הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 617
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, כ' בטבת התשע"ז (18 בינואר 2017), שעה 9:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 18/01/2017
הצעת חוק מס ערך מוסף (תיקון - פטור ממס להשכרה למגורים באמצעות מלכ"ר), התשע"ו-2016
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק מס ערך מוסף (תיקון - פטור ממס להשכרה למגורים באמצעות מלכ"ר), התשע"ו-2016
מוזמנים
¶
מנהל תחום בכיר מלכ"רים, רשות המסים, משרד האוצר - דוד שילון
מנהל תחום כלכלה-רשות המיסים, משרד האוצר - שי שמעון דותן
מרכזת בכירה כלכלנית, רשות המסים, משרד האוצר - רחל קופר
עוזר ראשי ליועמ"ש, משרד האוצר - ברוך משולם
רפרנט שיכון באג"ת, משרד האוצר - יובל טלר חסון
מנהל יח' ארגונים בינלאומיים-אגף כלכלה, משרד האוצר - מתן יעקב לב-ארי
יועץ לתכנון ובנייה, מרכז השלטון המקומי - יוסי אוחנה
מת"ל, כנסת 19 - פריד אברהם
מוזמן/ת - יהודה בר אור
שדלן/ית - נועה גונן
רישום פרלמנטרי
¶
אתי אפלבוים
הצעת חוק מס ערך מוסף (תיקון - פטור ממס להשכרה למגורים באמצעות מלכ"ר), התשע"ו-2016
היו"ר משה גפני
¶
בוקר טוב. אני פותח את ישיבת ועדת הכספים. על סדר-היום: הצעת חוק מס ערך מוסף (תיקון – פטור ממס להשכרה למגורים באמצעות מלכ"ר), התשע"ו-2016.
הצעתו של חבר הכנסת יגאל גואטה וחברים נוספים.
חבר הכנסת גואטה, בבקשה.
יגאל גואטה (ש"ס)
¶
תודה אדוני היושב ראש. בוקר טוב לכולם.
בעצם, הצעת החוק הזאת עלתה בעקבות פרשנות של השופט מינץ בתיק של יחזקאלי נגד רשות המיסים. זה אדם שהשכיר דירה לגוף מלכ"ר למטרת מגורים. בחוק למעשה כתוב: "השכרה למגורים לתקופה שאינה עולה על 25 שנה, למעט השכרה לשם אירוח בבית מלון". חוץ מאירוח בבית מלון, פטורים ממע"מ.
אני מקריא: "סעיף 31 לחוק קובע כי אין לעסקאות הפטורות ממס השכרה למגורים לתקופה שאינה עולה על תקופה של 25 שנה, למעט השכרה לשם אירוח בבית מלון".
בא השופט מינץ, בעקבות סיפור יחזקאלי, שהשכיר דירות לישיבות הסדר ותבעו אותם לשלם מע"מ. השופט אמר: "לא ניתן לומר כי עמותה מתגוררת בבניין". מכיוון שהעמותה היא השוכר עבור החוסים, עבור הדיירים, אז לא ניתן לומר שהעמותה מתגוררת בבניין ובגלל זה הוא רוצה לחייב אותם.
אבל אין מציאות גם להגיד שהעמותה תתגורר כי העמותה זה לא משהו ממשי. אנחנו חושבים שזאת פרשנות שגויה.
מעבר לזה. יש עוד גופים ששוכרים דירות עבור חיילים, עבור פגועי נפש, עבור נוער במצוקה, עבור ישיבות, כל הקבוצות האלה. למשל, הוועד למען החייל שוכר דירה למגורים עבור חייל בודד והמדינה מחייבת אותו לשלם מע"מ. זאת אומרת שיש לו עסק ויש לו כמה דירות ברשותו, הוא משכיר את הדירות הוא פטור ממע"מ.
יגאל גואטה (ש"ס)
¶
אז אדם שעושה עסק לכל דבר ועניין פטור ממע"מ, אבל עמותה ששוכרת עבור חייל בודד, עבור פגועי נפש או עבור נוער במצוקה, או עבור תלמידים שגרים במוסד, המדינה מחייבת אותם במע"מ.
אבל מה? אם אני לא טועה ויתקנו אותי נציגי רשות המיסים או מע"מ, הבנתי שהיה איזה דיון בבית משפט בנושא של חוסים שהם פגועי נפש, גם על זה שחייבו אותם במע"מ וכן היתה פשרה בתיק בוטח נגד מע"מ וכן היתה פשרה שהם לא ישלמו.
