הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 156
מישיבת ועדת הכנסת
יום שלישי, כ' בתמוז התשע"ו (26 ביולי 2016), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 26/07/2016
חוק-יסוד: הכנסת (תיקון מס' 45), פעילות ועדות הכנסת בפגרת הקיץ, הצעה לסדר-היום בנושא: "צעדת השוויון - הפערים בין מרכז לפריפריה", בקשת יו"ר ועדת הכלכלה להעברת הצעות החוק הבאות מוועדת העבודה, הרווחה והבריאות לדיון בוועדת הכלכלה, הצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון - הסדרת סוף שבוע ארוך), התשע"ו-2016, הצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון - שינוי שבוע העבודה), התשע"ו-2016, הצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון - שינוי שבוע העבודה), התשע"ו-2016, הצעת חוק לקביעת יום ראשון כיום מנוחה במקום יום שישי, התשע"ו-2016
פרוטוקול
סדר היום
1. הצעת חוק-יסוד: הכנסת (תיקון מס' 46) (חקיקת משנה הקובעת ענישה פלילית) - הכנה לקריאה שנייה ושלישית
2. קביעת ועדה לדיון בהצעה לסדר-היום בנושא: "צעדת השוויון - הפערים בין מרכז לפריפריה" של חה"כ נחמן שי, חה"כ דב חנין, חה"כ יהודה גליק, חה"כ אורלי לוי אבקסיס, חה"כ חיים ילין, חה"כ תמר זנדברג, חה"כ אכרם חסון, חה"כ יגאל גואטה, חה"כ מנחם אליעזר מוזס
3. בקשת יו"ר ועדת הכלכלה להעברת הצעות החוק הבאות מוועדת העבודה, הרווחה והבריאות לדיון בוועדת הכלכלה:
א. הצעת חוק לקביעת יום ראשון כיום מנוחה במקום יום שישי, התשע"ו-2016(פ/2631/20), של חה"כ ציפי לבני וקבוצת חברי כנסת
ב. הצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון – שינוי שבוע העבודה), התשע"ו-2016 (פ/2843/20), של חה"כ שולי מועלם רפאלי
ג. הצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון – שינוי שבוע העבודה), התשע"ו-2016 (פ/2698), של חה"כ דב חנין
וקביעת ועדה לדיון בהצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון - הסדרת סוף שבוע ארוך), התשע"ו-2016 (פ/3005/20) של חה"כ אלי כהן
4. עבודת הוועדות בפגרת הקיץ
מוזמנים
¶
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
עמי ברקוביץ - עו"ד, משרד המשפטים
תמר כנפו - מנהלת סיעת הבית היהודי
אסף פרידמן - מנהל ועדת החוקה, חוק ומשפט
רחלי פרץ כהן - יועצת של חה"כ ניסן סלומינסקי
לרשימת השדלנים שנכחו בדיון – ראו בקישור זה.
רישום פרלמנטרי
¶
אושרה עצידה
1. הצעת חוק-יסוד: הכנסת (תיקון מס' 46) (חקיקת משנה הקובעת ענישה פלילית), כ/648
היו"ר יואב קיש
¶
השעה 10:01, ואני פותח את הישיבה בדקה איחור בגלל שחיכינו דקה נוספת, אולי יצטרף אלינו חבר כנסת. האמת שהמליאה הסתיימה אתמול בשתיים בבוקר, ואני אולי יכול להבין חלק מהבעיות. אבל 10:00 נראה לי שעה טובה להתחיל.
לירדנה אתם רוצים שנחכה לגבי מה?
היו"ר יואב קיש
¶
אז בואו נתחיל עם סעיף ד' בסדר-היום: הצעת חוק-יסוד: הכנסת (תיקון מס' 46) (חקיקת משנה הקובעת ענישה פלילית) – הכנה לקריאה שנייה ושלישית.
