PAGE
1
ועדת כספים
31.10.2005
הכנסת השש-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
פרוטוקול מס'
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"ח בתשרי התשס"ו (31 באוקטובר 2005), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 31/10/2005
שינויים בתקציב לשנת 2005
פרוטוקול
סדר היום
4. שינויים בתקציב לשנת 2005
נכחו
¶
חברי הוועדה: יעקב ליצמן-היו"ר
חיים אורון
רוני בריזון
ענבל גבריאלי
נסים דהן
אבשלום וילן
איוב קרא
דני בנלולו
דני יתום
אילנה כהן
יצחק כהן
גדעון סער
אהוד רצאבי
גלעד ארדן
ניסן סלומינסקי
מיכאל רצון
אילן שלגי
יולי תמיר
עמרי שרון
מיקי הרן
¶
הבקשה של המשרד לאיכות הסביבה היא קודם כל הגדרה של כמה סעיפים, שזה מעבר מסעיף לסעיף של נושאים שקשורים בתפעול המשרד - לא דברים בעלי משמעות חשובים לנו – כמו הוצאות רכב, שעות נוספות, דלק, דואר, הדרכה. אלה הם הסעיפים הפחות משמעותיים מבחינת מה שעומד מאחוריהם. מעבר לנושאים של תפעול המשרד, יש בבקשה שלנו שני נושאים מרכזיים: האחד זה ניטור מפרץ אילת, שלא הייתה בעיה איתו - הוא מתעכב בינתיים – והשני, שלמיטב הבנתי הוא בעייתי, זה הנושא מתוך קרן הניקיון שעוסק בחוק הפיקדון. בוועדה הכלכלה אושר למשרד לאיכות הסביבה להוציא את הכסף על פי הסעיפים הקיימים בהצעה הזאת. התנאי היה שהכסף שיועד למכונות שוועדת הכלכלה ביקשה שיישמר בצד, יישמר בצד ולא יגעו בו.
הבקשה התקציבית לנושא חוק הפיקדון במקרה הזה היא בקשה שאושרה על ידי ועדת הכלכלה. אנחנו מדברים על סכום של 19 מיליון, כאשר בתוך הסכום הזה 5 מיליון הולכים להקמת בתי מחזור ברשויות המקומיות, 5 מיליון הולכים להקמת בתי מחזור בבתי הספר ותוכניות חינוכיות יחד עם התאגיד שממחזר, 2 מיליון הולכים לאותם כלובים שאוספים את בקבוקי המחזור הגדולים של ה-2 ליטר ברחובות..
מיקי הרן
¶
לא. אנחנו עשינו לפי ההנחיות של ועדת הכלכלה. לקחנו את הכמות שאושרה לנו, כשאת כל הכסף שלא אושר ונאמר שיועמד לרשות המכונות השארנו ללא נגיעה. אם אתה שואל אותי אם אנחנו רוצים לקדם את הכסף למכונות, אז זה יהיה כשיעבור השינוי בחקיקה.
נסים דהן
¶
לא. אדוני היושב-ראש, הנושא של המכונות, לצערי הרב, מונח כבר 3 שנים על שולחן חברי הכנסת ואנשי הציבור, מתוך מטרה לסייע לכל אותם אזרחים שהוליכו אותם שולל בכך שאמרו להם שהם קונים פחית, משלמים בקנייה 25 אגורות, ואחר כך הם יכולים להגיע למכונה הקרובה, להכניס את הפחית לתוך המכונה ולקבל את כספם. בפועל זה לא קורה באף מקום במדינת ישראל. אזרחי מדינת ישראל לא מסוגלים לקבל את כספם בחזרה בקלות, הם צריכים לעבור 7 מדורי גיהינום כדי לקבל את כספם בחזרה.
