מצב בית החולים ביקור חולים בירושלים
5
ועדת הכספים
25.07.2005
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס'
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, י"ח בתמוז התשס"ה (25 ביולי 2005), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 25/07/2005
מצב בית החולים "ביקור חולים" בירושלים
פרוטוקול
סדר היום
מצב בית החולים "ביקור חולים" בירושלים.
נכחו
¶
חברי הוועדה: היו"ר יעקב ליצמן
חיים אורון
בנימין אלון
אברהם בייגה שוחט
נסים דהן
יצחק כהן
ניסן סלומינסקי
איוב קרא
מוזמנים
¶
יצחק ברלוביץ - משנה למנכ"ל משרד הבריאות
רועי בן-משה - סמנכ"ל לתקצוב, משרד הבריאות
שלמה שחר - האפוטרופוס הכללי
סימה וייס, עו"ד - נציגת הגמלאים
רביב סובר - משרד האוצר
שירלי אביבי - אגף המסים, משרד האוצר
אדית בר-יוסף, עו"ד-המחלקה המשפטית, ההסתדרות הרפואית בישראל
בית החולים "ביקור חולים"
¶
אסתר שפר - נציגות הגמלאים
קלרה שטיינברג - ועד הפנסיונרים
יהושע מינץ - ועד הפנסיונרים
ירדנה ששון - ועד הפנסיונרים
ברי בר ציון - מנהל
מרים בר אילן - נציגות הפנסיונרים
לאה לוינסון - נציגות הפנסיונרים
אופיר רונן, עו"ד
היו"ר יעקב ליצמן
¶
שלום לכם, אני פותח את הישיבה בנושא: מצב בית החולים "ביקור חולים" בירושלים. כל חודש אנחנו חוזרים לכאן, מה יהיה הסוף? קראתי ידיעה בעיתון, שהוגשה בקשה למכירת בית החולים. אני לא יודע במי מדובר, מי המציעים לרכישה, זה לא מעניין אותי, אבל אני אומר דבר אחד, אני אעשה הכל שזה לא יהיה נדל"ן. אדוני הכונס, מה קורה?
שלמה שחר
¶
אני רוצה להקדים ולומר, שאני יכול רק להצטער על הידיעה שהתפרסמה אתמול בעיתון, היא לא היתה צריכה להתפרסם, זאת תקלה.
שלמה שחר
¶
כביכול הוגשה בקשה למכירת בית החולים, זה גם לא נכון עובדתית, אני אומר שוב, אני יכול רק להצטער על זה ומה שכתוב זה לא המצב, לא הגשנו בקשה לבית המשפט. הנכון הוא, כפי שידוע כאן, שניהלנו משא ומתן עם שתי קבוצות משקיעים, שתי קבוצות רציניות, משמעותיות, נקודת המצב העכשווית, יש קבוצה אחת שהתנאים שהיא מציעה הם אטרקטיביים יותר. בסוף היום, מה שנעשה, נביא את שתי ההצעות לבית המשפט.
שלמה שחר
¶
בבקשות נביא את זה בלשון שאומרת, אלה ההצעות, הצעה אחת על פניו נראית אטרקטיבית יותר ואנחנו מבקשים את אישור בית המשפט להכריע. אני רוצה לומר, שהמשא ומתן נמצא בשלב לקראת גיבוש, אנחנו נמצאים במצב שבו פנינו למשרד האוצר לקבל את התייחסותו להסכם שאנחנו רוצים לחתום עם מי שיזכה ולביטחונות שייתן. האוצר הוא פרטנר מרכזי, גם אם לא תמיד אנחנו רואים כל דבר עין בעין, לרבות ענייני הפנסיה, אבל אין ספק שבנושא המכירה הוא שותף.
שלמה שחר
¶
בעניין הפנסיה, ההסבר שהיה עד היום, שאנחנו משלמים את הפנסיות ככל שיש לנו כספים לשלם. כאשר לא יהיו כספים, האוצר תומך.
