הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 93
מישיבת הוועדה המיוחדת לדיון בהצ"ח הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הצ"ח התכנון והבניה (הוראת שעה) ובהצ"ח שירותים פיננסיים חוץ מוסדיים
יום רביעי, כ"ח בכסלו התשע"ז (28 בדצמבר 2016), שעה 14:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 28/12/2016
חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מס' 6), התשע"ז-2017, בקשות לדיון מחדש של חברי הכנסת: חיים ילין,עיסאווי פריג' ויוסי יונה על דחיית ההסתייגויות של: המחנה הציוני יש עתיד הרשימה המשותפת מר"צ בקשה לדיון מחדש של ח"כ רועי פולקמן על כל הצעת החוק.
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מס' 6), התשע"ז-2016.
נכחו
¶
חברי הוועדה: אלי כהן – היו"ר
דוד ביטן - הליכוד
חיים ילין
אורי מקלב
רועי פולקמן
עיסאווי פריג'
יואב קיש
איציק שמולי
מוזמנים
¶
חגית ברוק - לשכה משפטית, משרד התקשורת
שלמה פילבר - מנכ"ל משרד התקשורת
ברוריה מנדלסון - יועמ"ש בפועל, משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים
רן שטרית - ראש מטה שר התקשורת
אסף וסרצוג - אגף התקציבים, משרד התקשורת
אייל בן ישעיה - לשכה משפטית, משרד התקשורת
אליצור בלייטנר - משרד המשפטים
ליאור תמאם - מנכ"ל איגוד התסריטאים
גלעד מלכא - מחלקה משפטית, רשות השידור
קרן הראל-הררי - סמנכ"ל משאבי אנוש ורגולציה, תאגיד השידור הציבורי
אלדד קובלנץ - מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי 'כאן'
גיל עומר - יו"ר תאגיד השידור הציבורי 'כאן'
דוד דהאן - יו"ר ודובר הארגונים החברתיים
היו"ר אלי כהן
¶
צהריים טובים. אני מבקש לפתוח את הישיבה בדיון בהצעת חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מספר 6), התשע"ז-2016. אני מבהיר שלמיטב ידיעתי יכולה להיות הצבעה במליאה על ועדת חקירה. לי אין בעיה להתקזז, לכן למען הסר ספק אני לא אקיים הצבעות בזמן - - -
חיים ילין (יש עתיד)
¶
אני לא מתקזז, אני חייב להגיע לשם. חקלאי נשאר חקלאי כל החיים, אתה לא יודע את זה?
היו"ר אלי כהן
¶
אני כמובן אקיים הצבעות אך ורק לאחר ועדת החקירה. לכן מי שהולך להצביע בעניין של ועדת החקירה, אני מבקש שמי שהולך להצביע בעניין ועדת החקירה, כמובן זה בסדר, אבל כשמסתיימת ההצבעה בעניין הזה אני מבקש לחזור. חמש דקות לאחר סיום ההצבעה אנחנו נחזור.
חוץ מחברי הכנסת שכמובן יקבלו זכות דיבור, חוץ מחברי הכנסת, מי שעוד רוצה לדבר במהלך הישיבה, אני מבקש שיירשם אצל מנהלת הוועדה.
אני רוצה שאנחנו נעבור להצגת החוק, אני רוצה שגם נעשה את ההקראה. בבקשה, מי מציג?
חגית ברוק
¶
הצעת חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מספר 6), התשע"ז-2016.
תיקון סעיף 92. 1. בחוק השידור הציבורי הישראלי התשע"ד-2014, בסעיף 92(ב2) –
פסקה (1) – תימחק;
בפסקה (2) המילים "בלי לגרוע מהוראות פסקה (1)" והמילים "אף אם לא נמסרה הודעה בהתאם להוראות הפסקה האמורה" – יימחקו."
חגית ברוק
¶
עכשיו אני מסבירה. סעיף 92 לחוק השידור הציבורי קובע את יום התחילה של חוק השידור הציבורי. יום התחילה הוא היום שבו תאגיד השידור הציבורי הישראלי החדש מתחיל בשידוריו והוא היום גם שבו נפסקים שידורי רשות השידור והרשות למעשה נסגרת. סעיף התחילה תוקן מספר פעמים, בתיקון האחרון שנעשה בחוק תוקן סעיף התחילה כך שניתנה סמכות לשרים, לשר התקשורת ולשר האוצר, להקדים את יום התחילה ל-1 בינואר אם מועצת התאגיד הגישה הודעה שבה היא מודיעה על מוכנותה להתחיל בשידורים במועד האמור, כלומר ב-1 בינואר.
מה שאנחנו מבקשים בתיקון הנוכחי זה לבטל את הסעיף הזה, השרים מוותרים על סמכותם להקדים את - - -
חגית ברוק
¶
אני ממשיכה להסביר, באותו משפט שבו עצרתי. השרים מוותרים על סמכותם להקדים את יום התחילה בהתאם להודעת התאגיד, נשארת סמכות השרים בפסקה (2) - - -
היו"ר אלי כהן
¶
לא, בחייך, כל אחד כאן מדבר, היא מדברת, אי אפשר לשמוע. אני רוצה להבין את התיקון, חבר הכנסת יונה.
חגית ברוק
¶
מה שנשאר זה בעצם סעיף התחילה שקבוע בסעיף קטן (א) שמדבר על תחילה ב-30 באפריל 2017, זה יהיה יום התחילה החדש. בד בבד נשארת סמכות השרים להקדים את יום התחילה שלא בהקשר של הודעה של המועצה, זאת אומרת סמכות עצמאית, למועד מוקדם יותר.
חגית ברוק
¶
היום החוק מדבר על תחילה ב-30 באפריל. לפי סעיף קטן (א) יום התחילה, היום שבו מתחיל התאגיד לשדר ומפסיקים שידורי הרשות הוא 30 באפריל. יחד עם זאת החוק מאפשר הקדמה של יום התחילה בשני מנגנונים שקיימים בחוק. המנגנון הראשון זה מנגנון שבו מועצת התאגיד מודיעה לשרים על מוכנות, קראו לזה הודעת המוכנות, המועצה מגישה הודעה שאומרת 'אני מוכנה להתחיל בשידורים ב-1 בינואר', במצב הזה על השרים להקדים את יום התחילה בהתאם להודעת התאגיד.
