הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 199
מישיבת ועדת הכנסת
יום רביעי, כ"ח בכסלו התשע"ז (28 בדצמבר 2016), שעה 9:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 28/12/2016
חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מס' 6), התשע"ז-2017, הצעה לסדר-היום בנושא: "דו"ח משרד העבודה והרווחה מגלה כי 44 אלף מקרי פגיעה בקטינים; חמישית מהם בבעלי מוגבלויות ", מועדים ל'שעת שאלות' לשרים בכנס הבא לפי התיקון החדש בנושא., מינוי ממלאי מקום בוועדות
פרוטוקול
סדר היום
קביעת ועדה לדיון בהצעת חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מס' 6) התשע"ז-2016 (מ/1102), לשם הכנתה לקריאה שנייה ושלישית.
תיקון החלטת ועדת הכנסת בדבר מועדים לשעת שאלות במושב השלישי של הכנסת ה-20 – פניית חה"כ מרב מיכאלי.
מינוי ממלאי מקום קבועים בוועדת המדע והטכנולוגיה ובוועדת החוקה חוק ומשפט – פניית חה"כ מרב מיכאלי.
בקשת יו"ר הוועדה המיוחדת לזכויות הילד להעברת הצעה לסדר היום בנושא: "דו"ח משרד העבודה והרווחה מגלה כי 44 אלף מקרי פגיעה בקטינים, חמישית מהם בבעלי מוגבלויות" הצעת חה"כ מסעוד גנאים" מוועדת העבודה הרווחה והבריאות לדיון בוועדה המיוחדת לזכויות הילד.
חברי הכנסת
¶
מיכאל מלכיאלי
זוהיר בהלול
עמר בר-לב
נחמן שי
אוסאמה סעדי
יעקב פרי
חמד עמאר
מרדכי יוגב
מסעוד גנאים
מוזמנים
¶
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
רן שיטרית - רמ"ט לשכת השר, משרד התקשורת
אתי בנדלר - משנה ליועץ המשפטי לכנסת (כלכלה ותקשורת) ויועצת משפטית לוועדת הכלכלה
זהבה אילני - מנהלת סיעת המחנה הציוני
רישום פרלמנטרי
¶
ירון קוונשטוק
ב. תיקון החלטת ועדת הכנסת בדבר מועדים לשעת שאלות במושב השלישי של הכנסת ה-20 – פניית חה"כ מרב מיכאלי
היו"ר יואב קיש
¶
בוקר טוב לכולם, אני פותח את הישיבה. חג שמח. יש לנו מספר נושאים על סדר-היום. מזכירת הכנסת פה בגלל משהו מיוחד?
היו"ר יואב קיש
¶
לא, זהו, את בדרך כלל באה עם איזה משהו שקשור לפעילות של הכנסת, אז רק רציתי לראות שלא – לפעמים גם יש לך לרוץ לכל מיני מקומות - - -
היו"ר יואב קיש
¶
לשם שינוי. אז אני מתחיל עם סעיף ב' לסדר-היום: תיקון החלטת ועדת הכנסת בדבר מועדים לשעת שאלות במושב השלישי של הכנסת ה-20 – פנייתה של חברת הכנסת מרב מיכאלי. יש לנו פה את החלטת ועדת הכנסת, שבעצם התקבלה – איפה זהבה? הייתה פה. הלכה? הנה, זה הנושא שאתם ביקשתם.
היו"ר יואב קיש
¶
התאריכים ללא שינוי, מלבד שינוי תאריך אחד, וזה במקום ב' בתמוז התשע"ז, 26 ביוני 2017, מבקשים שבוע מוקדם, זה נראה לי 19 ביוני 17', בשל החג. אז אני כמובן בעד לאשר את זה.
היו"ר יואב קיש
¶
אין בעיה.
הצבעה
בעד תיקון החלטת ועדת הכנסת בדבר מועדים לשעת שאלות – פה אחד
התיקון אושר.
היו"ר יואב קיש
¶
פה אחד.
