הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 427, 429
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, כ' בתמוז התשע"ו (26 ביולי 2016), שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 26/07/2016
חוק-יסוד: תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה) , חוק תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה), התשע"ו-2016
פרוטוקול
סדר היום
1. הצעת חוק-יסוד: תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה) (מ/1063)
2. הצעת חוק תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה), התשע"ו-2016 (מ/1064)
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
מכלוף מיקי זוהר – מ"מ היו"ר
נאוה בוקר
דוד ביטן
באסל גטאס
זהבה גלאון
מנואל טרכטנברג
מיקי לוי
אראל מרגלית
רחל עזריה
עודד פורר
חברי הכנסת
¶
עבדאללה אבו מערוף
רוברט אילטוב
זאב בנימין בגין
מיכל בירן
יגאל גואטה
יהודה גליק
מסעוד גנאים
עבד אל חכים חאג' יחיא
אכרם חסון
מאיר כהן
יעל כהן-פארן
אורלי לוי אבקסיס
מנחם אליעזר מוזס
שולי מועלם רפאלי
חמד עמאר
רועי פולקמן
יפעת שאשא ביטון
סתיו שפיר
מוזמנים
¶
אמיר ברקן - סמנכ"ל, אגף הכלכלה, משרד ראש הממשלה
אורן כהן - יועץ מנכ"ל, משרד ראש הממשלה
רון אייפר - אגף הכלכלה, משרד ראש הממשלה
איתי טמקין - רכז תקציב, אגף התקציבים, משרד האוצר
איליה כץ - רפרנט תקציב, אגף התקציבים, משרד האוצר
עו"ד דודי קופל - הלשכה המשפטית, משרד האוצר
לרשימת השדלנים שנכחו בדיון – ראו בקישור זה.
הצעת חוק-יסוד
¶
תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה)
הצעת חוק תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה), התשע"ו-2016
היו"ר משה גפני
¶
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכספים. אנחנו ממשיכים את הדיון או בעצם את הדיון סיימנו. אנחנו רוצים לעבור על מה שדובר אתמול: על הצעת חוק יסוד תקציב המדינה ועל הצעת חוק תקציב המדינה, שזה לשנים 2017 ו-2018. אני מבקש להגיד מה הסעיפים שעליהם דיברנו אתמול ונראה להצביע על זה, ונקבע שעה של הצבעה שנוכל להיות ערוכים להצבעות.
בבקשה.
שלומית ארליך
¶
אז אנחנו מתחילים בעצם מחוק היסוד. אז בחוק היסוד בעצם, השינוי בסעיף 1(ד) הוא שינוי טכני של נסחות. בסעיף 3(ב) - - -
שלומית ארליך
¶
לא. זה בסדר.
סעיף 3(ב): בעצם, הוועדה ביקשה שהממשלה, לפי הצעת שר האוצר ולאחר התייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת – זאת אומרת, להוסיף את האלמנט של ההתייעצות עם הוועדה – תגיש לכנסת עד יום ה-1 בנובמבר במקום ה-15 בנובמבר. אז בעצם, בהתאם לבקשת הוועדה הכנסנו כך שבעצם הממשלה תגיש את דו"ח - - -
שלומית ארליך
¶
רגע. כן, אבל רק נקריא את התיקון.
אז בעצם התיקון שביקשה הוועדה להכניס, והכנסנו בנוסח, זה שהממשלה, לפי הצעת שר האוצר ולאחר התייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת, תגיש לכנסת עד יום ה-1 בנובמבר, ובמקום ה-15 בנובמבר, דו"ח לעניין קיום או אי קיום הפרש הוצאות או הפרש גירעון.
סעיף קטן 3(ג) בעצם אומר גם שהממשלה תכין, על פי הצעת שר האוצר ולאחר התייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת, את התכנית המאזנת.
שלומית ארליך
¶
כפי שאמרו לנו ומסרו לנו ממשרד האוצר בעצם התכנית המאזנת תוגש יחד עם דו"ח קיום ההפרשים - - -
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
לא, לא. אל"ף, עברית. יעני, language - - -. זה לא עברית. צפוי בשנת 2018, פסיק, על פי הדו"ח לעניין קיום הפרשים, פסיק, הפרש הוצאות או הפרש גירעון, פסיק. מה זה?
שלומית ארליך
¶
אנחנו נשנה את זה כך שבמקום "צפוי בשנת 2018" זה יהיה: "אם קיים, על פי דו"ח לעניין תיאום הפרשים, הפרש הוצאות או - - -". בסדר?
שלומית ארליך
¶
לא. אז רק אני אגיד את התאריכים. גם בסעיפים קטנים 3(ד) ו-3(ה), בעצם ביחס להאם בוצעו כל הפעולות לפי התכנית המאוזנת או חלק מהפעולות, ביקשה הוועדה שזה יהיה במקום עד ה-29 בדצמבר – עד ה-15 בדצמבר. אז תיקנו את זה בהתאמה.
זהו. אלה התיקונים.
איתי טמקין
¶
לגבי חוק היסוד, שתי הערות שיש לנו: הערה אחת נוגעת להבדל בין סעיפים 3(ב) ו-3(ג), שפעמיים הכניסה הוועדה, ולאחר התייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת.
איתי טמקין
¶
כן. יש בקיום ובתכנית המאזנת. אז אני רוצה להפריד בין שני המקרים ולהסביר. במקרה אחד אין לנו בעיה ובמקרה אחד אנחנו חושבים שזה מהותית לא נכון ואנחנו נבקש להתייחס.
בסעיף 3(ג), שסעיף 3(ג) ידבר, ודיברת על זה אתמול, יושב ראש הוועדה, מדבר על צעדי מדיניות. שם יש מקום להתייעצות, כי מדובר באמת באחת - - - של הממשלה. ואם ועדת הכספים מבקשת שתהיה פה חובת התייעצות קודם, אז אנחנו - - -
איתי טמקין
¶
במידה והגירעון המותר – אני בדוגמאות תיאורטיות בלבד – יהיה 30 מיליארד שקל לשנה הבאה, והגירעון לפי התחזית העדכנית יהיה 37 מיליארד שקלים, הממשלה עכשיו תצטרך למצוא התאמות לשבעה מיליארד שקלים. דיברנו על זה אתמול שלממשלה יש בעצם שתי אפשרויות: או להפעיל צעדים שבסמכות הממשלה או להפעיל צעדים שנדרשת בגינם חקיקה או תקנות שדורשות - - -
איתי טמקין
¶
אמרנו שאין שום כוונה לשנות מבנה סמכויות. כלומר, כל צעד שדורש אישור הכנסת, בלאו הכי צריך לבוא לכאן והכול.
איתי טמקין
¶
גם יושב ראש הוועדה התייחס אתמול ואמר: לא, אנחנו לא באים לקחת סמכות מאף אחד. רק גם אם הממשלה בוחרת להפעיל צעדים לבד, אני מבקש שתבואו להתייעץ על זה כאן קודם, לשמוע את דעתנו.
היו"ר משה גפני
¶
שנייה. לפני שאתה ממשיך, שאני אבין שאנחנו מדברים על אותו דבר. יש גירעון שלא היה צפוי קודם, אפילו שהוא עומד על שבעה מיליארד שקל החליטה הממשלה בהחלטות ממשלה, שהיא לא צריכה על פי החוק אישור: לא של הכנסת, לא של ועדת הכספים, לא של אף אחד. יש דברים שזה. אבל מכיוון שאנחנו מדברים פה על בין 2018-2017 – זה כבר קביעת מדיניות. אז צריך התייעצות עם ועדת הכספים. לזה אתם מסכימים.
היו"ר משה גפני
¶
כן, כן. אנחנו לא מדברים על תקציב ההתאמות. מדובר על מצב שבו יש גירעון בניגוד לתחזית, והגירעון הוא של מיליארד שקל. לא קשור לתקציב ההתאמות. מקבלת הממשלה החלטה שעל פי החוק היא איננה צריכה אישור ל אף אחד, רק של עצמה. אנחנו מבקשים, היות ויש פה, במעבר בין 2017 ל-2018, ולנושא עצמו לא צריך אישור, הממשלה רשאית על פי חוק לקבל החלטה; צריך שיתייעצו עם ועדת הכספים. לא אישור של הוועדה. אין צורך באישור, אבל יש צורך בהתייעצות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב ראש, אז אני אבהיר את השאלה. בעצם, לממשלה יש שני מסלולים במצב שבו נוצרים הפרשים, בין אם זה בגירעון ובין אם זה הפרשי הוצאות, יש לממשלה שתי אפשרויות. יש לה שני מסלולים בעצם שהיא יכולה ללכת בהם. אחד אחרי השני או במקביל. פחות או יותר. כי מדובר בעצם באותם ימים. אחד, זה לעשות את חבילת האיזונים – איך שהם קוראים לזה. שזה יכול להיות חקיקה, זה יכול להיות תקנות, וכולי וכולי. שחלק מהדברים האלה הם בידי הממשלה וחלק מהדברים הם בהחלטת הכנסת. הדבר השני שמאפשר החוק החדש הזה לממשלה לעשות זה לעשות תיקונים ממש בתקציב. אתם תקראו לזה התאמות, תקראו לזה באיזה שם אחר שאתם רוצים, אבל זה יכול להיות הפחתות, זה יכול להיות קיצוצים, זה יכול להיות שינויי תקציב. וכאן, מהקריאה שלי, של החוק, אתם לא רוצים להגיע לוועדת הכספים, לאישור של הדברים האלה. על זה ביקשתי הבהרה. על שני המסלולים האלה.
היו"ר משה גפני
¶
רגע, רגע, רגע. אני עוד פעם אתעקש על העניין. מה שחברת הכנסת סתיו שפיר שואלת, אין עניינו כאן.
שלומית ארליך
¶
בעצם, עכשיו בחוק היסוד ההתייחסות היא רק לעניין התייעצות ועדת הכספים בשני מועדים, בשני עניינים, שזה קיום או אי קיום הפרש ההוצאות או הגירעון ובעניין התכנית המאזנת.
אמרו במשרד האוצר שמבחינתם התכנית המאזנת, אני מבינה שמקובל עליכם, אבל לעניין קיום ההפרשים לא מקובלת עליכם - - -
איתי טמקין
¶
חבר הכנסת מיקי לוי, את זה היועצת המשפטית, שלומית ארליך, פתרה בזה שהיא הוסיפה בעצם בנוסח פה דו"ח לעניין קיום או אי קיום הפרש הוצאות. היא הוסיפה את זה בכל מקרה, וזה מובהר פה בעקבות - - -
איתי טמקין
¶
מה אנחנו חושבים שלא נכון. סעיף 3(ב) מדבר על עצם הגשת הדו"ח. הגשת הדו"ח לוועדה, ואחרי הגשת הדו"ח הוועדה יכולה לקיים דיון בדו"ח. וזה גם מה שהיה בשנים קודמות. בעצם, הסעיף הזה של עצם הגשת הדו"ח – אני לא מדבר על המשמעות האופרטיבית שלו אחר כך – היא זהה למה שהיה בתקציבים דו-שנתיים קודמים. הם היו בתקציבים דו-שנתיים קודמים. הגשנו לפה תחזית עדכון לגבי מצב המאקרו הכלכלי החדש, לגבי מצב המשק, התפתחויות כלכליות בעולם. הוועדה יכולה לקיים על זה דיון. על עצם הדו"ח: לבוא ולקיים על הדו"ח הזה דיון כאן – אפשר; ולהסביר איך הדו"ח נבנה, וכל שאלה שלא תגיע מהוועדה – בוודאי שדיון כזה ראוי וצריך להתקיים. אין לנו שום אפשרות לקיים התייעצות טרם הגשת הדו"ח, כי בעצם - - -
איתי טמקין
¶
זה תחזיות מקצועיות שאין מה לקיים לגביהן התייעצות מוקדמת בוועדה פשוט. זה מה שאנחנו אומרים.
איתי טמקין
¶
מגישים לוועדה - - - לקיים דיון לגבי הדו"ח - - - נקיים התייעצות - - - ספציפית שנגזרת כתוצאה מההפרש, אם ייווצר.
שלומית ארליך
¶
אז בעצם, באמת לפי החוק ההגשה של הדו"ח היא לכנסת, אבל הם ממילא יגיעו לוועדת הכספים לקיים את ההתייעצות בעניין התכנית המאזנת ואני מניחה שהם יביאו - - - ההפרשים.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
בשורה השנייה בסעיף 3(ב): הממשלה, לפי הצעת שר האוצר, תגיש לוועדת הכספים של הכנסת.
היו"ר משה גפני
¶
לא, לא, לא. בסדר. לא יודע. נמצא את הפתרון. הבעיה היא שאנחנו נמצאים בלחץ גדול של זמן.