ארבל, בבקשה תקריאי. אני בעיקר ארצה לשמוע את משרד המשפטים. בבקשה.
ארבל אסטרחן
¶
מדובר בהצעת חוק מטעם הוועדה. דיברנו על זה לפני האישור לקריאה הראשונה כאשר ההצעה מדברת על הנושא של תקנות, מה שאנחנו קוראים עונשיות, תקנות שקובעות עונשים ויש חובה להביא אותן לאישור ועדה של הכנסת - עבירות ועונשים. יש חובה להביא אותן לאישור ועדה של הכנסת מכוח שתי הוראות חוק: הוראה אחת בחוק-יסוד: הכנסת, והוראה אחת בחוק העונשין. דובר על כך שההוראה בחוק-יסוד: הכנסת יש בה איזושהי תוספת שמאפשרת אישור תקנות במחדל. כלומר, אם ועדה לא החליטה על אישור התקנות או אי-אישורן בתוך 45 ימים מיום שהשר הגיש אותן לוועדה, רואים את התקנות כאילו אושרו.
הדבר הזה לא רק שהוא בעייתי במהות שלו ולא מאפשר פיקוח פרלמנטרי נאות, הוא גם לא מיושם בפועל. לאור העובדה שיש לנו את שתי ההוראות הללו לא נוהגים לפי האישור במחדל שקבוע בחוק-היסוד. הדבר הזה הוא על דעת הכנסת ועל דעת הממשלה, ונמשך שנים רבות.
לכן, ההצעה היא למחוק לחלוטין את סעיף 21א לחוק-יסוד: הכנסת שאומר היום שתקנות שהתקין שר וקובעות ענישה פלילית בשל הפרתן לא ייכנסו לתוקף, אלא אם כן אושרו לפני פרסומן על-ידי ועדה מוועדות הכנסת שהנושא נמצא בתחום אחריותה. לא החליטה הוועדה בדבר אישור התקנות או דחייתן בתוך 45 ימים מן היום שהתקנות נמסרו לה, יראו את התקנות כאילו אושרו. אין בהוראת סעיף זה כדי לגרוע מהוראות חוק –יסוד או חוק אחר שעניינן תקנות.
הצעת החוק מציעה לקבוע שסעיף 21א בטל.
עמי ברקוביץ
¶
לאחר הדיון שהתקיים כאן ההצעה הובאה בפני ועדת השרים לענייני חקיקה שהחליטה לתמוך בהצעת החוק. אבל היא קבעה בנוסף שההצעה תוחזר לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה בטרם תעלה לקריאה שנייה ושלישית. וכן, היינו מבקשים רק שתיתן לנו שהות ל- - -
עמי ברקוביץ
¶
מאה אחוז, בסדר. אגב, יתכן שאם ועדת השרים היתה יודעת שההליך יהיה כל כך מהיר היא לא היתה מקבלת את זה. כנראה שחשבו שיהיה פערי זמן. יכול להיות שבכלל השרה תחליט שאין צורך לאור העובדה שלא חל שינוי. אנחנו רק רוצים - - -
היו"ר יואב קיש
¶
אני יכול גם להבטיח לך שאם תהיה הערה למשרד המשפטים שתדרוש המתנה אנחנו לא נעלה את זה ביום שני, בסדר?
היו"ר יואב קיש
¶
תודה. אז אני מציע לאשר את הצעת חוק הכנסת כפי שארבל עברה עליה לקריאה שנייה ושלישית. מי תומך בהצעת החוק שירים את ידו? שניים. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 2
נגד – אין
נמנעים – אין
הצעת חוק-יסוד
¶
הכנסת (תיקון מס' 46) (חקיקת משנה הקובעת ענישה פלילית) (כ/648), אושרה להעלאה לקריאה שנייה ושלישית.
עבדאללה אבו מערוף (הרשימה המשותפת)
¶
כן, כן. אני פשוט מאוד עוד לא הספקתי - - - על הדיון, זה כל העניין.
