הכנסת העשרים
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 530
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, ה' בכסלו התשע"ז (05 בדצמבר 2016), שעה 9:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 05/12/2016
הליך בחירת בעלי תפקידים בכירים בכנסת באמצעות ועדות איתור, על פי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט – 1959 – בקשת מנכ"ל הכנסת מר אלברט סחרוביץ
פרוטוקול
סדר היום
הליך בחירת בעלי תפקידים בכירים בכנסת באמצעות ועדות איתור, על פי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט-1959 – בקשת מנכ"ל הכנסת מר אלברט סחרוביץ
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
נאוה בוקר
דוד ביטן
איתן ברושי
מכלוף מיקי זוהר
אחמד טיבי
מנואל טרכטנברג
מיקי לוי
עודד פורר
מיקי רוזנטל
מוזמנים
¶
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
היועץ המשפטי לכנסת איל ינון
שמוליק חזקיה - מנהל חטיבת המידע, הכנסת
דן עמר - מנהל חטיבת התפעול, הכנסת
לבנה כהן - סגנית ראש אגף בכיר משאבי אנוש, הכנסת
יותם יקיר - ראש אגף בכיר תקשורת ודוברות, הכנסת
הודיה קין - יושבת-ראש ועד עובדי הכנסת
יהודה תמר - מנהל מדור מיון, גיוס והשמה, אגף בכיר משאבי אנוש הכנסת
רישום פרלמנטרי
¶
ירון קוונשטוק
הליך בחירת בעלי תפקידים בכירים בכנסת באמצעות ועדות איתור, על פי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט-1959 – בקשת מנכ"ל הכנסת מר אלברט סחרוביץ
היו"ר משה גפני
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכספים. קיימנו דיון על הליך בחירת בעלי תפקידים בכירים, בקשתו של מנכ"ל הכנסת, שביקש להקים ועדות איתור לכמה תפקידים בכירים, שהם בהנהלה. וביקשנו שמנכ"ל הכנסת והאנשים יישבו יחד עם ועד העובדים, ושינסו להגיע להסכמות. ואכן הגיעו להסכמות. ואני מבקש, אדוני המנכ"ל, אם תוכל לפרט את ההסכמות שהגעתם אליהן, ואני מברך על כך.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
בוקר טוב לכולם. אז ככה: אכן בעקבות הדיון שנערך פה לפני מספר שבועות, ועל-פי בקשת חברי הוועדה, ישבנו אני - -
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
- - חברי הוועדה ויושב-ראש הוועדה – בראש וראשונה יושב-ראש הוועדה – ישבתי עם ועד העובדים, ואכן הגענו להסכמות כדלקמן: מה שמובא היום לאישור חברי הוועדה זה ארבע משרות, שתיים מתוכן זה משרות שאינן מאוישות. המדובר במנהל חטיבה, זה מנהל חטיבה חדש, מנהל או מנהלת חטיבה לקשרים בין-לאומיים. והמשרה השנייה היא מנהל – כל מה שאני אומר בלשון זכר תקף לגבי נקבה – מנהל המוזיאון. שתי המשרות הנוספות, כמובן גם פה זה בהתייעצות עם הוועד, זה מנהל חטיבת תקשורת ויחסי ציבור, והמנמ"ר – מנהל אגף בכיר מערכות מידע.
מבחינתי, ואמרתי את זה גם פה בדיון הקודם, אין משמעות – הסתכלתי על כל שמונה המשרות שביקשתי אישור כמקשה אחת, אז לא היה מבחינתי משנה. שתי המשרות הנוספות שהזכרתי כמובן מאוישות. לא היה מבחינתי הבדל איזה שתי משרות נוספות, זו הייתה בקשה של הוועד וכיבדתי אותה.
אז ארבע המשרות שבאות לאישורכם, תיכף גם נגיע להרכב ולשיטה, מה שלא פורט גם בפעם הקודמת, איך זה יתבצע. בכך אני מקווה שאיענה לדאגות שנשמעו פה בקרב חלק מחברי הבית בדיון הקודם.