את הסעיף הזה אנחנו מבקשים היום לתקן ולמעשה לבטל. השרים מוותרים על סמכותם להקדים את יום התחילה - - -
חגית ברוק
¶
מה שיישאר זה יום תחילה של 30 באפריל עם סמכות נוספת שקיימת בחוק לשרים להקדים את יום התחילה, לא לפי הודעת התאגיד.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
לא, אלי, זו נקודת המהות, למה השר מוותר. בוועדות נלחמים השרים להכניס את עצמם בכל סעיף וסעיף.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
במיוחד ראש הממשלה. הוא גם שר התקשורת. רק אתמול הוא נתן את שיתוף הפעולה לשר, אז עכשיו ככה בקלות - - -
היו"ר אלי כהן
¶
אני רוצה לשאול את גברתי היועצת המשפטית, לראות שאני הבנתי, למעשה על פניו התיקון הזה אומר שהתאגיד אמור להיפתח ב-30 בחודש, אלא אם כן הם החליטו מוקדם יותר.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
תפסיק להתקזז, הוא ממשיך לקיים את הדיון. אני לא רוצה שהוא יקיים את הדיון, למה? מה קרה?
היו"ר אלי כהן
¶
אני אתן. חברים, אני עכשיו אמשיך את סדרי הדיון, אני אתן לכל חבר כנסת ארבע דקות לדבר, כל חבר כנסת יוכל להגיד - - -
היו"ר אלי כהן
¶
אני אומר שוב, חמש דקות לאחר ההצבעה, מתוך הנחה של להגיע חמש דקות, לא עושה הצבעה. אז תלך, תצביע ותחזור. גם הזכות לדבר תישמר לך.
אנחנו ניתן לכל חבר כנסת ארבע דקות, לאחר מכן גם הגורמים החיצוניים שירצו לדבר מוזמנים, חבר הכנסת פריג', בבקשה, ולאחריו חברת הכנסת אלהרר. רן, או מנכ"ל משרד התקשורת, לא עונים על כל השאלות, אתם רושמים את השאלות, מסתיים הסבב, עונים.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
אלי, ידידי, אני הספקתי להכיר אותך כיושב ראש רציני, מבין עניין ומאמין בדרך וממשיך בה. עכשיו ועדת הרפורמות נכנסת לנבחרת הוועדות הנבחרות, נכנסת למועדון רשות השידור. זה התחיל בוועדה של חברתי קארין אלהרר, לפני שנתיים, והמשיך בוועדת צחי הנגבי ועכשיו זה הגיע לוועדה של אלי. בכל תחנה עוד אי ודאות ועוד פוליטיקה ועוד ייסורים.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
הצבעתי כי לא הייתה ברירה, רצינו שהשידור ימשיך. שאלתי, אלי, האם המגמה שלך להיות עוד תחנה לעוד ועדה רביעית בדרך, או שנגיע למצב של סטופ של שנתיים ייסורים. אני שואל עד מתי אנחנו צריכים להמשיך להתעלל ממש במלוא המילה, להתעלל בכל המערכת שקשורה ברשות השידור, אם זה עובדים, אם זה חברי מועצה או מנכ"לים. ממש התעללות, אי ודאות ופוליטיקה.
אני רק רוצה להחזיר אותך למה שהיה בוועדת השרים, זה כולם יודעים, השרים מירי רגב ואחרים, שאין מספיק ליכודניקים בתאגיד, צריכים למצוא דרך לעשות את זה. לא מתאים לנו, לא מתאים לנו. האם הוועדה רוצה לשתף פעולה ולהגיע לשם? זאת השאלה. האם אנחנו מחפשים שידור ציבורי? כי הדחיות האלה מראות על דבר פשוט, שמשהו לא בסדר קורה שם, משהו לא בסדר, אחרת זה היה מתקיים. אני רוצה שנהיה ענייניים, מה מסתתר מאחורי הדחייה הזו. אנחנו שומעים כל מיני שמועות ורואים מהלכים בשטח שמצביעים על פוליטיקה. כל הדחייה היא עוד כותרת, אבל הפוליטיקה שמאחורי זה, מה שהיה ברשות השידור, יהיה יותר פוליטיקה בתאגיד הרשות השנייה. אני רוצה לשמוע ממנכ"ל משרד התקשורת, אני רציתי את שר התקשורת, אבל אין לנו את הזכות לשמוע את שר התקשורת, הוא רק מחזיק במושכות ושולח את הנציגים, מה מסתתר מאחורי הדחייה הנוספת הזו? מה מסתתר?
ושאלה שנייה, גברתי היועצת המשפטית, אנחנו בוועדה שדנים בחקיקה והמעורבות, השרים נלחמים להיות מעורבים, מה פשר ומה המשמעות ששר מוותר על הסמכות שלו במקרה שמונח לפנינו? אני רוצה, אם יש דברים שאנחנו לא מבינים אותם, שנבין אותם. אלי, אני מצפה ממך לא להיות עוד תחנה, אני אומר לך את זה, אל תהיה עוד תחנה, לא מתאים לך.
היו"ר אלי כהן
¶
תודה, אדוני. אני אנסה להתייחס בקצרה לנקודות שהעלית, אבל לאחר מכן, אם אנחנו צריכים להרחיב. ברור לך שהנושא בין היתר על רקע הגשת הבג"צ על ידי יושב ראש ועדת הכלכלה, לא סביר שלמעשה היה נידון שם ולכן האפשרות שעמדה בפני הכנסת זה הקמת ועדה מיוחדת שתיקח זמן או לחילופין הוועדה הזאת.
