PAGE
3
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
12.12.2006
הכנסת השבע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 114
מישיבת ועדת העבודה הרווחה והבריאות
יום רביעי, כ"א כסלו תשס"ז (12 בדצמבר 2006), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-17 מתאריך 12/12/2006
פרוטוקול
סדר היום
שידורי חסות בערוץ הבריאות, המופק עבור חברת הכבלים והלווין
מוזמנים
¶
ערן ניצן
- משרד האוצר
נתן מאיר
- מנהל לשכת הפרסום הממשלתית
שאול יהלום
- חבר כנסת לשעבר
יורם מוקדי
- יו"ר המועצה לשידורי כבלים ולווין
אודי מירון
- מנכ"ל "ענני תקשורת"
שרון למברגר
- עוזר מנכ"ל "ענני תקשורת"
יעלה ברבר
- עורכת ראשית ערוץ הבריאות
אורית בוזין
- סמנכ"לית שיווק – ענני תקשורת
עו"ד ניבה רובשי
- יועמ"ש של שידורי קשת – הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו
עו"ד דורון אבני
- יועמ"ש של הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו
רויטל בן דוד
- עוזרת לתחום מדיניות ציבורית – ההסתדרות הרפואית
מידד גיסין
- יו"ר צרכי בריאות ישראל
ד"ר עירית חרמש- גסטרונטרולוגית בביה"ח רמב"ם
ד"ר ניבה שפירא – דוברת עמותת הדיאטנים הקליניים בישראל
עו"ד קרן גלייכר – מנהלת קשרי ערוצים – חברת YES
לאון צימן
- מנכ"ל "מוסיקה 24"
היו”ר משה שרוני
¶
צהרים טובים לכולם, אני פותח את הישיבה בנושא שידורי חסות בערוץ הבריאות המופק עבור חברת הכבלים והלווין.
מר אודי מירון, בבקשה
¶
אודי מירון: אני הכרתי והפעלתי הרבה ערוצים ואף פעם לא הגעתי לוועדה. אבל כיוון שהפעם עסקינן בנושא בריאות לבריאות הציבור והגישה שלנו היא שירותית, תמצאו בערוץ הזה, שירות לציבור בלבד. יש לנו גם דוגמה פיזית להראות את סוג התכניות שאנחנו עושים.
למרות שאנחנו חברה עסקית, אנחנו עושים את זה מתוך הבנה שאנחנו מבצעים שליחות. השליחות הזאת גם די מצליחה, הקהל אוהב את זה. המחיר הוא מחיר הוגן וסביר סביב 10 ₪. עד היום יש לנו כ-50 אלף מנויים והמספר הזה גדל.
אבל כדי שלא נצטרך להסתמך רק על תכניות מיובאות מחו"ל אלא לייצר תכניות יותר ויותר מקוריות, שיספרו על מה שקורה בארץ, שיתנו גם את כל הטיפים והתובנות הנכונות, תכניות שמונעות שיספרו על טיפולים קיימים וגם שיעסקו בהעברת מידע לציבור. אנחנו זקוקים לאפשרות של חסויות. דבר שנעשה כבר כתקדים בעבר לגבי ענפי ספורט שהם לא כדורגל וכדורסל, זה נעשה עבור תכניות ספרות ואמנות. אנחנו לא רואים שום סיבה למה מועצת הכבלים לא תתיר לנו חסויות לתכניות המקוריות שמטרתן לשרת את הציבור.
יש לנו מצגת קטנה.
ניבה רובשי
¶
יש את סעיף 6 בחוק התקשורת, שבא ואומר שאסור לעשות פרסומות (והיום החסויות זה משהו שהוא מאוד דומה לפרסומות) בכבלים ובלוויין, אלא באישור של החלטת ממשלה, באישור שר התקשורת.
