הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 379
מישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט
יום שני, ח' באדר התשע"ז (06 במרץ 2017), שעה 9:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 06/03/2017
תקנות הסעה בטיחותית לילדים ולפעוטות עם מוגבלות
פרוטוקול
סדר היום
תקנות הסעה בטיחותית לילדים ולפעוטות עם מוגבלות
מוזמנים
¶
שמעון אבני - מנהל אגף הסעות והצטיידות, משרד החינוך
אילן שי - עוזר ליועצת המשפטית, משרד החינוך
שרית שריקי - סגנית מנהלת אגף חינוך מיוחד, משרד החינוך
חיה הראל - מפקחת ארצית באגף לחינוך מיוחד, משרד החינוך
יוכי גמליאל נגר - מנהלת תחום הסעות מרכז, משרד החינוך
שאול קירשנבום - רפרנט חינוך באגף תקציבים, משרד האוצר
הדס אגמון - מח' ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
אמיתי שוחט - מנהל תחום שילוב בחינוך, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, משרד המשפטים
אדווארד וויס - סגן יועץ משפטי, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים
אסי סוזנה - מנהל אגף רישוי ומל"ח, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
טליה אגמון - ע' בכירה ליועמ"ש, הלשכה המשפטית, משרד הבריאות
הדר ירדני - מנהלת המחלקה להתפתחות הילד ושיקומו, משרד הבריאות
מאיר בן גל - רמ"ד תעבורה, משטרת ישראל, המשרד לביטחון פנים
רחלי הכהן - עו"ד, המועצה לשלום הילד
אביבית ברקאי-אהרונוף - עו"ד, ארגון בזכות
זהר פילבר - מנהלת המרכז לנסיעה בטוחה, בית חולים 'אלין'
נעמה אריעם-ענתבי - האגף לקידום זכויות, אלו"ט
מיכל מנקס - סמנכ"ל חינוך וחברה, מרכז השלטון המקומי
דן מיכאל קדרון - עוזרו של משה בר, תנו יד לחירש ונכים למען נכים
אפרת בצלאל - פעילה בכנסת בנושא חינוך מיוחד
ולרי זילכה - רכזת פורום ארגונים והורים למען ילדים עם מוגבלות
הניה מרמורשטיין - מנהלת מעונות, עמותות וארגונים למען אנשים עם מוגבלות
אסתר קרמר - חברת קואליציית הורים לילדים עם צרכים מיוחדים
מאיר אסרף - שדלן/ית (מאיר אסרף משרד עו"ד), מייצג/ת את הסתדרות המורים
מרדכי אדרי - הורה
מתן צדיק - שדלן/ית
עינב וידרמן - שדלן/ית
היו"ר יעקב מרגי
¶
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, 6 במרץ 2017, ח' באדר תשע"ז, הנושא תקנות הסעה בטיחות לילדים ולפעוטות עם מוגבלות. זה דיון המשך. חסרות לי פה דמויות. משרד החינוך?
היו"ר יעקב מרגי
¶
אנחנו ניתן דברי פתיחה, נרענן את הזיכרון, מה היה בדיון הקודם. היה דיון ראשון, בעיות קשות בניסוח, איך אומרים? שלחנו אתכם לעשות ככה התאמות של ניסוח ובדיקת הנושא, אני מקווה שהדברים מתקדמים. היכן עמדנו?
מירב ישראלי
¶
אני יכולה להגיד, אין לי עדיין את הפרוטוקול, אז אני אגיד ממה שרשמתי לי, כשהפרוטוקול יגיע נוודא את זה. בגדול התחלנו לעבור על התקנות, הגענו עד - - -
מירב ישראלי
¶
הגענו עד תקנה 4, היו דברים שהיו באמת יותר עניינים של ניסוח והיו דברים שהיו יותר עניינים של מהות שהיו חסרים בתקנות. אתה רוצה שאני אזכיר את הנקודות לפי סדר?
מירב ישראלי
¶
בסדר. בהגדרות הייתה הערה לגבי מסגרת המשך שזה ניסוח סגור של רשימה ספציפית וביקשו לשקול שזה יהיה הגדרה פתוחה שתאפשר הכנסת מסגרות חדשות שיהיו בעתיד.
מירב ישראלי
¶
אחר כך היו כל מיני נושאים של הגדרות הלקויות, שהן לא מעודכנות. היה פה אדי ממשרד הרווחה.
מירב ישראלי
¶
אוקיי, ומעבר לזה הייתה הערה יותר מהותית שזה לא כולל את כל הילדים שזקוקים להסעה בטיחותית. נושא של ילד שלא נכנס לרשימה והוכח להנחת דעתו של המנהל, בעקבות פניית רשות מקומית שכך וכך אז נטען שגם ההורים צריכים להיות יכולים לפנות ודיברנו על זה שאולי המנגנון של ועדת חריגים שנמצא בהמשך יחול גם על הדברים האלה, שאפשר יהיה לפנות לוועדה.
דיברנו גם על הגדרות בעניין של מוסדות חינוך, סוג של המשך, שזה חווה חקלאית, מרכז ימי, כל הדברים האלה, נושא של הגדרה, זה גם יותר ניסוחי. גם בתקנה 3, זו אותה הערה לגבי עדכון הגדרות המוגבלות, הן בהיבט הניסוחי והן בהיבט המהותי.
היה גם דיון האם בכל הסעה צריך להיות מלווה או, לפי מה שכתוב בתקנות, זה לא בכל הסעה, אלא לפי הצורך. היה פה גם דיון תקציבי בנושא הזה, כמה זה עולה וכמה זה נחוץ וכו'. ובנושא של הארכה של משך זמן ההסעה, כשמדובר ברשויות מקומיות סמוכות שהן יכולות להתקשר זו לזו, כרגע זה שלא יגרום להארכה של משך ההסעה באורח בלתי סביר, נאמר שזה משהו פתוח ושצריך להגביל את זה, שזה משהו שיכול לאפשר יחסית זמן - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
אז סדר הדיון ככה, אנחנו נמשיך את ההקראה ונסמן הערות, כשיבוא אילן נראה את התיקונים בהתאם. רק תן לנו קצת מהחוויות שעברת, שמעון. קודם כל יישר כוח על אותה נסיעה, אני חושב שזה דבר נכון, כל מנהל צריך להתנסות בחוויה הזו, כל חוויה, לפני שהוא מקבל החלטה לגביה ואני חושב שעשית צעד נכון. ספר לנו קצת מה היה.
שמעון אבני
¶
בסדר, אני אומר, קמנו מוקדם בבוקר. אגב, עשיתי את זה, זו לא פעם ראשונה שאני עושה את זה, אבל - - -
שמעון אבני
¶
פשוט הגעתי לביתו של הילד ועליתי, הצטרפתי להסעה. היו שני ילדים על ההסעה. נסענו את כל המסלול של ההסעה, עם הליווי, עם הנהג, עם האמא.
שמעון אבני
¶
לקות שמיעה. ועולה איתו עוד ילד שהוא עם נכות פיזית קשה. הם שני ילדים שנוסעים ברכב עם מעלון, ממוגן ירי, שזה בפני עצמו קושי.
שמעון אבני
¶
כן, זה מסלול שהוא מחויב ממוגן ירי. כמובן שההסעה מגיעה עד בית הספר. אמנם רק קטע קטן מהנסיעה - - -
שמעון אבני
¶
מיצד אספר, זה בגוש עציון, ליד תקוע, לא רחוק. ואז נסעתי את הציר, פגשתי את האמא כמובן, דיברתי עם האמא, דיברתי עם הנהג, דיברתי עם הליווי, דיברתי עם הילד.
שמעון אבני
¶
בתוך העיר יש את המעבר של המנהרות, הילד יורד ראשון, הילד עם הנכות הפיזית, ושם זה לוקח הרבה מאוד זמן, זה לוקח את הזמן, כי להוריד ילד נכה וגם להעלות אותו ולקשור אותו. אבל אני אומר עוד פעם, אלה דברים שאנחנו מכירים, זה באמת לא משהו חדש. אני כבר הצטרפתי למספר הסעות כאלה, אני מכיר את הסוגיה ובאמת אישרנו לפצל את ההסעה הזו, אחרי שראינו את הקושי ואת הבעייתיות שבהסעה אישרנו לפצל אותה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
עכשיו אני אשאל שאלה של הקטגור, אולי דווקא בגלל שהמקרה הזה זכה לתהודה, אולי אם נבחן אותו באמת, אני רוצה להיות קטגור של המקרה, אל"ף, זה מחוץ לעיר, אם נבודד את הקטע של מיישוב ליישוב, נבחן את זה עניינית, היית מקבל את אותה החלטה?
שמעון אבני
¶
כן. במקרה הזה - - - יש המון מקרים שמגיעים אלינו, אני תמיד אומר, כשאני דיברתי עם הדוברים שלנו אז הם אומרים לי 'מה, אי אפשר היה לחסוך את ה-?', אז אני אומר, אל תבדקו אותי במה אפשר היה לחסוך, תבדקו אותי במה חסכנו ואני אומר לך באחריות שיש המון מקרים שאנחנו טיפלנו וסגרנו לפני ש-, אבל בסוף אנחנו נבדקים על המקרה הבודד הזה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
זה בדיוק כשהשתחררתי מהצבא, נהייתי עובד מדינה. זה חלקו של עובד מדינה, מה אתה רוצה? שכל בוקר ירימו לך דגל כחול כשעשית טוב?
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני מבין אותך, אבל תשאיר את זה בפנים וטוב שיבחנו אותך על המקרה הזה. אל"ף, לפעמים מקרים בודדים מלמדים על הכלל. לא צריך להעמיד בכיכר העיר על מקרה, צריך לבדוק, אני מדבר על הרגישות שלך, סף הרגישות. אם הסוגיה הזו לא הייתה מורכבת לא היה צריך תקנות, מספיק בנוהל. זו סוגיה מורכבת, זו סוגיה שלא דומה מקרה אחד למקרה שני ושמע, אנחנו מתקדמים. גם לפני מספר שנים גם למשרד הרווחה לא היו תקנות, אבל מרגע שהם הבינו, מרגע שחוקק החוק ואז צריך לייצר לו את התקנות והתקנות בכל אופן עולות, וגם שם אם נחפש נמצא איזה - - - כי אף פעם אתה לא יכול להגיע לאופטימום כשאתה מתאים פתרון לילד כזה שהוא לא דומה לילד הזה, תמיד תמצא בשוליים נפילות. זה מורכב, זו עבודה מורכבת, היא יקרה, היא פרטנית, ולכן אנחנו נדרשים לתקנות. תודה רבה.
אנחנו נמשיך מסעיף 4, מה עם אילן?