אני, אגב, חייב לציין שאני מוציא, לפחות מבחינתי, כל שיקול פוליטי. נמצאים כאן גם עכשיו יושב ראש תאגיד השידור הציבורי, גיל עומר, והמנכ"ל, אלדד קובלנץ, שלום רב, ברוכים הבאים. אני חושב שאני רואה אותם פעם ראשונה. לא פגשתי אותם, אני חושב, לפני זה. ואגב עם אף אחד מאנשי התקשורת, ולא משנה אם הם מהרשות, מהתאגיד, מערוץ כזה או אחר, בחיים לא שאלתי מי הוא ומה דעתו הפוליטית - - -
היו"ר אלי כהן
¶
לי, אגב, יש דעה פוליטית, אבל אני לא חושב שאני צריך לשאול אנשי תקשורת שיאמרו לי מה דעתם הפוליטית ואף פעם לא שאלתי גם, אני גם לא דואג לשאול אנשים בכלל, קל וחומר - - -
היו"ר אלי כהן
¶
לא, אל תיכנסי לדבריי, אני מבטיח לך ארבע דקות. אני אומר את הדבר הזה ולכן הבקשה שמונחת כאן לפנינו מדברת בסך הכול על כך שכבר אתה יודע שדובר לצורך העניין עד סוף אפריל וגם מוביל את זה בהתדיינות שר האוצר מול ראש הממשלה ולכן אני חושב שצריך לעשות את זה בצורה נכונה וטובה.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
ושאלה אחרונה לפני שאתה עובר לקארין, אדוני. האם ההסכם הקואליציוני בין 'כולנו' לבין הליכוד, לא להתערב בכל ענייני התקשורת, האם הוא חלק מהדיון ואמור להיות הקו המנחה של כבודו בהמשך הטיפול בנושא?
קארין אלהרר (יש עתיד)
¶
תודה רבה, אדוני היושב ראש. אני רוצה לפתוח בלמחות על המהלכים האחרונים. דרך אגב, המהלך הנוכחי מצטרף לעוד שורה של מהלכים. מדובר בחוק שעבר בכנסת ביוני 2014 - - -
קארין אלהרר (יש עתיד)
¶
כן, זה היה ב-2014, ביום שפתחנו את דיוני הוועדה המיוחדת, חגגתי את יום הולדת השנה של בני אז אני זוכרת היטב - - -
קארין אלהרר (יש עתיד)
¶
אכן היה מאורע משמח ואני חייבת לומר לך, אדוני היושב ראש, שגם חגיגת החוק לטעמי הייתה מאורע משמח ומאז הממשלה המכהנת עושה כל אשר לאל ידה על מנת לפגוע בחוק ובתאגיד שקם, או רוצה לקום. לא נתנו לתאגיד הזה יום אחד לחיות וכל מה שעושים זה מסכלים את יכולת קיומו.
עכשיו אני רוצה לומר את הדבר הבא, המהלכים שהיו, שישה במספר, ספרה היועצת המשפטית לוועדה, הם כולם עסקו בהתחלה בהקמה של המועצה הציבורית. יושב כאן המנכ"ל של משרד התקשורת, שהתחייב באחד מדיוני ועדת צחי הנגבי לעניין, הסכימו, נקים את המועצה - - -
קארין אלהרר (יש עתיד)
¶
יפה, כל הכבוד. עוד פעם היה ויכוח ואמרו 'בואו נדחה את זה, ניתן להם זמן', כי המועצה לא הוקמה. אחר כך עוד דחייה.
היו"ר אלי כהן
¶
חברים, לא להפריע, אין דו שיח, כל אחד אומר בזמן שלו מה שהוא מוצא לנכון. אני אומר לאדוני היושב ראש, אני שומעת בקשב רב את דברי ראש הממשלה בישיבות הממשלה, לא כי אני נוכחת שם, אלא באמצעות התקשורת, ואני שמעתי את דבריו נכוחה ביום ראשון האחרון, כשהביאו את הנושא הזה לישיבת הממשלה. הוא אמר, 'אני לא מסכים, שר האוצר רוצה ולכן כרגע אנחנו מבקשים - - -
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
הצבעה שמית על ועדת חקירה בחקלאות, חייבים להיות שם.
(הישיבה נפסקה בשעה 15:00 ונתחדשה בשעה 15:10.)
היו"ר אלי כהן
¶
צהריים טובים. אני מחדש את הדיון. דיבר חבר הכנסת פריג', חברת הכנסת אלהרר הייתה באמצע דבריה, לכן היא תוכל לחדש ולאחר מכן חברי הכנסת שלא דיברו יוכלו לדבר, כל אחד עד ארבע דקות. חברת הכנסת אלהרר, בבקשה.
קארין אלהרר (יש עתיד)
¶
תודה, אדוני יושב הראש. אני אומר את יתר דבריי בקצרה. הנקודה המשמעותית ביותר היא שלא חל שום שינוי מהותי מאז התיקון האחרון. בתיקון האחרון הייתה עמדה חלוקה בין ראש הממשלה בכובעו כשר התקשורת לבין שר האוצר. שר התקשורת טוען בטענות שונות ומגוונות שהתאגיד חמק לו בין הידיים ו'צוק איתן' הפריע לו והיו לו כל מיני עניינים והוא מתחרט. בואו נקרא לילד בשמו, הוא מתחרט על המהלך.
קארין אלהרר (יש עתיד)
¶
מהלך שהוא היה מיוזמיו, ולא רק זאת, אלא אף בירך עליו בישיבת הממשלה שהתקיימה ב-4 במאי 2014. עכשיו אני אומר, ככל הנראה הוא נתקל בהתנגדות של שר האוצר, התנגדות שאני מברכת עליה, ועכשיו צריכים למצוא את הדרך הפוליטית מה לעשות. זה נחמד שיש מחלוקות פוליטיות בין שרים בממשלה, אבל יש אנשים שעומדים בתווך והאנשים האלה צריכים לדעת האם יש מקום עבודה וצריך להשקיע משאבים ותשומות בהקמת התאגיד, מילוי לוח השידורים, או שמא אין כזה דבר וצריך לפנות לעיסוקים אחרים.