חשוב לי לציין בנוסף
¶
לא זנחתי את שאיפתי ותקוותי להעביר את יתר חברי ההנהלה, יתר ארבע המשרות, אבל שוב, בעקבות הדיון שהיה עם הוועד, קיבלתי אותה. וגם יש פה היגיון מסוים, לבחון את התהליך, לראות איך זה. יכול להיות שגם אני ויתר חברי ההנהלה נגיע למסקנה שהכלי הזה הוא לא כזה מוצלח, ושיש מקום לשפר או לשקול דברים אחרים. אז מן הנכון באמת לבחון את זה, ואם נשתכנע שאכן הוא עומד בקנה אחד עם מה שאני אומר ויתר חברי ההנהלה חושבים, כמובן נעשה שוב בהידברות שוב עם הוועד, ננסה לשכנעו להביא את זה כאן לדיון נוסף על יתר המשרות.
בנוסף, התחייבתי בפני חברי הוועד, שמעבר לאותן שמונה משרות, כל משרה נוספת, שאם אראה לנכון שיש מקום להחיל עליה את הכלי שנקרא ועדת איתור, לא יובא לאישור ועדה זו אלא בהסכמת הוועד. רק בהסכמה. אני כמובן אנסה, אבל אם הוועד לא יסכים, אז זה לא יגיע לשולחן הזה.
יש להזכיר שגם תוקף, מבחינת תחולת האישור, מדובר על הכנסת ה-20. ובקשה מוועדת הכספים לאפשר ליו"ר הכנסת, שהוא נציב שירות עובדי הכנסת, להאריך את ההסכם הזה, את תחולתו, לכנסת ה-21, בהודעה מוקדמת גם לוועדה וגם לוועד. זהו בגדול מבחינתי.
היו"ר משה גפני
¶
אגב, לפני שאת אומרת, אני רוצה להגיד משהו. פנו אלי, ופנו כנראה לעוד חברים בוועדה, וכנראה שפנו גם אליך, ממוזיאון הכנסת. יש שמה מי שעובדת, אני לא מכיר את העניין בכלל, זה לא משנה את ההחלטה שלי, אבל הייתה פה הצעה של להכניס לוועדת האיתור של מוזיאון הכנסת מישהו מחברי המועצה שם.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
לא, מאה אחוז. אז אני יכול להגיד לכם שבאתי בדברים עם חברי המועצה שפנו – הופתעתי מאוד מכל הפנייה, דרך אגב, שמעתי עליה מהתקשורת.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
אז עוד פעם, להבדיל מהנושא של ועדות איתור, שזו החלטה שהייתה אצלי בהחלט מגובשת, אפשר לומר שמהיום הראשון שנכנסתי לתפקיד זה משהו שהיה חשוב לי להעביר, ועד העובדים יודע את זה, הנושא של מנהל המוזיאון – לא היה לי מושג מה קורה במוזיאון, לא הייתי מעורב בזה בתפקידי הקודם. מרגע שנכנסתי לתפקיד קיימתי פגישות עם כל הגורמים הרלוונטיים, ופה אחד, כולם בלי יוצא מהכלל אמרו שזה תהליך שצריך להתחיל, ויפה שעה אחת קודם. ואכן כך פעלתי.
ויתירה מזה, במקרה של המשרה הזאת אני חושב שלא היה עוררין לחלוטין, שאם מדובר על משרה שמתאימה לוועדת איתור, זו המשרה הנוכחית, כי זה תפקיד מאוד ייחודי, למשהו מאוד ייחודי, שסביר להניח שלא יהיה בקרב עובדי הכנסת אפילו עובד או עובדת אחת שעומדים בדרישות. וזה בדיוק המקום להפעיל ועדת איתור.
עכשיו, לגבי הפנייה של חברי המועצה. אז נפגשתי איתם במסגרת פגישת היכרות לפני למעלה מחודשיים. חברי הוועדה אכן ביקשו הבהרות והסברים בדבר כוונתי לצאת למכרז ולהביא את המשרה הזאת לוועדת איתור. הסברתי להם. הם לא קיבלו את עמדתי. יותר מזה, התרשמתי שגם הם לא ממש פועלים משיקולים עניינים.