עשיתי בירור עם מנכ"ל השירות הלאומי ושאלתי אותו אם בנות בשירות לאומי, ששוכרים עבורן דירות, האם משלמים מע"מ? הוא אמר לי שהוא יחזור אלי עם תשובה. הוא חזר אלי ואמר: שמע, הם חייבים במע"מ, אבל יש הסכמה שהם לא משלמים מע"מ. אני לא מכיר את האדרוגינוס הזה. כך גם אני שומע שיש סיכום עם מע"מ, עם חוסים בתיק בוטח נגד מע"מ. אני מברך על הפשרה הזאת, רק את הפשרה הזאת צריך לתקן לכל הרוחב ולתקן את הפרשנות לחוק.
יגאל גואטה (ש"ס)
¶
לא, אני שאלתי אותו. שאלתי אותו: העמותות שעובדות איתכן ששוכרות דירות עבור בנות שירות לאומי, משלמות מע"מ. הוא אמר שהוא יבדוק ואז חזר ואמר שלכאורה הן צריכות לשלם מע"מ אבל כנראה המע"מ הבין שזה לא 100 אחוז ולא גובים מהם. כך הוא אמר לי, זה ציטוט ממנו.
לגבי החוסים יש פשרה בבית המשפט בתיק בוטח נגד מע"מ.
לכן אני מבקש לקרוא לחוק כמו שהוא כתוב: השכרה למגורים למעט השכרה לשילוח בית מלון. בחוק כתוב שכולם פטורים ממע"מ למעט בתי מלון.
יגאל גואטה (ש"ס)
¶
נכון. לרבות השכרה למטרת מגורים באמצעות מלכ"ר. או שפשוט, לפרש את הסעיף הזה למעט השכרה לשילוח בית מלון. איך השופט אמר שזה כולל גם עמותות? להשאיר את זה כמו שזה.
שי דותן
¶
אני מרשות המיסים.
אני חושב שחבר הכנסת יגאל גואטה קלע לדברים שבאמת רשות המיסים פונים אליה לא מעט מקרים ואנחנו מאשרים את הפטור ממס. במקרים של עוסק שמשכיר למלכ"ר.
שי דותן
¶
פטור ממע"מ. בדרך כלל זה גם פטור ממס הכנסה אבל לא ניכנס לזה.
אנחנו פועלים לפי הפסיקה. הפסיקה אומרת באמת שהמלכ"ר אינו מתערב בקביעת זהות שוכרי הדירות, אינו קובע את התמורה שתתקבל עבורן ועוד מבחנים אחרים. כלומר, המלכ"ר הוא למעשה צינור שלמעשה לוקח על עצמו סמכות משפטית. השוכר עצמו בדרך כלל הוא חסר ישע וכדומה והוא לא יכול לחתום בעצמו על החוזה. במקרים כאלה אנחנו מתירים.
ההחלטות המיסויות שלנו היום נותנות פתרון ללא מעט מקרים.
שי דותן
¶
אנחנו חושבים שההצעה הזאת היא גורפת מידי, היא כוללת מידי. היא פוגעת בחוק מע"מ, שכידוע לכם אנחנו רוצים לצמצם - - -
שי דותן
¶
אנחנו לא מכירים שלא גובים. הכול חייב, אלא אם כן פונים לרשות המיסים ומקבלים אישור מפורש, החלטה מיסואית מצד המחלקה המקצועית.
שי דותן
¶
אנחנו לא יודעים על הסכמה כזאת. יושב פה מי שעובד במחלקה המקצועית לא מעט שנים והוא לא יודע על הסכמה כזאת. הוא לא יודע על פטור לדירות לשירות לאומי.
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
אם אני היום בעל דירה לא משלמים לי מע"מ אלא משלמים מחיר גלובלי. אין היום מציאות של מע"מ בשכר דירה.
השאלה שלי היא כזאת
¶
מה ההבדל אם העמותה היא זאת שמשכירה. למשל, במקרה הספציפי הזה היא מייצגת את השירות הלאומי? למה היא צריכה לשלם?
שי דותן
¶
השאלה היא כזאת: האם עסקה שנעשית בין עוסק למלכ"ר חייבת במס? אנחנו חושבים שעסקאות כאלה חייבות במיסים. זאת שיטת המס בישראל, כך היא עובדת. ההכנסות ממיסים הן רבות מגביה ממלכ"רים. מלכ"רים הם נתמכים והם משלמים פחות מע"מ.