היו"ר יואב קיש
¶
בסדר, אין שום בעיה.
אז התקבל בשני קולות בעד. תודה. יש עוד הצבעה או משהו? תודה, סיימנו עם זה.
2. קביעת ועדה לדיון בהצעה לסדר-היום בנושא: "צעדת השוויון - הפערים בין מרכז לפריפריה" של חה"כ שי נחמן, חה"כ חנין דב, חה"כ גליק יהודה, חה"כ לוי אבקסיס אורלי, חה"כ ילין חיים, חה"כ זנדברג תמר, חה"כ חסון אכרם, חה"כ גואטה יגאל, חה"כ מוזס מנחם אליעזר
היו"ר יואב קיש
¶
אנחנו רואים שיש פה את חבר הכנסת אכרם חסון אז אעבור לנושא שבסדר-היום שקשור אליך. לך יש משהו שאתה מחכה באופן ספציפי?
היו"ר יואב קיש
¶
כי היית לפניו, בכל זאת. לא ראיתי אותך פה בין זה.
אנחנו מדברים על קביעת לדיון בהצעה לסדר-היום בנושא: "צעדת השוויון – הפערים בין המרכז לפריפריה", הצעת חברי הכנסת: נחמן שי, דב חנין, יהודה גליק, אורלי לוי אבקסיס, חיים ילין, תמר זנדברג, אכרם חסון, יגאל גואטה, מנחם אליעזר מוזס.
אני מזכיר שצעדת השוויון היתה, לפי דעתי, לפני כשבועיים-שלושה, ואנחנו בוועדה הקודמת אמרנו שנמתין להקמת הוועדה.
דרך אגב, אתה חבר שם?
היו"ר יואב קיש
¶
מצוין, זה גם טוב. נמתין לוועדה החדשה שהוקמה אתמול במליאה באישור המליאה, ועדה לצדק חלוקתי ושוויון חברתי. אני חושב שאכן אין מקום יותר ראוי מאשר המקום הזה.
אכרם, אתה רוצה לומר עוד משהו?
אכרם חסון (כולנו)
¶
קודם כל, אני רוצה לברך על העצה שלך שחיכינו עד עכשיו. אני חושב שהוועדה החדשה תטפל באמת בצורה אחראית ועניינית. אני חושב שהגיע הזמן שיהיה צדק חברתי בין הפריפריה למרכז הארץ, לא רק בתחום אחד אלא בכל התחומים: בתחומי החינוך, ההשכלה ובתחומי הכלכלה ובתחומים אחרים. כמגזר דרוזי אנחנו סובלים קשות מפערים גדולים מאוד בחברה. אני מקווה שבסופו של דבר הוועדה החדשה באמת תגשים את החלומות ותיתן תקווה לכל הצעירים.
אני מודה לך מאוד.
היו"ר יואב קיש
¶
הבנתי. דווקא מכיוון שיש פה את אחד המציעים והוא חושב שזה חשוב לו, אני מצטרף לדעתו. אנחנו נעשה הצבעה.
אנחנו נשאל מי בעד שההחלטה תעבור לוועדה לצדק חברתי וחלוקתי? שניים. מי נגד? אחד.
הצבעה
בעד – 2
נגד – 1
נמנעים – אין
ההצעה להעביר את ההצעה לסדר-היום בנושא: "צעדת השוויון - הפערים בין מרכז לפריפריה" של חה"כ שי נחמן, חה"כ חנין דב, חה"כ גליק יהודה, חה"כ לוי אבקסיס אורלי, חה"כ ילין חיים, חה"כ זנדברג תמר, חה"כ חסון אכרם, חה"כ גואטה יגאל, חה"כ מוזס מנחם אליעזר, לוועדה לצדק חברתי וחלוקתי נתקבלה.