ניבה רובשי
¶
השאלה מה להחליט בשאלה אם הוועדה מודעת ומכירה מספיק את שוק הטלוויזיה במדינת ישראל ואת האיזון הרגיש והעדין שקיים היום בשוק. היום טלוויזיה מסחרית בישראל נמצאת במשבר מאוד גדול, יש לערוץ 2 ולערוץ 10 מחויבויות מאוד גדולות.
ניבה רובשי
¶
או-קיי, אז אם אתה תפגע בערוצים המסחריים והערוצים שכל אזרחי מדינת ישראל רואים אותם, ולא ערוץ של 50 אלף איש, אתה תביא לפגיעה של כל הציבור במדינת ישראל מבחינת היכולת של הערוצים.
ניבה רובשי
¶
אני לא מזלזלת, אני רק אומרת שכשעושים דבר כזה - חייבים לראות את כל הצדדים. דבר נוסף, צריך לזכור שהערוצים המסחריים שהם מוכרים פרסומות או חסויות, הם משלמים, ארבעה אחוז תמלוגים למדינה. כאן בעצם מקבלים את זה מגורמים חיצוניים, צריך להבין שמדובר כאן בגורמים מסחריים לכל דבר ועניין.
לא יכול להיות שאותם גורמים מסחריים יגזלו את ההכנסה של הערוצים המסחריים.
דורון אבני
¶
אני מתאר את המצב הקיים. צריך לשלם 10 ₪, זה לא ערוץ שפתוח חינם לכלל הציבור, הוא פתוח רק למי שהוא מחובר לכבלים וללוויין. ברגע שעושים את זה, לוקחים מעוגת הפרסום הכללית שבעצם כולם פשוט צריכים להיות ניזונים ממנה.
המחוקק קבע לערוץ 2 ו -10 בחוק שלהם נקבע, בוועדות בכנסת, שורה של מחויבויות ציבוריות. הם חייבים לשדר הפקה מקומית, מה שמר מירון רוצה לעשות הרבה בערוץ הבריאות, ערוך 2 וערוץ 10 חייבים כבר היום עפ"י חוק.
דורון אבני
¶
קודם כל, אני מדבר על רקורד של 12 שנים, אין גוף שידור במדינת ישראל שעשה יותר מערוץ 2 בכל רקורד של 12 שנים. מה שהם עשו – לא עשו השנה, אנחנו נברר בסוף השנה, 12 שנים לאחור בזכות ערוץ 2 היום יש תעשייה של הפקה מקומית במדינת ישראל, זו עובדה.
הפקות מקומיות זה דבר שנקבע בחוק. דרמות, פריפריה, שידורים לאוכלוסיות עד גיל הזהב, כל הדברים האלה ניתנים בחינם בערוץ 2 ובערוץ 10.
דורון אבני
¶
זו עובדה, יש תכניות. כרגע אנחנו עומדים בפני תהליך שתואר כאן, זה פרסום הולך ומתמשך באותה עוגת פרסום. יש הרבה מטרות טובות בספורט ותרבות ואומנות זה מטרה טובה. ואני בטוח שאפשר למצוא עוד עשרות מטרות טובות ואנחנו לא מזלזלים במטרות האלה.
כל מה שאנחנו באים ואומרים זה שהמחוקק עשה את האיזון. הוא קבע שערוץ 2 יהיה ניזון מפרסומות וחסויות, צריך לתת לערוץ 2 את העוגה הזאת במלואה.
היו”ר משה שרוני
¶
בסדר, במדינת ישראל משנים חוקים, אתה יודע. המחוקק זה כנסת ישראל, זה הכל, שיהיה ברור.
דורון אבני
¶
בכל הכבוד, אלה גופים שהתמודדו במכרז רק לפני שנתיים, התחייבו התחייבויות כבדות מאוד. נאמרו פה דברים מאוד נכונים, יש התחייבויות כבדות ואנחנו מתכוונים לעמוד על כך והצרנו על כך שהם יעמדו בהתחייבויות. אבל מצד שני, צריך להגן על ההכנסות שלהם וזה לא לטובתם, זה לטובת הציבור.