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
רק אם אפשר עוד שתי נקודות שמירב לא הזכירה. ראשית, לגבי הנושא של מסגרת המשך, נדמה לי שאדוני החליט לגבי רשימה סגורה, אבל אין לנו כאן מסגרות נוספות, גם של אלו"ט, גם מסגרות של ילדים עם עיוורון, שבעצם לא נמצאות היום כמסגרת המשך שלגבי לפחות אלו"ט חלקן כבר ממומנות היום.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
אלא אם כן עושים, כמו הנושא של המסגרות בסעיף קטן (ד), שנכתב שם 'או מוסד חינוך כיוצא בזה', שמאפשר איזה שהוא פתח למשרד החינוך להוסיף עוד מסגרות.
היו"ר יעקב מרגי
¶
הבנתי. האם אי אפשר ליצור מציאות כמו ב-(ב), 'הוכח להנחת דעתו של המנהל בעקבות פניית הרשות המקומי או הורה, כפי שיוחלט, כי מפאת מגבלה וכושרו הגופני, שכלי, נפשי, התנהגותי, הוא אינו מסוגל בכוחות בעצמו וזכאי להסעה - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
השאלה, הדינמיקה במשרד החינוך היא די גבוהה ויש שינויים ויש רפורמות, כל שר וכל מנכ"ל מטביע את חותמו, יכול להיות שמחר תיתנו דגשים, מערכת החינוך תיתן דגש לפעילות כזו שהיא לא מופיעה היום ברשימה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
שהכיר בה המנהל, הסמכות היא למנהל. לי אין בעיה, אבל למה לאלץ אותך כל פעם לבוא לכנסת לתקן את התקנות, אם תרצה אתה ויוכח שאכן מסגרת כזו נדרשת? היום אין, אני מבין אותך, אי אפשר לפתוח - - -
חיה הראל
¶
הנושא של מועדון לכישורי חיים זה בדיוק מתאים לילדי וראייטי שהם הולכים אחר הצהריים ללמוד כישורי חיים בקבוצת השווים.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
עוד נקודה, ברשותך, לגבי סעיף 3, נושא הליווי. שוב, במידה שלא יוחלט שיהיה מלווה בכל הסעה, גם הנושא של ליווי לילדים, בעצם פעוטות מגיל 3 עד 6 שהיה באחת הטיוטות של משרד החינוך והושמט מהטיוטה הזו, שבעיניי זה מסוג ההסעות שחייבים מלווה, ועוד נקודה אחת, לגבי סעיף קטן (ג), שוב, התייחסתם רק לילדים, כפי שכתבתם, שסובלים מאפילפסיה, אבל גם לפי חוזר המנכ"ל שלכם ישנם ילדים נוספים שמקבלים היום מלווה אישי לצרכים רפואיים. גם הנושא הזה היה באחת הטיוטות הקודמות ובעצם ילדים כאלה היום, לפי הטיוטה הזאת, לא יקבלו מלווה ואם אותם ילדים זכאים לליווי במסגרת הבית ספרית ובמסגרת הבית ההורים משגיחים עליהם, לא ייתכן שדווקא בפרק הזמן בהסעה לא יהיה להם כלל מלווה וחלקם יהיו בסכנת חיים.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
שוב, יכול להיות שלחלקם די במלווה אישי, אני מניחה שבמקרים אחרים גם הנושא של אחות בהחלט צריך להיות מעוגן כאן.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
לא, היום אין פה קבוצה, אני מדברת על מצבים רפואיים, יש פה בסעיף קטן (ג) רק אפילפסיה.
מירב ישראלי
¶
לא, זה (ד). היא מתייחסת למה שאצלכם (ד). אם אני זוכרת נכון, מה שנאמר פה, אפילפסיה - - -
מירב ישראלי
¶
אצלי זה ב-(ד), אבל לא משנה, אם אני זוכרת נכון בפעם הקודמת דובר על כל ילד שעלול להתמוטט בנסיעה, זו הייתה ההערה שיש ילדים לאו דווקא אפילפטיים שיכולים להתמוטט בהסעה ומה התשובה בשבילם. זו הייתה השאלה.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
היום יש גם ילדים שמקבלים בגלל שהם מחוברים למכונות הנשמה, יש ילדים עם אלרגיה מסכנת חיים.
היו"ר יעקב מרגי
¶
שפוך אור בכלל על סוגיית הליווי בכלל. יש מציאות שהילדים האלה במסגרות מיוחדות לכן אין להם ליווי, הליווי הוא בתוך המסגרת.
שמעון אבני
¶
אני אסביר. עקרונית כל ילד ברשימה ששמנו כאן זכאי לליווי, אנחנו משלמים על כל ילד השתתפות בליווי. לכל ילד אנחנו כמשרד החינוך מעבירים, זה עולה בסביבות 200 מיליון שקל בשנה, זה הליווי שהמשרד מעביר לרשויות.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני אסביר מה שלא הבנתם. שמעון מכוון לכך שבכל הסעה כזו יש מלווה. הסעה כזו, הסעה ייחודית, היא מחייבת מלווה, על כך נוצרו התקנות. הלנו על כך שבהסעה מסוימת נהג צריך להיות גם וגם וגם וגם. אז אומר לך שמעון שבתחשיב של העלות יש את החלק היחסי של המלווה. אם אני מבין מדבריך, בהסעה כזו יש מלווה אחד.
שמעון אבני
¶
נכון, אלא אם כן יש ילד, וזה קורה לנו ויש לנו, ילדים שדרושים למלווה צמוד, או אחות בהסעה, אז יהיה לילד הספציפי הזה את הליווי שלו ובהנחה שיש עוד ילדים בהסעה יהיה עוד מלווה לאחרים.
היו"ר יעקב מרגי
¶
שמעון, אני חוזר לסדר של הוועדה. כנראה שכשאני מרשה דיון פתוח זה משפיע לנו גם על הקשב והריכוז. ברגע ששמעון ענה לי, נקודה, בהסעות לילדים עם צרכים מיוחדים יש מלווה, שהתקנות מדברות עליהן, יש מלווה?
היו"ר יעקב מרגי
¶
סליחה, מישהו קיבל רשות דיבור? חזרנו לנוהל הרגיל, מי שירים יקבל רשות הדיבור. בהסעות האלה, יש בהן לצורך העניין מלווה?
שמעון אבני
¶
אל"ף, יש ועדת חריגים ויש אישורים רפואיים שמועברים אלינו, זה עובר למפקחת על הבריאות והיא ממליצה או לא ממליצה לתת לו ליווי.
שמעון אבני
¶
בגלל זה אנחנו צריכים את אילן, כי הניסוחים הם משפטיים ואני לא רוצה להיכנס לניסוחים, אבל אני אומר, הכלל, אם יש ילד שמצריך ליווי נקודתי אנחנו ניתן לו.
הדר ירדני
¶
אני רוצה לחזור על ההערה שהערתי גם בפעם הקודמת, כי אני מבינה עכשיו שהיא לא התקבלה. כשאנחנו מדברים על ילדים עם מוגבלות שנוסעים בהסעה, יכולים לנסוע 10 ילדים בני 3 בהסעה עם נהג בלבד, כי הם לא ברשימה הסגורה הזאת ואני שאלתי בדיון הקודם מה קורה אם הנהג עכשיו על כביש מהיר ואחד הילדים מתחיל - - -
שמעון אבני
¶
את מדברת על ילדים שנמצאים עם לקויות קלות והם לא זכאים ל - - - התקנות האלה מתייחסות לילדים בלקויות הקשות, לכולם יהיה מלווה. יש הסעות, היא צודקת - - - אני אומר, את צודקת שיש הסעות בלקויות הקלות שאין בהן, אבל הן לא פה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
רבותיי, אני מבהיר את זה בפעם האחרונה, אנחנו דנים כרגע רק בילדים שהתקנות מתייחסות אליהן, כפי הכותרת, הכותרת היא 'תקנות הסעה בטיחותית לילדים עם מוגבלות'. יש הסעות, אומר לך שמעון, עם מוגבלות קלה שהם נוסעים בהסעות הרגילות.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני לא אומר את דעתי כרגע, אם צריך מלווה או לא צריך מלווה. גברתי ממשרד הבריאות, שאלת שאלה, אני עונה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אז עכשיו, כשנחזור לניסוחים תביני מחדש, ניתן לאילן להתמקם, לקחת אוויר ואני בינתיים מסביר. אני לא מחווה את דעתי כרגע אם באמת בהסעות האלה האחרות לא צריך מלווה, כרגע אני לא עוסק בהן. השאלה שלך במקום, נכון, בכביש 6, כרגע, מקרה, אבל זה לא הדיון. זה דיון אחר לגמרי. בבקשה.
אמיתי שוחט
¶
אמיתי, נציבות שוויון זכויות במשרד המשפטים. הילדים עם המוגבלות הקלה, אמת, נכון, הם לא מופיעים כאן, העניין הוא שהם נוסעים בהסעות בגלל קריטריון מרחק כי הם בחינוך המיוחד, הם ילדים עם מוגבלות.
אמיתי שוחט
¶
אני אומר, קודם כל, הם מקבלים הסעה בגלל שהם בחינוך המיוחד ולכן הם כן צריכים להיות בתקנות, ואותם ילדים - - -
אמיתי שוחט
¶
אל"ף, בחלקם הם מקבלים, בגלל שהם בחינוך המיוחד הם מקבלים, הם פשוט לא מופיעים בתקנות האלה, הם נוסעים בחינוך המיוחד למקומות רחוקים יותר.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני אומר לך, הרציונל שלך מתקבל, רק אני אומר לך, אם אני מקבל אותו עכשיו כרגע אין לי תקנות, גם אלה, אני הולך לפרוץ אותן. אם אני מרחיב עוד, אני לא - - - שמעון עכשיו קיבל הערת אזהרה, הוא יודע שיהיה דיון על זה, אני לא דן בהן כרגע. לא מכניס - - -
אמיתי שוחט
¶
אז אני אומר שאותם ילדים, גם אם לא תכניס אותם לתקנות האלה, אבל הליווי שלהם, לא הגיוני שילדים מ-3 עד 6 ייסעו בלי - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני אתן רק לאביבית ואנחנו חוזרים, לא יודע אם הסבירו לך, אנחנו רוצים לקבל ממך התייחסות למה שהערנו בפעם שעברה, איזה תיקונים התקבלו, לא התקבלו, אנחנו חוזרים איתך, לא פותחים את זה לדיון, חוזרים איתך מה התיקונים שנעשו עד סעיף 3 כולל.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
התקנות האלה אמורות לתת מענה לילדים עם מוגבלות שההגדרה שלהם בחוק זה ילדים שאינם מסוגלים לנסוע בכוחות עצמם. זו הגדרה שנותנת מענה לפי התפקוד של הילד. בא משרד החינוך ובעצם קבע איזה שהיא רשימה קטגורית של מוגבלויות שרק הם בעצם, לשיטתו, אינם מסוגלים לנסוע בכוחות עצמם. לכך גם התקנות הללו צריכות לתת מענה, כי התקנות הללו הן תקנות לחוק ואם המצב הקיים הוא מצב שלא על פי החוק אז צריך לתקן אותו. זו נקודה אחת.
