדים, כי יש תנאי סף מאוד ברורים בהסתדרות. למשל, 10,000 חתימות כדי להקים סיעה. אנחנו הקמנו - - -
אין לי בעיה - שיהיה סיעה ורשימת מועמדים. רועי, בסדר. זה עושה שכל: סיעה ורשימת מועמדים.
אני מגדיר עוד פעם את התיקון ונא לכתוב בכתב את התוספת של רועי. אני מקריא את הסעיף:
"תיקון סעיף 17 9. בסעיף 17 לחוק העיקרי –
(1) בכותרת השוליים, בסופה יבוא "והלוואה לסיעה בהסתדרות";
(2) אחרי סעיף קטן (ב) יבוא:
"(ג) סיעה או מפלגה רשאית לתת הלוואה לסיעה או רשימת מועמדים בהסתדרות העובדים הכללית החדשה הקשורה אליה ומזוהה עימה, לצורך מימון הוצאות הבחירה שלה בהסתדרות זו; החזר ההלוואה יהיה צמוד להפרשי והצמדות ריבית."
"תיקון חוק המפלגות 2. בחוק המפלגות, התשנ"ב, בסעיף 25(א), אחרי פסקה (2א) יבוא:
"(2ב) הפרשי הצמדה וריבית בשל הלוואה שנתנה המפלגה לסיעה או רשימת מועמדים הקשורה אליה ומזוהה איתה בהסתדרות העובדים הכללית החדשה לצורך מימון הוצאות הבחירות שלה בהסתדרות זו;"
לדוגמה, היתה סיעה שמזוהה עם גוף מסוים, ופתאום עכשיו הסיעה הזו והאנשים שם בהסתדרות החליטו שהם לא. מי קובע אם הסיעה הזו היא בעלת זיקה או לא?
יש לי פה בעיה מסוימת. זה שאלה מאוד נכונה כי הסיעות בהסתדרות הם לא אישיות משפטית, הם לא כמו ברשויות המקומיות שיש סיעת בת של מפלגה שאנחנו יודעים בדיוק איך לעשות את זה. לכן, הוצע הניסוח הזה של: "קשורה ומזוהה".
כן, כן.
- - ופתאום נגיד לצורך העניין, האנשים בסיעה החליטו: אנחנו יותר לא מזוהים עם ש"ס, או שהם נגד.
והשאלה אם אפשר לעשות את זה. זה נכון, יכול להיות שמישהו צריך לקבוע האם הקיימת הזיקה הזו.
לא. יכול להיות שמבקר המדינה צריך לקבוע האם זו הלוואה שהיא מותרת, האם באמת יש זיקה בין הסיעה בהסתדרות לבין הסיעה לכנסת. לא מספיק השם, אלא כמו שהוא קובע שיש גוף קשור לסיעה.
הוא צודק כי זה יכול לייצר מעברים כאלה בין סיעות, זה נושא שדנו בזה פה בשבוע שעבר.
מן הסתם אם יהיה מצב שמצטייר כאילו שמדובר בהעברה פיקטיבית או ניסיון לעקוף את המגבלות על ההעברות, אנחנו נצטרך להעיר על כך בדוח.
זה לא העברה פיקטיבית, זה העברה מהותית. יש לי אנשים שנמצאים בתוך התנועה בהסתדרות והם פתאום היו ש"ס ועכשיו הם לא ש"ס.
רוצה לתת לאחרים, להעביר את השם למישהו אחר. השאלה היא מה יהיה אז. אני אומר, אלה לא מזוהים שלי. אלה מזוהים שלי.
הוא יגיד לך: אני מזוהה איתה, בטח שאני מזוהה. אני חרדי ספרדי, מזוהה איתה. אבל במציאות הוא לא מזוהה.
מי יקבע שהשני הוא באמת הסיעה המזוהה שלי? מי קובע שם? מי האדם שיקבע לי שאכן - - - ?
בוא נתחיל מזה שמי שטוען שהוא ש"ס, ולתפיסתך הוא לא ש"ס, אתה לא תעביר לו כסף - נכון? אז אין לך בעיה. עכשיו אתה רוצה להעביר למישהו אחר שגם הוא טוען שהוא ש"ס ואתה אומר: כן, זה הש"ס שלי. אז אתה מעביר לו, ובזה נגמר העניין.