אותו ציבור שמקבל שידורים בחינם, לעומת כאן שזה ציבור שאל"ף, צריך לשלם לכבלים וללוויין כדי להיכנס בכלל לפלטפורמה, שזה תשלום של בין מ-150, ל-200 ₪ במינימום ועל זה עוד 10 ₪ כדי לצפות בערוץ הזה.
כלומר, כדי להגיע לערוץ הזה היום, אזרח במדינת ישראל צריך להוציא בחודש -200 ₪, כדי להגיע לערוץ הזה.
דורון אבני
¶
לא, אני אומר, כדי להגיע לערוץ שלו היום, הוא צריך לשלם מינימום 200 ₪. 180 ₪ כדי להיכנס לפלטפורמה ועוד 10 ₪ כדי לשלם לערוץ הזה. כדי לראות ערוץ 2 היום, לא צריך לשלם שקל.
ליה שמטוב
¶
אבל גם מי שמשלם היום 180 ₪, יכול להיות שהוא לא רוצה לראות דברים מסוימים, אבל הוא מחויב כבר.
גב' רויטל בן דוד, בבקשה
¶
רויטל בן-דוד: אנחנו הגענו לדיון הזה מההיבט הרפואי. תומכים במסירת מידע אחראי ורציני לציבור. נמצאת אתי כאן ד"ר עירית חרמש שבאה לדבר יותר על ההיבט מהמבט הפיזי על מסירת מידע אחראי בתכנית שאם וכאשר תחליט הוועדה את אשר היא תחליט, אנחנו חשוב לנו למסרו.
עירית חרמש
¶
גם אהוד מתפרנס מזה. כי מה שהם הציגו זה אינטרסים כלכליים. אתה דיברת על טובת הציבור ואני חושבת שטובת הציבור זה נגד הפרסומות. אם אנחנו מקיימים ערוץ שצריך להביא מסרים בריאותיים, ברגע שתכניס בו פרסומות לקולה או לשוקולד אז זה כבר לא בריאות. יש פה סתירה פנימית בתוך המסר שלנו.
מוטי שקלר
¶
אני לא רוצה להתייחס לערוץ הבריאות כי אני לא בדיוק מכיר אותו, אני רק מדבר במישור העקרוני. במצב שבו השוק המסחרי לכאורה הוא הגורם היחידי שמזין את ערוץ 2 ו-10, צריך לזכור שיש אין סוף גורמים בתוך שוק הפרסום שאין להם שום עניין להגיע ל-2 ו-10 בשל האופי המיוחד של 2 ו-10 כערוצים מסחריים.
בשוק עצמו יש מספיק גורמים שדרך החסויות יכולים להניע גורמים כלכליים כאלה ואחרים, לטוב ולרע, בין אם זה יועיל או לא יועיל מבחינת האתיקה, כך שמבחינת השוק יש עדיין מקום לפרסום דרך חסויות לערוצים למיניהם שמייצרים ערך מוסף. ננצל את הדבר הזה. אני כמובן בעל עניין, אני לא מסתיר. במצב הנוכחי שהאווירה בקושי מצליחה להחזיק אותו, כדי לעשות תכניות עם ערך מוסף, אני צריך להגיע לשיתופי פעולה עם ערוצי נישה, אני צריך חסויות, אחרת לא יהיה לי ערוץ ציבורי, כי מהאווירה בלבד לא ניתן היום להחזיק ערוץ עם שבע תחנות בד בבד.
מוטי שקלר
¶
ואגב, ומה עם הגילוי הנאות, לו הייתי עכשיו מנכ"ל הרשות השניה, אני מניח שהייתי נלחם בעניין. אני לא רוצה להצטדק מטבע הדברים, הייתי עומד באינטרס של ה-2 וה-10 ואין ספק שבהבדל של תקדימים זה יכול לייצר תקדים במדרון החלקלק הזה ולהפרת החלוקה המאוד ברורה בין שוק הפרסום למנויים לאגרה. החלוקה הזאת משתבשת עם השנים, אין מה לעשות.