שלומית ארליך
¶
אתה מקיים התייעצות לפי הנוסח. אתה מקיים התייעצות. הם יגיעו עם הדו"ח לכאן כי הם יקיימו התייעצות. ברגע שמגישים את זה לכנסת, אנחנו לוקחים את זה בעצם מהמליאה ומביאים. מפיצים את זה גם - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אבל "- - - ולאחר התייעצות עם ועדת הכספים - - -" הסכים לפני כמה דקות חבר הכנסת - - -
היו"ר משה גפני
¶
תגידי לפי ההצעה הזאת, סעיפים 3(ב) ו-(ג), עם מה שהסכמנו, עם מה שסיכמנו איתם, מה הולך להיות התהליך.
שלומית ארליך
¶
אוקיי. אז לפי סעיף 3(ב), שמדבר על דו"ח לעניין קיום הפרשים, הממשלה צריכה להגיש לכנסת עד ליום ה-1 בנובמבר - - -
שלומית ארליך
¶
הדו"ח, מרגע שהוא נמצא בכנסת, הוא נמצא גם אצלנו. נהוג להפנות את זה לכנסת כי הוועדה פועלת בעצם מכוח - - -
שלומית ארליך
¶
עם מה שאנחנו הבנו – תאשר לי, מר איתי טמקין – שהתכנית המאזנת מגיעה בעצם יחד עם דו"ח קיום ההפרשים.
שלומית ארליך
¶
התאריך לא נקוב כאן, אבל אני חושבת שהוא כן נכנס בתוך החוק עצמו. אז הוא כתוב שם גם, שזה יהיה עד ה-1 בנובמבר.
שלומית ארליך
¶
בעצם, עד ה-1 בנובמבר הם צריכים להגיע לוועדת הכספים, לקיים התייעצות בנוגע לתכנית המאזנת. זה אומר: עד ה-1 בנובמבר או ב-1 בנובמבר. ואז בעצם, ממילא הדו"ח יופיע פה, יהיה על שולחן הוועדה ונקיים התייעצות.
היו"ר משה גפני
¶
זה בסדר. מבחינתי, זה מספק. רק יהיה דבר מגוחך: יהיה תאריך מסוים בסוף 2017, בסביבות ה-1 בנובמבר, שהם יצטרכו לעשות שני דברים: אחד, להתייעץ עם ועדת הכספים על התכנית המאזנת. שניים, להגיש למליאה באותו זמן דו"ח.
שלומית ארליך
¶
גם לכאן אין לזה משמעות. ברגע שהם באים לכאן להתייעצות, הדו"ח נמצא - - -. זה סתם, אדוני היושב ראש.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
אפשר להגיד משהו לגבי נהלי עבודה? תראו, מקובל, כשעושים בקרה, אז יש ביצוע מול תקציב. עכשיו, עיקר הבעיות שהיו לכם בעבר, בכל הנושא הזה של התקציבים הדו-שנתיים, עיקר העניין היה תחזיות ההכנסות שלכם.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
אתם פספסתם בצורה די דרמטית. לא משנה. בגלל מה שקרה בעולם, בגלל מה שקרה בנדל"ן, בגלל מה שקרה בכל מיני מקומות אחרים. והאמת היא שתחזיות ההכנסות שלכם גם לגבי שנה, לא רק לגבי שנתיים, הן לא. בשנים האחרונות יש הרבה תהפוכות.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
כן, אבל יש הרבה מאוד שינויים, שזה בעייתי. דרך אגב, זה בעייתי גם אפילו אם זה יותר. כי אם אתה גומר עם עודף – זה חלק מהדברים שגם כן קרו לכם – זה אומר שבעצם - - -
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
לא. לא. זה אומר שנניח אם היו איזה בעיות גדולות בחינוך או בעיות גדולות ברווחה, פשוט הן לא יכלו לקבל את תשומת הלב. ואתה יודע, פשוט בזבזנו שנה שהיינו יכולים לצמצם פער, לעזור למישהו וכולי.
אנחנו מאוד לא אוהבים את התקציב הדו-שנתי. אוקיי? אבל מה אם נעשה את זה במונחים של ביצוע מול תקציב? כלומר, תחזית הוצאות, תחזית הכנסות, שאתם נותנים עכשיו, - -
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
אני מבין, אבל מה קורה הרבה פעמים בדיונים אתכם, שאתם באים עם פרמטרים מסוימים בזמן מסוים – זה גם מה שקורה הרבה פעמים עם תקציב הביטחון – ואחר כך הפרמטרים הם אחרי לגמרי. ואז קשה להשוות מה ציפיתם ומה קרה.
אז אני מציע שנקבע לעצמנו את הפורמט שבו אם יש תקציב דו-שנתי, שזה תקדים מסוכן, כי אז זה פחות או יותר יהיה הפורמט לעבוד כל פעם שירצו תקציב דו-שנתי, אבל פורמט של הכנסות, הוצאות, מה אתם צופים שיהיה באותה נקודת זמן שאתם צופים להיפגש איתנו. תנו לנו עדכון - - -
היו"ר משה גפני
¶
טוב, בואו נראה קודם כל בסופו של התהליך. אתמול דיברנו על זה באריכות. נראה בסוף התהליך מה התמונה הכוללת. נראה את התמונה הכוללת - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אפשר להבין רק כמה זמן יהיה לוועדה ללמוד, להסתכל על דו"ח ההפרשים, ללמוד את התכנית המאזנת. התכנית המאזנת היא - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
הם יכולים להביא תכנית מאזנת שהיא חבילה שלמה של חקיקה ושינויים ודברים. זה יכול להיות משהו עצום. אנחנו לא יודעים כי זה לא מוגדר כאן.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא מוגדר. יש להם המון כלים. יש להם סט של כלים שהם יכולים להשתמש בהם.
לפי מה שמוגדר פה, יכול להיות שתהיה לנו בדיוק שעה לקרוא את החומר, ללמוד אותו ולעשות על זה התייעצות.
שלומית ארליך
¶
ההתייעצות והדו"ח יתקיימו לא יאוחר מה-1 בנובמבר. זאת אומרת, למיטב הבנתנו קיים קושי מבחינת משרד האוצר להביא את הדו"ח מוקדם יותר.
שלומית ארליך
¶
והם ביקשו במקור את ה-15 בנובמבר. אנחנו ביקשנו להקדים את זה ל-1 בנובמבר. אנחנו הוספנו בעצם שזה יהיה לאחר קיום התייעצות. זה אומר שהדו"ח יכול להיות מוגש יחד עם ההתייעצות באותו יום, שהוא לא יאוחר מה-1 בנובמבר.
איתי טמקין
¶
יש לי שתי הצעות לגבי כל המבנה של התאריכים, ועם ההתייעצות והכול, ואם הוועדה תהיה מוכנה לקבל.
בסופו של דבר, מה שגם אתמול היושב ראש דיבר עליו וחברי ועדה נוספים זה לנסות ולמקסם את הזמן בעצם שיש לדיונים בוועדה. ההצעה המקורית שאנחנו הצענו דיברה על הגשה ב-15 ועד ה-29 בחודש.
איתי טמקין
¶
נכון. אנחנו חושבים שההקדמה ל-15 בדצמבר גם לא משרתת את ועדת הכספים בהיבט הזה, כי זה מגביל אתכם בזמן ו"חותך" לכם שבועיים בעצם, שבועיים של דיונים.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו, גם בממשלה, לא רוצים שזה יהיה ה-29 בדצמבר. המשמעות של העניין שממש זה נראה מגוחך. זה צריך להיות מוקדם יותר, כמו שדיברנו אתמול. גם בממשלה.
איתי טמקין
¶
אז אני אנסה להסביר למה אני חושב שזה משרת, לפי דעתי, גם את הוועדה. זה לא רק מאינטרס ממשלתי.
הנקודה היא שהאישור של הממשלה בסופו של דבר זה אישור שאומר שכל הצעדים שהיא הגישה לכנסת כונסו. אין פה עוד איזשהו צעד של קביעת מדיניות חדשה. ולכן מה שאנחנו חושבים שכדאי לאפשר לוועדה לדון - - -
היו"ר משה גפני
¶
אני אגיד לך למה זה לא נכון. מכיוון שאם אתה אומר ב-15 בדצמבר שכל הפעולות כונסו – אז זה בסדר. אז הפעולות כונסו ועשו את כל הפעולות הנדרשות עם האישורים, כפי שמניתם אותם.
והיה אם לא כונסו
¶
יש לממשלה עדיין אפשרות, ויש גם לכנסת אפשרות, בהתייעצות הזאת, יש אפשרות להגיד: אתם לא מפחיתים כמו שרציתם את האחוז במשרדי הממשלה או רציתם להפחית מע"מ או לא חשוב מה – יש הצעה אחרת לעשות, ויש מספיק זמן כדי לעשות את זה.
לכן, אם אתה בא ב-29 לחודש לממשלה וב-31 בחודש אתה בא לכנסת, כאילו אמרת: סתמת את הגולל על העניין. אתה בא לממשלה כאילו הם מריונטות. אם אתה בא אליהם שבועיים קודם או אפילו פרק זמן יותר ארוך, אתה אומר להם: לא הצלחנו להתכנס בסעיף מסוים. יש להם עדיין אפשרות לקבל החלטה של התכנסות בנושא אחר.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אולי חברי הקואליציה יוכלו בפרק הזמן הזה לנסות לעשות עוד מסכת סחיטות נוספת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
השאלה מתי אנחנו יכולים בכל זאת לקבל את זה, אדוני היושב ראש? כדי שזה לא יהיה דיון של שעה שבו אנחנו מקבלים את החומר ומתייעצים באותה שנייה. כמה זמן מראש נוכל לקבל את זה?
היו"ר משה גפני
¶
נורא פשוט. כאשר היה תקציב דו-שנתי עד היום, היה מגיע תקציב דו-שנתי. נניח, עכשיו, היה מגיע בסוף 2016. ל-2017 ול-2018 אין בדרך שום דבר.
היו"ר משה גפני
¶
יפה. הם באים אלינו-1 בנובמבר, חודשיים לפני שמתחיל תקציב 2018, ואומרים: הכול בסדר. אין בעיה.
היו"ר משה גפני
¶
או שיש הפרש או שיש גירעון. זה הדו"ח. ואנחנו הולכים לעשות פעולות. ואז אתה יכול לקיים דיון כאן, בוועדה, ולהגיד: אתה חושב שהפחתת מע"מ לא שווה שום דבר, ובמקום זה תעשו פעולה אחרת.
היו"ר משה גפני
¶
אבל אם הם יחליטו על הפחתת מע"מ, צריך את האישור שלך. הרי זה לא משתנה. אתה מדבר על ראיית המצב הכולל.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
כלומר, הם יגישו לנו תכנית, מה שנקרא תכנית מאזנת. אנחנו לא נדרשים לאשר אותה.
היו"ר משה גפני
¶
ודאי.
אנחנו ביקשנו אתמול מספיק זמן. אפילו אם הממשלה תקבל החלטה שהיא לא רוצה לעשות חוק. היא רוצה רק החלטת ממשלה, בגלל שהגירעון הוא גם לא כל כך גדול. גם את זה אנחנו רוצים לדעת כאן, בהתייעצות איתנו. גם אם יהיה מהלך שאין בו גירעון גדול. יש בו גירעון – אמרתי דוגמה של מיליארד שקל. הממשלה הולכת לקבל החלטה. לפי החוק, היא לא צריכה אישור של אף אחד. רק החלטת ממשלה. אנחנו רוצים לדעת את זה, בהתייעצות איתנו.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
אבל הדברים שדורשים אישור שלנו, אם יש צעדים שצריכים את האישור של ועדת הכספים.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
אתה מבטיח שזה לא יהיה גם בצורה של, באותו יום, ה-1 לנובמבר, תהיה לנו תכנית מאזנת, שצריך בה להעלות מע"מ, לקצץ זה. ואנחנו נקיים דיון ונצביע באותו יום?
שלומית ארליך
¶
אבל האישור בפועל יגיע אחר כך. ככל שמדובר בהעלאת מיסים, מגיעה לדיון בוועדת הכספים. לפחות כשמדובר בהצעות - - -
שלומית ארליך
¶
לפי החוק זה צריך להגיע לוועדת הכספים. לפי התקנות. כל דבר שיהיה כרוך בהצעת חוק או בהעלאת מיסים או בתיקון תקנות באישור ועדה יגיע ממילא לכנסת. אנחנו לא גורעים את זה בתהליך הזה. מה שהם מביאים לנו זו איזושהי תכנית שבה הם כותבים מה הם מתכוונים לעשות, איזה חוקים בכוונתם לשנות. החוקים אחר כך יגיעו לכנסת, אבל אנחנו בעצם דנים בתכנית כי רוצים לראות אותה כמכלול ולקיים עליה התייעצות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אבל איך זה שלפי סעיף 3(ג), הוא לא מאפשר להם להביא את התכנית בלי לקבל על זה אישור של - - -?