אני רק רוצה להעלות לאנשי האופוזיציה פה שאלה. היינו בדיון ביום שני בנוגע לכל מה שקשור לשאילתות, לכלים פרלמנטריים ופיקוח. ואז עלו שתי סברות – דרך אגב, שתיהן מהאופוזיציה – לגבי שעת שאלות. ההרגשה הראשונית שלי הייתה, שהכלי הזה של שעת שאלות הוא כלי טוב מאוד, חשוב, והייתה הרבה - -
היו"ר יואב קיש
¶
- - - בוא נגיד ככה: הצדקה למהלך שנעשה. מצד שני, היו חברי כנסת שאמרו ששעת השאלות הזו זה נותן לשר להגיד מה שהוא רוצה, ואי-אפשר להתבטא. אגיד לכם את האמת, אני לא רוצה להיות שופט בעניין הזה, אבל כן אשמח – וזהבה, גם את בעניין הזה – אם יש לכם הערות בונות לשינוי אולי איך זה מתנהל; אם בכלל אתם לא רוצים את זה ומעדיפים לחזור לאי-אמון, זה גם בסדר.
אבל אני חושב שהעניין הזה של להיטיב עם הפיקוח הפרלמנטרי שלנו פה על הממשלה – זה כלי טוב. יכול להיות שצריך לחשוב אם צריך לעשות איזשהו תיקון באיך שזה מתנהל, בשביל שזה יהיה - - -
ירדנה מלר-הורוביץ
¶
אני מבקשת רק להוסיף על דברי היושב-ראש, שהשוני במבנה הוא שאם בוורסיה הקודמת, שהייתה חלק מהתקנון והעבודה שלנו, היו עשר שאלות שניתנו מראש והועברו לשר, והשר מצדו היה אומר על איזה נושאים הוא ירצה להישאל. וזה השאיר גם לעשר שאלות נוספות, שעלו מחברי הכנסת בצורה ספונטנית. כרגע זה עבר רק לצורה הספונטנית.
אם תרצו, תמצאו לנכון, לשלב, לקחת גם - -
ירדנה מלר-הורוביץ
¶
- - מהשאלות מראש, או שהשר יגיד על איזה נושאים שבתחום סמכות משרדו הוא ירצה להישאל – בבקשה, אבל זה השוני. תודה.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
אני חושב גם שזה ניסיון בינתיים שנראה על פניו שהוא ניסיון מעניין. אבל אני חושב שגם צריך להכניס פה קצת שיפורים, כי ברגע שהשר בא, והוא מכין לעצמו מראש על איזה נושאים הוא רוצה לדבר, ואנחנו שואלים על איקס - -
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
- - והוא רוצה להשחיל מה שהוא רוצה, אז אני אומר: זה לא נראה טוב, כי אם הוא לא בא מוכן לשאלות שאנחנו רוצים, שאלות ספציפיות – אני לא מדבר על מדיניות כללית או על דברים כלליים, אבל אם אני שואל אותו על נושא ספציפי, והוא יגיד לי: לא הכנתי את עצמי, ויתחיל להרצות שלוש דקות על מה שהוא רוצה, אז זה לא נשמע טוב.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
אני רוצה לחזק את מה שאמרת ולתמוך, שאני חושב שצריך להגיד כמה נושאים, שכן הוא יהיה מוכן אפילו לרדת לפרטי פרטים, ולא להגיד: וואלה, לא הכנתי את עצמי; וחלק מהשאלות ספונטניות בהחלט.
ארבל אסטרחן
¶
אגב, גם הנושא של האי-אמון עשר פעמים בשנה, הוא הוראת שעה לכנסת הזאת. שני הדברים האלה נקבעו - - -
יעקב פרי (יש עתיד)
¶
אעשה את זה בקיצור נמרץ. אני חושב שהיוזמה הזאת היא יוזמה טובה. לא נוכל למנוע בסופו של דבר שרים שירצו להגיד מה שהם אומרים - -
יעקב פרי (יש עתיד)
¶
- - ולקחת את הכיוונים שלהם. אני חושב שנושא של שילוב הוא חשוב, השאלה היא מה האחוז של השילוב. זאת אומרת, אפשר לקבוע למשל 25%, או לא חשוב – 50% מראש.
יעקב פרי (יש עתיד)
¶
ואז חברי כנסת יוכלו גם לקבל תשובות על דברים שמעסיקים אותם, שהם עשו דיונים מהירים או שעשו שאילתות ולא קיבלו תשובות.