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
מה זאת אומרת משלמים פחות מע"מ? על מה משלמים פחות מע"מ? מע"מ מלא הם משלמים. לא רק זה, הם לא מזדכים על מע"מ. עמותות לא מזדכות על מע"מ. הן משלמות מע"מ ולא מזדכות. אתם יודעים את זה טוב מאוד.
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
ואתה עוד אומר שמשלמים פחות. אם יש מקומות שלא משלמים בהם מע"מ בכלל, למה עמותה צריכה לשלם את המע"מ. אני לא מדבר על סטנדרטים קבועים, קונים טובין ומשלמים מע"מ. אבל אם בשכירות אין תשלום מע"מ, למה דווקא פה אתה קובע שדווקא עמותה משלמת?
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
וקנין, מה אתה מופתע? זה כמו הפיצוי על שנת שמיטה. המדינה נתנה פיצוי ולקחה אותו במע"מ.
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
אני לא רוצה להתערבב איתם במקומות שלא צריך. אני שואל שאלה ספציפית. איפה שכולם פטורים, כל הרף פטור, אתה אומר שרק עמותה תהיה חייבת. למה?
יגאל גואטה (ש"ס)
¶
אני רוצה להוסיף עוד נקודה. יתרה מזאת. השופט מינץ כתב בהחלטה שלו שאם הבחורים שגרים בבניין הזה היו באים וחותמים על הסכם השכירות, אז באמת הם היו פטורים.
היו"ר משה גפני
¶
זה ברור, זה כתוב בחוק.
אני מבקש לדעת. תגידו לוועדה. יש פטור על השכרה למגורים עד 25 שנה. מה הפרשנות שלכם? מה זה השכרה למגורים? אם למשל יש בית אבות והוא משכיר את החדרים שלו בבית האבות לקשישים. הוא צריך לשלם מע"מ?
שי דותן
¶
אבל במקרה הזה המלכ"ר נותן שירותים נוספים וזה לא רק למגורים. אנחנו לא יכולים לצבוע אותו. כל פטור ממע"מ צריך להיות צר וברור.
היו"ר משה גפני
¶
קשיש הולך לבית אבות. הוא שוכר שם את המקום ושם הוא גר וישן. הוא מקבל עוד שירותים, מביאים לו ארוחת בוקר. זה מושכר למגורים, זה הנושא. הוא לא שכר את זה בשביל לראות את הטלוויזיה בערב עם עוד כמה קשישים. הוא שכר כדי לגור שם. למה הוא צריך לשלם מע"מ?
היו"ר משה גפני
¶
אני שואל אותך על בית אבות רגיל, מה שהיה כל שנים. אני לא מדבר על עסק נפרד.
למה מה שטוען חבר הכנסת גואטה, למה זה לא הדבר הפשוט? יש מלכ"ר. בבניין הזה גרים חיילים. כל העסק הזה הוא מגורים. למה העמותה צריכה לשלם מע"מ? האגודה למען החייל, למה היא חייבת לשלם? הרי זה הכול מגורים.
שי דותן
¶
התשובה היא שהפטור הוא למגורים בלבד ולאדם פרטי וזהו. ברגע שיש מלכ"ר אנחנו לא יודעים איזה שימושים. יש שיקולים של אכיפה. אנחנו לא יודעים איזה שימושים המלכ"ר יעשה.
היו"ר משה גפני
¶
שיקולים של אכיפה אז אני צריך לשלם כל-כך הרבה כסף?
אנחנו חיילים שנמצאים בבניין שמיועד למגורים של האגודה למען החייל. מי שגר שם זה חיילים שישנים שם בלילה. למה האגודה למען החייל צריכה לשלם מע"מ? זה מקום שניתן למגורים.
יצחק וקנין (ש"ס)
¶
כל העמותות משלמות מע"מ על כל הטובין, על כל מה שהם רוכשים. על זה אני לא מתווכח. אני מבין את הפסיקה, יש לזה הצדקה. אבל איפה שכל הרף לא משלם, למה דווקא אותם אתה מחייב?