איתי טמקין
¶
לגבי התאריכים אין בעיה לקבוע מבחינתנו, היושב ראש, - - - מבחינתכם, שיהיה מועד - - -. מה שאנחנו רוצים לעשות: אין לנו בעיה לקבוע שיהיה מועד אחד להגשה ושבוע לאחר מכן תתקיים היוועצות בוועדת הכספים. אז זה גורע לוועדת הכספים מהזמן של הדיונים. אפשר, אם רוצים, לדחות – עוד הפעם אני מציע – את ה-15 ל-22, כדי "לשחרר" את הזמן מהצד השני - - -
היו"ר משה גפני
¶
לא, לא - - -. אתה יודע מה, בשביל מה ההתעקשות על זה? יכול להיות שאנחנו טועים, אז טועים. מה לעשות.
איתי טמקין
¶
עוד דבר אחד שאנחנו מבקשים לנסות לשכנע את הוועדה בו, זה שמועד ההגשה לא יהיה ב-1 בינואר ויהיה ב-7 בינואר. שבוע אחד. אני יודע שאתם - - -
איתי טמקין
¶
ה-1 בנובמבר, סליחה, יהיה ב-7 בנובמבר. כן. ונסביר למה: החגים ב-2017, חגי תשרי, מסתיימים ב-11 באוקטובר. כדי שאנחנו נוכל להיערך מבחינה ממשלתית, אנחנו חושבים שזה יהיה מאוד-מאוד צפוף מבחינתנו להתחיל. כי אנחנו רוצים להגיע עם תחזיות כמה שיותר עדכניות. ולבקש פה, אם אפשר, להתחשב בממשלה ולאפשר לנו להגיע עם תחזיות עדכניות ובצורה מסודרת, ושהתאריך יהיה ב-7 ולא ב-1. זה יעזור לנו.
תודה.
איתי טמקין
¶
ומתי תתבצע אותה ההתייעצות? אבל רק לחדד משהו: בגלל שרשום "- - - ולאחר התייעצות עם ועדת הכספים - - -", כאילו משתמע פה שב-1 בנובמבר אני צריך להגיש את הדו"ח לאחר שהתייעצתי כבר עם ועדת הכספים.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אבל אדוני היושב ראש תשמע, גם ככה, הרי מה הסיפור של לעשות פה תקציב דו-שנתי. וכולם פה יודעים את זה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
גם ככה, כל הסיפור של התקציב הדו-שנתי, המטרה שלו זה להביא תקציב ל-2017, וב-2018 לא להביא תקציב לכנסת וכן לעשות תקציב חדש עם כל מיני שימושים בהתאמות, בשינויים ואיזונים. תקציב חדש לגמרי ולדלג מעל הכנסת. עכשיו, בזה שאתה מאשר שזה יהיה רק התייעצות ולא אישור, אתה נותן להם גם לדלג מעל ועדת הכספים.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
גם ככה, הדבר הזה פוגע במעמדה של הכנסת. התקציב היה צריך להגיע לשלוש קריאות.
שלומית ארליך
¶
רק לעניין ההסתייגויות. אתמול ביקשתי מכל חברי האופוזיציה להגיש בקשות רשות דיבור. רק שוב נבהיר: שאם מגישים בקשת רשות הדיבור, כל האופוזיציה, אי אפשר להגיש גם - - -
שלומית ארליך
¶
בקשת רשות דיבור היא רק בקשת רשות דיבור. זאת אומרת, תהיה לכם - - - בקשת דיבור או הסתייגות.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
לא. אם זו הסתייגות מהותית, שגם נצביע עליה פה, אז אני אוכל גם לדבר במליאה ולהציג אותה.
שלומית ארליך
¶
תוכלו לדבר במליאה, אבל בקשת רשות דיבור זה דבר אחר.
בואו רק נסביר בשתי מילים מה זה אומר. בסדר? בקשת רשות דיבור זה אומר שאתם בעצם מבקשים, בלי להעלות הסתייגויות מהותיות שמשנות את הנוסח – לא מצביעים עליהן פה, בוועדה, אלא יש לכם רק זמן דיבור שנספר במליאה. הסתייגות זה בעצם הסתייגות מהותית שאתם מבקשים לתקן את הנוסח, להצביע עליו בוועדה. אם הוא מקבל בוועדה הוא נכנס לנוסח. אם הוא נופל הוא עולה למליאה.
היו"ר משה גפני
¶
סיעת ישראל ביתנו מגישה – כל הסיעה – בקשת רשות דיבור. זה מה שאמר חבר הכנסת עודד פורר. בסדר?
היו"ר משה גפני
¶
הכול בסדר. מה שתרצו, נעשה. אני רק רוצה להזכיר לכם מה שהיה אתמול ואני רוצה גם להציע משהו.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
למה שתוותר ועדת הכספים על לאשר את התכנית המאזנת, שהיא הרבה יותר פחות. הרבה יותר קטנה מהתקציב הדו-שנתי? יש משהו פה מבחינה מבנית וקונספטואלית לא - - -. רק לבקש. את התכנית המאזנת, אנחנו נעדכן אותה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אתה לא מבין. הרי בשנה הבאה, מה שיקרה, הם ייצאו לכלכלת בחירות. ובשביל כלכלת הבחירות הזו הם רוצים לפתור את הבעיה - - -
היו"ר משה גפני
¶
חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס, את הנושא הפוליטי נדבר, עם כל הכבוד. אבל זה לא הוועדה עכשיו. אני אתן. אני מוכן לתת יום שלם, נדבר פוליטיקה – מה הממשלה הזאת רוצה. זה בסדר. אני גם לא מתווכח על זה. אני קודם כל רוצה שנתכנס לנושא המקצועי.
שלומית ארליך
¶
זו לא בקשת רשות דיבור, אבל הסתייגויות כן. הסתייגויות מכל מיני סוגים את יכולה להציע, לתקן את הנוסח. נצביע - - -
היו"ר משה גפני
¶
טוב. אני חוזר, אני חוזר ואומר: אם אתם רוצים לדבר פוליטיקה, תדברו פוליטיקה. זה בסדר. אני רוצה שאנחנו נתכנס לנושא המקצועי, קודם כל, דבר ראשון.
היו"ר משה גפני
¶
- - -
אני רוצה להסביר ואני מבקש את ההקשבה שלכם. מה שקורה זה ככה: מה שקורה זה שמגיעים ב-1 בנובמבר, מגיעים לפה עם תכנית שמתייעצים עם ועדת הכספים על התכנית הכוללת. גם מה שלא צריך אישור של הוועדה. יש תכנית. והתכנית היא שהתברר שיש גירעון או שיש עודף או שהכול מאוזן, ואנחנו יודעים את תמונת המצב ב-1 בנובמבר. ואנחנו הולכים עכשיו על הצעד. עוד לא התחלנו לדבר על החוק. זאת אומרת, אנחנו דיברנו אתמול על החוק, אבל לראות את המועדים בעניין הזה.
מתברר שיש גירעון לא גדול. בגירעון הלא הגדול, הממשלה מקבלת החלטה. זה מה שהם אומרים לנו. הממשלה מקבלת החלטה שמביאים את המיליארד שקל הזה באיזושהי החלטת ממשלה. אנחנו יודעים מזה. אנחנו לא יכולים לאשר ואנחנו לא יכולים לא לאשר, אבל אנחנו יודעים את תמונת המצב בתקציב הדו-שנתי, בין 2017 ל-2018. זו תמונת המצב. והיה אם הגירעון הוא גירעון גדול, יש את תכנית ההתכנסות שתיכף נראה אותה בחוק. בתכנית ההתכנסות או בכל פעולה אחרת, חלק גדול מזה זה או בחקיקה או בתקנות או בצווים, שצריך את אישור ועדת הכספים. אבל אנחנו יודעים על מה זה הולך. אנחנו יודעים מה התכנית הכללית, מה הולך להחלטות ממשלה, מה הולך לחקיקה, - -
היו"ר משה גפני
¶
- - מה הולך לתקנות, מה הולך לכל הדברים האחרים. בדברים האלה צריך את האישור של ועדת הכספים. בהתייעצות, גם בדברים שאינם צריכים אישור, אנחנו יכולים להגיד את דעתנו בעניין הזה. אנחנו בעניין. אנחנו לא מנותקים מזה.
היו"ר משה גפני
¶
דיברנו אתמול. הרי לא השתנו דברים במליאת הכנסת. מה שיאושר כאן, בוועדה, יאושר במליאת הכנסת.
דיברנו אתמול שהחברים יקבלו רשות דיבור כדי לדבר נגד התקציב הדו-שנתי או כדי לדבר נגד זה שאין אישור של ועדת הכספים. נגד כל מה שרוצים. אם מגישים הסתייגויות מהותיות – אמרה היועצת המשפטית: אין אפשרות להגיש הסתייגות דיבור. ההחלטה שלכם.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני לא מבינה מה האינטרס של הוועדה, אדוני היושב ראש, לוותר על הכוח שלה בהחלטה על תקציב 2018.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יש מצב שגם ככה עוקפים את הכנסת. הוועדה זה עוד המקום האחרון שכאילו - - - לתת את האישור. למה - - - את זה בכוח?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני יכולה לקבל את עמדת הייעוץ המשפטי? אני רוצה את עמדת הייעוץ המשפטי של הכנסת על הדבר הזה.
היו"ר משה גפני
¶
טוב. הם רוצים הסתייגויות רגילות – הסתייגויות רגילות. עברנו לחוק. מי שיגיש הסתייגות רגילה אין לו הסתייגות דיבור. חבר הכנסת עודד פורר ביקש הסתייגות דיבור לכל הסיעה שלו. אני מבקש לאפשר להם את זה.
בבקשה. הלאה. על החוק.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
רגע, אדוני. שאלה טכנית ליועצת המשפטית. יש לי שאלה משפטית: אם חבר הכנסת עודד פורר מגיש בשם כל הסיעה, ועל פניו אני חלק מהסיעה, אז זה יבטל לי את ההסתייגות המהותית?
שלומית ארליך
¶
אין בעיה. אז בואו נקריא סעיף ותגידו בעצם את ההסתייגויות. בסדר? אני רק אגיד את התיקונים כמו שאתם - - -
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
כן. הם מוותרים על היכולת של ועדת הכספים לאשר או לא לאשר את השינויים תוך כדי.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
זו החלטה חדשה. אז על זה מותר לנו גם להתרעם.
אדוני, יושב ראש הקואליציה, בהיותך יושב ראש קואליציה, בתקופה כזו רגישה, צריך גם לשמור על האינטרס הכולל. לא רק של הקואליציה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני לא מבינה, ליושב ראש הקואליציה חשוב לנהל את הוועדה? פעם אחת משרד האוצר מנהל את הוועדה, עכשיו יושב ראש הקואליציה?
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
חבר הכנסת דוד ביטן - - -. אתה יוצר תקדימים, שמחר-מחרתיים או בקדנציה הבאה, כשתהיו באופוזיציה, אתה תבכה על היום הזה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
מה זה "מה זה"? זה שייך. כי אתם לא רואים לאורך זמן. בינתיים, מוותרים על היכולת של המחוקקים.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
חברים מהאופוזיציה, - - - זה בולשיט. אף פעם אסור לקחת את זה. ההסתייגויות הרבה יותר מהותיות והרבה יותר טובות ולשם צריך ללכת, ולא לרשות דיבור.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
עוד משהו – אתה מוריד את האישור - - - את ההתייעצות? איזה חוק עבר עכשיו בוועדת החינוך, התרבות והספורט שיושב ראש הוועדה צריך להיות לחוץ?
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אהההה. אז זה בתמורה לזה. ומישהו מזכיר פה את המחיר, אדוני יושב ראש הקואליציה?
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
עשיתי שם רביזיות בגלל זה, חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס. עשיתי רביזיות. הכול יטופל מחדש.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
עשיתי רביזיות על כל החוקים. בוועדת החינוך, התרבות והספורט הייתי בבוקר. אז עכשיו דנים ברביזיות.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אתם טענתם - - - בעייתי במובן הזה שיכולות להיות בעיות ולא לשים לב אליהן. לכן נתנו לשר האוצר - - -
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
שמעתי את מה שאמרת. אמרת - - - אל תעשה לי הצגות, ומיד לאחר מכן אתה אומר לו פה: במקום אישור תכתוב התייעצות.
היו"ר משה גפני
¶
יש פה דיון בוועדה. פשוט לא להאמין.
חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס, אני רק מבקש ממך, אם את יכולה: בבקשה, את יכולה להגיד מה שאת רוצה. את חברת כנסת.
היו"ר משה גפני
¶
עבר החוק של תקצוב של מוסדות הפטור אתמול. עבר. לא שיניתי מדעתי כמלוא הנימה. אין קשר בין הדיון הזה לבין הדיון הזה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
לך תגיד את זה ליושב ראש הקואליציה שאמר לנו: עכשיו טיפלנו בזה, ופה תמחק את האישור. תעבור להתייעצות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אפשר קודם את חוות הדעת המשפטית של הכנסת, לגבי העניין הזה שהכנסת מוותרת פשוט על היכולות והחובה שלה – לפקח ולאשר את תקציב המדינה?