אתה יודע מה? זה אפילו טוב שהבאת לי את השאלה, ממש הרמת לי להנחתה פה. כשפעם קודמת, בישיבה הקודמת, הבאתי לכם את הדוגמה למה אני לא רוצה להביא את זה בחלקים, את המשרות האלה, ולהעביר את זה כמקשה אחת, אני זוכר את הדוגמה של הפעלת לובי לא בריא – זו בדיוק הדוגמה הזאת.
תבינו, חברי המועצה שקיבלו את תשובתי, לא מצאה חן בעיניהם התשובה. אמרתי להם: יש לכם זכות לפנות ליושב-ראש הכנסת, הוא בעצם הממונה, גם על-פי חוק, וגם הוא נציב שירות הכנסת.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
לא, מיקי, שאלתם – תקשיב. נכון, הם פנו למבקר המדינה בלי לשבת עם יושב-ראש הכנסת, בלי להודיע לי וליושב-ראש שהם פונים למבקר המדינה.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
זה לא עניין של לא יפה. דיברו שם על מינהל תקין, אז אני מציע לאותם חברים שילמדו מה זה מינהל תקין לפני שהם מרצים לי על מינהל תקין. אם שקלתי לפני זה – והיועץ המשפטי פה יושב לידי – אם שקלתי לפני זה לכלול אחד מהם בוועדה, התרשמתי שהם מוטים, שהם מונעים משיקולים לא ענייניים, וזו הסיבה - - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
והכול בגלל המוזיאון? אני רוצה להגיד משפט, שבישראל מסתבר שהוויכוח הכי גדול זה מה היה פה, זה לא מה יהיה פה. תמיד הוויכוח הכי גדול זה מה היה פה.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר, שנייה. הטענה היא למה אתם הולכים לעשות את זה עכשיו, כשיש מישהי שהיא טובה, היא פרויקטורית, היא עושה את העבודה. ואז נשאלת השאלה: האם אפשר לפתור את הבעיה הזאת - - -
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
אסביר לך קודם כול למה זה לא דיון לוועדה הזאת. למה הם פנו עכשיו למבקר המדינה, אפילו לא חיכו לפגישה עם היושב-ראש? בגלל הדיון פה. הרי יכולתי בכלל לצאת במכרז פנימי למשרה הזאת.
כל מה שאני חוזר ואומר
¶
אני צריך את המשרה הזאת, אני חושב שזה נכון, והסכימו אתי גם ההנהלה וגם - - - שזו משרה - - -
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. אמרתי להם שהיה אפשר לצאת למכרז ולגמור את העניין, ולא לעבור בכלל בוועדת הכספים. אני שואל אותך בנוסח מפא"י של פעם: האם, כדי לרצות אותם, אפשר להכניס - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
קודם כול, זה שהיא נמצאת שם ועושה, זה נחמד ויפה, אבל צריך מישהו בעל סמכות כדי שיקבל גם אחריות. אז בעניין הזה, עם כל הכבוד – אני לא מכיר, יכול להיות שהיא נהדרת.
הודיה קין
¶
אוקיי. באמת הוועדה שלחה אותנו לעשות שיעורי בית ולהגיע להסכמות, ואכן, כמו שהמנכ"ל ציין, ישבנו שעות ארוכות עם המנכ"ל. חשוב לי רק לתת כמה דגשים: ניסינו לייצר איזושהי פשרה, ששני הצדדים יוכלו לחיות איתה, ומטיבן של פשרות שני הצדדים צריכים לוותר.
וחשוב לי לציין, שלא היה מדובר במשא ומתן על מספרים, אלא באמת במשא ומתן על גישה עקרונית, שזה כמובן הרבה יותר קשה. וכמו שהמנכ"ל אמר שהוא לא זנח את הגישה שלו, כמובן גם אני רוצה לציין שוועד העובדים – הגישה העקרונית שלנו, שצריך באמת ככל שניתן להמשיך בדרך המלך, שאותה ציין המבקר, של מכרז פנימי ופומבי.