ולכן אני לא אומר שמעכשיו והלאה צריך לתת, לזה אני בפירוש מתנגד. עדיין החסויות לוקחות נדבך מאוד מסוים, נישה מאוד קטנה שמאפשרת לתכניות בעלות ערך מוסף להיות על המסך. זה יכול להיות בערוץ הבריאות וזה יכול להיות בתכניות מסוימות בערוץ הספורט וזה יכול להיות גם בערוץ 1. ולכן זו הגישה שלנו.
היו”ר משה שרוני
¶
תודה רבה. מבקשים פרסום, אך מי שמשלם את הפרסום זה אנחנו הצרכנים, מאות אלפי דולרים. אף אחד לא לוקח בחשבון שאנחנו משלמים את המחיר על הפרסומים.
ד"ר ניבה שפירא, בבקשה
¶
ניבה שפירא: אני חושבת שהעניין הזה של שירותי בריאות, כלומר, הדרכה לציבור על-ידי תכנית אקראית פה ושם באיזשהו ערוץ, יש אנשים שבאמת צריכים את זה ובאמת רוצים. אנחנו יודעים ששינוי הרגלים כרוך בחשיפה המשכית והזנה המשכית של הידע, של השכנוע ואפילו של הפרוצדורות שאותם צריכים לקבל בשביל לשנות.
ולכן, לפי דעתי, בתכנית אקראית של ערוץ אחד או שניים, אי אפשר לקבל הביתה את השירות הזה של החינוך היומיומי לשינוי הרגלים שהם כל-כך חשובים. הבוקר התפרסם ש-40 אחוזים מהנשים מתות מסרטן עד גיל 75. מוכרחים להביא את השירותים האלה של הדרכה הביתה ולפי דעתי ערוץ כזה יכול לעשות את השירות הזה.
וכמובן ששם המשחק זה הפיקוח, מוכרח להיות פיקוח רציני על כל חסות, על כל מהות של כל תכנית ואז זה יכול להיות שירות מצוין.
מידד גיסין
¶
אחת הבעיות המרכזיות שכולם מודעים לה, זה חוסר המידע של הציבור בהרבה נושאים בבריאות, בנושא של הזכויות שלו ובנושא של מה שלא מגיע לו. אנחנו מברכים כל אופציה שתעזור למסור מידע נוסף לציבור בצורה מסודרת. אנחנו רק מצפים מהערוץ הזה, אם זה יאושר, לתת במה לארגוני החולים, לבעיות של החולים ובעיקר לנושא זכויות החולים.
וכמובן כמו שנאמר, בקרה אם של משרד הבריאות או של ההסתדרות הרפואית או של כל גוף אחר לקבל מידע שיש לו הוכחות קליניות, מידע מדויק, לא כמו בפרסומות.
ערן ניצן
¶
זה התחיל בכשל בשידור הציבורי ואחרי זה ניסיון להטיל חובות על השידור המסחרי ואז מונופול של פרסומות שזה לא מסחרי ואז על זה בנוי הרב-ערוצי. הממשלה מודעת לדבר הזה והיא עומדת לבחון במהלך השנה הקרובה את כל הנושא של פרסום ופרסומות בכל הפלטפורמות השונות: בערוץ המסחרי, בציבורי וברב-ערוצי.
אבל צריך רק להדגיש, הטיפול בנושא הזה המכונן הזה בתחום התקשורת יכול להוביל גם למפלה.
חבר-הכנסת לשעבר, שאול יהלום, בבקשה
¶
שאול יהלום: קודם כל למען הגילוי הנאות, אני קשור במידה מסוימת לערוץ הבריאות. אני רוצה להעיר שתי הערות. הערה ראשונה, אני חושב שהמטרה של הכנסת בכלל זה לעודד ערוצים שכל אדם בישראל יכול לפתוח ולעומת ערוצים שחלק גדול מהאוכלוסייה לא יכול לפתוח, לא לו ולא לילדיו, שהוא פותח – יש שם רק מין ואלימות. ולכן אם יש כאן ערוץ נקי וזה ערוץ נקי לחלוטין, קודם כל צריך לעודד אותו.
