פרוטוקול של ישיבת ועדה
הכנסת העשרים-וחמש
הכנסת
3
ועדת הכספים
19/05/2025
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 649
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"א באייר התשפ"ה (19 במאי 2025), שעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-25 מתאריך 19/05/2025
שינויים בתקציב לשנת 2025
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2025
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
יצחק פינדרוס – מ"מ היו"ר
מישל בוסקילה
ולדימיר בליאק
אלי דלל
נעמה לזימי
סימון מושיאשוילי
משה סולומון
חוה אתי עטייה
יצחק קרויזר
קטי קטרין שטרית
נאור שירי
מוזמנים
¶
אוריאל שם טוב - רפרנט מאקרו באג"ת, משרד האוצר
דוריה גנות - רפרנטית אגף התקציבים, משרד האוצר
שירה גרשון - רפרנטית פנים, משרד האוצר
דוד נחום - תקציבן, המשרד לשירותי דת
קרן יצחקי פרוכטמן - מנהלת אגף תקציבים, המשרד להגנת הסביבה
אריק אוזן - מנהל תחום בכיר תקציבים, משרד העלייה והקליטה
עדי פרנקפורטר
תאיר רבוכין
צח בסול
גד רחמני
ליהי צלאל
אלי גוטליב
גאיה עופר
סיגלית שי
דני אלגרט
רישום פרלמנטרי
¶
הדס ליפמן
רשימת הנוכחים על תואריהם מבוססת על המידע שהוזן במערכת המוזמנים הממוחשבת. ייתכנו אי-דיוקים והשמטות.
שינויים בתקציב לשנת 2025
שירה גרשון
¶
מבוקש להעביר סך של 19,661 אלפי ₪ בעודפים לתוכנית 142001, הכנות לקראת הבחירות. ועדת הבחירות עושה חוזים שלא קלנדריים. היא עושה חוזים שהם חוצי שנה. לכן אנו מעבירים עודפים. הם עודפים מחויבים בגין החוזים האלה. שלחנו גם לוועדת הבחירות פירוט של החוזים הגדולים שיש לוועדה. יכולה לפרט לכם.
היו"ר משה גפני
¶
14001, בחירות ומימון מפלגו. מי בעד אישור הבקשה – ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אוריאל שם טוב
¶
זה העברת עודפים בסעיף 12, סעיף הגמלאות. הפנייה התקציבית נועדה להעברת עודפים משנת 23' בסך של מיליון ו-826 אלפי ₪ בהוצאה בהתאם לפירוט הבא. יש תוכנית התפעול, תוכנית 121301, שם כל הכסף שנכנס. זה עבור תשלום ההוצאות התפעוליות של מינהלת הגמלאות. זה כולל הוצאות של הפקת תלושי גמלה, הוצאות מחשוב, שירותי ביקורת פנים, דוחות כספיים וניהול סיכונים.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
מה תקציב הסעיף הזה? זה תקציב 23' כעודף לשימוש בשנת 24'? אתם מגלגלים את זה משנה לשנה?
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
רשום פה משנת הכספים 23' כעודף לשימוש בשנת הכספים 24'. זה אמור להיות 24' ל-25'?
אוריאל שם טוב
¶
העברת התקציב היא של עודפים משנת 24' ל-25'. לא ניתן להעביר עודפים מ-23' ל-25'. זה כנראה טעות סופר.
צח בסול
¶
עיקרי הפנייה – הפנייה התקציבית נועדה להעברת עודפי תקציב משנת 24 לשימוש בשנת התקציב 25' בסך 12,399 אלפי ₪ בהתאם לתוכניות הבאות – בתוכנית 130204 – 11,372 אלפי ₪ לפעילות ממשלתית רוחבית. העודפים האלה נוצרו בגין התקשרויות חוצות שנה עבור עבודות כלכליות ופרויקטי ייעוץ.
צח בסול
¶
נכון. בתוכנית 130205 פעילות פיננסית, 923 אלפי ₪, בתוכנית 130401 תשלומים באמצעות רשות המיסים – 104 אלפי ₪.
גד רחמני
¶
כדי לעשות מיצוי זכויות לנושא מענק עבודה יוצאים לקמפיינים אחת ל- בכל אמצעי המדיה לתת מושג לציבור למה הוא זכאי ותחת אילו תנאים.
גד רחמני
¶
בתוכנית הזו יש מענק עבודה. יש פה גם נושא של החזר מע"מ לפי הסכמים בין לאומיים לדיפלומטים שמגיעים לארץ ועושים פה עבודה במסגרת העשייה שלהם, מקבלים החזרי מע"מ כמו שאנו מקבלים ממדינות אחרות וכל מיני תשלומים שמתבצעים באמצעות רשות המיסים, למשל קרן פיצויים לא פה.
גד רחמני
¶
בעיקר זה. היה הנושא של פדיון מוקדם של אג"חים או הלוואות ומימון של ועדת הבנקים. זה דברים שהיו בעבר. זה היה יוצא מפה. זה דברים שכרגע לא נמצאים. בעיקר מודרי אשראי.