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
אני חושב שהנקודה הזאת היא נקודה חשובה מאוד. ואני חושב שגם יושב-ראש הכנסת מנהל את זה בצורה מאוד טובה. ישבתי שם כמעט בכל פעם שהגיע שר והיו שאלות, ובאמת מקצה לו את הזמן של השר, מקצה את הזמן של חברי הכנסת, ואנחנו לא חורגים מהזמנים. ושרים שיכולים להרצות חצי שעה - - -
דוד ביטן (הליכוד)
¶
לא, הוא אומר לי: גייס לי לחוקה. מה אתה רוצה? זה לא דבר - - - מצוין, מה אתם רוצים.
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
לכן אני חושב: חשוב מאוד לשלב, כי כבר הייתי ושמעתי את השר, כשהוא אומר: אני לא מוכן לשאלה הזאת, אני רוצה שישלחו את זה בכתב. ואותו חבר כנסת שהכין את עצמו והגיע רוצה לקבל תשובה.
לכן השילוב – ביטן הגיע, בלתי אפשרי - - -
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
לכן אני חושב: מאוד חשוב לשלב בין שאלות מוכנות מראש, ושאלות שחברי כנסת יחליטו לשאול אותן במקום. השילוב הזה יכול להביא לנו עוד יותר הצלחה בנושא של שאלות לשר. ודווקא נכון שזה בהוראת שעה. אני חושב שזה דבר מאוד מאוד מוצלח, זה פיקוח של חברי הכנסת על השרים, זה יכולת של השרים לגעת בדברים שחשובים להם, והם באמת חשובים להם, והם רוצים לדעת אם זה מתקדם, לא מתקדם. ואני חושב שנמצא בתחום אחריותו משרד, הוא צריך גם לדעת הרבה על המשרד שלו, הוא צריך לתת את התשובות הנכונות גם בזמן הנכון ובכל שעה שהוא נשאל.
היו"ר יואב קיש
¶
תודה רבה. בסדר, יש בסך הכול פידבקים טובים. זה כלי שנבחן אותו, ונראה איך אנחנו מטייבים אותו.
היו"ר יואב קיש
¶
כן, אישרנו. אושר בהצבעה.
א. קביעת ועדה לדיון בהצעת חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מס' 6) התשע"ז-2016 (מ/1102), לשם הכנתה לקריאה שנייה ושלישית
היו"ר יואב קיש
¶
אני עובר לנושא הראשון על סדר-היום: קביעת ועדה לדיון בהצעת חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מס' 6) התשע"ז-2016, לשם הכנתה לקריאה שנייה ושלישית. נציג משרד התקשורת פה? רן, בבקשה, כמה מילים בקצרה.
היו"ר יואב קיש
¶
אני רוצה להציע כך: הדיון הזה – מדובר פה בהצעת חוק יחסית פשוטה, קודם כול. זה שהנושא הוא נפיץ ורגיש אנחנו יודעים, אבל ההצעה עצמה היא פשוטה.
היו"ר יואב קיש
¶
ביטן רוצה להרוג את זה.
אנחנו עכשיו במצב שהייתה התלבטות. באופן עקרוני התחום הטבעי של הדבר הזה זה ועדת הכלכלה. אני יכול להגיד לכם - - -
דוד ביטן (הליכוד)
¶
רגע. קודם כול, ציבורית צריך לסתום את הפה לפעמים, ולא להציג את זה כאילו זה ציבורית - - -
היו"ר יואב קיש
¶
טוב. שלום. אני רוצה להגיד בצורה הכי פשוטה לפרוטוקול: הוועדה הזו, דרך אגב, אני מזכיר לכם, גם דנה בנושא של התייחסות השופט – זה לא היה רק השופט, אבל באמת ההתייחסות של חברי כנסת שהולכים הלוך וחזור לבג"ץ על תהליכים שקורים פה בכנסת.
ואני רוצה להגיד לכם שלגבי העניין הזה, ואני מצטרף באמת למה ששמענו פה: לא ראוי, ואני אומר את זה לידידי יושב-ראש ועדת הכלכלה איתן כבל - -
היו"ר יואב קיש
¶
אני מסתכל עלייך כמי שמכירה אותו היטב.
- - לא ראוי שיושב-ראש ועדה מגיש בג"ץ, ואחרי זה מתפלא למה החוק לא מגיע אליו לוועדה. חד וחלק.
היו"ר יואב קיש
¶
סליחה, מרב, עם כל הכבוד, עכשיו זה לא זכות הדיבור שלך. הראשון זה ביטן – סליחה, פרי ראשון, פרי נרשם ראשון, ביטן.