אני באמת, אדוני היושב ראש, לא מצליחה להבין מה ישתנה ב-30 באפריל. תיתן לי לעשות לכולנו ספוילר, עמדתו של ראש הממשלה לא תשתנה ועמדתו של שר האוצר, כך אני מקווה, גם לא תשתנה ואנחנו נגיע לעוד דחייה ונתכנס שוב פעם כלאחר כבוד בדיון בוועדה כזו או אחרת ואנחנו עוד פעם נגיד שהם לא מצליחים להגיע להסכמות. אני לא מבינה איך פתאום השרים לוקחים מעצמם את הסמכות להחליט ומעבירים אותה הלאה. באמת, אדוני, עם כל הכבוד, מדובר פה בתהליך שמבזה את החקיקה שאנחנו, חברי הכנסת, עומלים עליה. מדובר בהצעת חוק ממשלתית שאין בה יותר מאשר כיפופי ידיים בין שרים בממשלה.
ואני אגיד עוד דבר, שאני מבינה שפחות מעניין אולי את שרי הממשלה, אבל יש פה גם את העניין הכספי. לפי החישוב האחרון שאני שמעתי התקופה הזאת, שאנחנו מבקשים להאריך ולהפעיל בד בבד גם את השידור הציבורי הישן וגם את התאגיד בהקמה, עולה למשלם המסים 140 מיליון שקלים.
קארין אלהרר (יש עתיד)
¶
אני מאמינה שזה עולה יותר, עיסאווי. 140 מיליון שקלים הם סכום כסף נכבד ביותר שאפשר לתקן בו הרבה מאוד מהעוולות החברתיות אזרחיות שמתקיימות היום במדינת ישראל. אני לבד יכולה לחשוב לפחות על שתי הצעות חוק שאפשר לקדם ולקדם ילדים בסיכון והדבר הזה לא ראוי בעיניי. אני הייתי מצפה, אדוני היושב ראש, בסופו של דבר אני מבינה שיש רוב לקואליציה והקואליציה תעביר שוב את התיקון הזה ושוב פעם יגיד כל צד 'ניצחנו' ואנחנו בסך הכול נדחה את הקץ. אבל, אדוני היושב ראש, הקץ יגיע ובסופו של דבר נצטרך לקבל החלטה.
עכשיו אני אגיד את הדבר האחרון. בצר לו פנה יושב ראש ועדת הכלכלה איתן כבל לסיועו של בית המשפט הגבוה לצדק. אמר בית המשפט שהוא מוציא צו על תנאי ומבקש מהמדינה לנמק מדוע לא יופעל התאגיד בינואר. יש פה איזה מהלך בזק כזה, ממה החשש? תנמקו, נסיים את ההליך בבית משפט, הכנסת היא תמיד הריבונית, תמיד אפשר לחזור לכנסת ולחוקק חוקים, הרי הקואליציה עושה בכנסת כאוות נפשה, אז ממה החשש? אני הייתי ממליצה, אדוני היושב ראש, שבכל זאת, אפילו למען הנראות הציבורית, אתה יודע מה? לא למען ההגינות, כי ההגינות פסה מן העולם בבניין הזה, רק למען הנראות הציבורית, תחכו לסיום ההליך בבג"צ, תנמקו, יכול להיות שהנימוקים שלכם מצוינים. אתם הרי טוענים שאין לוח משדרים, לא נהיה מוכנים, אז אם אתם כל כך צודקים, הבה ונשמע את טיעונכם הצודק בבית המשפט, למה ללכת למהלך הזה בחופזה? תודה רבה, אדוני.
שלמה פילבר
¶
אני ביקשתי את רשות הדיבור עוד לפני סיום דבריהם של חברי הכנסת, פשוט כי אני חייב להיות בדיון חשוב במשרד הביטחון בתל אביב. אני עליתי במיוחד מתל אביב כדי לכבד את חברי הכנסת וכי במקרה הספציפי הזה, להבדיל מהדיונים הקודמים, אין לי כמנכ"ל הרבה מה להוסיף על היועצים המשפטיים, מהסיבה פשוטה, במקרה הספציפי הזה ההחלטה היא כולה פררוגטיבה של השרים, הם קיבלו את ההחלטה - - -
שלמה פילבר
¶
שיקול הדעת הוא בידיהם. התיקון שהבאנו בפעם הקודמת היה בהסכמה של שניהם, התיקון הנוכחי הוא בהסכמה של שניהם, זה בידיהם - - -
היו"ר אלי כהן
¶
מנכ"ל משרד התקשורת, אני מבקש לא להתייחס להערות ביניים, אם יש לך עוד דברים ספציפיים לומר או להאיר את עינינו, בבקשה.
היו"ר אלי כהן
¶
תודה רבה לך וסע בזהירות. חבר הכנסת יונה, ארבע דקות. אחר כך יהיה זמן להסתייגויות בנפרד. לאחריו חבר הכנסת ילין, ועוד שני דוברים נוספים מבין חברי הכנסת ולאחר מכן ראיתי שנרשם רק גיל עומר לדבר. עוד מישהו חוץ מגיל עומר?
יוסי יונה (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב ראש, אנחנו בסאגה הזאת כבר יותר מדי זמן, פשוט יותר מדי זמן והנה מתקבלת או אתם מבקשים להעביר את החוק הזה במתכונתו החדשה, על פניו בגלל סיבות תמוהות. גם כאשר כאן נאמר שהסיבות הן פוליטיות, אז זה איזה מין מסך עשן כזה שאנחנו לא יכולים אולי, או כן יכולים או לא יכולים לחדור מבעדו.
יושב כאן נציג של מועצת התאגיד הישראלי החדש, אלדד קובלנץ, ואומר לנו 'רבותיי, אם רק תדליקו את האור הירוק אנחנו נכנסים לפעילות', זאת אומרת התשתית מוכנה, גיוס האנשים נעשה, זאת אומרת הכול מוכן, 'אנחנו רק מחכים מכם לאור ירוק כדי להפעיל את התאגיד. והנה בכל זאת אנחנו עומדים כאן בפני העיכוב, שעל פניו, לפחות אני אומר, שהוא מודרך משיקולים לא ענייניים והייתי גם אולי מוסיף ואומר, איזה שהן גחמות שאנחנו אולי לא מצליחים לרדת לעומקן.