אכרם חסון (כולנו)
¶
אני פשוט לא ידעתי אם חברי, כי אתמול סגרתי עם זוהר שאנחנו נעביר את זה לוועדה ודיברנו שניתן לזה העדפה.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
בוקר טוב לכם. כבר לא הצלחתי לעקוב אחרי סדר-היום. חשבתי שזה העברות לוועדות.
אכרם חסון (כולנו)
¶
יש לי עשר דקות, אם זה עוזר.
3. בקשת יו"ר ועדת הכלכלה להעברת הצעות החוק הבאות מוועדת העבודה, הרווחה והבריאות לדיון בוועדת הכלכלה:
א. הצעת חוק לקביעת יום ראשון כיום מנוחה במקום יום שישי, התשע"ו-2016(פ/2631/20), של חה"כ ציפי לבני וקבוצת חברי כנסתב. הצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון – שינוי שבוע העבודה), התשע"ו-2016 (פ/2843/20), חה"כ שולי מועלם רפאלי ג. הצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון – שינוי שבוע העבודה), התשע"ו-2016 (פ/2698), של חה"כ דב חנין
וקביעת ועדה לדיון בהצעת חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון - הסדרת סוף שבוע ארוך), התשע"ו-2016 (פ/3005/20), של חה"כ אלי כהן
היו"ר יואב קיש
¶
בואו נסיים את הנושא האחרון שנשאר וזה קביעת הוועדה, ואחרי זה נעבור לנושא. יש לנו בקשה של יו"ר ועדת הכלכלה להעברת הצעות החוק הבאות מוועדת העבודה, הרווחה והבריאות לדיון בוועדת הכלכלה. מדובר בשלוש הצעות בנושא חוק שעות עבודה ומנוחה של חברת הכנסת ציפי לבני וקבוצת חברי כנסת, של חברת הכנסת שולי מועלם רפאלי וחבר הכנסת דב חנין.
במקביל, יש הצעה נוספת לקביעת ועדה לדיון בהצעת חוק זהה באותו תחום של שעות עבודה ומנוחה של חבר הכנסת אלי כהן.
אני יכול להגיד לכם שהיה דיון בין ראשי הוועדות: ועדת העבודה והרווחה, חבר הכנסת אלי אלאלוף, וחבר הכנסת כבל מוועדת הכלכלה. לאחר דיון הגענו להסכמה, אפילו יש מכתב מצורף שזה יעבור לוועדת העבודה והרווחה. תביאי לי אותו, בבקשה. יש פה מכתב שבו איתן כבל אכן מאשר שבחוסר שביעות רצון הוא נענה לבקשה, אבל נענה. חשוב שתבינו שבסופו של דבר אנחנו בסך הכול מנסים כן להגיע לדברים בהסכמה, ובעניין הזה כך היה.
היו"ר יואב קיש
¶
נכון. אני רק רוצה לציין בפרוטוקול, ואבקש שזה יצוין, שהכוונה שהדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות יסתיים עד ליום 10.11.2016. במידה ולא, הצעות החוק תוחזרנה לדיון בוועדת הכנסת האם משאירים אותה בוועדה או הולכים לוועדה אחרת. זה בגלל נושא עומס בוועדות, ועניין שאנחנו לא רוצים שהחקיקה הספציפית הזו תתעכב יותר מדי. יש לזה חשיבות.
אז מי בעד ההחלטה שהצעות החוק האלה, שלושת ההצעות שנמצאות כבר בעצם בעבודה, יישארו, וההצעה של אלי כהן תעבור לוועדת עבודה, רווחה והבריאות, ירים את ידו?
הצבעה
בעד – פה אחד
ההחלטה שהצעות החוק האלה, ששלושת ההצעות שנמצאות כבר בעבודה יישארו, וההצעה של אלי כהן תעבור לוועדת עבודה, רווחה ובריאות, נתקבלה.
היו"ר יואב קיש
¶
אנחנו עוברים לדון בעבודת הוועדות בפגרת הקיץ.