אבל באמת במטרה להגיע להסכמה ולצאת לדרך משותפת, שנוכל לעבוד עם המנכ"ל ולעשות יוזמות טובות בשביל העובדים, אז הגענו להסכמה שהגענו אליה, כשמבחינתנו, כמו שהמנכ"ל ציין, מנקודת מבט הוועד יש כאן שני איזונים מאוד משמעותיים: אחד, באמת שזה תקף לכנסת ה-20 וה-21. אני יודעת שזמני הופך להיות הרבה פעמים קבוע, אבל אני מדגישה פה במקרה הזה, מבחינתנו זה לא יהווה תקדים לבאות. והנקודה השנייה היא: כמובן שזה ייבחן, ונראה באמת אם עובדי הכנסת מקבלים הזדמנות שווה, ושני הצדדים יבחנו את הכלי הזה כשהוא ייושם.
והנקודה המשמעותית הנוספת, שדיברתי בדיון הקודם על חשש מזליגה לשכבת ההנהלה שמתחת לסמנ"כלים בכנסת, ובכלל לתפקידים נוספים בכנסת, ואת זה יצרנו באמת בנייר. נתנו לזה מענה בכך שבעצם, כמו שהמנכ"ל ציין, יש מעין איזושהי זכות וטו לוועד, שהנושא הזה לא יובא לדיון ללא הסכמת ועד העובדים, לגבי משרות שהן לא בהנהלה הבכירה.
עוד חשוב לי לציין, שבתקופה הקרובה נשב עם המנכ"ל, באמת כדי לחשוב, בעקבות הסיפור הזה, איך לשמר את המוטיבציה של העובדים, שללא ספק נפגעת מבחינתנו, במקרים כאלה היא עשויה להיפגע. איך לשמר את המוטיבציה מצד אחד, ומצד שני ליצור כל מיני כלים, שיאפשרו לעובדים לצמוח, להתפתח, ולשאוף הכי גבוה שיש, כולל משרות הניהול הכי בכירות בכנסת. וזהו.
ואני גם רוצה לסיים ולהגיד
¶
תודה רבה לך, יושב-ראש הוועדה, ולחברי הוועדה, בשם כל העובדים, שהאכפתיות והחשיבות שייחסתם לנושא הזה, והאמון שנתתם לעובדים, זה באמת חימם את הלב. ההתעניינות במסדרונות, העוזרים שלכם, אתם. אז באמת תודה רבה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אנחנו רוצים עוד הפעם לפנות, גם מיקי רוזנטל וגם אני, שדיברנו לפני כן. ואני לא לוקח לו את זכות הדיבור, חלילה, אני רק מקדים אותו.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
ובאמת, זוהי פתיחות וכו'.
אני פונה אליך עוד הפעם, אדוני המנכ"ל: תאפשר, בכדי שיהיה מין שלום בית כזה, תאפשר מישהו מהצד השני, שלמרות מה שנעשה, ולא הודיעו לכם, וזה באמת לא בסדר וכו' וכו', תאפשר - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
תאפשר למישהו מהנציגים, שמונו על-ידי רובי ריבלין, שיישב בוועדת האיתור, אלא אם כן יגיד היועץ המשפטי שזה לא זה.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
מיקי, אני מבקש עוד פעם, הסיבה לא בגלל התהליך, שכמו שציינת היטב, התהליך לא היה תקין, לא היה יפה, ולא אשתמש בשאר מילות תיאור. התרשמתי, וזה האחריות שלי בסופו של דבר, התרשמתי – שאלתם, אז תקשיבו לי - -
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
- - מונעים משיקולים לא ענייניים. לא ענייניים. הם מדברים במפורש, ואם תקרא את המכתב שלהם למבקר המדינה, לגבי הגברת שנמצאת שם במשרה הזאת. עם כל הכבוד, עם כל הכבוד, זה לא אחריות חברי המועצה, הסברתי להם את זה גם בישיבה. האחריות היחידה והסמכות היחידה שנתונה פה היא ליושב-ראש הכנסת, ולי מטעמו, שהוא הוציא לי, כאמור, את הסמכות בנושא כוח אדם. ואם שקלתי זאת, ובהחלט שקלתי, אחרי ההתרשמות שלי, שלא מדובר פה – הם מוטים מראש.