לא, אנחנו לא רוצים לאפשר. נניח שש"ס רוצה להעביר למישהו שלא קשור. אנחנו לא רוצים שהחוק יאפשר את זה - - -
אם תעביר לו, ואם יהיו פרסומים שהוא באמת מזוהה עם ש"ס, אז מן הסתם הכול כשר. אם תעביר לו והוא - - -
לא, אנחנו מדברים על שני דברים שונים. אתה רוצה להעביר ממישהו שאין את הלוגו של ש"ס עליו, כן?
אוקי. אם תעביר למישהו אחר והוא באמת יפרסם עם ההסכמה שלכם שהוא מזוהה אתכם, מן הסתם שזה סביר וכשר.
חברים, אני מציע כך. חבר הכנסת בן צור, זה יותר טוב משזה לא יהיה, אני כבר אומר לך. כי עכשיו אם לא נעביר את זה, זה לא יהיה. אני אומר לך שזה יאפשר לך את הגמישות להצהיר כמפלגה. אתה מתאר מצב שיכול להיות שהוא יקרה, אבל אנחנו - - -
רק הערה קטנה לנוסח. העירו לי שסעיף 17 שאותו אנחנו מתקנים, יש פה כבר הוראות שלא קשורות לענייננו על ההסתדרות, ושם זה נקרא: ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ-ישראל. זה המינוח הישן. עכשיו התווסף סעיף קטן (ג) עם המינוח החדש. עכשיו זה נקרא: הסתדרות העובדים הכללית החדשה. ברור שזה אותה הסתדרות. אני רק אומרת את זה שלא - - -
סליחה, בוא נעשה הצבעה. מכיוון שכבר הגדלנו בזה, נצביע. ואז נדון נושא השני.
אני מעלה להצבעה את הסתייגות: אחרי סעיף 8, ההסתייגות שהקראתי עכשיו. מי בעד ההסתייגות? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 7
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
ההסתייגות התקבלה.
ההסתייגות התקבלה.
אני אומר: תחילתו של סעיף זה עם פרסום החוק.
מקלב, בבקשה, תציג את הנושא.
אני לא אעכב את הוועדה להרבה זמן. כתוב שבארץ-ישראל היו שש ערי מקלט ובחוץ-לארץ עוד שלוש. מדוע אדם שהרג בשוגג יכול לברוח לערי מקלט וגואל הדם לא יכול להרוג אותו? שם יש לו חסינות. עד מתי הוא יכול להיות שם? עד שהכוהן הגדול נפטר. כשהכוהן הגדול נפטר, כולם מקבלים חנינה. מה היו עושים כולם? היו מתפללים כל הזמן שהוא ימות. האימא של הכוהן הגדול נותנת להם אוכל כדי שהם לא יתפללו.
לא יכול להיות שאנחנו מדברים על גופי תומכי בחירות והחצי מיליון שקל פה וחצי מיליון שקל שם. לכן, אני מציע. נושאי יחידת המימון לא עלו מאז עודכנו, ואנחנו היום מדברים על שחיקה של מעל 20%. אני מציע להעלות את המימון השוטף. במקום 5% מיחידת המימון, 6%.
אני אקריא לך על מה מדובר: בסעיף 3(ג) לחוק העיקרי - - -
אנחנו מקריאים את הסעיף. חברים, אחרי סעיף 2 יבוא תיקון סעיף 3. 3. בסעיף 3(ג) לחוק העיקרי בכל מקום במקום 5% מיחידת מימון, יבוא 6% מיחידת מימון. תחילתו של סעיף זה עם פרסום החוק.
חברים, תקשיבו. הנושא הזה הוא סעיף תקציבי. לכן, אנחנו נצטרך - - -
הסעיף הזה - עלותו השנתי כ-22 מיליון שקל שכן הוא מעלה את המימון השוטף שמשולם לכל הסיעות - המימון השוטף, לא מימון הבחירות. לכן, אלא אם תהיה תמיכה בסעיף הזה, מדובר בסעיף שיחייב רוב של 50 ח"כים במליאה, בין אם זה ייכנס לנוסח, בין אם זה יהיה הסתייגות.
אני רוצה לומר עוד מילה אחת לגופו של עניין וחשוב לי לומר את זה. צריך לזכור שכל נושא יחידת המימון מסור בידי ועדה ציבורית שהכנסת הקימה מכוח חוק מימון מפלגות. אומנם כאן לא משנים את יחידת המימון, אבל יש העלאה של המימון. צריך לזכור את זה כי הרעיון היה שהעלאת המימון תיעשה על- ידי הוועדה הציבורית ולא בתיקונים מסוג זה.