יש פה החלטה של ועדת הכנסת שאנחנו מביאים פה לדיון ולאישור בדבר פעילות ועדות הכנסת בפגרת הקיץ התשע"ו-2016.
היו"ר יואב קיש
¶
זוהי טיוטת החלטה לדיון – זו היתה אכן כוונתי, תודה.
"בהתאם לסעיף 112(א) לתקנון הכנסת קיבלה ועדת הכנסת את ההחלטה הבאה לעניין פעילות ועדות הכנסת בתקופת פגרת הקיץ התשע"ו-2016 שמתחילה ב-ג' באב התשע"ו-7.8.2016 עד כ"ח בתשרי התשע"ז- שנה חדשה - 30.10.2016:
ועדות הכנסת, לרבות ועדות מיוחדות, ועדות משותפות וועדות משנה, רשאיות להמשיך בעבודתן בימי פגרת הקיץ, אולם מספר הישיבות שתקיים כל ועדה לא יעלה על 7 – שבעה מפגשים. לעניין זה - סיורים של ועדה כמוהם כישיבות הוועדה.
יוזכר כי יושב-ראש הכנסת רשאי להתיר במקרים מיוחדים קיום ישיבות נוספות בהתאם לסמכותו לפי סעיף 112(ב) לתקנון – זה 1.
2. ההגבלה האמורה בסעיף 1, שהקראתי לעיל, לא תחול על ועדת הכנסת, ועדת הכספים וועדת החוץ והביטחון.
3. לעניין ועדת החינוך התרבות והספורט, בשל פתיחת שנת הלימודים במהלך הפגרה במקום מספר הישיבות האמור בסעיף 1, שאמרנו זה 7, יבוא 10; זאת אומרת, נתנו להם - - -
היו"ר יואב קיש
¶
מיום י"ג באב התשע"ו-17.8.2016, עד ליום כ"ח באב התשע"ו-1.9.2016 (כולל) - זה בעצם השבועיים של החופשה המרוכזת בכנסת - לא תתקיימנה ישיבות ועדות בכלל בשל חופשה מרוכזת של עובדי הכנסת, למעט ישיבה או סיור של ועדת החינוך, התרבות והספורט בסמוך לפתיחת שנת הלימודים, ולמעט ישיבות שאותן יתיר יושב-ראש הכנסת באופן חריג. ישיבות וסיורים בתקופה זו יבואו במניין הישיבות המרבי המותר כאמור לעיל.
זאת אומרת, זה לא בנוסף.
אני רק רוצה לציין שמדובר כמובן על ישיבות הוועדה. עדיין פעילות חברי הכנסת, ככל שהיא לרשותם, הם יכולים לבוא לפה למשכן. המשכן פה בחופש.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
כן. הם רק צריכים לדעת שאין מיזוג ואין מזנון ואי-אפשר גם לעשות פגישות רבות משתתפים כי גם המשמר לא יכול להנפיק אישורי כניסה.
היו"ר יואב קיש
¶
כי אני שמעתי, נדבר על זה אחר כך כנושא נפרד, שעושים קצת קשיים לכניסה של יועצים לבניין בתקופה הזו.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
זה נכון כי זה מצריך אנשים שבמקום להיות בחופשה מרוכזת יבואו לבדוק אנשים כי חברי כנסת מקיימים כאן פגישות. אבל אם לחבר כנסת יש לשכה פרלמנטרית כאן, המשרד שלו פה, אנחנו לא יכולים להגיד לא. אבל הוא צריך לדעת.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
אני לא מונעת, אבל אני בהחלט אומרת: קחו בחשבון, העובדים בחופשה מרוכזת.
היו"ר יואב קיש
¶
כן, אבל אני מזכיר, לטוב או לרע, שהיועצים הם לא עובדי הכנסת לפי ההגדרה היבשה. לכן, אני לא מחויב לתת להם חופש בשבועיים האלה, אחרת יכול להיות שהייתי מחויב. ואם הם עובדים, אני צריך אותם פה - - -
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
לגבי זה - אני לא מצויה בזה. יש את קצין הכנסת, כדאי שתדבר. אני אבדוק את זה.