היו"ר יואב קיש
¶
אני רוצה להגיד גם, שהחוק הזה, בגלגוליו האחרים, בכל מה שקשור לרשות השידור והתאגיד, היה בוועדות מיוחדות תקופה ארוכה – בכנסת הקודמת, בכנסת הזו – ובהחלט ניתן היה לשקול וללכת להקים ועדה מיוחדת.
היו"ר יואב קיש
¶
זה שינוי קל. נעשה את זה בוועדת הרפורמות. ואני מקווה שאפילו אולי בימים הקרובים, אם לא היום, זה יסתיים.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
לפחות קצת בושה. בחייכם. לבוא לדרוש להעביר לוועדת הכלכלה. יש גבול גם לציניות - - -
היו"ר יואב קיש
¶
חמד, אני חייב לספר גם. ידעתי שאני נכנס לדיון הזה, הולך להיות בלגן. אמרתי: אעשה מה שעושה מורה שבא לכיתה מופרעת – מוציא את הילד הכי מופרע מיד החוצה, וכולם בשקט. זה הכול.
היו"ר יואב קיש
¶
טוב, נגמר. אני מצטרף להערתה של חברת הכנסת מיכאלי, נדון בנושא ברצינות. חבר הכנסת יעקב פרי, בבקשה.
יעקב פרי (יש עתיד)
¶
אדוני היושב-ראש, הצעת החוק הזאת שהביא הממשלה לפתחנו בכלל, ויסלח לי חברי דוד ביטן, מבזה את הממשלה ומבזה את הכנסת. אני מבקש ממך: אל תיתן יד לדבר הזה. הממשלה לא פרטה בדברי ההסבר להצעת החוק, מדוע נדרש התיקון. ואנחנו יכולים להניח שזה נועד לאפשר לראש הממשלה, לשר התקשורת – אותה פרסונה – זמן נוסף כדי לבחוש עוד בתאגיד, ולהמשיך לנסות לנגח אותו ולחסלו.
התנהלות חברי הקואליציה, ידידי חבר הכנסת ביטן, שביקשו שהדיון הזה יהיה או יידון בוועדות אחרות פרט לוועדת הכלכלה, לטעמי מבזה את הקואליציה ומבזה את הכנסת, תוך ניצול ציני של התקנון. עד היום כל התיקונים האחרונים, והייתי נוכח בכולם ללא יוצא מן הכלל, לחוק השידור הציבורי, נידונו בוועדת הכלכלה. החוק עצמו - - -
יעקב פרי (יש עתיד)
¶
החוק הקיים בעצמו מורה על דיווח של מועצת תאגיד השידור הציבורי גם לוועדת הכלכלה בנושאים רבים ושונים. תקנון הכנסת, לפי מיטב הבנתי וידיעתי, קובע שהדיווחים של שר התקשורת לכנסת יהיו אל ועדת הכלכלה. ועדת הכלכלה היא המוסמכת לדון בסוגיות שנוגעות לתקשורת בישראל, בין אם זה הפרטת "עידן פלוס", תשתיות תקשורת, כפי שהיה וכפי שנתבקש הדיונים בענייני תאגיד השידור הציבורי.
ואדוני היושב-ראש, חברי חברי הכנסת, בואו לא ניתן יד גם בעניין הזה לביזוי הכנסת.
יעקב פרי (יש עתיד)
¶
אל תיתנו יד להתנהלות שערורייתית של הממשלה בנושא הזה, בכל נושא תאגיד השידור הציבורי. העבירו את הדיונים אל ועדת הכלכלה. אני מבטיח לכם שהדיונים יהיו נטולים כל ניגוד אינטרסים.
היו"ר יואב קיש
¶
ושניים, אני מבקש, אנחנו לא דנים פה עכשיו, האם בחוק היו דברי הסבר או לא היו דברי הסבר? זאת אומרת, המהות עצמה, בעיני כרגע לצורך העניין, פחות רלוונטית. יותר חשוב זה באמת לאיזה ועדה אנחנו מעבירים.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
יופי. אני אומר שאנחנו באמת לא צריכים לדון במהות החוק, אנחנו צריכים להעביר את זה לוועדה. עכשיו, באופן אישי הייתי מעדיף ביטול התאגיד בכלל, ולקבל החלטה אם כן או לא, בלי שצריך לתקן את החוק, אבל זאת החלטת הממשלה בעניין הזה.