היו"ר משה גפני
¶
אני מחדש את הישיבה. 13001, הוצאות שונות. מי בעד הבקשה – ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
צח בסול
¶
הבקשה נועדה להעברת עודפי תקציב משנת התקציב 24' לשנת 25' בסך 179,216 אלפי ₪ בחלוקה לפי התוכניות. במקרה הזה בסעיף ההשכלה הגבוהה יש תוכנית אחת, 211101. בעצם כל הכסף נמצא באותה תוכנית שמשמשת לתקצוב המוסדות, לתקצוב התוכנית הרב שנתית, הסכמי השכר של הסגל.
צח בסול
¶
בשנת 25' התקציב עומד על 14 מיליארד ו-266 מיליון, כפי שניתן לראות גם בחוברות התקציב.
בשנת 24' התקציב המאושר עמד על 14 מיליארד ו-73 מיליון.
קטי קטרין שטרית (הליכוד)
¶
אצלנו אנחנו מגנים ימי נכבה. הנכבה אומרת שאסון שמדינת ישראל קמה. אתה נותן לזה מיליונים?
נאור שירי (יש עתיד)
¶
ראינו מה את שווה עם התארים שלך. 42 תארים ועדיין תהיי בורה ועם הארץ. שואלת למה מקצצים בהשכלה גבוהה. השם ישמור.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
בהמשך לפנייה הקודמת, אנחנו עכשיו מעבירים עודפים מ-24' ל-25'. מה קורה אם ב-25' לא מממשים את הכסף הזה?
צח בסול
¶
בהגדרה עודפים, זה כספים שביצעו עליהם התחייבות, בין אם זה התחייבות- - - כלומר הכסף הזה מיועד לשלם את ההתחייבויות.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
העברנו עכשיו 180 מיליון שקל בהשכלה הגבוהה. זה 180 מיליון. לא משנה לאיזה תוכנית. מסיבה זו או אחרת המשרד לא ניצל את הסכום. ההתחייבות נשארת?
צח בסול
¶
צריך לבדוק נקודתית את הנושא הזה אבל עקרונית מדובר בהתחייבויות שכבר הוצאו על ידי המשרדים לא ספציפית. בהשכלה גבוהה מדובר פה על שאלה מתודולוגית. התחייבויות שכבר הוצאו על ידי המשרדים ולכן יש חובה לשלמם. לא רואה מצב שבו משרד- -
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
כי אתם אוהבים לדבר מתודולוגיה נגיד במערך הכבאות. אתם לגמרי שם. אז גם אני במתודולוגיה.
דוריה גנות
¶
הפנייה התקציבית נועדה להעברת עודפים בסך של 67 מיליון ו-903 אלפי שקלים חדשים משנת התקציב 24' לשנת התקציב 25'.
דוריה גנות
¶
בתוכנית יש גם תמיכות - - - לרשויות ולמועצות הדתיות המקומיות. התמיכה בשירותי הדת יש קול קורא יחסית משמעותי שנמצא בתוכנית של צמיחה להקמת מקוואות, זה קול קורא שהמשרד לשירותי דת מוציא. הוציא גם שנה שעברה וגם בשנה. זה נמצא בתוכנית הזאת. חלק מהעודפים עוברים בגין חלק מהתמיכות – בתמיכות בדברים כמו תמיכה בבניית מקוואות התמיכה מוקצית בקול קורא וניתנת בהתאם לחשבוניות שמתקבלות למשרד.
דוריה גנות
¶
שאלת לגבי המקומות הקדושים שמפוחים. לגבי הבבא סאלי ששאלת, ההילולה שמתבצעת לרוב, גם שנה שעברה, גם ב-25', מתבצעת בתחילת השנה הקלנדרית ולכן רוב ההכנות אליה בדצמבר.
דוריה גנות
¶
הייתה החלטת ממשלה שהעבירה ספציפית את ההילולה במירון, בגלל ועדת החקירה עבר משרד. שאר המקומות הקדושים בניהול.- -
דוריה גנות
¶
בית העלמין המרכזי שמפותח מהתוכנית זה בית העלמין ברקת שזה פרויקט יחסית גדול. הוא באזור פתח תקווה, בית עלמין שאמור לשלב הרבה דברים. יחסית גדול. הוא פרויקט גדול שהמדינה תומכת בו, כי היה צריך פתרון קבורה רחב שם אז זה התקשרות שהמדינה יזמה. זה לא תחת מועצה דתית ספציפית. זה ברקת כי יש מצוקה במקומות קבורה בגוש דן אז ניתן פתרון מדינתי. מעבר לכך יש כמה תאגידי בתי עלמין – בית עלמין תל רגב, תאגיד בית העלמין בירושלים, שהם כמו תאגידים אחרים מקבלים תמיכה מצומצמת מהמשרד.