היו"ר משה גפני
¶
מי דורש את זה? מי דורש את זה? - - - ראש הממשלה דורש את זה? מי אמר את זה שהוא דורש את זה?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
בסדר.
אני רוצה להבין מה אומר הייעוץ המשפטי של הכנסת על העניין הזה. זה מאוד חשוב. זה מעמדה של הכנסת, חבר הכנסת דוד ביטן.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
היכולת של ועדות הכנסת לעשות עבודתן, לפקח על עבודת הממשלה – זה מעמדה של הכנסת.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
הוויכוח בינינו זה לא רק - - -. כל הוועדות מפקחות, כולל ועדת הפנים והגנת הסביבה, כולל ועדת העבודה, הרווחה והבריאות. כולן מפקחות. רק האינטרס - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
זה לא אני וזה לא אתה. אתה כרגע שולל, רוצה לשלול מוועדת הכספים את היכולת לפקח ולאשר את התקציב.
אני רוצה את עמדת הייעוץ המשפטי על הדבר הזה.
שלומית ארליך
¶
אז בואו אני אסביר. החקיקה תגיע. זה לא רלוונטי. כל חקיקה שצריכה להיות באישור ועדת הכספים תהיה באישור ועדת הכספים. אנחנו לא גורעים מזה. פה מדובר בתכנית מאזנת. זו תכנית שבעצם מגישה הממשלה לפי המדיניות שלה. ביקשנו שזה יגיע לכנסת. אין לי עמדה - - -
שלומית ארליך
¶
- - - צריך לעשות הבחנה: היא יכולה לכתוב בתוך התכנית שהיא רוצה לעשות חוק הסדרים, אבל את חוק ההסדרים הא תצטרך להביא הנה להצבעה. את לא גורעת מהיכולת של הכנסת לבוא אחר כך ולאשר את החוק - - -
שלומית ארליך
¶
בואו נעשה את זה רק בצורה מסודרת. בסדר? נתחיל פשוט לפי הסדר, לפי הסעיפים.
חבר הכנסת סתיו שפיר, בשם החוק רצית?
שלומית ארליך
¶
לפני שנעבור על החוק, לדיון על החוק, רק נסכם את התיקונים בחוק הזה. אמרנו: בסעיף 3(ב) נוריד את המילים "- - -ולאחר התייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת - - -".
בסעיף 3(ג), במקום "צפוי בשנת 2018 - - -", ננסח כך שאם קיים הפרש על פי הדו"ח. ננסח בדיוק איך זה יהיה.
שלומית ארליך
¶
זה רק טכני. זה לא מהותי. ובעצם, בסעיף 3(ג) יישאר "- - - ולאחר התייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת - - -".
בסעיפים 3(ד) ו-3(ה) התאריכים יהיו: במקום ה-29 בדצמבר – ה-15 בדצמבר. וגם בסעיף 3(ב), במקום ה-15 בנובמבר יהיה ה-1 בנובמבר.
אלה התיקונים.
שלומית ארליך
¶
אז בעצם, עכשיו עוברים לחוק. התיקונים בחוק: בסעיף 1 זה תיקון טכני של הנסחות.
בעמוד 3, בסעיף 3 בחוק – זה הסעיף שמתייחס לאישור תקציב ההתאמות לשנת 2018 ולשינויים בתקציב – ביקשה הוועדה בסעיף קטן (ג), לבקשת חברת הכנסת סתיו שפיר, להוריד את החלק שמאפשר שינויים בחלק התקציב הדו-שנתי המתייחס לשנת 2018 בשים לב לשינויים שבוצעו לגבי חלק התקציב המתייחס לשנת 2017, וכן לשינויים הדרושים לממשלה לאותו מועד. בעניין פסקה זו – שינויים כמשמעותם בסעיף 11 לחוק יסודות התקציב.
אז את זה בעצם השמטנו מהנוסח. כל היתר זה תיקונים טכניים שבעצם מסדרים הכול בפסקה אחת בסעיף קטן (ג).
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אבל - - - השאלה המרכזית - - - שאמיר הבטיח עליה תשובה, על מה שהיה נראה כמו סתירה פנימית: בין הלכל דין. זאת תהיה - - - תקציב אחת; לעומת זאת, ייחשב - - -
שלומית ארליך
¶
אז בעצם המשמעות היא שהממשלה תצטרך להביא לאישור ועדת הכספים, לא יאוחר מיום 10 בדצמבר 2017, את הצעת הממשלה לשימוש בתקציב ההתאמות ולהקצאתן בשנת 2018. אם ניתן אישור, ייראו את הסכום שאושר כסכום שהתווסף לתקציב המתייחס לשנת 2018. אבל החלק שמתייחס לשינויים בחלק התקציב, כפי שהערת בדיון הקודם, שאת לא רוצה שיגיע עוד פעם, כמו חוק תקציב חדש במסווה של העברות, מסה של העברות תקציביות – את החלק הזה השמטנו מהנוסח, אז הם לא יוכלו. הם יצטרכו להביא כל העברה מחדש.
איתי טמקין
¶
גם אתמול, בדיון פה, היושב ראש אמר בסוף הדיון שאם אנחנו נתעקש על הסעיף אז נשאיר אותו. אני באתי להתעקש על הסעיף הזה ואני אסביר גם למה. בעצם, הסעיף הזה מתייחס למצב. אנחנו דיברנו אתמול מה המצב שיכול להיווצר. יש העברות תקציביות שעלולות להיווצר בשנת 2017. שעצם הסיבה שהם ייצרו את ההעברה התקציבית בשנת 2017, כבר נדע להגיד שאותו שינוי בדיוק נדרש בשנת 2018. אנחנו לא חושבים שיש טעם לעשות את התהליך הכפול. זה גם יוצר עודף עבודה מיותרת וגם לא נכון מהותית. כי במידה וועדת הכספים אישרה , לצורך העניין, שבאמת יש חוסר, מה שנקרא בבסיס, לשנים 2018-2017, לדוגמה בתקציב המוסד לביטוח לאומי.
איתי טמקין
¶
זו פשוט דוגמה שהבאתי אתמול בוועדה, ואני חוזר עליה שוב פעם היום.
אני אומר: אז שנוכל לבוא ולעדכן. אנחנו בעצם רוצים במועד הזה לבוא ולעדכן ולהגיד לוועדה: השינויים האלה מסך השינויים שבוצעו בשנת 2017 הם יידרשו גם בשנת 2018, ואנחנו מבקשים לאשר אותם לפני שמתחילה שנת 2018.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
תגיד לי, אז למה שלא תתכננו? אם יש לכם שינויים שהם צפויים ומתוכננים, למה שלא יכניסו את זה פשוט לחוק התקציב, לבסיס?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אם יש לכם שינויים כמו כל מיני העברות פוליטיות, אז לא תוכלו לעשות את זה בלי להגיע לוועדה לאישור.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
- - - אני הבנתי מצוין את ההסבר: מה שאתם רוצים זה לא להגיע - - - העברות תקציביות - - -
איתי טמקין
¶
אני אתן דוגמה שאולי היא יותר נוחה ממקום אחר. לצורך העניין, בשנה מסוימת אנחנו רואים שנקלענו לסביבת ריביות יותר גבוהה ממה שציפינו בתקציב. הריביות כבר מתחילות לעלות, למרות שבתקציב הנחנו שהריבית נשארת באותו מצב. הדבר הזה יגרור בשנת 2017 צורך לתגבר את תקציב הריבית. למצוא מקורות אחרים ולהגדיל את תקציב הריבית. אנחנו נדע כבר להגיד, על בסיס הדבר הזה, שב-2018 סביר להניח, כמעט בוודאות מלאה, אנחנו נצליח שוב פעם לתגבר את תקציב הריבית בשנת 2018.
איתי טמקין
¶
אבל יש הלוואות שצמודות לריבית משתנה, ולכן גם לשאר הריבית יש השפעה על הוצאות הריבית - - -
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אבל אם זה כזה הגיוני, אוקיי? למה אתם מפחדים להעביר את זה דרך הוועדה? הרי הרבה פעמים הצבענו עם הקואליציה, גם מי שלא - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
בוא תיתן לנו את אותו הדבר בשלוש דוגמאות שהן פוליטיות. - - - נוח לכם - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כי נורא קל לקחת דוגמאות שהן כביכול ניטרליות. בוא תיקח שלוש דוגמאות פוליטיות - - - לא לקבל בכלל - - - ועדת הכספים.
איתי טמקין
¶
בעצם, הכלי הזה נותן לנו אפשרות. גם המנגנון הזה יהיה פעמיים באישור של ועדת הכספים. פשוט שהאישור השני - - -
היו"ר משה גפני
¶
אני אקרא עכשיו לסדר, אני אוציא החוצה. עם כל הכבוד, זה לא שוק, זה דיון. אני מבקש שהדיון יתקיים באופן מכובד.
איתי טמקין
¶
פשוט שהאישור השני של הוועדה יהיה טרם תחילת שנת 2018, והאישור הזה שבעצם ייתן לנו להגיע עם תקציב יותר מדויק לשנת 2018, עוד טרם התחילה השנה, יאפשר לממשלה לפעול בצורה יותר - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אתה מצביע פה על משהו שהוא לא פחות מתקדים, ואנחנו נקיים על זה דיון. עד הסוף.
היו"ר משה גפני
¶
חברת הכנסת סתיו שפיר, אני מודיע לך: אם את מפריעה באמצע, את יוצאת. אני מודיעה לך. זה לא שוק.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני מודיעה לך שאני לא יוצאת לשום מקום. אני אמשיך לנהל פה דיון ולהגן על מעמדה של הכנסת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב ראש, אתה לא תוציא אותי מכאן בגלל שאני שואלת שאלות רציניות מאוד על מה שנעשה פה - - - לביטולה של הכנסת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא. לא. לא. אתן תחכו ואנחנו ננהל פה דיון. אני אשאר בדיון הזה. זה לא מעניין אותי שהוא ביקש. הוא עושה פה משהו - - - כנגד הכנסת. גפני - - -
(חברת הכנסת סתיו שפיר יוצאת ממליאת הוועדה.)
איתי טמקין
¶
אני אסביר. יש מצבים בהם שינוי תקציבי, וניתן דוגמה: אם באמצע השנה הראשונה יוחלט על תגבור, לצורך העניין, של סייעת נוספת בגנים בשנת 2017. תגבור כזה של תוספת סייעת בגנים דורשת כסף תוספתי בשנת 2017. ברור שלפני שמתחילה שנת 2018 הסייעת הזאת לא תלך לשום מקום, ולכן נדרש גם סיוע בתגבור התקציב בשנת 2018.
מה שאנחנו מבקשים כאן זה שיהיה מועד, בעצם לפני שמתחילה שנת 2018, בו הממשלה תביא את השינויים שכבר הוועדה אישרה. תביא שוב פעם לאישור הוועדה את השינויים - - -
היו"ר משה גפני
¶
אבל דיברנו אתמול. אני אמרתי כך: אני אמרתי, אם אתם מתעקשים, אתם יכולים להביא את זה. זה בסדר. אבל אני שואל אותך עכשיו שוב את מה ששאלתי אותך אתמול: בשביל מה אתה צריך את הסעיף הזה? הרי אם אתה מביא את זה לאישור, בלאו הכי החוק מאפשר לך לעשות את זה.
איתי טמקין
¶
מה שאנחנו בעצם באים פה לעשות, שכבר בשנת 2017 יתבצע שינוי לגבי תקציב 2018. זה בעצם השינוי שאנחנו עושים פה, שאנחנו לא - - -
איתי טמקין
¶
שני דברים: רק נציין שהסעיף הזה הופיע גם בחוקים בשנים הקודמות, הסעיף הזה. אנחנו כן רוצים לבדוק ואנחנו נחזור עם - - -
שלומית ארליך
¶
אז אנחנו בעצם עוברים לסעיף 4 – מנגנון ההתכנסות לשנת 2018. אנחנו דנים רק בתיקונים ביחס לדיון אתמול. סעיף 4(א) זה בעצם הדו"ח של קיום ההפרשים.
שלומית ארליך
¶
נכון. נכון.
סעיף 4(א) מתייחס לדו"ח לעניין קיום הפרשים. אנחנו עשינו את התיקון בהתאמה לתיקון שקיבלנו בחוק היסוד, אבל כיוון שבחוק היסוד השמטנו את המילים "- - - לאחר התייעצות עם ועדת הכספים - - -" – גם כאן צריך בהתאמה להשמיט את זה, כיוון שהוועדה קיבלה את זה גם ביחס לחוק היסוד. אז בעצם, בסעיף הזה לא יהיה תיקון.