הדבר השני, ערוץ בריאות חשוב לחדר הזה פי כמה כוועדת הבריאות. ולכן אני אומר את זה לנתן מאיר מלכתחילה, אם אתה שואל אותי, מדינת ישראל היתה צריכה לפתוח ערוץ בריאות.
שאול יהלום
¶
יפה ומאחר וזה לא כך, אז צריך לעודד, אין ברירה, גורמים שלקחו את זה במקום ערוץ פלייבוי. הם יכלו לקחת ערוץ יותר גרוע ולקחו ערוץ נקי. ודבר אחרון, מי שצריך להיות מעוניין בערוץ הזה קודם כל הרופאים ולכן כששמעתי כאן את נציגת ההסתדרות הרפואית, ד"ר חרמש, אז זה בדיוק הפוך ממה שהיית צריכה לדעתי.
בגלל שאם באמת, אומרים לך כאן אנשים, בלי חסויות, אנחנו מתמוטטים, את אומרת אז שלא יהיה ערוץ, זאת המסקנה שלך. במקום שאת תיאבקי על העניין, את עושה בדיוק הפוך.
היו”ר משה שרוני
¶
מר יהלום, אתה אומר ככה, מנהל מחלקה בבי"ח אם אין לו קליניקה הוא אבוד, בגלל זה יש לו קליניקה, נכון.
חבר-הכנסת אלדד, בבקשה
¶
אריה אלדד: אני מבין שחלק מהדברים נאמרו. ראוי ששידור כזה יהיה חלק מהשידור הציבורי במדינת ישראל. אבל קשה לנו לכפות תכנים על ערוצים ממלכתיים וככל שהם יותר ממלכתיים, הם פחות משרתים לטעמי היום אינטרס ציבורי במדינת ישראל.
האמירה שנאמרה פה על ערוץ 2 שהוא חינם, אני מבקש להעמיד דברים על דיוקם. אדם סביר מן היישוב לא יכול לקלוט את ערוץ 2 אלא אם הוא קונה צלחת, מטפס על הגג ומתחבר בסכנת נפשות. אז זה לא טריוויאלי בוודאי ובדרך-כלל אנשים יכולים לקבל את זה רק באמצעות ספקים.
אריה אלדד
¶
יש עוד כמה שקרים מוסכמים במערכת הזאת ואחד מהם זה החסויות. החסויות הן פרסומות לכל דבר. אני פותח גלי-צה"ל ואני שומע שם פרסומת על תכניות בנקים, השקעות, קרנות השקעה.
יש דברים שהם חיוביים למטרה ציבורית שלא למטרת רווח, אבל שם אתה שומע חסויות לדברים שהם למטרת רווח, פשוטו כמשמעו. ולכן אינני מבין באמת את הגבול העקרוני בין חסות לעניין מסחרי לפרסומת. העניין של אגרת רדיו וטלוויזיה זה אנכרוניזם שאינו מובן לי, אני לא מבין למה אני לא משלם אגרה על המגהץ שלי ואני משלם אגרה על מכשיר רדיו.
אריה אלדד
¶
בשורה התחתונה אני תומך בזה שיאפשרו להם חסויות ולו כדי להאיץ את משרד האוצר להתחיל לעשות סדר בכל הנושא של חסויות ופרסומות ושידור ציבורי ושידור מסחרי. יש פה דבר שהגיע הזמן לבטל את העיוותים שלו.
הערוץ הזה הוא לפרסומת סמויה, וצריך לדעת מי מפקח על העניין הזה משום שאחד מחבריי הטובים יכול לפרסם שם את מרכולתו ודווקא אחר הוא שמפרסם. אנחנו צריכים לוודא שאין הטיות ואין פרסומת לא כל-כך סמויה, האיש מראה עד כמה הוא מנתח טוב ורופא שיניים טוב וסופו לעשות הון כתוצאה מהשידור אצלכם, אני לא ממש יודע איך לפתור את זה, אבל מישהו צריך גם לפקח על זה.