אבל עכשיו אכנס לגופו של עניין לגבי הבקשה. האופוזיציה איבדה את הבושה הציבורית. זה המצב. הם אומרים שאנחנו מבזים את הכנסת? אתם מבזים את הכנסת. אתם מבזים את הכנסת בכך שאתם רוצים להעביר את הצעת החוק לדיון בפני ועדה שהיושב-ראש שלה הגיש בג"ץ בדיוק על אותו עניין. זה משמע לך הגיוני וסביר, שזה מה שצריך להיות? עוד אתם מעיזים לעשות ציוצים לציבור הרחב שלא מבין את העניין ולא יודע ולא מכיר את העובדות.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
ולכן אני אומר: האופוזיציה, וזה כולל אותך, לצערי הרב, ואתה יודע שאני מאוד מעריך אותך, ואני מעריך גם את מרב, אבל בעניין הזה איבדתם את הבושה הציבורית. ואנחנו לא יכולים להעביר לוועדה, שהיושב-ראש שלה הגיש בג"ץ על אותו עניין ספציפי בדיוק, כדי שהוא ידון בתיק.
אנחנו יודעים מה סמכויות היושב-ראש בהרבה דברים. מספיק שהוא מעכב את הדיון בשבועיים – מספיק, לא צריך יותר. הרי הנושא תלוי ועומד בבג"ץ, ושבוע הבא צריך לקבל החלטה. הממשלה רשאית לחוקק. עם כל הכבוד, בג"ץ לא יכול למנוע מהממשלה לחוקק.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
היא יכולה להגיש הצעת חוק. הכנסת צריכה להעביר את זה לדיון בוועדה. באמת בהתחלה רציתי להעביר את לוועדה מיוחדת, אבל אתם יודעים מה? קיבלתי את הביקורת. אין צורך. מדובר בסעיף קטן. אני גם באמת לא רוצה להיכנס לסעיף הזה.
אז לכן - -
דוד ביטן (הליכוד)
¶
- - ביקשנו להעביר את זה לוועדת הרפורמות, שכבר קיימת, והיא יכולה לדון. יש סיטואציה בלתי אפשרית, שהפעם הזאת, ואני מאמין שגם הייעוץ המשפטי צריך להבין את העניין הזה, עם כל הכבוד לתקנון שאומר לאיפה מעבירים כל נושא ונושא, בפעם הזאת יש סיטואציה מאוד ייחודית, מאוד מיוחדת, שלא מאפשרת להעביר את הצעת החוק הזאת לוועדת הכלכלה. אין מה לעשות, זה המצב. ואני מבקש מהיועצים המשפטיים פה להפעיל את הראש, לא להסתכל רק על הספר והתקנון. יש פה גם סבירות לכל החלטה.
ואתם איבדתם את הבושה, ואני מזכיר לך, שיושב-ראש המפלגה שלך, שהיה שר אוצר, ואתה היית גם שר בממשלה ההיא, החלטתם לא להעביר את הדיון בהצעת החוק הזאת, הייחודית הזאת, לוועדת הכלכלה. החלטתם להקים ועדה מיוחדת.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
מיוחדת. שכחת את זה. מה, אז לא חשבתם על פגיעה בכבוד הכנסת ודברים מהסוג הזה? גם לא חשבתם. החלטתם לעשות את זה.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
ואני אומר לך, שגם התיקונים, היה גם תיקון לחוק שעבר בוועדה המיוחדת של צחי הנגבי. בזמן האחרון העברנו לכבל – כבל, אתה יודע, רצינו לתת לו אפשרות לעשות הצגה יפה מאוד פה לתקשורת וזה. נתנו לו את האפשרות.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אנחנו דואגים גם לאופוזיציה, שגם האופוזיציה תקבל במה. אז נתנו לו את הבמה הזאת. אבל זה לא לעולם חוסן הבמה הזאת.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
לכן אני מבקש שזה יעבור לוועדת הרפורמות. בנסיבות האלה לא נקים ועדה מיוחדת, שלא יטענו נגדנו שיש פה ועדה מיוחדת. זה לא אומר שלעתיד לא נקים ועדה מיוחדת. אבל בנושא זה אני מבקש לתמוך בהצעת היו"ר ולהעביר את זה לוועדת הרפורמות.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
