דף "הצעת חוק ספציפית" מציג מידע כללי על מהות החוק והשלב בו הוא נמצא בתהליך החקיקה.
ניתן להבין האם החוק מקדם אג'נדות מסוימות, ע"י עיון בפרטי ההצבעה על החוק. תוכלו לראות את ההצבעה על החוק בלחיצה על "קריאה טרומית" או על "קריאה ראשונה" ולחיצה על הקישור להצבעה (במידה וקיימת).
להצביע בעד או נגד החוק. ההצבעה על החוק משקפת לחברי הכנסת את דעת הציבור בנוגע לחוק וחשוב מכך - את דעתם של מתפקדי המפלגה שאליה משתייך חבר הכנסת (למה זה חשוב?)
בדיוק כמו שסרטוני יוטוב יכולים להיות מוטמעים באתרים אחרים, גם תהליך
החקיקה הזה יכול להופיע בבלוגים, כתבות,
פייסבוק וכן הלאה... העתיקו את קוד ההטמעה (html): העתיקו את הלינק (להטמעה בפייסבוק):
יוזמות: חברות הכנסתאיילת נחמיאס ורבין יפעת שאשא ביטון קארין אלהרר
______________________________________________
פ/3413/20
הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (התקנת חיישן במושב האחורי), התשע''ז–2016
הוספת סעיף 65הבפקודת התעבורה דיני מדינת ישראל, נוסח חדש 7, עמ' 173., אחרי סעיף 65ד יבוא:
"התקנת חיישן במושב האחורי65ה.(א) ברכב מנועי, למעט רכב דו גלגלי, יותקן במושב האחורי חיישן המזהה קיומו של משקל שנמצא על המושב, ומתריע בצליל על הימצאותו של המשקל על המושב כאשר הרכב כבוי.
(ב) החיישן יפעל באופן קבוע מיד עם הנעת הרכב ועד להסרת המשקל מהמושב האחורי לאחר כיבוי הרכב."
דברי הסבר
מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי בין השנים 2016-2008 אירעו 381 מקרים של השארת ילדים לבד ברכב או של הילכדות ברכב, שבהם היו מעורבים 427 ילדים. 20 אחוזים מן המקרים הללו הסתיימו במות הילד. כ-56 אחוזים מהמקרים אירעו בחודשים מאי עד ספטמבר, שהם החודשים החמים בשנה. קבוצת הגיל הפגיעה ביותר היא של פעוטות עד גיל 3, המהווים 77 אחוזים מכלל הנפגעים. מרבית המקרים היו במעורבות רכב פרטי (כ-85 אחוזים), אולם תועדו גם מקרים של השארת ילדים או הילכדותם ברכבי הסעות (כ-10 אחוזים), באוטובוסים (כ-5 אחוזים) וברכבת קלה (פחות מאחוז).
הסיבות לשכחת הילדים ברכב עלולות לנבוע~מהיסח הדעת~של ההורה, שלאחריה הוא אינו מבחין בילד שנשאר במושב האחורי ברכב. הגורמים להסחת הדעת יכולים להיות שיחת טלפון, עייפות, הורדת ילדים במהירות בדרך לעבודה, החלפת רכבים בין הורים וחוסר תיאום ביניהם, טרדות ועוד.
תופעת שכחת ילד במכונית מתועדת בכל מדינות המערב, אם כי השלכותיה חמורות יותר בישראל בעונת הקיץ על רקע מזג האוויר החם. לפי הערכות, בארצות הברית מתים מדי שנה 12 תינוקות שנשכחו ברכב. מחקרים שונים מראים כי תנאי חום קיצוני משפיעים על תינוקות ופעוטות במהירות רבה יותר ובצורה חמורה יותר מאשר על מבוגרים. לפי מחקרים רפואיים, תוצאות קטלניות בעקבות שכחת ילדים ברכב נובעות, בין היתר, בשל ממדי הגוף הקטנים של ילדים ופעוטות, שגורמים להם לעלייה מהירה בטמפרטורת הגוף, פי שלושה עד חמישה ממהירות עליית טמפרטורת הגוף של מבוגר. מחקר שנערך בשנת 2001 העלה, כי טמפרטורה חיצונית חמה משפיעה על עלייה גבוהה יותר בטמפרטורה ברכב עצמו. למשל, בתוך רכב שהושאר בטמפרטורה חיצונית של 35 מעלות עלתה הטמפרטורה כעבור 20 דקות ל-50 מעלות וכעבור 40 דקות כבר עברה רמה של 65.5 מעלות.
על אף שהנושא נמצא במודעות הציבורית, אנו עדים חדשות לבקרים למקרים שתינוקות נשכחים ברכב. מחקר שנערך בארה''ב גילה, כי הטלת אחריות פלילית על ההורה לא מונעת את הישנות המקרים.
לאור האמור לעיל, מוצע בהצעת החוק לחייב להתקין בכל רכב, שאינו רכב דו גלגלי, חיישן המזהה הימצאות של משקל על גבי המושב האחורי, ומשמיע התרעה באמצעות צליל במקרה שהרכב נכבה והמשקל נותר על המושב האחורי. בכך, החיישן יזהה הימצאות של ילדים במושב האחורי וימנע מהנהג לשכוח את הימצאותם במושב האחורי, על ידי השמעת ההתרעה במקרה שהרכב נכבה והילד נותר במושב האחורי. בדומה לתקן של "מוביליי" שתפקידו לחסוך תאונות דרכים, או חובת נשיאת אפודה זוהרת ברכבים, יש לחייב את הרכבים גם בהתקנת חיישן כאמור.