חבר-הכנסת רן כהן, בבקשה
¶
רן כהן: אדוני היו"ר, חברי הכנסת, אורחים נכבדים, אני חושב כמו שאול יהלום וכמו פרופ' אלדד שערוץ הבריאות היה צריך להיות בעצם ערוץ ציבורי. זה ממש אלמנטרי לערוץ ציבורי. לצערי הנורא יש גזירות שנופלות שעלינו משמים, בשמי משרד האוצר.
אבל זה לא אומר שהערוץ הזה הוא לא חשוב – הערוץ הזה הוא חשוב משום שהוא נותן פלח נכון שהציבור צריך אותו. הוא יכול להיות בהחלט חיובי ולכן אני לא יכול להוריד מהאחריות את הצורך לקיים את הערוץ הזה.
אני חושב שהכעס שמופגן כאן כלפי ערוץ 2 ו-10, הוא דבר לא נכון. כולנו למדנו בכלכלה שזה לא נכון שיש לך קופה מסוימת והשאלה אם יש עוד שמתחלק עליה. הערוץ הזה הוא לא ערוץ שמאיים על ערוץ 2. מי שעובר מערוץ 2 לערוץ הזה, רוצה לצפות בנושא מסוים של בריאות.
רן כהן
¶
אגב, יש כאלה שרוצים. אבל, זה לא נכון שהקופה היא קופת אחת, והשאלה כמה מתחלקים ממנה. הערוץ הזה יכול ליצור בנישות המסוימות גם פרסומות, חסויות שהם נושאים שהיום אין להם ביטוי כי אף אחד לא הולך לשם. אבל מי הולך לוותר על פרסומת בשני מיליון צופים, 50 אלף צופים שמה שמעניין אותם זה הבריאות? אלא אם כן יש לו נגישות לענייני בריאות ואז יש חשיבות בכך שהאנשים שרוצים להתעניין בענייני בריאות, גם יצפו בנושאים שנוגעים לעניין הזה.
ולכן לעניות דעתי, צריך לאפשר את זה. אני מצטרף בעניין הזה לעמדתו של נתן מאיר. זה חייב להיות מותנה בזה שמסרים שהממשלה רוצה להעביר לציבור צרכני צפיית הבריאות, יועברו בחינם על-ידי הערוץ הזה. אין שום סיבה בעולם שזה לא יהיה, לפחות נרוויח שירות לציבור שמעוניין לקבל מידע על נושא הבריאות. אגב, המימון הזה לא קשה.
אברהם רביץ
¶
הרי הפיקוח עושה שיהיה ניבולי פה, השאלה מה יש בראש שלו, איזה צבע יש לראש שלו, כחול או אחר, לא יודע. לכן אני אומר, אני בעד הדבר הזה אבל אני באמת הייתי אומר, אדוני היו"ר, בוא נעשה איזשהו חושבים קצת.
חיים אמסלם
¶
חסויות ואפילו גם פרסומים, השאלה היא אחרת, לו היה ניתן להגביל שהחסויות או הפרסומות הללו תהיינה אך ורק מענייני בריאות ומעניינים ששייכים לתכנים של אותו הערוץ. אז אני חושב שזו דרך ממוצעת ופשרה הגיונית ובזה גם אני תומך.
ליה שמטוב
¶
אתם יכולים להגיד 100 פעמים שזה חינם, אבל אני משלמת את זה על כל החבילה ולא משנה לי, ככה דורשים כי אני רוצה לראות טלוויזיה. אבל כשאני רואה ערוץ 2 או ערוץ 10 ואני רואה סרט טוב, אני רוצה לראות רק את הסרט, אני לא רוצה לראות כל חמש דקות את הפרסומות. ואני לא רוצה למשוך את זה לשלוש שעות.