שלא לדבר על כך שאין הצדקה - - - אדוני היושב ראש, את תשומת לבך המלאה אני מבקש. גם כאשר, שוב, העיכוב הזה, על פניו לא נראה שיש לו הצדקה עניינית, הרי שהוא גם כרוך בעלויות. אנחנו כאן יושבים, אדוני היושב ראש, על התקציב, מבקשים לחסוך מכאן ולהוסיף שם למטרות שהן ראויות ואולי לקצץ במטרות שהן פחות משמעותיות והנה כאן ביד נדיבה העיכוב הזה עולה למשלם המסים 350 מיליון שקל, וזה חבל מאוד, זה פשוט בזבוז של כספי ציבור על בסיס של איזה שהם ויכוחים שמבחינתי הם ויכוחים עלומים בין שר א' לבין שר ב'.
היה מקום שהסאגה הזאת תיגמר. הסאגה הזאת תיגמר משום שסיומה משרת את הציבור הישראלי, משום שסיומה מסיים גם את החששות ואת הדאגות ואת המצוקות של עובדים שעובדים בתאגיד השידור הישן וגם אלה שאמורים להיכנס לעבודה ברשות השידור החדשה, וזאת מדוע? כי אנחנו עכשיו מונעים מהם גם איזה שהוא ביטחון תעסוקתי, מאלה וגם מאלה. אתם יודעים שהעמדה העקרונית, שלי בכל אופן ושל המון מחבריי, הייתה שהדבר הטוב ביותר שיכול לקרות שיהיה איזה שהוא מיזוג, זאת אומרת שיהיה התאגיד החדש ונקלוט כמה שיותר עובדים מהתאגיד הישן וכך נוכל לספק את כל הצדדים המעורבים. אז כפי שאמרתי, על פניו השיקולים הם לא ענייניים, מדובר כאן באיזה שהיא גחמה וחבל מאוד שבסופו של יום כספי ציבור כל כך רבים הולכים לאיבוד בגלל מריבות כאלה ואחרות.
יוסי יונה (המחנה הציוני)
¶
עכשיו לצורך החוק שהונח בפנינו, אדוני היושב ראש, ועדת הכנסת החליטה, אני חושב שזה היה בסביבות השעה עשר וחצי, באיזה ועדה הנושא הזה יבוא לדיון והוחלט שזה מגיע לוועדת הרפורמות. בדרך כלל יש נוהל, אדוני היושב ראש, משעה שמחליטים שנושא מסוים מובא לפתחה של ועדה כזו או אחרת, במיוחד בתחום הזה של חקיקה, הרי שאנחנו מקבלים פרק זמן שהוא פרק זמן סביר כדי ללמוד את הנושא. זו הפרוצדורה, לפחות 24 שעות, אנחנו מתכנסים, בוחנים, נוברים בתוך השינויים המוצעים ואז מגבשים את עמדותינו ובוודאי גם כותבים את ההסתייגויות שלנו.
לא ניתן לנו הזמן הזה ולכן גם חלק מההסתייגויות, כפי שתראו, שאני מעלה כאן בכתב, הן הסתייגויות שהן, אם תרצו, קונטרה לאופן שבו הממשלה ומשרדי הממשלה מתייחסים אלינו. הם מתייחסים אלינו באופן בלתי ענייני, הם מתייחסים אלינו באופן שהוא לא מכבד את הכנסת ואת האופן שבו היא מתבקשת לפעול ולכן גם ההסתייגויות הן בחלקן נובעות מכך שלא היה לנו את פרק הזמן, אדוני היושב ראש, להכין אותן כראוי. ואני מבין שהפרק הזה של הגשת ההסתייגויות יעלה לאחר שחברי וחברות הכנסת האחרים יבקשו את רשות הדיבור. תודה, אדוני היושב ראש.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
כן, בדיוק ככה. אולי אפשר להקים את התאגיד על התשתית של בנק ישראל, אולי זה יעשה סדר במהלך. השיטה היא אותה שיטה, כבוד היושב ראש, והשיטה היא שראש הממשלה שלנו לא מקבל החלטה, בכלום. כל מה שהוא יכול לדחות הוא ידחה, זאת שיטה, זה האופי שלו, ככה הוא בנוי, עד שהוא לא בפסיק, בצ'ופצ'יק, והוא לא מאוים, הכיסא שלו לא מאוים או שהמדינה לא מאוימת הוא בכלל לא מקבל החלטה. זה היה ככה ב'עמוד ענן', היה ככה גם ב'צוק איתן'. עד שלא יצאו המחבלים מהמנהרה הוא לא נכנס. ככה זה. זה האופי שלו.
מה הבעיה באופי הזה? שהוא בטוח שאם עכשיו הוא דוחה בעוד שלושה או ארבעה חודשים הבעיה גם תיפתר, ואולי לרצונו, או שהולך להיות בתקופה הזאת, כבוד היושב ראש, שזה מה שהכי מפחיד אותי, שיהיה פה מחטף, מחטף פוליטי, כי הרי זה ברור לחלוטין שההחלטה היא לא מקצועית, היא פוליטית לחלוטין. דרך אגב, יכול להיות שאם הוא היה מקבל את המטוס לפני זה אז יכול להיות שהוא היה מסכים, אבל בגלל שגם שם עושים לו, אז גם פה צריך לעשות לו. לא יעזור כלום לאף אחד.
יש ל'יש עתיד' שתי הסתייגויות, ההסתייגויות הן מהותיות, אבל אני רוצה להגיד, אני יודע שהתאגיד מוכן לפעולה, ב-1 בינואר הוא מוכן. לפי החקיקה הקיימת השרים רשאים בהודעה של 14 יום, עם המועצה עצמה - - -
חיים ילין (יש עתיד)
¶
כן, אבל נגיד שמה-1 בינואר, נגיד אפילו קח באמצע ינואר, אם הכול מוכן וניקו חלק מהשמאלנים והכניסו שם גם מאנשי ימין והוא קצת, אז מה הסיבה שלא פותחים אותו? למה לא לפתוח תאגיד שהוא בעצמו רצה לפתוח אותו, למה לא פותחים את התאגיד? מפליא אותי עוד יותר, כבוד היושב ראש, שר האוצר. אם הכול כסף והוא אומר 'עזבו אותי, אני מסתכל על השורה התחתונה', איך הוא מסכים, כבוד היושב ראש, וזו תשובה שאו אתה או מישהו מטעם המפלגה צריך להגיד את זה, איך הוא מסכים שייצאו עוד 140 מיליון שקל? קטונתי מלהבין את זה כאשר הוא לבד יודע בדיוק איפה ה-140 מיליון שקל, הוא כל כך חברתי והוא עושה את הדברים, יכולים להועיל יותר? אבל כולם שותקים, כמו דג. זה פשוט לא יאומן הדבר הזה. בסוף מאחורי התאגיד הזה יש גם בני אדם, אל תשכחו. יש עובדים גם ברשות השידור, יש עובדים חדשים שנקלטו בתאגיד וכולם מצפצפים.