נקודה שנייה, שכבר כיום ישנן הסעות שמתבצעות לפי מרחק ולא לפי מוגבלות. למשל, לשאלתך, ילדים עם עיכוב התפתחותי או ילדים עם עיכוב שפתי, או ילדים עם משכל גבולי, שאינם נמצאים ברשימה הקטגורית, שאגב חלקם אינם מסוגלים לנסוע בכוחות עצמם לאו דווקא בגלל הגיל, אלא גם בגלל המוגבלות, ילדים כאלה אם הם גרים למעלה מ-2 קילומטרים, אם הם עד כיתה ד', או למעלה מ-3 קילומטרים אם הם מכיתה ה' ומעלה, הם יהיו זכאים להסעה. האבסורד הוא שבמצבים כאלה היום הם לא זכאים לליווי ולכן נוצרים מצבים שילדים בגילאי 3 זכאים להסעה מאחר שהם חינוך מיוחד, אבל הם לא זכאים לליווי ולכך התקנות האלה לא נותנות מענה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
את משפטנית, שמת לב שברישא הקפדת לדייק לדייק לדייק לגבי הסעה, כשהגיע לליווי החלקת ככה. חוק חינוך מיוחד מחייב ליווי?
היו"ר יעקב מרגי
¶
אז בואי תקשיבי, אביבית, זה מה שעניתי, אני מודע לקושי, אם אני פותח את זה עכשיו אין לי תקנות. אני אגיד לך את האמת, אני לא רוצה ליפול לשם, לא רוצה את זה, אני רוצה להעביר את התקנות ואצה לי הדרך להעביר את התקנות. מספיק, אני שנתיים מחכה לתקנות האלה ועכשיו אני מתעסק בהידורים שאני לא מזלזל בהם, כרגע אני דן בתקנות האלה. אני אסיים אותן, תאמיני לי, עוד היד נטויה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
שמעתי אותך, אין דיון. לא פותח דיון, נקודה. אילן, בבקשה. לפעמים צריך לקבל החלטות, אין מה לעשות. תראי מה קורה בממשלה כשלא מקבלים החלטות.
אילן שי
¶
ועדת חריגים. ועדת החריגים שהגדרנו בסעיף ההגדרות נועדה לדון במחלוקות גם בנושא הסעה וגם בנושא ליווי, הייתה לנו השמטה שכתבנו שוועדת חריגים - - -
אילן שי
¶
לא, זה בהגדרות. בהגדרות דנו בוועדת חריגים, אחר כך בסעיפים עצמם התייחסנו לוועדת חריגים רק לגבי ליווי ולא לגבי הסעה, אז הוספנו לעניין הזכאות להסעה שזכאות להסעה היא גם למי שוועדת חריגים החליטה שהוא זכאי להסעה, בדומה למה שכתבנו בתקנה 3 לגבי הליווי.
אילן שי
¶
העמדה שלנו הייתה, ועוד לא קיימנו על זה גם דיון עם השלטון המקומי, שהפנייה של ההורים צריכה להיות לרשות המקומית והרשות המקומית תפנה - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
בצדק. דנו בזה בפעם שעברה. רבותיי, זה מה שקורה היום. היום, להורה יש ילד עם צרכים, למי הוא פונה? לרשות המקומית. הרשות המקומית, מרגע שהיא קבעה זכאות, היא רוצה לענות לצורך של ההורה, היא מול משרד התקצוב.
היו"ר יעקב מרגי
¶
לא, שמעון, אתה לא - - - סיכמנו איך זה עובד. אני לא רואה את משרד החינוך, לא רואה את ההורים הולכים לאיבוד ואני לא רוצה להוריד אחריות מרשות מקומית.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני לא רוצה להוריד - - - הממשק הכי ידידותי, היינו פה בדיונים שהורים נפלו פה בין הכיסאות דווקא בחינוך המיוחד, זו המפקחת האזורית, המפקחת המחוזית, המשרד, ועדה מחוזית, ועדה - - - אין כלום, יש רשות מקומית. ההורה יודע, יש רשות מקומית, נקודה.
מירב ישראלי
¶
יש מכיוון שהרשות המקומית צריכה להוסיף כסף, זה אומר שהאינטרס של ההורה הוא לא בהכרח האינטרס של הרשות המקומית. כך שיכול להיות שהרשות המקומית, אם אנחנו לא נחייב אותה לפנות, היא לא תפנה. זאת בעיה, להורה לא יהיה מענה.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
גם ההגדרה של ועדת חריגים זו הגדרה שבאה לדון במחלוקות בין הורים לרשות מקומית. אז הרשות המקומית, היא בעצם צד אחד של המשוואה הזאת.
היו"ר יעקב מרגי
¶
סליחה, סליחה, אני אומר לך, אנחנו היום לא המצאנו את חוק חינוך מיוחד ולא את הזכאויות, אנחנו באנו לתקן תקנות לגבי הסעות. אתם רוצים עכשיו לייצר את הגלגל מחדש? אני לא כאן במשחק הזה, נקודה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
שמעון, ההתפרצויות שלך לפעמים מזמינות פורענות. אותי לא מעניין מה אתה יכול או לא יכול, השאלה אם צריך או לא צריך. אל תתפרץ, תקשיב. אני רוצה לחשוב על המסלול, איך שזה עבד עד היום. רוצים לתקן? צריך לתקן בשום שכל, לראות איך מקימים ועדת חריגים, אני כרגע מתקן תקנות על מצב קיים, אני לא רוצה להמציא את הגלגל מחדש. אין לנו כאוס גדול, עד היום ההורים עבדו מול הרשות, הרשות סיפקה, הרשות עושה, יש תקלות? מטפלים.
אני לא יכול לייצר עכשיו איזה ועדת חריגים שלא הייתה, לייצר אותה, לקבוע לה סדרי דיון, להתחיל - - - עד כאן, נגמר, אין דיון בנושא.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני מציע לך, אתה יושב בדיונים, תרשום לך את כל ההערות, תגיש לי הצעה לתיקון חקיקה, אני אקח. אי אפשר לשבת פה, לעוט עם כוונת של צלפים על כל לאקונה שלא חשבו עליה לפני 30 שנה. אני כרגע מתקן תקנות, אני לא רוצה להמציא גלגל מחדש של כלום.
אמיתי שוחט
¶
לא, זו המערכת שקיימת, כרגע זה עובד דרך הרשות המקומית. הבעיה שקורית, שהרשות המקומית, כמו שהיועצת כאן הסבירה, יש לה ניגוד אינטרסים עם ההורים ולכן היא לא מעבירה את - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
לא, רבותיי. אי אפשר. סליחה, יש ניגוד אינטרסים של הרשות המקומית על כל תחום שהיא מממנת 25%, אז מה? אז קיימנו ועדות חריגים במשרדי ה - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
לא, אל תגידי לי. את אומרת לי על זה מתקנים תקנות? את יודעת על מה מתקנים תקנות? אני אצטט אותך מהפרוטוקול, שנסעו 14 ילדים לא בהסעות תקניות, לא חגורים, על זה נולד הצורך בתקנות.
קריאה
¶
אבל, כבודו, עדיין לפני התקנות האלה יהיה מותר לנסוע 14 ילדים, ילדים שאני ראיתי אותם נוסעים בלי מלווה, כי התקנות האלה בכלל לא - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
אל תפתח לי את הדיון, זרקתי עכשיו הערה, אני שואל אותך שאלה, על פי חוק מכוח מה אתה מסיע את הילדים האלה?
היו"ר יעקב מרגי
¶
הרוב המכריע. אתה יודע, ברחוב סאלח א-דין, בבית המשפט, הרבה פעמים הולכים לפי ההסתמכות של הרוב. אני אמרתי לכם בתחילת הדיון, אני חפץ בהעברת התקנות האלה. אתם רוצים? תרשמו לכם הערות, אני לא פורש אחרי התקנות האלה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
ונתקן ונעשה. אבל אם אנחנו נתעכב כך, ואני לא מתכונן, מה שמופיע בתקנות נתייחס אליהם. להקים דברים חדשים? לא מקים, לא עושה, זו הייתה הצהרת הכוונות שלי מתחילת הדרך ואני אמשיך איתה עד הסוף. לא נעים, נכון, אני בדרך כלל רוצה את האופטימום, אבל כרגע אין לי כלום ביד. בקצב הזה בעוד שנה וחצי נדון עוד בתקנות האלה.
אדווארד וויס
¶
רק הערת ביניים, שבנוסח שהופץ היום יש חוסר בהירות כי לא ראיתי שהוכנסו התיקונים ש - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
טוב, לא נורא. רבותיי, כנראה עבר הרבה זמן, שמעון, צריך לפנות בלו"ז פעם בשבוע. אני אסביר לכם, עד סעיף 3 קראנו, כרגע אילן היה צריך לתת לנו מה הוכנס. כשנקרא את סעיף 4 זה יהיה בניסוחים עוקבים אחד אחרי השני. אז (ג) הכנסת.
אילן שי
¶
לגבי 2(א)(1) או 2(א)(א), כמו שמופיע כאן, זו הייתה שאלה שנשאלה בוועדה לגבי איך נקבעה הרשימה של הלקויות בחוזר מנכ"ל בשעתו וניסינו לבדוק, דובר על החלטה שהתקבלה בשנת 93' או 94' ולא מצאנו, לא באגף לחינוך מיוחד, לא בלשכה המשפטית, או באגף הסעות, מישהו שיודע לתת תשובה ודאית או חד משמעית מדוע נכללה הרשימה הזאת של הלקויות או של המוגבלויות. הערכה שלנו היא שמדובר היה במוגבלויות שנתפסות כיותר מורכבות, יש גם חפיפה מסוימת בין המוגבלויות האלה לבין המוגבלויות שהוגדרו לקויות קשות בשעתו, היום קוראים להם מוגבלויות בשכיחות נמוכה. אנחנו מעריכים שזאת הסיבה, מכיוון שהגדירו אותם כמוגבלויות - - -
אילן שי
¶
משרד הרווחה העיר לנו לגבי האופן שבו המוגבלויות, איך כינינו אותן, הביטויים שהשתמשנו כדי להגדיר אותן. הביטויים האלה, מי שנתן ללשכה המשפטית, לאגף ההסעות את הביטויים זה האגף לחינוך מיוחד. יש איזה שהיא מחלוקת בין האגף לחינוך מיוחד לבין הגורמים המקצועיים במשרד הרווחה, איך בדיוק להגדיר את המוגבלויות ואני מציע שתהיה ישיבה על הנושא הזה בין אנשי המקצוע במשרד הרווחה לבין אנשי המקצוע לחינוך מיוחד. מה שהם יחליטו - - -
אדווארד וויס
¶
לא, אבל כתבת פה למשל, 'כל סוגי מוגבלות שכלית', אין מוגבלות שכלית, זה מוגבלות שכלית התפתחותית. אם הכוונה לפיגור, זה תיאור לא נכון. אנחנו באופן עקרוני נגד - - -
אדווארד וויס
¶
אם רק תרשה לי לסיים את המשפט. אנחנו לא חושבים שזה ראוי שבחקיקה שונה יהיו הגדרות שונות של סוגים שונים של - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
בסדר, לא לחזור, אנחנו שרפנו שעה ועוד לא עשינו כלום. לי עכשיו יש שאלה למשרד הרווחה ולמשרד הבריאות, אתם משתתפים בדיון הזה ואני מודה ומעריך ומודה לכם, יכולתם להגיד 'תקנות של משרד החינוך', להתעלם, ישבתם כאן בדיון הקודם, עלה הקושי הזה.