חברי ועדת הכלכלה - המנכ"לית בצדק רגזה על כך - מתעקשים שהמשרד לאיכות הסביבה ומשרד האוצר ייתן ערבויות מתאימות או יקנה את המכונות. לא ייתכן ש3 שנים נדבר על המכונות, כאשר בפועל לא קורה כלום. חברי הכנסת והפרלמנט, שהוא המפקח על הרשות המבצעת, חייבים לעשות את תפקידם נאמנה בכל מקום ובכל מצב. זאת הזדמנות מצוינת לעכב את העברה הזאת.אני חושב שצריך לפצל את הבקשה הזאת. עם מפרץ אילת אין לנו שום בעיה. משרד האוצר יכול לפצל את הבקשה. אנחנו לא רוצים לעכב את מפרץ אילת. אין לנו שום עניין בשינויים הפנימיים באיכות הסביבה. יש לנו עניין כאנשי ציבור לדאוג שבמדינת ישראל יוצבו 300 מכונות. לפי כל תחשיב צריכים להיות 3000 מכונות. אנחנו חייבים לעשות הכל. זה היה בפעם הקודמת בוועדה. הם לא צריכים את הכסף הזה היום, יש להם בתוך קרן הניקיון 19 מיליון. הכסף חייב להיות מונח כערבות. אין לנו ברירה.אין דרך אחרת, רק להשאיר את זה על סדר היום הציבורי בזה שלא נאשר את הבקשה הזאת. אני בטוח שכך יימצא פתרון, כי אחרת הציבור ימשיך לסבול.
בני אלון
¶
אני מסכים עם הדברים של חבר הכנסת דהן. יש בזה עניין עקרוני, למרות שהסכום הוא קטן - 25 אגורות. צריך להראות לאזרח שאנחנו לא מטילים עליו קנס. כל הקנסות מגיעים למשרד לאיכות הסביבה. מה המצב שם? מה כמות ההכנסות שבאה כתוצאה מהקנסות?
אבשלום וילן
¶
אני חושב כמו נסים, אבל המסקנה שלי הפוכה. אין לי ספק, בתור מי שמוביל את החוק של הבקבוקים הגדולים, שלא צריך פה 300, לא צריך 1000, צריך הרבה יותר. צריך בכל נקודה, כמו שעשו במדינות המתוקנות. את זה צריך לעשות.
אבשלום וילן
¶
הקבלן שאוסף. לא המשרד לאיכות הסביבה עוצר את קניית המכונות, מי שעושה את זה זה האוצר. צריך להלחם באוצר כדי להכניס את המכונות.
דני יתום
¶
אני רוצה לדעת מה הן הסיבות שבגללן אין מכונות. מעבר לשאלה הזאת שהיא בעיני חשובה מאוד, אני מתרשם שאם נקבל את עמדתו של הרב נסים דהן ונשתמש באי אישור ה19 מיליון שקל כנגד המשרד לאיכות הסביבה לקנות את המכונות הללו , אנחנו נרע פעמיים עם הציבור: פעם אחת שלא יהיו מכונות, ופעם שנייה שלא יהיו מרכזי מחזור ברשויות, בבתי הספר, שלא תהיה תוכנית חינוכית ולא יהיו אותם כלובים לאיסוף בקבוקים של 2 ליטר. הציבור יידפק פעמיים. אנחנו באנו כדי לייצג את הציבור. אנחנו צריכים להצביע בעד הבקשה הזאת, אבל לתבוע באותה עת מהמשרד לאיכות הסביבה להתחייב בלוח זמנים על הקמת מכונות.
מיקי הרן
¶
אנחנו שכנענו את ועדת הכלכלה. אתם לא מעלים בדעתכם שבאנו ואמרנו שאנחנו לא אשמים אלא הם אשמים. היה שם דיון מעמיק. אני רוצה לחזור על העיקרים שלו, כדי שיהיה מובן איפה אנחנו נמצאים . אלו לא החלטות שרירותיות. המשרד לאיכות הסביבה בוודאי ובוודאי רוצה שתהיינה אותן מכונות, השאלה אם נכון יהיה היום, בקונסטלציה הקיימת,לקנות מכונות. עשינו סיור. הוגשה עבודה כלכלית מסובכת. הנושאים לא פשוטים. בואו נראה מה הן הבעיות עם החוק הקיים היום.
מה שאומר חבר הכנסת דהן הוא נכון. אם אני רוצה להחזיר את הבקבוק הזה, זה הרבה יותר מורכב ומסובך. למה? משום שרוב המכלים הקטנים לא נקנים על ידי האנשים הפרטיים, אלא על ידי מסעדות, שממילא אין ל25 אגורות שום ערך. בשטח אנחנו יכולים להצביע על הצלחה גדולה מאוד. למעלה מ65% מהבקבוקים הקטנים נאספים. סביב הכפרים הערביים יש ניקיון מוחלט. בעוד שבעבר זרקו שם את הבקבוקים האלה, היום זה לא קיים. בהיבט של הבקבוקים הקטנים יש הצלחה גדולה. איפה הכישלון? הכישלון הוא בכך שהבקבוקים הגדולים לא כלולים בחוק. הבעיה של אזרח שקונה בקבוק לבית שלו היא הבקבוקים הגדולים, לא הקטנים. לא מעניין אותו בקבוק אחד קטן שנכנס פעם בשבוע למשק הבית. המשרד לאיכות הסביבה מעוניין להרחיב את החוק. כשהוא יעשה את זה לבקבוקים הגדולים, הוא יכניס גם את הנושא של דמי הטיפול. איך זה עובד בשבדיה?