אנחנו עוברים לסעיף 4(ב). סעיף 4(ב) מתייחס להפחתה האוטומטית של שלושה וחצי מיליארד שקלים ביחס לתקציב ההתאמות.
שלומית ארליך
¶
הסכום כתוב בסעיף 3(א). סעיף 3(א) אומר: "תקציב ההתאמות יהיה בסכום של 3.5 מיליארד שקלים חדשים".
סעיף 4(ב) אומר שאם "נקבע בדו"ח לעניין קיום הפרשים כי קיים הפרש הוצאות או הפרש גירעון, יראו את תקציב ההתאמות כאילו הופחת - - -" – כלומר, אוטומטית – "- - - בסכום הנדרש לשם כיסוי ההפרש האמור".
במהלך הדיון אתמול התעוררה השאלה האם נכון או לא נכון שהפחתה של תקציב ההתאמות תהיה באישור ועדת הכספים. הוועדה לא הכריעה האם היא רוצה שיינתן אישור ועדת הכספים לצורך ההפחתה האוטומטית של עד שלושה וחצי מיליארד שקלים.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אבל, אגב, גם כשאומרים הפחתה, יש לזה משמעויות, לפעמים חברתיות. זה שזה יבוא בכלל - - -
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
למה? תקן אותי אם אני לא מבינה נכון. אמור להיות תקציב התאמות שאמורה להיות בו איזושהי תוספת. אם יש חריגה ובחישובים – שלושה וחצי מיליארד שקל ירדו אוטומטית.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
כן. אז ההתאמות האלה, אבל בדיוק בגלל שאתה שם אותן בצד; בין היתר, מתוך תכנון של הצרכים.
היו"ר משה גפני
¶
תקציב ההתאמות – אתמול דובר עליו. זה שלושה וחצי מיליארד שקל שנמצא, לא בתקציב 2017. הוא נמצא בתקציב 2018 לצורך העניין הזה. הוא לא נמצא בסעיף תקציבי. אם יש מצב כזה שבו צריך להשתמש בו לכיסוי הגירעון – כתוב בחוק – ואז לוקחים את השלושה וחצי מיליארד שקל האלה בתקציב 2018 ואיתו מכסים את הגירעון. לזה זה מיועד.
התעוררה אתמול השאלה, היות והתקציב הזה לא הולך משום מקום אחר. הוא יורד מתקציב ההתאמות: האם צריך אישור של ועדת הכספים – כן או לא? אומרים אנשי משרד האוצר: לא צריך אישור של ועדת הכספים, מכיוון שאין בדבר הזה איזושהי פעולה שיורדת מסעיף מסוים. לזה זה מיועד. את זה אנחנו מאשרים היום.
אני גם חשבתי ככה. אני חשבתי אתמול שלזה. אלא אם כן, משתמשים עם זה לדברים אחרים ואז צריך אישור של - - -
קריאה
¶
אז אני אסביר לך, חברת הכנסת מיכל בירן. זה לא שעושים שינוי בהוצאה. זה לא שלוקחים עכשיו סעיף הוצאה - - - אותו. הרי החשש הוא שהגירעון ייווצר כתוצאה מתחזית הכנסות נמוכה מדי. לכן, אין שינוי. זה לא שעכשיו באים ואומרים: מעכשיו אנחנו נוציא יותר כסף על גידולי חסה ביהודה ושומרון. לא. - - - אנחנו נשארים באותה תקרת הוצאה כדי לממן אותה. ופשוט, במקום להגדיל את הגירעון, יש לי את השלושה וחצי מיליארד שקל, שעם זה הוא - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
המהלך הזה הוא דווקא מהלך אחראי שבא ואומר: יש לי גירעון של עד שלושה וחצי מיליארד שקל - - - להטיל מיסים או מהלכים - - -
שלומית ארליך
¶
בסעיף 4(ה) שבעצם מדבר על מסגרת פעולות האיזון שבתכנית המאזנת. סעיף 4(ה) קובע שהממשלה רשאית להפחית את סכומי ההוצאה בסעיפי התקציב הקבועים בתקציב הדו-שנתי בחלק המתייחס לשנת 2018 בשיעורים שתחליט. ביקשה הוועדה להכניס פה אישור ועדת הכספים של הכנסת. זה בעצם לעשות שינויים תקציביים ביחס לשנת 2018 במסגרת - - -
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
זה ממש תקציב חדש. כי אם אנחנו הולכים להפחית בתקציב של המשרדים, בין היתר, אדוני, גם תקציבי משרד הרווחה והשירותים החברתיים יכולים להיות שם. כי אתה נהגת - - - של הרווחה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אפשר להשתמש באותה דוגמה גם לצד השני. באמת נדמה לכם שתקצצו בשירותים לאזרחים בלי אישור ועדת הכספים?
איתי טמקין
¶
אני רוצה להסביר את כל - - -. נסביר ונציע את הפתרון שאנחנו חושבים שאפשר פה. אולי עם חברי הוועדה בעצם - - -
איתי טמקין
¶
היום לפי המבנה החוקי הקיים, התקציב מגדיר למשרדים את גגות ההוצאה שלהם, וזה גם ככה מנוסח – חוק יסודות התקציב – כמה המקסימום. בעצם, הכנסת מתירה לממשלה מה המקסימום שהיא יכולה להוציא בכל סעיף. הממשלה יכולה, וזה לפי - - - החוקים, והחוק מתייחס לזה, להוציא פחות ממה שהכנסת התירה לה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
תקשיב, זו בדיחה. טוב, אני כבר קולטת את המשפט הבא: אני אתן לחברים - - -
היו"ר משה גפני
¶
חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס, אבל עם כל הכבוד, אני רוצה לשמוע. אני לא יודע גם מה העמדה שלהם.
כן.
איתי טמקין
¶
ולכן מה שאנחנו רצינו פה זה בעצם להעביר את הסיפור שהממשלה תוכל בשביל להתכנס, להגיד שהיא תוציא פחות ממה שהכנסת התירה לה. ואנחנו חושבים שזה עומד במבנה החוקי הקיים - - -
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
זה קיצוצים בתקציב. אתה יכול לכבס את זה באיזו מכבסת מילים, להוסיף כמה כלור, אבקת כביסה – זאת בדיחה. הם מסתלבטים עלינו.
איתי טמקין
¶
אני כן אבקש להבחין, ואולי זה ייתן מענה לחלק מהדברים שנאמרו פה. יש את הסעיף שדיברנו עכשיו, באופן כללי, הסעיף שמתייחס באופן כללי לאפשרות של התאמת התקציב בשנה השנייה, ויש סעיף בפרט שמתייחס לסיפור של 1%, שנראה אותו בהמשך.
איתי טמקין
¶
שבמידה ולא יתקבלו החלטות אחרות, אז הממשלה תוריד 1% מסך ההוצאה. את הסעיף הזה של ה-1% מסך ההוצאה אנחנו מבקשים להשאיר בידי הממשלה על בסיס אותו רציונל שדיברתי עליו הרגע, שהממשלה יכולה לבחור, להוציא פחות 1% מההוצאה שלה, וזה נראה לנו סביר להשאיר אותו ככה.
היו"ר משה גפני
¶
הסעיף הזה מצריך אישור ועדת הכספים. מר איתי טמקין, אל תעשו איתי דילים. לגבי הקיצוץ הרוחבי אני הולך לעשות הפסקה. ואומרים שראש הממשלה ביקש. אני הולך לברר אם ראש הממשלה ביקש. אם הוא ביקש אני אנהל איתו דיון. אם הוא לא ביקש, אני מבקש – גם בקיצוץ הרוחבי צריך אישור ועדת הכספים.
שלומית ארליך
¶
סעיף 4(ו) אומר שבעצם הממשלה תגיש לכנסת. זה שוב התכנית המאזנת. זה בעצם המשך להוראת חוק היסוד. בהתאם למה שקבעה הוועדה בחוק היסוד, הממשלה תגיש לכנסת, לאחר התייעצות עם ועדת הכספים. והתכנית המאזנת תוגש לא יאוחר – התאמנו את זה בתאריכים – ב-1 בנובמבר 2017.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
יש לי שאלה, אדוני: התכנית המאזנת הזו, יש בה גם קיצוצים? יכולים להיות בה גם קיצוצים, בתכנית המאזנת?
היו"ר משה גפני
¶
יש בה קיצוצים. התכנית המאזנת מדברת על 10 מיליארד שקל. הם מורכבים משלושה וחצי מיליארד שקל של תקציב ההתאמות, שהוא עומד בסעיף נפרד בתקציב 2018.
היו"ר משה גפני
¶
לא, זה לא האחוז. שלושה וחצי מיליארד שקל. יש עוד שניים וחצי מיליארד שקל שנמצאים, שאותם מפחיתים בהמשך. זה נראה הלאה. יש ארבעה מיליארד שקל שעל זה מתחיל עכשיו הוויכוח.
היו"ר משה גפני
¶
1% מתקציב כל המשרדים, שהם מבקשים שזה יהיה בלי אישור ועדת הכספים. אני לא יודע מי זה שמבקש. אני הולך תיכף לברר.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אז יש לי שאלה: אם יש לנו עודף תקציבי, כמו שאומר שר האוצר, של ארבעה מיליארד שקל, שפחות או יותר זה הסכומים - - -
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אם יש לנו עודף, למה אנחנו נותנים אותו לחברות במקום? ובמקביל, אנחנו עוד מקצצים ארבעה מיליארד שקל בלהוריד שירותים. זאת אופציה פה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אבל לא יישאר לך עודף כי הם ייתנו אותו בהורדת מס הכנסה וייתנו אותו בהורדת מס החברות.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
יש לי הצעה למשרד האוצר: תשימו את תקציב ההתאמה גם ב-2017. תהיה לכם קופה של שבעה מיליארד שקל במקום - - -. שלושה וחצי מיליארד שקל ב-2017 ושלושה וחצי מיליארד שקל ב-2018.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
עורכת הדין שלומית ארליך, האמירות שלך על זה שזה לא משנה איזה: יש גירעון, זה קיצוץ. בסוף, אין ארבעה מיליארד שקל שאין להם תגיות. אוקיי? כשזה בא בלי ידיעתנו ובלי הדיון הציבורי. וראינו את זה כבר, איך ברגע אחד אומרים לנו: לא, הגירעון נורא, חייבים לקצץ. ואז, בעודף שנוצר מזה, מחליטים איך לפזר את הכסף על פי סדר עדיפויות שאנחנו לא רואים איתו עין בעין. כמו שפתאום הפחיתו את המע"מ וזרקו חמישה מיליארד שקלים, שאנחנו היינו רוצים שזה יגיע לציבור ולרווחה ולדברים אחרים, וזה לא הגיע לציבור.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אז זה מה - - -. בכל מקרה, אני רואה בחומרה את האפשרות לתת למשרד האוצר לעשות קיצוץ רוחבי של 1%, של ארבעה מיליארד שקלים.
היו"ר משה גפני
¶
זה - - - שלנו. שמעת. באו אליי ואמרו שיש גורמים בכירים שמבקשים שזה לא יהיה באישור ועדת הכספים. אני אעשה הפסקה, אני אבדוק את זה. יכול להיות שאני אתקפל ויכול להיות שאני לא אתקפל.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אני סומכת עליך. אנחנו כולנו שמים את מבטחנו בך עכשיו. שתבין כמה כובד יש לך על הגב.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
לא. אם יהיה עודף, לצורך העניין. אם הוא הולך לכיסוי החוב הלאומי – לא מעניין אותי. אבל אני לא רוצה שאתם תחלקו לפי מה שאתם מבינים.
שלומית ארליך
¶
אנחנו מגיעים לזה. מגיעים לזה.
אנחנו בסעיף 4(ח) בעמוד 5. סעיף 4(ח) – בעצם, ביקשה הוועדה לשנות את המועד. זה שוב העניין של האם בוצעו חלק מפעולות האיזון או כל פעולות האיזון. הוועדה ביקשה שבמקום ה-29 בדצמבר - - -
שלומית ארליך
¶
בסופו של דבר, במקום ה-29 בדצמבר החליטה הוועדה על ה-15 בדצמבר, ותיקנו את זה בסעיף 4(ח).
בסעיף 4(ט), שממשיך לעמוד הבא, לעמוד 6, בפסקה אחת, מהרגע שמניחה הממשלה את האישור לעניין ביצוע פעולות האיזון שבתכנית האיזון – פסקה אחת אומרת שייראו את סכומי ההוצאה בסעיפי התקציב הקבועים בתקציב הדו-שנתי בחלק המתייחס לשנת 2018 כאילו הופחתו בסכומים שעליהם החליטה הממשלה לפי הצעת שר האוצר, וביקשה הוועדה להוסיף את אישור ועדת הכספים, כך שסכום ההוצאה הממשלתית המאושרת לשנת 2018 יפחת בסכום הנדרש לשם כיסוי ההפרש, אך לא יותר מ-1%.