אילן שי
¶
לגבי ההערה של קבלן לעומת נותן שירותים לצורך האחידות בחוק, קיבלנו אותה. לגבי ההערה שלכם לשנות אדם לילד, ההערה הזאת לא מתאימה לחקיקת החינוך ולחוק לימוד חובה ולהגדרות בחוק לימוד חובה. לגבי הנושא של מה שמופיע בתקנה 2, אנחנו מבקשים שתהיה ישיבה בין הגורמים המקצועיים.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אין בעיה, שבו ביניכם עד לישיבה הבאה. אני רק שואל שאלה, מעבר להגדרות המשפטיות, יש לקויות שיש למשרד הרווחה ולמשרד הבריאות התייחסות אליהן, שאתם לא - - -
אילן שי
¶
כן, הערה של משרד הבריאות לגבי היחס בין הפרעות נפשיות לבין מחלות נפש. ההגדרה של הפרעות נפשיות, ההגדרה שלנו, היא רחבה יותר וכוללת תלמידים שלא מוגדרים כמי שיש להם מחלת נפש, אבל יש - - -
מירב ישראלי
¶
רק אני רוצה להגיד לגבי הישיבה הפנימית בין גורמי המקצוע. התקנות האלה יעמדו למבחן משפטי בסופו של דבר ויטענו נגדם מי שלא נכללים בהן, זה ברור, אז לכן אני אומרת כך, אתם צריכים לקחת את ההגדרה בחוק של ילד, כפי שהיא מוגדרת, של ילד עם מוגבלות שזכאי להסעה, זה אדם שמחמת ליקוי בכושרו הגופני, השכלי, הנפשי או ההתנהגותי, אינו מסוגל לנסוע בכוחות עצמו ונזקק להסעה, ולהצדיק מבחינה משפטית, יחד עם משרד הרווחה ומשרד הבריאות, מה הלקויות שנכנסות להגדרה הזאת והלקויות שלא נכנסות, אתם עומדים מאחורי זה שהם לא זקוקים להסעה. כי זה יעמוד למבחן משפטי - - -
מירב ישראלי
¶
עכשיו, התשובה שלך, שאתה לא יודע איך הלקויות האלה נקבעו בשנת 90' ומשהו, אני חושבת שבישיבה המקצועית ביניכם כדאי שתגיעו למסקנה, יחד עם משרד הרווחה ומשרד הבריאות, שהרשימה הזאת היא אכן רשימה ממצה או שיש עוד לקויות שאולי כן ראוי להכניס, כי הם לא יכולים לא להיות עם הסעה. אז תבחנו את זה מחדש, לאור ההערות שאתם מקבלים, בגלל שאנחנו עושים תקנות חדשות, וגם הוועדה צריכה להשתכנע שזה עומד בדרישת החוק.
אדווארד וויס
¶
אני רק רוצה לציין, מלבד הדברים שחברי הזכיר יש אצלנו, למשל, תקנה לגבי הסעות מעורבות, של ילדי חינוך ופעוטות של מעונות יום שיקומיים ואמרנו שצריכים להזכיר את העניין הזה פה, למען הסדר הטוב, כדי למנוע בעיות של פרשנות וכל מיני דברים כאלה. אז גם, לא שמענו כלום על זה, אבל הצעתי הצעות קונקרטיות, או לחזור על זה - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
סליחה, אני יכול רק להודות על כך. אני מבחינתי אם התקנות האלה לא מאפשרות לשלב ילדים אחרים, אני יכול רק לברך על כך.
היו"ר יעקב מרגי
¶
זה מחייב אותך, את משרד הבריאות ומשרד הרווחה, משרד החינוך אומר לך 'אני נגד הסעות - - -
אילן שי
¶
העסקת מלווה. 4.
רשות מקומית או נותן שירות של הרשות המקומית יעסיקו מלווה; הרשות המקומית רשאית להיעזר במתנדב שימלא תפקיד של מלווה.
רשות מקומית או נותן שירות כאמור בתקנת משנה (א) יוודאו שאין למלווה זיקה לחברת ההסעה.
אם ניתן, הרשות המקומית או נותן שירות של הרשות המקומית לא יחליפו את המלווה במהלך כל שנת הלימודים, אלא אם כן יש נסיבות שאינן מאפשרות ליווי של אותו מלווה במהלך כל שנת הלימודים.
הרשות המקומית תוודא שהתקבל לגבי המלווה אישור משטרה כאמור בחוק למניעת העסקה של עברייני מין.
מירב ישראלי
¶
אני רק רציתי להגיד לגבי (ג), לא הייתי מנסחת זה 'אם ניתן', אלא שהם יעסיקו אותו זה, אלא אם כן נימוקים מיוחדים. זה צריך להיות ברור, שזה לא 'אם ניתן'. לא כותבים 'אם ניתן' ב - - -
אילן שי
¶
ככל הניתן, ככה זה היה מנוסח והנסחית במשרד המשפטים הורידה את 'ככל שניתן' והפכה את זה ל'אם ניתן'.
אילן שי
¶
כישורי המלווה ותפקידיו. 5.
לא יהיה אדם מלווה, אלא אם כן התקיימו בו כל אלה:
מלאו לו 18 שנים לפחות;
הוא בעל ידע בשפה העברית או הערבית או שתיהן, לפי העניין, לרבות קרוא וכתוב;
אין לו מגבלה רפואית המונעת ממנו למלא את תפקידו;
יש ברשותו אישור שעבר בשנתיים האחרונות קורס עזרה ראשונה לרבות בנושא החייאת ילדים והכשרה מקצועית לפי דרישות משרד החינוך;
מלווה יעבור רענון קורס עזרה ראשונה אחת לשנתיים;
תשלום לקורס עזרה ראשונה או על רענון קורס עזרה ראשונה לא יושת על המלווה.
המלווה אחראי על שלומם ובטיחותם של הילדים עם המוגבלויות בהסעה ואלה תפקידיו:
המלווה ידאג לשלומו ובטיחותו של ילד עם מוגבלות, יהיה קשוב לצרכיו וישמור על ציודו;
המלווה לא ישאיר ילד עם מוגבלות ברכב ההסעה ללא פיקוח והשגחה; לעניין זה, נוכחות נהג ההסעה ברכב לא תיחשב פיקוח והשגחה, זולת במקרים חריגים ולזמן קצר בלבד;
המלווה יחזיק לפני תחילת ההסעה רשימה של כל הילדים עם מוגבלות שאמורים לנסוע בה, פרטי יצירת קשר עם אחראים על הילדים עם מוגבלות בהסעה ואת תיאור מסלול הנסיעה;
המלווה יקלוט את הילד עם המוגבלות עם כל הציוד הרפואי הנחוץ לתלמיד;
המלווה יוודא כי כל הילדים עם מוגבלות חגורים במהלך כל הנסיעה וכן יוודא כי כל הילדים עם מוגבלות שזקוקים לכך לצורך נסיעה ברכב חגורים במושב בטיחות או במושג מגביה כהגדרתם בתקנות התעבורה;
המלווה יוודא כי אין ברכב כל חפץ שעלול לפגוע בילד עם מוגבלות הנוסע בו וידאג כי התיקים נמצאים במקום שאינו יוצר סיכון;
כל חפץ כבד ברכב ההסעה יהיה רתום למושב פנוי או למהדקים ברצפת הרכב;
המלווה יהיה נוכח במשך כל ההסעה ויישב במקום שממנו ניתן לראות את כל הנוסעים;
הורדת ילד מהרכב בהגעה אל מוסד החינוך
¶
המלווה לא יוריד ילד עם מוגבלות מהסעה לבית הספר, אם אין בסמוך לרכב איש צוות של בית הספר הנכון לקבלו;
אם מוסד החינוך הוא גן, המלווה יביא את הילד עם המוגבלות עד תחילת יום הלימודים אל תוך כיתת גן הילדים.
המלווה יוריד את הילד עם המוגבלות מהרכב ויעלה אותו לרכב מדלת שאינה פונה לכיוון הכביש, למעט אם מתקן להורדת כיסאות גלגלים ממוקם בצדו האחורי של הרכב;
בהגעת ההסעה ליעדה לאחר הלימודים, ימסור המלווה לידי האחראי את הילד עם המוגבלות, או אדם אחר מטעמו שהאחראי אישר מראש; לא נמצא במקום האחראי או אדם אחר כאמור, לא יורד הילד עם המוגבלות מההסעה והמלווה ייצור קשר עם האחראי ובהיעדר קשר עם האחראי יפנה אל הממונה ברשות המקומית ויפעל לגבי הילד עם המוגבלות לפי הנחיותיו;
המלווה ידווח לממונה על כל אירוע חריג הקשור לשלומו של ילד עם מוגבלות שהתרחש בהסעה, והממונה ידווח על האירוע האמור לאחראי על הילד;
בסיומה של ההסעה יבדוק המלווה את רכב ההסעה ויוודא שלא נותר בו ילד עם מוגבלות או ציוד של אחד הנוסעים.
זהר פילבר
¶
להכשרה של המלווים. הסעיף שאחרי התייחס לנושא החשוב של מתן עזרה ראשונה והחייאה, מאחר שמלווה גם צריך להיות אחראי לשלומו ובטיחותו של הילד אני חושבת שצריך להוסיף בהכשרה גם את כל הנושא של הסעה בטוחה לילדים. כל מה שצריך לדעת כדי להסיע ילד. כללי הסעה של ילדים לפי גיל ומשקל, איזה מושב בטיחות, איזה מושב מגביה וכיצד יש לחגור את הילד לפי הכללים האלה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
תן לי רגע, אתה לא שמעת מה שאני שמעתי. עד היום, כדי להיות מלווה בהסעות רגילות היה צריך רק תאריך לידה ותעודת זהות. היא מברכת, אבל היא אומרת שחסר גם כי - - - אתה כבר מדבר על - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
לפני שאתה עונה, שתענה לי מושלם, אם הבנתי אותה נכון היא אומרת מה יועיל שהוא יהיה בגיל 18, הוא יידע שפה עברית וערבית, אבל הוא לא מכיר את התקנות האלה. הוא, המלווה, יכיר את התקנות האלה? איך?