אני רוצה ועדה הכי נקייה – והסברתי את זה לכם בפגישות אתכם, ותיכף כשנגיע למבנה תבינו למה – הכי נקייה והכי לא מוטה והכי אובייקטיבית.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
הנמוכים ביותר במדינת ישראל. זה מביך. פרלמנט שאמור לייצג את כל המגזרים, ואני מרגיש נבוך כי אני עובד באותו מקום. אם לא הייתי נבחר לא הייתי פה, בגלל שיעור העובדים הערבים. אני נמצא פה, כי הציבור שלי בחר בי. לפחות הנהלת הכנסת – לא רק הנוכחית, אני לא מדבר לגבי המנכ"ל הנוכחי – כל הנהלות הכנסת – לא רוצה להגיד שמרו על האחוז הזה – לא השתדלו לשלב עובדים ערבים בכנסת. ויש עובדים ערבים, שיכולים בהחלט להיות עובדים מצוינים. עובדה, יש כאלה שעובדים כאן וזוכים להערכה.
ולכן נפגשתי עם המנכ"ל. טוב שהם הגיעו להבנה והסכמה. אבל אני נשאר עם העמדה שלי, שכנסת לא יכולה – לא יכולה – להישאר עם שיעור נמוך כזה של עובדים ערבים, שהוא קטן יותר אפילו מחברת החשמל, שהייתה ידועה בגזענותה ואפלייתה כלפי העסקת עובדים ערבים.
ויכול להיות שצריך לקיים דיון ספציפי על השיעור הנמוך והמביך של עובדים ערבים בפרלמנט הישראלי, בכנסת ישראל. אני מסתובב עם הרגשה לא טובה בנושא הזה, ואני חושב שכל מי שיושב באולם הזה צריך להרגיש לא טוב בגלל השיעור הנמוך הזה. לא אוסיף יותר.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
יש לזה קשר עקיף, ציינתי את זה פעם קודמת, חבר הכנסת טיבי לא היה נוכח בדיון הקודם.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
חברו לסיעה העלה את זה, גם על הנושא של שיעור ההעסקה של – אז בלי לדעת את הנתונים - - -
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אדוני, עמדתי בראש ועדה לקליטת ערבים בשירות הציבורי כאן בכנסת מספר שנים.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
הוא מנציח את הקיים, כי בלאו הכי אין ערבים, יש מכרזים פנימיים, והמצב נשאר אותו דבר.
אגב, יש הוראה של משה דיין, נציב שירות המדינה, שאומר שעל כל שלושה תקנים, אחד חייב להיות ערבי. על כל שלושה תקנים. יש הוראה כזאת של הנציבות.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
גפני, הנושא הזה מאוד חשוב לך, אתה כמעט מפרק קואליציה על חוק שלך לגבי ייצוג של חרדים.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
ואמרת שאתה מקווה שתהיה אחמד טיבי. אז אני מקווה להיות אדם שווה. ואז אתה תהיה דומה לאדם שווה. אם אהיה שווה. זה לטובתך.
היו"ר משה גפני
¶
כן. אני הרי לא מתווכח אתך. רק שאלתי על משה דיין: אחרי שהוא פרסם את החוזר, מה הוא עשה כדי לאכוף את זה?
אכרם חסון (כולנו)
¶
בוקר טוב, אדוני היושב-ראש. חברי חברי הכנסת, מצב הדרוזים בכנסת הוא לא מזהיר. מבדיקה שערכתי כאשר נכנסתי לפני כמה חודשים לכנסת מצאתי שישנם 450 עובדי מנהלה, גפני, בכנסת, יש רק עובדת דרוזית אחת. אנחנו מברכים שזו אישה, אבל על-פי המפתח מגיע לנו 9 עובדים בכנסת.
אכרם חסון (כולנו)
¶
אז אם הכנסת מעסיקה את הדרוזים באפליה, אני לא יכול לתקן את המצב בשאר משרדי הממשלה, כשמתוך 42 משרדי ממשלה, ב-37 אין אפילו דרוזי אחד.
מצד שני, גפני, חשוב גם שהמנכ"ל ישמע, ישנם כאן כמה עובדים דרוזים באבטחה, לא קשורים ל-450 עובדי המנהלה. מאז שנכנסו, הם לא מקודמים. אנשים אחרים שהיו פקודים שלהם, התקדמו והתפתחו, ונשארים כל הזמן החבר'ה שלנו מאחור ופוגעים בהם.
אכרם חסון (כולנו)
¶
אז זו הזדמנות, והבטחת, וגם המנכ"ל לידך, לתקן את העוול.