אם לא אכפת לך, הבג"ץ של חבר הכנסת איתן כבל יושב-ראש ועדת הכלכלה הוא נגד הממשלה, הוא לא נגד הכנסת.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
הבג"ץ הוא נגד הממשלה. והראשונים שהיו צריכים להצטרף לבג"ץ הזה הוא אתם, חברי וחברות הקואליציה, שצריכים לשמור על כבוד הכנסת, ולקום נגד זה שהממשלה דורכת על הכנסת, לא מקיימת את החוקים שהכנסת מעבירה. אגב, במקרה הזה חוקים שהממשלה ביקשה להעביר. הממשלה הביאה - - -
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
הכנסת קיבלה את בקשת הממשלה, חוקקה את מה שהממשלה הביאה לה. הממשלה לא מקיימת את החוק שהכנסת חוקקה. ובמקום שהקואליציה תהיה שותפה בכירה באמת ביציאה נגד הנוהג הקבוע הזה של הממשלה, שפשוט רומסת את הכנסת, אז אתם מעיזים להתלונן על יושב-ראש ועדת הכלכלה, שעתר נגד הממשלה, שלא מקיימת את חוק הכנסת.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
עכשיו, אתה בזמנו, חבר הכנסת קיש, העלית הצעה שדיברה על זה, שחברי כנסת לא יוכלו להגיש בג"ץ נגד חקיקה. עכשיו אולי ניקח גם לחברי הכנסת את הזכות לעתור לבית-המשפט נגד הממשלה?
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
זה הבג"ץ שמדובר פה עכשיו. עכשיו, להעניש – שהקואליציה תעניש בשם הממשלה חבר כנסת שהעז לעתור נגד הממשלה על זה שהיא לא מקיימת את החוק - -
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
עכשיו, מה אתה אומר, מר ביטן? הממשלה מביא פה חוק שנועד לסכל את כל הבג"ץ הזה מלכתחילה.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
זאת אומרת, הבג"ץ אומר לממשלה: למה לא תקיימו את החוק? אז הממשלה אומרת: טוב, אז אשנה את החוק, ככה לא אצטרך לעמוד בו.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
ולא ניתן לוועדה שאמורה לטפל בזה לדון בזה. אדוני, ברשותך, משום שחבר כנסת ביטן - - -
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
עניתי בצורה הכי מפורשת. אבל אשמח לקבל את חוות דעת הייעוץ המשפטי בעניין הזה.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
עכשיו, נכון שבכנסת הקודמת ועדה מיוחדת דנה בחוק הזה, אבל זה היה חוק מורכב מאין כמותו, שעסק בפירוק רשות השידור – אגב, ביטול רפורמה חתומה על-ידי המדינה עם העובדות והעובדים, דבר שלא קרה מעולם קודם במדינת ישראל – זה היה חוק מורכב, שהיה צריך להקים בו מאפס תאגיד ציבורי. זה לא המצב עכשיו. כל מה שמדובר, זה בשתי שורות שמשנות את התאריך. הטיעון שבא ואומר: גם בכנסת הקודמת עשיתם ועדה משותפת הוא ממש נלעג ופתטי.
היו"ר יואב קיש
¶
תקבלי. תודה. אתה גם רוצה, זוהיר, להירשם? תרשמי גם את זוהיר. אז את רוצה לדבר בסוף, אתי?
היו"ר יואב קיש
¶
לא, אחת מהיועצים. שאלתי את ארבל מי היא רוצה שידבר, היא אמרה שהיא מעדיפה – אני צודק?
היו"ר יואב קיש
¶
אז בבקשה, ניתן ליועצת המשפטית של ועדת הכלכלה. עמדות זהות. לא נעשה פה כפל דעות משפטיות.
אתי בנדלר
¶
קודם כול, אני לא מנופפת בדרך כלל בתואר שלי, אבל אני חושבת שזה כן רלוונטי לנושא כאן, הן בשל כך שאמרת שאני מזוהה עם ועדת הכלכלה, קודם כשהסתכלת עלי.