שמעון אבני
¶
אני אסביר. אנחנו עושים כל שנה הדרכות למלווים. הדרכנו עד היום 3,000 מלווים מתוך 4,000, נשארו עוד 1,000. אתה מבין שאת ההדרכות אפשר לעשות, זה יום שלם, זה מהבוקר עד הערב, הדרכות של עזרה ראשונה, כל מה שצריך המלווה, בהוראות בטיחות, הדרכות בעזרה ראשונה, מקרים ותגובות, מה קורה אם הילד עושה ככה, אם נופלים טילים - - -
שמעון אבני
¶
רגע, אני אגיד. זה אנחנו עושים היום. אנחנו רוצים להרחיב את זה, לעשות את זה שכל שנה, ואנחנו שריינו לזה תקציב שיעבור לרשויות, כל שנה לפני פתיחת שנת לימודים יאספו את כל המלוות של הרשות ויעברו איתן על התקנות, על הבוסטר, על כללי הבטיחות, על האחריות שלו, על מה צריך להיות איתו בהסעה, על מי הילדים שייסעו איתו, על מקרים ותגובות, ואז אני חושב שהדבר הזה ייתן מענה טוב ל - - -
מיכל מנקס
¶
אני רוצה להוסיף על מה ששמעון אמר, בהגדרת התפקיד של מנהל אגף החינוך ברשות ומנהל מחלקת הסעות, בכל ערב פתיחת שנת הלימודים יש תדריך של מנהל ההסעות ברשות, עם הקב"ט ועם אנשים נוספים מהרשות, עוברים על נהלים, הנהלים שהיו לפי חוזר מנכ"ל. ההשתלמויות ששמעון תיאר הן תולדה של דיון ותולדה באחד האפיקים שדן בבטיחות. חברנו ביחד, במרכז שלטון מקומי עם משרד החינוך, היחידות שיושבות כאן, אנחנו מקיימים את ימי ההכשרה האלה שהם נוספים על ימי ההכשרה בפתח שנת הלימודים. ללא ספק התקנות הללו יילמדו כחלק מנהלי הבטיחות וחובת התפקיד של המלווה בהמשך.
היו"ר יעקב מרגי
¶
'אם יש ברשותו אישור שעבר בשנתיים האחרונות קורס עזרה ראשונה, לרבות בנושא החייאת ילדים והכשרה מקצועית, לפי דרישת משרד החינוך'.
מירב ישראלי
¶
אנחנו גם לא כותבים לפי דרישות המשרד בתקנות, כי צריך להבין מי דורש את זה ומי קובע את זה. 'דרישות המשרד' זה לא - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
יש לי הצעה. אנחנו פה מתקנים עולם מלכות שדי בתקנות האלה כנראה. 'קורס עזרה ראשונה, לרבות בנושא החייאת ילדים והכשרה מקצועית, ומותאמות לתקנות האלה'.
שמעון אבני
¶
לא, מי שיכשיר זה יהיה הרשויות המקומיות, נקודה, אנחנו נשתתף בעלות של ההכשרה. אנחנו משריינים. הרשות המקומית, כל אחת תכשיר לעצמה. אי אפשר שמשרד החינוך יכשיר מלווים של בני ברק.
היו"ר יעקב מרגי
¶
תודה. את רואה שהדיון התעורר. מאחר שהבנתי שזה הולך לסבך את העניינים, אני מסתפק במה שאילן אמר בסעיף 5(א)(4), נקודה. בבקשה, אביבית.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אף אחד לא שומע אותך, היא מדברת. וזה חוזר על עצמו כאילו אתה פעם ראשונה בוועדה בכנסת.
מירב ישראלי
¶
אנחנו נבדוק משפטית איך בדרך כלל כותבים את זה, אני רק אומרת, בסוג של הערת אזהרה כללית, כשהתקנות יגיעו באופן רשמי בכתב השר אני אעבור עליהן כמובן מהתחלה ועד הסוף עם דוגמאות מתקנות אחרות ואנחנו נשב על הניסוחים בצורה יותר יסודית. עכשיו זה רק ככה הערות כלליות, לא כותבים לפי דרישות משרד תקנות. צריך לקבוע איזה גורם במשרד, צריך לקבוע - - - אתם יודעים איך כותבים תקנות.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אז, אילן, לרשום בבקשה את ההערה. אבל אני אומר עכשיו לדיון, אם שינוי הנוסח, אילן, מיכל, שמעון, יגרור חלוקת ביניכם לבין השלטון המקומי, אם תכניסו נוסח של לקיים את ההכשרה המקצועית וזה יגרור מחלוקת, אם לא תגיעו להסכמה בהגדרה מי מממן, מי מבצע, אז אנחנו - - - רק תיצמדו לנוסח של לפי דרישות – מה שתחליטו. אילן, אני הובנתי?
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
כן. הוא היה בהקשר של 'המלווה יהיה נוכח במשך כל ההסעה ויישב במקום שממנו יוכל לראות את כל התלמידים'. היה לכך סיפא שנאמר - - -
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
היה המשך לכך, 'נוצר מצב שמחייב את המלווה לקום ממקומו במהלך הנסיעה, ידווח על כך לנהג הרכב ויבקש ממנו לעצור בצד הדרך עד אשר ישוב למקומו; במקרה הצורך יזעיק המלווה שירותי הצלה'. אם אפשר להכניס את זה שוב לתקנות.
אילן שי
¶
התפיסה שלנו, שהוראות לגבי מה קורה כשצריך לקום, זה צריך להיות בהתאם למה שתקנות התעבורה קובעות. אם ההנחה היא שתקנות התעבורה אוסרות על בן אדם לקום, להסיר את החגורה, להסתובב במהלך נסיעה, אז צריך לעצור במצב כזה, אז ההסדר הכללי צריך לחול ולא לקבוע כאן הסדר מיוחד.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אוקיי, תודה. אני שואל שאלה, לאחרונה הכנסת חוקקה לגבי עובדי שירות במערכת החינוך, אתם יודעים על מה מדובר?
היו"ר יעקב מרגי
¶
אביבית, שמענו, לא צריך לכתוב שהשמש חייבת לזרוח. הוא אומר לך, אם תקנות התעבורה מחייבות הן מחייבות, אם הן אוסרות, אוסרות. התקנות האלה לא יכולות להיכנס להם ב - - -
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
רק עוד הערה אחת, שאין התייחסות. שמעון, אתה דיברת על מצבים שיש בהם מלווים אישיים ויש גם מלווים בהסעות, אם אפשר להוסיף סעיף שבמקום שיש מלווה אישי, המלווה האישי לא יהיה במקום המלווה של ההסעה.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
מה פתאום? לא, אם הוא לבד בוודאי שלא, אבל אם יש הסעה שלמה ויש לילד מלווה אישי - - -
אילן שי
¶
כישורי נהג ההסעה ותפקידיו. 6.
לא יועסק אדם בתפקיד נהג להסעת ילד עם מוגבלות אלא אם כן בידו רישיון נהיגה תקף מתאים לפי סימן ב' בפרק שני בחלק ג' של תקנות התעבורה.
נהג רכב להסעת ילדים עם מוגבלות יבדוק את רכב ההסעה לפני כל נסיעה להסעת ילדים עם מוגבלות.
אם יש מקום פנוי בהסעה, ניתן לשלב בה עובד של מוסד חינוך, ובלבד שניתן לכך אישור מראש ובכתב מהממונה.
לא יעלה הנהג להסעה הכוללת ילדים עם מוגבלות אדם, זולת המלווה וילדים עם מוגבלות האמורים לנסוע בהסעה או עובד לפי תקנת משנה(ג), אלא באישור מראש של המנהל.
הנהג יציית להוראות המלווה בכל הקשור לשלומם ובטיחות עם הילדים עם מוגבלות.
הנהג יסרוק את הרכב בתום הנסיעה כדי לוודא שלא נותרו בו ילדים עם מוגבלות.
הנהג יבטיח כי ילד עם מוגבלות בגילאי 3 עד 8, וכן ילד עם מוגבלות שבשל צרכיו זקוק למושב בטיחות, ייסע בהסעה עם מושב בטיחות תקין או במושב מגביה תקין לפי תקנה 83א לתקנות התעבורה.
אם נוסע בהסעה תלמיד הנזקק לציוד רפואי, הנהג יוודא כי הציוד הרפואי יעוגן למרכב הרכב בדרך שתמנע את תזוזתו ברכב.
בהסעה שבה מוסעים ילדים עם מוגבלות המתניידים באמצעות כיסא גלגלים, יעגן הנהג את הכיסא לרכב, לפי הוראות יצרן הרכב ויצרן כיסא הגלגלים, לפי האיור בתוספת הראשונה וכמפורט להלן:
הנהג יעגן את כיסא הגלגלים לרצפת הרכב באמצעות ארבע חגורות ריתום תקניות;
הנהג יחבר את רצועות הבטיחות למרכזת שלדת כיסא הגלגלים במקום מולחם, במקביל לרצפה.
אם ישנו סימון על כיסא הגלגלים, יחבר הנהג את הרצועות לסימון זה ולא יחבר את הרצועות לכל חלק אחר של כיסא הגלגלים.
הנהג ירתום את רצועות הקשירה לפי הזוויות הבאות: קדמית – 40 עד 60 מעלות, אחוריות 30 עד 45 מעלות; אם מדובר בכיסא גלגלים או בטיולון עם מנגנון הטיה של המושב או הגב, ניתן להסיע בהטיה שלא תעלה על 30 מעלות;
הנהג יחגור את הילד בחגורת בטיחות באחד מהאופנים האלה:
בחגורה המחוברת משני צדדיה לרצפה – על עצמות האגן ועל עצמות הכתפיים של הילד;
בחגורה המחוברת מצד אחד לרצפה ומצד שני לדופן הרכב – על עצמות האגן ועל אחת הכתפיים.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
שתי הערות. דבר ראשון, לגבי קורס עזרה ראשונה, לא מצוין שהנהג חייב לעבור, שזה חשוב. ונקודה שנייה, אם יש אפשרות שהנהג ימלא דוח תקינות רכב.
היו"ר יעקב מרגי
¶
רגע, רגע, אתם יודעים מה אתם עושים? אתם עושים בלגן אחד שלם. אתן לא מתפרצות יותר. נסעו ילדים, שהתקנות האלה חלות עליהם, במונית, יש להם מלווה צמודה?