שלמה שחר
¶
אנחנו נמצאים כרגע בעת מחלוקת בינינו לבין האוצר, האוצר אומר, יש לכם מספיק כסף אז תשלמו את הפנסיה. סכומי הפנסיה שאנחנו משלמים בחודש הם בסדר גודל של חצי מיליון עד שש מאות אלף שקל. האוצר עושה חשבון מתחילת הפעילות שלנו לפני כשנתיים ואומר, לפי החשבון שלי, העברתי לכם מספיק כסף, יש לכם בקופה 600 אלף, אנחנו מסתכלים ימינה ושמאלה ואין לנו את הסכומים שהוא אומר. בינתיים הפנסיונרים לא קיבלו כספים מתחילת החודש.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני מדבר גם על פנסיונרים שפרשו ולא מקבלים פנסיה, אני מדבר על המהלך לאחר שנכנס כונס הנכסים. זה כולל את הכסף הזה?
שלמה שחר
¶
מי שקיבל חלק משמעותי של הפיצויים ויש נושא של קיזוזים לאורך זמן, זאת בעיה אחת. אבל אין ספק שכל הנושא בכללותו אמור לבוא על פתרונו מייד עם מכירת בית החולים באופן הזה, שמי שירכוש את בית החולים הוא אחראי לתשלומים מכאן ואילך. תשלומי העבר, אמרתי יותר מפעם האחת, הם לא ייפתרו במסגרת המכירה, הם צריכים למצוא את פתרונם מול האוצר. משרד האוצר אומר, החודש הוא נותן או לא נותן, אני שב ואומר, צריך לתת תשובה לאורך כל התקופה למה שמגיע לפנסיונרים.
שלמה שחר
¶
אני רוצה להדגיש לגבי הנדל"ן, אנחנו אפשרנו לרכוש את בית החולים בשני מסלולים, מסלול אחד, לרבות הנדל"ן שבו, ומסלול שני להפעלה. יצא כך, שההצעות שקיבלנו לא מדברות על הנדל"ן. לכאורה, על פניו אומרים, אנחנו לא רוצים את הנדל"ן, יש בעיות של הקדש וכו', אותנו מעניין להפעיל את בית החולים.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
לי יש את רוח הקודש, אני אומר, שהם "שמים עין" על הנדל"ן, לכן ביקשתי להוסיף סעיף, שבמשך 25 שנה לא ייכנס נושא הנדל"ן.
שלמה שחר
¶
רוח הקודש במקרה הזה זה באמת משהו שהוא ריאלי, זה באמת יכול להיות. נכון שאנשי עסקים באים לעשות עסקים, לכן המקסימום שהצלחנו לקבל, הפעלה של חמש שנים ועוד אופציה של 13 שנים נוספות, זאת אומרת, 18 שנים.
שלמה שחר
¶
בהסכם יש התייחסות – המחיר שהם מציעים כרגע לוקח בחשבון שהם יוכלו לפעול עם הנדל"ן. ככל שיסתבר שאנחנו לא מצליחים לשחרר את הנדל"ן – הייתי שמח לו תעזור לי בעניין הזה עם רוח הקודש, מדובר בהרבה כסף – ככל שיסתבר שאי אפשר לשחרר את הנדל"ן, נצטרך להתקזז מולם. זאת אומרת, צריך לקחת בחשבון שהרוכשים האלה לוקחים על עצמם סיכון - - -
שלמה שחר
¶
אני מוכר את זה, יכול להיות שמחר, מי שעשה את ההקדש על הנכסים יזכה בבית המשפט ואותו מפעיל שלוקח על עצמו היום את הסיכון ומנהל את בית החולים, למרות שהוא שילם תמורה כל כך גבוהה, הוא יצטרך לצאת מבית החולים, הוא לוקח סיכונים.
לסיכום, מזה כשנה אנחנו מסתובבים סביב העניין של מכירת בית החולים, פרסמנו מודעות, קיבלנו הערכת שמאי, עשינו הכל. מה שמדבר בסוף היום, כוחות השוק וההצעות. מסתבר, ששתי קבוצות רציניות ויחידות הגישו לנו הצעות, ניהלנו אתם משא ומתן משך חודשים, אלה ההצעות שיש, או שאנחנו לוקחים אותן או שאנחנו נשארים בלעדיהן.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אני שואל שאלה, אם תכניס סעיף מחמיר בנושא הנדל"ן, למי זה מפריע שהבניין לא יופעל כבית חולים אלא בניין רב קומות? אם יוכנס סעיף מחמיר בעניין הנדל"ן ל-20 שנה, האם שתי ההצעות יישארו לדעתך? אם לא, סימן שהם לא רוצים בזה כבית חולים.