מצד שני, אני שואל שאלה את כבוד המנכ"ל: למה אתם מקבלים את העובדים האלה לארבע שנים, כאשר בשאר משרדי הממשלה מקבלים את העובדים לשנתיים בלבד?
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
קודם כול, אני מברך על ההסכמה עם העובדים, זאת דרך המלך לעשות הדברים הללו. יש לנו בקשה אחת.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
יש לנו בכל אופן בקשה. הבקשה הזאת לא מצדיקה את עמדת המועצה של המוזיאון, לא אומרת שכן או לא, לא מתערבת בעיתוי מינוי המנכ"ל, מי יהיה המנכ"ל וכו' וכו'. יש לנו בקשה אחת, שכולה היא שנציג של מועצת המוזיאון יישב בוועדת האיתור.
מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ
¶
אין לי כלום. יושב-ראש הכנסת – הם באים אליו לפגישה שבוע הבא. אם יחליט לקבלם ויחליט לאשר - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
זה לא נוגע לדרישות, זה נוגע לאנשים שהם יושבים במועצת המוזיאון של הכנסת.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אגב, אני מבקש לא לפרש את ההסתייגות שלי כאמירה שאמורה להפיל את ההצעה. לא צריך לגייס, חבר'ה.
היו"ר משה גפני
¶
לא, בסדר. מיקי, אני רוצה להגיד לך – אני גם חושב ככה – אחרי הישיבה אדבר עם המנכ"ל. אני אומר לחברי הוועדה, גם אדבר עם היושב-ראש. היושב-ראש אמור להיפגש ב-13 בחודש עם המועצה, עם חברי המועצה. אני הולך לדבר אתו. אני חושב שזה הגיוני. אני מבין את הכעס של המנכ"ל, ושנעשה פה משהו – אין בעיה.
שגית אפיק
¶
הודעה בדבר תנאים למינוי למשרות בפטור מחובת מכרז פומבי.
מודיעים בזה כי בתוקף סמכותה לפי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), ובהתאם לסעיף 21 לחוק, ולהחלטת ועדת הכספים בדבר קביעת משרות בכנסת שלא תחול עליהן חובת מכרז, ובכפוף להחלטת ועדת הכספים בדבר תנאים למינוי משרות בפטור מחובת מכרז פומבי מיום 6 ביוני 2010, לפי העניין, קובעת ועדת הכספים של הכנסת את המנגנון לפעילות ועדה לאיתור מועמדים למשרות בכנסת, שנקבעו בהחלטה האמורה כמשרות הפטורות מחובת מכרז, וכן את הרכבן של הוועדות לאיתור מועמדים ביחס לכל משרה כאמור, כמפורט להלן:
ועדות האיתור יהיו ועדות בוחרות ולא ועדות ממליצות, והרכבן ייקבע באופן שבו רוב חברי הוועדה ימונו בידי גורמים קבועים וחיצוניים לכנסת, כמפורט להלן –
הרכבן של ועדות האיתור
¶
משרת דובר הכנסת ומנהל חטיבת תקשורת וקשרי ציבור: (1) המנהל הכללי של הכנסת;
(2) אחת משלוש המשרות המפורטות להלן, שימונה על ידי יושב ראש הכנסת: מזכיר הכנסת, היועץ המשפטי לכנסת או קצין הכנסת;
(3) מנהל מטה ההסברה הלאומי;
(4) פרופסור לתקשורת שייבחר על ידי ועד ראשי האוניברסיטאות;
(5) עיתונאי בכיר שייבחר על ידי נשיא מועצת העיתונות.
מנהל החטיבה לקשרים בין-לאומיים
¶
(1) מנכ"ל של הכנסת;
(2) אחת משלוש המשרות המפורטות להלן, שימונה על ידי יושב ראש הכנסת: מזכיר הכנסת, היועץ המשפטי לכנסת או קצין הכנסת;
(3) סמנכ"ל במשרד החוץ שימונה על ידי המנכ"ל של משרד החוץ;
(4) סגן נשיא לקשרי חוץ של אחת האוניברסיטאות שייבחר על ידי ועד ראשי האוניברסיטאות;
(5) בעל תפקיד בכיר במוסדות הלאומיים שייבחר על ידי המנהלים הכלליים של המוסדות הלאומיים.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אפשר שבאחד הסעיפים יהיה: לרבות ערבי – למה אתה צוחק? עכשיו אתה רואה? מדינת ישראל קונה ספינות ממממן איראני, אתם חוששים להעסיק ערבים?