מיקי הרן
¶
איך נקבעים בעולם דמי הטיפול? התאגיד ומי שאוסף משלם לרשתות השיווק X אגורות לבקבוק, ואומר: אם תשימי מכונה תקבלי 3 אגורות, ואם לא תשימי מכונה לא תקבלי דמי טיפול. ככה הם דוחפים את המכונות האלו. זה האינטרס של היצרן שעליו החוק חל. אנחנו רוצים להסדיר את זה. ברגע שזה יוסדר, כל ה-20 מיליון ילכו לצורך תמיכה במכונות.
נציג אגף תקציבים
¶
מדובר בהעברות פנימיות בתקציב המדען הראשי, ובביטול ההרשאה להתחייב בתוכנית ההיערכות העסקית. לתוכנית יש תקציב מזומן יותר גבוה מתקציב ההרשאה להתחייב. הם לא יכולים לנצל יותר מאשר גובה ההרשאה להתחייב. מאחר וזה תקציב שנתי ואין להם צורך בהרשאה להתחייב, המשרד ביקש שנבטל את ההרשאה להתחייב. אנחנו נענים לבקשת המשרד ומבטלים את זה.
נציג אגף התקציבים
¶
לפני כחודש ימים הוועדה אישרה העברה של 10 מיליון שקל לאילת בגין הטבות המס. מאחר ומדובר בתקציב פיתוח, אנחנו מעבירים 10 מיליון שקל הרשאה להתחייב.
נציג אגף התקציבים
¶
מחצית התקציב של משרד התיירות נמצא בסעיף פיתוח. אנחנו ביקשנו להעביר את זה לסעיף רגיל.
נציג אגף התקציבים
¶
הפנייה הזאת נועדה לבצע שינויים בתקציב הפיתוח של משרד הבריאות. מדובר בשינוי פנימי, למעט תוספת של 560 אלף שקל בהוצאה מותנית שזה כסף שאמור להיות מנוצל בשביל בנייה של הוסטלים במימון של ביטוח לאומי.
נציג אגף התקציבים
¶
זה מהרזרבה. אתה מדבר על דברי הסבר שלא קשורים למשרד. הדף השני לא רלוונטי לדברי ההסבר. מדובר על שינויים פנימיים, בתוספת של שלושה וחצי מיליון שקלים לטובת טיפול בתקשורת לחרשים.
נציג אגף התקציבים
¶
על פי ההסכם בין משרד הרווחה למשרד הרווחה, הוצאנו סכום של 2 מיליון שקל לתגבור הכשרות מקצועיות לחוסים במוסדות.
נציג אגף התקציבים
¶
מעבירים את זה רק על בסיס שנתי. לגבי שנה הבאה יש התחייבות שיועבר כל הסכום, אבל זה כנראה יהיה..
נציג אגף התקציבים
¶
מדובר בהעברה של 76 מיליון שקל מהרזרבה הכללית לתקציב הפיתוח של משרד השיכון, לטובת פעולות שונות בנושא הדיור הזמני של המפונים.
נציג אגף התקציבים
¶
זה תוספת. זה מתוך הפעולה הכללית. מדובר בהעברה של הרשאה להתחייב. המזומן עצמו יגיע מהפול הכללי של ההתנתקות.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
שר האוצר יגיע לפה מחר. אנחנו נקיים דיון. אני רוצה לדעת מה קורה, מה עם הכסף, מה עובר, מה טוב, מה לא טוב, מה מצב המפונים, איך הם, איפה הם עומדים.
אהוד רצאבי
¶
את תקציב ההתנתקות אנחנו רואים בכמה משרדים: במשרד השיכון, במשרד ראש הממשלה, במשרד הביטחון.אין לי היום תמונה מלאה על כמות הכספים. לפני מספר חודשים אישרנו איזה שהוא סכום נוסף - בזה זה גדל ל4 מיליון שקל - על חשבון 2006. האם זה על חשבון הסכומים האלה או שזה בנוסף?