היו"ר יעקב מרגי
¶
תודה, אז אני לא צריך נהג מונית עם קורס עזרה ראשונה. נו, בחייכם, מספיק כבר. יש מלווה שהוא חייב בהכשרה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
לא, כשאני שואל אותו והוא עונה לי כן, תגידי 'סליחה, הוא מטעה אותך', אל תפני אליי בשאלה אחרי זה.
שמעון אבני
¶
אביבית, תני לי רגע. צודקת אביבית, או יש ילדים שייסעו במונית שהם בלקויות קלות והם ייסעו רק עם נהג מונית כי הם לא יקבלו ליווי. לילדים האלה, לצורך העניין, אם חס וחלילה - - - אבל הם בלקויות הקלות, בלקויות הקשות, שאנחנו מדברים בסעיף הזה, לעולם תהיה מלווה שעברה קורס עזרה ראשונה ותעשה רענונים.
זהר פילבר
¶
עוד פעם, אני מברכת על ההכנסה של אופן ריתום הילדים לכיסאות גלגלים ברכב, זה מאוד מאוד חשוב - - -
זהר פילבר
¶
אם אפשר, אני מבקשת להכניס הפניה לתקנות הרלוונטיות של משרד התחבורה, זה עוד לא תקנת תעבורה, אבל יש מפרט טכני, שיש לו מעמד של תקנה, להפנות לשם כדי לצמצם את המקרים של מחלוקת, מה שטח הרצפה המוקצה לכל כיסא גלגלים ואיך בדיוק - - -
אמיתי שוחט
¶
שאלה, הנושא של האכיפה של המשטרה, שהמשטרה תוכל לאכוף את התקנות האלה. זה עלה בדיון הקודם, הנציג של המשטרה העלה את זה בדיון הקודם.
היו"ר יעקב מרגי
¶
לו יצויר שמחר שוטר תנועה עוצר את הרכב הזה ובודק, הוא לא עובד לפי התקנות האלה - - -
מאיר בן גל
¶
תקנות שקיימות היום בפקודת התעבורה, לגבי חגורות בטיחות והתקני ריסון, אין מניעה לבצע אכיפה על ידי השוטר, אבל תקנות נוספות שכרגע של משרד החינוך והתקנות שתוקננו פה ואין להן סנקציה בפקודת התעבורה, משטרת ישראל לא יכולה לבצע אכיפה בגינן.
היו"ר יעקב מרגי
¶
השאלה אם אתה, או בדיונים אחרים, אם אני הייתי מכניס בתקנה שתהיה עליך חובה לבדוק אותו אם הוא עבר הכשרה, התקנות פה זה לא רק חגורות בטיחות, התקנות האלה מדברות על רוחב, מדברות על הכשרות, נציג המשטרה אומר לי 'תשמע, זה לא התפקיד שלי, אל תכניס אותי לשם'. אתה תישאר בתקנות התעבורה שלך, חגורות, כללי בטיחות של הרכב, של ההסעה. אני אומר לך, מישהו אחר היה אומר 'סליחה, מה אתה מכניס אותי לכך?' הרי עומדת לך, מכוח החוק, לבדוק אם ילדים לא חגורים ולאכוף את זה, נכון? מספר ילדים בהסעה? עומדת לך. תודה, אז למה אני צריך פה?
היו"ר יעקב מרגי
¶
הציעו, התקיים דיון, אני לא מציע לו לקחת את זה על עצמו. הלוואי שנאפשר להם לעשות מה שמוטל עליהם, להוסיף עליהם עוד דברים אחרים? מה יעשה משרד החינוך אחרי זה? יש לו אגף פיקוח ובקרה, גדול, תקציבי ענק.
אילן שי
¶
אחריות הרשות המקומית לגבי נהג ההסעה. 7.
הרשות המקומית תוודא שהתקבל לגבי הנהג אישור משטרה כאמור בחוק למניעת העסקה של עברייני מין.
אם ניתן הרשות המקומית לא תחליף נהג במסלול הסעה במשך כל שנת הלימודים.
אילן שי
¶
אחריות מוסד חינוך. 8.
בסוף יום הלימודים ילד עם מוגבלות יגיע אל הרכב מלווה באיש צוות של מוסד החינוך.
מירב ישראלי
¶
אני חושבת שכדאי לעגן את האחריות. אין דבר כזה 'מוסד חינוך', זה לא גוף משפטי בעצם, לכן זה צריך להיות מוטל על מנהל המוסד. האחריות, זה צריך להיות מוטל על מישהו. זה מה שאנחנו עושים גם בחקיקה, שמנהל מוסד החינוך ידאג שיהיה כך וכך.
מירב ישראלי
¶
אנחנו חוקקנו כל מיני דברים שזה אחריות המוסד ומי שאחראי במוסד זה המנהל, הוא צריך להוציא הנחיות, איך המורה יידע?
אילן שי
¶
בטיחות בהסעה. 9.
הממונה ייתן לנהג ההסעות ברשות המקומית או לנותן שירות ההסעות של הרשות המקומית, לפי העניין, הוראות פרטניות בעניין ילד עם מוגבלות שמצבו אינו מאפשר את קיום הדרישות בתקנה 6(ז), או שנדרשות לגביו דרישות מיוחדות.
מירב ישראלי
¶
מה זה? 'נהג יבטיח כי ילד עם מוגבלות בגיל 3 עד 8 וכן ילד עם מוגבלות שבשל צרכיו זקוק למושב בטיחות ייסע', מדובר על מושב בטיחות?
אילן שי
¶
לא, מדובר על מקרים, זה גם אנחנו למדנו כשהיינו במרכז של בית חולים 'אלין', יש ילדים שלא יושבים בבוסטר או במושב, אלא יש להם התקנים מיוחדים שמאפשרים להם ממש שכיבה על הספסל והתקנה הזאת נועדה למקרים האלה שההסעה היא בחריגה מהתקנות בהוראות בתעבורה כדי לתת מענה שהוא יותר טוב עבור אותם ילדים מאשר מה שיש בתקנות התעבורה.
אילן שי
¶
רכב המשמש להסעת ילדים עם מוגבלות לפי תקנות אלה יכיל ערכת עזרה ראשונה; כמו כן יאפשר רכב כאמור קליטת ציוד רפואי הנחוץ לילד עם מוגבלות.
לא יעשן אדם ברכב הסעת ילדים עם מוגבלות.
אילן שי
¶
כרטיס נוסע. 10.
האחראים על ילד עם מוגבלות המעוניינים בכך ימלאו טופס ערוך לפי הנוסח שבתוספת השנייה עם מידע על פרטים אישיים של התלמיד עם המוגבלות, פרטי האחראי עליו לרבות דרכי התקשרות עמו, צרכיו הרפואיים הנוגעים להסעה, רגישויות ואלרגיות שיש לו, סוג מושב הבטיחות הנדרש, ציוד נלווה, אופן עיגונו בהסעה, מסלול נסיעה ותחנות איסוף והורדה; מוסד החינוך שקיבל את הטופס ינפיק לילד כאמור כרטיס נוסע שיכלול את הפרטים שמסרו האחראים.
מוסד חינוך יחליט על אופן הצגת כרטיס נוסע לפי תקנת משנה (א) בהתייעצות עם האחראים על הילד עם מוגבלות ואם ניתן, גם בהתייעצות עם הילד עם המוגבלות.
הדר ירדני
¶
אני רוצה לשאול למה צריך להתנות את זה ברצון ההורים, למה ההורים לא מעוניינים? בניסיון שלנו בתקנות של הסעות לפעוטות יש מקרים שהילדים מגיעים למקום הלא נכון, הילד לא יודע לדבר. אני חושבת שזה חייב להיות חובה, אנחנו התקנו את זה כחובה אחרי ניסיון שהיה לנו עם טעויות שהיו בהסעת פעוטות למקומות הלא נכונים.
אילן שי
¶
העמדה שלנו זה שהאוכלוסייה אצלנו היא הרבה יותר רחבה, לא כולם אצלנו פעוטות ולא כל המוסעים הם ילדים, חלקם נערים שהיכולת שלהם למסור מידע, אין הבדל בינם לבין האוכלוסייה הרגילה. אנחנו לא חושבים שכולם צריכים את זה באותה מידה, ויש כאן גם עניין של פרטיות, שאנחנו לא חושבים שניתן - - - זה גם היה בדיון מול משרד המשפטים, מול הגורמים שמטפלים במשרד המשפטים בנושא של פרטיות, אנחנו לא חושבים שזה יכול להיות באופן גורף הוראה שלא בהסכמת ההורים.
טליה אגמון
¶
אני מבינה שהתקנות האלה עוסקות בילדים עם הלקויות היותר קשות ולא בילדים עם הלקויות הקלות ובוודאי בילד שצריך מושב בטיחות או צריך ציוד נלווה או צריך - - - זה צריך להיות חובה.
טליה אגמון
¶
שצריך להיות חובה שיהיה עליו איזה שהוא כרטיס שאומר מה הוא צריך, מה נכון בשבילו, לאן הוא צריך להגיע, איפה מורידים אותו ומי איש הקשר.
קריאה
¶
סליחה, ירצו ייתנו, לא ירצו לא ייתנו. בואו לא נשכח שמדובר בצנעת הפרט, במצבים שאינם מסכני חיים אלה פרטים מיותרים שלא כל הורה רוצה ל - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
רגע, משרד הבריאות, הערתם את ההערה, הערה במקום, תנו לנו לקיים דיון, נשמע את הצד של הארגונים של ההורים גם כן. אני לא הייתי רוצה שמחר מלווה או נהג הסעות ייתלה 'תקשיב, זה לא היה תלוי לו פה, לא ידעתי'. אם אני מחייב - - - צריך לחשוב, לא יודע, אני חושב שהורה הוא בעל העניין הכי גדול שהילד שלו יקבל את הטיפול או הליווי, את ההסעה הכי טובה והכי נכונה. אני מאמין - - - זו דינמיקה של לרדת לדקויות, אבל אני רוצה לשמוע מסביב השולחן, לא רוצה להישען על בינתי. מה אומרים?
אסתר קרמר
¶
אני אתן דוגמה כי אתמול הייתי בוועדת השמה והיה שם הורה שלא רצה שיקראו את האבחון הפסיכולוגי של הילד שלו. מצאנו פתרון, אני חושבת שגם בדברים האלה אפשר למצוא פתרון. אם יש הורה שיש לו איזה שהוא משהו אישי, אז אפשר באופן אישי שההורה לא ימלא אותו, אבל שזה יהיה באופן רוטיני שכל הורה לא ממלא, ואם להורה יש בעיה אישית אז שההורה יפנה, אז זה יהיה חריג.