נסים דהן
¶
לחילופין – 18 שנה בלי אופציה. אותן 18 שנה שאתה מדבר עליהן, בלי אופציה באמצע של חמש שנים. כי המשמעות היא, שבעוד חמש שנים, הוא לא מממש את האופציה אלא הופך את זה לבית דירות, הוא לא מפעיל את בית החולים אבל הוא משתמש בנדל"ן כי זה חלק מהפרויקט.
שלמה שחר
¶
מה שאני יכול לומר בעניין הזה, זה עניין של משא ומתן בהסכמות. אנחנו יכולים לחזור ולשבת עם האנשים ולהעלות דרישה כזאת, אבל אני לא יכול להבטיח שהתנאי יתקבל עליהם - - -
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אז מה עשינו בזה? אז תמכור את זה לשרי אריסון, היא תעשה עסקים טובים יותר. אם מדובר בביזנס, נדל"ן, תמכור לשרי אריסון.
נסים דהן
¶
היא לא מפעילה בתי חולים, יש לה בנק, ברגע שנרמוז לה שאפשר להפוך את זה לסניף בנק, היא לבטח תגיש הצעה.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
כמעט כל חברי הוועדה חושבים, שהנדל"ן כאן הוא מוקש לא קטן ואנחנו לא נסכים למסגרת של חמש שנים ולא מסגרת אחרת, זה לא הנושא, הנושא הוא בית החולים במרכז העיר. אני לא אתן יד לכך שיימכרו את הנדל"ן אחרי חמש שנים.
קריאה
¶
הקרקע היתה של בית החולים, בית החולים הקדיש אותה לעצמו. זה היה של עמותת בית החולים "ביקור החולים".
היו"ר יעקב ליצמן
¶
נא לדייק, לי ידוע על הקדש אחר לגמרי שלא שייך לבית החולים "ביקור חולים", אנשים אחרים ששותפים ב-20% מההקדשים.
יעקב שפיגלמן
¶
הקרקע היתה רשומה על שם האגודה שחתומה כעמותת ביקור חולים, האגודה הלכה והקדישה את זה למטרת בית החולים.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
יש הקדש "פולין", זה לא הקדש של בית החולים "ביקור חולים" ובכל זאת הוא שותף בסכום מסוים של הקרקע. איך אתה יכול להוציא אותו?
היו"ר יעקב ליצמן
¶
הוא שותף בקרקע. או.קיי, זה עניינו של בית המשפט, זה לא ענייני, אבל שתדע, מדובר כאן בעניין לא פשוט. אני חולק בתוקף על עניין שאתם פונים לבית משפט להוציא את זה עם הקרקע, זה אומר שאתם לא רוצים בית חולים, אתם רוצים קרקע. קרקע – אני אביא לכם רוכשים טובים יותר.
יעקב שפיגלמן
¶
אני רוצה להעיר, המכרז יצא בשני מסלולים נפרדים לחלוטין, היה מסלול נכסי, בלי התחייבות להפעיל את בית החולים, רק את נכסי הנדל"ן, לא הוגשה בו הצעה אחת.
נסים דהן
¶
מסיבה פשוטה, המהלך שמשחרר את הקרקע מרשות ההקדש הוא מהלך ארוך, אז כנדל"ן, זה לא היה מיידי. מה שמיידי, הפעלת בית החולים לתקופה עד שיבשיל אותו מהלך. זה מה שעשו כאן, הלכו לתקופה של בית חולים עד שהמהלך יבשיל.
חיים אורון
¶
היות והקומוניקציה שלי עם רוח הקודש בשנה האחרונה היא לא טובה ולמרות שאני מסכים עם מה שאתה אומר, אני מבקש לדחות את הדיון הזה כי יש סכנה שדי בתענוג נעסוק איך מוכרים ולמי מוכרים את בית החולים "ביקור חולים".