אני אגיד לכם מה נעשה. אנחנו - הקואליציה - נצביע בעד העניין הזה. אני מבקש להוסיף הסתייגות שלי לביטול הסעיף הזה, ואנחנו נצביע במליאה על ההסתייגות שלי במידת הצורך.
חברים, מי בעד קבלת ההסתייגות שהגדרנו אותה לתיקון סעיף 3 כפי שאמר חבר הכנסת אורי מקלב?
לא צריך, זה ברור. תמונת ראי, תודה.
אם כך, אנחנו מצביעים עכשיו על כל מה שהיה נושא חדש. אני עובר להקריא את הסעיפים.
ביטן, אם יש תמיכת ממשלה לא צריך 50. זה הכי פשוט.
בדיוק.
חברים, אנחנו מצביעים על הנושאים החדשים שקודם לא הצבענו עליהם. אנחנו מצביעים. הראשון זה בעמוד 13. דרך אגב, זה כבר לא נושא חדש. אוסאמה, זה בדיוק אתה. נא, תסתכל. עמוד 13, סעיף 3. הגענו להסכמות עם הרשימה המשותפת - אוסאמה, אתה תאשר את דבריי - בסעיף הזה לקבל את ההסתייגות של הרשימה המשותפת בעניין. זו ההסתייגות, נכון? אני לא טועה.
אנחנו נצביע עכשיו. אני אומר עוד פעם את הסיכום. אוסאמה, זה לפרוטוקול. לפרוטוקול, ביטן. תקשיב. ביטן, זה חשוב. יש לנו הסכמות עם הרשימה המשותפת לגבי זמן הדיבור שלהם שיהיה חצי שעה במליאה.
כמה הסתייגויות יש למחנה הציוני? יש להם הרבה, יש להם לבד - - -
יואל, מתי נקבל תשובה? לא, זה לא ילך. מתי אתה מקבל תשובה? אני לא רוצה.
היום זה עולה, נקודה. יואל, אני נותן התייעצות סיעתית חמש דקות. אני רוצה לדעת אם לתת לו או לא לתת לו. זה היום עולה.
חמש דקות התייעצות סיעתית. ב-10:25 אנחנו מתכנסים חזרה.
יואל, בוא.
(הישיבה נפסקה בשעה 10:20 ונתחדשה בשעה 10:25.)
חברת הכנסת גרמן, אתם בתור אופוזיציה תמכתם באופן עקרוני בהצעת החוק הזו, ולכן לא היית שותפה לדיון.
יפה. אני רוצה להגיד לכם מה הסיכום עם האופוזיציה וחשוב לי שזה גם יהיה לפרוטוקול. יואל ואוסאמה, אני מבקש. אתם תאשרו את זה. יואל, אני צריך את הקשב שלך, ואני מבקש מהיועצת המשפטית. אנחנו הגענו לסיכומים עם האופוזיציה לגבי הצעת החוק הזו. יקבלו עכשיו מספר תיקונים שאני אקריא לך אותם. יואל יסיר את כל הרביזיות שלו מזה ואנחנו לא נצביע על הרביזיות.
אנחנו נצביע כמובן על הנושאים החדשים שלא גמרנו ונעשה את זה לפי הסיכומים הבאים ועל סעיפי הצעת החוק, ונכין את החוק שיעלה היום למליאה להצבעה במליאה. סוכם שהזמן של האופוזיציה יהיה מקסימום שלוש שעות. זה זמן דיבור.
זה לא החלטה, אני אומר את זה לפרוטוקול, בסדר? כי לא כתבנו נייר ולא זה, אז זה לפרוטוקול.
עד שלוש. אני אומר עוד פעם מה הדברים שהסכמנו עליהם. אני אגיד לכם מה הסכמנו. אנחנו הסכמנו בסעיף 1(2) - הגדרה של "פעילות בחירות". הסעיף כפי שהוא כתוב היום זה: "הסעת בוחרים ביום הבחירות לכנסת, שלא לפי חוק ושלא בתמורה מלאה, לשם הבטחת הצבעתם בשל עמדותיהם הפוליטיות, לרבות אם עמדותיהם הפוליטיות משוערות לפי מקום המגורים.".
מקום מגוריהם. בשל, לרבות עמדותיהם הפוליטיות משוערות. זהו, מבטלים את: לפי מקום מגורים.
אני אקריא את ההסתייגות עצמה. זה הסתייגות מספר (3) ש"בשל עמדותיהם הפוליטיות, לרבות אם עמדותיהם הפוליטיות המשוערות לפי מקום מגוריהם", יבוא "בשל כוונות ההצבעה שלהם בבחירות". אוקי? זה המשפט.