מירב ישראלי
¶
אני רק רוצה להבהיר, מדובר על זה שהמלווה והנהג תמיד יודעים את הפרטים האלה, אין מצב שהם לא יודעים, זה תוספת שזה יהיה גם על הילד למקרה ש-? אני מבינה נכון?
הדס אגמון
¶
ב-5(3) יש הוראה לגבי הרשימה שלמלווה יש, 'המלווה יחזיק לפני תחילת ההסעה רשימה של כל הילדים המוסעים, פרטי יצירת הקשר ותיאור מסלול הנסיעה'.
מירב ישראלי
¶
לא, יש פה מקרים, אם אני מבינה, אולי אני מבינה לא נכון, יש פה איזה פער או דלתא בין מי שזכאי להסעה למי שזכאי לליווי בתקנות האלה?
היו"ר יעקב מרגי
¶
רגע, רגע, מירב, שנייה. נעשה סדר. אף אחד לא קופץ. ההסעות על פי חוק חינוך מיוחד, לא זקוקים לתקנות האלה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
שאלתי בתחילת הדיון, שמעון, אילן, אני שואל שוב, בגלל שזה עולה כל פעם מחדש, הילדים שהתקנות האלה חלות עליהם, כולם, אין מציאות שאין להם ליווי?
אילן שי
¶
לא, יכול להיות, גם אם מדברים רק על האוכלוסיות שמפורטות בתקנה 2 ובתקנה 3 יש הבדל בין - - - יש תלמידים שזכאים להסעה ולא זכאים לליווי.
מירב ישראלי
¶
לא, אבל אני אומרת, מי שאמור לדעת את הדברים האלה זה המלווה, במקרה שיש מלווה, והנהג במקרה שאין מלווה.
זהר פילבר
¶
אני רוצה להעיר הערה על הכרטיס. מהיכרות עם המציאות של הסעות, זה עדיין מציאות שבה כן יש תחלופה של נהגים ומלווים ואני חושבת שהכרטיס הזה יכול להיות בהחלט קריטי ומציל חיים.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני אגלה את אוזנך שהרבה הורים הסתירו את האפילפטיות של הילדים שלהם, והרבה הורים הסתירו - - - או ש - - -
הדס אגמון
¶
היה לנו את המודל, יש לנו את המודל כמו אצל המלווה, למלווה יש רשימה בסיסית והורים יכולים לצרף את האקסטרה. למה צריך שילד יפרט את הצרכים הרפואיים? ילד בן 16 שהלקות שלו היא לקות - - -
זהר פילבר
¶
בסדר, אני מקבלת את זה, אבל אני מכירה את המציאות ממקום העבודה שלי וממקומות אחרים שאני - - -
הדס אגמון
¶
לגבי המלווה יש את ההסדר, שלמלווה יש את הרשימה המינימלית ואחר כך יש את הכרטיס שהוא האקסטרה. יש חוסר כזה בהקשר לנהג וזה מקובל שצריכה להיות רשימה כזאת אצל הנהג. אבל בואו לא נשנה את המודל הזה של רשימה בסיסית אצל המבוגר והכרטיס, ככל שההורים מעוניינים, כי הכרטיס הוא חשוף גם לחבריו לנסיעה.
מירב ישראלי
¶
אם יש חובה שהנהג והמלווה יידעו את הפרטים, הוא לא יכול להתחלף בלי לדעת את הפרטים, אלא אם הוא עובר על התקנה. אז אם יש חוסר - - - זו בעיה.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
אלה סעיפים שהיו בטיוטה הקודמת, שנגעו למספר ילדים מרבי בהסעה, הם היו בתחילת סעיף 8 בנוסח הקודם של טיוטת משרד החינוך, דובר על כך ש'לא יוסע תלמיד עם מוגבלות בהסעה שיש בה יותר מ-12 נוסעים, כולל הנהג והמלווה, ועד 10 נוסעים במידה שאין מלווה בהסעה. במידה שמוסע בהסעה תלמיד המתנייד בכיסא גלגלים יירד ממניין המוסעים הנקוב בסעיף קטן (א) שלושה מוסעים בגין כל כיסא גלגלים, לא כולל מלווים'. שוב, אין פה שום התייחסות למספר ילדים מרבי בהסעה וזה בוודאי נוגע לבטיחות ההסעה.
אילן שי
¶
כרגע המספר המקסימלי של תלמידים מוסדר במסגרת תקנות של משרד התחבורה והעמדה שלנו, שכדי לשנות את מספר התלמידים, כי יש לזה קשר גם להגדרות של הרכב, אנחנו חושבים שצריך להשאיר את ההסדר שם במסגרת - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
רגע, אני לא מצפה שבהסעה רשות מקומית, לצורך העניין, תיקח אוטובוס שלם ותתאים אותו לתקנות האלה ונכניס בתוך האוטובוס כמות בלתי מוגבלת של ילדים ולפי המגבלה של תקנות התעבורה, בסדר? אלה ילדים עם מוגבלויות, קלות וקשות, הרציונל של התקנות האלה נולד גם בגלל התקינה הזו. אנחנו חייבים לתקנן את זה, על כמה ילדים מלווה יכול להשתלט עם צרכים כאלה ואחרים? אי אפשר להשאיר את זה פתוח.
שמעון אבני
¶
לא, אז אני אגיד, עמדתנו הייתה 8 ילדים בהסעה. קודם כל לא נוסעים באוטובוס, רכב הסעות לילדים בחינוך המיוחד - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
שמעון, אני אומר בהומור. יש רציפות שלטונית, המשפטנים נעו באי נוחות בכיסא כשאמרתי. תבין, היום אנחנו שואפים לתקן בצורה אופטימלית והכי טובה שיכולה להיות. לא יודע מה יהיו האילוצים מחר.
היו"ר יעקב מרגי
¶
שמעון, חייבים לקבוע, תחשבו על זה, תביאו לנו תשובה לדיון הבא. תקשיב, אני גם לא רוצה להיות הכי - - - צריך להיות באמת רציונלי, כמה זה בשליטה, כמה זה בטיחותי, כמה זה לא בטיחותי. אין ספק שמיניבוס שנבנה ל-15 ילדים, הוא נבנה ל-15 ילדים נורמטיביים, ללא צרכים מיוחדים.
שמעון אבני
¶
תמיד יהיה המקרה הבודד, כבר התחלנו את זה במקרים הבודדים שצריך למנוע אותם, אני מסכים שצריך למנוע אותם, אני אומר שככלל ההנחיה היא שאנחנו מפצלים הסעות שיש בהן יותר מ-8 ילדים בחינוך המיוחד.
היו"ר יעקב מרגי
¶
מה אכפת לך שזה יהיה רשום אם אתה עושה? לגבי הדרכה של המלווה אתה בודק? תבדוק לי את הסוגיה הזו. תרשום, אתה תשכח.
ולרי זילכה
¶
ביום שישי, ונפטר ילד בתוך האוטו. למה? כי זה לקח כל כך - - - לא שמו לב, רק כשהאמא ירדה למטה לקחת את הילד היא שמה לב, למה? המלווה היה צריך 12 פעמים לעצור את ה - - -
ולרי זילכה
¶
מקרה שהיה. כשאני התלוננתי לפני העירייה, אז העירייה אמרה לי 'תביאי תקנות שכתוב שאסור 12 ילדים ברכב'.
היו"ר יעקב מרגי
¶
זה חופש הביטוי פה במדינה, אפילו טראמפ יכול ללמוד מאיתנו. תקשיבו, כל אחד מביא מהילדות, אני זוכר את ההסעות, הייתי רואה את ההסעות, ולא גרתי בבני ברק, אבל תמיד ראיתי את המלווה שלקחו אותה, לא יודע להגיד לך למה, משוחחת עם הנהג, קבוע. לא מצאתי מציאות - - - אני חושב אולי צריך לחשוב איפה המלווה צריך לשבת, בתקנות.
היו"ר יעקב מרגי
¶
המאבטח שאבטח אותי כשהייתי שר, תמיד לקח מקום שהוא שולט על כל ה - - - אני יודע שכשאני יושב קדימה ליד הנהג אני רואה מקסימום את הדרך.
אמיתי שוחט
¶
בתקנות של הרווחה באמת מופיעה הגבלה של 8, דבר ראשון. דבר שני, אם ממילא הם מפצלים אז הם יודעים שזה אמור להיות מפוצל, אז שיכתבו כמו שאמרת - - -
מירב ישראלי
¶
אז בוא נהפוך עוד פעם את הניסוח, 'ילד יוסע בהסעה אלא אם כן היו נימוקים לא לעשות', אוקיי? סליחה, התאמת הסעה, שילד עם מוגבלות יוסע ברכב שנוסעים בו ילדים עם מוגבלות. זה מה הם אמרו, שמבחינתם המדיניות היא שאין הסעות מעורבות, אז פשוט להפוך את זה, בסדר?
אילן שי
¶
בסדר.
הרשות המקומית תסיע ילדים עם מוגבלות הזכאים להסעה בשתי קבוצות גיל, 3 עד 9 ו-10 עד 21, אם הדבר מתאפשר.
אילן שי
¶
תפקידי הרשות המקומית. 12.
רשות מקומית תדאג לכל אחד מאלה:
ילד עם מוגבלות יוסע למוסד חינוך וממנו באופן בטיחותי ותוך שמירה על שלומו וביטחונו, לפי תקנות אלה;
ילד עם מוגבלות המוסע למוסד חינוך יגיע אליו, ככלל, עד ל-10 דקות לפני תחילת שעת הפעילות במוסד החינוך;
לקבוע את מסלול ההסעה המיטבי מבחינת משך ההסעה, צרכי הילדים עם מוגבלות ועלויות ההסעה;
המשך המתוכנן של נסיעה של תלמיד עם מוגבלות אל וממוסד החינוך לא יעלה על שעה וחצי, למעט בשל אירועים חריגים, או במקרים בהם הדבר נעשה לבקשת האחראי על התלמיד עם המוגבלות ובאישור מנהל מחלקת החינוך ברשות המקומית, או כאשר זמן הנסיעה הישיר בין מקום מגוריו של התלמיד עם המוגבלות אל מוסד החינוך עולה על שעה וחצי.
אילן שי
¶
המשך המתוכנן של נסיעה של תלמיד עם מוגבלות אל וממוסד החינוך לא יעלה על שעה וחצי, למעט בשל אירועים חריגים, או במקרים בהם הדבר נעשה לבקשת האחראי על התלמיד עם המוגבלות ובאישור מנהל מחלקת החינוך ברשות המקומית, או כאשר זמן הנסיעה הישיר בין מקום מגוריו של התלמיד עם המוגבלות אל מוסד החינוך עולה על שעה וחצי.