שלומית ארליך
¶
וכאן הוספנו את אישור ועדת הכספים.
וסעיף 4(ט)(2) מדברת בעצם על העודפים. חברת הכנסת מיכל בירן, לשאלתך. בעצם, במסגרת הסעיף נכתב שבמסגרת הפעולות שרשאי שר האוצר לעשות, הוא רשאי להחליט שלא להפעיל את סמכותו להטיל שימוש בסכומים עודפים לפי סעיף 13 לחוק יסודות התקציב. ואם החליט כאמור, לא ניתן יהיה עוד לעשות שימוש בסכומים האלה.
שלומית ארליך
¶
דיברנו אתמול בוועדה, שבעצם המשמעות היא שכבר היום הוא יכול להחליט לא להפעיל את סמכותו להתיר שימוש בסכומים עודפים.
שלומית ארליך
¶
בעצם, הכוונה של הסעיף, כפי שהציג אותו משרד האוצר, הייתה לכבול את ידיו של שר האוצר. מספר חודשים לאחר מכן כן לאשר את השימוש בעודפים. הוועדה לא קיבלה את העמדה הזאת, ולכן מחקנו את זה מהנוסח.
איתי טמקין
¶
אז אנחנו רוצים להתייחס לגבי שני הסעיפים. לסעיף הראשון נתייחס אחר כך, כי זה הסעיף שהיושב ראש אמר קודם שהוא רוצה גם לדבר בעניין עם ראש הממשלה.
היו"ר משה גפני
¶
אני לא אמרתי שאני רוצה לדבר עם ראש הממשלה. אמרו לי שראש הממשלה אומר. לא בטוח. צריך לבדוק את זה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
כי אף אחד לא סופר את שר האוצר כנראה. הם חושבים שראש הממשלה נותן הוראה לשר האוצר, ובסוף זה מגיע גם לפה. זה מה שאמר אגף התקציבים. הבנתי נכון. עכשיו השאלה היא כזו: האם שר האוצר רוצה לבטל את הסמכות של אדוני היושב ראש כיושב ראש ועדת הכספים?
איתי טמקין
¶
אני אסביר: היושב ראש, בניגוד לסעיפים אחרים שביקשנו, אז הסעיף הזה, גם אחרי שבדקנו אותו, גם אחרי הדיון פה אתמול, הוא כן קרדינלי בשבילנו, ואני אסביר למה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
תגיד לי, אם היו לכם סיכומים, למה הם חוזרים על - - -, אדוני היושב ראש?
היו"ר משה גפני
¶
למה אני נמצא בתחושה שמה שאני מסכם אתכם, אתם חוזרים אחר כך עם זה ששום דבר לא מסוכם? באמת, תגידו. למה יש לי תחושה כזאת?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אפשר לקבל סיכום על איפה, בסופו של דבר, יש אישורי ועדה ואיפה אין אישורי ועדה?
(הישיבה נפסקה בשעה 12:01 ונתחדשה בשעה 13:30.)
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו בחוק יסוד תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה) (מ/1063).
חבר הכנסת מיקי לוי, מה ההסתייגות שהתחלת להגיד?
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני רק רוצה, אדוני, לידיעת חברינו מהקואליציה, שלא תופתעו: זה ייקח עכשיו שעות רבות. כי אנחנו הולכים להצביע על כל הסתייגות בנפרד.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
חברת הכנסת זהבה גלאון, תצטרפי. אני חזרתי על ההסתייגויות של חבר הכנסת מיקי לוי. כולן הסתייגויות לעניין. אני מציע שנצטרף להסתייגויות - - -
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אבל אם יש לכם הסכם; חברי הכנסת דוד ביטן ומשה גפני, אם יש לכם הסכם, ביניכם, אני מבקשת שתציגו אותו כאן.
שלומית ארליך
¶
לפי ההסתייגות שהגישה חברת הכנסת סתיו שפיר – חוק היסוד יהיה בשם החוק, במקום שם החוק: חוק היסוד לביטול מעמדה של הכנסת.
טמיר כהן
¶
חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון במקום חבר הכנסת אלי כהן. נגד.
חברת הכנסת שולי מועלם רפאלי במקום חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ'.
היו"ר משה גפני
¶
הקואליציה נגד.
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת אראל מרגלית לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס, את נגד חברת הכנסת זהבה גלאון? אז למה את מפריעה לה לשאול?
זהבה גלאון (מרצ)
¶
אדוני, חלק מהנוכחים כאן שהיו בתחילת הדיון, הלכו לוועדות אחרות וחזרו. ובינתיים הבנו שהייתה פה חגיגה, כזו או אחרת. ואחד הדברים שהוטרדנו מהם באס.אמ.אסים ששלחו לנו, זה שהולכים לפגוע במעמדה של ועדת הכספים, ואני מבינה שיש כאן הנחייה מראש הממשלה.
האם תוכל להגיד לנו, אדוני, מה הסיכום?
היו"ר משה גפני
¶
התשובה היא עניינית. אני אגיד לך. אנחנו עכשיו עוסקים בחוק יסוד: תקציב המדינה. חוק יסוד: תקציב המדינה, אין בו שינויים ממה שדיברת.
היו"ר משה גפני
¶
למעט מה שהקראנו, כמובן, על מה שהיא מדברת. יש שינוי שהוא יהיה בסוף חוק התקציב ההוא, ושם אני אסביר את זה. זה לא קשור לעניין.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
ההסתייגות שלי היא גם לשם החוק. אני מבקשת לשנות את שמו: חוק היסוד להישרדותו הבלתי נגמרת של נתניהו.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת מיכל בירן לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת אראל מרגלית לא נתקבלה.
זאב בנימין בגין (הליכוד)
¶
אני הצבעתי למרות שלא הבנתי למה בחרו במינוח פיגוע קשה כשאפשר לומר פיגוע אנוש - - -
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
רגע. אבל רביזיה להצעה של חבר הכנסת אראל מרגלית – אני חושבת שאם תחשבו עליה עוד קצת, יש מצב שתשתכנעו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אז במקום השם הנוכחי ייקרא החוק: הודעת משרד האוצר על כך שאינו יכול ושאינו מעוניין לתכנן תקציב אמיתי, ולכן הוא מעביר תקציב פיקטיבי.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
יש לי הסתייגות. במקום השם הנוכחי, במקום השם המוצע, אני מציע שם, השם שאני מציע: חוק תקציב עוקף ועדת הכספים. עוקף חוק, עוקף ועדת הכספים של הכנסת. חוק עוקף ועדת הכספים של הכנסת.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות של חבר הכנסת באסל גטאס? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת באסל גטאס לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת מיכל בירן לא נתקבלה.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אין אף אחד שבעד החוק הזה חוץ מנתניהו. לא משרד האוצר, לא היועץ המשפטי לממשלה. כולם נגד. כולם נגד - - -
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
לא. שיהיה ייעוץ משפטי. יכול להיות שאנחנו מייתרים פה חלק מהדברים ויכול להיות שזה אפילו לטובתך.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
מאחר שבהצעת החוק הזו, יש פה תקדים משפטי שמדבר על כך שהוועדה, באישור היושב ראש בלבד, מוותרת על הסמכויות שלה. האם ראוי לעשות את זה בחוק, בחקיקה, כמו כל חוק אחר? ולשם כך אני רוצה את הייעוץ המשפטי. קרי, עורך הדין אייל ינון, היועץ המשפטי של הכנסת. יכול להיות שאנחנו עושים פה דיון שכל הזה שלו מיותר לחלוטין. לוותר על סמכויות הוועדה צריך לעשות בחוק.
מכלוף מיקי זוהר (הליכוד)
¶
נמאס לכולנו שחברת הכנסת סתיו שפיר עושה מוועדת הכספים מקפצה לפריימריז במפלגת העבודה עם טענות - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני רוצה הסתייגות. אז במקום חוק יסוד אני אגיד דבר כזה: חוק יסוד שאומר דבר כזה לחברי הקואליציה שנכנסו לכאן עכשיו ולא היו מעורבים בדיון.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
מה שמנסה הממשלה לעשות, זה במקום להגיע לכנסת עם תקציב המדינה, שהוא החוזה בין אזרחי ישראל לבין הממשלה, על כספי המיסים שלהם; במקום להעביר אותו פעם בשנה, כפי שתוכנן - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אתה חייב לאפשר לי. אתה חייב לאפשר לי. סליחה, למה אתה קובע את האורך של ההסתייגות?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני אגיד למרות שזה לא מוצא חן בעיניך, אדוני היושב ראש. זו ההזדמנות. ממילא, ביטלת את הוועדה. זו ההזדמנות להגיד אז אני אגיד.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
תודה רבה. אני רוצה להגיש הסתייגות מהותית. חבר'ה, זה לא מצחיק מה שקורה פה.
חוק זה מטרתו שבמקום שממשלת ישראל תביא לכנסת את תקציב המדינה פעם בשנה על מנת שחברי הכנסת יצביעו בשם הציבור ויאשרו את החוזה השנתי בין הממשלה לבין האזרחים. חוזה שבו דנים בכספי המיסים שלהם וכיצד מתכוונת הממשלה לקבוע את סדרי העדיפויות בנוגע לביטחונם החברתי, ביטחונם האישי והפיזי, ולשירותים החברתיים של אזרחי ישראל. ובמקום להביא את זה כחוזה שנתי לכנסת, מבקשת הממשלה למחוק את החוזה השנתי ולהביא - - -
היו"ר משה גפני
¶
אני לא מסכים. תשמעי, זה לא יכול להיות. עם כל הנושא המשפטי עוד יהפוך פה את הכול – אני לא יודע מה. לזה התכוון המחוקק שאת זה - - -?
מכלוף מיקי זוהר (הליכוד)
¶
זו בכלל לא התעללות. זה פשוט לעשות צחוק מעצמך. חברת הכנסת סתיו שפיר עושה צחוק מעצמה ואנחנו צריכים לשמוע את זה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא, אני לא סיימתי, אדוני היושב ראש.
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא, לא. אני לא סיימתי להגיד את ההסתייגות.
היועצת המשפטית שלומית ארליך, מותר לו לעצור את ההסתייגות באמצע?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב ראש, תוציא. לא. זה לא מתקבל על הדעת שבן אדם פה מכפיש, מכפיש חברי כנסת בלי הפסקה - - - פה סביב השולחן. לא מתקבל על הדעת. פשוט לא מתקבל על הדעת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אותי הוצאת מכאן כי אני שאלתי שאלות רציניות את משרד האוצר. לו אתה מאפשר לשבת פה ולקלל?
זהבה גלאון (מרצ)
¶
אדוני היושב ראש, ההסתייגות שלי אומרת כך – לשם החוק: חוק יסוד: תקציב המדינה לשנים 2018-2017 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה).
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת זהבה גלאון לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
מאה אחוז. זה הברדק שאתם עושים. אין לכם מושג מה קורה פה. אין לכם מושג מה קורה פה.
היו"ר משה גפני
¶
אין צורך. אין צורך ברביזיה. לא צריך רביזיה. רביזיה – ההסתייגות. לא צריך. אנחנו מאשרים את שם החוק.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס לא נתקבלה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
ההסתייגות השנייה שלי לשם החוק זה הפיכת ועדת הכספים לוועדה דקלרטיבית.
היו"ר משה גפני
¶
יפה. מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס לא נתקבלה.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אני חושבת שלהסתייגות הזאת דווקא יש סיכוי שהיא תעבור. אנחנו מדברים על חוק יסוד הקמת ארגון שיפאר את פועלו של חבר הכנסת דוד ביטן.
מיכל בירן (המחנה הציוני)
¶
אני בעד שהחוק הזה ישתנה לחוק יסוד להקמת ארגון שיפאר את פועלך. אתה עובד קשה, נשאר שעות, משקיע אנרגיה. לא בעד?
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת מיכל בירן לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
1(א) "על אף האמור בסעיפים 3(א)(2) ו-3א לחוק-יסוד: משק המדינה –"
(1) תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018 ישונה רק ל-2017.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
הוא היה סגן שר האוצר, שיסביר לי את הרציונל: למה הוא חושב שזה לא טוב.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
למה את לא מגיבה על שאלות משפטיות?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מעניינת, דווקא. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
התקציב החד-שנתי ייקבע בחוק אחד: לא בחוק יסוד, אלא בחוק רגיל. לבטל את חוק יסוד: תקציב המדינה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
לא היה לך רוב לנגד. לא. אני הסתכלתי וספרתי. מר טמיר כהן, לא היה רוב לנגד.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
ואני רוצה להכריז שבזה הרגע הפכו כל חברי הקואליציה לחותמת גומי. פתחתם פה מפעל לואו-טק ליצירת אנשים לבובות גומי.
