ישיבת ועדה של הכנסת ה-25 מתאריך 18/02/2025

בחירת יושב ראש לוועדה המיוחדת לזכויות הילד

פרוטוקול

 
פרוטוקול של ישיבת ועדה

הכנסת העשרים-וחמש

הכנסת



5
הוועדה המיוחדת לזכויות הילד
18/02/2025


מושב שלישי



פרוטוקול מס' 107
מישיבת הוועדה המיוחדת לזכויות הילד
יום שלישי, כ' בשבט התשפ"ה (18 בפברואר 2025), שעה 14:45
סדר היום
בחירת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד
נכחו
חברי הוועדה: אופיר כץ – יו"ר ועדת הכנסת
אלי דלל – יו"ר הוועדה היוצא
אליהו רביבו – יו"ר הוועדה הנכנס
דבי ביטון
פנינה תמנו
מוזמנים
יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה
מיכל גולד - עו"ד, המתאמת הבין משרדית למניעת עבריינות נוער, משרד המשפטים

איתי חיים - מנהל תחום קשרי ממשל וכנסת, משרד החינוך

רפ"ק סיון שחר - ר' חו' חסרי ישע וקטינים, משטרת ישראל, המשרד לביטחון לאומי

ד"ר נאווה כהן אביגדור - ר' אגף אזרחי, המטרה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, משטרת ישראל, המשרד לביטחון לאומי

מירי כהן - מנהלת קשרי ממשל, משרד הבריאות

יובל וורגן - ראש צוות, מרכז המחקר והמידע של הכנסת

מריה רבינוביץ' - חוקרת, מרכז המחקר והמידע של הכנסת

בקי כהן קשת - עו"ד, הפורום למאבק בעוני

דיאנה רחל דאבוש - נציגת צוות מוגנות בהנהגת ההורים הארצית

עדי פרטוש - מנהלת אגף קשרי חוץ וממשל, בטרם - המרכז הלאומי לבטיחות ולבריאות ילדים

רוני קמאי - יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית

ארי ברומברג - מתאם פעולות בכנסת, נציג מועצת התלמידים והנוער הארצית

יהונתן בן שושן - נציג מועצת התלמידים והנוער הארצית
משתתפים באמצעים מקוונים
ורד וינדמן - עו"ד, מנכ"לית המועצה הלאומית לשלום הילד
ייעוץ משפטי
תמי סלע
נירה לאמעי רכלבסקי
שמרית שקד גיטלין
צח בן יהודה
מנהלת הוועדה
תמי ברנע
עאליה עודה – רכזת תחום פרלמנטרי
רישום פרלמנטרי
חבר תרגומים – מיטל פורמוזה


רשימת הנוכחים על תואריהם מבוססת על המידע שהוזן במערכת המוזמנים הממוחשבת. ייתכנו אי-דיוקים והשמטות.



בחירת יושב ראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד
אופיר כץ (יו"ר ועדת הכנסת)
אני פותח את הישיבה. והאמת שאלי מאוד נקשר לוועדה הזאת. היה לו קשה להגיע לרגע הזה והיו לנו הרבה שיחות על כך. אבל אתה נשאר פה. אני בטוח שגם כחבר אתה תעשה דברים נפלאים. והדברים הנפלאים שעשית, אני חושב שלא יכולת לקבל, היה עכשיו תעודות, תעודות גמר כמו מה שרוני דיברה עליך. רוני הנפלאה שאני מנסה עדיין לעכל איך את מצליחה לשלב בין כל הדברים שהוא אמר. זה באמת יוצא דופן.

מה שהיא אמרה עליך בעצם שנתת לתלמידים, בשביל זה קמה הוועדה. ולפעמים, אתה יודע, ראשי ועדות לוקחים את זה לכל מיני מקומות שונים. ואני ראיתי פה גם את סוגי הדיונים שעשית והשקעת את כל כולך, את הוועדה, לילדים. ואנחנו רואים, שמענו ממקור ראשון עד כמה זה השפיע, עד כמה זה סייע לתת להם את הבמה אפילו יותר מהשוויונית. לתת להם קדימות מול משרדי הממשלה, שיבינו את הצרכים, את הבעיות.

בדרך שלך המיוחדת, הנעימה, הרגועה, השלווה, שאנחנו מכירים הרבה שנים. תמיד היית כך והבאת את זה לוועדה וזה סייע לדיונים. אנחנו שמענו, בזמן הקצר שהייתי אנחנו שמענו את זה פה. עשית הרבה דברים טובים. חלק מהצוות אני מכיר באופן אישי, מחקיקה אחרת שקיימנו בוועדת חינוך גם על הגיל הרך, מספר חוקים. צוות קשה, אבל בסוף הוא מביא אותך ליעד שאתה רוצה להגיע.

היה לכם באמת הרכב מנצח לקדם את כל ענייני הילדים היקרים שלנו, בני הנוער שלנו, התלמידים שלנו. ועשית את זה וכל כתבה או כל משהו שהיה עולה על סדר היום מיד הייתי רואה כבר באותו שבוע, יום אחרי, יומיים אחרי, היה כבר על סדר היום של הוועדה. הייתה קשוב לכל הבעיות ונתת לזה מענה בצורה הכי מהירה והכי מיידית שיכולה להיות ושאפו.