אבל אני אגיד לסיכום, מי שמפחד מביקורת, מי שמפחד מתקשורת, לפי דעתי, וזה לא בגלל שאני אופוזיציה, ומי שמפחד בכלל הוא לא יכול להיות ראש ממשלה.
גיל עומר
¶
מאחר שפה מדובר על דחייה של תאריך יום התחילה חשוב לי קודם כל להדגיש שתאגיד השידור הישראלי מוכן לשדר, מוכן לעלייה ומוכן להתחיל - - -
גיל עומר
¶
עוד פעם, מאחר שאנחנו מדברים על מוכנות, חשוב לי להדגיש שתאגיד השידור הישראלי מוכן לשדר. הודענו את המוכנות שלנו ב-25 באוקטובר, הודענו שאנחנו מוכנים לשדר ב-1 בינואר ואנחנו עומדים על המוכנות הזו. לכן מבחינתנו, כמו שאנחנו רואים את זה, מדובר בשינוי חקיקה שמבחינתנו אין לו הצדקה ובעצם מדובר, מאחר שכבר הודענו על זה כבר ב-25 באוקטובר מדובר פה בחקיקה רטרואקטיבית כי לא קיבלנו התייחסות לעניין הזה. זאת אמירה כללית.
הדבר הנוסף שאני רוצה להדגיש, ושמעתי פה דברים, אני מכיר גופי תקשורת במדינת ישראל, אני לא מכיר גוף תקשורת שהוא מגוון כל כך, מאוזן כל כך, פלורליסטי כל כך שקם בחשיבה כל כך עמוקה על מנת שיעשה את מה שהחוק מגדיר, ישקף את התרבות הישראלית ואת כלל הזרמים והדעות בחברה הישראלית. מספיק לראות את מה שכותבים מדי פעם, אני פעם אחת קורא שהתאגיד הוא שמאלני מדי, יומיים אחרי זה אני קורא שהתאגיד ימני מדי, ויום אחד אני קורא שבתאגיד יש חובשי כיפות רבים מדי, יום אחד אני קורא שאין מספיק. זאת אומרת העובדה שכל אחד טוען דבר כזה או אחר, לטעמי רק מעידה על העובדה שיש פה באמת גוף שאני לא מכיר כמוהו, מגוון, מאוזן וראוי שצריך לשדר בהקדם האפשרי. תודה.
היו"ר אלי כהן
¶
תודה רבה, אדוני. אנחנו נעבור עכשיו להסתייגויות. יש לנו הסתייגויות, אני רק רוצה - - -
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
אנחנו או שאתם? אנחנו או אתם מתעסקים? אנחנו מתעסקים עם התאגיד? זו פוליטיקה שלכם.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
אני מוכן עכשיו. אם ביטן יורד מהתאגיד גם אני יורד עכשיו ומוריד את ההסתייגויות, בתנאי שהוא יורד.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
אין שום בעיה, תמשיך ככה. תמשיך, חזק ואמץ. אמרתי לך, ככל שאתה נותן יותר בראש כך אנחנו גדלים, מה לעשות.
יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו)
¶
אני נגד, אל תיסעו ביחד, כי יגידו שאחד מדריך את השני. יאללה, בואו נצביע כבר.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
תודה רבה, כבוד היושב ראש. יש ל'יש עתיד' שאני מעלה אותן פה. לגבי סעיף, (1), שכתוב שהסעיף יימחק, אני מקריא, הצעת החוק מבקשת לבטל את הסמכות הנתונה לשר אוצר ושר התקשורת להקדים את מועד פתיחת התאגיד. החוק אינו מחייב את השרים להקדים, אלא השרים רשאים לשנותו. ככל שהשרים ימצאו לנכון לא להקדים את פתיחת התאגיד לא יעשו זאת, אך יש להשאיר את האופציה הקיימת בחוק להקדמת התאריך. לא ייתכן כי התאגיד הציבורי יהיה מוכן לפתיחה והשרים יחפשו להקדים את מועד פתיחת התאגיד ומילות החוק בלבד הן שיכבלו ולא יתנו אפשרות לשרים לבצע את המשימה הזאת.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
לא, אתה לא שמעת את ההסתייגות כי לא יכול להיות שחוק, אדוני היקר, כבוד היושב ראש - - -
חיים ילין (יש עתיד)
¶
החוק יכול לקחת משפט שלם ולמחוק את כולו במשפט אחד, למחוק, הופ, זה כן מותר לעשות. לא, רק להבין איך זה פועל.
היו"ר אלי כהן
¶
אוקיי, אם כן נעבור להצביע על ההסתייגות הראשונה של חבר הכנסת ילין. מי בעד? מי נגד? מי נמנע? ההסתייגות נדחתה.
הצבעה
בעד ההסתייגות – 4
נגד – 7
ההסתייגות של חבר הכנסת חיים ילין לא נתקבלה.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אני רוצה להדגיש - - - אני רוצה להגיד ליועצת המשפטית, הסתייגות צריכה להיות מנוסחת כהסתייגות ולא כדברי הסבר. אי אפשר לתקן את החוק בדברי הסבר.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
בסיפא, במקום 35 ימים יבוא 30 ימים, אני אנמק. זה מתמטיקה. למרות שזה צריך להיות 31.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
לא, לא ברור, אני אסביר לך למה זה נאמר. נאמר כי יש למועצה להגיש הודעה 45 טרם מועד הפתיחה הנקוב ופחות 14 יום שיהיה, זה 31. אז אני עיגלתי ל-30 במקום 35.