חיים אורון
¶
כל הסכום של ההתנתקות מופיע בסעיף במשרד ראש הממשלה. משם כל פעם מגיעים סכומים שמועברים למשרדים.
חיים אורון
¶
כאן זה הרשאה להתחייב, לא הוצאה. האם אנחנו נשארים בתוך אותם סכומים, או, כמו שהיושב-ראש אמר, יש סכומים שהם מעבר לסכום הזה? אני לא צריך להצהיר שתמכתי בכל הבקשות. אני לא מצליח להבין למה אתה בא לוועדה בבקשה ל76 מיליון שקל בלי להיות מסוגל להגיד לנו לאן הולך הכסף. נניח שאני רוצה להתנגד. למה אי אפשר להגיד שה76 מיליון שקל האלה זה 14 קראווילות במקום אחד, 200 בתים במקום שני ועוד 100 בתים במקום שלישי?
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני מציע שהוא יעביר לכולם. מי בעד פנייה 400, ירים את ידו?
ה צ ב ע ה
בעד - ֿ פה אחד
אושר
401
נציג אגף התקציבים
¶
מדובר על תקצוב של 20 מיליון שקל לצורך תשלום פסקי דין ופשרות בפרוייקט בניין שבהם היה מעורב הדיור הממשלתי, כמו בניין המס בירושלים, בניין משרד החקלאות בבית דגן.
נציג אגף התקציבים
¶
הפנייה נועדה לביצוע הקדמת הרשאה להתחייב משנת 2005 ל2006 לצורך בינוי כיתות במזרח ירושלים, כשהסכום הזה יופחת ב2006. לפי רשימתה צרכים שעושה משרד החינוך ביחידת המיפוי, אותן כיתות היו צריכות להיבנות, אבל בגלל תקלות טכניות באישורים הן לא נבנו.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אולי תגיד לי מתי בונה משרד החינוך ומתי הפיס. מי מחליט שמשרד החינוך בונה, מי מחליט שהפיס בונה?
נציג אגף התקציבים
¶
הפיס בונה מספר כיתות לפי ההסכם, כשהחינוך בונה לפי התקציב. את רשימת הצרכים של החינוך והפיס מבצע משרד החינוך.
ניסן סלומינסקי
¶
האם יש עוד מגזרים או מקומות שבהם היה צריך לבנות כיתות ולא הספיקו השנה? למה לגביהם אין בקשה לעשות את זה?
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אולי תסביר לי כמה כיתות משרד החינוך בנה השנה וכמה כיתות הפיס בנה. אחר כך תגיד לי איפה הם בנו אותן.
נציג אגף התקציבים
¶
משרד החינוך הוציא לפעולה את כל הכיתות שהוקצו לו, שזה 585 של הפיס, ועוד כ485 מתקציב הפיתוח של משרד החינוך. בנוסף הייתה תוספת של בין 150 ל180 של הפיס במהלך השנה, שזה בגלל חלק מהסעיף בהסכם שאומר שאם יש להם פדיון גבוה מסכום כלשהו..
נציג אגף התקציבים
¶
מכיוון שלא היו אישורים בנו במקומן. בגלל הדחיפות משרד החינוך ביקש באופן חד-פעמי להגדיל רק את ההרשאה להתחייב. הכיתות האלו הן כיתות שייבנו מתקציב 2006, אבל כדי שיהיה אפשר להתחיל את העבודה כבר השנה, אז ההרשאה להתחייב מוקדמת.
יהודה סבן
¶
אנחנו מבקשים לבצע העברות פנימיות בתחום המים לצורך ביצוע פרוייקטים של טלמטריה ופעולות ניטור.
נציג אגף התקציבים
¶
אני מבקש את אישור הוועדה לבצע העברת 1.6 מיליון שקל, מיליון שקל קמפיין תיירות פנים וחצי מיליון שקל..
גיא אטיאס
¶
הפנייה הזאת היא בהתאם להסכם שהיה לנו עם אגף תקציבים. התקצוב של משרד המדע בנושא התפעול היה מתוקצב בחסר, והאוצר ביקש מהמשרד לעשות כמה פעולות..
נציג אגף התקציבים
¶
יתרת העודפים של משרד הרווחה. אנחנו מביאים את זה לוועדה, על מנת שנוכל להשתמש בזה עוד השנה.
איתן גולדבלט
¶
מדובר בהעברת עודפים. עודפי המינהל מחולקים לעודפים של תקציב שלא נוצל ולעודפי הכנסה שהתקבלו בשנה שעברה.