וגם אני פה רוצה להודות לך על כל העבודה החשובה שעשית בנושא הכי חשוב שיש לנו, הילדים שלנו. וזו הזדמנות גם לברך את המחליף שלך, יסודי, שקדן, שאני בטוח שנכנס לנעליים גדולות, אבל אתה תדע להיכנס אליהן כמו שצריך ולעשות פה עבודה מדהימה כמו שאני מכיר אותך, אליהו.

אני רוצה להגיד לכם, לילדים, אתם מפסידים כרגע יושב-ראש מצוין, אבל אתם מקבלים יושב-ראש חדש לא פחות מצוין מאלי. אלי נשאר אתכם.

שיהיה המון בהצלחה, דלל, חברי היקר, ולך אליהו רביבו.

אמיר, אתה רוצה עכשיו או אחרי הצבעה?
יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה
אחרי ההצבעה.
אופיר כץ (יו"ר ועדת הכנסת)
אחרי ההצבעה.

בהתאם להוראות סעיף 106(א)(1) לתקנון הכנסת, הוועדה תבחר יושב-ראש מבין חבריה לפי המלצת ועדת הכנסת. ועדת הכנסת החליטה להמליץ לוועדה המיוחדת לזכויות הילד לבחור בחה"כ אליהו רביבו ליושב-ראש הוועדה.

מי בעד?

הצבעה

אושר.
אופיר כץ (יו"ר ועדת הכנסת)
אושר פה אחד. בבקשה אדוני.
יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה
גם ליושב ראש הוועדה הנכנס וגם ליוצא וגם כמובן לכל הצוות של הוועדה והמשתתפים הרבים זה יום מיוחד. הוועדה הזו עוסקת למעשה בעתיד שלנו. היא עוסקת בדור הבא של המפקדים בצבא, הדור הבא של חברי הכנסת, הדור הבא של מי שיובילו את הכלכלה הישראלית, את המשק ואין לנו דבר יותר חשוב מאשר הילדים, הנוער, העתיד של מדינת ישראל.

יושב-ראש הוועדה היוצא נכנס לפה כיושב-ראש בלי ניסיון פרלמנטרי. הוא לא היה קודם לא חבר כנסת ולא יושב-ראש ועדה ולמעשה הוכיח שהניסיון הרב מהחיים הציבוריים שהוא מביא איתו כסגן ראש עיר וכחבר מועצה וכאיש שנמצא בציבוריות הישראלית כבר הרבה שנים היה ברכה גדולה גם לוועדה ולנושאים שהספקתי לראות. את חלקם הכרתי, כי סיורי חוץ למשל אני צריך לאשר, אז אני רואה את הנושאים האלה. אבל חלקם באמת לא הכרתי ומאוד התרשמתי מהפעילות הענפה הזאת.

אני חושב שאלי גם במזג הנעים והנוח שאתה מביא איתך הצלחת לחבר פה קצוות, הצלחת לחבר פה את חלקי הבית לאינטרס המשותף, לטוב המשותף של מדינת ישראל. ואני כמובן מודה לך מאוד על הפעילות הענפה הזאת. זו הייתה אחת הוועדות שעבדה בצורה הכי אינטנסיבית בתקופה הזאת. גם לפני המלחמה, אבל בוודאי מאז המלחמה. אני מאחל לך המון הצלחה גם בכל התפקידים העתידיים שלך בעזרת השם.

ליושב-הראש הנכנס, קודם כל יושב-הראש הנכנס כבר מגיע עם ניסיון פרלמנטרי. הוא היה יושב-ראש ועדה כבר למעלה משנתיים. אני חייב להגיד לכם, גם כאן הוכיח הרבה מאוד נמרצות. הרבה מאוד, אתם יודעים מה? חשיבה מחוץ לקופסה. זה אחד הדברים המיוחדים אצל חה"כ אלי רביבו, יושב-הראש הנכנס. ראיתי את זה לאורך השנתיים האלה. אני מקווה שגם כאן בוועדה הזאת אתה תביא את אותה חשיבה יצירתית, את אותו מזג שמאפיין גם אותך, הנוח והנעים.

אנחנו מצפים לשנתיים הקרובות, לראות את הפעילות שלך כאן. מאחלים לכל חברי הכנסת שלוקחים חלק בוועדה הזאת, לכל המשתתפים וכמובן לצוות הוועדה ובעיקר לכל ילדי ישראל הרבה מאוד הצלחה, בשורות טובות ונחת.
אלי דלל (הליכוד)
שיהיה בהצלחה.
היו"ר אליהו רביבו
תודה רבה.