אתי בנדלר
¶
עכשיו, לגופו של עניין. קודם כול, השאלה אם חוק השידור הציבורי הישראלי הוא חוק שבתחום ענייניה של ועדת הכלכלה, והאם זו האכסניה הטבעית לשם? כן, דעתי היא חד-משמעית שזו האכסניה הטבעית לכל חקיקה שנוגעת לעניין. אבל במקרים רבים, ואני לא נכנסת עכשיו לשאלה הערכית, אם הדבר ראוי או לא ראוי, אבל במקרים רבים, מנימוקים פוליטיים, מחליטה ועדת הכנסת לא להעביר הצעת חוק לטיפול בוועדה שהנושא הוא האכסניה הטבעית שלה, אלא לוועדה אחרת. ואני מניחה שכאן מתקיימים הנימוקים האלה.
אכן, הצעת החוק להקמת תאגיד השידור הציבורי נדונה בוועדה מיוחדת בראשותה של חברת הכנסת קארין אלהרר. והיו נימוקים שונים מדוע אז הוחלט להעביר את זה לוועדה מיוחדת. ואחד התיקונים לחוק תאגיד השידור הציבורי הועבר לוועדה מיוחדת בראשותו של השר היום צחי הנגבי, כך שגם אז ההצעה לא הועברה לאכסניה הטבעית שלה, קרי ועדת הכלכלה.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
כן. רק להגיד עוד פעם, שבדיוק מה שאמרה היועצת המשפטית זו הסוגיה. אין כאן שום קשר לא לבג"ץ או לא לכן בג"ץ.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
לא, היא אמרה בדיוק את זה, היא אמרה שיקולים פוליטיים. זה מה שהיא אמרה, היא אמרה שיקולים פוליטיים.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
פוליטית כן, לא קשור בשום צורה לדיון בבג"ץ. קשור לזה שוועדת הכלכלה היא ועדה ברוב אופוזיציוני. כבר בשתי הכנסות האחרונות כל נושא השידור הציבורי נידון בוועדות מיוחדות ולא רק בוועדת הכלכלה.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
משפט. ומדובר בתיקון שאמור לקחת חמש דקות דיון. בהחלט אמרנו שאנחנו לא רוצים שיתקיים סביב העניין עוד פסטיבל פוליטי – לא ועדה מיוחדת - - -
רועי פולקמן (כולנו)
¶
ולכן מה שאמרנו, שזה יגיע לוועדת הרפורמות, שאנחנו יכולים, כי יש לנו שמה איזשהו עניין של אחריות.
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
תשמע, אדוני היושב-ראש, בכנסת הקודמת הייתי חבר בוועדה מיוחדת שדנה בשידור הציבורי. זה לא דבר חדש שהכנסת מקימה ועדה מיוחדת. ממה שהבנתי כאן, אנחנו בכלל לא מקימים ועדה מיוחדת - -
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
- - ולתמוך בנושא הזה. וכמה שיותר מהר, כי יושב-ראש הוועדה בעצמו – אתה יושב-ראש הוועדה? - -
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
- - יגיע לוועדה, וזה דבר טכני קטן, שיכול להסתיים מאוד מהר, ולהריץ ולקדם את החוק. תודה.
עמר בר-לב (המחנה הציוני)
¶
אני לא מבין בשביל מה יש את ועדת הכלכלה. זאת אומרת, כל נושא עקרוני, שהקואליציה רוצה לגמור אותו צ'יק צ'ק ולהעביר אותו, אז היא מעבירה אותו לוועדה אחרת של הקואליציה. הלא הרעיון שיש ועדת כלכלה, שבראשה עומד חבר כנסת מהאופוזיציה – יש בו היגיון ויש בו מסורת. וההיגיון והמסורת אומרים, שנושאים כלליים שקשורים בכלכלה, שקשורים בנושאים כלליים במדינת ישראל יידונו שם. והדרך הזאת לסרס - -
עמר בר-לב (המחנה הציוני)
¶
- - לסרס את ועדת הכלכלה, זו הדרך הקלה והלא נכונה והלא דמוקרטית, להפעיל את העוצמה הדורסנית של הקואליציה. וזה מה שקורה.
היו"ר יואב קיש
¶
ראשית, רשות השידור, וכל מה שקשור לנושא השידור, באמת המקום כביכול שבו אמור להיות זה ועדת הכלכלה – מיקי, תביא אותם לפה, אנחנו מצביעים – אבל אני מזכיר לכולם, שהחוק הזה, גם עוד בכנסת הקודמת, או כל מה שקשור לרשות השידור והתאגיד היה בוועדה מיוחדת, כולל בכנסת הזו, עם ועדה מיוחדת בראשות חבר הכנסת צחי הנגבי.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
אני יכול להגיד לך, שאם הקואליציה הייתה סוברת שנכון ללכת להקים ועדה מיוחדת לחוק הזה - - -
היו"ר יואב קיש
¶
רועי, רועי, מספיק. מספיק, מרב. מרב, אנחנו מצביעים.