לדעתי יש שתי בעיות שכל דחייה שלהן היא מאוד מסוכנת. בעיה אחת, הסדר תשלומי פנסיה של העובדים שלא ניתנו החודש, שאין להם מקור לחודש הבא ואין מקור לחודש שאחריו. גם התחזיות האופטימיות ביותר מדברות על מכירה בתוך חודשיים-שלושה. אין מקור לפנסיות האלה. נציג האוצר יכול לומר, שלבית החולים יש מקור תקציבי, בית החולים יאמר, לי אין יותר כסף לזה, לכולם יש שיקול שלא לזעזע היום את בית החולים כי מי שיזעזע את בית החולים, ימכור אותו בזול יותר, אם בכלל. כאן אנחנו "תקועים" בלי תשלומי הפנסיות.
אדוני היושב ראש, אני חושב שצריך למצוא מקור תקציבי, המקור היחידי שקיים לדבר הזה הוא במשרד האוצר. זה מחדד מאוד את הבעיה השנייה. יבואו אלינו בעוד חודשיים במקרה הטוב ויגידו: יש לנו קונה. יבוא האוצר ויאמר, אנחנו מקציבים את כל פרות המכירה להבטחת זכויות העובדים. כולם יודעים, שזה רחוק מלהיות 100%. אבל אז יגידו, אם אתם מתחילים ויכוח, העסק ייפול ואז יש סכנה גדולה, שהעסקה תתבצע ויהיה משא ומתן, האם שוחקים פנסיות, לא שוחקים פנסיות, האם מביאים מהקרן 90% ויש להוסיף רק 10%, איך נותנים, באיזה שנים ולמי?
ההצעה היחידה שאני יכול להציע היום, שאדוני היושב ראש ימנה ועדה של שלושה, חברי ועדת הכספים, שיקבלו על עצמם חובת סודיות, אני לא רוצה שנהיה מעורבים במכירה, ועדה שתתחיל את הדיון עכשיו בשאלה הזאת.
חיים אורון
¶
אין היום גורם שיכסה את הפער, גם אם משרד האוצר יהיה נדיב ויאמר, שכל מה שמתקבל מבית החולים הולך לקרן הפנסיה של העובדים, או לקרן להבטחת פנסיה, זה התפקיד שלנו כאן בוועדה, את כל התפקידים האחרים יבצעו אנשים אחרים. לכן אני חושב, שאי אפשר לחכות חודשיים כי בעוד חודשיים הכל ייקרה מהר, בית המשפט יאשר, בתוך 15 יום אי אפשר לגמור. לכן אני מציע לך, תמנה ועדת שלושה שתצטרך לקבל על עצמה את האחריות, את הנאמנות - - -
היו"ר יעקב ליצמן
¶
או.קיי, חברי הוועדה יהיו: חברי הכנסת חיים אורון, נסים דהן ואנוכי. היות ואנחנו העלינו את הנושא הזה כל הזמן, אנחנו נעקוב אחר מה שקורה.
חיים אורון
¶
לא נעקוב, זה רך מדי, זה אומר, לשים על השולחן ושמשרד האוצר יידע, שזה מונח על השולחן היום, לא מתישהו בעתיד.
יצחק כהן
¶
אדוני היושב ראש, אני חושב שאנחנו מפספסים את המטרה של הדיון היום. המטרה של הדיון הזה היא לא להתחרות בכנ"ר או בהצעות טובות יותר למכירה או לקנייה. בסופו של משא ומתן הם יצטרכו את אישור הוועדה, יבואו לכאן ויציגו את התוכניות.
יצחק כהן
¶
המטרה של הדיון הזה היא זכויות העובדים וזכויות הפנסיה. כדאי להתרכז בפתרון הבעיה האקוטית של זכויות העובדים וזכויות הפנסיה. לדברים הגדולים, מכירה, נדל"ן, תקים ועדת שלושה שתטפל בזה מול הכנ"ר. כרגע צריך למצוא פתרון לזכויות העובדים ותשלומי הפנסיה. במקום להתעסק בדברים הגדולים של המכירה, אני מציע להתרכז בזכויות העובדים ותשלומי הפנסיה.