חיים ילין (יש עתיד)
¶
והם מייצגים גם שני שרים שגם הם יילכו למלחמה, אבל הם לקחו עכשיו פסק זמן של שלושה חודשים. הרי זה החוק, הפסקת אש. אם לא הבנת, ביטן, עכשיו אני מסביר לך.
היו"ר אלי כהן
¶
תודה רבה. אם כן נעבור, גברתי, להצבעה על ההסתייגות של חבר הכנסת ילין. ההסתייגות השנייה. מי בעד ההסתייגות של חבר הכנסת ילין? אוקיי. מי נגד ההסתייגות? ההסתייגות נדחתה.
הצבעה
בעד ההסתייגות – 4
נגד – 7
ההסתייגות של חבר הכנסת חיים ילין לא נתקבלה.
אתי בנדלר
¶
אם אין אף אחד מטעם הרשימה המשותפת והם לא מינו אף אחד להציג את ההסתייגויות בשמם, אדוני יחליט אם הוא מתיר להם בכל זאת להגיש הסתייגויות למליאה.
אתי בנדלר
¶
מי שרוצה להסתייג ואיננו נוכח בישיבת הוועדה יכול למנות חבר כנסת אחר להציג את ההסתייגויות בשמו. האם מונית להציג את הסתייגויות הרשימה המשותפת?
דוד ביטן (הליכוד)
¶
לא, הוא מומחה. הוא עובד בשבילם והם מקבלים את הקולות שלו, אתה מבין? תמשיך לעבוד בשבילם.
אתי בנדלר
¶
אני רק רוצה שיהיה כתוב בפירוש לפרוטוקול שיושב ראש הוועדה אישר להעלות את הסתייגויות הרשימה המשותפת למליאה.
היו"ר אלי כהן
¶
חברים, בהתייעצות עם היועצת המשפטית, היועצת המשפטית תעשה להם טובה, היא תקריא את ההסתייגויות ונצביע עליהן.
היו"ר אלי כהן
¶
מי נגד? ההסתייגות נדחתה.
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות של סיעת הרשימה המאוחדת לא נתקבלה.
היו"ר אלי כהן
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד? ההסתייגות נדחתה.
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות של סיעת הרשימה המאוחדת לא נתקבלה.
היו"ר אלי כהן
¶
נשאר לנו רק המחנה הציוני. עכשיו ההסתייגויות האחרונות של המחנה הציוני ומרצ. יציג אותן חבר הכנסת יונה, בבקשה, אדוני.
יוסי יונה (המחנה הציוני)
¶
לסעיף 1(1), ההסתייגות שלי קובעת שהסעיף יימחק, במקום הכתוב בסעיף 1 יבוא 'אין שום סיבה לדחות את מועד פתיחת התאגיד'. אני מבקש לנמק?
אתי בנדלר
¶
אני רוצה לומר, לא יכולה להיות הסתייגות שתאמר 'אין שום סיבה לדחות את מועד פתיחת התאגיד' משום שההסתייגות שלך למחוק את מה שהם מציעים.
יוסי יונה (המחנה הציוני)
¶
יפה. אז אני רק רוצה לחזור על דברי ההסבר שנכתבו כאן, גברתי, ברשותך, אדוני יושב ראש הוועדה. על בסיס הנימוקים שנימקנו לפני כן, שאנחנו גורסים, או אני גורס בשם המחנה הציוני ומרצ, שבעצם אין שום סיבה עניינית לדחיית פתיחתו של התאגיד החדש והדחייה נובעת משיקולים זרים וגחמות ואולי גם כל מיני מריבות פנימיות בתוך הממשלה, הרי שאין סיבה לדחות את פתיחת התאגיד ויש לפתוח אותו מיידית ב-1 בינואר. אדוני דוד ביטן - - -
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אני לפחות, נתניהו המפקד שלי. אתה, אתה יודע מי המפקד שלך? אחמד טיבי. אתה כל היום עובד בשבילם במקום לעבוד בשביל הבוחרים שלך, שאין לך אותם.
אתי בנדלר
¶
אני רוצה להסביר. חלק גדול מההסתייגויות, כפי שאני רואה עכשיו, אני מעיינת בהן תוך כדי דיבור, אלה בעצם הסתייגויות דיבור שאי אפשר בפועל להציג אותן כהסתייגויות כפי שהן הוגשו לנו. למשל, אתם מציגים, במקום המילה 'בלי' יבוא 'מבלי' או המילה 'בלי' תימחק. אבל אם המילה הזאת לא מופיעה בלאו הכי בנוסח של הסעיף, אז מה שאני מציעה, אתם תגידו איזה הסתייגויות מהותיות יש לכם, תגידו כמה הסתייגויות דיבור אתם רוצים ואנחנו נשתדל להתאים לכם הסתייגויות דיבור ככל שנוכל.
אתי בנדלר
¶
יש כאן 23 הסתייגויות ממוספרות, חלקן הגדול או חופפות או חלופיות. כך וכך הסתייגויות חלופיות לא מקנות זמן נוסף להנמקת ההסתייגויות במליאה. כיוון שחלק ניכר מהן כך וכך הן הסתייגויות חלופיות, לא קראתי כמה מתוך ה-23 האלה הן הסתייגויות שמקנות זמן דיבור, אז בוא נגיד שאנחנו נשתדל להמציא לכם עשר הסתייגויות בסך הכול.
יוסי יונה (המחנה הציוני)
¶
לכן אני אומר, גברתי היועצת המשפטית, העניין של 'להשתדל' זו מילה מאוד יפה - - -
אתי בנדלר
¶
אם יש לו הסתייגות מהותית. מה שאני אמרתי זה בגלל שרוב ההסתייגויות הן הסתייגויות דיבור, אבל אם יש הסתייגות מהותית - - -
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
לא, אתה בא אחרי היושב ראש, למרות שהיושב ראש בפועל זה אתה. הרוח של ביטן מרחפת במליאה.
אתי בנדלר
¶
על הסתייגויות מהותיות צריך להצביע, בוודאי, לכן אמרתי שהוא צריך לנמק את ההסתייגויות המהותיות ועליהן כן צריך להצביע.
היו"ר אלי כהן
¶
מי נגד? ההסתייגות נדחתה.