זה התקבל. ואז הסעיף ייקרא: הסעת בוחרים ביום הבחירות לכנסת שלא לפי חוק ושלא בתמורה מלאה, לשם הבטחת הצבעתם בשל כוונות ההצבעה שלהם בבחירות. זהו, זה התיקון שאנחנו מקבלים - זה אחד.
בסדר, אין בעיה.
נושא נוסף שהסכמנו לקבל וגם זה בעקבות המחנה הציוני זה שני דברים: ראשית, אנחנו מעלים את הסכום מ-11,000 ל-15,000 שקלים. את יכולה להכניס את זה כהסתייגות ואנחנו נצביע על זה. עכשיו זה יהיה בנוסח - 15,000 שקלים במקום 11, ו-30,000 שקלים במקום 22. אני שמח שגם חברת הכנסת גרמן מצטרפת.
כן.
הנושא האחרון זה היה נושא תרומות מחו"ל, נושא שהיה חשוב למחנה הציוני.
חברים, זה מפריע. אתם רוצים לנהל דיונים? בחוץ.
הוא עוד לא אמר. הוא אמר בינתיים שלוש שעות, אבל לדעתי גם - - -, הרגע אמר שירדו מזה.
אמרתי עד שלוש שעות.
אני חוזר על הסיכום לגבי תרומות חו"ל. אנחנו נאפשר תרומות מחו"ל מאזרחים פרטיים בלבד. זאת אומרת, לא תאגידים ולא שום דבר - אזרחים פרטיים בלבד - עד מגבלה של 20% מסך התרומות שמגיעות לאותה עמותה, ואותה עמותה תוגבל בכל מקרה ל-600,000 מרבי מהארץ ומחו"ל. אם מישהו רוצה לקחת כסף מחו"ל, הוא יוכל לקחת כסף מחו"ל בהתאם למגבלות שקיימות בחוק. אתם לא תוכלו לבקר על זה, זה ברור לנו. לכן, הגבלנו את זה ל-20% מסך כל התרומות שהוא קיבל.
יש תקרה. אני מסביר. לאותה עמותה שבחרה לקחת כסף מחו"ל, היא תוגבל למקסימום 600,000 שקלים פעילות.
למה? איך את מבקרת תרומות לפריימריז? הם מבקרים תרומות לפריימריז מחו"ל, איך את עושה את זה?
- - אבל אני חושב שחשוב לי שהחוק יעבור. הלכתי לקראת המחנה הציוני בעניין הזה עם מגבלות. יש פה מגבלה - 600,000 מרבי לאותה עמותה. היא לא תוכל להמשיך לגייס.
אז שליש.
אני אבהיר את זה. מי שלוקח מהארץ, רק מהארץ, מוגבל על הפעילות בחו"ל. למעשה, הרי אין לו מגבלה. הוא יכול גם לגייס 10 מיליון שקלים לפי זה. לא השתנה, נשאר אותו דבר. החליטה אותה עמותה או אדם שהוא רוצה לקחת כסף מחו"ל, הוא יכול לעשות את זה עד תקרה של 600,000 שקלים סך כל הכסף, כולל מחו"ל ומהארץ, עם עד 33% מתרומות מזרים. בסדר? הבנת?
אז זה לא 20%, זה שליש.
היו"ר יואב קיש
העליתי את זה לשליש כי היה פה איזה אי-הבנה ביני לבין יואל - אז העליתי את זה.
זאת אומרת, אם אדם רוצה לגייס, מספיק שיש לו תרומה אחת מחו"ל, התקרה שלו תהיה 600,000 שקל - -
הוא צריך לייצר תרומות בארץ ואז הוא יכול לגייס מחו"ל בנוסף להן עד שליש מסך כל התרומות.
הוא לא יכול רק מחו"ל, זה לא עובד. תרומה קטנה אחת מחו"ל לא עובד. אני אסביר את ההיגיון.
נכון. אני מדבר בשמי, אנחנו לא רוצים שכסף מחו"ל ייכנס לפה. יש אנשים אחרים בוועדה הזו שחושבים שזה חשוב שגם לאנשים מחו"ל תהיה אפשרות להשפיע. אז אמרנו כך: ראשית, חשוב שיהיה כסף ישראלי. קודם כל, להראות שאנשים מישראל מעוניינים. לכן, עמותה חייבת להתחיל לגייס כספים מישראל.