שגית אפיק
¶
ג. ראש אגף טכנולוגיה ומחשוב: (1) המנהל הכללי של הכנסת;
(2) אחת משלוש המשרות המפורטות להלן, שימונה על ידי יושב ראש הכנסת: מזכיר הכנסת, היועץ המשפטי לכנסת או קצין הכנסת;
(3) ראש רשות התקשוב הממשלתי;
(4) סגן החשב הכללי לענייני תקשוב;
(5) מנהל מערכות מידע ראשי במשרד הביטחון.
ד. מנהל מוזיאון הכנסת
¶
(1) מנכ"ל הכנסת;
(2) אחת משלוש המשרות המפורטות להלן, שימונה על ידי יושב ראש הכנסת: מזכיר הכנסת, היועץ המשפטי לכנסת או קצין הכנסת;
(3) גנז המדינה;
(4) מנהל מוזיאון בעל מאפיינים דומים שייבחר על ידי יושב ראש מועצת המוזיאונים;
(5) פרופסור באחד מתחומי העניין הרלוונטיים למוזיאון הכנסת שייבחר על ידי ועד ראשי האוניברסיטאות.
שגית אפיק
¶
רגע, עוד החלטה יש. זה קצר יותר.
הודעה בדבר קביעת משרות בכנסת שלא תחול עליהן חובת מכרז.
מודיעים בזה כי בתוקף סמכותה לפי סעיף 41 לחוק שירות המדינה (מינויים), ובהתאם לסעיף 21 לחוק, החליטה ועדת הכספים של הכנסת בישיבתה מיום 5 בדצמבר 2016 לקבוע פטור מחובת מכרז פומבי לפי סעיף 19 לחוק, למשרות כמפורט להלן, בתנאי שיקויים לגביהן הליך מיוחד של ועדה לאיתור מועמדים, שעקרונות פעולתה נקבעו על ידי ועדת הכספים של הכנסת בהודעה בדבר תנאים למינוי למשרות בפטור מחובת מכרז פומבי – מה שהקראתי עכשיו:
(1)
דובר הכנסת ומנהל חטיבת תקשורת וקשרי ציבור;
(2)
מנהל החטיבה לקשרים בינלאומיים;
(3)
ראש אגף טכנולוגיה ומחשוב;
מובהר בזה כי הפטור ממכרז למשרות האמורות יחול בתקופת כהונתה של הכנסת העשרים, וניתן יהיה בהחלטה של יושב ראש הכנסת, בהודעה מראש לוועדת הכספים ולוועד עובדי הכנסת, להאריכה לכנסת העשרים ואחת, ולאחר מכן יחזרו המשרות ויהיו כפופות לחובת המכרז.
תקופת כהונתו של נושא משרה שייבחר באמצעות ועדת איתור כאמור תהיה ארבע שנים, ורשאי המנהל הכללי של הכנסת להאריך את תקופת הכהונה לתקופת כהונה אחת נוספת של ארבע שנים.
ככל שהמנהל הכללי של הכנסת יבקש להחיל במהלך כהונתה של הכנסת העשרים או של הכנסת העשרים ואחת מנגנון של בחירה באמצעות ועדות איתור ביחס למשרות בכנסת שאינן חלק מהנהלת הכנסת, לא ייעשה כן אלא לאחר הידברות עם ועד עובדי הכנסת ולאחר הסכמתו.
שגית אפיק
¶
ככל שבמהלך כהונתה של הכנסת העשרים או של הכנסת העשרים ואחת יחולו שינויים בדבר אופן בחירתם של עובדי המדינה לתפקידים שונים, אימוץ שינויים אלה בכנסת ייעשה לאחר התייעצות עם ועד עובדי הכנסת.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הבקשה של מנכ"ל הכנסת? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד אישור הבקשה – פה אחד
הבקשה להליך בחירת בעלי תפקידים בכירים בכנסת באמצעות ועדות איתור אושרה.