היו"ר משה גפני
¶
המאבק הזה שהוא בין הממשלה לבין הכנסת, הוא מאבק שמתקיים גם היום. גם אז היו נאומים של שרים, בין היתר של שרים בממשלה שאתה היית. אני לא אשכח את אחד הנאומים שהיה בוועדת הכספים, שהיה כתב קטרוג ממש של אחד השרים שאת שמו לא אזכיר, נגד הנושא של אגף התקציבים, נגד הנושא של משרד האוצר. נדמה לי שזה היה לפני 20 שנה. היה נאום של שעה, שפשוט הוא דיבר נורא ואיום. אני אומר לך שגם היום המאבק הזה נמשך כל הזמן. יש לנו אינטרסים שונים. שנינו מתכוונים לטובת מדינת ישראל ואזרחיה. האוצר מתכוון שיהיה כמה שיותר כסף בקופה ואנחנו מתכוונים שיהיה כמה שיותר שירות לאזרחים. המאבק הזה לא פוסק כאן בוועדה כל יום.
רן כהן
¶
אדוני היושב ראש, כל מילה שאתה אומר היא בסלע, אין ספק, אבל צריכים לזכור תמיד שמי שמחוקק את חוקי ישראל זה אתם. הם צריכים לבצע.
ברוך משולם
¶
אני רוצה רק להבהיר כי זה התחיל מפסק הדין. הבנו שהפנייה הזאת מתבססת על פסק הדין. בפסק הדין השופט אומר במפורש בסעיף 7, שפעילות הישיבה היא פעילות שתכליתה אך ורק למטרת מגורים. השופט אומר שיכול להיות שהם נמצאים שם רוב היום אבל הפעילות עצמה היא פעילות שלא מיועדת למגורים.
גם אם הייתי הולך ולוקח את ההצעה כמו שהיא ושם אותה, הרי שאם מקרה כזה יגיע שוב לבית משפט, מאוד יכול להיות שהשופט יגיד לך שהפעילות הזאת היא אינה פעילות למגורים.
שניים. לגבי המלכ"רים. אם נכניס מלכ"ר אנחנו מכניסים פה הרבה מאוד גופים נוספים כמו מפלגות, כמו עמותות ספורט. מאוד יכול להיות שמחר בבוקר הם ימצאו נכס במחיר שוק, ישכירו אותו. יכול להיות שחלק מהפעילות - - -
היו"ר משה גפני
¶
ברוך, חבל על הזמן. אנחנו מבינים מהר אם מסבירים לנו לאט.
אני מבקש מחבר הכנסת המציע. מה שהשופט אומר לא רלוונטי. השופט פוסק לפי החקיקה הקיימת. בחקיקה הקיימת הוא הגיע למסקנה, שלדעתי קצת מוטעית, וזאת הפסיקה שלו בעניין.
אנחנו המחוקקים סבורים אחרת. אני לא יודע איך הוא החיל את החוק, אבל כנראה הוא החיל את החוק בעקבות הפסיקה של בית משפט. זה בית משפט מחוזי.
אנחנו רוצים לתקן את החוק. מה שהחליטה מליאת הכנסת והיא העבירה את זה לכנסת זה לתקן את החוק. אני מבין שהנוסח פה בעייתי. צריך למצוא פתרון. לא הולכים לפטור מפלגות ולא זאת הכוונה של החברים שחתמו על הצעת החוק.
אני מציע שתשבו עם המציע, עם הלשכה המשפטית שלנו ותנסו להגיע לאיזה נוסח שיהיה נוסח מוסכם. בסופו של דבר תצטרך להיות הכרעה. הפסיקה של השופט בבית המשפט המחוזי מפסיקה להיות רלוונטית. אנחנו מקבלים את הפסיקה הזאת, אתם מקבלים את הפסיקה הזאת, כל עוד שזה החוק.
אבל אם מתקנים אותו ומתקנים אותו ברוח הדברים שדיברנו פה, אז הפסיקה היא לא רלוונטית.
יגאל גואטה (ש"ס)
¶
במיוחד, אדוני היושב ראש, שעל אף פסיקת השופט הם הגיעו לפשרה עם מלכ"רים אחרים שנראה להם שזה לא אותו דבר.
ברוך משולם
¶
זאת לא פשרה, זאת החלטת מיסוי. אנחנו בודקים כל מקרה לגופו, את כל הנסיבות, את כל העובדות.
יגאל גואטה (ש"ס)
¶
בשמחה.
דרך אגב, אני כבר הודעתי למי מהאוצר לפני שבועיים. אמרתי שאני מוכן בכל רגע נתון שיקראו לי אני אגיע לשבת. לא קראו לי. כנראה שזה לא היה כזה חשוב.