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
לא, זה יצירה, כי הם כמו פלסטלינה. לא יוצרים. יוצרים מהם משהו חדש. זה ריפוי בעיסוק – מה שעשו מכם. פלסטלינות.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
בסעיף 1(א)(1), תקציב דו-שנתי, במקום תקציב המדינה לשנים 2018-2017, יבוא: תקציב המדינה לשנת 2017 בלבד.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
לאחר המילים: הממשלה תביא לאישור ועדת הכספים, יתווסף: לאישור הכנסת בשלוש קריאות.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת אראל מרגלית לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת אראל מרגלית לא נתקבלה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
יש לי גם הסתייגות. במקום תקציב המדינה לשנים 2018-2017 – חוק פיזור הכנסת.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת אורלי לוי אבקסיס לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
תקציב המדינה לשנת 2017 יהיה תקציב חד-שנתי שיביא את הוצאות הממשלה הצפויות - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני מוסיפה.
אחרי "הצפויות והמתוכננות" לשנת 2017, מבלי שהממשלה תוכל לעשות שינויים לאחר ההעברה. לאחר אישור התקציב על ידי הכנסת.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יש לי הסתייגות נוספת: כל שינוי שתרצה הממשלה לעשות בתקציב, יובא לכנסת בשלוש קריאות.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
התקציב החד-שנתי ייקבע בחוק אחד ובו הממשלה תצטרך להכניס, לראשונה זה עשרות שנים, את התכנון האמיתי לתקציב המדינה לשנה זו.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
רק את סעיף 1(א)(1) עברנו. היועצת המשפטית שלומית ארליך, רק את סעיף 1(א)(1). אנחנו עכשיו בסעיף 1(א)(2).
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
"- - - ועדת הכספים של הכנסת - - -" – "ועדת החינוך של הכנסת". אולי נצליח לחנך אתכם.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
"- - - שתגיש הממשלה לכנסת - - -". מכיוון שאיננו סומכים על הממשלה - - - – "הכנסת לממשלה".
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
יש גבול לכל - - -
חבר הכנסת מיקי לוי, זה עוד לא היה. אני נתתי לך, אבל זה בסדר, אבל אני לא ממשיך לתת הלאה.
היו"ר משה גפני
¶
אתה לא יכול, אחרי שאני מחליט, שכל אחד אומר את ההסתייגויות שלו. אז לא על כל החוק, זה בסדר. אבל על כל הסעיף אתה צריך להגיד עכשיו.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
"- - - ייקבע סעיף תקציב התאמות לשנת 2018 - - -" – "ייקבע סעיף התאמות לשנת 2019".
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
לא התקבלה.
חבר הכנסת מיקי לוי, אומר מר איתי טמקין שזאת הסתייגות תקציבית ואתה תצטרך לגייס לזה 50 חברי כנסת.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
"- - - הממשלה תביא לאישור ועדת הכספים - - -". במקום "ועדת הכספים" – "ועדת החינוך". אולי נצליח לחנך.
היו"ר משה גפני
¶
צדק חלוקתי.
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
יש לי הערה: יש היום פלאפונים לכולם. מי שיעמוד ויצביע. ובדיוק כמו במשחק כדורסל – אם יש שאלה, נעשה replay ואז נספור.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
זהבה גלאון (מרצ)
¶
בסעיף 1(א)(2).
אז עכשיו אני בסוגיה שמדברת על תכנית התקציב הרב שנתית. גברתי היועצת המשפטית, בסעיף שעוסק בתכנית התקציב הרב שנתית. אז אני מבקשת: תכנית התקציב הרב שנתית תחייב ביטול לימודי ליבה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת זהבה גלאון לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת זהבה גלאון לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת זהבה גלאון לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת זהבה גלאון לא נתקבלה.
זהבה גלאון (מרצ)
¶
יש לי רק את הדבר האחרון, אבל פה חסר לי חבר הכנסת יהודה גליק. אני רוצה כשהוא יחזור: לעידוד עליית יהודים להר הבית.
אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו)
¶
אנחנו בסעיף 1(א)(2). תכנית התקציב הרב-שנתית שתניח הממשלה על שולחן הכנסת יהיה התקציב האחרון שלה.
היו"ר משה גפני
¶
רק רגע, אני רוצה להגיד לכם משהו, באמת, על הבסיסי ההומני. אני מבין שחלק עושים את מה שאני עשיתי בקדנציה הקודמת.
היו"ר משה גפני
¶
אני אומר לכם שהיה בקדנציה הקודמת, אני הבאתי את כל ההסתייגויות. זה בסדר. אבל בסוף אמרתי שחלק גדול מהזה שלא יעלה למליאה - - -. בגלל שהם צריכים עוד לשבת. אז הם יישבו לילה שלם. אין בעיה.
היו"ר משה גפני
¶
לא הבעיה הזאת. הבעיה שהם יצטרכו לשבת לכתוב את הכול. אני יכול לתת את ההסתייגויות האלה - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני אתן לה את העוזרים שלי. אני אתן לה את שלושת העוזרים שלי. חברת הכנסת מיכל בירן תיתן עזרה.
היו"ר משה גפני
¶
חבר הכנסת מיקי לוי, תקשיב רגע למה שאני אומר: אתה יכול להישאר עם כל ההסתייגויות עם כל הזמן, אבל כשלא יהיה כתוב את כל הדברים האלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני יכול לפנות למרכז הקואליציה, חבר הכנסת דוד ביטן. אני מבטיח לך, אם יעשו פליפ-לאפ באוויר ויביאו לכאן תקציב חד-שנתי עכשיו, לאורך כל השנה אני מתחייב, אני ואנשי סיעתי – אני לא יכול לדבר בשמם – לתמוך בכל השינויים שאתם תביאו. חופשי.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
סעיף 1(א)(2): "תכנית התקציב השנתית". במקום "- - - הרב-שנתית - - -" – "שנתית"; "שתניח הממשלה על שולחן הכנסת לגבי שנת 2017, תכלול תכנון תקציבי למשך חמש השנים הבאות, כולל תחזית הכנסות, הוצאות - - -, ותציב יעדים תקציביים, חברתיים, שעליהם תבצע מעקב פעם ברבעון, כאשר כל דו"ח רבעוני יובא לאישורה של ועדת הכספים ובו הקריטריונים הבאים: תכנון והוצאה, תקציב מאושר מול תקציב על שינוייו, מול ביצוע לפי היום על מועד הרבעון, כפי שרשום במערכת מרכבה וחשוף בפני פקידי משרד האוצר בדיוק. ועדת הכספים תאשר את הנתונים. ואם לא תאשר אותם, הממשלה תיפול".
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
ההסתייגות הבאה. סעיף 1(א)(2). קדימה. אנחנו עוברים לסעיף 1(א)(2), חברים. לסעיף 1(א)(2) יש הסתייגויות?
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
אז עוברים לסעיף 1(א)(3). הסתייגויות לסעיף 1(א)(3). בבקשה, הסתייגויות. חברת הכנסת סתיו שפיר, קדימה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
"בחוק התקציב השנתי", במקום "- - - הדו-שנתי - - -"; "לא יתאפשרו התאמות נוספות מעבר לתקציב המתוכנן" – זאת הסתייגות ראשונה; "ועל כן לא יתאפשרו התאמות לשנת 2018. הממשלה תביא לאישור ועדת הכספים של הכנסת ולהצבעה - - -".
במקום סעיף תקציב ההתאמות, לא תוכל הממשלה לבצע התאמות בתקציב מעבר לתקציב המתוכנן. זה הראשון.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
הממשלה תגיש לכנסת תקציב מתוכנן, לפי התכנון האמיתי של הוצאותיה. ומרגע אישור התקציב ולמשך השנה הקרובה, שנת 2017, לא תוכל הממשלה לבצע שינויים בתקציב, להוציא במקרי חירום.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
הממשלה תביא לאישור ועדת הכספים דו"ח רבעוני שכולל את אופן ביצוע התקציב. בהמשך, הממשלה תאפשר לחברי ועדת הכספים הרשאה מלאה למערכת התקציבית שבמרכבה, על מנת שחברי ועדת הכספים יוכלו לעקוב אחר הביצוע של הוצאות הממשלה, כולל הרשאות להתחייב - - -
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
הממשלה לא תוכל לבצע שינויים בתקציב מעבר לתקציב שאושר בכנסת בשלוש קריאות. כל שינוי שתבקש הממשלה לבצע יצטרך להגיע כתקציב חדש לכנסת ולהיות מאושר בשלוש קריאות.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
בעת תכנון התקציב יבקשו פקידי משרד האוצר מכל משרד תכנון תקציבי על פי סדרי העדיפויות של המשרד מאפס.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר ייפנה למשרדי הממשלה. הוא יבקש מכל משרד ומשרד תכנון תקציבי מאפס של הוצאות המשרד הצפויות והמתוכננות בהתחשב בביצוע של השנה הקודמת.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר יחדל מהמונופול הקיצוני שיש לו על כל החלטות משרדי הממשלה והשרים שעומדים בראשם.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כמו כן, משרד האוצר יגיש לכנסת, לפני ההצבעה על התקציב, דו"ח מפורט של כל ההרשאות להתחייב שניתנו על פני חמש השנים האחרונות ואופן ביצוען, בפירוט מלא, כולל ספקים והתקשרויות.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד אשר לא פרסם את דו"ח ההתקשרויות הרבעוני שלו, המתבקש על פי החוק והחלטת הממשלה, לא יוכל להגיש את התכנון התקציבי. ובלעדיו, משרד האוצר לא יוכל להגיש את התקציב.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
באם משרד לא הצליח להגיש דו"ח דיווח על פעילותו במשך כל השנה שחלפה מאז אישור התקציב, לא יוכל להגיש תקציב. ועל כן, גם משרד האוצר לא יוכל לאשר את תקציב המדינה לשנה זו ונלך לבחירות.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר יצטרך להוסיף להצעת התקציב מילון אשר יכיל את כל המילים המכובסות להצעת חוק זו. להלן: איזונים, התכנסות, התאמות, תקציב משוריין – כותרת ששמענו עליה לראשונה באיזו העברה תקציבית לפני שנה – וכל אלו, ולהכניס את כל המילים האלה לקטגוריות כדי שחברי הכנסת יידעו בדיוק על מה הם מצביעים.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
"בשנת 2019 יראו, לעניין סעיף 3ב(א) - - -" – "בשנת 2018 יראו לעניין סעיף 3ב(ב)".
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
במקום חוק יסוד יבוא חוק רגיל. אמר בית המשפט העליון שדעתו אינה נוחה מפגיעה בחוקי יסוד.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
"- - - משק המדינה - - -" – "משק המדינה המתוכנן על פי דפוסי העבודה של משרד האוצר.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
"- - - חלק התקציב הדו-שנתי - - -" ישונה לחלק התקציב השנתי. כי רק בתקציב שנתי, אולי, ניתן יהיה לצפות פני עתיד.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
בשנת 2019, השינויים הגאו-פוליטיים באירופה, המאקרו כלכליים, אינם מאפשרים לתכנן תקציב דו-שנתי למדינת ישראל.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
בהתייחס להוצאות הממשלה – יש להגביל את הוצאות הממשלה על מנת לשמור על הגירעון המתוכנן.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
"- - - כתקציב השנתי הקודם" – כתקציב שנתי 2012-2011, שהיה תקציב דו-שנתי והביא אותנו לגירעון של 39 מיליארד שקלים.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
סעיף 1(ב): בשנת 2019 תבחן הממשלה, חמש שנים אחורה, את ההוצאות המתוכננות אל מול התקציב על שינוייו ואופן הביצוע. ולפני שתעשה את הבחינה הזאת ותגיש דו"ח מסודר לאישורה של ועדת הכספים, לא תוכל להתקדם עם תכנון התקציב.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לעניין סעיף 3(ב) לחוק יסוד: משק המדינה, מודה הממשלה בזאת כי אינה מכניסה לתקציבי המדינה את כלל ההוצאות הצפויות והמתוכננות, אלא בונה על כך שתוכל לעשות אלפי שינויים תקציביים באמצעות העברות בוועדת הכספים. ועל כן, משרד האוצר לא מתכנן ולא תכנן זה עשרות שנים תקציב רציני.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר מבין שלו היה מתכנן תקציב רציני, עשרות מיליארדי שקלים היו יכולים לחזור אל הציבור להוצאות, לשירותים חברתיים, לרווחה, לבריאות, לחינוך, לחיזוק הפריפריה. והוא אינו עושה זאת על מנת לשמר מנגנון שכל כולו דילים וקומבינות - - -
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון, תיכף נפסול את ההסתייגות, ואז היא תהיה לא רלוונטית.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
היא לא רוצה את ההסבר.