נאור שירי (יש עתיד)
¶
ההילולה של הבבא סאלי – 6 מיליון. יודע כמה משתתפים יש שם? 100,000. נראה לך הגיוני?
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
לא. כי במירון יש 160,000 משתתפים, התקציב 120 מיליון שקל ופה 6 מיליון שקל על 100,000. זה עושה לך קורלציה? יכול להיות שזה נכון. יכול להית שחסר תקציב לבבא סאלי ואנחנו צריכים לדאוג לו?
דוריה גנות
¶
התקציב של כל הסעיף, התקציב עומד על 799 מיליון. של המטה, המשרד עצמו 559 מיליון. נעבור לרבנות ולבתי הדין. הרבנות הראשית - 30 מיליון, ובתי הדין הרבניים 209 מיליון. רוב התקציב של בתי הדין הרבניים זה לדיינים. זה המון תקציב שכר. יש הרבה דיינים. יש הרבה בתי דין רבניים.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
יש גם הרבה אחיינים בדיינים. מי בודק שבאמת מדובר בעודפים מחויבים וגם נחוצים? יכול להיות שיש פה תקציבים שאפשר גם לשחרר לצרכים אחרים.
דוריה גנות
¶
העודפים ממש עוברים לפי הזמנות קיימות ופתוחות במערכת. החשבים פתחו הזמנות. אנחנו עובדים לפי ההזמנות.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
אבל יש בדיקה רוחבית של כלל משרדי הממשלה מבחינת עודפים, ככל שיש עודפים שבמצב שלנו שהוא מצב מאתגר לכל הדעות אפשר לנצל אותם- -
נאור שירי (יש עתיד)
¶
אמרת שיש בסביבות 200 מיליון שקל כשכר. הקיצוץ הרוחבי שהיה במגזר הציבורי חל על עובדי הרבנות?
דוריה גנות
¶
דיברנו על בתי הדין, על הרבנים. בהתאם להסכמים הקיבוציים גם לדיינים יש ההסכמים שלהם. אני לא בטוחה. יכולה לברר האם חל עליהם. זה קשור לכל מיני הסכמים קיבוציים. הם באותה הצמדה.
דני אלגרט
¶
כשמסיימים שנה או כשמסיימים ללמוד משהו עושים מבחן ורואים האם באותה שנה אתה מכיר את החומר או לא. מה זה שמחת תורה – שמחת תורה מציינת את זה שסיימנו השה לקרוא בתורה ואנו שמחים ולמדנו את התורה וסיימנו לקרוא בתורה ואז מה קרה בשמחת תורה – בא אלוקים ואמר: עכשיו יש לכם מבחן. אתם שמחים שלמדתם את התורה. אעשה לכם מבחן עכשיו, לראות האם באמת למדתם את התורה השנה, והביא עלינו את 7.10. אומרים שאלוקים בוחן אותנו כל מיני מצבי קיצון, כפי שבחן את אברהם אבינו, את איוב ואת אחרים. אלוהים מביא עלינו אסון לפעמים ורוצה לראות האם אנחנו עומדים במבחן. האם למרות הקושי הגדול הזה עדיין נמשיך להיות יהודים, האם עדיין נמשיך לשמור על ערכי היהדות. האם עדיין נזכור את המצות. האם עדיין נישאר נאמנים ליהדות ולאלוקים. אחת הטראומות הגדולות של אלוקים זה שבני ישראל לא רצו לחכות 40 יום ובנו את העגל למטה מתחת להר סיני.
דני אלגרט
¶
אחת הטראומות הגדולות של העם היהודי ושל היהדות זה חטא העגל. עכשיו זה בסדר? אז מה קרה ב-7.10? היה לנו מבחן, ומי לא עומד בו – מי שלא עומד בו, ומי שלא מצליח להיצמד לערכים היהודים, ומי שלא מצליח לקיים את היהדות זה דווקא, הרוב הם דווקא מי שמכריזים על עצמם יהודים דתיים. דווקא הם לא מצליחים לקיים פיקוח נפש. דווקא הם לא מקיימים לא תעמוד על דם רעך. דווקא הם לא מקיימים פדיון שבויים. דווקא הם לא מקיימים ערבות הדדית, ודווקא הם מקריבים קורבנות אדם, כי לומר שהחטופים הם חלק ממחיר המלחמה כדי שבעתיד לא יהיה עם מחבלים, שלא נשחרר מחבלים ויהיה לנו יותר ביטחון, זה הקרבת קורבנות אדם. כך עשו מקריבי קורבנות האדם בכל ההיסטוריה כשהיו בזמן מלחמה או כשרצו שהמלחמה תהיה לטובתם, הקריבו בני אדם, בדרך כלל ילדים, כדי שאלוקים מה שנקרא יעזור להם בעתיד לנצח במלחמה. אז היהודים הדתיים דווקא הם נכשלים במבחן שאלוהים נתן לנו ב-07.10.23 או בתאריך העברי של זה, שמחת תורה, והם מפקירים את החטופים.