התחילה לגייס כספים מישראל, היא רואה שהיא לא עוברת היקף פעילות של 600,000 שקלים, אבל היא כן רוצה לגייס כספים מחו"ל, היא תוכל לעשות את זה עד שליש מסך כל התרומות שלה.
אבל אתם חייבים להתייחס לזה. אתם כן יודעים לבקר, זה לא נכון שאתם לא יודעים לבקר.
אנחנו יודעים לבקר את זה מכיוון שזה מותר בחוק המפלגות לגבי הפריימריז. בפריימריז מותר לקבל תרומות מחו"ל. מכיוון ש- - - ניתנה לנו הסמכות להתקין תקנות או לקבוע את הנחיות מבקר המדינה לניהול חשבונות, נדרוש לקבל אסמכתאות לגבי התרומות האלה.
יואב, יש לי משהו שאני לא מבין. אם מישהו מגייס בארץ 2 מיליון שקל - זה מותר היום.
בתרומות שמותר לו. ברגע שהוא לקח משהו מחוץ-לארץ אסור לו לקחת היום מ-600,000.
אז אסור לו. מי שעבר את ה-600,000 לא יכול לקחת כסף מחו"ל - ברור, ברור. אין כוונה שהכסף מחו"ל יהיה משמעותי. יש כוונה, כן נתנו פה פתח בעקבות השינוי של המחנה הציוני.
חברים, אנחנו עוברים להצבעות כדי לסיים את ההכנה.
חברים, בואו נעשה את זה לאט ומסודר. אין בעיה, אני יודע לנהל את זה. זה ייגמר מהר.
אנחנו מצביעים בעמוד 13 על הסתייגות 3 שהחלטנו לקבל אותה. מי בעד? ירים את ידו.
הצבעה
בעד - פה אחד
ההסתייגות התקבלה.
זה אותו דבר. הצבעתי על 3.
עכשיו אני אומר דבר נורא פשוט. יואל, אנחנו נפיל את כל ההסתייגויות עכשיו שאתה ביקשת נושא חדש ונצביע נגדן, ונוסיף את ההסתייגויות שהגענו אליהן להסכמות ועליהן נצביע בעד, ואז בעצם גמרנו. את הרביזיות הסרת ואז נצביע על החוק. מקובל, ארבל? אוקי.
אנחנו מצביעים עכשיו למעשה נגד כל ההסתייגויות שהיו נושאים חדשים ומפילים את כל ההסתייגויות. נצביע אחר כך על ההסתייגויות החדשות שהגענו אליהן להסכמות.
מי נגד כל ההסתייגויות בנושאים חדשים? ירים את ידו. אוקי, פה אחד. סליחה, מיכל לא. מי בעד?
נמנע, אוקי.
כל ההסתייגויות האלה נפלו.
עכשיו אנחנו מצביעים על ההסתייגויות החדשות. אני אגיד אותן בשמי: במקום 11,000, הסכום שיהיה יהיה 15,000 שקלים.
פה אחד.
במקום 22,000, הסכום יהיה 30,000. מי בעד? ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
ההסתייגות התקבלה.
כן, קודם הצבעתי.
אני עכשיו מצביע על ההסתייגות של חו"ל, יואל. בוא ננסח אותה. בגדול, זה יהיה ניסוח שיעבור ליטוש משפטי. אבל אני רוצה להקריא לך את הנוסח, בסדר? עמותה שתבחר - - -
כן. עמותה או אדם שיבחרו לגייס גם כספים לפעילות זו מחוץ-לארץ יוכלו לעשות זאת בכפוף לשלוש המגבלות הבאות: ראשית, שזה חייב להיות מאדם פרטי - -
- - שנית, עד שליש מסך כל התרומות שאותה עמותה קיבלה. וסך כל התרומות של אותה עמותה יוגבל ל-600,000 שקלים החל מהתרומה הראשונה.
אוקי? מישהו רוצה לשאול משהו לגבי הסעיף הזה? מבקר המדינה, משהו? לא.
חברים, מי בעד הסעיף, ההסתייגות הזו של הכסף מחו"ל? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע? שלושה נמנעו.
הצבעה
בעד - רוב
נגד - מיעוט
נמנעים - 3
ההסתייגות התקבלה.
אוקי, כל הסעיפים. מי בעד כל הסעיפים? ירים את ידו - שש. מי נגד? ארבע. מי נמנע?
הצבעה
בעד – 6
נגד – 4
נמנעים – אין
הסעיפים נתקבלו.