אדוני היושב ראש, אני רוצה לציין עוד נקודה. כאשר רשות המיסים הסכימה לקבל את הטענות של החוסים, של פגועי הנפש, אז לכאורה הכיוון בחשיבה היה שהם לא יכולים לחתום על החוזה. הרי השופט אמר שאם החוסים בעצמם יחתמו, אז אכן הם יהיו פטורים, אבל במקרה של חוסים פגועי נפש הם לא יכולים לחתום. אבל אין לזה סוף. תמיד אפשר להגיד שיש אפוטרופוס ושהוא יחתום בשבילו.
אלא מה? מבינים שהפסיקה הזאת של השופט מינץ, עם כל הכבוד, היא באמת הפוכה מלשון החוק כי החוק כותב במפורש "למעט השכרה לשם אירוח בבית מלון". אין יותר ברור מזה. כל מגורים אחרים הם כן פטורים לכאורה. אני אשמח לשבת.
היו"ר משה גפני
¶
יש פה בעיה. אני מבין שזה צריך להיות בהסכמה ואני רוצה שזה יהיה בהסכמה. אני לא רוצה שיהיה פה איזה אירוע. הטענה של חבר הכנסת גואטה היא טענה נכונה. צריך לנסח ולהגיע לפתרון. לא לפרוץ את כל הגדרות אבל להגיע לפתרון.
אני מקבל פניות במהלך כל השנים, בעיקר בעקבות הפסיקה הזאת. אני מציע שבימים הקרובים תשבו ותעדכן אותי.
הם אנשים רציניים.
יגאל גואטה (ש"ס)
¶
אני הבנתי שהם רציניים. הם בסך הכול אומרים: אין לנו באמת תשובה למה שאתה אומר אבל זה עולה לנו כסף ואנחנו לא רוצים שזה יעלה לנו יותר מידי.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב ראש, חברי הכנסת. אני חושב שנפתח פה נושא רחב יותר ממה שהוצג פה. דיון כזה לא יכול להתנהל במחשכים. מה שאתם רומזים, דבר שהוא ידוע, שמתנהלים משאים ומתנים עם כל מיני גופים שפונים. כלומר, מי שלא יודע ולא פונה והוא לא מספיק "חצוף" הוא לא יודע ולא מקבל.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אתה לא יכול להפריע לי. מילא, אתם השתלטתם על המדינה, אל תשתלטו על הוועדה. יש עוד אי אחד של שפיות פה אתם גם את זה רוצים להרוס.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אני רוצה להגיד לך משהו, גפני, גם להם וגם לתקשורת. השיטה הזאת שמשרדים שולחים דרגים נמוכים - - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
לא אמרתי עליהם, אני אומר לך. שולחים דרגים נמוכים ודרגי ביניים ואז יש להם חסינות ואי-אפשר להגיד להם כלום כי הם נציגי השרים. השרים לא מגיעים לדיון, הם מסתתרים במשרדים. את השרים אי-אפשר לתקוף. כשאנחנו תוקפים את הפקידים יש להם הגנבה כי הם רק פקידים. קודם כל, הם לא רק פקידים, כולם יש להם גם אג'נדות אישיות. אני מכיר אותם עוד מאז שאני הייתי ילד.
שניים, הם מייצגים את המשרדים והם צריכים לחטוף גם את המשרדים כי השרים לא באים במגע. שר האוצר הוא אפילו לא חבר כנסת. הוא בא רק לדיונים חגיגיים עכשיו.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
שמעתם מה אמר רן כהן שהיה פעם שר. הוא עכשיו משוחרר.
אני רוצה לחזור לעניין. דיון כזה חייב להתנהל בצורה שתהיה מוכרת לכל מי שיכול להיות מעוניין. יש פה הצגה מסוימת מהכיוון של חבר הכנסת גואטה. לא תמיד ההצגה שמוצגת פה מקיפה את כל הפוטנציאל. למשל, שירות לאומי הוא חלק מסוים. יש גם שנת שירות ויש דברים אחרים.
אתה מבין איך אתם מתנהגים? אני מדבר אליכם ואתם מדברים אחד עם השני. אתה לא מבין שזאת חוצפה.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אני מבקש שיהיה שימוע בעניין הזה ותהיה הודעה רחבה למי שמעוניין להתייחס, כי יש פה היבטים נוספים מאלה שתוארו, מכיוון שיש עוד שימושים בעיקרון הזה שלא באו לידי ביטוי בחוק הזה.