אבל כפי שאמרת לי בישיבה הקודמת, גפני, כדי לעטוף את החטא הזה, שזה חטא העגל המודרני, אם אפשר לקרוא לזה היום הפקרת החטופים זה חטא העגל המודרני. היום אנחנו חטא העגל שלנו זה הפקרת החטופים, אבל כדי לעקוף את זה, מנסים לצבוע את זה ואומרים – אמרת את זה ואומר את זה שוב גם לפרוטוקול – אבל אנחנו מתפללים, ואז אנו מכוונים להצלת החטופים. זה יפה. אבל מה לעשות שההלכה אומרת שאם ביד אחת אתה עושה מצווה וביד שנייה אתה עושה עבירה, המצווה בטלה והעבירה נשארת, ולכן גפני, אתם, כל המפלגות הדתיות, הפעם לא אספתם זהב כדי לבנות את העגל. הפעם אספתם הרבה כסף. העגל שלכם בנוי מהרבה כסף ואתם בונים עגל מכסף, ואותך לא מעניינת המדינה. אתה נגד הרעיון של הקמת המדינה, אתה נגד הציונות, אתה נגד להגן על המדינה.
אגב היום בלילה היה ניסיון כנראה לחלץ חטוף שנכשל וזה היה כל הסיפור של מה שהיה בהפגזות. כלומר הלחץ הצבאי שאתה שותף לו הוא גורם למוות של החטופים, ואני מאוד מקווה שחיילינו יחזרו לשלום מהמבצע המסובך שהסתבכו בו בחאן יונס ואני מאוד מקווה שהחטוף שהם רצו לשחרר לא נהרג. אחי נהרג כתוצאה מלחץ צבאי, איציק אלגרט, גיסי נהרג מלחץ צבאי, אלכס דנציג. עד 41 מתו כתוצאה מלחץ צבאי. גפני, כשאתה כבר לא תשב על כס הכנסת או השלטון או הכוח או הכבוד או השררה, תשב בבית, תעשה לך חשבון נפש בפנסיה, אתה תדע שהיית שותף לאחד החטאים הגדולים ביותר שידעה היהדות מאז ומעולם.
פנייה 26001
ליהי צלאל
¶
הפנייה נועדה להעברת עודפים משנת הכספים 24' ל-25' בסך 703,604 אלפי ₪ בחלוקה לתוכניות הבאות: 261101 – תוכנית התפעול והשכר של המשרד. שם עוברים 14,177 אלפי ₪. 261201 זה תוכנית הפעולות של המשרד. שם מתבצעות כל פעולות המשרד עצמו. שם עוברים 78,850 אלפי ₪. תוכנית 261302, זו תוכנית הקרן לשמירת הניקיון. 217,429 אלפי ₪. תוכנית 26303 הקרן לשמירת הניקיון חשבון פיקדון. 65,754 אלפי ₪. ו-261304 הקרן למניעת זיהום ים וקרן צער בעלי חיים.
היו"ר משה גפני
¶
אם אפשר שתסבירי היות שאנו נמצאים בעודפים מה הקרן לשמירת ניקיון קשורה לנושא הזה של עודפים? התחייבה למישהו?
ליהי צלאל
¶
בקרנות המשרד המנגנון הוא קצת שונה. בקרנות עוברים כל עודפי המזומן שהצטברו בקרן. בכל שנה יש הכנסות, יש הוצאות ומה שנצבר כלומר שלא בוצע עובר.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
מה אחוז הניצול של הקרן לניקיון בשנת 24', ביחס לתקציב הקודם? ועל כמה אחוז ניצול היא עומדת ב-25'?
היו"ר משה גפני
¶
למה הרבה פעמים אתם באים לוועדה, אגף התקציבים, ואומרים שצריך לקצץ? יש לכם פה הרבה כסף על השולחן. למה צריך את זה? לא כדאי את הכסף הזה להשתמש במקום לקצץ במע"מ? למה?
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
זה לא תשובה לשאלתי. בהתאם למה שהמועצה החליטה בישיבותיה, מה אחוז ניצול הקרן מהמשאבים שיש לה בשנת 23', 24' ומה נכון לעכשיו?
ליהי צלאל
¶
זה בהתאם לכתוב לחוק. אחוז הביצוע בקרן, בכל שנה מבוצעים כ-550 מיליון ₪ מהקרן בשנים האחרונות.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
מדוע לא פורסמו פרוטוקולים של הקרן לניקיון כמעט שנה בניגוד לחוק? הפרוטוקול האחרון פורסם ביולי 24'.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
אנו עושים הנגשה לפרוטוקולים. אבדוק אך באופן כללי אנו מפרסמים את כל הפרוטוקולים אחרי שמאושרים ומונגשים.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
למרות שכאמור הפרוטוקולים של דיוני המועצה לא פורסמו בניגוד לחוק, נודע לי שבינואר 25' מועצת הקרן החליטה על הקצאת 11 מיליון שקלים לטובת תמיכות בארגוני הסביבה. לפני שלושה ימים פרסם המשרד הודעה שבעקבות אילוצי תקציב לא יוקצו השנה כספי תמיכה בארגוני הסביבה. האם יש מחסור בתקציבים של הקרן על מנת לתמוך בארגוני הסביבה בישראל?