ילד עם מוגבלות לא ייצא להסעה לפני סיום שעת פעילותו של מוסד החינוך, אלא במקרים שבהם לפי הוראות בעניין של משרד החינוך קוצר יום הלימודים של הילד ואין בכך כדי להביא לפיצול ההסעה;
רשות חינוך תמנה עובד מקרב עובדיה שמתאים לכך מבחינת כישוריו, ניסיונו והכשרתו לממונה שיהיה אחראי למערך הסעות של ילדים עם מוגבלות ויכול שיהיה הממונה על ההסעות ברשות המקומית; הממונה יהיה אחראי בין היתר לעניינים הבאים:
קביעת מסלול נסיעה;
הממונה יוודא שנבדקה כשירותם של הנהגים והמלווים לפי תקנות אלה, ידריך וינחה את נותני השירותים של ההסעות ושל הליווי וידרוש כי אלה ידריכו את הנהגים והמלווים, לפי העניין, לפי הנחייתו; הממונה יהיה זמין למלווה ולנהג ההסעה וייתן לפי הצורך הנחיות להבטחת שלומו ובטיחותו של ילד עם מוגבלות במהלך ההסעה;
הממונה יוודא –
שברכב ההסעה יהיה טלפון נייד או אמצעי קשר אחר;
שכל רכב הסעה יעבור בדיקות תקופתיות של קצין בטיחות לפי חלק י' של תקנות התעבורה וכי תוצאות הבדיקות יימסרו לידיו אחת לשלושה חודשים;
בכל רכב תהיה רשימת הילדים שאמורים לנסוע בו, פרטי יצירת קשר עם האחראים על הילדים ותיאור מסלול הנסיעה.
בהסעה עם מלווה, הממונה ימסור לידי המלווה רשימה של הילדים עם מוגבלות המיועדים להיות מוסעים בהסעה; הרשימה תכלול פרטים אלה:
שמות הילדים עם מוגבלות;
כתובות הילדים עם מוגבלות;
השמות ומספרי הטלפון, לרבות מספרי טלפון נייד, של האחראים על הילדים עם מוגבלות בביתם ובמקום עבודתם;
כתובת מוסד החינוך שאליו כל ילד עם מוגבלות צריך להגיע ומספר הטלפון של המוסד ושל מנהלו;
מסלול הנסיעה ומקומות האיסוף וההורדה של כל ילד עם מוגבלות;
שמו של הממונה ומספר הטלפון שלו;
מספרי טלפון של שירותי הצלה;
אם הונפקו לילדים עם מוגבלות המוסעים בהסעה כרטיסי נוסע לפי תקנה 10, העתק שלהם;
הציוד הנלווה הנדרש לכל ילד עם מוגבלות.
הממונה יפקח כי תנאי הבטיחות בהסעה, משכה והתנהלותה נעשים לפי הדרישות שבתקנות, לפי חוזה בין הרשות המקומית לנותן שירות ההסעה ולפי תנאי הבטיחות הקבועים בתקנות אלה ותקנות התעבורה, וידאג לקיומה של בקרה מזמן לזמן על עניינים אלה;
הממונה ירכז, יבדוק ויטפל בדיווחים ותלונות המתקבלים לעניין ההסעה;
הממונה יעדכן את האחראי בדבר אופן פנייה לצורך בירור, עדכון או תלונה בכל הקשור להסעה.
רשויות מקומיות סמוכות שהתקשרו לביצוע הסעה במשותף, כאמור בתקנה 3(ו) רשאיות למנות עובד של אחת הרשויות לממונה על ההסעה והוא ימלא את תפקידי הממונה לפי תקנות אלה מטעם כל אחת מהרשויות לגבי כל הילדים עם מוגבלות המוסעים באותה הסעה; אין בהוראת תקנת משנה זו כדי לגרוע מאחריות הרשות המקומית שבה מתגורר הילד עם המוגבלות.
אביבית ברקאי-אהרונוף
¶
לגבי משך זמן ההסעה, גם העמדה המקצועית של משרד החינוך, אם אני זוכרת נכון, הייתה שהסעות מחוץ לעיר, משך זמן ההסעה המרבי יהיה עד שעה וחצי, אבל בתוך העיר זמן ההסעה לא יעלה על שעה ואני מבקשת שזה יתוקן. וגם לגבי הסעות של רשויות מקומיות סמוכות, גם בעניין הזה היה סיפא, שמשך זמן ההסעה של כל תלמיד לא יעלה ככלל על שעה וחצי מאחר שמדובר ברשויות מקומיות סמוכות וסביר להניח שזו הסעה מחוץ לעיר.
קריאה
¶
זה אומר שבשש ורבע ילדים צריכים לצאת מהבית. שעה וחצי, והם צריכים להגיע עשר דקות לפני שמונה, הם צריכים להגיע לבית הספר בעשרה לשמונה, הם צריכים לצאת בשש ורבע.
ולרי זילכה
¶
סליחה, להעיר על העניין הזה. אם אנחנו לוקחים את הסיטואציה שבה הילד גר רבע שעה, 20 דקות ממקום מגורי הילד, וכתוצאה מזה שאין הגבלת איסוף על כמות ילדים, כל ילד, עד שהוא עולה, עד שחוגרים אותו ועד שכו', בעצם יכול להיות שהוא נוסע שעה וחצי - - -
ולרי זילכה
¶
אני אומרת, אדוני, חלק מהעניין של ההגבלה על כמות הנוסעים זה גם העניין הזה שמשפיע על משך ההסעה. ואז גם העובדה שהם לא מסכימים לשעה, צריך באמת להעריך על איזה היקף מדובר. אם באמת מדובר בילד שגר רבע שעה מבית הספר ונוסע שעה, גם זה לא סביר, צריך לקחת את זה בחשבון עם כמות הילדים. לחשוב על הדברים האלה.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני אנסה להיות הקטגור של התפיסה שלך. תקשיבי, לו יצויר שזה בעיר פקוקה, אז ממילא הרווחנו, בראש של משרד החינוך, מספר הילדים יהיה קטן בהסעה, למה? כי משך הזמן של פריקת הילד, אם זה עם מתקן, לא מתקן, כל הדברים האלה לוקח זמן, יש מגבלה. אם בערים משוחררות, שאין פקקים והוא ייתן לנו תשובה על מגבלה של 8 ילדים, המציאות שתהיה שעה וחצי בתוך העיר רחוקה מאוד.
ולרי זילכה
¶
הערה ש'הממונה יעדכן את ההורים בדבר אופן הפנייה לצורך בירור', צריך גם כאן לעשות מגבלת זמן, בתוך כמה זמן או באופן מיידי או משהו כזה, שלא ייווצר מצב שהיה אירוע ודווח יומיים אחרי.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אתם צריכים להיות מהירי תגובה. אני אחליט במקומכם? שלטון מקומי, מיכל, השאלה, היה אירוע, תוך כמה זמן מחויבים?
מיכל מנקס
¶
לעתים, גם זה. אבל אנחנו מדברים מרגע שהרשות יודעת על מצב נתון ועד שהיא מעדכנת את האחראי, ככל שניתן להשיג את האחראי במיידיות המתבקשת. יש פה בעיה אחרת, יש בעיה של שיקול דעת על מה מדווחים, כי כל אחד רואה בעיני רוחו על ההסעה מה חמור, מה - - -
אסתר קרמר
¶
אבל אני רוצה להסביר משהו על הכמות. גם בכמות אפשר לעשות, רכב שמעלה ומוריד ילדים ואוסף בכמה בתי ספר ובכמה שכונות.
היו"ר יעקב מרגי
¶
נראה לך שהאחראי על ההסעות, לצורך העניין, יש לו ילד משכונת רמות בירושלים, בית הספר נמצא ברמות או ברמת שלמה שסמוכה והוא יילך קודם כל, יעשה מסלול דרך שכונות העיר הרחוקות ויבוא?
אסתר קרמר
¶
כן, כן. אתה רוצה שאני אשלח לך סרט, כבודו? יש לי סרט על הסעה שנוסעת במשך כשעתיים בתוך ירושלים בשמונה - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
רבותיי, לכן בואו נמתין, נראה את המגבלה. אם משרד החינוך הולך למגבלה אני לא פותח את זה לדיון. לא תהיה מגבלה, אני פותח את זה לדיון, תהיה מגבלה לא פותח לדיון. זו ההכרעה, נקודה.
ולרי זילכה
¶
אדוני, זה לא היה (7), אבל בהתייחס לסעיף קטן (6), 'הממונה ירכז, יבדוק ויטפל בדיווחים או תלונות המתקבלים לעניין ההסעה'. שוב, כאן חסר ההיבט של הדיווח להורה.
ולרי זילכה
¶
השאלה היא, הסעיף הזה מתייחס לאחריות של הרשות המקומית, הממונה הוא הנציג של הרשות המקומית. אם הוא מסמיך - - -
היו"ר יעקב מרגי
¶
כי אני רוצה לנעול את הדיון ולתת הנחיות לדיון הבא, שתקלות שהיו בדיון הזה לא יחזרו על עצמן.
אמיתי שוחט
¶
הנושא של הגבלת הזמן. אני מבין את העניין שצריך לחכות לתשובה של משרד החינוך, אבל אני אומר ששורה - - -
אמיתי שוחט
¶
כן, אני אומר, השעה וחצי זה הגיוני שזה קורה כשנוסעים מחוץ לעיר, אני אומר שבשורה תחתונה מדובר פה על ילדים שצריכים לנסוע, אז אנחנו יכולים להגיד שיגבילו את זה ל-8 ילדים ואז זה עדיין יהיה שעה וחצי.
היו"ר יעקב מרגי
¶
תדע לך שאני, לו היה לי בן שנוסע בהסעה הזו הייתי מזועזע מזה שהוא צריך לנסוע שעה וחצי.
היו"ר יעקב מרגי
¶
אני אומר לך. אתה אומר לי בשוויון נפש, הנה אני אומר לך, אני מעביר את זה ולא בשוויון נפש.
היו"ר יעקב מרגי
¶
לא חשבנו אחרת. אוקיי. את התשובות לגבי משך הנסיעה שמעון ייתן לנו בדיון הבא, מיכל תיתן לנו על דיווח, ומיכל, תודה רבה לך.
רבותיי, לדיון הבא. אני מבקש, שמעון, אילן במיוחד, ומירב, אני מבקש לוודא שמגיעים לדיון כשיש לכל הנוגעים בדבר את התקנות הנכונות, זה היה כמעט בלתי אפשרי לעקוב אחריכם. ותיקוני נוסח, שלא נחזור, 'היינו צריכים', 'היינו צריכים'. ושמעון, תשובות, שבוע מהיום אם נקבע זה סביר?
היו"ר יעקב מרגי
¶
תודה רבה לך. אני רוצה שהתחלת ליהנות בוועדה.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 10:50.