אנחנו מעלים להצבעה את קביעת הוועדה לדיון בהצעת חוק השידור הציבורי לקריאה שנייה ושלישית.
היו"ר יואב קיש
¶
מי נמנע?
הצבעה
בעד קביעת ועדת הרפורמות בראשות אלי כהן לדיון בהצעת חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון מס' 6) התשע"ז-2016, לשם הכנתה לקריאה שנייה ושלישית – רוב
נגד – מיעוט
קביעת הוועדה אושרה.
היו"ר יואב קיש
¶
10:40.
ג. מינוי ממלאי מקום קבועים בוועדת המדע והטכנולוגיה ובוועדת החוקה, חוק ומשפט – פניית חה"כ מרב מיכאלי
היו"ר יואב קיש
¶
טוב, יש לנו עוד שני נושאים. יש עוד שני נושאים, הישיבה לא סגורה.
טוב, אז אמשיך בישיבה. אני רואה שאנשים לא מתעניינים בבקשת המחנה הציוני למינוי ממלאי מקום קבועים בוועדת המדע והטכנולוגיה ובוועדת החוקה, חוק ומשפט – פנייתה של חברת הכנסת מרב מיכאלי, שבעצם מבקשת להוסיף את חבר הכנסת מנואל טרכטנברג לוועדת המדע והטכנולוגיה כממלא מקום קבוע, ואת חברת הכנסת מרב מיכאלי – מ"מ קבוע בוועדת החוקה, חוק ומשפט.
הסיבה לכך היא כזו
¶
הם אומנם לא חברי ועדה, אבל הם משתתפים בהרבה ישיבות מאותה ועדה ספציפית. עד כדי כך שבלא מעט מהמקרים הם מוצאים את עצמם לבד עם היושב-ראש. ובסיטואציות שבהן היושב-ראש רוצה רגע לצאת, יש יתרון בזה שהם ממלאי מקום, יכולים להחליף את תפקיד היושב-ראש.
נראית לי פנייה הגיונית, לגיטימית. ואני שמח לציין לטובה את שני חברי הכנסת האלה, שבאים לוועדה שהם לא חברים בה, פעילים בה, ועד כדי כך שאנחנו ממנים אותם לממלאי מקום.
אז אם כך, אני הולך להצביע פה אחד המינוי הזה. מי בעד?
הצבעה
בעד אישור מינוי ממלאי מקום קבועים בוועדת המדע והטכנולוגיה ובוועדת החוקה, חוק ומשפט – פה אחד
מינוי ממלאי מקום קבועים אושר.
זהבה אילני
¶
הכול בסדר. בדיוק.
ד. בקשת יו"ר הוועדה המיוחדת לזכויות הילד להעברת הצעה לסדר היום בנושא: "דו"ח משרד העבודה והרווחה מגלה כי 44 אלף מקרי פגיעה בקטינים, חמישית מהם בבעלי מוגבלויות" הצעת חה"כ מסעוד גנאים" מוועדת העבודה הרווחה והבריאות לדיון בוועדה המיוחדת לזכויות הילד
היו"ר יואב קיש
¶
לא. בקשת יושבת-ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד, להעברת הצעה לסדר היום בנושא: "דו"ח משרד העבודה והרווחה מגלה כי 44 אלף מקרי פגיעה בקטינים, חמישית מהם בבעלי מוגבלויות", הצעת חה"כ מסעוד גנאים", מוועדת העבודה הרווחה והבריאות, לדיון בוועדה המיוחדת לזכויות הילד. זה עם הסכמה של ראשי הוועדות, ולכן אין שום נטייה שלא לקבל את הבקשה הזו.
מי בעד? נחמן, אתה יכול להצביע בעד, אם אתה רוצה.
היו"ר יואב קיש
¶
יאללה, 2.
הצבעה
בעד העברת ההצעה לסדר-היום לדיון בוועדה המיוחדת לזכויות הילד – פה אחד
העברת ההצעה לסדר-היום לוועדה המיוחדת לזכויות הילד אושרה.