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
הנהלת הקרן מקצה כספים בהתאם לתוכנית האסטרטגית של הפסולת. אחרי שזה עובר את הנהלת הקרן זה מגיע לוועדת התמיכות או לוועדת המכרזים ורק לאחר מכן אנו מוציאים התחייבות ורק לאחר מכן התקציב נחשב מחויב.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
לא ביקשתי הסבר כללי. בינואר 25' התקבלה החלטה על ידי מועצת הקרן לטובת הקצאת 11 מיליון שקל לטובת תמיכות בארגוני הסביבה. מה קרה מינואר למאי בהקשר הזה של 11 מיליון שקל? אתם מבקשים למעלה מחצי מיליארד שקל מעודפים שלא בהתחייבות, מ-24' ל-25' אז אין 11 מיליון שקל? אתם חונקים את ארגוני הסביבה ומבקש לדעת למה.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
התקציב של הארגונים הוא מתקציב המטרות הנוספות שהוא מוגבל. גם הקרן מחולקת למטרות. תקציב המטרות הנוספות הוא מוגבל.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
ההחלטה לא בוטלה. הקול הקורא כפי שהוא כתוב עדיין לא אושר. יכול להיות שהתקציב הזה- - -
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
ההודעה הרשמית מהמשרד להגנת הסביבה, נמסר שבשל אילוצי תקציב, אם אין אילוצי תקציב תגידו שההודעה שקרית או לא מדויקת. אם יש אילוצי תקציב אני מבקש לדעת לפני הצבעה- -
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
אין לנו תקציב מיותר. התקציב ברובו כבר הוקצה עבור פרויקטים עתידיים להקמת מתקני השבה, למתקני טיפול שזו המטרה העיקרית של קרן הניקיון.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
אני יודעת שהקול הקורא כפי שהוא כתוב, הוא לא אושר. יכול להיות שהתקציב הזה ייצא רק באופן אחר.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
חצי אז השרה ביקשה להעביר עכשיו עודפים של למעלה מחצי מיליארד שקל למשרד או לקרן, כשאין 11 מיליון שקל שהתקבלו עליהם החלטה בינואר?
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
אז מה זה אילוצי תקציב? המשרד הוציא הודעה רשמית שבה כתוב שבשל אילוצי תקציב. מהם אילוצי התקציב האלה? גברתי, אתם מסתירים – לא פרסמתם כפי שנדרש לפי חוק את הפרוטוקולים החל מיולי 24' של מועצת הקרן. אני גיליתי בינואר שהתקבלה החלטה של מועצת הקרן להקצות 11 מיליון שקל מתקציב הקרן לטובת ארגוני הסביבה. אתם מוציאים לפני שלושה ימים הודעה אחרי שחצי שנה עברה מ-25' שבשל אילוצי תקציב אין אפשרות אז או תצביעי לי על האילוצים האלה מתקציב הקרן או תסבירי לי מה קורה פה.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
את התקציבאית של המשרד. איזה אילוצי תקציב יש שמונעים העברת 11 מיליון שקל לא מתקציב המשרד – מתקציב הקרן שעכשיו אתם מבקשים ממנה חצי מיליארד שקל לטובת ארגוני הסביבה.
ליהי צלאל
¶
אנחנו מוציאים את פירוט השימושים. רק אומר שככלל הקרן לשמירת הניקיון תומכת בעיקר במתקני מיון פסולת, השבת פסולת, כמו מתקן השפדן, תעשיית מחזור וכדומה. אם צריך שימושים יותר מפורטים, אנחנו נוציא אותם.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
נשמח לקבל. מה אחוז הניצול של הקרן למניעת זיהום ים וקרן צער בעלי חיים בחיתוך של 23', 24' וניצול עד 25'?
ליהי צלאל
¶
לא יודעת לומר האם אושרו או לא אבל מבחינת הקולות הקוראים שפתוחים כרגע להגשה מצד המשק זה קולות קוראים של מתקני מיון אורגני.
קרן יצחקי פרוכטמן
¶
הקמת מתקני מיון כ-400 מיליון, אם איני טועה. הפעלת מתקני המיון, סך כל התקציב, חלק ממנו כבר יצא, 1.3 מיליארד סך הכול. זה אישורים תקציביים שניתנו במשך השנים. יש מתקן השבה של נאות חובב שצריך להיות אמורים להתחייב אליו השנה. זה יהיה בהתאם לביצוע. מתקני טיפול ותמיכה בהם. יש תמיכה ברשויות לשיפור ההפרדה ורשויות עצמן כדי שאפשר יהיה לתמוך במתקנים כדי שיקבלו.