אדית בר-יוסף
¶
אנחנו שומעים מכונס הנכסים, שהמשא ומתן מגיע לשלבים מתקדמים מאוד, אני חייבת לציין, נכון לשלב הזה, מזה די הרבה זמן, לא זומן נציג של הרופאים - - -
אדית בר-יוסף
¶
לא זומנו בכלל, למרות שקיימת החלטת בית משפט בעניין הזה. אני שואלת, באיזה שלב, אם בכלל, נוכל לדעת, ככל שהדברים ידועים לי, אותו מציע שמעוניין להפוך את בית החולים לנדל"ן, לא הכין שום תוכנית עסקית, אין לו ניסיון בניהול בית חולים, גם אם יתחייב להפעיל לתקופה מינימלית של חמש שנים - - -
אופיר רונן
¶
ההתחייבות של משרד האוצר להעביר את כספי המכירה, לפי מיטב הבנתי, אין שום דבר כתוב, יש רק נכונות ללכת לקראת, אין שום התחייבות, שכספי המכירה שמגיעים - - -
אופיר רונן
¶
המכירה לא קשורה בצורה ישירה לפנסיה, אלא כספי המכירה המתקבלים, משרד האוצר צריך להעבירו לקרן. הסכם המכירה לא מדבר על כך שהכסף עובר לפנסיה. הכסף עובר לקופה של המפרק, צריך לקבל מהמדינה כתב התחייבות, להעביר את הכסף לפנסיה. לנו אמרו, שבינתיים אין שום כתב התחייבות, אין שום מסמך.
דבר נוסף, בהמשך לדבריו של חבר הכנסת חיים אורון בעניין השלמת הפנסיה, הדברים ברורים, כל התקבולים שיתקבלו מכל המכירה זה 20 מיליון דולר כאשר צריך לנכות מכך את ההוצאות השוטפות.
אופיר רונן
¶
הוועדה שאותה הציעה חבר הכנסת חיים אורון, צריכה לקבל תחשיבים גם לגבי העובדים הממשיכים, גם בגין העובדים - - -
אופיר רונן
¶
אני מציע, שהוועדה תמנה אקטואר מטעם הוועדה שייחשב לעובדים הממשיכים והעובדים שפוטרו - - -
סימה וייס
¶
הבעיה של הפנסיונרים היא חמורה יותר, לגביהם יצאה הודעה מאת הכנ"ר ב-10 ביולי, שנגמרו לו המקורות לשלם. הקבוצה האומללה הזאת מבחינה כלכלית, המלחמות בין הכנ"ר לבין האוצר להשיג תקציבים נוספים לא צריכה להיעשות על חשבון גבם של הפנסיונרים. מה גם שמבחינה משפטית לא ניתנה שום החלטה של בית המשפט שאומרת, שזאת חוות הדעת והם קודמים או עדיפים על פני מישהו אחר. אין החלטה כזאת.
סימה וייס
¶
לא, אין החלטה כזאת, ומה שהכנ"ר עשה, מבחינתי זה לא כדין, לתת הודעה לקונית, נגמרו התקציבים ולכן אני מפסיק לשלם, מבלי שיש החלטה קודמת שאלה חובות הבנק. אני יודעת ממקורות אחרים, שיש כספים. אז יש מחלוקת בין משרד האוצר לבין הכנ"ר, אין לי בעיה, אבל לא על חשבון גבם של הגמלאים.
סימה וייס
¶
254 איש, זה משהו כמו 600 אלף שקלים בחודש, ולגביהם אין החלטה. הדברים נאמרו בבית משפט, כל המטרה של הליך הפירוק, לשלם את החובות, אם זה לא מצליח, אין טעם להפעיל את בית החולים. בא כאן צד שיש לו את כל הכוונות הטובות בעולם ומחליט על דעת עצמו, אני משלם את זה ולזה אני לא משלם.
סימה וייס
¶
אני שמחה שאתה אומר את הדברים הללו, אבל תמיד יוצא, שמי שמשלם את מלחמת התקציב זה האנשים המסכנים הללו. יש כל מיני יועצים, יועצים חיצוניים, רו"ח, אנשים כאלה ואחרים, שמקבלים את משכורתם, אין שום סיבה שהאנשים הללו לא יקבלו. למען שלוות הנפש שלהם, אנחנו מבקשים, שלפחות מבחינה אופרטיבית תצא מפה הנחייה, אותי לא מעניין מי ישלם, רק שישלמו להם. כמו שהבטיח נציג האוצר בישיבה הקודמת, כל עוד המשא ומתן נמשך, האוצר יתמוך, ולו בלבד שלא יהיה רעש, אז אנחנו מבקשים ליישם זאת.