אדוני יושב-הראש, לפני שאני אפתח בכמה מילים, נעשה את זה קצר כי אנחנו עומדים להתחיל בטקס נוסף. אדוני דיבר על דור העתיד שיגיע בין היתר לכנסת. אחת מובטחת יש לנו כבר. אז ברשותך, מכובדי, יושב-ראש הכנסת, יושב-ראש ועדת הכנסת ויושב-ראש הקואליציה, חברי היקר אלי דלל יושב-הראש היוצא, מכובדי מזכיר הכנסת, חברותיי חברות הכנסת, מוזמנים נכבדים. אחד הבונוסים שיש למי שנכנס ברוטציה לנהל ועדה זה שיש תשתית, יש עם מה לעבוד כבר. אבל זה לא מחויב המציאות.

אלי, אתה הוכחת הוכחה מדהימה לכך שלא התפקיד עושה את בן האדם אלא האדם עושה את התפקיד. לדאבוני ולתסכולי שתי ועדות שאני מאחת נפרד כיושב-ראש ואל אחת אני נכנס כיושב-ראש הן מוגדות כוועדות מיוחדות, לא סטטוטוריות, לא מחוקקות. כאשר בהבנה שלי ועדה לא מחוקקת, אדוני יושב-הראש, וועדה זמנית, היא ועדה שנוגעת בנושא שהוא אזוטרי, נושא שחולף מן העולם. לדוגמה כמו שהזכרתי קודם למכובדי המזכיר, ועדת הקורונה שהוקמה. היה ידוע שזו מגפה שתחלוף מן העולם. צריך להתייחס אליה וצריך להקים לטובת העניין ועדה, אבל היא זמנית.

ועדה מיוחדת לזכויות הילד, היא מיוחדת, אבל היא לא צריכה להישאר בהגדרה שלה מיוחדת. כי ילדים הם פרי עמלנו, הם העתיד שלנו. הם התקווה שאנחנו מסתכלים דרכה אל העתיד. וועדה שהיא לא מחוקקת היא פחות מסוקרת, היא פחות משפיעה. יש לה פחות שיניים במשרדים ממשלתיים. יכולת הפיקוח שלה רפה יותר, מאומצת יותר. הגיע הזמן, ואני מזמין כאן את חבריי הנמרצים, שהם בקיאים בעבודת הכנסת הרבה יותר ממני, לנסות באמת לחשוב מחוץ לקופסה, לשבור מוסכמות ולקבוע שקודם כל הוועדות האלה יהיו ועדות מחוקקות. ועדות עם שיניים, ועדות עם סמכויות, שיוכלו להביא לידי ביטוי את פרי עמלה של עבודת הוועדה ושל קהל לקוחותיה, כשאמור הם העתיד שלנו.

בזמן האחרון, מאז שנודע לי שאני זוכה לקבל את הוועדה הזאת, למדתי היטב שאני באמת נכנס לנעליים גדולות. אמנם אני במידת נעליים פיזית גדולה משלך, אבל אני נושא תקווה ותפילה שאני אצליח למלא את הגודל המשמעותי וההיקף שנגעת בו. למדתי שמדובר בוועדה רוחבית עוד יותר ממה שיכולתי לחשוב.

אני יכול להתחייב בפני כל מי שדיבר קודם שהקיימות של חברנו חה"כ אלי דלל בוועדה תימשך. אני משוכנע שהצורך שלנו והנכונות שלנו לבקש ממך סיוע וליווי ייענו בחיוב מצידך. הקושי שלך להשתחרר מהוועדה, שאני מזדהה איתו מאוד כי אני עובר כזה תהליך, מצביע עד כמה שאתה נכנסת עם הלב והנשמה. אתה נכנסת לכאן אמנם לא כפרלמנטר ותיק, אבל כאיש ציבור מוצלח. כאבא, כסבא, כאקדמאי, כאוהב אדם. ואני מקווה מאוד שאני אוכל לקדם את הנושאים שהתחלת לטפל בהם ועדיין לא סיימת. ללמוד באמצעות הצוות המדהים שאני מתוודע לו ובראשם מנהלת הוועדה, את תתי הנושאים. לראות איך להרחיב אופקים. ואני מקווה, סמוך ובטוח, שאתם ארגוני הורים, הנהגות התלמידים ושאר הציבור תהיו לי לעזר כדי לשקף את הצורך, את הלקונות, את הפיקוח ואת החדשנות.

תודה רבה לכם ומי ייתן ונראה ברכה בעמלנו ושלא תיפול תקלה תחת ידינו ושנזכה להשלים שליחותנו נאמנה.
יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה
חזק וברוך.
היו"ר אליהו רביבו
אני מתנצל, הייתי שמח להתחיל להכיר אתכם כאן תוך כדי הדיון הראשון. שתדעו לכם שאתמול בלילה בפרסה אחותי היקרה פנינה תמנו שטה כבר הביאה לי נושא לדיון, ואני כבר מתחיל למלא את הלו"ז שלי. אז אני מתנצל שאני נאלץ לסיים פה את הדיון הראשון, אני מחליף משמרת במרוץ השליחים בוועדה שסיימתי את תפקידי בה כיושב-ראש. ניפגש, אם ירצה השם, בקרוב ובמהרה ובטוב. תודה רבה.

הישיבה נעולה.


הישיבה ננעלה בשעה 14:58.

קוד המקור של הנתונים