אני לפחות מתכוון ביום ראשון להציג את זה ליועצים המשפטיים של התנועה המושבית והקיבוצית משום שיש לנו, לפי דעתי, גם מה לומר בעניין הזה.
לכן אני מבקש שיהיה כתוב שזה יוצג כשימוע לפני שמגישים את ההצעה. יש פה עוד מעוניינים.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש להתייחס.
אני רוצה להגיד לך, חבר הכנסת ברושי. אנחנו חברים ואנחנו בהרבה מאוד דברים עובדים יחד. זה המנגנון שצריך לעבוד. אני לא מצפה מהחברים ממשרד האוצר ומרשות המיסים שיביעו עמדה אחרת מאשר עמדת הממשלה. אני לא מצפה מהם וזה גם לא תפקידם. הם צריכים להגיד את הטיעון המקצועי גם אם לפעמים הוא לא שלם עם מה שאותו שלם מציג והוא חושב שזה היה צריך להיות מוצג אחרת. תפקידו לעשות את זה.
תפקידנו לנסות ולהתמודד עם הדבר הזה, כאשר אנחנו חושבים שמבחינה ציבורית זה נכון. פנו אלי ופנו לחבר הכנסת גואטה לא הם, מעליהם ממש, וביקשו שלא נצביע היום. חבר הכנסת גואטה הסכים ובאה הידברות. לכן, להגיד שהשר מסתתר באיזה מקום? אני לא מצפה מאף שר לבוא לדיונים מהסוג הזה.
היו"ר משה גפני
¶
אני מסכים, אני רק רוצה להתייחס לעניין הזה. הם אנשים שמההיכרות שלי עם העבודה שלהם כאן בוועדה, הם עושים עבודה מצוינת. הם עושים עבודה מקצועית.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
גפני, אתמול שמעת שלמשרד המשפטים יש הערות על חוק הגליל. כשמגיעים לחוק ההסדרה אין לזה השלכות בינלאומיות. כשמגיעים לחוק הגליל יש פה איום על יחסי חוץ.
היו"ר משה גפני
¶
אני על חוק הגליל אתמול הצבעתי. הם רצו שאני לא הצביע והצבעתי. אותו דבר על החוק הקודם. ישב פה נציג אגף התקציבים והוא אומר שזאת הצעה תקציבית וכשנבוא למליאה נצטרך להביא 50 חברי כנסת. יש התמודדות בלתי פוסקת בין ועדת הכספים לבין משרד האוצר. יש פקידים במשרד האוצר, כמו הפקידים שנמצאים כאן היום, שעושים את עבודתם נאמנה ואין לי טענות עליהם בכלל. להיפך, דווקא גיליתי נכונות לשבת ולהגיע להסכמה בעניין הזה. אני חושב שזה דווקא דבר חיובי.
מה שאתה אומר כללית, אתה צודק. כללית, יש בעיה מובנית, שמה שאמרתי לרן כהן, שזה נמשך כבר עשרות שנים. זה לא דבר שנולד היום. להיפך, אני חושב שדווקא בזה יש שיפור. אנחנו היום ועדה יותר עצמאית מוועדה שהיתה פעם. אנחנו ועדה שמעבירה דברים שפעם כמעט היה בלתי אפשרי להעביר אותם. העברנו חוקים שהממשלה לא היתה צד בעניין, ישבה על הטריבונה ולא עשתה כלום. עברנו חוקים שהרבה פעמים היו בניגוד לדעתה.
דווקא הדיון הזה אני מרוצה ממנו.
ברוך משולם
¶
רק הבהרה קטנה. כל ההחלטות מיסוי שאנחנו נותנים ניתנות במסגרת סעיף 158 לפקודה. אז יש לנו סמכות לתת החלטת מיסוי ולבדוק את זה באופן ספציפי. יתרה מזאת, אני רוצה לציין, החלטות מיסוי שלנו מפורסמות לכולם באתר הרשות ואפשר לגשת ולראות. שום דבר לא נעשתה במחשכים.
היו"ר משה גפני
¶
יש לי השגות גם על הסמכויות שלכם. אבל זה לא רלוונטי. הדיון הזה הוא בסדר מבחינתי.
תשבו בימים הקרובים. זאת הצעת חוק חשובה. לפי דעתי גם אתם צריכים. אם זה יימשך יגיעו לחצים מכל מיני גופים.
הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 10:17.