שלמה שחר
¶
לכן, מי שאומר שלא תהיה מכירה מבלי לפתור את בעיית הפנסיונרים, אני לא חושב שזה נכון. צריך לפעול במסלול של הפנסיונרים ולפעול במסלול המכירה, לאפשר לאחרים להיכנס למסלול נורמלי של ניהול בית חולים.
לגבי השיתוף שלנו עם העובדים, אני רוצה לציין, בית המשפט קבע בזמנו בהחלטתו, מי שיהיה נציג לצורך העניין הוא עו"ד שבית המשפט קבע, עם הזמן התברר, שיש קצר בתקשורת בין עורך הדין שבית המשפט קבע לבין עורכי הדין, אנחנו לקחנו על עצמנו ואנחנו עושים את זה היום ישירות במובן הזה, שכל קבוצה כזאת תפנה ישירות, קבוצה אחת כבר פנתה, עם הקבוצה השנייה אנחנו בקשר - - -
היו"ר יעקב ליצמן
¶
ברי, השאלה, האם יש כסף ורק חסרים כספים, ומה העלות החודשי, אני רוצה להבין במה מדובר.
יצחק כהן
¶
בדיוק. אתה לא יכול לומר, בלי תרופות – אני מאוזן. בלי חשמל – אני מאוזן. בלי דלק – אני מאוזן. זה אותו הדבר. בלי תרופות ובלי ניתוחים אני מאוזן.
ברי בר-ציון
¶
בחודש-חודשיים הקרובים, זה כולל גם את החודש שעבר, על פי תחזיות התפעול ותזרים המזומנים, זה סך הכסף שחסר, כ-630-650 אלף שקל לחודש, זה כמות הפנסיות.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
כלומר, חודש אחד. היות ואתה לא מצפה שכל שבוע נבוא לכאן לשמוע מה קורה עם זה, בוא נעשה תוכנית לשלושה חודשים, זה סדר גודל של 2 מיליון שקלים. כמה כסף יש לך בקופה לצורך זה?
ברי בר-ציון
¶
התזרים שהוכן על ידי רואה חשבון שלנו שמסתכם עד ספטמבר, מראה בסוף ספטמבר גירעון צפוי של 914,000 שקלים.
רביב סובר
¶
לבזבז, להיכנס לגירעון, להוציא יותר ממה שאתה מכניס, 12 מיליון שקל. הוא מתחיל ביתרת מזומנים של 10.7 מיליון שקלים. מה הוא יקבל בשלושה החודשים הקרובים, מה הוא יוציא בשלושת החודשים הקרובים, בשורה התחתונה, הוא יוציא יותר ממה שהוא מכניס 12 מיליון שקל.
רביב סובר
¶
לפני כשבועיים התקיימה ישיבה בנושא, אמרנו, שנבחן את מצבו של בית החולים, אם צריך גם ניתן סיוע, אין לנו עניין שבית החולים ייכנס דווקא עכשיו, לפני המכירה, לסנכרון. ישבנו עם הנהלת בית החולים ועברנו על המספרים על מנת לראות הכצעקתה? עברנו על המספרים לעומקם. בשורה התחתונה, בית החולים הגיש שני דוחות, דוח אחד על מצבו, על בסיס מצטבר, מה היה מנקודת הפתיחה ועד היום. מסתבר, שבית החולים ועד היום, מנקודת כניסתו של הכנ"ר, על פי הדוח, היה בגירעון של כ-12-13 מיליון שקל, זאת לעומת 18-19 מיליון שקל שהמדינה העבירה לו. יש עוד 6 מיליון שקל שהמדינה העבירה מעבר לגירעון.
רביב סובר
¶
נקודה שנייה נוגעת לתזרים. בית החולים הגיש דוח שאומר, שיש לו היום 10 מיליון שקל בקופה ומה יהיו הוצאותיו עד תום שלושה חודשים. דוח בלתי סביר בעליל שאומר, שבית החולים יפסיד 12 מיליון שקל בתזרים.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
מה אתה דורש מבית החולים "ביקור חולים" בכדי שיתאפשר לשלם פנסיה בשלושת החודשים הקרובים?