יוראי להב הרצנו (יש עתיד)
¶
לא יכול להיות שנציגת המשרד להגנת הסביבה אחרי שמועצת הקרן אישרה 11 מיליון שקל, היא אומרת: אני לא יודעת.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
לגבי תוכנית 261304, יש פה עוד שתי קרנות – קרן למניעת זיהום ים וקרן לצער בעלי חיים. גם פה מדובר בעודפים לא מחויבים?
ליהי צלאל
¶
לא יודעת לגבי קרנות אחרות. מניחה שזה מנגנון דומה אבל במשרד להגנת הסביבה זה סך ההכנסות פחות ההתחייבות ששולמו.
היו"ר משה גפני
¶
אני מחדש את הישיבה. 26001, המשרד להגנת הסביבה. מי בעד אישור הבקשה – ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
דוריה גנות
¶
הפנייה התקציבית נועדה להעברת עודפים בסך 77 מיליון ו-82 אלפי שקלים חדשים משנת התקציב 24' לשנת התקציב 25'. זה סעיף המטה והתפעול של משרד השיכון. אשמח לענות אם יש שאלות.
נאור שירי (יש עתיד)
¶
והאם חברת הכנסת אתי עטייה מעורבת באירוע בשבתה כיו"ר הוועדה לעובדים זרים בכנסת ישראל?
דוריה גנות
¶
לגבי מה שמתוקצב בעובדים הזרים בסעיף הזה, משרד השיכון אחראי בתוך השרשרת של הגעת העובדים הזרים החדשים לענף הבניין משרד השיכון אחראי גם על מערך מיונים וגם על מערך בדיקת קורות חיים, כשמדובר על הגעת עובדים במסלול הפרטי כלומר בין עסקים ולא בין מדינות. B2B. יש מערך כזה שתוגבר בשנה שעברה. יש הרבה מאוד עובדים שהגיעו בהסכמים בילטרליים. רוב העודפים הגיעו לענף הבניין, זה ענף שהיה צריך הרבה עובדם, עדיין צריך. יש שם המון משאבים שמושקעים.
דוריה גנות
¶
היו 20,000 פלוס בארץ עוד לפני. נוספו כ-40,000. בסוף אנחנו מסתכלים על צורכי הענף, מעדכנים את זה וכו'. המכסה משתנה בהתאם לצורכי הענף. אנו דנים בה בתדירות יחסית גבוהה.
יצחק קרויזר (עוצמה יהודית)
¶
למה זה במשרד השיכון - שרון תקע את זה שם. יכול לעבור למשרד לביטחון לאומי בשמחה.
דוריה גנות
¶
בעיקר התקשרויות בהקשרי המחשוב. לפעמים יש גם מעברים בין שנתיים. זה סעיף התפעול. יש המון הקשרי מחשוב, יש- - - מערכות מחשוביות למשרד כי יש יחסית הרבה אגפים שמנהלים מיליארדים. מעבר לכך לפעמים הארנונה חוצה שנה. יש כל מיני דברים.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
שאלתי את השר במסגרת השאילתות במליאה לפני שבועיים ולא קיבלתי תשובה - הבטיח תשובה בכתב ועדיין לא שלח אז אשאל פה. כמה דירות הועברו מהמגזר הכללי למגזר החרדי במסגרת מדיניות המשרד? כי השר הכריז לפני כחודש, שהוא פועל להעביר דירות המיועדות למגזר הכללי, לטובת המגזר החרדי. הוא אמר את זה, לא אני. שאלתי אותו במליאה כמה. הוא הבטיח להשיב בכתב. עדיין לא השיב. אתה יודע כמה? לא? מה דעתך על זה?
תאיר רבוכין
¶
הבקשה מבקשת להעביר עודפים של 327 מיליון שקל משנת התקציב 24' לשנת התקציב 25'. העודפים נוצרים מכל מיני סיבות. בתוכנית הגדולה ביותר – יש שתי תוכניות של כ-100 מיליון שקל. תוכנית של חטיבת רשויות ארגונים וקהילה וגם תוכנית של מינהל ואמרכלות. מרב העודפים נוצרים כמו בסעיפים הקודמים בגלל גם התקשרויות חוצות שנה וגם דברים כמו תשלום לסטודנטים למשל של מלגות לימודים ששנת הלימודים מתחילה רק באוקטובר ולכן התשלום בפועל רובו מתבצע רק בתחילת השנה. יש לצורך העניין מבחני תמיכה שרשויות מקומיות וארגונים מגישים חשבוניות רק על פני השנה ולכן הכסף נדרש רק בשנת התקציב הבאה.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
לא כמובן. גילינו שלא. קרן העושר. איך נוצרו עודפים בסל הקליטה ובדיור? זה תשלום של דצמבר שמשולם בינואר?
תאיר רבוכין
¶
בסל קליטה מדובר בחצי מיליון שקל. בדיור זה חלק קצת יותר משמעותי. גם סכומים יותר נמוכים אבל מדובר בהתקשרויות עם מקבצי דיור ומרכזי שליטה.