היו"ר יואב קיש
¶
לי חשוב שכשחבר כנסת מגיע לפה, וגם בתקופה שהכנסת ככנסת, כמשכן, בחופשה, אם הוא רוצה לעבוד, והוא זקוק ליועצים שלו - - -
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
בהחלט. גם בעבר באו לכאן. חברי הכנסת, הירושלמים בעיקר, היו באים לכאן, יושבים כאן. אין סיבה שלא.
היו"ר יואב קיש
¶
הזמנה לכל ישיבות הוועדות בפגרה תימסר לכל חברי הוועדה מוקדם ככל האפשר, לפחות ארבעה ימים מראש שבמניין הימים לא ייכללו יום ההזמנה, אך כן ייכללו יום כינוס הישיבה, ימי שבת חג ומועד.
היו"ר יואב קיש
¶
ואולם, אם ביום כינוס ישיבת הוועדה התכנסה גם מליאת הכנסת, שזה מקרה חריג, אבל יתכן ויקרה, כי המליאה לא אמורה להתכנס אלא אם יש זימון מיוחד למליאה, ניתן למסור את ההזמנה שלושה ימים מראש כאמור.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
מה הוא אומר? אם כבר בהזדמנות הזו הכנסת מתכנסת וחברי הכנסת יהיו, אז לפני או אחרי ישיבת המליאה אני כבר יכול לקיים ישיבה, ואז פה מאפשרים לו את השלושה ימים.
היו"ר יואב קיש
¶
הוראת סעיף זה לא תחול על ועדת החוץ והביטחון, אך גם בה תימסר הודעה על קיום ישיבה מוקדם ככל האפשר.
לעניין ועדת הכנסת, הזמנה לישיבות הוועדה תימסר לחברי הוועדה לפחות שלושה ימים מראש כאמור.
אנחנו גם הרווחנו יום פטור בעניין הזה.
לא ניתן לקיים ישיבות נוספות בוועדה ביום שבו נקבעה הישיבה, או להוסיף נושאים לסדר-היום שנקבע, אלא בהודעה מראש כאמור בסעיף 5.
זאת אומרת, זה לא מצב שיש כבר ישיבה אז אפשר להתחיל לדחוף פנימה נושאים לסדר-היום. כי אנשים יכולים להחליט שמה שיש בסדר-היום הם לא מגיעים, לכן לא מן הראוי שיוסיפו להם ברגע האחרון נושאים לסדר-היום.
יובהר כי משך כל אחת משבע הישיבות כאמור בסעיף 1 לא יחרוג מהמקובל בוועדה.
ארבל אסטרחן
¶
רצינו להבהיר שאם יש יום ישיבה שלם, שלא יתלבשו על הדבר הזה ויגידו: טוב, יושבים כל היום. בכל זאת זה פגרה.
רחלי פרץ כהן
¶
אם אתם מרשים אז - - -. לא, בדרך כלל אסור לדבר בוועדה.
שמי רחלי פרץ כהן, היועצת של ניסן סלומינסקי. תכננו לפגרה תשע ישיבות. זאת אומרת, חמישה ימים מרוכזים.
היו"ר יואב קיש
¶
לא, זה חריג. אני נותן לו להגיע לפה עכשיו – או לניסן או לזה - שיחליף ויבוא ויסביר. אני לא - - - בסדר, הבנתי. יש לכם בעיה, אם הם רוצים שנתייחס לזה, זה הזמן עכשיו. הם צריכים לבוא עכשיו. אז תלכי ותקראי לו. אם הוא לא יבוא, אנחנו לא נענה לבקשה.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
אבל ההחלטה אומרת שגם במקרים שרוצים לחרוג משבע ישיבות יפנו ליושב-ראש הכנסת ויבקשו. אם זה מספיק חשוב, יכול להיות שהוא ייענה – מקרים מיוחדים.