רביב סובר
¶
אני לא מנהל את הקרבות שלי על גבם של הגמלאים, לכן אמרנו, למרות שלהערכתנו יש מספיק כסף בקופה, בכל זאת נהיה מוכנים לסייע. לכן עמדתנו היתה, ראשית, הושמעו טענות והנהלת בית החולים לא הכחישה, שהולכים להגדיל את תשלומי השכר להנהלת בית החולים כחלק מביטול עידוד צמיחה וכו', זה לא יבוצע במצב שלבית החולים אין כסף לשלם פנסיה. המשאבים הנוספים האלה ישמשו לצורך תמיכה בתשלומי הפנסיה.
צריך לזכור, הנושאים האלה עלו בישיבות הקודמות, שבית החולים לא משלם היום תשלומים לפנסיה שוטפת, את המשאבים האלה הוא יכול להעמיד מתקציבו ולעסוק בצעדי התייעלות - - -
רביב סובר
¶
ההפרשה השוטפת, אם היו צריכים להפריש, סדר גודל של 300,000 שקלים. לכן, יש משאבים שבית החולים נדרש ומן הראוי שיעמיד מתוך תקציבו. אנחנו בהחלט גם נשלים. שני הצדדים צריכים להגיע לסיכום בעניין הזה ולעשות את הצעדים המתחייבים, אנחנו גם נשלים את חלקנו.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אנחנו נמצאים היום ביום שני, אני מציע שביום רביעי בבוקר נשמע עדכון מכל הצדדים היכן עומדים הדברים, אם צריך, נקיים ישיבה נוספת ביום רביעי בבוקר בנושא.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
נתתי להם יומיים להתכנס ולהחליט. אני מעולם לא אכזבתי את העובדים, אני יודע כיצד לעשות זאת, יש להם יומיים מעכשיו ועד יום רביעי בבוקר, אם ביום שלישי בלילה אני מקבל הודעה שהעניינים לא הסתדרו, נקיים דיון נוסף ביום רביעי ונחתוך את העניין. אני נותן להם אפשרות להסתדר. אני מדבר על תשלומי פנסיה לשלושה חודשים.
חיים אורון
¶
לחתוך את הדבר בלי העברה תקציבית כזאת או אחרת, אני לא נכנס אם מדובר ב-2 מיליון או 1.2 מיליון, כל הדיון הזה מיותר אם לא תהיה העברה תקציבית.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אתה יודע, שעד לרגע זה דאגתי לבית החולים, לא עזבתי אותו, גם כעת לא אעזוב אותם. אני נותן להם יומיים להסתדר, אם אני רואה שהדברים לא מסתדרים עד יום רביעי בבוקר, נקיים דיון נוסף. אני מבקש מכונס הנכסים, מנהל בית החולים, משרד האוצר, מכל הצדדים, לראות מה ניתן לעשות, אני רוצה לשמוע על תוכנית לשלושה חודשים עד למכירת בית החולים.
דבר נוסף והעיקרי, מעבר לדאגה לפנסיונרים, אני עומד על עניין הנדל"ן. בשם ועדת הכספים אני פונה לכונס הנכסים, שלא לאפשר בשום הסכם - - -
היו"ר יעקב ליצמן
¶
אנחנו נבדוק זאת, אבל מעבר לכך, ועדת הכספים פונה לכנ"ר, המכירה לא מעניינת אותנו, לא מעניין אותנו מי הרוכש, דבר אחד מעניין אותנו, שלא יעבירו את בית החולים הזה עם הנדל"ן.
אסתר שפר
¶
אני רוצה לבקש, דקה אחרי המכירה או דקה לפני המכירה, לא יהיה לנו עם מי לדבר. ברגע שחותמים או מגיעים לזיכרון דברים - - -
היו"ר יעקב ליצמן
¶
לכן הקמנו את ועדת השלושה. תודה רבה, אני מודה לכולם, אם לא תהיה התקדמות עד יום רביעי, תתקיים ישיבה נוספת.
היו"ר יעקב ליצמן
¶
לדעתי זה כן לקח בחשבון, אני קיבלתי דוח על פחות כסף, עיגלנו את זה ל-2 מיליון שקלים. תודה רבה, אני מודה לכולם.
הישיבה ננעלה בשעה 13:00.