אריק אוזן
¶
בתוכנית הזו של סל הקליטה ש-99% ממנה זה תשלומי סל קליטה יש בנוסף תשלומים אחרים. חלק מהם זה התחייבות. אנו משלמים הבטחת הכנסה בחצי השנה השנייה לעלייה כי העולים עדיין לא זכאים לקבל הבטחת הכנסה מביטוח לאומי. זה באותה תוכנית תקציבית.
תאיר רבוכין
¶
דיברנו על זה בוועדת קליטה. הייתה ירידה בתקציב שלא כולה מיוחסת לקיצוץ. חלקה מיוחסת בירידה בתחזית עלייה שהיא דבר שאנו יודעים. בשנה שעברה תחזית העלייה, ובאמת התממשה, הייתה הרבה יותר גבוהה ממה שאנו רואים עכשיו. אפשר לייחס את זה בין היתר למגמות שקשורות למלחמה ולאנטישמית בעולם. חוץ מזה היו גם אלמנטים שתוקצבו בשנה קודם לכן שקשורים למלחמה באופן ישיר כמו פינוי של מרכז קליטה או פינוי של מרכז דיור. לשמחתנו לא צריך את זה יותר כי האנשים שבו לביתם. כן היה קיצוץ של כ-7% שהשווי של זה כ-60 מיליון שקלים, שבאמת קוצץ בחלקו מפעילות המשרד.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
אני זוכר שבמסגרת מינהל הסטודנטים משלמים נניח על התואר. לא זוכר ששילמו מילגות. מממנים את התואר אבל זה לא מלגה לסטודנט. משלמים את זה לאוניברסיטה על הלימודים עצמם.
אריק אוזן
¶
במסגרת התמיכה שהמשרד מעניק באמצעות הרשויות המקומיות חלק מהפעילות החברתית שמאושרת יכולה לכלול גם הכרת הארץ, הכרת לוח השנה העברי, סיור באתרי מורשת ודברים מסוג זה. זה קול קורא לרשויות המקומיות.
אריק אוזן
¶
הסעיף התקציבי בבסיסו הוא 40 מיליון שקל. חלקו עבור העסקת מלווים ברשויות שמקבלים את העולים בשנתיים הראשונות ומסייעים להם בהתמודדות עם רשויות, עם רישום ילדים לבית ספר וכדומה. יש תוכניות ספציפיות כמו הכרת המורשת של ותיקי מלחמת העולם השנייה או של העולים שנספו בדרך סודן. בנוסף יש פעילות חברתית כוללת. כמו שאמרתי יכולה להיות גם הגברת המנהיגות בקרב נוער, סיוע לילדים עולים וגם פעילות חברתית סביב חגים, הרצאות, הכרת התרבות.
היו"ר משה גפני
¶
30001. משרד העלייה והקליטה. מי בעד אישור הבקשה – ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ליהי צלאל
¶
הפנייה נועדה להעברת עודפים משנת 24' לשנת 25' בסך 24,437 אלפי ש"ח. יש בתוכנת סעיף אחד, ההוצאות השוטפות של הרשות. לשם כל העודפים עוברים.
ליהי צלאל
¶
שוב, פה מדובר בתקציב הרשות עצמה. זה אומר ארנונה, חשבון חשמל, שכר לעובדים. זה בסעיף 41. תעריף המים נקבע בהחלטות מועצת רשות המים ומשולם במסגרת תשלומי הצרכנים.
ליהי צלאל
¶
מניחה שזה ביחס לישיבות אבל זה מועצה שמורכבת מנציגי משרדים שמקבלים שכר מהמשרדים הרלוונטיים.
ליהי צלאל
¶
יש עדכון חצי שנתי. החוק תוקן וכרגע העדכון הבא יהיה בינואר כלומר בהפרש של שנה ביחס לעדכון הקודם.
היו"ר משה גפני
¶
אני מחדש את הישיבה. 41001. הרשות הממשלתית למים וביוב. מי בעד אישור הבקשה – ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
יש עכשיו הרחבת הלחימה בעזה. נכון שלא אמרו לנו כמה זה עולה, איך זה מסתדר עם התקציב? לא מעניין אותך?
עדי פרנקפורטר
¶
מדובר בהעברת עודפי תקציב משנת 24' לשנת 25' בגובה 9,156 אלפי שקלים לסעף 10, המטה לביטחון לאומי. הפנייה נועדה לתקצב התקשרויות חוצות שנה, להעביר עודפים בגין התקשרויות חוצות שנה כגון חוזי תקשוב.
עדי פרנקפורטר
¶
זה נדון בוועדה הרגילה. התקציב שלהם לא מסווג. התקציב שלהם השנה עומד על 83.1 מיליון שקלים.