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות של סיעת המחנה הציוני ושל סיעת מרצ לא נתקבלה.
היו"ר אלי כהן
¶
רביזיה. דיברנו על עשר פעמים זכות דיבור ותהיה עוד הסתייגות אחת, של חבר הכנסת עיסאווי.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
ישב מנכ"ל משרד התקשורת ואמר שהשרים סיכמו ביניהם לדחות את התאגיד. הוא אמר במילים - - -
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
בסדר, עוד הסתייגות. הנה, כתוב לך, במקום המילה 'יימחקו' יבוא 'יישארו בנוסח הקיים כי אין סיבה שהתאגיד לא יתחיל' ואני מנמק את זה. המנכ"ל אמר שהסיבה לדחייה היא פוליטית, הוא אמר את זה במילים עדינות. שמעתי את יושב ראש המועצה גיל שאמר 'אנחנו מוכנים', שמעתי את יושב ראש הקואליציה שאומר, גלוי, 'ב-30 באפריל אני לא רוצה - - -
דוד ביטן (הליכוד)
¶
לא, אז אני אענה לך. אני הייתי בעד לקבל החלטה עכשיו של כן או לא, אני לא הייתי בעד לדחות ולא שום דבר.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
אלי, ב-30 באפריל - - - עכשיו עזוב את הפוליטיקה, בוא נהיה ענייניים. ב-30 באפריל אנחנו נמצאים בפגרה, הפגרה תתחיל ב-22 במרץ, האם נתכונן לפני הפגרה לבוא לכאן בכדי להצביע על הביטול? אני רוצה התחייבות, לשמוע - - - אלי, אני מבקש ממך, אני רוצה אותך, אלי, תראה מה הוא אומר.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
לא, לא, לא. אני מבקש, אלי, יושב ראש הקואליציה אומר לך שב-30 באפריל 'אני גם לא רוצה תאגיד', האם כבודו ייתן התחייבות כאן שבתקופת הפגרה אנחנו לא נתכנס לדון בביטול החוק הזה, בתיקון שביעי? האם אתה מסוגל לתת התחייבות כזו?
היו"ר אלי כהן
¶
גברתי, הייתה תכנית ברדיו 'לכל שאלה תשובה', אני לא לקחתי חלק התכנית הזאת, הוא שאל שאלה, אני לא בוחר לענות. אוקיי, עוד דברים, אדוני?
היו"ר אלי כהן
¶
חמישה נגד. ההסתייגות נדחתה.
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות של סיעת של סיעת מרצ לא נתקבלה.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
אני מגיש רביזיה על ההסתייגות. ממילא מתכנסים, שיהיה עוד אחד. ממילא התאגיד ימות ב-30 באפריל, אתם נותנים להם שלושה חודשים לענות את האנשים האלה.
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
אתם מענים את האנשים סתם, לחינם, את כל העובדים, מחכים. סתם מענים אותם. עוד דחייה, תמשיכו לסבול. זה מה שאתם עושים.
אתי בנדלר
¶
חברי הכנסת, אני מבקשת להפנות את תשומת לבכם לעניין אחד, הגם שדי ברור לי שהוא לא ישפיע על הצבעתו של אף אחד מחברי הכנסת הנוכחים, אבל אינני יכולה שלא להתייחס לעניין הזה. אני מחזיקה בידיי את הצעת החוק ואת דברי ההסבר. הצעת החוק היא קצרה ביותר, כפי שידוע לכם, דברי ההסבר הם קצת ארוכים יותר וקיוויתי, כפי שמקובל בדרך כלל בדברי ההסבר, שהם יכללו הסבר למוצע, להצעה. אז יש כאן רוב מלל, או לא רוב מלל, אבל יש מלל, אבל הסבר להצעה אין.
אתי בנדלר
¶
אני מבקשת לומר שהקשבתי רוב קשב לדבריו של מנכ"ל משרד התקשורת ולנציגת הלשכה המשפטית, עורכת הדין ברוק ממשרד התקשורת, ובפני חברי הוועדה לא ניתן בפועל הסבר, לא ניתנו נימוקים להצעת החוק.
היו"ר אלי כהן
¶
אני חושב שהם ברורים והם לא משתמעים לשתי פנים. יחד עם זאת, אדוני, למיטב ידיעתי יש לך תואר רביעי, אם אני לא טועה, ולכן מצופה ממי שיש לו תואר רביעי שתיקון של שניים וחצי שורות, אני בטוח שהוא יוכל ל - - -
עיסאווי פריג' (מרצ)
¶
וכולם מתיישרים. משרד המשפטים ומשרד התקשורת, כולם מתיישרים איתכם, עם הפוליטיקה הזאת.
היו"ר אלי כהן
¶
מי בעד? מי נגד? מי נמנע? חמישה בעד, שלושה נגד, אין נמנעים. התקבל, גברתי.
הצבעה
בעד – 5
נגד – 4
נמנעים – אין
פסקה (1) בסעיף 1 אושרה.
היו"ר אלי כהן
¶
כן, אני וחבר הכנסת פולקמן. מי נגד? שלושה. אין נמנעים.
הצבעה
בעד – 5
נגד – 4
נמנעים – אין
פסקה (2) בסעיף 1 אושרה.
היו"ר אלי כהן
¶
הישיבה בעניין דיון בהצעת חוק השידור הציבורי (תיקון מספר 6), התשע"ז-2016, אנחנו צריכים להצביע רק על נושא הרביזיות. על איזה רביזיות צריכים להצביע, גברתי?
היו"ר אלי כהן
¶
אם כן, אנחנו נעבור להצביע על דחיית ההסתייגויות של חברי הכנסת ילין, עיסאווי פריג' ויוסי יונה. מי בעד הבקשה לדיון מחדש? שניים בעד. מי נגד? שישה. לכן זה נגד.
הצבעה
בעד הבקשה – 2
נגד – 6
הבקשה לדיון מחדש לא נתקבלה.
היו"ר אלי כהן
¶
מי בעד בקשתו של חבר הכנסת פולקמן? שניים בעד. מי נגד? חמישה נגד. נדחה. תודה רבה.
הצבעה
בעד – 2
נגד – 5
הבקשה לדיון מחדש לא נתקבלה.