אז אם ערוץ 10 וכל הערוצים מאפשרים לעצמם את זה אז תאפשרו לאנשים שרוצים לראות את הערוץ, שיראו.
קרן גלייכר
¶
יש לי גם טלוויזיה בבית, אני קצת מכירה את הערוצים. אכן רוב הדברים נאמרו, אבל מה שחשוב לי להגיד שזה ערוץ שנכון לעכשיו אין לו תחליף, לא בתכנים של ערוץ 2 ולא בערוץ 10. וכפי שכבר אמרו, נכון שהוא עולה כסף אבל הוא מחיר סביר.
לנו מאוד חשוב שהערוץ מהסוג הזה יישאר כי המשימה שלו היא חשבה לציבור ואין את התכנים האלה במקומות אחרים. ובצורת המימון כרגע אין דרך לאורך זמן שיהיו בו תכני מקור, והיינו רוצים שיהיו בו תכני מקור שיפנו לציבור הישראלי. הוא ערוץ חשוב ולכן חשוב שיהיה לו קיום.
היו”ר משה שרוני
¶
אדוני, כאן לא מעליבים אנשים, אם אתה רוצה להעליב, אני אוציא אותך החוצה. שתדע, אני מודיע לך כרגע.
לאון צמן
¶
תקשיב לי ואם תרצה, תוציא אותי, אין לי בעיה עם זה. יש פה עיוות, שוק הפרסום לא מתפרנס רק ערוץ 2 ו-10, יש פה ערוצים נוספים, יש את הערוץ הרוסי שזה ערוץ מאוד חשוב והוא מתפרנס מפרסומת ויש את ערוץ המוסיקה שהוא מתפרנס מפרסומת.
לפני שש שנים או שבע שנים המדינה ראתה שיש כשל בשוק בתחומים מסוימים, והחליטה לעשות מכרזים לערוצים ייעודיים. במסגרת הערוצים הייעודים החליטה שיהיה ערוץ חדשות, ערוץ מסורת, ערוץ בשפה הרוסית וכו' וכו'. היא לא החליטה שצריך להיות ערוץ בריאות, יכול להיות שעכשיו היא תבוא ותחליט שיהיה ערוץ בריאות וזה באמת מאוד חשוב.
אני מברך על העבודה של אודי, הוא עושה עבודה חשובה. אבל צריך לעשות מכרז מסודר, צריך לבדוק את ההיבט הכלכלי מה זה עושה לערוצים האחרים ורק אחר-כך להחליט. אתם פה רוצים לחרוץ גורלות בדיון של שלוש דקות, רוצים לקחת פרנסה מהילדים שלי ולהעביר את זה למישהו אחר. זה לא הוגן, לא עושים דבר כזה.
היו”ר משה שרוני
¶
סיכום הישיבה: 1. הוועדה רואה חשיבות רבה בהעמקת הידע בקרב הציבור הרחב, בנושא בריאות, תזונה, אורח חיים בריא, ספורט ורפואה מונעת.
2. הוועדה רואה בערוץ הבריאות אמצעי חשוב להרחבת הידע בנושאים הקשורים לבריאות הציבור ובהגברת המודעות לנושא.
3. הוועדה ממליצה למועצה לשידורי כבלים ולווין לאשר שידורי חסויות בערוץ הבריאות בפיקוח משרד הבריאות וגורמים רלוונטיים נוספים.
4. הוועדה מתנה את המלצתה לחסויות בהכללת ערוץ הבריאות במסגרת החבילה הבסיסית של מנויי הכבלים והלווין, ללא תוספת תשלום מצד המנוי.
5. הוועדה קוראת למועצת הכבלים והלוויין להפעיל סמכותה להסדרת הערוץ הבריאות בכל.
6. הוועדה קובעת כי שיתוף פעולה עם משרדי הממשלה בנושאי בריאות יהיו ללא תשלום.
הצבעה
מי בעד ההחלטה?
ההחלטה התקבלה פה אחד.
תודה רבה, אני מודה לכולם, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 12:45.