PAGE
2
ועדת הכלכלה
1.1.2007
הכנסת השבע עשרה
נוסח לא מתו
מושב שני
פרוטוקול מס' 147
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שני, י"א בטבת התשס"ז (1 בינואר 2007), שעה 15:45
ס ד ר ה י ו ם
הצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2007), התשס"ז-2006
פרק ט' כולו (סעיפים 46 עד 47)(תקשורת)
בקשה לדיון מחדש ודיון מחדש במועד תחילתם של סעיפים 46(3) עד (7) ו-47 להצעת החוק
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 01/01/2007
פרק ט' כולו (סעיפים 46 עד 47) (תקשורת) מתוך הצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2007), התשס"ז-2006
פרוטוקול
נכחו
חברי הוועדה: משה כחלון – היו"ר
רשמה וערכה
¶
אהובה שרון – חבר המתרגמים בע"מ
הצעת חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2007), התשס"ז-2006
פרק ט' כולו (סעיפים 46 עד 47)(תקשורת)
בקשה לדיון מחדש ודיון מחדש במועד תחילתם של סעיפים 46(3) עד (7) ו-47 להצעת החוק
היו"ר משה כחלון
¶
אני פותח את ישיבת ועדת הכלכלה.
אני מאשר את הבקשה לקיים דיון במועד תחילתם של סעיפים 46(3) עד (7) ו-47 להצעת החוק, ואנחנו אכן מקיימים דיון.
אסי מסינג
¶
במסגרת הצעת חוק ההסדרים נקבע שתחילה של כל הסעיפים תהיה ביום 1 בינואר 2007 אלא אם כן נקבע במפורש אחרת, בסעיף 78 להצעת החוק. מאחר שמתעוררת השאלה מה קורה לגבי הפרות או החלטות בין המועד 1 בינואר 2007 לבין מועד פרסומו של החוק, הצענו לחדד את זה ולקבוע את זה במפורש בסעיפי התחולה.
אתי בנדלר
¶
תוסיף לעניין הזה שהעיקרון הכללי הוא שמועד תחילתו של חוק הוא ביום פרסומו אלא אם כן נקבע במועד אחר, כאשר המועד האחר בדרך כלל הוא צופה פני עתיד והוא לא רטרואקטיבי למעט בנסיבות חריגות שקובעים מועד רטרואקטיבי וגם זאת לאחר דיון אם יש מקום או אין מקום לעשות את זה.
מה שקרה כאן, בעקבות העיכוב בסיום הדיונים בחוק ההסדרים, יוצא שסעיף התחילה הכללי הוא בעצם סעיף ריק שקובע תחילה רטרואקטיבית ב-1 בינואר.
אתי בנדלר
¶
הצעת החוק אמורה להיות מונחת היום. הדיון אמור להתחיל מחר וההצבעות אמורות להיערך מחרתיים. בהתאם להוראות החוק, חוק צריך להיות מפורסם ברשומות תוך 10 ימים מיום קבלתו בכנסת אלא אם כן נקבע בו מועד פרסום אחר. זה באשר למועדים. אם לא היה סעיף תחילה, מועד הפרסום היה מועד התחילה שהוא צפוי להיות בערך בעוד 12 ימים.
אתי בנדלר
¶
למיטב זיכרוני – ואני רוצה לומר את זה בכל הזהירות – במהלך הדיונים בוועדה היו כמובן הרבה מאוד הערות כנגד ההסדר הנורמטיבי המוצע בהצעת החוק נגד העיצומים הכספיים, אך לא היו הערות לגבי תחילת ההסדר הזה, ככל שהכנסת תחליט לקבל אותו.
היו"ר משה כחלון
¶
לגבי הרטרואקטיביות. כעת החברות עוברות עבירה כל יום של ניוד מספרים, יום אחרי הכניסה, אתם תוכלו להחיל עליהן קנס של 12 מיליון?
שריל קמפינסקי
¶
יש כאן שאלה איך מפרשים הפרה והפרה נמשכת. אני חושבת שאנחנו נצטרך לנתח את ההפרה כדי לדעת באיזה סוג של הפרה מדובר, האם מדובר בהפרה שבוצעה באופן חד-פעמי והיא הפרה נמשכת. זאת אומרת, צריך לנתח את סוג ההפרה.
היו"ר משה כחלון
¶
אנחנו לא יכולים להתעלם מהמציאות. זה נושא שאנחנו דנים בו וזה יהיה לכסות את העיניים אם אנחנו לא נתייחס לעניין הזה של ניידות מספרים שמתרחש בימים האלה. אם אנחנו מאפשרים לכם באופן מיידי, זה אומר אפשרות מתן קנס של 12 מיליון שקלים על החברות שמפרות.
לאה ורון
¶
הדיווחים שהגיעו לוועדה הם שהחברות מפרות את החוק בגיבוי של המשרד ובאישורו. האם זה נכון? לא להפרת החוק אלא לדחייה.
אסי מסינג
¶
אני מניח שבכל מקרה גם בנוסח הקיים כרגע של הצעת החוק ובלי התיקון, השאלה הזו עולה בכל מקרה, גם אם אנחנו מדברים על הפעלה מה-1 בינואר. השאלה מה קורה לגבי הפרות שנעשו לפני ה-1 בינואר.
אסי מסינג
¶
זו שאלה שבכל מקרה הייתה צריכה להישאל והיא לא קשורה דווקא לעניין הזה של מועד התחילה הספציפי.
אסי מסינג
¶
אנחנו מציעים: 1.
תחילתם של סעיפים 37א, 37ב, 37ב(2), 37ג ו-37ח לחוק התקשורת, בזק ושידורים, התשמ"ד-1982, כנוסחם בסעיף 46(3) עד (7) לחוק זה, ביום פרסומו של חוק זה.
2.
תחילתו של פרט 32, התוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מינהליים, התש"ס-2000 כנוסחו בסעיף 47 לחוק זה, ביום פרסומו של חוק זה.