היו"ר יצחק פינדרוס
¶
אני מחדש את הישיבה. הצבעה 10001. המטה לביטחון לאומי. מי בעד. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
אלי גוטליב
¶
הפנייה התקציבית נועדה להעברת עודפים משנת התקציב 24' לשנת התקציב 25' בסך 2 מיליון ו-654,435 אלפי שקלים לסעיף 24 משרד הבריאות. העודפים נוצרו בגלל התחייבויות חוצות שנה של התקציב בתוכניות השונות. כמו למשל תוכנית 242003, שזו תוכנית מבחני התמיכה בקופות החולים ובבתי החולים. שאר העודפים נוצרו בעיקר בגין מבחני תמיכה. יש לנו תוכנית 241603, רפואה מונעת, ששם מתוקצב גם שירותים לבריאות התלמיד שפועלים לפי שנת הלימודים ולא לפי שנת התקציב, ולכן נוצרו עודפים בסך 249,589 אלפי שקלים. תוכנית 240205, תפעול מטה, תחזוקת מערכות מידע, בקרה, אבטחת מידע במערכת הבריאות, מחקרים של המדען הראשי ופרויקטים אחרים שבוצעו במהלך השנה.
אלי גוטליב
¶
מבחני התמיכה משולמים לפי הערכות ובסוף אנחנו משלמים לפי ביצוע כך שנתוני הביצוע מתקבלים לאחר סוף השנה ובהתאם בדרך כלל ייווצרו עודפים.
היו"ר יצחק פינדרוס
¶
שר התשלומים של עוד פעם יוצר גירעון למשהו לא הוגן בין בתי החולים הציבוריים לבתי החולים הממשלתיים. הממשלתיים הרי לא ממתינים לזה.
היו"ר יצחק פינדרוס
¶
אגב, אם כבר אני שואל – לא קשור להעברה - הצלחתם לפתור את הגישור של פער המזומנים?
אלי גוטליב
¶
אנשים שיש ספק לגבי כשירותם לנהיגה מבחינה רפואית עוברים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, שם נבדקים לגבי הכשירות שלהם לטובת נהיגה.
היו"ר יצחק פינדרוס
¶
תבוא אליי לוועדה. עדיף שלא תדע. זה אחד הדברים הכי נוראיים שיש. עוד לא פתרו אותם. משהו נורא.
אלי גוטליב
¶
ברגע שזה נוצר תחת התקנה הזו, זה נשאר בתקנה הזו. ברגע שהיא קיימת ואפשר לעשות סדר ולשקף בצורה יותר ברורה, זה נעשה כך. מעבר לכך יש לנו עניינים של לוגיסטיקה ושינוע, משלוחים, אחסון, קירור, השמדה של חיסוני קורונה, ולכל אלה יש עלות תקציבית.
גד רחמני
¶
הפנייה נועדה להעביר עודפים בסך 120 מיליון ו-466 אלפי ₪ להוצאה. העודפים הם בגין התחייבויות חוצות שנה בין היתר בנושאים של תחזוקת מבנים, מערכות מחשוב והוצאות אבטחה בארץ ובחו"ל והוצאות לענייני פעילות דיפלומטית והסברה בחו"ל.
גד רחמני
¶
התקציב נכנס רק עם אישור התקציב. זה היה לפני לא הרבה זמן. הוא עומד על סך של 545 מיליוני שקלים ומשמש לפעילות הסברה לפי חוות דעת שגם הועברה אליכם עוד באישור התקציב. מפורט שם כל השימושים לרבות פעילות בנציגויות.
סיגלית שי
¶
אני מזכירה שב-24' תקציב הפעילות של המשרד היה נמוך מאוד. רוב תקציב המשרד היה תקציב אחזקה בעיקר. אם מסתכלים על סך ההוצאות של המשרד, משהו כמו 2.1 מיליארד שקלים חדשים.
סיגלית שי
¶
לא זוכרת בדיוק אבל רוב תקציב המשרד בשנים האחרונות הלך רובו ככולו לעלויות של שכר ואחזקת מבנים. כמעט לא נשאר דבר לצורכי הסברה אבל עדיין היו האקספו והקופ שזה האירועים הגדולים שלקחו חלק הרבה מאוד משרדי ממשלה. זה עבר בהחלטת ממשלה, שני האירועים הגדולים האלה כי משרד החוץ לא היה יכול לממן את זה מתקציבו בלבד.
סיגלית שי
¶
כל שנה יש אקספו וכל שנה בשנים האחרונות היה גם הקופ. לא יודעת מה יהיה השנה. השנה יש האקספו ביפן.
סיגלית שי
¶
נכון. לגבי השאלה על מה יוצא 545, זה עבר קיצוץ. 545 זה התקציב הקואליציוני שמיועד כולו – הייתה החלטת ממשלה, 2839, אם אני זוכרת נכון, של קיצוץ של החלטות ממשלה.
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
הכסף הזה הוא למימוש עד סוף השנה? הקואליציוני הזה? המשרד יממש אותו עד סוף השנה?
ולדימיר בליאק (יש עתיד)
¶
יותר שאלתי מבחינת הכוונה, האם יש כוונה לממש אותו ב-25', האם יש יכולת לממש אותו.