היו"ר יואב קיש
¶
אם הוא כבר עכשיו יודע, אני רוצה להבין מה הוועדות שהוא תכנן כדי להפעיל את שיקול הדעת של ועדת הכנסת ולא לחכות למקרה המיוחד שיושב-ראש הכנסת צריך.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
אני לא זוכרת. אני רק רוצה לציין שני דברים. חשוב לי לייצג את העובדים. לא את עבודת הכנסת אלא גם את העובדים. יש לנו גם את העניין החברתי של עובדים כעובדים. הכנסת הוא מקום עבודה מאוד מיוחד. עובד שעובד סביב הוועדות וסביב המליאה – מאוד קשה לו, ואנחנו לא מעודדים את זה, לקחת חופשה, לדוגמה, בדצמבר לסקי בשוויצריה, כשיש משרדים ממשלתיים אחרים שעובד יכול לקחת חופשה ככל שהמעביד מאפשר לו. לכן, אנחנו מעודדים גם בכנסת לרכז את החופשות שלהם בפגרות.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
אני רק רוצה להסביר. אנחנו מעודדים ויש לנו תוספת של ימים כדי לאפשר בפגרות.
אם זה מאוד חשוב, שתבוא יועצת משפטית, מנהל הוועדה, ואולי ישכנעו.
היו"ר יואב קיש
¶
יש לנו עוד דברים על סדר היום?
אצא להפסקה לעשר דקות, ובשעה 10:30 נצביע על העניין הזה.
היו"ר יואב קיש
¶
אני רוצה לשמוע את ועדת החוקה. ניתן להם להגיע לפה ב-10:30. נצא להפסקה של עשר דקות. אם לא יגיעו, נאשר. אם יגיעו ויציגו, נבדוק ונחשוב מה הם רוצים לעשות.
עשר דקות הפסקה. תודה.
(הישיבה נפסקה בשעה 10:20 ונתחדשה בשעה 10:30.)
היו"ר יואב קיש
¶
יש פה את הנציגים של ועדת חוקה? אני רוצה לפתוח את הדיון. נא לשבת, בבקשה.
מי מציג את העניין? אסף, בבקשה.
אסף פרידמן
¶
בתוכנית שלנו לקיים ארבעה ימי עבודה כשבכל יום מרוכז כזה שני דיונים. בסך הכול, שמונה דיונים.
אסף פרידמן
¶
יותר, בין שעתיים לשלוש. בגדול, אנחנו יושבים מ-10:00 עד 15:00 – שתי הישיבות האלה. זה מה שסיכמנו בתיאום עם היועצת המשפטית גם של הוועדה, את הנושאים.
היו"ר יואב קיש
¶
אמרו לי תשע. היועצת היתה פה והיא עשתה עבודה מצוינת. עצרנו את החלטת הוועדה כדי שתוכלו להביע את עמדתכם.
הסכמתם לשמונה?
אסף פרידמן
¶
עוד פעם, יכול להיות שניסן ירצה. אחרי כל שמונה הדיונים האלה אם הוא ירצה משהו נוסף אז בהתאם לפרוצדורה זה פנייה ליושב-ראש הכנסת.
היו"ר יואב קיש
¶
זה כבר ליושב-ראש הכנסת. אוקיי, אז אני מציע שנוסיף סעיף שאומר שלוועדת חוקה הותרו ארבעה ימים - - -
היו"ר יואב קיש
¶
אני מעלה להצבעה, אם כך, את הטיוטה של החלטת ועדת הכנסת בדבר פעילות ועדות הכנסת בפגרת הקיץ התשע"ו-2015.
מי בעד ההחלטה? שניים.
הצבעה
בעד – פה אחד
החלטת ועדת הכנסת בדבר פעילות ועדות הכנסת בפגרת הקיץ אושרה.