מי בעד ההסתייגות המרהיבה הזאת? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
הממשלה מודה כי היא מעבירה את החוק הזה רק על מנת לשמר את מנגנון הדילים הפוליטיים, ועל כן הממשלה משנה את החוק הזה על מנת להמשיך את המנגנון המושחת של הדילים הפוליטיים, ואף מוציאה את ועדת הכספים מהעניין ומפחיתה עד כדי ביזוי מוחלט ממעמדה של הכנסת. ועל כן, בשנת 2019 תגיש הממשלה דו"ח שיפרט את כל הדילים הפוליטיים שנעשו בכספי הציבור לחמש השנים האחרונות וכיצד השפיעו על התקציב.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חברת הכנסת סתיו שפיר לא נתקבלה.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר מכלוף מיקי זוהר
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
הוא הצליח לקדם את זה. אז אתה בסעיף 2(ב) בעמוד 2.
"על אף האמור בסעיף קטן (א) - - -" – "על אף האמור בסעיף גדול". "סעיף 2(א) במקום סעיפים 2(א) ו-2(ב)".
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של חבר הכנסת מיקי לוי לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
כשנת תקציב נפרדת – כשנת תקציב דו שנתית שלא ניתן לחזות את התמורות הגיאו-פוליטיות והתמונה המקרו כלכלית המושלמת.
היו"ר משה גפני
¶
זה דווקא רציני. מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות לא נתקבלה.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
ומכיוון שלא ניתן לאף כלכלי – כלכלן לחזות שנתיים קדימה, נמצא נביא אחד בממשלת ישראל שחוזה שנתיים קדימה.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אני מבין שעושים הסתייגות לחוק ורוצים לכתוב שבמקום המלים האלה יבואו המלים האלה. כאן הם נואמים ומצביעים מי בעד ומי נגד. זאת לא הסתייגות.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אני מבקש לתת לו הנחיה שההסתייגות תינתן כהסתייגות ויגידו שבמקום המלים האלה יבואו המלים האלה. לא יכול להיות שהם ינאמו לנו נאומים כלליים. זה לא יכול להיות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני אגדיר את זה לפי הגדרה. אני בסעיף התאמות. אני בסעיף 2(א). במקום לעניין כל דין בסעיף 2(א) יבוא לחוק זה אין עניין בדין הקיים.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יראו בצמד שנים 2017 ו-2018 כשנת תקציב אחת, במקום זה יופיע: רק במידה והפיילוט של התקציב הדו שנתי אכן הוכח כהצלחה על פי קריטריונים של עמידה בתחזית הגירעון, ההכנסות, ההוצאות וכל עוד לא הגיש האוצר – דוד, אתה לא מקשיב להסתייגות שלי ואחר כך אתה מתלונן.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
תקשיב. זאת הייתה הסתייגות חשובה. במקום שיראו בצמד השנים 2017 ו-2018 כשנת תקציב אחת, אני מבקשת שבמקום זה יהיה: יראו בהן כשנת תקציב אחת רק במידה והפיילוט של התקציב הדו שנתי שנערך בישראל כבר שלוש פעמים הוגדר כהצלחה על פי קריטריונים של תחזית ההכנסות, ההוצאות, הגירעון ורק במידה ובשנים אלה לא הוגשו לוועדת הכספים מעל לעשר העברות תקציביות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
רביזיה על זה.
זאת הייתה הסתייגות ממש טובה. אנחנו אחרי הפסיק של תקציב 1. במקום ובחוק התקציב הדו שנתי יבוא ובחוק הבזבוז הרב שנתי.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אחרי וכל אחת מהשנים האמורות יבוא רק במידה והממשלה הגישה תכנית לחמש שנים שכוללת סדרי עדיפויות ברורים, תכניות עבודה ברורות להתמודדות עם המצוקה הכלכלית, התקיעות בשכר והפערים החברתיים האדירים של מדינת ישראל.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
במקום בכפוף להוראות מיוחדות שייקבעו בחוק, יבוא בכפוף לקפריזות של ראש הממשלה שתואמות אך ורק את תשוקתו להישרדות פוליטית ותמיד מתעלות על האינטרס הציבורי.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני ממשיכה. עוד לסעיף 2(א). הממשלה תבטל את חוק זה במידה ולא תצליח להציג תכנית לחמש שנים או במידה ותראה כי באחד או יותר מסעיפי התקציב היה תת ביצוע של פחות מחמישים אחוזים מהתקציב על שינוייו. כלומר, אחריו העברות תקציביות.
היו"ר משה גפני
¶
דווקא הסתייגות לא רעה. מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר לא יגיש תקציב לכנסת במידה ואחד המשרדים לא ענה על מעל לחמישים פניות לחופש מידע בשנה זו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר לא יגיש את התקציב לכנסת במידה ואחד המשרדים או יותר לא פרסמו מדי רבעון ועל פי חוק את דוח ההתקשרויות המלא של המשרד.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יש הרבה. לפחות כמה עשרות.
משרד האוצר לא יגיש תקציב לכנסת במידה ואחד המשרדים או יותר הקימו במהלך השנה התקציבית ועדה משרדית ללא כתב מינוי ומבלי שפרסמו את הפרוטוקולים מישיבות הוועדה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר לא יוכל להגיש תקציב לכנסת במידה ומשרד אחד או יותר לא הגיש דוח ביצוע שנתי מלא שכולל את תחזית ההוצאות שלו, את התכנון ואת תכניות העבודה לקראת תכנון התקציב ואת אופן הביצוע.
היו"ר משה גפני
¶
כל הכבוד. זאת הסתייגות רצינית. מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני אמשיך. משרד האוצר לא יגיש תקציב לכנסת במידה ובמשרד אחד או אחר ממשרדי הממשלה יותר מאחוז מההוצאה הועבר לדילים פוליטיים.
היו"ר משה גפני
¶
נכון. ניסים קורים.
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני יכולה להסביר. גפני, אנחנו במפלגת העבודה לא תומכים אוטומטית אחד בשני. אתה יודע איך זה עובד.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר יגיש את התקציב לכנסת לפחות 120 ימים לפני המועד של ההצבעה של התקציב בקריאה שלישית.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר יגיש תקציב לכנסת אך ורק אם לכל חברי הכנסת תהיה הרשאה למערכת מרכבה לשם בדיקה של ביצוע התקציב בכל רגע נתון.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
בסדר. אני אמשיך. משרד האוצר יגיש את התקציב לכנסת אך ורק לאחר שכל אחד מהמשרדים יגיש דוח מסודר על אופן התמודדותו עם המאבק בעוני לשנה זאת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר יגיש את התקציב לכנסת אך ורק לאחר שכל אחד מהמשרדים הרלוונטיים יציג תכנית עבודה סדורה שתראה כמה דירות הצליחו לבנות, לרכוש, להכניס למאגר הדיור הציבורי ולהכניס למאגר הדירות לרכישה ולהשכרה בישראל לשנה זו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר יגיש את התקציב לכנסת אך ורק אם הוא כולל את כל ההוצאות המתוכננות לגבי תכניות מיוחדות לטיפול באוכלוסיות מוחלשות בישראל כולל כל ההתחייבויות שהוציאו שרי הממשלה לתקשורת בשנה זו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
המפלגה שלי לצערי כבר ארבעים שנים לא בשלטון.
אני אחדד ואולי החידוד יעזור. משרד האוצר יגיש את התקציב לכנסת אך ורק אם לפחות – נעשה לכם הנחה – 75 אחוזים מהבטחות הממשלה לבוחרים התממשו בשנה זו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר יגיש את התקציב לכנסת בתוספת פירוט מלא על כל ההרשאות להתחייב שעדיין לא הסתיימו בכל אחד מהמשרדים למשך חמש השנים האחרונות על כל ההוצאות שעברו אליהם ועל התקציב המיועד שאמור לעבור אליהם.
אני יכולה להכניס עוד משהו להסתייגות הזאת כדי לקצר הצבעה, אם אתה רוצה. לא משנה, נצביע.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
בסדר. נמשיך. משרד האוצר יגיש תקציב לכנסת אך ורק אם כל הפניות ששלחו חברי הכנסת למידע בשנה זו ממשרד האוצר נענו בתוך שלושים ימים.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני עוסקת בזה. תודה. אני אמשיך. בסוף אני אשכנע את אלאלוף להצביע אתנו.
משרד האוצר יגיש את התקציב לכנסת ובלבד שבשנה הקודמת להגשת התקציב כל המשרדים שתוקצבו במעל 300 מיליון שקלים בשנה יעמדו בתכנון תכניות העבודה השנתיות של משרדיהם.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אבל יש לי עוד. משרד האוצר יגיש תקציב לכנסת אך ורק לאחר שמשרדים שעד לרגע זה לא נודע מה עשו בתקציבם כגון המשרד לעניינים אסטרטגיים יפרטו דוח מלא של התקשרויות, הוצאות, ספקים, גופי וחברות ייעוץ ועמידה ביעדים לשנה זו.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יש לזה תוספת. בהמשך להסתייגות זו, אנחנו עדיין ב-2(א). במידה ומסתבר שאחד המשרדים היה למעשה משרד פיקטיבי והשתמש בתקציבו שלא על מנת לממש את תכניות העבודה המיועדות למשרד זה, יפוטר לאלתר השר הממונה על המשרד, ממשרד זה ומכל משרדיו הנוספים.
היו"ר משה גפני
¶
לא מאוד, אבל רצינית. מי נגד?
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות לא נתקבלה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
משרד האוצר לא יוכל להגיש תקציב משרד זה אם למשרד זה לא מונה שר במשך השנה שקודמת למועד הגשת התקציב.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
התייעצות סיעתית של יש עתיד, התייעצות סיעתית של המחנה הציוני, התייעצות סיעתית של הרשימה המשותפת. התייעצות סיעתית חמש דקות. אנחנו כאן שלוש סיעות. כל סיעה חמש דקות ואני מתייעץ עם עצמי.
שלומית ארליך
¶
רביזיה של חברת הכנסת סתיו שפיר, הודעת משרד האוצר על כך שאינו יכול לתכנן תקציב אמיתי ולכן מבקש תקציב פיקטיבי.
שלומית ארליך
¶
רביזיה של חברת הכנסת סתיו שפיר, חוק זה מטרתו שבמקום שהממשלה תביא תקציב פעם בשנה והכנסת תאשר - - -
היו"ר משה גפני
¶
זה השתנה.
מי בעד אישור שם החוק? מי נגד?
הצבעה
בעד אישור שם החוק – רוב
נגד – מיעוט
שם החוק נתקבל.
היו"ר משה גפני
¶
זה חשוב. אני מבקש שתצביעו בעד ההסתייגות. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
לא. מיקי זוהר מתנגד. מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות לא נתקבלה.
שלומית ארליך
¶
הסתייגויות של חברת הכנסת זהבה גלאון. בסעיף 1(א)(1). תכנית רב שנתית תחייב ביטול לימודי ליבה.
שלומית ארליך
¶
לפני תכנון התקציב יבקשו פקידי האוצר לבקש תכנון תקציבי מאפס מכל משרד בהתחשב בביצוע שנה קודם.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא חשוב שהוא ידע על מה הוא מצביע? אמר חבר הכנסת חזן שהוא לא יודע על מה הוא מצביע.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני שמעתי אותך מתחייב בתקשורת שאתה תצביע עניינית על התקציב הדו שנתי. אלה הכול הסתייגויות ענייניות.
היו"ר משה גפני
¶
רבותיי, יש לנו אישור מיושב ראש הכנסת להמשיך את הדיון עד שעה 4:20 ואחר כך לחדש אותו בשעה 6:30 בערב.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אי אפשר. יש לנו דברים במליאה. אני לא רוצה שנפסיד את המליאה. נמשיך אחרי המליאה.
היו"ר משה גפני
¶
קבלו את מה שמחליט היושב ראש. ברגע שהיושב ראש קיבל אישור מיושב ראש הכנסת, על פי התקנון אני ממשיך. אם אתם רוצים נאומים בני דקה, אתם רשאים לעלות למליאה.
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
לא יודע. בינתיים אני מצביע. אמרתי שאני גם אצביע נגד במליאה. אמרתי שאני אצביע נגד. אני לא אמכור את הערכים שלי תמורת שום דבר.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו עכשיו נמצאים בקונטקסט של פיליבסטר. אנחנו יושבים כאן מהבוקר והאופוזיציה מושיבה אותנו מהבוקר עם כל מיני הסתייגויות. למשל זהבה גלאון אמרה באחת ההסתייגויות שצריך לקיים את חוק המקוואות. היא אמרה לבטל את הנישואין החד מיניים.
היו"ר משה גפני
¶
לא בדיחות. אני בעד כל ההסתייגויות האלה. אתה מבין לבד. הצבעתי נגדה מכיוון שזה פיליבסטר. אל תעשה צחוק מעצמך.
היו"ר משה גפני
¶
את יכולה לבקש. אני לא נותן עכשיו.
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד ההסתייגות – מיעוט
נגד – רוב
ההסתייגות לא נתקבלה.